Találatok a következő kifejezésre: Mikor megszületik baba és (21 db)

Mire megszületik a baba, mik azok a dolgok, amit a gyógyszertárból kell beszerezni? És mennyibe kerülnek kb?

Legjobb válasz: Nekem mikor a lányom megszületett a felhívott a védõnõ és a férjemnek adott egy receptcsomagot,amit a gyerekorvossal íratott fel.Ne aggódj minden meglesz addigra.kb 3000ft-ba került minden.

Nekem mikor a lányom megszületett a felhívott a védõnõ és a férjemnek adott egy receptcsomagot, amit a gyerekorvossal íratott fel.Ne aggódj minden meglesz addigra.kb 3000ft-ba került minden.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekünk a gyerekorvos nem ír fel semmit, csak majd ha pár nap után eljön, addig recept nélkül kell megvennünk ami kell.
Szia! neten van sok ilyen lista, babakelengye. http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Nekünk úgy volt, hogy miután hazamentünk a kórházból, másnap eljött a doki, megvizsgálgatta aa picit, és felírta, amire szükség lesz. Ebben volt fürdetõ kenõcs, alkohol a köldökre, d vitamin, k vitamin, és egy Germicid-C kúp, hogy legyen itthon ha majd kellene. Asszem 3000 körül fizetett a férjem a patikában.
Fogsz kapni a védõnõtõl egy receptcsomagot, abban minden benne van, amire szükséged van az elején: alkohol és hintõpor a köldökcsonkhoz, popsikenõcs, fürdetõkrém, lázcsillapítókúp, k-vitamin, Vigantol csepp... asszem kb. ennyi, bár lehet, hogy valamit kihagytam, az én kisfiam már lassan két éves lesz. Nem egy nagy összeg szerintem max. 2-3 ezer Ft.
pár ezer ft -k-vitamin -d-vitamin -alkohol -fürdetõkrém -popsikrém -hintõpor -olaj

Mit jelent a látogatási tilalom? Megszületik a baba, és apuka 3-4 napig nem is láthatja? És olyankor velem lehet napközben, vagy csak etetésre kapom meg?

Konkrétan a dunaújvárosi kórházban ma azt mondták, hogy látogatási tilalom miatt nem lehet bent a férjem szülésnél, függetlenül attól, hogy be van oltva vagy sem.

Legjobb válasz: Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!

Igen!Sajnos ez a helyzet!Baján tavaly elõtt szült a sógornõm, ott is tilalom volt, és csak 5 nap után láttuk a picit, mikor hazahozhatta!A baba egyszobában lehetett az édesanyával, de a hozzátartozók nem mehettek be az épületbe!
Szia! Fehérváron is tilalom van, de a védõnõ azt mondta, h apuka szülésre bemehet, ha jól értettem, mikor viszik haza a picit, akkor is. (de ekkor lehet mást is beengednek helyette, h segítsen cuccolni, de csak 1 vkit), itt a baba veled lehet, de látogatni nem lehet:( Én febr. végén, márc. elején megyek, remélem addigra megszünik ez az egész...
Tudtommal Miskolcon is úgy van, hogy szülni bemehet, de látogatni nem.
A férjem Székesfehérváron simán bement az anyjához az onkológiára. A bejáratnál a kutya sem kérdezte, hogy mit akar. Aztán anyósom kiment a folyosóra, és ott beszélgettek. Nem tudom Dunaújváros mennyire szigorú, de mindenhol kevés a személyzet, szerintem nem tudnak erre nagyon figyelni. A babát tuti nem láthatja, de ha valamire szükséged van, azt be tudja vinni. Én inkább csak emiatt aggódom. Az 1. gyereknél minden nap hosszú listát küldtem a férjemnek, hogy még mit kéne behozni.
Szia.38 hetes kismama vagyok és Székesfehérváron fogok szülni.Itt is tilalom van, de megérdeklõdtem az orvostól, hogy mi apás szülést szeretnénk, hogy a tilalom miatt lehetséges e, annyit felelt, hogy megoldjuk, de az is lehet, hogy addigra már nem lesz tilalom.
És még mi a durva? Sajnos az 1 éves lányomat mûteni kell. És azt mondták, hogy nem maradhatok bent vele, csak ha be vagyok oltva. És a személyzet? Ott csak 50 %-os az oltottság, és hány beteg emberrel találkozik? Nem lenne biztonságosabb, meg jobb is mindenkinek, ha én látnám el? Bocs az offért, de ez a látogatási tilalom tényleg egy vicc.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem értem, hogy miért van az, hogy a beoltott hozzátartózók nem, a nem beoltott kórházi alkalmazottak viszont lehetnek a kismamák közelében?!?!?!?!? Az meg külön vicces, hogy tegnap beszélgettem egy kismamával, akinek volt fogadott szülésznõje, és a doktornõ azt mondta, hogy bemehet az apuka szülésre, ha be van oltva. Erre én ezt elmondtam egy apukának, aki ott sajnálkozott, hogy nem engedik be szülésre. Nagyon megörült, és rögtön be akarta oltatni magát. Mikor mondta szülésznõknek, hogy szeretne bemenni, akkor hülyének nézték, hogy honnan szed ilyen baromságot, hogy oltva bemehet. Kiderült, hogy Dunaújvárosban, legalábbis annál a szülésznõnél az a lényeg, hogy meg legyen fogadva, és akkor apuka is boldog lesz, anyuka is, és õ is... Csak engem háborít ez fel ennyire?!?! Köszönöm a válaszokat!

Ha nem tudunk sehogy se megegyezni a baba néven, és mire megszületik külön is élünk már, más okból, akkor én döntöm el végül a nevét, főleg ha egyedül megyek be a korházba ha beindul a szülés?

Legjobb válasz: A szülõszobán kérdezik meg hogy mi legyen a baba neve. Szóval ha te vagy csak ott, akkor te fogod megmondani a nevét. Mármint ha a keresztnévre gondolsz.

A szülõszobán kérdezik meg hogy mi legyen a baba neve. Szóval ha te vagy csak ott, akkor te fogod megmondani a nevét. Mármint ha a keresztnévre gondolsz.
Ha apuka nem lesz ott, nyilván te, vagy aki veled lesz fogja megmondani a baba nevét.
Pontosan!


Miért mondja azt a nögyógyász és a védönö is hogy nagy a babám? 17 hetes vagyok azt mondta a nögyógyászom hogy uh alapján nagy a baba! Ez azt jelenti hogy mikor megszületik is nagyobb lesz a többi babánál? (mármint nagy sullyal fog születni? )

Legjobb válasz: Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi,és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.

Nem tudom mi alapján vagy 17 hetes, gondolom az utso mensi óta ennyi, és ahhoz képest nagyobb a baba, de ez még szülésig sokat változhat. Majd alakul, aggódni nem kell. 1 hét ide-oda eltérés amúgy is normális az uh gépek különbsége baállításban.
Jó lenne tudni azt mire mondják azt , hogy nagy.A másik, hogy szedsz e terhesvitamint mert attól nõhet a baba, és éppen azért, hogy ne legyen nagy amikor megszületik azért nem szedik mindennap csak két naponta!

Ha az apuka kint várakozik a szülésnél akkor mikor megszületik a baba megmutassák neki vagy behozzák hozzám? És hallja-e a kiabálást mikor szülök?

és bent vagy kint mutatják meg a babát?

Legjobb válasz: Szia. A kórházban ahol én szültem (Salgótarján) a szülõszoba ajtaja elõtt várakozott a férjem, mert nem akartam, hogy a kitolásnál benn maradjon. Csak egy függönyt húztak be, úgyhogy hallott a nyögéseimet. Amikor megszületett a baba nekem megmutatták, neki meg akkor amikor kivitték megfürdetni és oda mehetett õ is. Szülés után még 2 órán keresztül a szülõszobán voltunk hármasban. De késõbb már csak üvegen keresztül nézegethette. Üdv, 3,5 hónapos kislány anyukája

Szia. A kórházban ahol én szültem (Salgótarján) a szülõszoba ajtaja elõtt várakozott a férjem, mert nem akartam, hogy a kitolásnál benn maradjon. Csak egy függönyt húztak be, úgyhogy hallott a nyögéseimet. Amikor megszületett a baba nekem megmutatták, neki meg akkor amikor kivitték megfürdetni és oda mehetett õ is. Szülés után még 2 órán keresztül a szülõszobán voltunk hármasban. De késõbb már csak üvegen keresztül nézegethette. Üdv, 3, 5 hónapos kislány anyukája
na láttom aki velem együtt leírta h nem igazán kellene kiabálni, az le lett pontozva, tudod mit akkor csak kiabálj, magad dolgát nehezited meg
Ez kórházfüggõ. Nálunk csak elszaladnak a babákkal, és 5 napig csak üvegen keresztül láthatják. Ezért kell bemenni az apukáknak is... Amúgy meg miért kiabálnál? Annyira nem fáj, hogy kiabálni kelljen, és tapasztalatból mondom, rohadtul zavaró tud lenni a többi kismamának.
engem pl a fajdalom megnemitott teljesen! a nyomasnal adtam ki hangot de az is ilyen nyoszorges szeru volt meg hangos sem volt !
Unokatestvérem most szült és a férje azt mondta, hogy semmi pénzért nem hagyta volna ki. Mikor meglett a baba, a meglett férfiember elsírta magát az örömtõl. Persze ez 2 fél megegyezése de ha be akar menni szerintem ne hagyd ki belõle és akkor már nem is kérdés a kérdés :)
Hát szerintem, csak az menjen be, aki ezt úgy gondolja, hogy fel is tudja dolgozni! Nem olyan egyszeru és bár ritkán, de elôfordulhat, hogy tônkremegy a kapcsolat, házasság...Ettôl persze még az apuka dônthet, úgy hogy tényleg bennt szeretne lenni, csak legyen is tisztában azzal, hogy ennek bizony lehetnek kôvetkezményei.Ez inkább a megkímélést jelenti, mint a megfosztást....
Ez a kiabálás dolog egy ismerõsöm véleménye szerint intelligencia kérdése is. Egy magára vmit adó, szerényebb, tanultabb nõ nem fog ott üvöltözni, igyekszik "moderálni magát", amennyire a helyzet engedi. Én ezzel egyetértek. Az apuka akár benn is lehet a szüléskor, ezt ti döntitek el, de természetesen behívják és megmutaTJák neki a picit.
szia! Elöször is ha szülés közben kiabálsz, akkor arra megy el az energiád és a levegõd.hosszabb lesz a kitolás, ami sem neked, sem a kisbabának nem tesz jót. Kitoláskor ugyis nagy levegõt veszel, becsukud a szemed és tiszta erõdbõl nyomsz, nem fogsz a kiabálásra koncentrálni, meg energiád se lesz rá. Babát szerintem kórháza válogatja memutatják-e az apukának, de ha lehetõséged van rá, és apuka is akarja, legyetek együtt vajúdás, szülés alatt. gyors és könnyû szülést neked!
Ez a legnagyobb kitolás egy apukával, amikor az anya nem hagyja, hogy bent legyen. Az õ gyereke is, és teljesen természetes, ha szeretné látni, ahogy megszületik. Vétek ebbõl kizárni.

Mikor megszületik a baba és még nem indult meg az anyuka tejtermelése, elég a picinek az előtej is? Fedezi a folyadék, tápanyag szükségletét?

Eddig úgy tudtam, hogy teljesen elegend?, de hétvégén beszélgettem a 35 hetes terhes unokan?véremmel és ? azt mondta, hogy a kórházban ahol szülni fogunk teáztatják a babákat, mert, hogy kell nekik! De én nem szeretném, hogy teáztassák majd, persze csak akkor, ha elegend? neki az el?tej! Mit tegyek? Küzdjek majd a teáztatás ellen, vagy hagyam, mert az kell?

Legjobb válasz: Kell? A természeti népek szerinted teáztatnak egy újszülöttet? Biztosan nem. Elég, sõt nagyon szükséges nekik az elõtej. Gondolj bele: egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye! Annyi fér bele, mint a cseresznyében a mag. Az elõtej épp annyi. Pár csepp és az elég is. Aztán ahogy megindul a tej és egyre többet szopik a bab, úgy tágul a kis gyomrocskája. A természet nem véletlenül csinálta így! Én a helyedben nem hagynám, hogy teáztassák és azt is kiharcolnám magamnak, hogy a szülés után még a szülõszobán szoptathassak! Ez fontos Neki. Hál' Istennek nekem nem volt szükségem ilyen küzdelemre, mert bababarát kórházban szültem. Még van idõd Neked is ilyet választani. Sok sikert , és boldog babázást kívánok!

Kell? A természeti népek szerinted teáztatnak egy újszülöttet? Biztosan nem. Elég, sõt nagyon szükséges nekik az elõtej. Gondolj bele: egy újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye! Annyi fér bele, mint a cseresznyében a mag. Az elõtej épp annyi. Pár csepp és az elég is. Aztán ahogy megindul a tej és egyre többet szopik a bab, úgy tágul a kis gyomrocskája. A természet nem véletlenül csinálta így! Én a helyedben nem hagynám, hogy teáztassák és azt is kiharcolnám magamnak, hogy a szülés után még a szülõszobán szoptathassak! Ez fontos Neki. Hál' Istennek nekem nem volt szükségem ilyen küzdelemre, mert bababarát kórházban szültem. Még van idõd Neked is ilyet választani. Sok sikert , és boldog babázást kívánok!
Szia! Tea nem kell a babának, tényleg az a lényeg, hogy a lehetõ legtöbbször tedd majd cicire! Már a szülõszobán. Én a kistarcsai Flór Ferenc kórházban szûltem, nekem csak jó véleményem van róla. Igaz a szülõszobán nem tudtam megszoptatni, mert arra nem volt erõm jóformán, de azonnal odaadták ahogy megszületett! A teát meg õk ellenezték! A baba éjjel nappal velem lehetett, csak este fürdetni vitték el. Én csak ajánlani tudom!
Mindenképpen válasz baba-mama barát kórházat. Ott együtt lehetsz a kicsiddel egész nap és igény szerint szoptathatod. Nem kell neki teát adni, nincs rá szüksége. 2. napon megtörténik a tejbelövellés és onnantól kezdve termelõdik a tejcsi a baba igényének megfelelõen. Az a lényeg, hogy a picúr dolgozzon rajta rendesen, hogy meginduljon a tejcsi. Ha nincs veled a baba, akkor nem tudod kielégíteni az igényeit. Az elsõ pár napban fedezi az elõtej a kicsi szükségleteit, és megnyugtatja a szopizás. Ha Bp.-i vagy tudom ajánlani az István Kórház szülészetét. Sok sikert, és jó babázást kívánok.

Ha valaki terhes lesz annak mikor lesz teje? Csak akkor amikor megszületik a baba? És mennyi idig lesz valakinek teje?

Legjobb válasz: Elõtejem a 20. héttõl van, a "rendes" anyatej a szülés után pár nappal indul be. Az, hogy meddig van valakinek teje, alkat függõ, van, akinek csak hetekig, de olyat is hallottam, aki 2-3 éves koráig is szoptatta még a gyermekét.

Elõtejem a 20. héttõl van, a "rendes" anyatej a szülés után pár nappal indul be. Az, hogy meddig van valakinek teje, alkat függõ, van, akinek csak hetekig, de olyat is hallottam, aki 2-3 éves koráig is szoptatta még a gyermekét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nekem 4 gyerekem van.Az elsõ háromnál egy csepp se volt, a negyediknél szülés után pár nappal úgy megindult, hogy 16 hónapi vitték s anyatejlesdó lettem.Havi 30 litert vittek.A végén már sírtam annyira fájt a mellem s elasztotta az orvos gyógyszerrel. 4 gyerkõc anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nekem is néha csöpög az elõtejem. Most 24 hetesek vagyunk, kb 3 hete kezdõdött. Hogy mennyi ideig lesz nem tudom, mert az elõzõ babám 22 hetesen elment.

Az angolok mit írnak a képeslapra, ha megszületik a baba és értesítőt küldenek? A "megérkeztem" üdvözlésre gondolok.

Baby on board. It's a boy. It's a girl. vagy mást mondanak?

Legjobb válasz: Ezeket is használják, de ott van még: *The Baby is here! *New arriwal! ...

Ezeket is használják, de ott van még: *The Baby is here! *New arriwal! ...
Our bundle of joy! A new baby to adore, 2 happy parents who could ask for more? We welcome with love, our tiny new blessing, a gift from above… God’s miracle ~ Our precious gift

Mennyi tgyásra és gyedre számíthatnék akkor, ha az első kisfiam 2, 5 éves lenne, mikor megszületik a második baba és közben nem megyek vissza dolgozni?

Ha lejár a gyedem gyest kapok vagy táppénzre is mehetek? Vagy ehhez újra munkába kell állnom? Ha hasonló helyzetben vagytok kérlek írjátok le, hogy megy/ ment ez nálatok!

Legjobb válasz: Én is ebben a helyzetben vagyok! Bocs az offért. Kíváncsi vagyok én is a válaszokra!

Én is ebben a helyzetben vagyok! Bocs az offért. Kíváncsi vagyok én is a válaszokra!
Szia! 2, 5 éves volt a fiam amikor megszületett a kistesója. Fiammal 85-88 körül volt a tgyás-om és 70 körül a gyedem. Gyed után szabin és táppénzen voltam. Most, a 2. gyermekemmel 70 volt az elsõ teljes havi tgyásom.
Mehetsz táppénzre, és mehetsz gyesre is. Hacsak nem volt nagyon nagyon kevés a jövedelmed, akkor a táppénzzel jobban jársz. És azt is vedd figyelembe, hogy ha az idõpontok úgy jönnek ki, hogy a gyed igénylést megelõzõ évben 6 hónapot meghaladóan vagy gyesen, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz (kivéve, ha ennél kevesebb volt a jövedelmed). Vagyis ha minimálbérnél többet kerestél, akkor mindenképpen a táppénzzel jársz jobban. A tgyás és a gyed alapja ebben az esetben ugyanannyi lesz, mint az elsõ babával, annyi lesz a különbség, hogy a tgyásnak is lesz maximuma, annyi, mint a gyednek.
Én vmi olyasmit hallottam a védõnõnõtõl, , hogy ha valaki nem megy vissza dolgozni 2 gyerek között, hanem gyest igényel, akkor a másodikkal már nem kap gyed-et. De ez nem túl biztos infó..
Utolsónak: tényleg nem biztos info, inkább teljesen téves:D Az, hogy valaki nem megy vissza dolgozni 2 gyerek között, hanem gyest igényel, egyáltalán nem befolyásolja a második után kapható ellátásokat, mert a tgyásnak és gyednek nem feltétele, hogy korábban is gyeden legyen. Csak annyi a feltétele, hogy meglegyen a 365 biztosításban töltött nap, és az élõ munkaviszony (vagy egyéb biztosítotti jogviszony) szüléskor/igényléskor. Az, hogy valaki gyesen volt szülés elõtt (élõ munkaviszony esetén) kizárólag az ellátás alapját befolyásolhatja.

Barátnőm terhes lett, de még csak egy éve van együtt a párjával. Mire megszületik a baba, akit egyébként nagyon várnak és "tudatosan" vágtak bele ebbe az egészbe, még két éve sem lesznek együtt. Ebből nem lesz később probléma?

Szerintem ez korai még, igaz fél év után összeköltöztek, nagyon boldogok, de az els? évek mindenkinek rózsaszínködös. Mindketten elmúltak 30 évesek.

Legjobb válasz: nem jelent semmit!!barátaim 1 hét után összeköltöztek(20 évesen)3 hónap után jött a gyerek,rá egy évre a második:) 25 éve házasok,mindenhol vannak hullámvölgyek,de mai napig szeretik egymást,példa lehetne mindenki elõtt,hogyan kell fenntartani egy kapcsolatot úgy,hogy még 25 év után is ezt a szeretet látható a szemükben egymás iránt!!!

nem jelent semmit!!barátaim 1 hét után összeköltöztek(20 évesen)3 hónap után jött a gyerek, rá egy évre a második:) 25 éve házasok, mindenhol vannak hullámvölgyek, de mai napig szeretik egymást, példa lehetne mindenki elõtt, hogyan kell fenntartani egy kapcsolatot úgy, hogy még 25 év után is ezt a szeretet látható a szemükben egymás iránt!!!
Hát ezt majd az idõ kideríti... Mindkettõre lehet példát felhozni, gyors kapcsolatból is van rengeteg tartós házasság, meg 10 éves együtt járás után is elválnak az esküvõ után 2 hónappal. Csak segíts nekik, ha szükségük van rá....de ezen kár gondolkodnod.
Hogy pozitív példát írjak én is :) ) A férjemmel fél év együtt járás után vállaltunk babát, úgy, hogy akkor még össze sem költöztünk. 4, 5 hónapos kismama voltam, mikor összeházasodtunk1 éve voltunk pontosan együtt, amikor a fiunk megszületett. Ennek már 18 éve, azóta van 4 gyönyörû gyerekünk és boldog házasságban élünk. Van egy ismerõsöm, akik 12 évig voltak együtt, kívülrõl minden szépnek és jónak látszott, aztán az elsõ bab érkezése után 3 hónappal elváltak... Szóval nem azon múlik a dolog, hogy elõtte meddig jártak, mennyi ideje ismerik egymást. A házasság, együttélés az egymáshoz való igazodáson, egymás elfogadásán múlik, ha ez nem megy, hiába minden..
10 éves kapcsolatom ment tönkre, a férjemmel pedig mikor megismekedtünk 1 hónap!!! múlva babát akartunk, most 2 éves a gyerek.Hát én tudom, hogy nem az együttélés ideje számit, hanem a szeretet és az összhang ami hamar kiderül megvan-e.
Én 3 hónapos terhes voltam, mikor hozzámköltözött a párom, aki a gyerek apja.Akkor egy éve ismertem.Most, 3 év múltán második gyermekünket várjuk.Mi is elmúltunk 30 évesek.
Nem attól függ, hogy életképes-e egy kapcsolat, hogy mióta vannak együtt. Vannak nagyon jó példák is, de mint mindenhol, vannak szomorú esetek is. Lehet gyereket vállalni egy egy hetes kapcsolatba is, aztán más, hogy mi lesz vége... Igazán kedves tõled, hogy aggódsz a barátnõd miatt, én hasonlóképpen tettem anno, mikor a barátnõm egy két hónapos kapcsolat után lett várandós. Együtt érzek veled. Igazából és ezt tapasztalatból mondom, annyit tudsz segíteni neki, hogy mindig mellette állsz és segítesz neki, amiben tudsz. Például abban, hogy bevásárlásnál ne õ cipekedjen.
Szia! Mi májusban összeköltöztünk rá, 11hónapra már gyerek volt. Elõtte csak párszor találkoztunk. Nem azon múlik, hogy mióta ismerik egymást, hanem azon mennyire szeretik a másikat és az alkalmazkodási készségen.
Mi fél év után összeköltöztünk, megint fél év után terhes lettem, persze terveztük, és rá 5 hónapos terhesen férjhez mentem, 29 évesek vagyunk és így kerek az életünk, és tervezzük a következõ bébit. Legnagyobb megdöbbenésemre és szomorúságomra bátyámék vagy 10 év, 6 év házasság, két pici gyerek után szétmentek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!