Találatok a következő kifejezésre: Mikor megindul szülés, (31 db)

Milyen színű a magzat víz? Mikor megindul a szülés? Meg ha néha fáj a derekam az baj? Meg tegnap a bal ágyékomnál néha szúró érzés szerűt éreztem, de lehet azért mert egy picit többet gyalogoltam?

De mikor haza értem akkor, lepihentem nem volt utána semmi bajom! Most vagyok 22 hetes!

Legjobb válasz: Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Mikor megindul a szülés előtte csinálnak még UH-ot?

Pl. hogy megnézzék mekkora baba lesz vagy, hogy a köldökzsinór nincs e a baba nyakára tekeredve.

Legjobb válasz: Szülés elõtt 1 nappal volt. Mikor beindult nem csináltak uh-t, és a nyakán volt a kzs.

Szülés elõtt 1 nappal volt. Mikor beindult nem csináltak uh-t, és a nyakán volt a kzs.
Nekem nem csináltak elõtte uh-t. bementem, megnézték a magzatvizet (már túlhordtam és azért), kiderült zavaros, így megindították a szülést. De nem volt uh.
Nekem sem volt elõtte uh-m.
nem volt ultrahang. és a kislányomnak a nyakán volt a köldökzsínor
Nekem se csináltak uh-t.
elsõnél nem volt, másodiknál szülés elõtti nap.De az is csak azért, mert bementük, hogy folyik a magzatvíz.Megvizsgáltak, de épp volt a buroksapka, mondták, h valószínû felülrepedt meg.Ezért küldtek fel uh-ra, hogy megnézzék a magzatvíz mennyiségét.
nem volt uh nálunk sem.
Nekem nem csináltak uh-t amikor bementem szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

Csak nekem furcsa, ha nagyszülő nem megy be a kórházba, vagy nem hívják mikor megindul a szülés?

Nálunk jöttek,mire megérkezett,utána is mindennap jöttek,most 5 hónapos és heti kétszer biztos látják.Ha messze laknak érthet?.

Legjobb válasz: Szerintem a kórházban a szülés a szülõkre tartozik és nem a nagyszülõkre. A látogatás utána már más, az nekem is furcsa, ha az elsõ pár napban nem látogatják a friss anyukát, és babáját a nagyszülõk, testvérek. Az egyéb rokon, ismerõs, munkatárs látogatásoktól rosszul voltam, ahhoz semmi kedvem nem volt, hogy boldog boldogtalan ott legyen, mert nem tudtam tõlük pihenni.Ahol szültem nem volt fix látogatási idõ. Szabad bejárást engedtek reggel 7 és este 8.30 között minden nap. Szóltam is érte a 2. gyereknél, volt is nagy sértõdés.

Szerintem a kórházban a szülés a szülõkre tartozik és nem a nagyszülõkre. A látogatás utána már más, az nekem is furcsa, ha az elsõ pár napban nem látogatják a friss anyukát, és babáját a nagyszülõk, testvérek. Az egyéb rokon, ismerõs, munkatárs látogatásoktól rosszul voltam, ahhoz semmi kedvem nem volt, hogy boldog boldogtalan ott legyen, mert nem tudtam tõlük pihenni.Ahol szültem nem volt fix látogatási idõ. Szabad bejárást engedtek reggel 7 és este 8.30 között minden nap. Szóltam is érte a 2. gyereknél, volt is nagy sértõdés.
Én sem igényeltem, hogy ott toporogjanak...sõt azt furcsálltam volna, ha jöttek volna, szerintem semmi közük hozzá! A férjem körbetelefonált mindenkit, miután kibújt a lánykánk, majd másnap bejöttek szépen sorban. Számomra így volt természetes...
A férjemen kivül senki másra nemigen volt szükségem abban a helyzetben. Anyósom jött rögtön a szülés után de inkáb ne tette volna.
Mikor a kisfiam született lassan 20 hónapja kedd éjjel, anyósomék, és apukámék még aznap délután meglátogattak, aztán a szüléskor Párom és Anyukám voltak bent, nagyon örülök, hogy bent voltak, Apukámék már másnap délután bejöttek megnézni hogy vagyunk anyósomék mivel elég messze laknak így 2 nap múlva jöttek.
Én kértem a férjem, h ne hívja a nagyikat, m csak idegeskedtek volna. Amikor megszületett, felhívtuk õket, jöttek, megnézték és megkrétem mindenkit, h kivéve a férjem, ne jöjjenek, mert pihenni akarok és a babámmal lenni, nem látogatókat fogadni. De ennek ellenére azóta is hetente jönnek, pedig egyikük vidéki, s mindannyian dolgoznak még.
Én sem szerettem volna. Mondtam is a férjemnek, hogy semmi értelme. Lehet, hogy több órát vajúdok, akkor meg csak bent azon agyalunk, hogy hogy informáljuk õket, szaladgál ki a férjem stb. Felesleges! Segíteni úgysem tudnak. Meg utána az õrzõben eltöltünk még egy kis idõt, oda sem jöhetnek be. Csak idegeskednének! Aztán végül is nálunk megoldódott, mert sürgõsségi császárom lett, és csak délután jöttek át. Jobb is volt. Már én is kicsit magamnál voltam, a gyereket is meg tudták nézni! Ettõl függetlenül csodálatos a viszonyuk a fiammal. Hetente többször vigyáznak rá, vagy eljönnek. Nem hiszem, hogy ez határozná meg a késõbbi viszonyt. Barátnõmnél bementek egybõl, ahogy megindult a szülés, most meg jó, ha havonta egyszer rájuk nyitják az ajtót.
Az elsõ szülésemnél a férjem velem volt, a szülõszoba elõtt ott volt a család, amikor kitoltak, pedig nem beszéltük meg. Bár hozzáteszem, hogy elõtte már 3 napja bent feküdtem, és a vége sajnos császármetszés lett. A második szülésnél a férjem és az unokatesóm volt velem, unokatesóm szülésznõ gyakornokként, a családból nem jött senki, de nem is vártam el, hogy ott várjanak ki tudja meddig.
A kérdező hozzászólása: Nem ítélkeztem!Melyik mondatomban mondtam?Szerintem furcsa.Ennyi.
Szerintem meg az a rossz, ha ott toporognak, amikor szülök bent. Mi nem is mondtuk el, hogy elindult a szülés, csak akkor szóltunk, amikor megszületett. A kórházba egyszer jöttek be, és itthon sem jártak a nyakunkra. Bár nálunk relatív messze laknak. Kérdezõ, szerintem ne ítélj másokat, mindenhol más a kapcsolat, mások a szokások, az igények, stb...
Én nem szerettem volna ha bejönnek, természetesen tudtak mindent folyamatosan, de nem akartam hogy ott álljanak a szülõszoba elõtt ki tudja meddig.Hajnal 5-kor mentünk be, este 9-kor született meg a pici, hosszú lett volna ott várakozni, természetesen másnap jött mindenki megnézni a babát.Amúgy nagyon jó a kapcsolatunk, nem azért nem szerettem volna.
Kecskeméti vagyok, pesten szültem háromszor, nagyik tudták hogy indultunk pestre, utána már csak akkor szóltunk nekik, ha megvoltak a babák. Én vajúdás, elõskészítés közben magammal voltam elfoglalva, nem azzal, hogy nekik vagy bárki másnak tudósítsak, hogy hogy állunk. Megértették, és drukkoltak- másnap jöttek látogatni. Pedig nekem példaértékûen jó a kapcsolatom anyukámmal és anyósomat is nagyon szeretem. De akkor ott nem kellettek volna- mondjuk el sem jöttek volna velem szülni, mert úgy voltak vele, hogy ez a mi dolgunk a férjemmel- ezzel én is egyetértek. :) ) De kinek hogy esik jól. Ismerek olyan lányt, akinek szülei, tesói, párja szülei végig ottvoltak felváltva voltak a szülõszobán vele, sõt olyat is, akinek még a barátnõi ismerõsei is ott drukkoltak a szülõszoba elõtt.... nekik biztos erre volt szükségük. :) )

Akik már szültek, mit éreztetek mikor megindul a szülés?

Mikor kell bemenni a kórházba?Hogyan és mit fogok érezni?Vagy hogy fogom észrevenni?Örülnék, ha leírnátok, hogy ki hogyan ment be szülni els? babás vagyok.14hetes kismama.

Legjobb válasz: Én fájásokkal mentem be mint kettõnél. 5 perc volt a 2 fájás közt mikor beindultunk. A kisebbiknél elõzõ nap reggeltõl nyákdugó távozott belõlem, éjjel kezdõdtek a fájások, hajnal 3 körül rendezõdtek és erõsödtek fel 5 percesekre mikor beindultunk. Nem fogod összetéveszteni semmivel. Erõs fájások amik a méhedtõl indulnak és besugároznak a derekadba is. Ha pedig elfolyik a magzatvized akkor pedig nincs is min gondolkozni, indulás. De még elég sok idõd van, ne ezen idegeskedj, élvezd ki minden percét ennek a gyönyörû idõszaknak!

Én fájásokkal mentem be mint kettõnél. 5 perc volt a 2 fájás közt mikor beindultunk. A kisebbiknél elõzõ nap reggeltõl nyákdugó távozott belõlem, éjjel kezdõdtek a fájások, hajnal 3 körül rendezõdtek és erõsödtek fel 5 percesekre mikor beindultunk. Nem fogod összetéveszteni semmivel. Erõs fájások amik a méhedtõl indulnak és besugároznak a derekadba is. Ha pedig elfolyik a magzatvized akkor pedig nincs is min gondolkozni, indulás. De még elég sok idõd van, ne ezen idegeskedj, élvezd ki minden percét ennek a gyönyörû idõszaknak!
Szia! Nekem pl..nem volt semmi..illetve elõzõ nap voltak itthon fájások..Másnap bementem NST-re ahol a fájás mérõ 0-ás volt magyarán semmi fájásom nem volt! De megnézett a dokim megvizsgált mert modntam neki h vmi jön belõlem 2 napja. Kiderült h szivárgott a magzatvíz..De miközben megvizsgált elfolyt a magzatvíz a vizsgálóban :) azt mondta jó akkor megyünk szülni :) . Ez volt fél 11 felé..Felvették az adataimat felfeküdtem a szülõágyra 3/4 11kor és 1re meglett a baba :D! DE sztem ezerszer jobb volt így mintha itthon folyik el a magzatvíz és végig izgulok míg a kórházba érek stb...Most 32 hetes vagyok de félek eléggé.Jó lenne ha vmi olyasmi lenne most is mint az elsõnél!
Ez gyors szülés volt, kedves utolsó... nagyon jó! :) Hasonlót szeretnék, de azért magamtól mennék, hogy szülni fogok. Mi van, ha a férjem dolgozik, ki hozza a cuccaim utánam? :)
Engem minden figyelmeztetés nélkül elöntött a magzatvíz, mentünk is a kórházba rögtön. KB 1, 5 óra után kezdõdtek a fájások, rögtön 5 percesek. 7 órát vajúdtam aztán jött fél óra kitolás, és megszületett a kisfiam.
3.válaszoló az én férjem is dolizott :) felhívtam és ment haza a cuccomért és jött be hozzám apás szülés volt :) . 2.válaszoló :)
Munkaidõben nem vehetik fel a telefont, mert kirúgás jár érte. :( Majd elkérem a fõnöke számát. ;)
Azt mondják, 5 perces fájásokkal kell bemenni. Persze nem mindegy, hogy 40 km-rõl indul valaki, vagy a szomszéd utcából. Én nem éreztem semmit. Szerencsére pont visszarendelt a dokim nst-re délutánra (õ délelõtt már sejtette, hogy lesz valami). Az 1 órás nst alatt sem éreztem semmit, bár a gép apró fájásokat mutatott. Ezután rögtön szülõszobára fektettek, kicsit késõbb burkot repesztettek. 3 óra alatt megszületett a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
Médea 13 ha így állsz a dolgokhoz, akkor igen!!!!baromira fog fájni és nagyon csúnyán fogsz csinálni. agyban dõl el a dolog, magad elé képzeled, amint a picikéd halad kifelé és minden fájással egyre közelebb van, máris nem fáj annyira és sokkal rövidebb, könnyebb lesz!
Kajak bele fogok halni a szülésbe! :S Naaaagyon féleeeeek!!!!!
ez en derekam ketfelolrol fajt reggeltol, ejjel megszuletett a kislanyom. nem hittem hogy szulni fogok, csak a 35. het volt, korhazba meneskor nem is vittem babacuccokat, gondoltam csak engem fektetnek be (azelott is voltam mar beutalva) szoval ennyire nem tudtam milyen fajasokat kell varni
En is igy vagyok vele, minenditol kerdem(akik mar szultek persze), hogy mikor fogom tudni hogy indulni kell? Attol felek hogy vagy tul koran berohanunk a korhazba, vagy tul keson...
Biztos lehetsz benne, h felismered! :) Én is ettõl tartottam, hogy nem fogom tudni mikor van itt az idõ, sokan mondták, h de egybõl fogom tudni... Hát így is lett, de amíg nem tapasztaltam, kételkedtem benne :)
Biztos lehetsz benne hogy fel fogod ismerni :) 1. vagy elfolyik a magzatviz ami ugye elég egyértelmû 2. vagy fájdolgálsz és görcsölsz ami mégha rendszertelen is de olyan szintre jut amikor már nem tudsz semmi másra figyelni csak vergõdsz és korházba mehetnéked lesz
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és gratulálok nektek. Kicsit félek hogy nem fogom felismerni hogy szülni fogok :)
A hasam két oldaláról egy összehúzódás kezdõdött, ami a hasam közepén összpontosult, és a fájdalom lenyilallt az alhasamba (mint egy igen erõs menstruációs görcs), és közben fájt a derekam is. Én így tudnám leírni a fájdalmat, amit éreztem. S bizony, ezt nem lehet összekeverni semmivel, legalábbis én egybõl tudtam, hogy hûha...:) Amikor elment a magzatvizem, akkor meg szó szerint ömlött belõlem a meleg lötyi, úgyhogy azt is nehéz lett volna mással összekeverni. Ha csak csordogált volna, akkor lehet bizonytalanabb lettem volna, de nekem kiömlött szó szerint.
off: ez engem is érdekelne, ugyanis az elsõ babánkat indították. Viszont úgy néz ki a 2.-at nem fogják. A fájások nekem legalábbis alhasi menzi szerû görcsökre hasonlítottak, tartottak pár mp-ig és elmúltak, rendszeresen 5 percenként jelentkeztek, majd ez egyre erõsödött. Bocsi csak ennyit tudtam segíteni.
Menstruációs görcsök jelentkeznek eleinte, aztán egyre sûrûbbek és intenzívebbek, fentrõl lefelé érzed.A végén majd a derekadba is "égetõ" érzés lesz kõrbe.

Mikor megindul a szülés, olyankor az összehúzódások mennyi hosszú ideig tartanak?

azt tudom hogy ha 3-5 percesek akkor kell menni a kórházba.na de átlagban ilyen hosszú ideig tartanak? pár másodpercig vagy percekig?

Legjobb válasz: A "jó fájások" 30-60 másodpercig tartanak kb.

A "jó fájások" 30-60 másodpercig tartanak kb.

Ma megvizsgált az orvosom, azóta vérzek, mikor várható, hogy megindul a szülés, ha megindul?

Sziasztok! Ma voltam az orvosomnál, kézzel "körbesöpörte" a babánk buksiját odabent, így gondolom leválasztotta a burkot egy picit (tehát picit tágított is kézzel gondolom). Mondta, hogy ne csodálkozzak azon, ha vérezni fogok egy kissé, ez természetes, és ezzel picit rásegített a szülés megindulására. Eddig is nyitva voltam már mindenhol 1 ijjnyira, mert 1111-es volt a méhszáj értékem és most járok a 40. hétben. Volt esetleg olyan köztetek akinek ugyan ezt csinálták és nem úgy, hogy már bent feküdt a kórházban, hanem szipla vizsgálatkor? Ki lehet húzni még így napokig? Vagy számítsak rá, hogy hamarosan beindulnak a fájások? El?re is nagyon köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama

Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama
Szia képzeld velem is ezt csinálta neked is fájt ?nekem baromira azt mondta holnap reggel megint megvizsgál igy de érdekes nekem barnás a vér .azt mondta megtágit amiota haza jöttem azota fáj bele bele szúr össze vissza görcsöl én nagyon féltem a babám gondolom te is a tied. mondjuk azt mondta , hogy régota van a szakmába .Szerintem te is nagyon rövid idön belül bent leszel.Jó volna ha te is le írnád hogy veled mi volt.Nagyon Érdekelne
Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy nemsokára készülnek nyaralni és azért gyorsítják meg.....szerintem ez szemétség.
sziasztok én 38hetes vagyok, tegnap engem is megvizsgált, és mondta, hogy nagyon lenn van a babó feje, kimozdítható.ezek szerint nekem is megmozgatta?nekem nem volt olyan fájdalmas, csodálkoztam is.viszont azóta szúr a hüvelyem, vérzés semmi, de sûrû-fehér folyás az van. tegnap délutántól nagyon fájt/szúrt, az éjjel is borzasztó volt(már a kórházba menetelen gondolkoztam), ma már kicsit jobb. tudom segíteni nem tudtam, csak megosztottam az én tapasztalatom. könnyû, gyors szülést kívánok mindenkinek
40 hetet töltöttem kedden.szerdán megvizsgált a doki, énis véreztem. este 10 kor elfolyt a magzatvizem, éjjel 1ó50 perckor megszületett kisfiam.szerintem készüljetek:) sok sikert, és minden jót.3 hetes kisfiu anyuja

Ha már szülés elött megindul a tejem mit csináljak?

Gondolom fejni nem szabad, bár jól jönne ha lefagyaszthatnám. De nagyon kényelmetlen, kemény és nyilallaik néha a tejbelövellés :(

Legjobb válasz: Az elõtejed folyik és nagyon megduzzadt tõle a melled, így érted? Fejni valóban nem szabad, mert esetleg megindulhat tõle a szülés. Tejbelövellés viszont ilyenkor még nincs, az csak a szülés utáni x-edik napon van, akkor kezdenek el termelõdni az ehhez szükséges hormonok.

Az elõtejed folyik és nagyon megduzzadt tõle a melled, így érted? Fejni valóban nem szabad, mert esetleg megindulhat tõle a szülés. Tejbelövellés viszont ilyenkor még nincs, az csak a szülés utáni x-edik napon van, akkor kezdenek el termelõdni az ehhez szükséges hormonok.
A hormonváltozás miatt érezheted a melled ilyennek. Nekem is volt elõtejem, de azt nem szabad fejni, nyomkodni a melled, mert beindíthatja a szülést! Tejbelövellés nem lehet, mert az csak szülés után következhet be, a méhlepény leválása után a hormonok hatására indul be a tejtermelés. Gondolom nemsokára szülsz, sok sikert a szoptatáshoz és a babához!
Nekem a 18. héttõl kezdve folyamatosan folyt az elõtejem. Nem szabad bántani, nyomkodni. A melltartóbetét még felesleges lett volna, de tettem a melltartómba mindig egy sminklemosó vattakorongot, hogy ne ázzak át, éjjel is melltartóban kellett aludnom, mert anélkül reggelre mindig átáztam.

Már 1 napja túlhordom a picit. Mozogni mozog, de aggódom, mert semmi fájás, semmi apró jel, ami a szülésre utalna. Nem szeretnék császárt. Mi esélyem van term. Szülésre, arra, hogy megindul magától a vajúdás és rendesen tágulok majd?

Kb. 4 hete szedtem magne b6-ot 2 héten át az orvosom tanácsára. Ez mennyire befolyásolja a szülésem id?pontját?

Legjobb válasz: Kitolhatja, de meg fog indulni a szülés, ne félj. Én 8 napot hordtam túl. Beszélgess sokat a kicsivel, mondd neki, hogy várod nagyon:-) Nekem sem volt semmi tünetem, egyszer csak megindult. Javaslom a 20 perces langyos fürdõt, és a szexet:-)

Kitolhatja, de meg fog indulni a szülés, ne félj. Én 8 napot hordtam túl. Beszélgess sokat a kicsivel, mondd neki, hogy várod nagyon:-) Nekem sem volt semmi tünetem, egyszer csak megindult. Javaslom a 20 perces langyos fürdõt, és a szexet:-)
Szia! Én is túlhordtam a picit 5 nappal, nekem sem volt semmi elõjel még jóslófájás sem.Majd egyik nap délután fél 4kor jöttek a fájások, amit nem tudtam hogy az mert nem fájt annyira.Rögtön 10 percesek, majd 1 óra múlva jöttek az 5 percesek irány a kórház, még idõben.20perc alatt tágultam 3 ujjnyit majd egyszercsak kibújt a kislányom minden gond, félelem és elõjel nélkül.Se magzatvíz nem ment el, se nyákdugó azt sem tudtam hogy szülni fogok...Mindez 3 és fél óra alatt zajlott le.Szóval csak nyugalom, beszélj a picihez, nem inditják meg a szülést ha nem muszáj, jön õ magától addig is erõsödik.Pihenj sokat és ne gondolkozz, csak nyugi. Könnyû szülést kívánok és nagyon jó babázást! :) 5 hós kislány anyukája
A magnézium miatt lehet ez, de ha túlhordod és behívnak majd, akkor nem császár--ezt hol hallottad?? Oxitocinnal fájást keltenek és beindítják a szülést..császár csak akkor ha valami olyan helyzet van, de az spontán beindulásnál is elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok!!! Sokat segít, ha ilyen pozitív válaszokat olvashat az ember, a kedves bátorításról meg nem is beszélve... :) Nagyon jó babázást!!!!
Szia!!!Én 40 hetes vagyok és mára voltam kiírva , de se a meleg víz sem a sex nem indította be a szülést, nemtudom , hogy van-e benne valami.És nekem is sokat mocorog ugy , hogy várnunk kell türelemel , majd csak egyszer ki bujik.Jo baba várást!!!!!
A kérdező hozzászólása: szia!!!! Én ma voltam nst-n, mert már naponta kell járni, ami kimutatott összehúzódásokat, méghozzá rendszereseket, de én nem érzek semmit. Úgyhogy az is lehet, hogy már a Te babód is készülõdik, csak mi nem vesszük észre... :) Könnyû szülést!

Vemhes a cicám. Nagyjából a jövő héten fog megelleni, ha minden igaz. De honnan fogom tudni, hogy mikor? Vagyis, mik a közvetlen előjelei annak amikor megindul a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.

Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.
ha benti cica észreveszed a viselkedésén, keresi a helyet, még ha készítesz neki akkor is keresgél. néha elõzõ nap már váladékozhat is, sûrûn nyalogatja a nemiszervét. azért én már több cicánál is ott voltam mellette, simogattam, vizet adtam neki, volt olyan, hogy hajnalfele a hatodik cicánál én vágtam el a köldökzsninórt, annyira kimerült a mamacica, hogy nem volt ereje hozzá. ha kinti cica, az még bonyolultabb...elbújnak fialni, aztán meg hurcolásszák a kicsiket.
Hol tartod a macskát? Kizárólag lakásban, vagy mászkál a szabadban is? Mert ha kint is mászkál akkor a legjobb ha nem dajkálgatod meg pesztrálgatod majd. Rakjál ki neki egy dobozt valami zárt helyen és ne nagyon menj a közelébe. Aztán majd csak azt fogod észrevenni, hogy megjelenik a kismacskákkal. Nem szeretik ha van valaki ott "levezetni a szülést"
észre lehet venni. :) jön-megy, nem találja a helyét, hangosan nyávog, követ a lakásban, ha kiteszel egy dobozt azonnal beleugrik. Ha kinti cica akkor ne aggódj Õ már megtalálta a megfelelõ helyet. Eldugott csendes helyet keres a kicsinyeinek (padlás, ólpadlás, szalma, szekrénytetõ...) :) tegyél ki neki egy dobozt, tegyél bele egy puha ruhát is. :)
Kép lesz majd róluk?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére mindegyik kiscicának már megvan a gazdija :) Alig várják, hogy elvihessék õket, aztán utána a mama ivartalanítva lesz :) tündéri három kis gengszter lett :D
Érdemes lenne az alom felnevelése után ivartalanítani a mamát.
jóóól van örülök neki, remélem késõbb is gondodkodó anyacica lesz:) )) azért légy óvatos, mert akár két hét múlva újra tüzelhet, és akkor "bedilizik"és el is tûnhet a kandúrok hatására. visszajönnek a büdösök, de már egy újabb packkal a pocijukban. üdv és jó kiscicázást:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, szépen a válaszokat :) Végül is megszülettek a cicák és minden probléma mentesen zajlott :) és ahhoz képest, hogy elsõ szülés nagyon ügyesen is viselkedik a picikém :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen valószínû, ha már kinyíltak a szemeik akkor teszek róluk képeket :) most még kis esetlenek :) de a hangjuk hatalmas :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!