Találatok a következő kifejezésre: Mikor menjek védőnőhöz, ha (3 db)

Szerintem mehetsz a XIV.kerbe.Nekem vidéki címem van, és a X.kerbe járok védõnöhöz.
A X kerületbe menj most, ott kiállítják a kiskönyvedet, felveszik az adataidat...amikor átköltöztök, át kell kérni a kartonodat a XIV. kerületbe. (Ezt majd elintézik egymás között, csak jelezni kell hogy elköltözöl.) A baba szempontjából mindegy hogy hová vagy bejelentve, mindig azt tartsd szem elõtt, hogy hová viszitek "haza" a babát.
Szerintem keresd meg ott a védõnõt, ahol most épp laksz.Fõleg ha nincs még kis könyved.Azt tuti megcsinálja.Aztán havonta kell menni, úgy, hogy utána van idõd meg keresni a másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
Ugy van ahogy a 21:31-es irta. Most a 10.be menj, majd késöbb a 14-be. Én is 2 hete nézztem utána, nekem 2 lakcimem van ugyanazon (10.) kerületben és mondták, hogy a tartózkodási hely szerint kell menni. De siess, mert egy kicsit el vagy csúszva...
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívtam õket és azt mondták, hogy ne bonyolítsuk, kiállítják már egybõl a XIV. kerületben, max. az elsõ "háztûznézõt" késõbb ejtik meg, amikor már beköltöztünk. Nem hiszem, hogy el lennék csúszva, mert a nõdokim mondta, hogy a 11. hét elõtt ne is gondolkodjak védõnõben, mert addig "bármi lehet"...
Ez érdekes. Nekem a védõnõ is azt mondta, hogy 10-11.héten Max már illene átesni az elsõ védõnõi beszélgetésen, valamint ezen a héten voltam dokinál 9 hetesen, aki azt mondta "jó lenne ha megejteném már a védõnõi tanácsadást"... De végülis mindegy, a lényeg, hogy nem kell majd 2 védõnõ után is szaladgálnod a költözés miatt. AMúgy ha minden jól megy, én is a 10-bõl költözök majd a 14.be, mondjuk késöbb. A 14.kerületben az Uzsoki kórház van, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, az Uzsoki. Hehe, lehet, hogy szomszédunk vagyunk, vagy épp leszünk :)

Mikor menjek a védőnőhöz, ha már biztos a terhességem?

Tegnap a n?gyógyász is meger?sítette, hogy babát várok (5 hetes vagyok).

Legjobb válasz: igen ráérsz akkor mert egybõl bevezeti az eredményedet a kiskönyvedbe

igen ráérsz akkor mert egybõl bevezeti az eredményedet a kiskönyvedbe
szerintem mehetsz már most is, én még a vérvétel elõtt voltam nála. De, ahogy neked kényelmes. Mindenesetre a 12. hét elõtt érdemes rá sort keríteni.

Nagy baj lehet? Múlt héten voltam vizelet vizsgálaton és kiderült hogy fehérje van benne. Nagyon aggódom mivel már 18 kg híztam is. A védőnőm azt mondta hogy ha 140 fölé megy a vérnyomásom azonnal menjek orvoshoz.

Most 33 hetes vagyok. Lehet hogy hamarabb beindítják a szülést?

Legjobb válasz: nekem volt egy kis gombás fertõzésem, ill. fogínygyulladásom, valószínû ezért volt fehérje a vizeletemben, de nálam ez nem okozott semmit.....gombát kezelték, fogínygyaulladást, meg szintén lehet kordában tartani.....A magas vérnyomás egy másik dolog, nekem alacsony volt, arra figyelni kell. Szerintem ne aggódj ezek miatt, ennyi idõs terhességnél már mindent nagyítóval néznek, h segíteni tudjanak ha van valami, de a legtöbb esetben ártalmatlanok a tünetek!

nekem volt egy kis gombás fertõzésem, ill. fogínygyulladásom, valószínû ezért volt fehérje a vizeletemben, de nálam ez nem okozott semmit.....gombát kezelték, fogínygyaulladást, meg szintén lehet kordában tartani.....A magas vérnyomás egy másik dolog, nekem alacsony volt, arra figyelni kell. Szerintem ne aggódj ezek miatt, ennyi idõs terhességnél már mindent nagyítóval néznek, h segíteni tudjanak ha van valami, de a legtöbb esetben ártalmatlanok a tünetek!
A kérdező hozzászólása: 2 hete voltam nõgyógyásznál mert több folyásom volt mint elõtte. Kaptam hüvelykúpot. akkor lehet hogy ez is befolyásolta? A vérnyomásom terhesség elõtt mindig 100 volt. Mostanában 120, de ez fölé sosem megy.
Akkor lenne gond, ha a fehérje mellett nagyon vizesednél és még a vérnyomásod is felszökne 140 fölé. Amíg csak a ferhérje van jelen, nagyon valószínû, hogy valami fertõzés okozza.
nekem azt mondta a védõnõ, h egy bõségesebb folyás is okozhat fehérjét a vérben.....így önmagában nincsen jelentõsége egyiknek sem, a tünetekre figyelni kell, esetleg kezelni, de ettõl még nem fogják beindítani, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: A lábujjaim meg a kezem szokott vizesedni de csak a nagy melegben. Ha hûvös van nincs gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!