Találatok a következő kifejezésre: Mikor megszületik baba és még (5 db)

Mikor megszületik a baba és még nem indult meg az anyuka tejtermelése, elég a picinek az előtej is? Fedezi a folyadék, tápanyag szükségletét?

Eddig úgy tudtam, hogy teljesen elegend?, de hétvégén beszélgettem a 35 hetes terhes unokan?véremmel és ? azt mondta, hogy a kórházban ahol szülni fogunk teáztatják a babákat, mert, hogy kell nekik! De én nem szeretném, hogy teáztassák majd, persze csak akkor, ha elegend? neki az el?tej! Mit tegyek? Küzdjek majd a teáztatás ellen, vagy hagyam, mert az kell?

Legjobb válasz: Kell? A természeti népek szerinted teáztatnak egy újszülöttet? Biztosan nem. Elég, sõt nagyon szükséges nekik az elõtej. Gondolj bele: egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye! Annyi fér bele, mint a cseresznyében a mag. Az elõtej épp annyi. Pár csepp és az elég is. Aztán ahogy megindul a tej és egyre többet szopik a bab, úgy tágul a kis gyomrocskája. A természet nem véletlenül csinálta így! Én a helyedben nem hagynám, hogy teáztassák és azt is kiharcolnám magamnak, hogy a szülés után még a szülõszobán szoptathassak! Ez fontos Neki. Hál' Istennek nekem nem volt szükségem ilyen küzdelemre, mert bababarát kórházban szültem. Még van idõd Neked is ilyet választani. Sok sikert , és boldog babázást kívánok!

Kell? A természeti népek szerinted teáztatnak egy újszülöttet? Biztosan nem. Elég, sõt nagyon szükséges nekik az elõtej. Gondolj bele: egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye! Annyi fér bele, mint a cseresznyében a mag. Az elõtej épp annyi. Pár csepp és az elég is. Aztán ahogy megindul a tej és egyre többet szopik a bab, úgy tágul a kis gyomrocskája. A természet nem véletlenül csinálta így! Én a helyedben nem hagynám, hogy teáztassák és azt is kiharcolnám magamnak, hogy a szülés után még a szülõszobán szoptathassak! Ez fontos Neki. Hál' Istennek nekem nem volt szükségem ilyen küzdelemre, mert bababarát kórházban szültem. Még van idõd Neked is ilyet választani. Sok sikert , és boldog babázást kívánok!
Szia! Tea nem kell a babának, tényleg az a lényeg, hogy a lehetõ legtöbbször tedd majd cicire! Már a szülõszobán. Én a kistarcsai Flór Ferenc kórházban szûltem, nekem csak jó véleményem van róla. Igaz a szülõszobán nem tudtam megszoptatni, mert arra nem volt erõm jóformán, de azonnal odaadták ahogy megszületett! A teát meg õk ellenezték! A baba éjjel nappal velem lehetett, csak este fürdetni vitték el. Én csak ajánlani tudom!
Mindenképpen válasz baba-mama barát kórházat. Ott együtt lehetsz a kicsiddel egész nap és igény szerint szoptathatod. Nem kell neki teát adni, nincs rá szüksége. 2. napon megtörténik a tejbelövellés és onnantól kezdve termelõdik a tejcsi a baba igényének megfelelõen. Az a lényeg, hogy a picúr dolgozzon rajta rendesen, hogy meginduljon a tejcsi. Ha nincs veled a baba, akkor nem tudod kielégíteni az igényeit. Az elsõ pár napban fedezi az elõtej a kicsi szükségleteit, és megnyugtatja a szopizás. Ha Bp.-i vagy tudom ajánlani az István Kórház szülészetét. Sok sikert, és jó babázást kívánok.

Mit jelent a látogatási tilalom? Megszületik a baba, és apuka 3-4 napig nem is láthatja? És olyankor velem lehet napközben, vagy csak etetésre kapom meg?

Konkrétan a dunaújvárosi kórházban ma azt mondták, hogy látogatási tilalom miatt nem lehet bent a férjem szülésnél, függetlenül attól, hogy be van oltva vagy sem.

Legjobb válasz: Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!

Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!
Szia! Fehérváron is tilalom van, de a védõnõ azt mondta, h apuka szülésre bemehet, ha jól értettem, mikor viszik haza a picit, akkor is. (de ekkor lehet mást is beengednek helyette, h segítsen cuccolni, de csak 1 vkit), itt a baba veled lehet, de látogatni nem lehet:( Én febr. végén, márc. elején megyek, remélem addigra megszünik ez az egész...
Tudtommal Miskolcon is úgy van, hogy szülni bemehet, de látogatni nem.
A férjem Székesfehérváron simán bement az anyjához az onkológiára. A bejáratnál a kutya sem kérdezte, hogy mit akar. Aztán anyósom kiment a folyosóra, és ott beszélgettek. Nem tudom Dunaújváros mennyire szigorú, de mindenhol kevés a személyzet, szerintem nem tudnak erre nagyon figyelni. A babát tuti nem láthatja, de ha valamire szükséged van, azt be tudja vinni. Én inkább csak emiatt aggódom. Az 1. gyereknél minden nap hosszú listát küldtem a férjemnek, hogy még mit kéne behozni.
Szia.38 hetes kismama vagyok és Székesfehérváron fogok szülni.Itt is tilalom van, de megérdeklõdtem az orvostól, hogy mi apás szülést szeretnénk, hogy a tilalom miatt lehetséges e, annyit felelt, hogy megoldjuk, de az is lehet, hogy addigra már nem lesz tilalom.
És még mi a durva? Sajnos az 1 éves lányomat mûteni kell. És azt mondták, hogy nem maradhatok bent vele, csak ha be vagyok oltva. És a személyzet? Ott csak 50 %-os az oltottság, és hány beteg emberrel találkozik? Nem lenne biztonságosabb, meg jobb is mindenkinek, ha én látnám el? Bocs az offért, de ez a látogatási tilalom tényleg egy vicc.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem értem, hogy miért van az, hogy a beoltott hozzátartózók nem, a nem beoltott kórházi alkalmazottak viszont lehetnek a kismamák közelében?!?!?!?!? Az meg külön vicces, hogy tegnap beszélgettem egy kismamával, akinek volt fogadott szülésznõje, és a doktornõ azt mondta, hogy bemehet az apuka szülésre, ha be van oltva. Erre én ezt elmondtam egy apukának, aki ott sajnálkozott, hogy nem engedik be szülésre. Nagyon megörült, és rögtön be akarta oltatni magát. Mikor mondta szülésznõknek, hogy szeretne bemenni, akkor hülyének nézték, hogy honnan szed ilyen baromságot, hogy oltva bemehet. Kiderült, hogy Dunaújvárosban, legalábbis annál a szülésznõnél az a lényeg, hogy meg legyen fogadva, és akkor apuka is boldog lesz, anyuka is, és õ is... Csak engem háborít ez fel ennyire?!?! Köszönöm a válaszokat!

Barátnőm terhes lett, de még csak egy éve van együtt a párjával. Mire megszületik a baba, akit egyébként nagyon várnak és "tudatosan" vágtak bele ebbe az egészbe, még két éve sem lesznek együtt. Ebből nem lesz később probléma?

Szerintem ez korai még, igaz fél év után összeköltöztek, nagyon boldogok, de az els? évek mindenkinek rózsaszínködös. Mindketten elmúltak 30 évesek.

Legjobb válasz: nem jelent semmit!!barátaim 1 hét után összeköltöztek(20 évesen)3 hónap után jött a gyerek,rá egy évre a második:) 25 éve házasok,mindenhol vannak hullámvölgyek,de mai napig szeretik egymást,példa lehetne mindenki elõtt,hogyan kell fenntartani egy kapcsolatot úgy,hogy még 25 év után is ezt a szeretet látható a szemükben egymás iránt!!!

nem jelent semmit!!barátaim 1 hét után összeköltöztek(20 évesen)3 hónap után jött a gyerek, rá egy évre a második:) 25 éve házasok, mindenhol vannak hullámvölgyek, de mai napig szeretik egymást, példa lehetne mindenki elõtt, hogyan kell fenntartani egy kapcsolatot úgy, hogy még 25 év után is ezt a szeretet látható a szemükben egymás iránt!!!
Hát ezt majd az idõ kideríti... Mindkettõre lehet példát felhozni, gyors kapcsolatból is van rengeteg tartós házasság, meg 10 éves együtt járás után is elválnak az esküvõ után 2 hónappal. Csak segíts nekik, ha szükségük van rá....de ezen kár gondolkodnod.
Hogy pozitív példát írjak én is :) ) A férjemmel fél év együtt járás után vállaltunk babát, úgy, hogy akkor még össze sem költöztünk. 4, 5 hónapos kismama voltam, mikor összeházasodtunk1 éve voltunk pontosan együtt, amikor a fiunk megszületett. Ennek már 18 éve, azóta van 4 gyönyörû gyerekünk és boldog házasságban élünk. Van egy ismerõsöm, akik 12 évig voltak együtt, kívülrõl minden szépnek és jónak látszott, aztán az elsõ bab érkezése után 3 hónappal elváltak... Szóval nem azon múlik a dolog, hogy elõtte meddig jártak, mennyi ideje ismerik egymást. A házasság, együttélés az egymáshoz való igazodáson, egymás elfogadásán múlik, ha ez nem megy, hiába minden..
10 éves kapcsolatom ment tönkre, a férjemmel pedig mikor megismekedtünk 1 hónap!!! múlva babát akartunk, most 2 éves a gyerek.Hát én tudom, hogy nem az együttélés ideje számit, hanem a szeretet és az összhang ami hamar kiderül megvan-e.
Én 3 hónapos terhes voltam, mikor hozzámköltözött a párom, aki a gyerek apja.Akkor egy éve ismertem.Most, 3 év múltán második gyermekünket várjuk.Mi is elmúltunk 30 évesek.
Nem attól függ, hogy életképes-e egy kapcsolat, hogy mióta vannak együtt. Vannak nagyon jó példák is, de mint mindenhol, vannak szomorú esetek is. Lehet gyereket vállalni egy egy hetes kapcsolatba is, aztán más, hogy mi lesz vége... Igazán kedves tõled, hogy aggódsz a barátnõd miatt, én hasonlóképpen tettem anno, mikor a barátnõm egy két hónapos kapcsolat után lett várandós. Együtt érzek veled. Igazából és ezt tapasztalatból mondom, annyit tudsz segíteni neki, hogy mindig mellette állsz és segítesz neki, amiben tudsz. Például abban, hogy bevásárlásnál ne õ cipekedjen.
Szia! Mi májusban összeköltöztünk rá, 11hónapra már gyerek volt. Elõtte csak párszor találkoztunk. Nem azon múlik, hogy mióta ismerik egymást, hanem azon mennyire szeretik a másikat és az alkalmazkodási készségen.
Mi fél év után összeköltöztünk, megint fél év után terhes lettem, persze terveztük, és rá 5 hónapos terhesen férjhez mentem, 29 évesek vagyunk és így kerek az életünk, és tervezzük a következõ bébit. Legnagyobb megdöbbenésemre és szomorúságomra bátyámék vagy 10 év, 6 év házasság, két pici gyerek után szétmentek.


Ha még gyesen vagyok és teherbe esek, akkor mit fogok kapni ha megszületik a 2. ik baba? Csak gyest? Gyed-et azt hogy kaphatok? újra kezdjek el dolgozni gyes alatt terhesen?

határozott idejü munkaviszonyom volt, ami már lejárt. Akkor már csak gyest kaphatok nem? vagy hogy van?

Legjobb válasz: Szia...ha jól tudom gyest fogsz kapni továbbra is gyedet 32 év letelte után kapod...régen én gyest kaptam tovább...2 év van lányaim közt...de hogy most is ez a szabály abban nem vagyok teljesen biztos...Dolgozni nem kell elmenned az nem változtat semmit mivel legalább 3 hónap vagy 1 év munkaviszony kell hogy onnan mehess gyesre...remélem tudtam segíteni!

Szia...ha jól tudom gyest fogsz kapni továbbra is gyedet 32 év letelte után kapod...régen én gyest kaptam tovább...2 év van lányaim közt...de hogy most is ez a szabály abban nem vagyok teljesen biztos...Dolgozni nem kell elmenned az nem változtat semmit mivel legalább 3 hónap vagy 1 év munkaviszony kell hogy onnan mehess gyesre...remélem tudtam segíteni!

Amikor megszületik a baba, a kórházban ideadják a születési anyakönyvi kivonatát és azzal kell menni intézni a tb kártyáját? Ha ezek megvannak, akkor lakcímkártyát mikor kap? Mikor tudom elkezdeni megigényelni a családit meg a gyest?

Mindegyikhez kellek én is vagy elég az apuka? Ha nincs kire hagyni a babát cipeljem magammal pár naposan h ezek minél hamarabb ellegyenek intézve? Hogy vannak sorba ezek a dolgok, és mennyi id?t vesz igénybe?

Legjobb válasz: Ezeket a dolgokat eltudja intézni az apuka.Hová vinnéd a pár napos babádat??A papi´rokat ki kell tölteni,és a férjed átadja a Tb-nek,hivatalnak,stb..

Ezeket a dolgokat eltudja intézni az apuka.Hová vinnéd a pár napos babádat??A papi´rokat ki kell tölteni, és a férjed átadja a Tb-nek, hivatalnak, stb..
szia, , Az anyak.kiv.-ot és a lakcímkártyát az illetékes önkormányzat (BP-en a kerületi), ahol szülsz, állítja ki. Asszem 10 munkanap szülés után az elkészülése és fenti hivatalban vehetõ át. Apa is átveheti. A TB kártyát jobban jártok, ha személyesen intézitek az OEP-ben, ott megmondják a tb számot, kapsz egy igazolást amivel tudod intézni a pénzügyeket. Internetrõl töltsd le a szükséges papírokat (jövedelem igazolást a munkáltatóval alá kell iratni) és ha megvan minden okmány akkor egyúttal itt elindíthatod a TGYÁs, vagy Gyes folyósítását. Nem tudom melyikre vagy jogosult? Utána az illetékes Államkincstári Irodában tudod intézni az anyasági támogatást és a családi pótlékot. Ha valamit nem értettél ebbõl a zûrzavarból, akkor írj privit nyugodtan és megpróbálom mégegyszer... :) )) a http://www.magyarorszag.hu-n megtalálod a nyomtatványokat. Sok sikert! Gratula a babához.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, annyival kiegészítve, hogy egy meghatalmazást írjatok, miszerint mindenben helyetted a férjed intézkedhet. Nálunk is a férjem intézte, egy-két nap alatt meg is van. Bár nem tudom, de az egyik babázos honlapon, van egy olyan társaság, aki megfelelõ anyagi juttatás ellenében mindent elintéz. Talán a babazo.hu vagy az anyaleszek.hu oldalon volt a hirdetés?
Két héttel szülés után lesz csak meg az anyakönyvi kivonat, de ahhoz azért te is kellenél. Két hetesen már magaddal viheted a picit. Az anyakönyvi kivonatot meg kell igényelni minél hamarabb (telefonon), az kb. két hét, utána tudod igényelni a családit és a GYED-et. GYES csak késõbb van. Két három hét alatt minden meglesz. Én ezeket egyedül intéztem (apuka nincs, ne firtassuk, kész) és így is meglett minden.
Az anyakönyvi kivonatot még a korházban megkapod. kb. 2 nap.
Ezek szerint ezt is kórháza válogatja-én is megkaptam a fiam anyakönyvi kivonatát míg bentvoltunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!