Találatok a következő kifejezésre: Mikor megtudtam, terhes vagyok 6 hetes (3 db)

Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok 6 hetes voltam és még cigiztem. Lehet tőle baja a születendő babámnak?

Legjobb válasz: Nem, ha letetted, akkor minden rendben lesz. Az elso 6 hetben nincs meg olyan szoros kemiai kapcs. kozted meg a baba kozott, a koldokzsinor kesobb alakul ki. De most mar ne cigizz :) Minden jot! 31 hetes kismama

Nem, ha letetted, akkor minden rendben lesz. Az elso 6 hetben nincs meg olyan szoros kemiai kapcs. kozted meg a baba kozott, a koldokzsinor kesobb alakul ki. De most mar ne cigizz :) Minden jot! 31 hetes kismama
Én is hat hetesen tudtam meg, és akkor még nagyon sokat cigiztem. Utána még kellett egy hét, hogy teljesen abba tudjam hagyni, aztán kész, nem cigiztem többet terhesen. Jelentem, nyolc hónapos kisfiam van, aki teljesen egészséges. Nagyon sokan vannak, akik dohányoznak amikor terhesek lesznek, és csak pár héttel késõbb tudják meg, aztán a babának nem lesz semmi baja.
Szia! Nekem azelõtt 4 nappal volt a szülinapom mielõtt a teszt pozitiv lett. Mivel elõtte volt egy jó pár negativ tesztem el voltam egy kicsit keseredve, na meg ott volt a szülinapom, igy hát belemerültünk a csajokkal az iszogatásba, olyankor rá is gyujtottam.Most 9 hónapos a lányom és makk egészséges. Ha idõben, az elején abbahagyod a dohányzást nem lehet semmi baj.Boldog babavárást!
Lehet baja, mivel legalább 2 héttel a FOGANTATÁS elõtt abba kellett volna hagyni. De most már ezzel ne foglalkozz, mert abbahagytad - és ez számít. Nézesd majd meg, hogy megvan-e mindene. Ha igen, jó eséllyel egészséges lesz.
Azért nem kéne riogatni... Nézd meg hogy megvan-e mindene... Jólvan, ez aztán a bíztató. Ettõl nem lesz semmi baja. Már nem azért, de hogy hagyná valaki abba két héttel a fogantatás elõtt, ha pl. nem tervezett baba? Én két héttel a fogantatás után álmomban se gondoltam volna, hogy terhes leszek. Aztán mégis az lettem, nem mintha nem örültem volna neki, csak egyáltalán nem terveztük. És szerintem azért elég sok baba születik így, hogy nincs tervezve, és mégis lesz, akkor arról hogy gondolkodjanak elõre? Aztán mégsem lesznek a nem tervezett babák se torzszülöttek.
Én is cigiztem míg meg nem tudtam. Nem is keveset. Sõt egyszer még jól be is csíptem , mert a teszt negatív lett és azt hittem csak késik pár napot. Aztán egyik napról a másikra leraktam a cigit, hozzá teszem, el sem tudtam volna szívni olyan rosszul voltam az elején. Most van egy gyönyörû, mosolygós, egészséges kislányom, akivel teljesen probléma mentes volt a terhességem. Gratulálok! Szép baba várást! Ne aggódj, semmi baja nem lesz!
Miért lettek itt lepontozva a helyes, és segítõkész válaszok? Az írja már le nyíltan, hogy mi a baja.
Elõzõ válaszoló vagyok, és igen, kb. hat hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok én is. Akkor tettem le a cigit. Elméletileg egészséges a bébi, de még pár hét vissza van addig, hogy a saját szememmel lássam. A doki szerint nem lehet ettõl baja.
NEEEEEEM! De az összes barátnõm igen! Miért kérded?
Szia! Ne aggodj, a termeszet ezt nagyon jol kitalalta! Amig nem tudsz rola, hogy terhes vagy, addig a mehlepeny meg nem is alakul ki, igy a babahoz nem jutottak at a karos anyagok. Nem lesz semmi gond! Jol tetted, hogy aztan leraktad. Sosem keso! A dohanyos kismamaknak meg csak annyit, hogy a nikotinnak erosszehuzo hatasa van. Ennel fogva a babahoz kevesebb ver jut, ami azt jelenti, hogy kevesebb oxigen es kevesebb taplalek is. Ergo: a dohanyos kismama babaja ehezik es fuldoklik. Azert szerintem ezen erdemes elgondolkodni!
Szia! 6hetes terhes voltam mikor megtudtam hogy baba lesz. Ezután még kb 2 hétig elszívtam napi egy-két szál cigit, mert nagyon kívántam, majd telejesen elhagytam. Most 2 hónapos a kislányom, egészséges és gyönyörû. Nekem viszont még most is lelkiismeret furdom van, mert az elején dohányoztam, és ráeröltettem az én rossz szokásom.
Én pont akkor tettem le, amikor fogant a csöppségünk. De hozzáteszem, így is szomorú vagyok, hogy hamarabb nem ment. Szerintem ha valaki babát vállal, ezt minimum meg kell tennie. Ennyit megérdemel a babánk! Tudom, hogy nehéz letenni, de csak magunkat hibáztathatjuk, ha a babánknak emiatt lesz baja. Szóval nagyon jól cselekedtél, amikor letetted. Ezzel több lehetõséget adtál a babádnak a "túlélésre"!
Én a terhességem elõtt dohányoztam. Nem voltam láncdohányos, de heti egy-másfél doboz elment. Aztán terhes lettem, és letettem. Nem volt egyszerû, és jóval többet híztam, mint ha nem dohányoztam volna elõtte, de azt hiszem egy gyerek, akit annyira várnak, mint mi, megérdemli az esélyt a maximális egészségre. Enélkül is annyi veszély fenyegeti szegényeket. Egyébként a férjem is leszokott ugyanezért. A passzív dohányzással sem vagy elõbbre. Szerintem nem olyan sok ez a kilenc hónap. Persze, ha szoptatni is tudsz majd, az az idõszak is kimarad, de ha nem tudsz örökre lemondani a dohányzásról, gondolj bele, hogy utána évtizedekig hódolhatsz ennek a szenvedélynek. Csak ezt a pár hónapot bírd ki a gyerkõc kedvéért! Sok erõt, és kitartást kívánok hozzá! Üdv: 37 hetes kismami
Én is dohányoztam amíg nem tudtam. Ettõl még nem lesz baja. A gond onnantól kezdõdik ha utána is dohányzol.
Szia!Én is dohányoztam addig amíg nem tudtam hogy terhes vagyok.Azóta már abbahagytam, és nem is hiányzik.Fontosabb, hogy a baba egészséges legyen.Boldog babavárást!
Ne haragudj, de már a 10.000. ilyen kérdés! Miért nem olvasod el az eddigieket? Amúgy nem.
Pfúúj, hogy teheted ezt a gyerekeddel?nem szép látvány egy dohányos nõ, amikor nagy pocija van és csak szívja, szívja!!ez elkeserítõ!ne hari
Elítélendõ, ha dohányzással kezded a babád életét... Õ csak rád számíthat, és ha ezt kapja tõled, inkább ne vállalj gyereket.
A kérdező hozzászólása: Dohányoztam amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok. 6 hetes voltam mikor megtudtam. Az orvos azt mondta nem lesz baja a babának. Van itt olyan kismama aki a terhessége elsõ heteiben dohányzott?
ÉN is cigiztem mikor terveztük a babát letettem utóbb kiderült már késõ volt, ugyanis 2-3hetes terhes voltam.Semmi baja a kisfiamnak már 9hónapos elmult.Azóta sem cigizek és most újra 5hetes vagyok:-))
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltatok. Az én orvosom is azt mondta, hogy ettõl nem lesz baja. Reméljük így is lesz.

Dohányoztam terhesség alatt.6 hetes voltam, mikor megtudtam hogy terhes vagyok, azóta még egy slukkot sem szívtam. Ez ugye még nem volt késõn?

Legjobb válasz: Nyugi, nagyon korán abbahagytad, nem lesz semmi baja a picinek. Mellesleg gratulálok! Nagyon sok kismama képtelen a gyerekéért letenni a cigit! Boldog babavárást!

Nyugi, nagyon korán abbahagytad, nem lesz semmi baja a picinek. Mellesleg gratulálok! Nagyon sok kismama képtelen a gyerekéért letenni a cigit! Boldog babavárást!
Nem volt késõn, ne aggódj! :) Semmi baj nem lesz. Gratulálok a babához! :) (Én is 5 hetesen tettem le, akkor tudtam meg, h terhes vagyok. Semmi baj nem volt. )
Én is 6 hetesen tudtam meg h terhes vagyok, egybõl letettem a cigit. És egészséges 21 hónaposom van :)
Teljesen idõben vagy, nem lesz semmi gond. :-) Boldog babavárást!
Én is pont 6 hetes voltam mikor megtudtam és letettem a cigit. Egy slukkot sem szívtam. 2.5 éves lányom teljesen egészséges, nem lett kora szülött, sem kis súlyú.
Én 5 hetesen tudtam meg este. Aznap még elszívtam egy utolsó szálat és azzal vége, letettem! :) Ügyes vagy és nem késõ egyáltalán.
Én is pont 6 hetesen tettem le a cigit, mikor megláttam a pozitív tesztet, már nem gyújtottam rá, viszont elõtte pont volt egy céges vacsora, ahol elég aktívan ettünk-ittunk (alkoholt) és cigiztünk. Akkor még nem is sejtettem, hogy várandós vagyok, mert a menzesz elõtt voltam. Szerencsére semmi baj nem lett belõle. Az egész terhességet és szoptatást kibírtam, hogy ne cigizzek, viszont utána visszaszoktam. Gratulálok a kisbabádhoz, és a kitartásodhoz is, hogy nem gyujtottál rá!
Én 8 hetesen tettem le a cigit, makk egészséges a kisfiam! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!