Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondják a (2011 db)

Mire mondják, mikor mondják a Koreaiak azt hogy "Oppa"?

Legjobb válasz: fiatal pasikra mondják

fiatal pasikra mondják
a lányok mondják az idösebb fiuknak (báttyus)
A kérdező hozzászólása: kösszönöm.(:
오빠 - Oppá - ez bátyót, bátyust jelent, csak nõk használják egyrészt a családtag megnevezésére, vagy náluk idõsebb fiúkra. Általában közeli (baráti, szerelmi) kapcsolatot feltételez.

Az első csók után mit mondjak a lánynak?

Léci ne hülyeségeket írjatok.

Legjobb válasz: Sztem se mondj semmit.:) Vagyis nem kell... ha akarsz, akkor mondj.:D Ha nekem egy srác azt mondaná csók után, hogy "hát ez jó volt", vagy ilyesmi, akkor tuti, hogy tökre zavarba jönnék, szóval ha velem akarsz csókolózni, akkor ezt inkább hagyd ki.:)

Miért ne lehetne hallgatni? De talán célszerûbb lenne folytatni a csókolózos dolgot és mentesülsz a beszéd alól, s a csönd sem kínos.. :)
Sztem se mondj semmit.:) Vagyis nem kell... ha akarsz, akkor mondj.:D Ha nekem egy srác azt mondaná csók után, hogy "hát ez jó volt", vagy ilyesmi, akkor tuti, hogy tökre zavarba jönnék, szóval ha velem akarsz csókolózni, akkor ezt inkább hagyd ki.:)
Adhatok egy csókot a cicusnak is?:) Szerintem ilyenkor nem kell mondani semmit - a csönd, meg a szemek elmondanak mindent, amit kell.
kacsints rá és mondd: "még egy kör?"
hát... szerintem csak öleld meg:)
Szerintem elég egy mosoly, nem kell mondani semmit.:)
Egy mosoly és utána mondod hogy szeretlek.
mondjuk mondhatnád azt is hogy hm.. ez fincsi volt.:D de például amikor elõször csókolóztunk a barátommal akkor kb abba se tudtam hagyni.. szóval ha beakarta volna fejezni és akkor is folytattam volna tovább..:D lehet hogy nálad is így lesz ha meg mégsem akkor max még mondhatod azt hogy erre már régóta vártam.. vagy valami ilyesmi..:] Sok sikert ;]
Az elsõ csók után már könnyû a dolgod, bármikor kínos csend van, csak közelebb hajolsz és csókolsz újra. (Ilyenkor nem veszik észre az emberek mennyire lapos a kapcsolatuk... :) )
sztem nem kell mondanod semmit a helyzet adja magát :D
A kérdező hozzászólása: Ja, de nem akarom, h az legyen, h ott ülünk, vagy álunk utána némán.Ha meg folytatom a témát amit abba hagytunk, akor lehet, h megsértõdik, h nekem ez nem jelentett semmit, vagy én nemtom.:DSzóval legalább azt meséljétek el, h nektek milyen volt, mit csináltatok.
Az utolsó válaszadónak igaza van szerintem.szeretlek és kész...Ne kezdjetek el rögtön témázni...az olyan mintha neked nem lett volna jó és rögön fel akarsz hozni valamit...

Mit mondjak a páromnak, ha este hazamegyek?

Tegnap a párom unokaöccsének amolyan "öröm ünnepet" szerveztek a haverjai. Párom is elment erre a bulira, én ma dolgozom ezért nem tudtam ott lenni.

Legjobb válasz: Talán ha nem tudsz mit mondani akkor ne mondj semmit?

Talán ha nem tudsz mit mondani akkor ne mondj semmit?
Ha van mokesza, kérdezd meg, hogy" jó volt a buli édesem?" hehehehehehehehehehe:-D
:DDDDDD neharagudj de annyira röhögök, hogy ráfújtam a tejet , (épp ittam) a monitorra, aztán az elõttem író meg is koronázta :) )) Nem tudja ki volt :DDD legalább nincs ki ellen bosszút forralni! Ha hazamész mond ezt: Úr Isten mi történt veled szivem???? -látod ez van ha nélkülem mész el bulizni...:DDD
Jobb mintha megfektetett volna valakit.
"Drágám, máskor ne igyál annyit!"
Ez már egy megtörtént dolog, amin nem tudsz változtatni, akkor sem, ha leszidod a párodat, veszekszel vele, vagy számonkéred.Szóval simán csak kérdezz rá, hogy telt a tegnap estéje, és ha õszinte, el fogja neked mondani.
Hazafele vagyel egy adag fagyasztott borsot, aztan apold a lelket. Mas nem kell neki...
Egyszerûen kérdezd meg, hogy van. Ha valami mondanivalója van, úgyis el fogja mondani (jó esetben). Plusz ha normális, akkor szégyelli magát, így nem kell még neked is minõsítened a tetteit.
Például ezt. Hallottam mi történt! Jól vagy?
Neked nem mondani kell, ha nem kérdezni. Mondani valója csak neki van, nem de?
Miért is kéne mondanod valamit? Inkább csak hallgasd meg, õ mit akar neked errõl mesélni.
Inkább neki kéne valamit mondani :)
Szerintem épp elég baj neki, hogy megverték.
11: jobb verést kapni, mint szeretkezni? Ilyet se hallottam.

Mit mondjak a pszichológusnak, ha nem tudom mi bajom? És õ így honnan fogja tudni?

Azt nem mondhatom, hogy depressziós vagyok, mert nem állíthatok fel otthon egy diagnózist, meg nem biztos hogy az, de ha nem tudok mit mondani, akkor meg õ nem fogja tudni mi bajom.

Legjobb válasz: A pszichológus szakember, hidd el, biztos már látott sok embert, aki hozzád hasonlóan nem tudja, mit mondjon neki. Majd õ kérdezni fog, neked pedig csak válaszolnod kell.

A pszichológus szakember, hidd el, biztos már látott sok embert, aki hozzád hasonlóan nem tudja, mit mondjon neki. Majd õ kérdezni fog, neked pedig csak válaszolnod kell.
Nem kell megnevezned a betegségedet, nem is a te dolgod. A te dolgod az, hogy szépen sorban elmeséled neki, hogy miért is kerested õt fel. Azt csak tudod? Ráadásul õ még segíteni is fog.
Kérdezni fog, aztán te elmondhatod mi bánt milyen érzések vannak benned, ki fogsz tölteni egy tesztet (elég hosszú) és ez alapján állít fel egy elsõ véleményt rólad. nyugi! Amikor elõször mentem én is ugyanígy bevoltam parázva .Fogd fel úgy.mint egy beszélgetést a TE életedrõl.Ennyi!
Ne mondj semmit, just do it! :)
Ha eddig o nem kezdemenyezeztt(lehet h felt a visszautasitastol) akkor nyugodtan megteheted te. Biztos nem fog nemet mondani.
nem, Söt örülni fog. :D
És ha annak hisz, akkor mivan?
Nem kell mondanod semmit csak mássz rá, elvégre együtt vagytok.
Robot vagy? :-)
Ne mondd, inkább jelezd:)
nem mondani kell, hanem csinálni...... És nem hihet rámenõsnek? Csak a pasi kívánhatja a szexet? Mekkora maradi vagy már!

"Bocsi de van barátom" - sokan mondják, hogy csak lerázószöveg. Na jó de mit mondjon a csaj ha tényleg van barátja?

Ha nem ribi a csaj akkor úgy sem fog mással találkozgatni a pasija háta mögött. Nem igaz?

Legjobb válasz: Nincs barátom :P

Nincs barátom :P
A kérdező hozzászólása: De ha lenne, akkor azt mondanád hogy van barátod nem? :)
Hihi, én ezt szoktam mondani, pedig nincs barátom :D De amúgy miért ne mondhatnád?
"Ha nem ribi a csaj .." most komolyan....létezik nem ribi csaj? :D
én ha bunkó a csávó, akkor nem térek ki arra h van-e vagy nincs, egyszerûen közlöm h kopjon le. ha kedves meg minden, akkor nem tudok mást mondani... mert tényleg van :D de most nem mutathatok neki csak azért egy képet róla h elhiggye :D szóval én azt szoktam mondani, h "bocsi már van gazdám" :) vagy vmi ilyen viccesebbet
A kérdező hozzászólása: ma 16:08 - van még olyan hidd el, sajnos többségük foglalt ma 16:09 - dehogy, nem kell képet mutatni róla :P Én úgy vagyok vele, hogy elhiszem amit mond mert ha nem bunkó módon közeledek, udvarias vagyok akkor szerintem alap hogy õ meg õszintén válaszol. Csak sokaktól hallani ilyet hogy ez egy tipikus kamu lerázószöveg. Ezért is tettem fel a kérdést :) Meg különben is egyáltalán nem hihetetlen ha egy csinos lánynak barátja van :P

Amerikai angolban mikor mondják a T-t D-nek?

Ez külön dialektus,vagy csak azért van,mert gyorsan mondják?

Legjobb válasz: "Amerikai angolban mikor mondják a T-t D-nek?" Két magánhangzó között vagy "fluid" mássalhangzó és magánhangzó között. Ez nem t, nem is d, hanem egy r-re hasonlító (de nem pörgetett) hang. Leginkább d-nek hangzik persze.

"Amerikai angolban mikor mondják a T-t D-nek?" Két magánhangzó között vagy "fluid" mássalhangzó és magánhangzó között. Ez nem t, nem is d, hanem egy r-re hasonlító (de nem pörgetett) hang. Leginkább d-nek hangzik persze.
Ez nem általános szabály. Sok amerikai megtartja a különbséget a t és d között. (Amúgy valóban: sem nem t, sem nem d-nek ejtik, hanem egy köztes hang lesz belõle. Ezt "tap"-nek hívják) Angolul tanulóknak jobb, ha kiejtik a t-t és a d-t ahogy kell. Persze, ha megtanulja a "tap" hangzót akkor néha native speaker-nek tûnhet. Brit angolban nincs ilyen. Ausztráloknál gyakori, de õk sem konzekvensen használják. Én kiejteném mindig... Itt egy jó összefoglaló: http://www.learnersdictionary.com/blog.php?action=ViewBlogAr..
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Mit mondjak a barátomnak, hogy ne legyen bűntudata a szex miatt?

Mindketten szüzek voltunk miel?tt lefeküdtünk. Aztán azt mondta, megbánta, nem kellett volna, így utólag nem is volt jó neki. Most b?ntudata van és valószín?leg évekig nem fog szexelni velem. Ez biztos, hogy normális???

Legjobb válasz: Hát ez nem normális dolog szerintem. Fõleg hogy egy srác mondja ezt... egy lánytól se normális dolog ez a kijelentés de egy fiútól különösen. Mit mondott, miért van bûntudata? Egyébként nem tudom mit mondj neki, nem fejtetted ki ezt bõvebben. Írj kicsit részletesebben, akkor hátha tud valaki tanácsot adni! 17L

Hát ez nem normális dolog szerintem. Fõleg hogy egy srác mondja ezt... egy lánytól se normális dolog ez a kijelentés de egy fiútól különösen. Mit mondott, miért van bûntudata? Egyébként nem tudom mit mondj neki, nem fejtetted ki ezt bõvebben. Írj kicsit részletesebben, akkor hátha tud valaki tanácsot adni! 17L
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz, még annyi hozzászólni valóm van, hogy én is református vagyok, és eléggé vágom is a témát, és elõször is már az is bûnnek számít ha gondolsz rá, mert aki gondolatban vétkezik, az olyan mintha meg is tette volna, a Biblia szerint. Úgyhogy a barátod már azelõtt vétkezett hogy akár egy ujjal is hozzád ért volna. Továbbá mi számít házasság elõttinek? A Bibliában a házasság két ember szövetségkötése Isten áldásával, nem pedig egy papír amit az anyakönyvvezetõ kiállít. Sajnos régen nagyon sok minden másképp volt mint ma, és így az ószövetségi törvényeket nem lehet szóról-szóra betartani.
Állítsd választás elé. Marad a Hit Gyülekezetében, vagy veled marad és egy héten egyszer elmész vele rendes keresztény misére vasárnap. Õk legalább nem mossák ki az agyát.
A kérdező hozzászólása: Reformátusok vagyunk mind a ketten, nem hitgyülisek és nem katolikusok. Azt mondták neki a nagy, okos és tökéletes hívõk, hogy bûn a házasság elõtti szex. És még ha õ már nem is gondolja így, tudat alatt még igen.
A kérdező hozzászólása: Én egyébként úgy gondolom, hogy ez nem bûn, ha késõbb vele szeretnék összeházasodni.
Akkor jól kapisgáltam a dolgot:) . Ezeket, amiket leírtál próbáld elmondani ugyanígy neki is. És ha már vallás, akkor Buddhát idézném, aki fakírként a folyóparton az éhenhalás küszöbén, hallotta ahogy egy gitártanár oktatja a tanítványát. Ezt mondta a tanár-Ha túlfeszíted a húrt az elpattan.Ha nem húzod meg rendesen, nem szól jól.- Ezeket a szavakat feldolgozva Buddha kilépett a fakírok közösségébõl és elkezdett rendesen étkezni. Valami ilyesmi szitu játszódhat le a barátodban is, csak még nem döntött.
Nem hiszem el, 2011-et irunk, embert kuldtunk a holdra es meg ma is vannak sokan, akik ugy gondoljak, hogy a Teremto Mindenhato ilyen-olyan torvenyekben leirt ezt-azt es nekik azt halalig kovetniuk kell, mert ha nem, a Josagos Uristen tuzes vassal lesulyt reajuk…. Szep dolog a vallas es ertekelem amikor a fiatalok Jezussal foglalkoznak es nem a kokainnal, de azert ez a “gondolsz ra mar bunt kovettel el” kicsit eros. Mar reg le kellett volna a Joistennek csapnia ram ha a fejemben letrejovo gondolataim alapjan itelne. A baratodnak meg mond meg, hogy az Isten Josagos, Mindenhato es qrvara nem foglalkozik azzal, hogy Ti betartotok-e egy olyan torvenyt, amit ezer eve EMBEREK irtak le!

Sógornõmékhez délután megyünk látogatóba, egy hetes a kislányuk. Nem tudom mit mondjak a babának, nem nézhetem úgy mint egy kuka. Van ötletetek mit mondjak neki?

Legjobb válasz: a szokásosat,jaj de cuki,szép,stb ezen kívûl nem hiszem hogy nagyon beszélgetned kéne neki. ráadásul ebben a korban még fõleg alszanak.

a szokásosat, jaj de cuki, szép, stb ezen kívûl nem hiszem hogy nagyon beszélgetned kéne neki. ráadásul ebben a korban még fõleg alszanak.
Hívtak benneteket látogatóba? Egy hetes gyereket nem igazán illik még látogatni. Hogy mit mondjál neki? Neki semmit, csak mondd a szülõknek, hogy milyen aranyos, milyen pici...stb... Kérdezõ, te hány éves vagy?
Igaza van az egyik válaszolónak, iyen pici babát nem szoktak látogatni, függetlenül attól, hogy leendõ keresztgyerek vagy sem. A szülõknek is meg kell szokni az új helyzetet, ráadásul könnyen elkaphat a baba bármilyen betegséget, amit te esetleg észre sem veszel. Persze ha hívtak, az más. A kérdésedre válaszolva, az anyukával foglalkozz, nem kell beszélned a babához.
A férjed testvére nektek nem az egyik legközelebbi rokonotok? Az érdekes... de gondolom ha a te testvéredrõl lenne szó és a férjed nem érezné elég közelinek a dolgot, mindjárt itt háborognál... Hívás nélkül SEHOVA nem illik menni, de itt nem ez volt a kérdés.
A sógornõ nem a legközelebbi rokon. Egy hetes csecsemõt csak legfeljebb a nagyszülõk látogatnak, a sógornõ tulajdonképpen egy idegen ebben az esetben, még a testvér sem szokott menni. Épp elég a babának meg a mamának az apuka, meg esetleg a nagyszülõk segítsége.
nekem is fura, hogy egy hetes a pici és már fogadnak látogatót. akármilyen közeli rokonok is vagytok, még gyenge az immunrendszere, és pláne ebben a vacak idõben könnyen elkaphat valamit. no meg egy ennyi idõs picúrnak épp elég az anyukája meg az apukája, a többiek mind idegenek, akiket igen hamar soknak érezhet és nyûgös lesz. nagy antitalentum vagyok ha apróságokról van szó, de a barátnõm babájának csak azt mondogattam, h milyen édes pici lábacskája, kezecskéje van, vagy épp teljesen normális felnõtt nyelven meséltem neki az õt körülvevõ világról. igazából úgysem érti, de figyel a hangokra és ez szórakoztatja. bár õ már akkor 2.5 hónapos volt. nagyon jól viselte a gyûrõdést, simán hiszti nélkül elfogadta hogy a karomban van, és én dajkálom. :)
Nem én vagyok hibbant, hanem az aki kiír egy olyan kérdést, hogy mit mondjon egy egy hetes babának! Egyébként szerinted miért vagyok hibbant? Azért mert szerintem nem illik látogatni egy egy hetes csecsemõt, különösen, hogy azt sem tudod, hogy minek is mész oda? Különben a párod a férjed?
A kérdező hozzászólása: Mi közöd hozzá???? Dilaj nõszemély!
Tehát nem is a férjed, akkor meg egyáltalán nem is vagy rokon. A dilaj nem tudom mit jelent. (de el tudom képzelni.)
A kérdező hozzászólása: Kopj le!!!!
hát pedig ne illik, hívás nélkül menni. a sógórnõ meg nem is a legközelebbi rokon.
"Hívtak benneteket látogatóba? Egy hetes gyereket nem igazán illik még látogatni." A sógornõjérõl van szó, tehát a legközelebbi családról (férj nõvére/húga)! Már hogy ne illene. Mikor a sógornõm szült már másnap hívott hogy menjünk be a kórházba egy órára, hiszen nyilván mi is kíváncsiak voltunk. A babának nem kell semmit mondani, ennyi idõsen még a nap 80%-át átalusszák kb. Mondd az anyukának hogy nagyon szép, aranyos baba, kérdezgesd inkább hogy hogy van õ (az anyuka), mégiscsak egy nehéz idõszakon van túl, hogy érzi magát, és ajánld fel a segítséged ha valamire szüksége lenne, kb. ennyi!
Bocs, ez a lányom volt, csak kimentem egy percre...
de ha még nem mondták, hogy mehettek akkor azért mégsem..! most még senki nem várja el hogy beszélgess vele. késõbb majd belejössz, mert ha a párod keresztlánya akkor úgyis többszõr találkozol vele. egy 6 hónapossal sem feltétlenül "beszélgetned" kell.hanem játszani.ölbe kapni, megcsikizni, kézbe hintáztatni. 1, 5-2 éves kortól már könnyebb, mert már õk is elkezdenek kommunikálni-és nagyon cuki dolgokat tudnak mondani
A kérdező hozzászólása: Illik meglátogatni a párom leendõ keresztlányát... Más emberek olyan jól tudnak a babához beszélni nekem meg nem jut eszembe semmi.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én egy hat hónaposnak sem tudok mit mondani pedig azok már nem mindig alszanak.
Igen, kb. ennyit. Én se tudnék többet mondani, fõleg mert nem szeretem a gyerekeket, jópofiskodni meg nem igazán tudok.
Semmit.Egy ilyen kicsin csak gyönyörködni kell.Anyukát faggasd hogy hogy érzik magukat..ennyi.Azért mert ott egy baba attól ne érezd feszélyezve magad.Arról nem is beszélve, hogy valószínûleg aludni fog a kicsi..ilyen korban még rengeteget alszanak.
semmit úgysem érti amit mondasz és valszeg aludni fog :-) szal nyugodtam állhatsz süt kukán :-) dicsérd meg h milyen aranyos baba és ennyi ha lehet egy jó tanácsom akkor az anyukával foglalkozz kérdezd meg hogy van tudsz e esetleg segíteni valamiben szüksége van e valamire vihetsz neki komatálat :-) (süti üdcsi virág valami apró ajándék az anyukának/apának/babának)
Kérdezõ nagyon intelligens kommentjeid vannak.

Fiúk/férfiak! Ha felsültök az ágyban, mit szeretnétek, mit mondjon a barátnőtök/feleségetek? Vagy inkább ne mondjon semmit?

Komolyan kérdezem, ilyenkor mit vártok el t?lünk, mit reagáljunk rá? Mik azok a mondatok, amit?l jobban érzitek magatokat?

Legjobb válasz: - Nem baj drágám, tegnap a Béla úgyis kétszer juttatott el a csúcsra, igaz hogy õ fiatalabb és még növésben van a pénisze.

- Nem baj drágám, tegnap a Béla úgyis kétszer juttatott el a csúcsra, igaz hogy õ fiatalabb és még növésben van a pénisze.
"Kinyalsz azért? vagy legalább csinálsz valamit, te önzõ paraszt vagy csak betunyulsz a south park elé megint?" - :)
- "Akarod, Drágám, hogy áthívjuk a szomszéd lányt, aki tetszik neked? Õ biztosan felizgat." :) )
Ne szóljon senki semmit, csak kezdjük elõröl!
Nem sülök fel! Ez ennyi! 24F
Én nekem egyszer volt ilyen én mondtam neki hogy nagyon szeretem és hogy nincs semmi baj ne szégyelje magát nem ér kevesebbet a szememben és átöleltem. Neki így jobb volt feküdtünk egy ideig aztán már jobban volt.
Nalunk az elosenel volt hogy mar annyira varta hogy megkapjon es annyira be volt indulva hogy ket perc utan kicsusszant belolem en meg mivel nem vagyok vmi tapasztalt megkerdeztem hogy mi van? Mondta hogy hat nah nagyon kivant mar es nem akar hamar elmenni. utolag mondtam neki hogy reszemrol nem lett volna baj ha elmegy sot meg imponalt volna is hogy ennyire nagyon kivan. nyilvan nem csinalnank rendszert de mondtam neki hogy ezen ne kattogjon mert nah sajnos csak ritkan tudunk talalkozni persze hogy nagyon varja a masik meg hogy azon izelt hogy en nem megyek el... hat mondtam neki hogy baba az nalam sajnos nem olyan egyezeru de en igy is nagyon elvezem az egyuttleteket es utana ugy maszkalok mint aki a fellegekben jar szoval nah latszik rajtam hogy jol meghuztak es kisimult vagyok :) mellekesen multkor latott masztizni es vegre felfogta hogy nalam ez nem egyszeru dolog... tul regota masztizom es tul sok pornot neztem :( ah de varom mar hogy ujra talalkozzunk :P
én nõként azt szoktam mondani, hogy látom fáradt vagy, és megértem, mert sokat dolgoztál, vagy megkérdem, hogy én mit csináltam rosszul, pl szopjam -e le inkább szex helyett:) hibáztatni sosem hibáztatnám, viszont szó nélkül se hagyom, mert azt hinné, h olyan ciki, h inkább nem is beszélek neki errõl, viszont ott maradna a levegõben. :)
Szerintem se mondjon semmit, inkább csak öleljen meg. De az sem jó, ha azt érzem csalódott bennem vagy magában keresi a hibát.
Szerintem ilyenkor a "Nem baj, legközelebb menni fog" a legrosszabb, talán az a legjobb, ha nem mondasz semmit, hanem következõ alkalommal, vagy akár kis idõ elteltével te kezdeményezel, így látja azt, hogy nem probléma az ilyen, és nem lesz "maradandó emlék" neked ez. 25F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!