Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjam a főnökömnek, (18 db)

Mit gondoltok, mit mondjak a főnökömnek miért mondok fel?

Jelenleg külföldön dolgozok egy étteremben kisegítőként.Több mint egy éve vagyok ennél a cégnél és július végére tervezem a felmondást,más területen szeretnék a továbbiakban tevékenykedni.Fizetést,mindig a hónap elején kapunk,ekkor mindegyik alkalmazott fel megy a főnökhöz egyesével személyesen.Mivel július elején benyújtom a felmondásom,biztosan kérdezni fogja az okát miért hagyom ott őket.Nem volt problémám soha vele,ő neki sem velem vagy a munkámmal,tanácstalan vagyok mit mondjak??miért???felemelt fejjel szeretnék távozni

Legjobb válasz: Azt, hogy más területen szeretnél dolgozni. Nagyon szépen köszönöd az eddigi segítségét, stb. Nem kell ezt cifrázni.

Azt, hogy más területen szeretnél dolgozni. Nagyon szépen köszönöd az eddigi segítségét, stb. Nem kell ezt cifrázni.
Mondd, hogy elköltözöl, kaptal egy masik melot masfele területen, ugy döntöttel, hogy hazaköltözöl, vagy ilyesmi. De amugy nem sok köze van hozza, szerintem.
mond az igazat...szeretnéd magad kipróbálni más munka környezetben is
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitok.
csak õszintén :)
A felmondásban nem kell megindokolni, nem tartozik rájuk.
valóban nem kell indok de mivel a kérdezõ nagyon jó viszonyban a fõnökével és ezt fent is kívánja tartani, érdemes az esetlegesen felmerülõ kérdése õszinte választ adni.
A kérdező hozzászólása: Utolso valaszolo: Ez pontoson igy van ahogy irtad.En mar nem szeretnek ide soha vissza kerulni, ugrodeszkanak jo volt de nem tudni elore mit hoz a jovo, ezert szeretnek baratsagban elvalni.Majd elfogom mondani az igazsagot mad teruleten szeretnek elhelyezkedni ami igaz is.

Ha összejön az új meló, mit mondjak a főnökömnek?

A mostani munkahelyemre úgy jelentkeztem, hogy mindenképpen hosszútávon szeretnék maradni (ez nekik nagyon fontos volt, mert 3-4 havonta cserél?dtek az emberek) és komolyan is gondoltam.

Legjobb válasz: Ha megkapod a másik állász, akkor szólj, hogy kaptál egy másik lehetõséget, ami neked jobban megérné anyagilag és szakmailag is. Ha szerencséd van emelnék a béred, hogy maradj, akkor még dönthetsz, ha a béred sem emelnék, hogy marasztalnak, akkor könnyû a dolgot, csak felmondasz. Amúgy a saját érdekeidet nézd. Ja és hol találtál melót? Hol nézelõdsz, merté n is keresek, de nem hívtak be!

Ha megkapod a másik állász, akkor szólj, hogy kaptál egy másik lehetõséget, ami neked jobban megérné anyagilag és szakmailag is. Ha szerencséd van emelnék a béred, hogy maradj, akkor még dönthetsz, ha a béred sem emelnék, hogy marasztalnak, akkor könnyû a dolgot, csak felmondasz. Amúgy a saját érdekeidet nézd. Ja és hol találtál melót? Hol nézelõdsz, merté n is keresek, de nem hívtak be!
Nem kell semmit mondani, én sem mondtam semmit extrát, csak azt, hogy kilépek, mert megyek máshova. Kérdezték, hogy biztos? Mondtam, hogy igen, tudomásul vették, onnantól csak papírmunka és a felmondási idõ van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindkettõtöknek. Valóban olyan egyszerûnek kellene lennie, ahogy leírtátok, csak én meg nagyon parázok, hogy milyen mit fognak hozzá szólni... Nem akarok hosszasan beszélgetni az okoról. Én neten találtam, mind a kettõt. A mostanit iwiwen, a másikat egy szakmai fórom állás rovatában.

2004- óta dolgozom egy állami cégnél . Szeretnénk babát a férjemmel, de hogy mondjam meg a fönökömnek . Állandó határozott munkaszerződésem van amit évente hosszabbitanak. Ha most terhes leszek januárban akkor mikor szóljak a fönökömnek?

Hivatalosan csak ha pontosan tudom azaz 3-hónap után szeretném meg mondani a jó hírt, de a szerz?désem 04. 01. -el hosszabbodik ha utánna szólok akkor nem szeretném, hogy ugy jönne ki az egész, hogy direkt nem szóltam mert ugy is lejárt volna a szerz?désem . Akinek volt már ilyenben része az legyenszives válaszoljon. Köszönöm.

Legjobb válasz: Kedves második, tévedsz, mert a határozott idejû szerzõdés akkor is megszûnik a határozott idõ leteltével, ha táppénzre megy!

Offolok, bocsánat! Szörnyû hogy igy kell cselezgetni hogy megmaradjon a munkahely, és hogy juttatásokat is kapj! Az a baj hogy ez nem igy megy, hogy januárba terhes leszel... Lehet nem fog sikerülni elsõre, (bár Isten adja hogy elsõre menjen...) lehet csak egy év múlva! Mindenesetre drukkolok és szerintem február március jobb lenne. Ha januárba vagy elõtte sikerül, lehet már látszani fog a pocid, bár nem tudjuk milyen alkat vagy...!? Üdv neked 37 hetes pocis
Kedves második, tévedsz, mert a határozott idejû szerzõdés akkor is megszûnik a határozott idõ leteltével, ha táppénzre megy!
A kérdező hozzászólása: Ügyfelekkel foglalkozom. Ügyintézõ vagyok.
Ime a törvény: Határozatlan idõtartamúnak kell tekinteni a munkaviszonyt, ha a határozott idõtartamú munkaviszony azonos felek közötti ismételt létesítésére, illetve meghosszabbítására az ahhoz fûzõdõ munkáltatói jogos érdek fennállása nélkül kerül sor és a megállapodás megkötése a munkavállaló jogos érdekének csorbítására irányul. A határozott idõre szóló munkaviszony idõtartama - ideértve a meghosszabbított és az elõzõ határozott idõre kötött munkaszerzõdés megszûnésétõl számított hat hónapon belül létesített újabb határozott idõtartamú munkaviszony tartamát is - az öt évet nem haladhatja meg. Ez alól csak a hatósági engedélyhez kötött munkaviszony képez kivételt, mivel abban az esetben ha az engedélyt a hatóság meghosszabbítja az újabb határozott idejû munkaviszonnyal együtt az 5 éves korlát már túlléphetõ. A határozott idejû munkaviszony határozatlan idejûvé alakul, ha a munkavállaló az idõtartam lejártát követõen legalább egy munkanapot, közvetlen vezetõje tudtával tovább dolgozik. A harmincnapos vagy ennél rövidebb idõre létesített munkaviszony azonban csak annyi idõvel hosszabbodik meg, amilyen idõtartamra eredetileg létrehozták. Ennek értelmében te jelenleg is határozatlan idejû szerzõdéssel rendelkezel a jog szerint, csak a céged nem tud róla...
most hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 2004.01.01.-2005.12.31.- alapítvány ( 1-év hosszabitás ) 2006-2007 alapítvány ( 1-év hosszabitás ) 2008-2009 megbizási szerzõdés ( 1-év hosszabitás ) 2009.2010 alapítvány ( 1-év hosszabitás ) 2010.04.01. -- alapítvány ( 1-év hosszabitás ) körülbelül igy dolgoztam .
http://www.adonet.hu/archivum?action=hirek&id=1313 A határozott idejû munkaszerzõdés szabályaival kapcsolatosan küldök egy (linket) téjokoztatót. Remélem sikerül megnyítni.
A kérdező hozzászólása: Alapítványon keresztül dolgozom( unk ) többen és mindig 1-évre hosszabbitják meg a szerzõdésünket. Nekem meg van már az 1-év munkaviszony hálistennek .
A kérdező hozzászólása: Azért nem szeretnék szólni 3-hónap elött mert mi van ha elvetélek ( egy kolléganöm igy járt ) szerintem ez igy korrekt ha megvárom a 3-hónapot !
Ez lelkiismereti és megélhetési kérdés. Én, ahogy máshol válaszoltam hasonlóképpen, túlságosan is lelkiismeretes voltam és még a 3. hónap elõtt szóltam. Jeleztem is nekik, hogy így illik. Ezt meg is köszönték. Ugyanakkor mégis megszabadulnak tõlem, pedig más kép alakult ki idõ folyamán. Nagyon rosszul esik, hogy erre hivatkozva nem hosszabbítanak meg, más egyéb indok nélkül. Ezért akár ha kihúztam volna a határozott idõ lejártáig és utána szólok, akkor jobban jártam volna, de a hozzáállásuk miatt lehet, hogy nem jó szájízzel dolgoztam volna tovább velük együtt, sõt rám nyomva bélyegüket. Rajtad múlik csak mit szeretnél! Nekem volt más lehetõségem, így, ha táppénzen maradok is biztosítva lesz havi juttatás. A fõnök pedig csak fõnök, nem feltétlenül lehet alkudozni velük, mert neki is más a célja és neked is. Ma pedig, hogy egy nõ gyermeket vállal, egyéni szoc "probléba", ahogy mondani szokás. Sajnos...
2004 óta folyamatosan évrõl évre újítják a szerzõdésedet? Megtennéd, hogy leírod, mi az a jogos munkáltatói érdek, ami miatt így csinálja a cég? Köszi:) Hogy a kérdésedre is válaszoljak, egézs nyugodtan várd ki, hogy meghosszabbítják a szerzõdésedet, és utána szólj. Tökéletes indokod van: az elsõ három hónap így is úgy is rizikós. Nem mellesleg, ha elõbb szólsz, és nem hosszabbítják meg a munkaviszonyodat, akkor majdnem minden juttatásról lemaradhatsz, sok ügyintézéssel lehet meg esetleg a tgyás és a gyed, anélkül csak gyes. Hiszen ha nem hosszabbítanak, akkor nem vagy biztosított.
Akkor kezdj azon agyalni, ohgy mikor szólj ha már terhes vagy felelseleges elõre stresszelned , mert pl január még messztew van és addig is megszünhet a céged. So sem tudhatod. Tehát elõbb a baba aztán kb 6-12 hét amikor szólsz, ohgy kismama vagy... elég akkor szólnod mikor már látszik. Vagy olyan munka körben dolgozol ami megterhelõ? Akkor meg úgy is táppénzre mész és nem számít, hogy milyen szerzõdésed van. Táppénz alatt nem rughat ki.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok még terhes , de tervezzük hogy januárban már teherbeesem .
A kérdező hozzászólása: Vékonyalkat vok azt mondják ugysem fog még látszani . hát dec-ben bele kell huzni hogy jan-ban sikerüljön . Eddig azért nem tudtam babát válalni mert bizonytalan voltam a munkahelyemben ja meg a megbizásival semmire nem lennék jogosult. Sajnos ez van . Régebben milyen egyszerû volt normális dolog volt hogy a lányok 20-után gyesre mennek és vissza mehetnek a munkahelyükre de sajnos most más a helyzet. Köszönöm a válaszokat.


Hogyan és mikor közöljem a főnökömmel a várandósságom? Mit mondjak?

Legjobb válasz: Szia! Ém 4-5 hetes voltam,és elkezdtem barnázni,így doki, és állományba is vett, nem tudnék egész nap szaladgálni, 11 órát állni.Nagyon stresszes hely, ha maradok már nem lennék terhes, de nekem nagyon rendes fõnököm volt, elmentem állományba végig,és nem volt gond. De sok helyen vigyázni kell, várd meg a kiskönyved,ha állományba mész,mert akkor nem tehet semmit.

Szia! Ém 4-5 hetes voltam, és elkezdtem barnázni, így doki, és állományba is vett, nem tudnék egész nap szaladgálni, 11 órát állni.Nagyon stresszes hely, ha maradok már nem lennék terhes, de nekem nagyon rendes fõnököm volt, elmentem állományba végig, és nem volt gond. De sok helyen vigyázni kell, várd meg a kiskönyved, ha állományba mész, mert akkor nem tehet semmit.
Szia Nem tudom milyen a fõnököd, de azért mielõtt elakarsz jönni szerintem 1 hónappal szólj. Nekem iszonyat jó fej, én tavaly elvetéltem itthon voltam sokat, vissza mentem dolgoztam 9 napot, és megint bejelentettem, hogy "helló". SZóval szerintem ha már tudod, pláne ha már látszódni is fog.
Szia! Én 8 hetes voltam és szóltam, hogy beszélnünk kell, mire megkérdezte, hogy ráér, én meg mondtam, hogy egy pár hónapig még igen, mert kisbabát várok, erre leült! Tudni kell a fõnökömrõl, hogy nem igazán kedves és semmibe veszi az embert, így nagyon jól esett a döbbenet az arcán!:-) Azóta sajnos nem változott semmi, nem veszi figyelembe azt sem, hogy babát várok és simán leüvölti a hajamat, ha éppen rossz napja van! Nem baj én nem idegeskedek, mert a legszebb ajándék már a pocakomban van! Kellemes babavárást!
Én kb 5 hetes voltam mikor közöltem a fõnökömmel, mert úgyis elég sokszor kell dokihoz járkálni és ugye azt az idõt (nálunk) igazoltnak veszik.Õ örült nagyon megölelt, tudni kell róla hogy elég családcentrikus.Szóval szerintem minnél elõbb mond el.
Én bizony vártam a 12. hétig. Ugyanis addig bármi elõfordulhat. Nekem már volt 1 vetélésem... de nem ijeszgetni akarlak, csak van olyan fõnök aki nem fogadja túl jól. Tehát ha lehet biztosra menjél:)

Egy gyárba úgy lehet jelentkezni, ha megkeresem személyesen a főnököt. Mit mondjak a portásnak?

Úgy értem, nem tudom a f?nök nevét, nem is tudom kideríteni :SS Mit mondjak a portásnak, mikor csöngetek? Annyit, hogy a f?nököt keresem? Nem túl "száraz" így? :)

Legjobb válasz: Nem is fognak beengedni. Nagyobb cégeknél a HR foglalkozik a pályáztatással, az igazgató nem. Keresd meg a honlapjukon a hr emailcímét, és oda küldj önéletrajzot.

Nem is fognak beengedni. Nagyobb cégeknél a HR foglalkozik a pályáztatással, az igazgató nem. Keresd meg a honlapjukon a hr emailcímét, és oda küldj önéletrajzot.
Nagyjából meg is válaszoltad a kérdésed az elsõ mondattal... Ha csak személyesen lehet, akkor hiába tudnád a nevét, vagy a számát, úgyis be kéne menni a gyárba, és akkor is összetalálkozol a portással. Így van csak ennyit kell mondani, hogy a fõnököt/igazgatót/vezetõt keresed. Sok köze nincs hozzá, hogy miért, de ha nagyon erõlteti akkor lerázhatod annyival, hogy állásügyben. Ha valóban kis létszámú csapat dolgozik ott, akkor valószínû, hogy 1. tud róla, hogy munkaerõ kerestetik 2. tisztában van a jelentkezés menetével Egy portásnak ne is öltözz ki, lehet hogy amikor mész, épp nincs is bent a fõnök. Vagy ha ott is van mindig, akkor is, gyárról lévén szó, felesleges a "nagyestélyi".
És még annyit, hogy hivatalos levélben is, ha nem tudjuk a címzett nevét, akkor tisztelt/uram/asszonyom/igazgató úr stb a helyes megszólítás, azaz a titulusánál fogva kell megszólítani. Ugyanez érvényes az élõ beszédre is. Az elsõ beszélgetésnél úgyis bemutatkozik, tehát csak egyszer kell átélni a portással.
A kérdező hozzászólása: Ez egy kis cég, kevés létszámmal, még honlap sincs...
A kérdező hozzászólása: És azt tudom, hogy az igazgató dönt, de azt nem tudom, így, hogy nem tudom a nevét, milyen néven keressem...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
pont tegnap olvastam ezt a blogot hogy van aki kisebb cégekhez személyesen ment be http://allaslehetosegmagyarorszag.blogspot.hu/2011_07_01_arc..

Gyed alatt a fönököm leadja a benzinkutat, ahol dolgoztam és azt akarja hogy közös megegyezéssel mondjak fel. Gyed végére szeretnénk összehozni egy babát /december vége/ Mi lesz ha megszünik a munkahelyem? és ha átveszi más a kútat?

Legjobb válasz: Gondolom a fõnököd vállalkozó és X cégtõl bérli a benzinkutat. Ha a fõnököd teljesen felszámolja a vállalkozását, akkor a Te munkahelyed is megszûnik. Ha van legalább 3 éves munkaviszonyod akkor jár végkielégítés is. A közös megegyezés nem zárja ki a végkielégítés kifizetését, ha a fõnököd is hajlandó erre. Ha erre nem hajlandó akkor meg kell várni, hogy õ mondjon fel, mert akkor kötelezõ kifizetnie a törvény szerint járó végkielégítést. Ha a fõnököd vállalkozása több lábon áll, és a benzinkút üzemeltetésén kívül van más tevékenysége is, akkor nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, neked pedig nem szabad belemenni a közös megegyezésbe. Csak akkor lehet gyed alatt megszüntetni ha a munkáltató jogutód nélkül szûnik meg. Tehát a történetnek több végkifejlete lehet. A következõ babára járó juttatások attól függenek, hogy marad-e a munkaviszonyod.

Gondolom a fõnököd vállalkozó és X cégtõl bérli a benzinkutat. Ha a fõnököd teljesen felszámolja a vállalkozását, akkor a Te munkahelyed is megszûnik. Ha van legalább 3 éves munkaviszonyod akkor jár végkielégítés is. A közös megegyezés nem zárja ki a végkielégítés kifizetését, ha a fõnököd is hajlandó erre. Ha erre nem hajlandó akkor meg kell várni, hogy õ mondjon fel, mert akkor kötelezõ kifizetnie a törvény szerint járó végkielégítést. Ha a fõnököd vállalkozása több lábon áll, és a benzinkút üzemeltetésén kívül van más tevékenysége is, akkor nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat, neked pedig nem szabad belemenni a közös megegyezésbe. Csak akkor lehet gyed alatt megszüntetni ha a munkáltató jogutód nélkül szûnik meg. Tehát a történetnek több végkifejlete lehet. A következõ babára járó juttatások attól függenek, hogy marad-e a munkaviszonyod.
Bár nem vagyok otthon a témában, de közös megyegyezéssel semmiképp ne írd alá!!! SEmmit nem tehet, te védve vagy, ha akar pereskedjen, úgyis elveszti, ezzel légy tisztában és nyugodtan fenyegetõzz!!! Én a helyedben elõbb bemennék a tbhez, apehhez, vagy munkaügyihez és megkérdezném mi van ilyenkor, és utána mennék a fõnökhoz, de ha akara, mondjon fel, de ne közös megyegyezéssel!! Az után még munkanélkülit sem kapsz! (max gyesre mehetsz el..)
unkaügyi bíróság. Ne félj, ott tudni fogják hogy miért akar közös megegyezést ráderõszakolni a szegény vállalkozó fõnököd és hogy miért fenyegetõzik....Nagyon sok kismamát akarnak így megfélemlíteni, de a bíróságon pontosan tudják hogy merrõl fúj a szél. Van ingyenes jogsegély is, és nemhogy a szabijaidat és a végkielégítésedet ki kell fizetnie a fõnöködnek, hanem a perköltségeket is a nyakába sózzák majd! Fenyegetõzz te is ha van hozzá idegrendszered, nem rúghat ki a gyermeked 3 éves koráig, csak jogutód nélküli megszûnésnél szûnhet meg TÖRVÉNYESEN a munkaviszonyod. Érdemes lenne egy munkajoggal is foglalkozó ügyvéd véleményét kikérned és esetleg már konkrétumokkal elõállnod, akkor talán visszavesz a fenyegetõzésbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Hétfõn megyek be a fõnõkhöz, már fenyegetett is hogy ha nem irom alá a papirt akkor nem fizeti ki a szabikat.
Amikor ezzel fenyeget, akkor higgadtan közöld, hogy akkor sajnos kénytelen leszel munkaügyi bíróságra menni. Ennyi. Nyugodtan rúgjon ki, ha akar, ezestben szintén munkaügyi bíróságra mész, hiszen nem rúghat ki GYED és GYES ideje alatt. Ugyanis a GYED ideje alatt is gyûlik a szabadságod, arra az idõre is jár, tehát nem mindegy, mikor szûnik meg a munkaviszonyod!!! Magyarán: ha bemész hozzá, akkor tudjad a jogaidat: nem rúghat ki és te nem írsz alá semmiféle papírt! Világos? Meg ne halljam!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Ok!Nem irok alá semmit.Majd megírom mi lett.Köszönöm a válaszokat!

Hogy és mikor mondjam meg a főnökömnek?

Külföldön élek és dolgozok. Már pár hete tervezem, hogy haza költözök f?leg családi okok miatt és azért mert már nem érzem itt jól magam. Tegnap este meghÍvott minket a párommal vacsorázni és szóba jöttek üzleti ügyek. Megkérdezte, hogy mik az 5 éves terveim és, hogy tervezem-e hogy haza megyek. Én azt válaszoltam, hogy szeretnék haza menni és ha történik valami olyan otthon akkor megyek..Õ azt mondta, hogy megérti a helyzetem de neki is tudni kell, hogy számithat-e rám mert tervei vannak velem de ha haza megyek akkor fölöslegesen öli bele a pénzt és az energiát a továbbképzésembe. Azt mondta ha mégis úgy döntök, hogy haza megyek akkor legalább 2 hónappal el?tte szóljak. Ez egy kis cég ahol a 3 f?nökkel együtt 6-an vagyunk. Én már tudom azt, hogy körülbelül valamikor Szeptemberbe szeretnék haza költözni. Most mit csináljak? Elég rosszul venné ki magát ha pár hét múlva oda mennék, hogy úgy döntöttem haza költözök. Arra is gondoltam, hogy megmondom neki, hogy ne képezzen tovább mert nem vagyok biztos abban, hogy itt fogok maradni és nem szeretném becsapni. Mindenhogy kellemetlen csak nem tudom mi lenne az a megoldás ami kevésbé lenne gáz. Nem számÍtottam arra, hogy el?hozakodik ezzel. Tudnátok segÍteni? Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Odamennék és szólnék amint találkozom vele.

Odamennék és szólnék amint találkozom vele.
Szerintem az a becsületes, ha megmondod, hogy szeptemberben vissza akarsz költözni.
Azt kérte legalább 2 hónappal elõtte szólj - ha már volt olyan rendes, hogy külföldiként így megbízik benned akkor legyél te is olyan gerinces, hogy minimum 2 hónappal a hazaköltözés elõtt jelezd neki, addig pedig ha már biztos a költözés ne kezdj el semmiféle továbbképzést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Persze, hogy szólok neki idõben. Csak ez Így elég hülyén veszi ki majd magát, hogy 2 nappal a vacsi után bejelentem, hogy haza szeretnék költözni. Azt tudom, hogy úgy tisztességes ha szólok neki és ezt is tervezem csak a kivitelezéssel van bajom. Lehet jobb lenne ha kicsit füllentenék a költözés okáról és akkor nem bántanám meg. Mármint, hogy azt mondanám neki, hogy a családomnak szüksége van rám. Ezzel nem is hazudnék. Tudja, hogy anyáéknak volt egy nagyon durva autó balesetük és azóta nincs munkájuk.Ráadásul van egy 4 éves öcsém. Elkél otthon a segitség. Nagyon kellemetlen ez a helyzet. Rosszul érzem magam miatta mert kedvelem. :S
Mi akadályoz meg abban, hogy ÖSZINTÉN elmondd az igazat? Ha annyira jó a kapcsolatotok, hogy meghiv magához, akkor az sem lehet gond, ha elmondod, hogy mit akarsz, hogyan és miért. Nem értem, egyáltalán, hogy mi a problémád, és miért kellene mellébeszélned?
A kérdező hozzászólása: Amit Írtam az nem mellé beszélés. Amúgy meg étterembe voltunk. Jah és az a problémám, hogy nem olyan könnyû odaállni elé...már akkor meg kellett volna mondanom amikor rákérdezett az étteremben csak hirtelen ért a kérdés és nem tudtam mit válaszoljak. Meg a hangulatot is taccsra vágtam volna..nem csak ketten voltunk..

12 hetes vagyok. Ma megmondtam a fonokomnek. Azt kerdezte, meddig akarok majd dolgozni. Mit mondjak?

Egy szallodaban vagyok takaritono. Szules utan 4-6 hetig maradhatok majd otthon, de ez nem gond, mert anyosom nyugdijas es tud vigyazni a babara. Es egy eves kortol meg mehet bolcsodebe. De szules elott mikortol ajanlott otthon maradni, ha fizikai munkat vegzek? A fonokom azt mondta, nem szeretne, ha nagyon sokat lennek otthon. Ha nincs semmi baj a terhesseggel, akkor a 9. honapban maradjak otthon vagy mar a 8-ban is?

Legjobb válasz: Vegyszereket sokat használsz?mert az nem lenne jó.Ha igen,én már most elmennék.

Vegyszereket sokat használsz?mert az nem lenne jó.Ha igen, én már most elmennék.
Vannak munkakörök, amiket egy terhes nõ, akárhanyadik hétben is jár, nem végezhet. Kérdezd meg a dokidat, õ tud majd biztosat mondani, de igen erõs a gyanúm, hogy már most el fog tiltani a munkától.
Külföldön dolgozol? Én valahogy úgy vettem ki az írásodból, hogy igen. Azt nagyjából tudom, hogy a legtöbb országban nem szoktak olyan korán elmenni táppénzre, mint itthon. Ha fizikailag jól bírod, akkor dolgozhatsz szerintem akár a 8. hónapig is, ha nem kell nehezeket emelned. A vegyszerek miatt szerintem viselj maszkot. És ha nehézséget okoz a munka, akkor mindenképpen kérj legalább rövidebb mûszakot, vagy több pihenõidõt. És feltétlenül beszélj orvossal is, hogy õ hogy látja a dolgot. Én mondjuk fizikai munkát végeztem, és már 3 hónaposan itthon maradtam, de nem fogok szentbeszédet tartani, igazából már az 5. hónapban úgy éreztem, hogy szívesen mennék dolgozni még jó sokáig ha lehetne. És tényleg tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb országban nem kezelik ennyire betegségnek a terhességet, bár persze jobban kímélik a terhes nõket, ha elég talpraesettek. Szóval szerintem dolgozz addig, amíg te úgy érzed, hogy képes vagy rá, de arra figyelj, és hívd fel rá a fõnököd figyelmét is, hogy nem fogsz annyit bírni, mint korábban, ezért találjatok ki valami megoldást arra, hogy ne kelljen magadat agyon hajtani. De elsõsorban orvos véleményét kérd ki!
rajtad múlik, de én már 32 hetesen olyan vagyok, mint egy lassított felvétel, képtelen vagyok sokat dolgozni, lépte-nyomon leülok, és azt a fõnokod is beismerheti, hogy ilyen munkaerõvel a 8. hónapban már nem sokra fog menni veled
Szerintem nem a leg ideálisabb a takarítási munka egy kismamának. Nem tudna valami könnyû munkát biztosítani a fõnököd? Csak tõled függ meddig akarsz dolgozni, persze, ha probléma mentes a terhességed. Miért mész 6 hét után vissza dolgozni??
Szerintem nyugodtan dolgozhatsz a 9. hónapig. Gondolom kesztyût használsz a vegyszerekkel.
A kérdező hozzászólása: Igen, kulfoldon dolgozom. Es miert megyek vissza 6 het utan? Mert ennyit lehet itthon maradni szules utan. Nincs mas valasztasom. Itt nincs olyan, hogy itthon vagy evekig a babaval, ezt nem ismerik.
Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar otthon kell hagynod a picidet! Dolgozz, addig ameddig jól esik és amint, már nehezebben megy inkább pihenj otthon. Kellemes baba várást!

Mikor mondjam meg a főnökömnek, hogy babát várok?

Mikor mondjam meg a f?nökömnek, hogy babát várok?Ha jól tudom, várandósan nem rúghatnak ki ?! Korrekt akarok lenni. Gondolok arra, hogy legyenn id? a helyemre keresni vkit, átadjam neki a futó ügyeket stb.(hétf?n lett poz. a teszt)Szeretnék dolgozni kb május, júniusig. Azt sem tudom, hogy majd ha szeretnék visszamenni, akkor visszavesz majd? Vagy, hogy m?ködnek ezek a dolgok? Van olyan, hogy terhes szabi? Vagy táppéntre megyek majd júnustól? Els? babámnál még f?iskolás voltam, ott semmi extra nem volt..

Legjobb válasz: én csak akkor mondanám meg, ha van már kiskönyvem. Onnantól kezdve nem rúghat ki. Addig simán!

én csak akkor mondanám meg, ha van már kiskönyvem. Onnantól kezdve nem rúghat ki. Addig simán!
A kérdező hozzászólása: köszi
szia! szerintem is várj, míg lesz kiskönyved, vagy legalább a 8. hétig. Mert addig (ne legyen) de még akármi történhet. Boldog babavárást!
Ez egyénfüggõ, de azért sztem is jobb, ha bebiztosítod magad a kiskönyvvel.Én 5 hetesen szóltam, mert 2 vetélés miatt a doki nem ajánlotta, hogy nehéz fizikai munkát csináljak.7 hetesen lett utódom és csak addig dolgoztam.

Szerintetek mit mondjak neki, hogy végre felfogja, hogy nem ő a főnök? (lent)

A testvérem és én egy cégnél dolgozunk. Én ha nem érkezek pontossan, mikorra megígértem,(10-20 percről van szó ) akkor már háborúzik. Õ ha nem érkezik pontossan, (akár 1-2 óra is) és én szólni merek érte, hogy merre járt már rég meg kellet volna jönnie, akkor fejemhez várgja, hogy "nem vagyok a férjed, nekem ne parancsolgass". Tudni kell, hogy mindketten kellünk, hogy mindenki nyugodtan tudjon dolgozni. Mindkettőnknek a helyszínen kell lennie, hogy menjen a munka, senki nem késhetne. Az igazgató nem szól semmit, nem érti, hogy miért veszekedünk folyton. A testvérem meg nem érti meg a munka lényegét, és hiába mondom neki, hogy a főnöke vagyok, nem képes elfogadni. Mit tudok ilyen esetben tenni? Vissza tudok neki valahogy vágni? Õ 46/F Én 38/N.

Legjobb válasz: sosem leszel a fõnöke...vagyis sosem fog elfogadni fõnöknek Mindig küzdeni fog ellened, mint ahogy te is küzdesz vele! Valaki repülni fog!

sosem leszel a fõnöke...vagyis sosem fog elfogadni fõnöknek Mindig küzdeni fog ellened, mint ahogy te is küzdesz vele! Valaki repülni fog!
Otthon beszéljétek meg ezt!
Nem, azt kellene megbeszélni, hogy a testvéri viszonynak az égvilágon semmi köze a munkához, ha te a fõnöke vagy papíron, õ a beosztottad, és notóriusan késik, akkor rendre kell utasítanod, elfelejtve, hogy a testvéred - a munkahelyen õ a munkatársad, kollégád, beosztottad, még ha sérti is a férfiúi büszkeségét. Ha nem bírja elviselni, akkor keressen máshol állást. De neked is, neki is ezt egyszer s mindenkorra tudomásul kell vennetek, nem kivételezhetsz vele, mert a testvéred, úgy kell eljárnod, mint egy idegen beosztottal, tehát a késésért megrovás jár, te pedig járj elöl példával és te se késs, csak ha halaszthatatlan dolgod van, és arról is szólj bent a cégnél, így korrekt.
Nálam volt egy hasonló helyzet, volt egy nõ fõnököm, és szinte csak nekem akart parancsolgatni. De az elõtte lévõ fõnök, semelyik nem akart szabályozgatni, mert jól végeztem a munkám. Ez a fiatal nõ folyton parancsolgatni akart, ugráltatni, mert érezhette, hogy nem nézem semmibe, nem viselem el a jelenlétét. Na valami ilyesmi lehet nálatok, sajnos vannak helyzetek, amikor a dominánsabb személyiség kerül alárendelt pozícióba. Nem túl szerencsés helyzet, valakinek engednie, vagy mennie kell.
Ha Te vagy a fõnöke, akkor rúgd ki! (Ha aranyos akarsz lenni, akkor elõtte elküldheted 2 hét szabadságra, hogy legyen ideje elgondolkodni a dolgokon, hogy Te vagy a fõnök és nem késhet 2 órát. Ha visszajött, megkérdezed, hogy akar-e maradni? mert akkor fejezze be a faragatlan viselkedését?!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!