Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondják első szót a babák (3 db)

Mikor mondják az első szót a babák és mit általában?

Kislányom van:)

Legjobb válasz: Nálunk 10 hónaposan a "nnnta", azaz hinta volt az elsõ, a másik lányom 11 hósan mondta elõször, hogy "tááááááci", azaz tánci :)

Nálunk 10 hónaposan a "nnnta", azaz hinta volt az elsõ, a másik lányom 11 hósan mondta elõször, hogy "tááááááci", azaz tánci :)
Ez elég változó. Vannak babák, akik 9-10 hónaposan mondják ki az elsõ szót, de van, aki 3 éves koráig egy szót sem szól, aztán egybõl mondatokkal kezd beszélni. Az meg végképp vátozó, hogy mit mondanak. Az én fiam 14 hónaposan mondta ki az elsõ szót: baba.
Aaató. De már elõtte is folyamatosan "beszélt". Érteni még nem lehetett - de a hangulatát már tökéltesen lehetett érezni belõle.
Én úgy tudom, hogy egy éves korig az átlagos, hogy megszólalnak, és általában olyan szót mondanak, ami két azonos szótag, pl. baba mama papa De persze minden gyerek más, és ez csak átlag.
Az ismerõsöm kisfia 1 éves volt és a patkány szót mondta elõször, persze van neki patkány plüsse, amit imád:) Utána pár nap múlva már minden szót utánzott amit mondtunk neki.Szerintem nagyon sokat kell hozzájuk beszélni és így talán elöbb megtörténik a csoda!

Mikor mondják ki az elsõ értelmes szót a babák? Amit tudatosan használnak. Pl. Anya.

Legjobb válasz: 1 éves a lányom.Most kezdte el tudatosan használni,hogy anya,apa,mama stb.Ha lát minket szól,vagy kiabál a szobából,amikor én a konyhába vagyok,hogy -ajjaa-. :D

1 éves a lányom.Most kezdte el tudatosan használni, hogy anya, apa, mama stb.Ha lát minket szól, vagy kiabál a szobából, amikor én a konyhába vagyok, hogy -ajjaa-. :D
10, 5 hosan mondta eloszor h tente. :-). Lefekudt a parnajara es mondogatta h tente. :-). Tudta mit jelent. Most 1 eves es azt mondja a tessekre h tess, meg mindenre h EZT es mutatja. :-) Apat egyszer mondogatta tobbszor egymas utan azota sem. Engem meg sem emlitett meg. :-) ezeket tudom h tudatosan hasznalja. Mond mindenfelet de bben biztos vagyok. :-)
kb 9 hónapos korától mondta apjára, hogy apa, a hintára, hogy inta talinta
11 hónaposan a fiam már használta a cici ("dzidzi") kifejezést és nagyon korán hatalmas szókincse lett. A kislányom 10 hónaposan, ha ételt kunyerált akkor mondta, hogy hamm-hamm, de neki lassabban fejlõdik a szókincse. Az anyát mindketten 12 hónaposan mondták.
7 hónapos a lányom és már használja a baba szót és a mamát, de szerintem még nem tudatos, mert van, hogy csak ba és ma van, de van, hogy baba meg mama. Igaz a mamát nem mondtuk neki, mert anyát mondok. :D
Az én kisfiam pedig 16 hónapos, baba-mama-tata van, más nincs, csak állat és jármûhangokat utánoz. Nem beszél még semmit, pedig próbálom tanítgatni. Minden baba más, van aki nagyon korán, van, aki 2-3 évesen kezdi el.
8hónaposan kezdte az anyát, mint aja aja és az apát elején ágá-nak, majd appának.

Mikor mondják ki a babák az első értelmes szót?

apa, anya meg ilyenek? de nem véletlenül hanem tudatosan. kinek mikor?

Legjobb válasz: Ilyen idõs korban már kimondhatja,és persze tudatosan.Az én fiam pont ennyi idõsen mondta ki az elsõ szót,ami az volt hogy NEM.Nagyon is értette mit jelent. A lánykám 8 hósan mondta ki azt,hogy Anya. Boldog karácsonyt!

Ilyen idõs korban már kimondhatja, és persze tudatosan.Az én fiam pont ennyi idõsen mondta ki az elsõ szót, ami az volt hogy NEM.Nagyon is értette mit jelent. A lánykám 8 hósan mondta ki azt, hogy Anya. Boldog karácsonyt!
Lányom fél éves, de már szépen próbálgatja az apa, anya és baba szavakat.
A kérdező hozzászólása: köszi, neked is Boldog KArácsonyt! a nem-et már monta 1x-2x, meg hogy dada, mama, de szerintem csak gyakorolgatja a hangját.
Az enyém 8 hónapos, de azt már nagyon tudja, hogy nem. Amikor levittem oltásra, sírt és könyörgött a dokinak, hogy ne, ne. Majd megszakadt a szívem. Mondja, hogy baba, meg azt is hogy te.
az én lányom 7 hos és az elsõ értelmes szava az volt hogy mámmá ezt akkor mondja mikor éhes szoval tudja mit beszél:) ezen kivül mondja még h baba


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!