Találatok a következő kifejezésre: Mikor menjek védőnőhöz, (13 db)

Mikor menjek védőnőhöz?

7 hetes vagyok, megvan a vérvétel, vizelet EKG és fogászati leletem is

Legjobb válasz: Én a 6. hét végén mentem, de nem kellett semmilyen leletet sem vinnem magammal, csak az ultrahang eredményt.

Én a 6. hét végén mentem, de nem kellett semmilyen leletet sem vinnem magammal, csak az ultrahang eredményt.
Én az elsõ orvosi vizsgálat után mentem kezemben a papírral, hogy bizonyított a terhesség!
Szerintem már mehetsz most is.Hat alkalommal úgyis meg kell jelenni elõtte a terhesség alatt az a minimum.Tudd le hamar és utána csak 1 hónap múlva kell menned.
10 hetesen voltam elõször, de szerintem már nyugodtan mehetsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mikor menjek védőnőhöz? Ráér a 10. hét körül?

6 hetes vagyok, van szívhang de igazolást nem kaptam még. És a 10. héten kell visszamennem a dokimhoz.

Legjobb válasz: Ha várni akarsz a 10. hétig, nem baj. De már most is mehetsz hozzá! Nem ad igazolást, elég, ha elmondod neki, hogy terhes vagy, megmutatod az orvosi vizsgálat eredményét. Õ fogja majd odaadni neked a terheskönyvet és felvilágosít a dolgok menetérõl. Boldog babavárást!

Ha várni akarsz a 10. hétig, nem baj. De már most is mehetsz hozzá! Nem ad igazolást, elég, ha elmondod neki, hogy terhes vagy, megmutatod az orvosi vizsgálat eredményét. Õ fogja majd odaadni neked a terheskönyvet és felvilágosít a dolgok menetérõl. Boldog babavárást!
Ráér, az a lényeg, hogy az elsõ kötelezõ vizsgálatokra már legyen kiskönyved (ez a 12. heti UH)
A második terhességgel én is akkor mentem, mivel tudtam mi vár rám. Ha az orvosod csak akkor ad papírt, nincs is értelme hamarabb menni, mert a papír alapján állítja ki a kiskönyvet. Arra készüljél, hogy utána rögtön 11-12. héten majd menned kell vérvételre, ultrahangra, ha nincsen méhnyakrákszûrés eredményed, akkor arra is, a védõnõ az elsõ jelentkezésedkor ki is fogja adni a beutalókat.
A kérdező hozzászólása: A doktortól kaptam laborba vérvételre beutalót és csinált rákszûrést is. De papírt csak a beutalóról, a táppénzre való kiírásról és egy üzemorvosi ellátásról kaptam amin csak az szerepel hogy az emlõk rendben, uterus nagyobb, folyadék nincs, has betapintható, volt rákszûrés...stb. Azt mondta hogy a házidokimhoz kell mennem vérvételre, és a táppénzes papírral. Ott voltam. Akkor a 10. héten megyek hozzá akkor utána megyek a védõnõhöz.
én a 12hetes uh-után megyek majd csak védõnõhöz. Nekem dokim ad beutalót vérvételre. Annak eredménye függvényében keresem föl a számomra oly fölösleges védõnõt.....2.gyerekemmel vagyok terhes, az elsõnél se volt semmi értelme. Ráadásul kifogtam egy olyat akinek se fia se borja...és magyarázta nekem h hogy kell majd nevelnem...meg egyebek. Hatlmas tapasztalattal a háta mögött....

Tegnap kaptam papírt az orvostól hogy élő terhesség! 6 hetes vagyok. Mikor menjek védőnőhöz?

A IX. kerületben lakom. Ismeri valaki az itteni véd?n?ket? Aranyosak? Ha a jövöhéten mennék hozzá akkor nem szídna le hogy korán mentem? Hallottam hogy nem szeretik ha korán megy a kismama. Ti mikor mentetek?

Legjobb válasz: 10-ik,12-ik hét,ha nincs semmi panaszod. Boldog babavárást

10-ik, 12-ik hét, ha nincs semmi panaszod. Boldog babavárást
Szia! Gratulálok! Nem hiszem, hogy a 7. hét még korainak számít, én is akörül mentem a védõnõhöz. Ez a dolguk, van papírod a terhességrõl, innentõl kezdve semmi akadálya, hogy adjon kiskönyvet.
Én hétfõn voltam dokonál, akkor voltam 6+1hetes.A védõnõhöz pedig holnap megyek!Nekem azt mondták, hogy minnél elöbb menjek!De az tuti, hogy 12.hét elött kell menni.
akkor a van papírod a szívhangról. Én 8 héten mentem.
Szia.Bár én vidéki vagyok, de nálunk az a lényeg, hogy papirod legyen arrol hogy élö terhesség.Én 6-7 hetesen voltam elöször.17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Megpróbálok akkor bejelentkezni, ha megtalálom õket! :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Ki lett a védõnõd? Én is a IX. kerületben lakom. Én még csak most fogok hozzá menni a 12.héten. Meg vagy elégedve?
A kérdező hozzászólása: Most úgy tûnik, mintha semmi baja nem lenne... (remélem nincs is!)
vegyél neki olyan homeopátiás bogyót, ami segíti a vérfelszívódást, jegeld jégzselével, szerintem nem lesz baj.
Szia! Szerintem egyelõre ne menj vele orvoshoz. Az a lényeg, hogy felsírt-e egybõl, és sikerült-e megnyugtatni. Ha aluszékonnyá válik vagy hányni kezd, azonnal orvos! És nyugi!
Ha esetleg hányna, akkor azonnal vidd orvoshoz. Egyébként lesz még ennél komolyabb baleset is, és akkor sem szükséges orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: oké.olvastam most itt ilyet, hogyha nem kezelik az agyrázkódást, szövõdményei lehetnek. jajj
ha megnyugtat mutasd meg dokinak:) de szerintem nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a gyors válaszokat. Közben sikerült elérni a védõnõt, mondta õ is figyeljem, nem hány-e, nem szédeleg, álmosság, fáradékonyság, szemét nézzem, pupilláját...SZerencsére semmi. Hát az elsõt komolyabb sérülés megtörtént :S gondolom lesz több is, de azért nnna, hát megijedtem.

Mikor menjek dokihoz? Mi ilyenkor a teendő? Védőnőhöz mikortol kell járnom?

Tehhes vagyok 2 napja teszteltem (2 pozi teszt) mikor menjek orvoshoz,

Legjobb válasz: Ha nincs semmi panaszod, akkor dokihoz ráérsz menni 2 hét múlva..akkor talán már szívhang is lesz.. Sajnos a pénzügyes/munkaügyes részre nem tudok válaszolni.. Boldog babavárást!

Ha nincs semmi panaszod, akkor dokihoz ráérsz menni 2 hét múlva..akkor talán már szívhang is lesz.. Sajnos a pénzügyes/munkaügyes részre nem tudok válaszolni.. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!!és ha csak augusztus végén mennék dokihoz?mert augusztusban lesz az esküvõnk..és csak utána szeretnék menni..az már késõõ lenne???
Szerintem az elmaradt menstruáció után 2 héttel elég ha mész orvoshoz. Én mentem már hamarabb, de nem látott az UH-n semmit, 2 hét múlva viszont már igen.Ha az orvos megállapítja a terhességet, ad róla papírt, azzal kell menni a védõnõhöz, ott kapod meg a terhesgondozási könyvet.Legalábbis 6 éve, a legkisebb gyerkõcömnél még így volt. Gondolom regisztrált munkanélküliként is él a társadalom biztosítás, anyukámnak is van még. Késõbb meg próbálj meg szociális segélyt kérni, tekintettel a terhességre. Apuka veled van? Segít? Boldog babavárást Neked.
Bocs! Már látom, most házasodtok. Nem késõ az augusztus vége, attól még fejlõdik az a picurka, hogy nem látja orvos. Az a baj, hogy még nem mentél férjhez? Mert ezzel nem szoktak az orvosok foglalkozni.Az elsõ kettõt én is úgy szültem, csak utána házasodtunk össze apával.
Én már a pozitív teszt után rögtön mentem orvoshoz. Meg akartam gyõzõdni, hogy méhen belüli. 4 hetesen már látszott, szívhang pedig két hét múlva. Általában akkor kell menni védõnõhöz, mikor az orvos már lát szívhangot.
Végülis aug végén is mehetsz..én azért elmennék elõbb, hogy megnézze a doki, hogy minden rendben van-e..jó helyre ágyazódott-e be, van-e szívverés..de ha te inkább ilyen türelmes típus vagy, akkor okés..hiszen van aki 2-3 hónap után jön rá, hogy terhes..szóval.. A védõnõs dolgot én is úgy tudom, ahogy az elõzõ leírta..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos információkat!!! Nem vagyok türelmes ember :) Ugyhogy biztos nem fogom kibírni az aug.végét! Azért akarok esküvõ után menni..mert esküvõ elõtt nem akarom reklámozni, hogy terhes vagyok mert egy kis faluban élünk és ha járnom kell a védõnõhöz akkor esküvõ elõtt rólam fognak csámcsogni..De valahol meg nem érdekel senki véleménye..nem tudom..Valószínü megyek hamarabb!! :) Már alig várom hogy halljam a kicsi szívének dobogását!!!!(most egy kicsit kétségbe vagyok esve..nagyon félek a szüléstõl..)ami tudom még nagyon messze van :( De amikor arra gondolok, hogy utána a kezemben tarthatom az én csöppségem..az egy kicsit megnyugtat.. Írnátok nekem szülés történeteket? csak ugy dióhéjban.. Nagyon fájdalmas?mihez hasonlítható? Köszönöm a válaszokkat!
Nyugi, nem kell azonnal védõnõhöz menni, az ráér. Szülés: Mind 3 más volt. Nem mondom, hogy nem fáj, de kibírható, se fájdalomcsillapítót, se érzéstelenítést nem akartam, és bírtam így is.Elsõnél hosszú(4 nap) vajúdás, aztán gyors, sima szülés.A másodikat indították, az jobban fájt, de 4 óra alatt túl voltam mindenen. A harmadiknál 13 órát vajúdtam, aztán szültem meg. Ez fájt a legjobban, igaz gátat metszeni nem kellett. Röviden: Fáj, de nagyon megéri, és egy jó orvossal igazi nagy és jó élmény! Boldog babavárást, és ne törõdj vele, mit szól a falu! Ez csak Rátok tartozik a pároddal.

Ki hány hetesen ment először védőnőhöz? A 7 hetes UH-n rendben volt minden. Most vagyok 8 hetes. Mikor menjek?

Legjobb válasz: Szia! Én 10 hetes voltam, amikor elmentem hozzá. A 12. heti uh-beutaló miatt és a laborbeutaló miatt mentem. Igazán mindegy, hogy mikor mész, az a fontos, hogy tõle vagy a dokidtól megkapd a beutalókat és a kiskönyved is meglegyen.., azt kérhetik a laborban, bár nem mindenhol kell bemutatni.

Szia! Én 10 hetes voltam, amikor elmentem hozzá. A 12. heti uh-beutaló miatt és a laborbeutaló miatt mentem. Igazán mindegy, hogy mikor mész, az a fontos, hogy tõle vagy a dokidtól megkapd a beutalókat és a kiskönyved is meglegyen.., azt kérhetik a laborban, bár nem mindenhol kell bemutatni.
Én most 8 hetesen mentem, de a doki szerint elég lett volna 12 hetesen is.
Én a 11. héten mentem. Én is azért, hogy meglegyen a kiskönyvem. Meg legalább elmondta, hogy ebben avárosban, hol és kitõl hogyan kapom meg a beutalót. (itt a terhesgondozóban adják - nem a doki és nem a védõnõ) De a lényeg az, hogy õ adja majd oda neked a kiskönyvedet. Meg azért is érdemes elmenni, akár már most is, mert legalább megtudod, hogy ott, felétek mi hogyan mûködik ilyenkor. Aztán majd mondja, hogy mikor kell megint menned. Üdv! 28 hetes kismami
Amikor megkapod az ultrahangon azt a leletet, amin szerepel, h' élõ embrió (van szívhang), akkor mehetsz hozzá, mert ez alapján adhatja ki a kiskönyvet. Minden városban más a szokás: nálunk a doki adta az összes beutalót, de a terhesgondozáson elõször mindig a védõnõhöz kellett menni súly-és vérnyomásmérésre. Egyébként én is 10 hetesen mentem elõször védõnõhöz.
Én 9 hetesen voltam.Nálunk bármikor lehet menni, az a lényeg hogy legyen papirod arrol hogy élõ terhesség, mert addig nem kapod meg a kiskönyvet.de mivel nálad minden oké, igy bármikor mehetsz
Én a 28 hetes vagyok. És elfelejtettem: a védõnõ a kiskönyvet csak akkor adhatja ki, ha viszel ultrahangos paprírt. Különben úgymond "nem lehet benne biztos", hogy te tényleg kismami vagy. Én nem vártam meg a 12 hetes UH-t, hanem a dokim rt nekem egy kis lapot, hogy milyen méretû a bébink, lepecsételte. Arra adta oda a kiskönyvet a védõnõ.
Én is 8 hetes vagyok most, 10 hetesen fogok menni a kiskönyvért, ha az akkori uh-on is minden rendben lesz. Az elsõ 10-12 héten elég nagy a magzat-elhalás aránya, így jobb akkor elmenni, mikor már kisebb az esély. Már volt egy vetélésem...:( Ha a következõ uh 2-3 hét múlva lesz és utána mész védõnõhöz, még akkor sem késtél le semmirõl.
Szia! Én a 6. héten voltam elõször, a dokim küldött el, pedig még nem is volt szívhang. Bár csodálkoztam is, de úgy látszik, a mi környékünkön ez a szokás. Azért jó, ha a 12. hét elõtt elvégeznek bizonyos vizsgálatokat, pl. labor, EKG. Nálunk a védõnõ adta a beutalókat, és mindig hozzá kell menni súly- és vérnyomásmérésre is.
Én az 5. héten voltam, amikor még szívhangja sem volt.Csak egy ultrahangos papír kellett hozzá.Engem az orvosom küldött, így onnantól táppénzen is vagyok, mivel veszélyeztetett kismama vagyok.

Mit tegyek? Mikor menjek Afp-re? Meddig érvényes a vérvételi beutaló? Tegnap adta a védőnőm, de valószínűleg csak hétfőn megyek. Akkor még jó lesz? Elfogadják a beutalót?

Ma megyek dokihoz, és tegnap a véd?n?m ideadta a vérvételi beutalókat a 16hetes AFP-re...és amire még akkor kell. Véd?n?m azt mondta h elég jöv?hét hétf?n mennem a vérvételre, akkor leszek 16hetes és 3 napos. Viszont a dokim szerint picit nagyobb terhes vagyok, így szerintem már a héten, vagyis pénteken elküld. (akkor leszek 16hetes pontosan. De itt több helyen azt olvastam h a legjobb ha már jócskán benne vagyok a 16.hétbe, mint az h épp betöltöttem. Ráadásul kicsit le is betegedtem ma, érzem h a náthát elkaptam a kislányomtól...így valószínüleg tényleg jobb ha hétf?n megyek. De mondom...lehet h akkor már 16hetes és 6 napos leszek.

Legjobb válasz: A beutalók sokáig érvényesek maradnak (asszem 1 honap), ugyhogy emiatt nem kell aggodnod. És szerintem böven elég a hétfö, éppen jó idöben mész majd.:)

A beutalók sokáig érvényesek maradnak (asszem 1 honap), ugyhogy emiatt nem kell aggodnod. És szerintem böven elég a hétfö, éppen jó idöben mész majd.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor ma megbeszélem a dokimmal is! Szép napot neked!
Én is 16hét+6 naposan mentem AFP-re , és jó lett az eredmény , pedig az ultrahang szerint már egy héttel nagyobb volt a baba , de a doki azt mondta , hogy pár nap nem számít.
Az AFP-re a beutalót a nõgyógyász adja, õ számolja ki az idõpontot is, hogy mikor kell ez a vizsgálat. A védõnõ csak a májgyulladás, a toxoplazma és a WDRF beutalót adja, ami szintén kell, mert együtt veszik le. Neked a védõnõ adta az AFP-re is?
Az AFPt amúgy is a 16-18. héten írja a gondozási protokoll, a gond inkább abból szokott lenni, hogy elõbb veszik le a vért, mint kéne. A beutalókat nekem is a védõnõ hozza el a CSNKból, amit õ kér el a dokitól a nevemre kiállítva. Így a leletein a vérellátóból a CSNKba mennek, közvetlenül a védõnõ kezébe. De ez biztos városonként más és más rendszer.
Szerintem mehetsz a XIV.kerbe.Nekem vidéki címem van, és a X.kerbe járok védõnöhöz.
A X kerületbe menj most, ott kiállítják a kiskönyvedet, felveszik az adataidat...amikor átköltöztök, át kell kérni a kartonodat a XIV. kerületbe. (Ezt majd elintézik egymás között, csak jelezni kell hogy elköltözöl.) A baba szempontjából mindegy hogy hová vagy bejelentve, mindig azt tartsd szem elõtt, hogy hová viszitek "haza" a babát.
Szerintem keresd meg ott a védõnõt, ahol most épp laksz.Fõleg ha nincs még kis könyved.Azt tuti megcsinálja.Aztán havonta kell menni, úgy, hogy utána van idõd meg keresni a másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
Ugy van ahogy a 21:31-es irta. Most a 10.be menj, majd késöbb a 14-be. Én is 2 hete nézztem utána, nekem 2 lakcimem van ugyanazon (10.) kerületben és mondták, hogy a tartózkodási hely szerint kell menni. De siess, mert egy kicsit el vagy csúszva...
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívtam õket és azt mondták, hogy ne bonyolítsuk, kiállítják már egybõl a XIV. kerületben, max. az elsõ "háztûznézõt" késõbb ejtik meg, amikor már beköltöztünk. Nem hiszem, hogy el lennék csúszva, mert a nõdokim mondta, hogy a 11. hét elõtt ne is gondolkodjak védõnõben, mert addig "bármi lehet"...
Ez érdekes. Nekem a védõnõ is azt mondta, hogy 10-11.héten Max már illene átesni az elsõ védõnõi beszélgetésen, valamint ezen a héten voltam dokinál 9 hetesen, aki azt mondta "jó lenne ha megejteném már a védõnõi tanácsadást"... De végülis mindegy, a lényeg, hogy nem kell majd 2 védõnõ után is szaladgálnod a költözés miatt. AMúgy ha minden jól megy, én is a 10-bõl költözök majd a 14.be, mondjuk késöbb. A 14.kerületben az Uzsoki kórház van, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, az Uzsoki. Hehe, lehet, hogy szomszédunk vagyunk, vagy épp leszünk :)

Mikor menjek a védőnőhöz a kiskönyvért?

8 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: szia! én annó 12 hetesen mentem, bár lehet elõbb is. én egyszerûen csak lusta voltam, és a dokim is mondta, hogy ráérek. ezért mentem csak kicsit késõbb. De a barátnõm pl 8 hetesen elment már.

szia! én annó 12 hetesen mentem, bár lehet elõbb is. én egyszerûen csak lusta voltam, és a dokim is mondta, hogy ráérek. ezért mentem csak kicsit késõbb. De a barátnõm pl 8 hetesen elment már.
Ráérsz 10-11 hetesen, de 12 hetesen már vannak olyan vizsgálatok amihez a védõnõ adja a beutalót.
Amikor már hivatalos a terhességed, tehát van róla az orvosodtól papírod. Szerintem lassan érdemes elmenned, mert- bár nálunk nem úgy volt-többször is olvastam már ezen az oldalon, hogy õ adja a beutalókat.
A védõnõ nem igen ad beutalót. Legalábbis nekem sosem adott, mindig az orvos. A védõnõ csak adott egy A4-es lapot, amin rajta volt, hogy mikor milyen vizsgálat lesz. Egyébként szerintem a 10 hét körül már elmehetnél a kiskönyvért, meg csak úgy mutatóba :) Felveszi az adataidat meg minden és majd a 12. heti ultrahang eredményét is be tudja már írni. Jó babavárást!
Én 8-9 hetesen mentem és a védönö adta a vérvételre a beutalokat. kaposvár
én 12 hetes terhesen mentem el...nem mondta hogy késõn õszintén félõs voltam nem akartam semmit elkapkodni ki tudja alapon... Jelenlegi 24 hetes kismami vagyok.
Én 8 hetesen voltam elõször minden beutalót a védõnõ adott. (Van neki egy stóc elõre lepecsételt beutaló a körzetéhez tartozó orvosoktól)
Nekem az elsõ perctõl fogva mindenre a védõnõ ad beutalót, vérvételre, uh-ra. És orvosi pecsét nélkül. 12 hetes kor elõtt érdemes felkeresni.
Én 8 hetesen mentem, és nem bántam meg, mert rögtön kaptam kismama újságokat :) És meglett a kiskönyvem is, plusz szerintem érdemes jó kapcsolatot kialakítani a védõnõvel, mert nagyon sok mindenben tud segíteni, tanácsot adni. Nálunk (Nógrád megye) az összes beutalót a védõnõ állítja ki és a fogadott orvos vagy az sztk-s orvos (akinek ugye nincs fogadott) pecsételi le és írja alá. Tehát nekem a 8.héten a védõnõ odaadta a 12 hetes kombinált tesztre a beutalót, és volt még bõ 3 hetem, hogy menjek a fogadott orvosomhoz pecsételtetni. Összességében azt javaslom, hogy 8-9.héten már érdemes elmenni a védõnõhöz. Gratulálok a babához! 33 hetes kismama
a védõnõ tutira nem ad beutalót. amikor nekem valami kellett, akkor a háziorvoshoz küldött, mert õ még 1 vérvételhre sem küldhet el. szóval emiatt nem kell sietni hozzá. õ csak vérnyomást és vizeletet néz, ennyi.
Mindenhol máshogy mûködik a dolog. Nálunk is pl. a védõnõ ad beutalót mindenhova. Tehát szerintem is menj el nyugodtan. Bajotok nem lesz tõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!