Találatok a következő kifejezésre: Mikor megtudtam, terhes vagyok (23 db)

51 kg volt barátnöm mikor megtudta, terhes (ez volt 2. honapba) most szülésig van 5 hete és 60 kg! Ez most jó vagy sem? És hogy azt mondta h a 3. honapba érezte a kicsit? Lehet? Nem lesz nehéz szülnie h nem csinált semmit kihordás alatt?

Legjobb válasz: Én 41 kg-mal kezdtem 60 kg-mal szültem. 3. hónapban valószínûleg a méh mozgását érzi,vagy bélmozgásokat.Nagyon kõnnyû összetéveszteni,ha valaki elsõ babás.Ha fáradt pihenjen.Nem lesz se nehezebb,se könnyebb.Nyugi!

Én 41 kg-mal kezdtem 60 kg-mal szültem. 3. hónapban valószínûleg a méh mozgását érzi, vagy bélmozgásokat.Nagyon kõnnyû összetéveszteni, ha valaki elsõ babás.Ha fáradt pihenjen.Nem lesz se nehezebb, se könnyebb.Nyugi!
Ha már csak 1-2 kilót hízik, akkor szerintem rendben van a súlya. 3.hónapban már simán érezhette a babát, én 13. héttõl minden nap éreztem és egyáltalán nem lehetett összetéveszteni a bélmozgással. A tágulást mint olyan biztos nem fogja befolyásolni az, hogy nem csinál semmit, de az állóképességet azt igen. Elvégre a szülés az egy több órás kemény fizikai megerõltetés, szerintem aki totál el van puhulva, az a szülésnél se tud úgy helyt állni. 27 heteske
A kérdező hozzászólása: Szó szerint semmit csak tv-t nézett!
2.nak.Hányadik babád?
A kérdező hozzászólása: az elsö!szülésre gondoltam hogy birni fogja-e vagy sem szuszal

Volt olyan aki csak akkor rakta le a cigit mikor megtudta, hogy terhes? Vagy már jóval elötte?

Legjobb válasz: Én soha nem dohányoztam, de van néhány ismerõsöm aki lerakta amikor megtudta hogy terhes, és van olyan is, aki még akkor sem... A nyakukat tudnám kitekerni a dohányzó terhes nõknek!

Én soha nem dohányoztam, de van néhány ismerõsöm aki lerakta amikor megtudta hogy terhes, és van olyan is, aki még akkor sem... A nyakukat tudnám kitekerni a dohányzó terhes nõknek!
Én akkor hagytam abba, amikor megtudtam.Azért nem elõbb, mert meglepett minket a picike.Akkor szívtam el az utolsót, amikor a teszt eredményére vártam, azóta se gyújtottam rá.Ez adott nekem egy nagy erõt a leszokáshoz, és érdekes, hogy nem is kívántam.Egyenesen undorodtam a szagától.Most 2 hónapos a lányom, makk egészséges.De csak 2490 g-mal született, idõre.Nem tudni, miért.Az orvosom szerint örökletes, az én testalkatomat örökölte.Pedig végig szedtem az Elevitet, mindent megtettem.Azért gondolkodom azon, hogy nem- e az az oka, hogy elõtte cigiztem.Egy kicsit hibáztatom magam, pedig nem kéne.A lényeg, hogy már lassan behozza a "lemaradást", és vidám, életrevaló, egészséges kis csaj.Csak az idegesít, hogy a sógornõm, aki végig bagózta a terhességet, egy kilóval nagyobb gyereket szült.
Aznap reggeltõl, amikor megláttam a két csíkot, soha többé nem gyújtottam rá. Ez május elején volt. :-) Nem akkora nagy áldozat mint amilyennek elõtte tûnt! ;-)
Nálam és az ismerõsömnél így volt: Pozi teszt után 2 cigi, aztán semmi onnantól. Az én babám a 38. héten született 3700g-al, az ismerõsömé a kiírt napon 4850g!-mal. Szóval... Nem lettek kicsik. Anyum cigizett a terhesség alatt (hébe-hóba), a tesóm, és én is nagy babák voltunk. Ezen nem múlik, hacsak nem folyamatosan 2 dobozzal szív valaki. Bár én ettõl függetlenül nem szívnám.
Én is akkor raktam le amikor + lett a teszt.Elsõre sikerült a baba, szóval nem akadály a dohányzás viszont 40.hétre született és 2700g-al.Nem tudom, hogy van e köze hozzá, hogy ilyen picike lett.Végig szedtem a femibiont.:)
Én is akkor raktam le a cigit miután megtudtam hogy terhes vagyok.Utána lelki ismeretfurdalásom volt amiatt hogy egy hónapig cigiztem.
Én is akkor raktam le amikor pozitív lett a teszt.
Hidd el, az nem akadály, attól még megfogan.Jó, nyilván az lenne az ideális, ha már a tervezéskor leraknád.De pl. mi sem terveztük, csak úgy jött.Így nehéz gondoskodni a "tisztulásomról".Aggódtam is egy picit, hogy nem ártott -e neki.De az elsõ napokban, hetekben gyakorlatilag még nem kapcsolódik össze a keringésed az övével.Nem vagytok olyan szoros kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Én is akkor akarom lerakni mikor megtudom, hogy sikerült. Csak mindig eszembe van, hogy nem e attol nem jön össze a baba, hogy még mindig szivom.
Én mind kétszer akkor tettem le a cigit mikor a teszt pozitiv lett.:) Elsönél 5, 5hetesen most már 4hetesen.
A kérdező hozzászólása: Én a vendéglátásban dolgozom sajna én is láttam pár ilyen nöt gusztustalan volt
Akkor amikor megtudtam
15:57-esnek! Lehet, hogy nagyobb súllyal született a sógornõd babája, de jóval nagyobb esélye van rá, hogy asztmás vagy egyéb légzõszervi megbetegedésekre hajlamosabb lesz a kicsike! Azon ne aggódj, hogy viszonylag kis súlyú a babád, gyorsan behozza a lemaradást!

5 hetes terhes vagyok. Mikor megtudta a párom faképnél hagyott, csak néztem magam köré. Mit tennétek a helyemben? Hasonlót éltetek már át? Mit csináltatok?

Több éve együtt élünk, ? kérte, hogy haggyam abba a gyógyszert, csak sokáig nem jött össze, mert nagyon görcsösen akartam, akartuk. Az elmúlt hónapban "rosszba" voltunk, nem figyeltem annyira rá, s?t 2X voltunk csak együtt és összejött. Mikor megmondtam, nem érdekelte, s?t még mérgesnek is láttam. Mit szóltok hozzá?

Legjobb válasz: Jajj, szegény, ez nagyon durva... Ez nagyon gyáva és jellemtelen lépés volt a részérõl... Gondolom jól begyulladt. Hány éves a párod? Azért nagyon szorítok neked, hogy mielõbb felébredjen a lelkiismerete, mert ezt a helyzetet meg kell beszélnetek. Nem lehetséges, hogy a "fasírt" helyzet miatt arra gondolt, hogy a babával akarod magadhoz kötni? Tudom, hogy nem így van, de a pasiknak iszonyú ficamos gondolkodásuk tud lenni. Épp ezért kellene ezt higgadtan tisztáznotok. Hiszen most Te vagy nehéz helyzetben, egyedül terhesen... Meg szeretnéd így is tartani a babát?

Második vagyok. Ennyi idõsen már tényleg lehetne benne felelõsségérzet... Megértem, hogy hatalmasat csalódtál, ez szinte az egyik leggusztustalanabb dolog, amit férfi tehet... Így cserben hagyni egy nõt, és a saját gyerekét... Örülök, hogy a babád mindenképp megszületik! Nehéz lesz, de felér a világ összes pasijával!!! Lesz segítséged? Szüleid, testvéreid??? A pasid meg... lehet, hogy pár nap, hét, hónap múlva észhez tér, és legalább át tudjátok majd beszélni a dolgot. Most koncentrálj a picire, õérte kell erõsnek lenned!!!
Jajj, szegény, ez nagyon durva... Ez nagyon gyáva és jellemtelen lépés volt a részérõl... Gondolom jól begyulladt. Hány éves a párod? Azért nagyon szorítok neked, hogy mielõbb felébredjen a lelkiismerete, mert ezt a helyzetet meg kell beszélnetek. Nem lehetséges, hogy a "fasírt" helyzet miatt arra gondolt, hogy a babával akarod magadhoz kötni? Tudom, hogy nem így van, de a pasiknak iszonyú ficamos gondolkodásuk tud lenni. Épp ezért kellene ezt higgadtan tisztáznotok. Hiszen most Te vagy nehéz helyzetben, egyedül terhesen... Meg szeretnéd így is tartani a babát?
Szia! Sajnálom ami történt és meg is értem, hogy megszakadta benned valami, ami miatt most azt írod, nincs már mirõl beszélnetek. De szerintem, ha ezt komolyan gondolnád, nem teszed fel a kérdést, hiszen már döntöttél. Úgy gondolom, kis idõt kéne adnod magadnak, nem a pasinak! Ne ítélkezz azonnal, mert ha most végleg kiutasítod a lelkedbõl, életedbõl a pasit, akkor két hét múlva, mikor észhez tér, hiába fog hason csúszni elõtted! Pedig a gyerekednek apára is szüksége lesz, és ha megtartod, nyilván az õ érdekeit is szem elõtt kell tartanod! Remélem a legjobban alakul a sorsotok, és a leendõ apa is lehiggad! Üdv, 26 hetes kisama
Lehet, hogy csak megijedt, váratlanul érte a hír. A babát mindenképpen tartsd meg, õ nem tehet semmirõl. Szerintem majd megnyugszik a párod, légy vele türelmes, higgadtan beszéljétek meg.
Nem biztos, lehet hogy csak valóban ennyire begyulladt, és ezt reagálta hogy lelépett. Ha tudod vállalni anyagilag a babát, akkor vállald, hisz már te is benne leszel a korban lassan. Nem hogy õ... Neked kell eldönteni. Szülés után úgyis találsz magadnak valakit aki szeret, és megbecsül, és újra boldog lahetsz. Neked kell dönteni milyen anyagi helyzetben vagy. És lehet a párodnak is elõbb utóbb benõ a feje lágya...
Hány éves vagy? Bocsi, hogy elõször ezt kérdezem, de jelen esetben ez sem utolsó szempont. Le kellene ülnötök minél hamarabb tisztázni a helyzetet, fõleg, ha idáig egy jól mûködõ kapcsolat volt és még a babát is együtt terveztétek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Azt hiszem nincs már mirõl beszélnünk. A bizalmamat elvesztettem irányába egy életre.
A kérdező hozzászólása: Amilyen tekervényes az agya szerintem inkább - ahogy a 2. válaszoló írta - azt hiszi, hogy így akarom megfogni. Ezt pedig kikérem magamnak. Ennyire ismerhetne. Szerintem inkább az történt, hogy eddig míg jól megvoltunk annyira görcsösen akartam, hogy leblokkoltam magam. Úgyhogy leendõ anyukák, akiknek nem jön össze agyat kikapcsolni, mert bizony az ember pszichésen megakadályozza a teherbeesést. Velem tuti ez történt. Múlt hónapban nem gondoltam rá, sõt még az is eszembe jutott, hogy lehet jobb lenne védekezni, míg el nem simul a baj. Össz-vissz 2 X voltunk együtt. Szóval, hatalmasat csalódtam benne, és befejeztem vele mindent. Már nem tini, hogy így viselkedjen, fõleg akkor, mikor a legnagyobb szükségem lenne rá...
A kérdező hozzászólása: 29 vagyok, a párom 34. 5 éve vagyunk együtt. Nem tudom mit gondol, de ilyet az ember nem csinál, még akkor sem, ha egy 1 éjszakás kapcsolat után véletlen "beakad" a baba. Õsszel volt egy vetélésem, akkor mind a ketten kiborultunk õ is szerette volna a babát. És utána nem védekeztünk - õ is így akarta - , akkor pedig mit gondolhat, tudja hogy készül a gyerek.Akkorát csalódtam benne, hogy valami végleg megszakadt bennem irányába. Abortuszra képtelen lennék.
A kérdező hozzászólása: Igazából rosszul tettem fel az erdeti kérdést. Illetve nem is igazán kérdezni akartam. Inkább csak kiönteni õszintén a lelkem, mert azért rendesen kivagyok borulva higgyétek el. Könnyít egy picit rajtam, ha kiírhatom magamból. Köszönöm, hogy meghallgattatok!


Kb.4 hetes koromig Frontint szedtem, mert pánikbeteg vagyok. Mikor megtudtam hogy terhes vagyok, azonnal abbahagytam. Azóta tünetmentes vagyok. Mennyit árthattam ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem fordulj szakemberhez, az orvos biztos tud tanácsot adni. Én is szedtem hasonlót, akkor a doki azt mondta, hogy hónapok kellenek, mire kiürül a szervezetbõl. Azt nem tudom, hogy az a koncentráció árthat e a babának, ha már abbahagytad, de lehet, hogy igen. A barátnõm is terhes lett, neki a párja szedett hasonlót és az orvos arra is azt mondta, hogy nem túl jó! De ez csak egy eset. Minden helyzet más! Gyógyszerek között is lehet különbség! Kérj tanácsot a nõgyógyásztól, szerintem minél elõbb! Akkor legalább tudni fogod, hogy nincs okod aggódni!

Szerintem fordulj szakemberhez, az orvos biztos tud tanácsot adni. Én is szedtem hasonlót, akkor a doki azt mondta, hogy hónapok kellenek, mire kiürül a szervezetbõl. Azt nem tudom, hogy az a koncentráció árthat e a babának, ha már abbahagytad, de lehet, hogy igen. A barátnõm is terhes lett, neki a párja szedett hasonlót és az orvos arra is azt mondta, hogy nem túl jó! De ez csak egy eset. Minden helyzet más! Gyógyszerek között is lehet különbség! Kérj tanácsot a nõgyógyásztól, szerintem minél elõbb! Akkor legalább tudni fogod, hogy nincs okod aggódni!
Hallottam a Czeizel professzorral egy riportot, pont egy hasonló kérdést tettek fel neki a Frontinról. Akkor Õ azt mondta, hogy a létezõ sok ezer gyógyszerbõl csak 41 van ami komoly bajt okozhat, a Frontin nem tartozik közéjük. Szerinte, ha tünet van és nincs kezelve többet árt, mint ha szeded a Frontint. Szerintem nem ártottál ezzel a babának, de azért beszélj az orvosoddal is. 33 hetes kismami
Szia! En tudok segiteni, teherbeesesemkor panikbetegsegre Rexetint (antidepresszans) es Xanaxot (uaz, mint a Frontin) szedtem. Mikor megtudtam, h terhes vagyok, elmentem Czeizelhez. Nem okoztunk ezzel kart! Nincs benne abban a 41 gyogyszerben egyik sem, ami magzatkarosito hatasu. Minden rendben! Azota nekem se kell gyogyszer :) 24 hetes kismama
Nem ártottál hidd el!Nekem például egész terhességem alatt gyógyszert kell szednem, mert refluxos vagyok. A gyógyszerek egyáltalán nem olyan ártalmasak, mint ahogy ez a kismamák között elterjedt!
Ha nagyon aggaszt, Czeizel doktor urat fel is lehet hívni telefonon. http://www.czeizel.hu/home.html Itt találsz telefonszámot is a genetikai tanácsadásnál. Én is beszéltem már vele, mert olyan gyógyszert írtak fel nekem, ami terhesség alatt nem szedhetõ a betegtájékoztató szerint. Nagyon rendes és segítõkész volt. Amúgy az elsõ négy hétben szedett gyógyszerek nem okoznak gondot, csak utána lesz kapcsolat az embrió és az anya között (addig a petesejt táplálja tulajdonképpen az embriót).

17 éves kismama vagyok. A barátom amikor megtudta, hogy terhes vagyok, szakított velem. A szüleimnek még mindig nem mertem elmondani, kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.

A nagy kérdés hogy hetes terhes vagy? Biztos már a terhességed? A szüleiddel mindenképp meg kell beszélned mert mivel a barátod ilyen "intelligens" módon viselkedett nyilván csak rájuk számíthatsz. Minél elõbb beszéld meg velük mert ha esetleg az abortusz mellett döntesz (nem írtad hgy esetleg megtartanád-e) azt jobb minél elõbb megcsináltatni. 12 hét után már csak nagyon komoly okkal végzik el a mûtétet.
Az a legjobb megoldás, ha minnél hamarabb elmondod a szüleidnek. Nagyon fital vagy még és szükséged van a támogatásra. Ha azon idegeskegsz, hogy mi lesz az nem tesz jót se a babának se neked. Szólnod kell minnél hamarabb. Legyél bátor és szólj nekik. Biztos fognak segíteni. Elõször nekik se lesz könnyû a hír feldogozása, de a gyerekük vagy és egy pici jövevényt vársz így biztos nem hagynak cserbe majd. Az apukával ne foglalkozz, de vannak kötelezettségei és vállalni kell a felelõsséget. Egy gyermek születéséhez 2 ember kell és mivel részese volt ezért neki is vannak kötelezettségei. Ne hagyd kibújni ezek alól. Nyugodj meg és legyél bátor. Vannak szerevezetek, ahol kérhetsz segítséget pl: a helyi családsegítõ szolgálat. Itt kérheted szakameberek segítségét, akik segítenek ezt az idõszakot átvészelni. Sok szerencsét és kitartást. Vigyázz magadra és a babára is.
Muszáj lesz elmondani a szüleidnek! Szükséges lesz rájuk! Tudom, hogy nehéz lesz, ezt nem egyszerû elmondani. Mondd nekik, hogy valami nagyon fontosat szeretnél velük megbeszélnio, kérd, hogy üljetek le beszélgetni. Ha kiakadnak, mondd, hogy tudod, hogy ezt nem egyszerû feldolgozni, folytassátok másnap. Biztosítsd õket arról, hogy Te számítasz rájuk! Ezután vonulj el, hagyd, hogy emésszék. Aztán másnap ismét üljetek le higgattabban megbeszélni, mi legyen.
Nagyon meg tudlak éretni.A sógornõm pont annyi idõs volt, mint te amikor teherbe esett igaz az öcsém nem hagyta el, de ilyenkor nem lehet megoldás a fiúra várni megoldásként.A sógornõm sem merte elmondani, mert félt az apjától így írt egy levelet a mamájának.A mama boldog volt, hogy ennyie megbízott benne a lánya és együtt mentek el az abortuszra apukának beadták, hogy nõgyógyászati probléma és azóta sem tudja az igazságot és most békében boldogan élnek.Gondolj arra, hogy a Te anyukád mindig mindenben melletted állt és segített neked amikor szükséged volt rá, ne rekeszd ki õt most amikor valóban nagy szükséged van rá./Egy anyuka /
Szerintem elsõ sorban neked kell tisztába raknod a gondolotaidat, hogy mit akarsz.Nekem van egy pár ismerõsöm aki annyi dõsem szült mint te, igaz tudták várhattak volna a dolggal a koruk miatt, de a baba melett döntöttek-nem bánták meg!Minden estre szerintem az a lényeg, hogy te mit érzel belül és bárhogy is döntessz, ne bánd meg!Igaz ma már modern technika van, de a szervezetünket nem tudjuk befolyásolni és gondold végig mi van ha esetleg egy abortusz miatt sosem lehet gyereked..nem riogatásként, csak az eshetõségeket át kell gondolni!A szüleidnek mindenképpen mond el, mert csak rájuk számíthatsz.Elõször biztos nem fogadják jól a dolgot, de ha már így esett, kérd meg õket segítsenek a döntésben.Légy erõs és ne sokat görcsölj rajta!Minnél hamarabb megoldódik annál jobb!
abortusz??ti mirol beszéltek?arrol még nem hallottatok hogymegeshet abortusz után hogy soha tobbet nem lehet gyereked??most lehet hogy nem zavarna de eljon az ido mikor nagyon is fog.fiatal anyukának lenni szerintem jo sokkal jobb mint 30-40 évesen fogytékos deformált gyereket szulni..anyukád is volt terhes megfog érteni, nem te vagy az egyetlen ..pasit apát találsz bármikor.

Mit ihatok és mit nem ihatok attól a perctöl hogy megtudtam hogy terhes vagyok? Kávé, üditök, kis alkoholt, mit javasoltok mit lehet és mit nem, ahoz hogy a baba egészséges legyen .

Legjobb válasz: Szinte mindent, MÉRTÉKKEL! :) Tehát én ittam napi 2 kávét, szénsavas üdítõt is. Az alkohollal azért jobb vigyázni. Ha nagyon megkívánod, megihatsz 1 dl minõségi vörösbort (ez a jót tesz a vérképzésnek), vagy egy pohár sört. A szénsavas italokkal annyi a baj, hogy puffaszt, már aki erre érzékeny, de ha nem esik jól, úgysem fogsz inni. Egy idõ után meg úgyis "reklamálni" fog a babád, ha valami nem tetszik neki! :D A legegészségesebb egyébként a cukormentes gyümölcslevek és a szénsavmentes ásványvíz, de a baba egészsége nem igazán a folyadékon múlik. Boldog babavárást!

Szinte mindent, MÉRTÉKKEL! :) Tehát én ittam napi 2 kávét, szénsavas üdítõt is. Az alkohollal azért jobb vigyázni. Ha nagyon megkívánod, megihatsz 1 dl minõségi vörösbort (ez a jót tesz a vérképzésnek), vagy egy pohár sört. A szénsavas italokkal annyi a baj, hogy puffaszt, már aki erre érzékeny, de ha nem esik jól, úgysem fogsz inni. Egy idõ után meg úgyis "reklamálni" fog a babád, ha valami nem tetszik neki! :D A legegészségesebb egyébként a cukormentes gyümölcslevek és a szénsavmentes ásványvíz, de a baba egészsége nem igazán a folyadékon múlik. Boldog babavárást!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!Mindent csak mértékkel!Alkoholt, ha tudod, kerüld!Inkább gyümölcslé, ami nem annyira savas és mentes víz!
Alkalmanként lehet alkoholt fogyasztani kis mennyiségben, de rendszeresen ne, még akkor se, ha egyesek azt mondják, hogy csak nyugodtan. Annyit nem ér.

Mi változott meg benned mióta megtudtad hogy terhes vagy? Belsőre gondolok. Felfogás? Vagy mi pontosan?

nekem valami megváltozott ,néha kavarog a fejemben olyan gondolot megsem tudom fogalmazni. más megtudná fogalmazni?

Legjobb válasz: Nekem a gondolataim mindig a baba körül forognak és állandó boldogságérzet tölt el.Vannak félelmeim is,nagyon rettegek,hogy valamit nem jól fogok csinálni ha már megszületik.Én késõn vállaltam a babát és nem gondoltam,hogy ennyire jó érzés lesz a terhesség!(37 éves vagyok)

Nekem a gondolataim mindig a baba körül forognak és állandó boldogságérzet tölt el.Vannak félelmeim is, nagyon rettegek, hogy valamit nem jól fogok csinálni ha már megszületik.Én késõn vállaltam a babát és nem gondoltam, hogy ennyire jó érzés lesz a terhesség!(37 éves vagyok)
Sokan írják, hogy megváltoztak. Lányom 17 hós, pocaklakóm 23 hetes, de nem változtam semmiben, férjem szerint sem. ugynaz a világlátásom a felfogásom, mindenem, ugynaaz vagyok, én. Nyilván szeretem a gyerekeim, figyelek rájuk, dolgokról lemondok miattuk-értük, sokat gondolok rájuk, gondolkodom rajtuk, félelmek gyötörnek, de ettõl még nem változott a személyiségem.
Hat erzelmileg kicsit a padlon vagyok, mert mi csak ketten vagyunk es ezen nehez tuljutnom. Fogalmam sincs hogyan fog sikerulni, kezdek begolyozni tars nelkul, munka nelkul, sok minden valtozott - elkoltoztem, nem dolgozom, veszelyeztetett voltam vegig, van egy het a szulesig, tiszta stresszes volt a terhessegem :-(((
Pontosan milyen gondolat?
A kérdező hozzászólása: minden érdekel:) hogy milyen gondolatod volt meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: :) grat az a lényeg hogy lessz:)
A kérdező hozzászólása: utólsó. szívbõl sajnálom, de hidd el mikor megszületik, nagy erõd lessz, és lessz kiért élni küzdeni:) sok sikert:
Utolsó válaszoló! Le a kalappal elötted és tarts ki ügyes és büszke Anyuka leszel! Én a kérdésre válaszolva határozottabb és felelõsségtudatos lettem...mindent a baba köré építek már most! 39 hetes mami

13 hetes terhes vagyok, a párom elhagyott amint megtudta a babát. Próbáltam sokszor beszélni vele, elmondtam neki, hogy szeretem, sajnos eddig nem érdekelte. Mit csináljak? Szeretem és nagyon hiányzik, van rá esély, hogy visszajön hozzám? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj hogy ezt írom,de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni,õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel,és összpontosíts a babára,õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)

Szia! Ne haragudj hogy ezt írom, de szerintem aki ilyen az nem érdemli meg hogy még te könyörögj neki.Az élet legszebb dolga fog veled történni, õ pedig nem érdemli meg sírjál utána.Majd akkor fog jelentkezni mikor végigfut a kis agyán hogy mit tett és hogy mit veszített.Sajnálom hogy ezt kellett írnom.Fel a fejjel, és összpontosíts a babára, õ nem hagy cserben és nagy szüksége van rád. Sok sikert:)
Szia! Az elõttem szólóknak igazuk van! A babával törõdj inkább, én is egyedül voltam terhesen, meg még mindig egyedül vagyok a 2 hónapos kis kópéval, de hidd el, egy felelõtlen apánál ez is jobb. És meg van az az elõnye, hogy nem vitatkozik veled nevelési kérdésekben. Szorítok neked!!!
Mekem úgy tûnik, hogy a kapcsolatod megítélése nem áll reális alapokon. Nem kényszerítheted rá az akaratodat egy másik emberre. Gondolom a baba véletlen volt. Hiszen ha az a férfi akit párodnak mondasz akarta volna a gyereket, valószínûleg nem hagyott volna el. Nagy felelõtlenség amit tettél. De ez már mindegy. Férfit találsz különbet, nem ilyet, aki nem vállalja a következményeket. Mostantól felnõttként kell viselkedned mert felelõs vagy egy gyermekért. Hagyd azt a pasit a francba. Koncentrálj arra, hogy hogyan fogsz egyedül boldogulni a kicsivel. Mibõl fogtok élni, kitõl kaphatsz segítséget? Ha azzal foglakozol, hogy elhagytak azzal a gyerekedet is boldogtalanná teszed. Mellesleg... pasit visszaszerezni könyörgéssel... lehetetlenség. Légy ragyogó, mint a kismamák, vidám és bizakodó. Az a vonzó. Hozd rendbe a lelked és koncentrálj a babára! :) ))
ezt az én párom is igy fogadta.elhagyott, és azt mondta neveljem fel egyedül nélküle, néha egy hónapba 1x megnézi hogy hogy néz ki a gyerek, de nevére nem veszi.és most tartok a 36ik hétnél és együtt vagyunk és azt mondta, hogy mellettem marad, és nem hagy el késöbb majd elvesz, de a nevére változatlan nem veszi, azt mondta házasság után fog a nevére kerülni.szerintem ne aggodj.adj neki idõt. nehéz egy férfinak felfognia hogy apa lesz, azt hogy terhes vagy s már elvetetni sem lehet, azt hogy "elkell" vennie(ne értsd félre igy gondolja), azt hogy felelõsséggel tartozik nemcsak a saját életére kell vigyáznia de már másik életért is felelnie kell.ha ezt felfogta akkor vissza megy ha van benne egy kis jo érzés és tényleg szeret téged.hagyd most békén. ne irj neki, ne hivd, hagyd hogy hiányozz neki(nagyon nehéz), de ha érzi hogy hiányzol neki akkor könnyebben visszakapod, mintha visszasirnád magad.légy erõs.türelem meghozza a gyümölcsét.
Hát ugye inkább védekezni kellett volna. Az hogy a fiú nem igazán akar apa lenni, szerintem a korából is fakad. Meg eleve vannak felelõtlen pasik. Mondjuk azt, hogy nem vetetted el a babát, teljesen megértem. Aki az elsõ babáját elveteti, sokszor nem kap második esélyt. HA jó szüleid vannak, õk segíthetnek a babád felnevelésében. Te tudod milyenek a körülményeid, pl. van e végzettséged amivel a GYES után el tudsz helyezkedni? A babára jár majd neked családi pótlék. És igen a fiúnak vállalni kell a tetteiért a felelõsséget, vagyis jár neked a gyerektartás tõle. Bár ha úgy van ahogy gondolom, és a srác is az iskolapadot koptatja még, nem számíthatsz nagy pénzre. Ha a fiú végképp nem vállalja a babát és neked sincs semmi segítséged, akkor talán az örökbeadás lehet az utolsó megoldás neked. Sajnálom hogy fiatalon kerültél ebbe a helyzetbe.
13 hetesen mondtad el neki?
mindenesetre nagy felelõtlenség amit tettél, de itt most nem a letoláson van a hangsúly... akkor kell gondolkodni mikor 2 ember összebújik, hogy abból esetleg egy baba születik, ha nem védekeznek.. de vannak sajnos olyan férfiak is akik együtt tervezik a gyermeket, és amikor még meg sem születik lelép.. ne rágódj rajta, mert ez a babádnak is ártalmas és esetleg a sok stressztõl még elvetélhetsz... mit tegyél? mit ne tegyél inkább amit irtam.... legyél türelmes, majd az idõ megoldja, az erõszak úgy sem segit és ha vissza is menne, csak kötelességbõl, az meg kinek jó?
Én is így vagyok, májusban fogok szülni. Nekem azt mondták hogy a bruttó munkabérembõl fogják.De majd kiderül.
Ugyan nem most volt, hanem két éve, de ha jól tudom nem változott a szabályozás. A bruttó bérembõl számolták, mert az volt a tgyás és a gyed igénylését megelõzõ év bruttó átlagjövedelme. A táppénz nem számít bele, mert ellátás nem képezheti másik ellátás alapját, nekem így mondták akkor.

Tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok. Ma kértem időpontot egy nőgyógyászhoz akit sokan ajánlottak nekem, de csak Januárra kaptam időpontot. Mit tegyek?

Tud valaki a Budapest körül jó nőgyógyászt? Mit tegyek ilyenkor?

Legjobb válasz: Keress egy másikat vagy menj el sztk-ba. A január nagyon késõn van, már 12 hetes is bõven elmúlsz, de gyanítom 18 hetes is, és ekkor nagyon fontos vizsgálatok vannak. nagy város az a Budapest csak van még egy jó nõgyógyász

Keress egy másikat vagy menj el sztk-ba. A január nagyon késõn van, már 12 hetes is bõven elmúlsz, de gyanítom 18 hetes is, és ekkor nagyon fontos vizsgálatok vannak. nagy város az a Budapest csak van még egy jó nõgyógyász
persze hogy számit. egy rákszürésnél mindegy hogy most csinálják meg van 1 hónap mulva egy terhességnél angyon nem. ne haragudj de ez elég éretlen dolog volt töled hogy enm mondtad és erre nem gondoltál.
Mondani kell, hogy miért szeretnél menni. Elõször én is csak hónapokkal késõbbre kaptam volna, aztán mondtam, hogy töltöm a 12. hetet, és orvos kellene, azonnal adtak következõ hétre.
Persze, hogy számít :) De mondjuk a január akkor is olyan késõn van, ha csak simán vizsgálatra megy az ember.
Számít szerintem, hívd fel õket megint!
A kérdező hozzászólása: Amikor idõpontot kértem, nem mondtam hogy terhes vagyok. Ez számít? Azt hittem, mindegy hogy mondom-e és mivel nem kérdezték, nem mondtam...
A kérdező hozzászólása: A vörösvári úti sztk lenne hozzám a legközelebb, és oda biztosan kapnék idõpontot is, de azt hallottam, hogy ott nagyon bunkók az orvosok... Nem akarok rossz orvoshoz menni, de magánorvosra nem lenne pénzem. Nem tudom, mit tegyek. Tudja valaki, hogy a vörösvári úti sztk-ban van-e olyan orvos aki rendes és érti a dolgát?
Sztem is menj elõször sztk-ba. Én is ott voltam elõször, aztán mentem a magándokihoz. Hol keresel nõgyógyászt? Esetleg 16. kerület?
Merre felé laksz? Mert pl. Budapest XIV. kerületben nagyon jó az SzTK-s terhesgondozás is, lehet érdemes megérdeklõdnöd a lakhelyeden, hogy ott milyen. Amikor bejelentkeztél a dokihoz, mondtad hogy terhes vagy? Ha igen, akkor tuti nem akarja hogy hozzá járj... :(
Terhesség megállapítására menj sztk-ba, utána ráérsz nõdokit keresni, én ajánlom neked Dr.Tahy Andrást aki rendel sztk alapon is keress rá.
terhesgondozásban nincs olyan hoyg scak januárban fogd. lehet nem akar uj kismamaát ezért nem vállalja. elmehetsz elsõre sztk-ba is a 6. hét után akkor ugyis csak azt nézik meg van-e szivhang és jü helyen van-e.
Újpest, Dr.Jerger András! Jó fej és közvetlen, vicces.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!