Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondhatom hogy (152 db)

"Mi bajom van már megint? ! "Mit tegyek, mit mondhatnék, hogy végre megértse a férjem?

Tegnap este korán elaludtam,mert lázas voltam.Fölébredtem az éjszaka közepén arra,hogy mindkét TV üvölt,a gép megy,a gyerekek a mi ágyunkba alszanak,(nem volt nekik ágyazva)Körbementem a lakáson,mint ahova a bomba becsapott,levetett ruhák,játékok vizes törölköz?k szétdobálva a padlón mindenhol.A konyhába ég a villany ,tányérok az asztalon bennük ételmaradék amit a macska lefetyel....

Legjobb válasz: Ha magától nem jön rá, akkor nem hiszem, hogy valaha megértené. Ez belülrõl jön, és egy gondolattal kezdõdik: "A párom nem érzi jól magát, tehát kötelességem mindent megtenni azért, hogy jobban érezze magát és ne kelljen semmi miatt aggódnia." Ha ez nincs meg, akkor már nem is lesz.

Ha magától nem jön rá, akkor nem hiszem, hogy valaha megértené. Ez belülrõl jön, és egy gondolattal kezdõdik: "A párom nem érzi jól magát, tehát kötelességem mindent megtenni azért, hogy jobban érezze magát és ne kelljen semmi miatt aggódnia." Ha ez nincs meg, akkor már nem is lesz.
Húúú! A hideg futkosott a hátamon, azt hittem, hogy az én nejem írt ide! Szinte minden megegyezett. Aztán rájöttem, hogy nekünk nincs macskánk. Egy kicsit megnyugodtam :-)
kiegészíteném még annyival, hogy célszerûbb úgy megkérni dolgokra, hogy igazodsz hozzá valamennyire, és nem akkor szólni neki hogy mosogasson el, amikor tudod, higy nem fogja megcsinálni akármi is történjen. Ha tudod, hogy fél 8tól focimeccs van, akkor mondjuk fél 8 elõtt 15 perccel megkéred, hogy csinálja meg. külön kihangsúlyozva, hogy legyen szíves, csinálja meg A MECCS ELÕTT. és értékelni fogja, hogy odafigyelsz rá, és tiszteletben tartod azt, hogy neki kezdõdik a meccs. ezek apróságok, de nagyon hatásosak (nálam bevált)
A kérdező hozzászólása: Na eltelt 3 hét, és jelentem nagyon sok pozitív változás következett be!:) Sokkal jobb ez a feladatleosztás.Ha a férjem itthon van akkor konkréte megmondom, hogy mit kell megcsinálnia ahhoz, hogy értelmes idõt tölthessen együtt a család.Én addig mást csinálok...így délutánonként pihenhetünk.Nem is vagyok már idegbajos.:) ) A gyerekek is igyekeznek, amit megtudnak csinálni maguk körül, azt velük intéztetem.:) ) Határozottan jobb!:) Köszönöm a tanácsokat!
A legtöbb pasi második anyát lát a nejében, aki mindent megcsinál helyette és szerinte így a jó.Az elõttem szólóakkal egyetértek.
Sajnos vannak ilyen pasik. Nem tudják értékelni, nem is tudják egyáltalán, hogy egy háziasszony mi mindent csinál. Az ilyet jól ott kéne hagyni 1 hónapra, és akkor rájönne, és talán értékelné ezeket a dolgokat. Mikor már nem lenne semmije, amit felvegyen, amibõl egyen-igyon, és ellepné a kosz. Sajnos nem tudom, hogy lehetne vele megértetni, ez drasztikus megoldás, de ez lenne a legjobb, hagyj mindent, aztán majd rájön.
Úgy kellett volna hagynod az egész csatateret. Tudom, hogy zavar, de hidd el, ha nem lesz már mibõl meginni a reggeli kávét vagy nem lesz száraz törölközõ észbe fog kapni, hogy mi is a bajod. Nem tudom a gyerekek mekkorák, de talán õket is bevonhatnád majd a házimunkába, persze az õ saját kis szintjükön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megírtam a feladatkiosztást, ma kinyomtatom... egyébként ma reggel is mondtam a fiamnak, hogy 8-kor indulás van (csak 1/2 9-re kellett mennie)ha nem vagy kész akkor maradsz...érdekes össze szedte magát, nem kereste rajtam a zoknit, cipõt stb...még be is ágyazott és a macskát is megetette.:)
Pakolj össze és mond meg a párodnak hogy beteg vagy és nem akkarod megfertõzni a gyereket 1-2 napra átmész anyudhoz.
Jól csináltad! Elég nagy már ahhoz, h ilyeneket meg tudjon tenni, ráadásul még magyarázkodhat is, h miért késett, legközelebb jobban odafigyel, h mit is mondasz.
A kérdező hozzászólása: Most kipróbáltam a módszert, és mûködik.Beszóltam 1 órakor a 8 éves fiamnak, hogy készítse össze a cuccát a szakkörre, mert 15 perc múlva indulnia kell...majd vártam.Fél elõtt öt perccel kimászott a TV elõl és kérdezte, hogy hol a cucca amit ÉN összekészítettem.Mondtam sehol szóltam, hogy szedd össze.2 perc alatt összekapta magát és elrohant.El fog késni.:) )
A barátnõm is hozzád hasonlóan könyörgõre fogta, hogy segítsenek már a gyerekei (kiskamaszok, 11-13 évesek), meg a férje a takarításban, de nem történt semmi, mert rajta kívül mindenki fáradt volt. Megvonta a gyerekek zsebpénzét, megszüntette a szórakozásra félretett pénzt, nem volt otthon sör, és fogadott egy takarítónõt. Volt ám sírás rívás, meg õrjöngés, meg könyörgés..:)
A kérdező hozzászólása: De jó!
A kérdező hozzászólása: Úgy kellet volna hagynom bizony mindent.. Ma estétõl senki nem fekhet le addig amíg össze nem pakolt maga után.(gyerekek 8 és 4 évesek) A napi feladat kiosztáson meg tényleg gondolkodtam mostanában, meg is csinálom!Köszi! Kérem én most is õket szépen, hogy csinálják meg a dolgokat, felszólításra megy is, de ha nem állok felettük akkor úgy néz ki nem... Mától más világ jön rájuk!!Sokkal szigorúbb leszek, hogy maguktól is menjenek a dolgok.Vége lesz az "Anyu elintézi, ha én elfelejtettem" világnak!! Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: A férjemnek, meg nem kell megértenie "miért"...csak MEG KELL CSINÁLNIA!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek.Gratulálok, hogy végig csináltad! Igazad van nekem is csak az a bajom, hogy nem vesznek komolyan, nincsenek következmények.Morgok, de végül megcsinálom....mert valakinek meg kell csinálnia. Elég drasztikus a módszered, de ha nem megy szép szóval, akkor kipróbálom. Végül is tökmindegy, hogy azon vitázunk-e, hogy nincs tiszta gatya, vagy azon, hogy miért nem teszi rendszeresen a szennyestartóba.És az elõzõ verziónak még haszna is lehet... Köszönöm.
utolsó Nagyon jól csináltad, gratula!
A kérdező hozzászólása: Nem ilyen volt amikor hozzámentem!! 28 éves önálló férfi volt, ellátta magát, nagyon jól kijöttünk...Aztán jöttek a gyerekek, Õ meg ment napi 15 órában pénz hajkurászni nekünk.Én meg célszerûségi alapon mindent magamra vállaltam itthon.Most hogy nekem is dolgoznom kellene, viszont már ez így nem jó felállás, de nem akar engedni a kényelmébõl (lehet nem is tud mert nehéz belefolynia az otthoni dolgokba?)...Ezért sok vita van kettõnk között mostanában. Feladatkiosztás lesz, tetszik nem tetszik, akkor is!
Rengeteg türelem kell hozzá, de sikerülhet, HA normális stílusban beszélsz vele akkor is, ha már üvöltenél legszívesebben. Nekem bevált. eleinte persze voltak problémák, pl: Megkértem, hogy mosogasson el, a válasz: oké, mindjárt. Eltelt egy óra, két óra, a szennyes edények persze ugyan úgy. ilyenkor jött rám az idegbaj, és nekiestem, hogy ennyit nem lehet tõle kérni. Persze nekiállt magyarázkodni, de csak még jobban felidegesített. Amire rájöttem, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen stílusban fogalmazom meg a kérést, és milyen szavakat használok. Persze magamra kellett erõltetni, mert agyrém az, hogy szinte könyörögni kell és aztán napokig dicsérni, de nekem bevált. DICSÉRNI kell, és megköszönni minden egyes alkalom után. aztán ha könnyen idomítható példányról van szó, akkor egy idõ után magától is megcsinálja! a padló felmosására így vettem rá: egyszer munka után otthon nekiálltam sepregetni, kihívtam, hogy beszélgessünk közben. milyen napja volt, stb. beszélgettünk, majd kérdeztem, hogy ahol már felsöpörtem, megtenné e, hogy átfut e gyorsan a felmosóval. megtette, és közben olyan jót beszélgettünk, hogy máskor ha én elõvettem a seprõt, akkor õ már hozta a felmosót. úgymond rituálé lett a napunkban, hogy ilyenkor beszéltük meg, hogy kivel mi történt. És ha kérem arra, hogy csináljon valami házimunkát, akkor igyekszem úgy fogalmazni, hogy minél egyszerûbbnek, rövidebbnek tûnjön a munka. pl: -bedobnád ezt gyorsan a szennyesbe? -Megtennéd, hogy átfutsz rajta a felmosóval? így nagyobb eséllyel kel fel a fotelból, és csinálja meg. Nekem bevált, próbáld ki te is, hátha :)

A kutyám pár hete önkényesen az ágyam mellé költözött. Ez minek a jelzése? Más: mik a jelei a falkavezérségnek? Mikor mondhatjuk, hogy a kutya falkavezérnek tekint egy embert?

Legjobb válasz: Szeret és melletted szeretne lenni. Az enyémek is mind az ágyam körül alszanak, pedig az igen érdekes helyzet lenne, ha 13 kutya között nem én lennék a fõnök.

Szeret és melletted szeretne lenni. Az enyémek is mind az ágyam körül alszanak, pedig az igen érdekes helyzet lenne, ha 13 kutya között nem én lennék a fõnök.
Szeret Téged:) Az enyém az ágyamon alszok, bár így utólag már nem engedném, hogy felköltözzön, szóval ezt a hibát Te ne kövesd el. Jó neki a földön. A falkavezérségnek nincsenek kõbe vésett szabályai, de olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét, és abban szerintem minden kérdésre választ kapsz. Ami nekem nagyon fontos, hogy a kutyám nem nyúlhat semmilyen ételhez az engedélyem nélkül. Minap azt próbáltam ki, hogy adtam neki egy nagyobb darab szalámit, amit nem bírt egy harapással azonnal lenyelni. Magamhoz hívtam, és egyszerûen elkértem tõle a szalámit. Mondtam, hogy kérem, és õ letette elém a földre, pedig akkora zabagép, biztosan nem azért adta oda, mert nem volt éhes:) 2x eljészottam ezt vele, majd megdícsértem, és hagytam, hogy megegye. A kutyának minden esetben engednie kell, hogy belenyúlhass a szájába, és végignézd a fogait. És egyszerûen fogadjon szót minden helyzetben. Nincs olyan, hogy meglát egy kutyát, és ezért Téged faképnél hagy, miközben hívod vissza.
Sziasztok! Az elõttem íróval teljesen egyetértek! Õ nagyon jó falkavezér!:) A kutya azért költözött melléd önkényesen mert feszegeti a határokat. A kutya akkor falkavezér ha õ dönti el h merre mentek sétakor. Az ugatásával vagy bármivel eléri a célját. Ha reggel õ ébreszt fel. A sétánál õ irányít stb... Viszont ha te vagy a vezér ezek a dolgok döntések mind a te kezedben vannak és a kutya ezt elfogadja. + nyugodtan és megadóan viselkedik...
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam :) Az nem zavar hogy mellém költözött, ha akarom, kimegy :) és nem ébreszt fel reggelente. Amikor felkel szépen kimegy a konyhába pihizni, és nagyon örül amikor én reggel kitántorgok kávézni und cigizni. :) A séta közben mindig vissza tudom hívni (néha amikor játék van akkor ugyan se hall, se lát, de elõbb utóbb odajön. Ha valami miatt haragszom akkor rögtön lelapul, pedig nem ütöm meg.
A kérdező hozzászólása: jah és sétakor is arra megyünk amerre akarom. Most már elég szépen megy láb mellett is, most tanulunk feküdni :)
Az én kutyám is ágyban alvós, viszont mióta melegebb az idõ õ is leköltözött a padlóra (az hûvösebb az ágynál)!!
Ha 5 percen belül meghalsz.
Soha!!!!!! Kitartás ember!!!
Amíg meg nem halsz, soha nem kilátástalan. Csak tenni kell érte.

Mikor mondhatom hogy elindult?

Ha van kedve akkor végigmegy a szobán, akár többször is, de a nap nagy részében még mászva közlekedik. Mikor mondtátok hogy elindult a gyereketek? Amikor már biztonsággal és csak és kizárólag járt?

Legjobb válasz: Ha kapaszkodás nélkül tesz néhány lépést akkor már elindult. Nekem az elsõ 3-4 lépéstõl kb.10 nap kellett, hogy kizárólag járjon. 13,5 hósan indult el, most 14,5 hós de már szalad és soha nem mászik.

Ha kapaszkodás nélkül tesz néhány lépést akkor már elindult. Nekem az elsõ 3-4 lépéstõl kb.10 nap kellett, hogy kizárólag járjon. 13, 5 hósan indult el, most 14, 5 hós de már szalad és soha nem mászik.
Amikor stabilan megy.Nem baj ha mászik is de a lényeg hogy lásd hogy stabilan megy.Modjuk szomszédom akkor mondta mikor elindult.Tett két lépést és elesett ellkezdett mászni.
szerintem már nyugodtan mondhatod.fiam sokáig közlekedett egyik helybõl a másikba de csak rövid távon.tehát ha látta az agynál a széket, akkor elindult a székhez, de pl nem tipegett ki velem a konyhába.én ezt még nem neveztem annyira hogy már megy.aztán egyszer csak már nem érdekelték a távok, sétált fel le, ide oda, na én akkor mondtam hogy egyedül jár.Akkor volt 13 hónapos.most 3 hónap múlt el, már simán szalad bárhol és bármikor, de még mindig imád mászni is.az jó.
Szia.Nekem vigyázni kellett ezzel, mert 10 hónaposan felállt és megtette az elsõ bizonytalan lépéseket.Egy évesen már az udvaron szaladt.Mire elmúlt egy éves akkor kérdezgették tõlem hogy tud -e már járni.szerintem is onnantól jár egy baba ha már biztosan meg áll a lábán és inkább két lábon közlekedik nem pendig mászva.
Topot vegyél!
hát mondjad neki hogy nem akarsz melltartót hordani mer minek? gyõzd meg hogy úgy se tudnál vele mit kezdeni... a tamponnal meg betéttel kapcsoladban add elõ hogy milyen ciki lesz ha megjön a suliban és nincs nálad semmi meg hogy szeretnéd kipróbálni hogy ne legyen kellemetlen ha már tényleg meglesz.
Ha még nem menstruálsz, akkor a tampont és a betétet nem tudod használni, anyukádnak viszont biztos van mindig otthon, ha meglesz az elsõ, nem lesz belõle gond, tegyél el egyet a táskádba vészehelyzetre, hogy ne érjen váratlanul, esetleg beszélgess errõl anyukáddal, neki hogy volt az elsõ mensese, képzeld, az én anyukám ilyenekrõl nem tudott az anyjával beszélni, mert náluk ez tabu volt, és az elsõ nagyon váratlanul érte pont iskolában, úgy kellett hazarohannia (végig a falun). Esetleg ha érzed, hogy már várható, akkor próbálj errõl is beszélgetni anyukáddal, és akkor könnyebben tud segíteni, mit használj és mikor. Esetleg elmehetsz vele melltartót is venni, és ha ott vagytok, felpróbálsz 1-2-t, és megmutatod neki, ha õ is látja, hogy méretre nem jók, akkor nem fogja megvenni, mert ki tudja, késõbb mi lesz neked a jó méret, esetleg sportmelltartót, topot attól még vehettek, nekem olyan volt elõször, mikor még melltartóra nem volt szükségem.
Normális válaszokat követelek!!! A hülye kérdéseimre.Bunkók kiméljenek!!! Anyuci elkényeztetett pici lánya vagyok!!!
Nem akarsz melltartót mert nincs melled.Betét és tampont viszont akarsz pedig mensid sincs.Óvszert nem akarsz véletlenül?tudom nincs fiúd de akkor is hátha
Terhes vagy
Csak hogy megnyugtassalak, nincs semmi baj a kérdéseddel csak sajna már sokan elfelejtették milyen volt az életükben ez az idõszak. A normális válaszok segíthettek. Szerintem nyugodtan mondd meg az anyukádnak õszintén és találtok megoldást mindkét problémára.
Szerintem az csak jó, ha az anyukád melltartót akar venni neked. Szerintem ha hétköznapokra nem is, tesire mindenképpen vegyél fel. Betétet meg ha úgy gondolod vegyél el tõle egyet és tedd be a táskádba.
Szerintem nyugodtan fogadd el a melltartót is, max. majd késõbb hordod, ha nagyobb lesz a melled. Betétet meg egyedül is tudsz venni, ha nincs más megoldás... Bár szerintem anyukád azért nem fogja leharapni a fejed :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.
Mondd meg anyukádnak, hogy melltartót nem muszáj hordani, mert elkezd nõni a melled. Vannak tiniknek való melltartók(topok), de ha ezt sem szeretnéd nem kell hordani. Persze bizonyos dolgok alá nem árt majd, pl. ünnepségen a fehér ing:) Egyszerûen mondd meg, még nincs szükséged rá. Majd szólsz ha kell:) A másikat is csak egyszerûen mondd meg. Szeretnél betétet venni, hogyha megjön ne érjen meglepetés, fel akarsz készülni. Biztos meg fog érteni!
A kérdező hozzászólása: Ui.: Még 70A-s sincs a mellem, nem menstruálok.
A kérdező hozzászólása: Normális válaszokat várok!!! Egyébként van barátom.
A kérdező hozzászólása: Légyszi bunkók ne írjanak! Komoly a kérdésem. Az értelmetlen válszokat a humor kategóriába írjátok!
"mutter bakker, aggyá pészt mennyünk e vegyünk tampontot meg betétetet! És nem akarok már csöcsfixet hordani mert a valagam tele van vele fogod? mennyünk efele venni melltartót a kiscsöcsömre! Na!"
Az utóbbi válaszokat meg tudom erõsíteni. nekem 11 évesen jött meg, és NAGYON váratlanul ért. 12 éves korom óta hordok melltartót. Most vagyok 20. A 2010-03-06 16:14-nak üzenném, hogy egyáltalán nem elkényeztetett a kérdés feltevõje, csak aggódik magáért! -.- Szánalmas.

Mire mondható hogy randi ill. hova lehet elvinni egy lányt randizni?

Legjobb válasz: Ha az egész családja ott lohol a nyakadban vasvillákkal a kézben, te meg felgyújtott ruhával menekülsz, no az már nem randi.

Ha az egész családja ott lohol a nyakadban vasvillákkal a kézben, te meg felgyújtott ruhával menekülsz, no az már nem randi.
Randevú: Köznyelvben legfõképpen randiként megjelenõ tevékenység során az esetek többségében két különbözõ nemû homo sapiens sapiens, ritkább esetben két azonos nemû homo sapiens sapiens azon együtt töltött idejét, és eme idõszak alatt végzett tevékenységüket értjük, amelynek elsõdleges feladata a másik példány minél magasabb szinteken történõ megismerése, amely a jövõbeni utódnemzést hívatott elsõsegíteni, illetve az utódnemzéshez szükséges érzelmi kapcsolat kialakításának elsõ néhány lépcsõjeként értelmezhetõ.
Nem értem, minek definiálni a "randi" szót? HÍvd el a lányt/fiút, csináljátok, ami jól esik, érezzétek jól egymást. De tök felesleges meghatározni, hogy "akkor ez most randi?".
valami olcsó helyre
kávézó, séta, korizás (most már itt van az idénye is)
séta, mozi, kávé, étterem, koncert, kiállítás, múzeum, slam poetry, bármilyen más elõadás, kirándulás, állatkert, vidámpark, szobán filmezés, áthívod és fõzöl neki... fantázia meg anyagi helyzet kérdése csak :)

Mennyit kell nekünk tennünk egy jól működő párkapcsolatért, mennyiben adhatjuk önmagunkat és mikor mondhatjuk, hogy ez valószínűleg sosem fog igazán működni?

Legjobb válasz: Egy jól mûködõ párkapcsolatért teljes mértékben önmagunkat kell adnunk. Ha nem magunk adjuk, akkor az egy idõ után nehéz lesz - és nem is õszinte. Akkor, ha egyik félben felmerül a szakítás gondolata- általában onnantól nincs visszaút. Szerintem.

Egy jól mûködõ párkapcsolatért teljes mértékben önmagunkat kell adnunk. Ha nem magunk adjuk, akkor az egy idõ után nehéz lesz - és nem is õszinte. Akkor, ha egyik félben felmerül a szakítás gondolata- általában onnantól nincs visszaút. Szerintem.
minden kapcsolat két emberen múlik, igen sablon szöveg, mind a két félnek tenni kell azért hogy együtt maradjanak el kell ismerni ha hibázott a másik, vagy olyat tettünk amivel megbántottuk a másikat. tudni kell kiengesztelni határokat kell felépíteni és elfogadni, hogy attól a perctõl kezdve, hogy valakivel komoly kapcsolatot akarok létesíteni, nem egyedül hozok meg bizonyos döntéseket és korlátolt vagyok egy pár dologban egy kapcsolat csak akkor mûködik, ha egy idõ után teljesen fel tud oldódni a két fél egymásnak és szint 100%-ig önmaguk tudnak lenni a másik elõtt elnézõnek és megértõnek kell lenni a másikkal bizonyos helyzeteknél. persze ezek csak az én véleményeim, ezek ilyen alternatívák, elvek, amiket én jónak látok egy kapcsolatban. szerintem ha ezek közül hiányzik 1 az elõbb utóbb gondokhoz és problémákhoz vezet.
annyit kell tenni amennyit nem nyügnek érzel..a többi szerintem egyén függõ
el kell ismerni ha hibázott a másik---- helyett.: el kell ismerni ha hibáztunk*

Mit mondhatnék, hogy visszaszerezzem?

Egy éve volt egy barátom, aki nagyon szeretett, de szakítottam vele. Most viszont szeretném vele újrakezdeni, de azóta még csak nem is láttam és nem is beszéltünk. Mit mondhatnék neki, ha megkeresem?

Legjobb válasz: "Szeretném veled újrakezdeni".

"Szeretném veled újrakezdeni".
Miért szakítottál vele? Amúgy igen, igaza van az elsõnek. Konkrét, lényegre törõ.
Az elsönek igaza van, konkrétumokkal kell elöállnod, bár elsöre nem javasolnám. Talán egy szimpla levéllel, hogy mi van veled, mit csinálsz, mesélj magadról....stb. Haragban váltatok el egymástól? 21/F
Bocsi hogy szakitottam veled, de ha nincs ló jó a szamár is ugyhogy visszafogadlak! Kezdjük ujra!

A barátnőmet 20 évnyi Boldognak mondható házasság után elhagyta a férje egy másik nőért. Az egész teljesen váratlanul érte a barátnőmet, nem tér magához a döbbenetből, éjjel nappal sír. Mit mondhatnék neki, hogy meg vígasztaljam?

Legjobb válasz: Ne adj neki tanácsokat,csak érezze,hogy melette vagy.Ilyenkor bármit mondasz nem biztos,hogy jot teszel vele.Ha már tul van az elsõ megrázkodtatáson akkor probáld elhívni malahova.A lényeg,hogy ne ezen agyaljon egész nap.Sajnos ez nagyon nehéz idõszak,de tul lesz rajta.

Ilyen helyzetben vagyok én is 14 év után a férjem megcsalt de elmenni persze nem akar én meg nézzem el a dolgait. Naa nemmm nekem a legjobb barátnõm ugy segitett, hogy kirángatott vitt koncertre házibuliba stb. És most egész jól vagyok. Persze szenvedek mert van két szép gyerekünk és minden fázison én is át mentem sirtam, fogytam 12 kb-ot de rájöttem, hogy ez igy nem mehet tovább és a barátnõmnek köszönhetem hogy mellettem állt.
Ezek szerint mégsem volt olyan boldog a házasság.
Lehet, hogy már elkéstem, de azért leírom, amit gondolok. Aki sajnálja a másikat, az nem hisz abban, hogy mindennek oka van, és a dolgok nem véletlenül történnek. Aki igazában hisz ebben, az nem sokat sajnálkozik. Akár hiszel felsõbb hatalomban, akár nem, a jövõbe látás képessége nélkül nem tudod eldönteni, hogy ez, ami most történt, 10 év távlatából a legrosszabb vagy a legjobb dolog lesz-e, ami csak történhetett? Egyszerûen nincs rá mód. (Én legalábbis nem tudok ilyet. Aki tud, szóljon!) A második ellenérvem a vigasz nyújtása ellen, hogy mivel Te nem vagy ebben a helyzetben, kicsit a barátnõd fölé kerülsz ettõl. Nem akaratlagosan, de ez a szituáció mégis megbontja a kettõtök egyenrangúságát, ami árt a viszonyotoknak. Ha vigasztalod, azzal kicsit szülõ-gyerek viszonyba kerültök. Ez nem nagyon vészes, hiszen csupán átmeneti, csak megemlítem, hogy figyelhess rá. A harmadik és legfõbb érvem az, hogy a fájdalmat is meg kell élni. Része az életnek. Vannak kellemes és kellemetlen részei, de ezek együtt alkotnak egészet. Megteheti bárki, hogy elnyomja a fájdalmát, nem gondol vele, elmegy bulizni, eltereli a figyelmét a fájdalom forrásáról valamilyen más módszerrel. Akkor a seb nem gyógyul be végleg. Majd egy késõbbi idõpontban felszakad és megint fájni fog. (Mások a problémák szõnyeg alá söprésével szokták képileg megjeleníteni ugyanezt a gondot.) Aki éppen nagy fájdalmat él át, az ritkán beszél róla, mert Õ olyan mély tudati / tudat alatti szinten van, hogy az ellentétes lenne egy olyan magas rendû funkció mûködésével, mint a beszédközponté. Ha ilyenkor szavakkal fordulunk az illetõhöz, akkor Õ neveltetésétõl függõen nagy valószínûséggel válaszolni fog nekünk. Ami felhozza õt egy olyan tudati szintre, ahol nem tudja már igazán megélni a fájdalmát. És akkor, aki szólt hozzá, az azt hiheti, hogy jót tett, hiszen szemre az illetõ máris "jobban van", nincs elmerülve a fájdalmában. Csakhogy az elõzõ gondolatban foglaltak miatt ez nem is olyan jó. Mit lehet akkor tenni, hogy mégis kimutassuk, hogy segíteni akarunk? Ha a barátnõd nem utasítja el a testi érintkezést, akkor öleld át! Szavak nélkül mutasd ki neki, hogy mellette vagy, támaszkodhat rád, és bízhat benned. Erre az érintés megfelelõ. Sajnos vannak, akiknek a neveltetésébe nehezen fér bele. Akkor csak legyél mellette, hogy amikor majd Õ akar mondani valamit, legyen kinek elmondania. Az is sokat segíthet. De mindenképp várd ki ezt, ne Te mondj neki vigasztalónak szánt szavakat! Ha tényleg JÓT akarsz neki. (És úgy látom, azt akarsz.)
08:34-es, nagyon szép, amit írtál. Nekem is segít, egy hónapja szakított velem a Párom, és épp ezt élem meg, hogy nincs a hatalmamban a döntése, a lelke, és békén kell hagyni. A kérdezõnek. Szerintme nem reménytelen, hogy a férj visszatér, de ez jó alkalom az önreflexióra, és arra, hogy magával foglalkozzon az elhagyott feleség. Valósítsa meg mindazt, amit tervez egy ideje. Én pl. elkezdtem futni, tornázni (segít levezetni a feszültséget, és fogyok is, amit a Párom szeretett volna egy ideje), egészségesebben étkezni. Eddig 6 kiló. És rengeteg programot, barátot szervezek magam köré. És lett egy kismacskám.
Ne adj neki tanácsokat, csak érezze, hogy melette vagy.Ilyenkor bármit mondasz nem biztos, hogy jot teszel vele.Ha már tul van az elsõ megrázkodtatáson akkor probáld elhívni malahova.A lényeg, hogy ne ezen agyaljon egész nap.Sajnos ez nagyon nehéz idõszak, de tul lesz rajta.
Hát nem nagyon lehet vigasztalni valakit ilyen helyzetben. Mert ez nagyon durva! Még rossz házasságban is 20 év nyomot hagy az emberben. Nem tehetsz mást minthogy mellette vagy ha szüksége van rád.
Mit mondhatnál egy olyan embernek, aki a saját lelki békéjét, életét egy elmozdítható dologra alapozta? Legfeljebb, hogy keresse meg önmagát, ahelyett, hogy sajnálja önmagát. Ráadásul olyasmi elvesztése okán, ami sosem lehet senkié: egy másik ember lelke (vagy ahogy tetszik: lénye, valója, stb). Igen, azt is lehetne mondani, hogy a fazon # évig várta, hátha észreveszi õt és bizonyos igényeit, de ez nem sokat dobna a hangulatán. Vannak emberek, akik nagyon boldogok a másikkal, ugyanennyire függ is a hangulatuk tõle, stb, egyszóval nekik nagyon jó az a másik, és az efelett érzett nagy örömükben fel sem merül, hogy az a nagyszerû valaki, aki még a gondolatuk is ismeri/kikövetkezteti, valami hasonlót szeretne. Mondhatnám úgy is, az ember vele egyenlõ társat keres, nem alárendelt rajongót.
Szerintem nem beszélgettek eleget, egy boldog házasság nem szûnik meg csakúgy, ott valami eltussolt probléma volt, a boldogság pedig csak látszat lehetett.
"általában asszony beleszokik a helyzetbe, már nem izgalmas, már házsártoskodik és észre sem veszi" bezzeg a férj gondolom aztán mindent megtett, nemcsak lapított, mint szar a fûbe
Szerintem az elõttem szóló 1-2 hozzászólónak nincs igaza. Attól, hogy valaki hibázik egy kapcsolatban (ki nem?), még nem kell félre menni a másiknak. Ha a férj nem szól semmit, hogy neki ez meg az nem OK, akkor honnan kellene tudni? Meg is lehet beszélni a dolgokat. Teljesen váratlanul érte, mert valószínûleg a kommunikáció nem volt jó a kapcsolatban. Szerintem azzal tudsz neki a legtöbbet segíteni, ha kirángatod ebbõl a közegbõl, elviszed pl. vásárolgatni, elmentek moziba, színházba stb, hogy ne a férjére gondoljon. Én nem hoznám fel neki az esetet, mert attól csak rosszabb.
Mondd neki azt, hogy a férjének kapuzárási pánikja volt, és hogy nem érdemli meg a feleségét. Meg sírja ki magát, ha az jólesik.
Akkor az a házasság csak neki volt boldog, a férjnek nem. Innen nem tudhatjuk, de általában asszony beleszokik a helyzetbe, már nem izgalmas, már házsártoskodik és észre sem veszi (nem is érdekli), hogy a férjnek ez nem olyan jó. Ez csak megszokás volt, ami viszont csak addig tarthat, míg nem jön valaki, aki érezteti a férfivel, hogy õ még bizony FÉRFI. Addig kellett volna megbecsülni, amíg ott volt. Akkor nem ment volna el. No, ezek nem épp vígasztalásra valók, de attól még ez van.
Legyél minél többet vele, csináljatok közös programokat. Lehetõleg ne olyanokat, ami a volt párjára emlékezteti. Vállaljon minél több munkát (az leköti), fogjon bele bármilyen tanfolyamba. Ne mondj neki ilyeneket hogy: "felejtsd el", "ne gondolj rá", stb. Ne szídd a pasit, és ne várd el tõle, hogy minél hamarább utálja meg. Semmiképp ne akarj neki pasit keresni. Ne hagyd, hogy magában kezdjen el hibát találni. Ha sírnia kell akkor sírjon. Hosszú hónapok kellenek míg összeszedi magát, de végig legyél mellette, az segít. Tapasztalatból mondom.
Ajánld a barátnõdnek ezt az oldalt - itt egy támogató nõi közösség van! ;) http://ujrano.org/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak.
Nálam ugyanez volt :-( . Mára túltettem magam rajta (ezt akarom hinni). Sokat segített a Titok c. film, amit nekem is itt ajánlottak. Azokon a fázisokon tényleg át kell esni, de az idõtartamuk változó. Nekem is mondták, hogy minimum 4-5 hónap lesz a "gyász" idõszaka, de én lezavartam mindent 2 hónap alatt. Az új pasi valóban nem jó megoldás, de az igenis segít, ha azt érzi a nõ, hogy más még azért érdeklõdik iránta, például ha csak bókol neki egy férfi, már az is hatalmasat dob az önértékelésén. Ez a legfontosabb, hogy rájöjjön, azzal, hogy elveszített valamit, közben nyert egy csomó mindent :lehetõségeket, amik egy házasságban nem megoldhatóak (pl.flört), új nézõpontot, új ismerõsöket, több szabadidõt, hogy nem kell senkinek elszámolni az idõvel, pénzzel, bûntudat nélkül vehet magának ezt-azt, ha el akar menni valahova, nem kell azon gondolkozni, hogy a gyerekekre az anyukának illik vigyázni -vigyázzon rájuk apuka is, ..., sorolhatnám, de ez mind saját tapasztalat. Persze mindenki másra vágyik, de a lényeg, hogy érezze magát minél jobban, ettõl felszabadul a fájdalom nyomása alól, és kitárul egy boldogabb élet lehetõsége. +Most ott tartunk, hogy megbeszéltük, válunk, de közben jobban vagyunk, mint eddig bármikor. Azzal, hogy megváltoztam, megváltozott az is, ami miatt eltávolodott tõlem. Most minden függ a levegõben, nem tudom még, mi lesz, de már eldöntöttem, hogy bármi lesz, én jól fogom magam érezni (Titok). Beválik :-)

Mikor mondható egy új ételről, hogy "bevezettem" a babám étrendjébe?

Azt jelenti, hogy már evett belőle 4-5 alkalommal és nincs tőle baja, vagy azt, hogy bármikor adhatom neki, mert már annyira ismeri, hogy bármikor elfogadja? Vannak dolgok amik eléggé nem egyértelműek számomra a hozzátáplálással kapcsolatban.

Legjobb válasz: a bevezetett étel az amit kóstoltattál vele (3-4 napig, az elsõ nap 2, második nap 4-5 kanál, 3. nap fél-egy adag) ekkor kiderül, hogy nem fáj a hasa, nem allergiás rá, így bevezetettnek mondhatod ha utána hónapokig nem adsz is az marad :) egyébként az is fontos, hogy ne 4-5 alkalommal add neki, hanem egymás után 3 nap.

a bevezetett étel az amit kóstoltattál vele (3-4 napig, az elsõ nap 2, második nap 4-5 kanál, 3. nap fél-egy adag) ekkor kiderül, hogy nem fáj a hasa, nem allergiás rá, így bevezetettnek mondhatod ha utána hónapokig nem adsz is az marad :) egyébként az is fontos, hogy ne 4-5 alkalommal add neki, hanem egymás után 3 nap.
Ahogy az elsõ írta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!