Találatok a következő kifejezésre: Mikor lesz vége (827 db)

[link] Mangában még halad. Bár eléggé haldoklik a történet nagyon a végét járhatja.
400-at még eléri szerintem, de ahhogy nézem a mangát szerintem sincs sok hátra belõle

Mikor lesz vége a válságnak? Ha egyáltalán lesz vége. Lassan mindenki az utcára fog kerülni? Mi lesz így velünk!?

Katasztrófa... ahány ember, annyi válasz. De ki tud érdemi információt? hol van ennek a vége??

Legjobb válasz: Volt már a kérdés nemrég - sok és kimerítõ válasz született. Ha sem keresni, sem olvasni nem tudsz - akkor mit vársz?

Volt már a kérdés nemrég - sok és kimerítõ válasz született. Ha sem keresni, sem olvasni nem tudsz - akkor mit vársz?
Közalkalmazottá nyivánítatjuk magunkat és megyünk a tanácshoz a FIZETÉSÜNKÉRT, mint a cigányok hátha nekünk is jár, már a befizetett adóm után ábrándozom ilyenrõl .

Mikor lesz vége sok magyarnak a kilátástalan anyagi helyzetének? Mikor fogunk annyi pénzt keresni hogy kiegyensúlyozodtan éljünk mint a legtöbb uniós állampolgár?

Legjobb válasz: "Mikor lesz vége sok magyarnak a kilátástalan anyagi helyzetének?" Az enyém most sem kilátástalan, és ismerõsi körömben senki sincs, aki akár a közelében lenne a kilátástalan helyzetnek. Az nem kilátástalan helyzet, ha valaki mondjuk nem tud Franciaországban síelni, csak Szlovákiában. Az sem kilátástalan helyzet, ha a családnak csak egy autója van. Nem kilátástalan annak az anyagi helyzete, aki az interneten tud reggeltõl estig az anyagi helyzetérõl siránkozni. A kilátástalan helyzet az, amikor valaki éhes, vagy az, amikor a házát nem tudja kifûteni, vagy az, amikor lyukas a cipõje vagy nincs télikabátja. És az interneten sem tudja szidni az országot vagy a kormányt, mert kikapcsolták nála az áramot. Ez nem túl gyakori Magyarországon, és nem hiszem, hogy azok, akik itt telehisztizik ezt az interenetes fórumot, ebben a helyzetben vannak. "Mikor fogunk annyi pénzt keresni hogy kiegyensúlyozodtan éljünk mint a legtöbb uniós állampolgár?" Ha nem jön közbe valamilyen katasztrófa (pl. egy újabb Gyurcsány-kormány), akkor jó esetben évente 2%-kal nõhet gyorsabban a magyar gazdaság, mint a nyugatiak, és kb. 20-30 év alatt elérhetõ kb. a spanyol vagy az osztrák szint. Ez azonban nem jelenti, hogy a segélybõl élõk osztrák szinten fognak élni, vagy azok, akik most sem csinálnak semmit, csak a kocsmában szidják a kormányt, majd valamilyen csoda folytán "felzárkóznak". Tartok tõle, hogy az ország akármennyit fejlõdhet, ebbõl a gyéká hõbörgõi ki fognak maradni, mint ahogy eddig is szemlátomást kimaradtak belõle.

"Mikor lesz vége sok magyarnak a kilátástalan anyagi helyzetének?" Az enyém most sem kilátástalan, és ismerõsi körömben senki sincs, aki akár a közelében lenne a kilátástalan helyzetnek. Az nem kilátástalan helyzet, ha valaki mondjuk nem tud Franciaországban síelni, csak Szlovákiában. Az sem kilátástalan helyzet, ha a családnak csak egy autója van. Nem kilátástalan annak az anyagi helyzete, aki az interneten tud reggeltõl estig az anyagi helyzetérõl siránkozni. A kilátástalan helyzet az, amikor valaki éhes, vagy az, amikor a házát nem tudja kifûteni, vagy az, amikor lyukas a cipõje vagy nincs télikabátja. És az interneten sem tudja szidni az országot vagy a kormányt, mert kikapcsolták nála az áramot. Ez nem túl gyakori Magyarországon, és nem hiszem, hogy azok, akik itt telehisztizik ezt az interenetes fórumot, ebben a helyzetben vannak. "Mikor fogunk annyi pénzt keresni hogy kiegyensúlyozodtan éljünk mint a legtöbb uniós állampolgár?" Ha nem jön közbe valamilyen katasztrófa (pl. egy újabb Gyurcsány-kormány), akkor jó esetben évente 2%-kal nõhet gyorsabban a magyar gazdaság, mint a nyugatiak, és kb. 20-30 év alatt elérhetõ kb. a spanyol vagy az osztrák szint. Ez azonban nem jelenti, hogy a segélybõl élõk osztrák szinten fognak élni, vagy azok, akik most sem csinálnak semmit, csak a kocsmában szidják a kormányt, majd valamilyen csoda folytán "felzárkóznak". Tartok tõle, hogy az ország akármennyit fejlõdhet, ebbõl a gyéká hõbörgõi ki fognak maradni, mint ahogy eddig is szemlátomást kimaradtak belõle.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:16 Akkor kapcsold ki a gépet és vegyél zsemlét és tejet. Rohadt hiteles vagy!
Az alapvetõ probléma itt az elõzõ válaszolónál tökéletesen megnyilvánul. Az egymás iránti utálat, és gonoszság az ami megmérgez mindent. Elég szomorú.
A magyarok anyagi helyzete abszolút nem "kilátástalan". Aki valóban így látja, az még sohasem éhezett, sohasem kellett huzamosabb ideig az utcán élnie.
Majd akkor, ha a közpénzeket nem nyúlják le, nem herdálják el; és nem a kis és középréteget szipolyozzák az így keletkezett lyukak betömésére.
"Akkor kapcsold ki a gépet és vegyél zsemlét és tejet. Rohadt hiteles vagy!" Dolgozom....
Szerintem nagyon sok ember éhezi magyar országon és ez nagyon szomorú sajnos.
Én pl tegnap nem ettem. És nem azért, mert fogyózom.....:(
Ne kergess utópikus ábrándokat.
Egyáltalán mibõl gondolod, hogy e felé haladunk? Szerintem pont az ellenkezõ irányba haladunk, egyre kilátástalanabb lesz a helyzet a milliárdosokat, a politikusokat és a hozzájuk kötõdõ maffiózókat leszámítva mindenkinek. Magyarország 100 évre elõre annyira el van adósodva, hogy ha a fél országot eladnák rabszolgának, akkor se tudnánk kifizetni vagy ledolgozni. Újabb és egyre brutálisabb megszorítások követik egymást egyre rövidebb idõközökön belül. Megoldás nincs.
22.38 Csak az elsõ mondatoddal nem értek egyet.Nem hiszem , hogy a szüleidnek már adott volt minden amikor bevállaltak , hogy legyártsanak téged és kb ugyan ez a helyzet volt a nagyszüleiddel is amikor a szüleidet hozták össze.Nem arról beszélek amikor sötétbûrû honpolgáraink számolatlanul nemzenek utódokat télleg csupaszseggel, mert az bûn szerintem is. De gyereket szülni nem 30 vagy 40 évesen kell . Elhibázott ez a felfogás ami most a trendi h elõször is legyen meg a minden és majd csak azután jöhet a gyerek. Az ilyen emberek nagyon önzõk és nem tudnak élni és a sokkal nehezebb és kevésbé örömteli utat választják.30 éves korig le kell gyártani 2t max 3at aztán úgyis minden kialakul , mert mindig mindenkinek kialakul csak kitartás, szorgalom és szocializálódás kérdése h mikorra.
kezdjük az elejérõl: Majd ha az emberek, nem a csupasz seggükre és a segélyekre vállalnak gyerekeket. Majd ha az oktatás lesz annyira színvonalas és a tanári képzés is, hogy belássák végre az emberek, hogy tanulni ÉRDEMES. (és hogy le tudják írni azt a szót helyesen, hogy kiegyensúlyozottan) Mert sajnos sok ember nem látja be, hogy csak az érhet el BECSÜLETESEN normális életet, aki tanul. Majd ha nem az lesz az elsõ a nincstelen embereknek, hogy meglegyenek a kispolgári státusz szimbólumaik (lakás/ház/autó/plazma tv, etc) és ezért VÁLLALHATATLAN hiteleket vesznek a nyakukba. Túlságosan összetett ez a témakör.
Akkor, hogyha lesz elég munkahely, nem lesz ennyire drága az élelmiszer a fizetések reálértékéhez képest, és magasabbak lesznek a reálbérek. Az már egy másik kérdés, hogy ez meg fog e valósulni, és ha igen akkor miként?
A kérdező hozzászólása: Olvass klasszikusokat, hallgass jó zenéket, járj kórusba, fess képeket, írj verseket, tanulj meg egy hangszert stb Zenét hallgatok, elég sokat 12 éves korom óta. Kórus nem érdekel. Képet nem festek, de rajzolni szoktam. Versel probálkoztam, nem az én világom. Hangszeren játszom kettõn is.(gitár, dob)Mindkettõt sajnos anyagi okok miatt kellett eladnom, mert nem volt mint ennem!!Szeretném mielöbb potólni õket, mert az életem részei voltak, egyenlõre sajnos a semmibõl nem tudom. Úgy hogy nem kell osztani az észt!Nem érted hogy mirõl beszlélek.....
11:26 "Én dolgozom 17 éves korom óta csak hogy egy példát mondjak.Most 27 vagyok!Havi 90 ezer ft-ot keresek" Aki szakképzetlen, az ennyit keres. Nehogy azt hidd, hogy pl. egy amerikai segédmunkás sokat keres. "Lényegében abban igazad volt hogy nem éhezünk és nem kepcsolják ki a villanyt.De éppen hogy kijövünk a pénzbõl!" Ameddig interneten tudod osztani az észt, addig nem tudom elfogadni azt, hogy "kilátástalan" a helyzeted. Internet-hozzáféréssel rendelkezni nem "kilátástalan" helyzet. Mondom: az a kilátástalan helyzet, ha nincs télikabátod, lyukas a cipõd és nem laksz jól. "Csak azért dolgozunk hogy együnk igyunk és a számlákat fízessük." Vagyis konkrétan úgy élsz, ahogy általában a munkásosztály él az egész világon, mióta világ a világ. Így él az emberek többsége. Most kezdjek sírni? Az, hogy nem vagy gazdag, az nem kivételes, hanem normális dolog. Az emberek többsége pont így él. "Nem nyomorgunk nem éhezünk az is igaz, de az embernek munkán, evésen, szaráson, és a csekkeken kivûl vannak más igényei is." Hát ha igényes vagy, akkor élj igényesen. Olvass klasszikusokat, hallgass jó zenéket, járj kórusba, fess képeket, írj verseket, tanulj meg egy hangszert stb. Mindezek a dolgok alig kerülnek pénzbe. Ha az alapszükségletek biztosítva vannak, a jó élet alig kerül további pénzbe. Mármint ha feltételezzük, hogy az igényesség nem feltétlenül azt jelenti, hogy az ember kétpofára zabálja a kaviárt, meg puccos helyen nyaral.
"Majd ha mindenki hajlandó lesz dolgozni, nem csak a segélyt kunyerálni, meg sértõdötten külföldre vonulni, ha itthon csak egy senki." Ó hát igen, munka lenne dögivel csak hát ugye mind a 10 millió ember lusta dög... Mondd csak te melyik bolygón élsz?
Kedves kérdezõ a gyerekeidet elfelejtetted megemlíteni.Vagy csak ketten alig tudtok kijönni havi 180ból? Egyébként és is 17 éves korom óta dolgozom és még sokan vagyunk akik változó okokból kifolyólag nem vittük túlzásba a tanulást.Annyi az eltérés közöttünk hogy nekem 27 évesen hites feleségem volt és 2 lányom és nem kerestünk annyit se mint ti.Most 41 vagyok a lányok száma változatlan és az nejem is ugyan az .27 éves koromban jöttem el a gyárból ahol addig voltam és próbálkoztam ezzel azzal anyagi helyzetem jobbrafordulása érdekében.Immáron 11. éve vagyok kisvállalkozó és most sincs mivel dicsekedjek mert egyszer hopp máskor kopp.De túlzott igényeim nincsenek, mert sosem voltak és a lányaimat is úgy nevelem hogy reálisan mérjék fel a helyzetüket és csak olyan terveik legyenek amiket normálisan meg lehet valósítani okossággal , számolással és szorgalommal.Annak semmi értelme hogy többnek mutassuk magunkat mert úgyis látszik ki mi és mennyi. Csak szólok h a német gyári-munkás ha elmegy nyaralni törökbe akkora következõ nyáron(inkább 2-õn) otthon ül.Ha pedig kocsit újít akkor se megy nyaralni egy darabig.Amióta eurójuk van azóta a német átlagmunkás se nagyon tud félretenni. Csak te nem õket látod , mert õnekik a Balaton már drága hely:) Akik itt lõdörögnek elég szép kocsikkal az a felsõ-középosztály .Tehát nem a mi kategóriánk.
Borzaszó ez. Mi holnap kapunk fizut és elmegy az összes a számlákra. De közben a hûtõ is tök üres, kaját is venni kellene erre a hónapra. Nem akarok én milliomos lenni csak legalább kaját tudjak venni, meg a számlákat kifizetni. Ennyi lenne a vágyam. Nem járunk nyaralni, nincs plazma tévé, xbox, medence, új autó- jó lenne, de nem hiányzik ettõl nekem kisebb vágyaim vannak.
Valószínûleg nagyon sokára vagy soha. Ameddig az únió tagállama vagyunk biztos nem, mert az úniónak csak gyarmat vagyunk. (meg másnak is. Egy részeg matróz azt mondta Timbuktuban: felvásároljuk Magyarországot :D :D :D)
Majd ha nem hagyjuk, hogy kiraboljanak minket !!!
"A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 21:57" Szenzációs válasz, meglátás. Kár hogy nekem nincs kedvem ennyit írni, fõleg feleslegesen, mert itt a valamire is jutó pozitív embereket úgyis lehurrogják. Hát még ha Fideszes is...
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 21:5 Nem kicsit vagy eltájolva!Én dolgozom 17 éves korom óta csak hogy egy példát mondjak.Most 27 vagyok!Havi 90 ezer ft-ot keresek és a párom is a körül.Lényegében abban igazad volt hogy nem éhezünk és nem kepcsolják ki a villanyt.De éppen hogy kijövünk a pénzbõl!Aztán ennyi!Csak azért dolgozunk hogy együnk igyunk és a számlákat fízessük.Nem akarok milliomos lenni, de jó lenne mondjuk félre tenni valamennyit.De egyszerüen lehetetlen.Nem nyomorgunk nem éhezünk az is igaz, de az embernek munkán, evésen, szaráson, és a csekkeken kivûl vannak más igényei is.
Akkor lesz rossz sokaknak...
Amint a fideszt leváltottátok.
Majd ha mindenki hajlandó lesz dolgozni, nem csak a segélyt kunyerálni, meg sértõdötten külföldre vonulni, ha itthon csak egy senki.
19:42 "Magyarország 100 évre elõre annyira el van adósodva, hogy ha a fél országot eladnák rabszolgának, akkor se tudnánk kifizetni vagy ledolgozni." Ne hazudozz.
12.58 A gyerekgyártás valóban nem legjobb megfogalmazás.Ebben igazad van. A szülésznõ ismerõsöm szerint 30 év fölött elsõ gyereket szülni legkevesebb 75% a komplikációk esélye, 40 év fölötti elsõ gyerek szülésnél 90%.Ez nem szerencse kérdése , hanem ilyen az ember biológiai felépítése. Azt egy szóval se mondtam , h "majd lesz valahogy"-ra alapozzon bárki is. Azt mondtam , h kialakul mindig , mindenkinek kialakul , csak szorgalom , kitartás és szocializálódás kérdése. Persze ez nem igaz az olyanokra akik különféle szenvedélybetegségektõl szenvednek vagy mittomén milyen pszichés zavaraik vannak.


Mikor lesz vége a Maja naptárnak azaz mikor lesz világvége?

Tudom hogy ezt nem lehet úgy megjósolni meg ilyesmi de a legutóbbi jóslás/látomás szerint vagy szerintetek mikor lesz??

Legjobb válasz: +300 év múlva, ugyanis 2012-ben van vége, de 300 évet behamisítottak a tõrténelembe, hogy nagy elõdöket csináljanak maguknak

+300 év múlva, ugyanis 2012-ben van vége, de 300 évet behamisítottak a tõrténelembe, hogy nagy elõdöket csináljanak maguknak
Már elmúlt a maja világvége.Esõnap pedig nincs kijelölve.
A Maja naptárnak 2012-ben vége lett, de ez nem azt jelenti, hogy a világnak is vége lett, lesz csak a naptárnak. Szerintem azóta biztos csináltak egy másikat nem tudom mikor lesz a következõ néz utána a neten. A világnak biztos vége lesz egyszer úgy tudom, hogy a Napunk kb 4 –5 milliárd év múlva vörös óriássá duzzad, és akkor a földet bekebelezi, akkor valóban vége lesz a Földnek.
herri Kókler jól mondja, 4 milliárd év múlva tutira.
maja naptárnak már vége van, igaz, attól függ ki hogy számolja az idõt! bár ezt is azok szokták hangoztatni, akik még mindig hisznek ebben, és különféle idõszámítási elvek gyakorlati mûködésével magyarázzák ezt! világvége meg mostanában nem lesz!

Mikor robbant ki a gazdasági világ válság és előre láthatóan mikor lesz vége?

És tulajdonképpen mi okozza? 2 ország nem tud megegyezni az árakon vagy mi?

Legjobb válasz: Minden kormánynak jó indok a válság egy megszorításra. Ergó : Itthon már nem lesz vége. Nyugaton, még abban az évben lecsüngött.

Minden kormánynak jó indok a válság egy megszorításra. Ergó : Itthon már nem lesz vége. Nyugaton, még abban az évben lecsüngött.
2009 szeptembere, a meggondolatlan hitelezés (hitel-lufi), egyelõre nem látni a végét, de már inkább lokális.
Itt inkább a túltermelés volt a probléma, sokan besokalltak, túltermelés lett mindenben és egyszerûen olyan szinten nem volt igény a dolgokra hogy a gyártók nyakán maradtak ezek, és nem tudták eladni, nem volt megrendelés csomóan pénzt veszítettek aztán leépítés kellett és persze hogy ez okozta a gondot. Ez egy egyszerûbb magyarázat inkább, és persze a hitelek is amik ráadtak még egy lapáttal. Igazából már kezd minden visszaállni a helyére, már sok minden kezd vissza lendülni persze világon máshol, idehaza még egyenlõre keményen dúl az egész, de már azért valamivel itt is jobb, de csak valamivel sajnos.
A fogyasztói társadalom okozta, ahogy elõttem is írták. Idehaza többek közt az az oka, hogy az átlagkereset az éhenhaláshoz is kevés, de tömve vannak a boltok mindenféle hipiszupi csodákkal, amikre persze nincs az embernek pénze, így az eladatlan készleteknek hála a termelés is megtorpant. Viszont ami jópár országban (többek közt kishazánkban is) mûködik, nem más, mint egy mesterségesen generált pénztelenség, amikbõl egyes nyerészkedõ férgek igen nagy hasznot húzhatnak, pl. emberek eladósításából, függésbe kényszerítéséval, vagy csak natúr kisemmizésével. És nem utolsósorban remek alibit szolgáltat még ötszáz fajta adó bevezetésére. Egy bizonyos rétegnek a válság fenntartása maga a Paradicsom.
Néhányan olyan baromságokat írtok, hogy rossz olvasni. A válasz: http://kiszamolo.blog.hu/2013/02/22/a_vilag_hitel_nelkul

Mikor lesz ennek vége? Már unom. Egyszer ezt gondolom, másszor azt, komolyan. Mikor lesz vége ennek a hülye serdülésnek? 13/L

Köszönöm él?re is a normális válaszokat.

Legjobb válasz: 18 20 évesen :-/ kortársad

18 20 évesen :-/ kortársad
Nekem is ugyan ez van, de engem nem érdekel! :) Majd egyszer elmúlik ez is. Játssz valami értelmes játékkal és ne gondolj rá és ennyi! :D
meglehet hogy soha, mert ennek semmi köze a serdüléshez. normális embernek vannak érzelmei, kétségei 18 felett is. sokszor akkor is ha tagadják.
Ha evvel vigasztallak, nem annyira vagy vele egyedül. Én koranövõ vagyok ( vagy, hogy mondják, anyukám szerint, sokan vannak így), tegnap kérte nekem kölcsön anyám a Gólya hozza...? címû kötetet. Havim még nem volt, de valamennyire félek tõle. 9/L
9/L Koranövõ vagyok (gondolom sokan vannak ezzel így), engem is zavar valamennyire. Nagyon szõrösödöm, szinte mindenütt, osztálytársaim csúfolnak is ezért, hogy "Borotváljam le a lábam!". Minek? Igaz, mostanában a kézfejemen, az ujjamon is pár szõrszálat vettem észre, anyu tegnap kérte kölcsön a szomszédtól a Gólya hozza...? c. kötetet. Valamennyire, kicsit félek is (fõleg a havitól). Remélem segítettem valamit! :)
hogy-hogy unod?mi bajod van vele?

Mikor kezdődik és mikor lesz vége az Eurovíziós dalfesztiválnak?

Hánykor kezd?dik és mikor lesz vége az MTV-n erre lennék kíváncsi..

Legjobb válasz: 14.én kezdõdik M1en 20:25kor, és 0:20kor lesz vége

14.én kezdõdik M1en 20:25kor, és 0:20kor lesz vége
pontosabban amit elõbb írtam az a döntõ, az elsõ elõdöntõ amiben a kati is lesz, az 10.én 21.kor kezd és 23:05kor lesz vége

Mikor lesz vége az állandó sírásnak?

2 hónapos kisfiam mind a mai fülsüketítõ sírásba kezd, ha nem tetszik neki valami.Ugy is mondhatni h. vagy eszik, vagy alszik vagy ordít.Kicsinkom fasfajós volt az elején, de ezzel mar nincs gond.Sir ha letesszuk, sir ha kezen van, vannak napok amikor a hintabol is kisirja magat 5 perc.Nagyon nehez jo kedvre deriteni,sokat foglalkozunk vele, jatszunk vele es beszelunk hozza.De ha elkezd sirni akkor csak a kezben taryva setalas segit.Nagyon kemenyek igy a nappalok.Lesz ennek vege?Az ejszakak jok, de nappal ritkan es keveset alszik.Sose lehet tudni h 5 perces vagy 45 perces alvas kovetkezik.

Legjobb válasz:
Lányomnál az elsõ 4 hónap volt nagyon kemény (napi 14 órát bõgött végig), mint kiderült refluxos. Persze megkaptam az elején, hogy csak egy aggódós anyuka vagyok, aki nem tudja megnyugtatni a gyerekét. Hát... Elvittük dokihoz, és kiderült miért is ilyen sírós. Kapott rá kezelést, de utána még kb. 7 hónapos koráig sírt elég sokat. Innen jött a fokozatos javulás, de alapvetõen is érzékeny gyerek a mai napig (4 éves). Nagyon nehéz és fárasztó idõszak volt! De egyrészt vannak ilyen babák, akik egyszerûen érzékenyebbek az átlagnál, másrészt ha nagyon fájdalmasan sírna, akkor érdemes orvossal megnézetni. De sajna ez van anyuka, a babák így mondják el a fájdalmukat. Mást még nem tudnak csinálni. Nem tudok mást mondani, mint hogy türelem, kitartás! Utána egy tüneményes fazon lesz belõle, hidd le!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lányomnál az elsõ 4 hónap volt nagyon kemény (napi 14 órát bõgött végig), mint kiderült refluxos. Persze megkaptam az elején, hogy csak egy aggódós anyuka vagyok, aki nem tudja megnyugtatni a gyerekét. Hát... Elvittük dokihoz, és kiderült miért is ilyen sírós. Kapott rá kezelést, de utána még kb. 7 hónapos koráig sírt elég sokat. Innen jött a fokozatos javulás, de alapvetõen is érzékeny gyerek a mai napig (4 éves). Nagyon nehéz és fárasztó idõszak volt! De egyrészt vannak ilyen babák, akik egyszerûen érzékenyebbek az átlagnál, másrészt ha nagyon fájdalmasan sírna, akkor érdemes orvossal megnézetni. De sajna ez van anyuka, a babák így mondják el a fájdalmukat. Mást még nem tudnak csinálni. Nem tudok mást mondani, mint hogy türelem, kitartás! Utána egy tüneményes fazon lesz belõle, hidd le!
A kérdező hozzászólása: Kedves hozzaszolo, nagyon szepen koszonom a biztato szavakat.Igen, valoban rengeteg turelemre van szukseg.Csak ezek a nappalok ilyenek.Ha megyunk valahova autoval, akkor elvan.Babakocsiban is ha nibcs hõseg, vagyis este felé.De ha a lakasban vagyunk, fejem tetejere is allbatok, akkor sem sikeruk mindig vagy hosszu idore felviditani.Most ugy latom h az a bibije h faj neki ha pukizik, es a szelek kinozzak mert mar termelnie kellene...
Mondom, nekünk mi segített: Colief csepp minden etetéshez (vigyázat, 20 percig állnia kell, mielõtt megkapja a kaját ezzel). Este utolsó etetésnél továbbá Espumisan, Biogaia és a D-vitamin. Így az éjjeleket át is alussza. Elõtte õ is egész nap ordított.
A miènk is orditott èjjel nappal.Màr alig làttunk a fàradtsàgtól.Mi is mindent kipróbàltunk, espuminsam, colief, kömènytea...Egyetlen egy dolog segitett a biogia.Napi 5 csepp. kb 4 nap mulva kezdett hatni.Ez egy immunerösítö is egyben nem àrt, szôval ajànlom.Csak arra figyeljetek ha elfogy egyböly kell a kovetkezo.SAjnos mi ezt nem tudtuk igy ujra sirós lett. KItartas!Kèsöbb koonnyebb lesz! :)
Nálunk pont ugyan ez volt a helyzet, viszont csak a szélcsõ segített. Kb 3 hónapos koráig minden nap kellett, volt hogy 2szer is, aztán egyszer csak elhagytuk, azóta se kellett elõvenni, most 7 hónapos.
Nálunk a 3. hónap után csökkent látványosan a sírások száma. Addig ugyanez volt, mint amit írsz. 3-4 hónaposan kezd nyitni a világ felé a baba, nyílik a kis értelme, napról napra több mindent felfog, lehet már vele játszani énekelgetni. Még egy kis kitartás! Én se hittem el amikor mondták, de vége lesz ennek az idõszaknak, de eljön nemsokára! Most töltötte a kislányom a 4 hót, már imádok vele lenni, kacarászik, vigyorog, van hogy fél órán át csak pusziszkodunk :)
4 hónapig tartott, ebbõl kettõ hónap állandó ordítás, otthon, babakocsiban, kézben, hasfájás miatt és a folyamatos nem alvások miatt. (csak szopizás közben pihent) Most 15 hónapos de még mindig hamar eltörik a mécses, érzékenyebb az átlagos babáknál. Meg kell szokni...

Az új maja ciklusnak mikor lesz vége?

Legjobb válasz: A mostani, új baktun végén. Az meg pár ezer év múlva lesz.

A mostani, új baktun végén. Az meg pár ezer év múlva lesz.
Melyik ciklusra gondolsz? Az elõzõ hülyeséget ír. A baktun az 400 maja év, azaz 144 ezer nap. Kin – nap Vinál – hónap (= 20 nap) Tun – maja év (= 18 vinál = 18×20 = 360 nap) Katun – 20 maja év (= 20×360 = 7200 nap) Baktun – 400 maja év (= 20×7200 nap = 144 000 nap) Pictun – 8000 maja év (= 20 baktun = 2 880 000 nap) Calabtun – 160 000 maja év (= 20 pictun = 57 600 000 nap) Kinchiltun – 3 200 000 maja év (= 20 calabtun = 1 152 000 000 nap) Alautun – 64 millió maja év (= 20 kinchiltun = 23 040 000 000 nap)
2012 dec 20-án ez volt a maja dátum: 12 baktun, 19 katun, 19 tun, 17 vinál, 19 kin, 0 iztun azaz 12.19.19.17.19.0 2012 dec 21-én ez lett a maja dátum: 13 baktun, 0 katun, 0 tun, 0 vinál, 0 kin, 0 iztun azaz 13.0.0.0.0.0 Ha te azt kérdezed hogy a baktun rész mikor vált 14 baktunra? Nos maják szerint 13.19.19.17.19.0 után egy nappal lesz 14.0.0.0.0.0.
Alig nehéz a felfogásod...
2-es. szerinted te nem írsz marhaságokat? Mindenkinek joga van bármilyen marhaságban hinni de legalább ne oszd az észt mert a végén nem marad neked.
"9-es: kétlem, hogy ezt fejbõl írtad, de ez mindegy is." Az elsõ válaszom ez volt: "A mostani, új baktun végén. Az meg pár ezer év múlva lesz." Ezt FEJBÕL írtam, ahogy azt a 9-es hozzászólásomban írtam is, még akkor is, ha nem hiszed. (Vagy csak mondatot értelmezni nem tudsz.) "Bõven elég lett volna az elírásodért elnézést kérned és javítanod Önmagad, " Leírtam, hogy igen, ez az én hibám volt. Elismertem. Mit vársz még, fõbe is lõjem magam? Udvarias ember vagyok, tehát csakis utánad. "ha már érdekes tudást és információt szeretnél átadni másoknak" Szerintem a 7.-ben azt tettem, merthogy azt is én írtam. Ezzel szemben a TE hozzászólásaid igen információgazdagok voltak, fõleg a maja idõszámítással kapcsolatban, ugye? "és azt nem azzal a szándékkal teszed, hogy okoskodj vagy kioktass, hanem hogy valóban okíts. " Igen. Köszönöm az okítást - bár ugye nem, azzal a szándékkal tetted... " de azt nem mulasztottad el, hogy másokat minõsíts." Most sem mulasztom el: teljesen egyértelmûen csak kötözködsz, a hozzászólásodnak semmi információtartalma nincsen, kizárólag azért írtál, hogy valakibe belerúghass. Örülök, hogy sikerült kiélned ezt a vágyadat, de meggondolhatnád, hogy legközelebb csak akkor írsz, ha POZITÍVAN is hozzá tudsz szólni egy témához. Szerintem ugyanis az sokkal jobb, mint a kötözködés, fikázás, feszültségkeltés. De hát ilyen embereknek is lenniük kell... :D
9-es: kétlem, hogy ezt fejbõl írtad, de ez mindegy is. Bõven elég lett volna az elírásodért elnézést kérned és javítanod Önmagad, ha már érdekes tudást és információt szeretnél átadni másoknak és azt nem azzal a szándékkal teszed, hogy okoskodj vagy kioktass, hanem hogy valóban okíts. Ellenben ezt továbbra sem tetted meg, de azt nem mulasztottad el, hogy másokat minõsíts. Nos, ilyen embereknek is lenniük kell... :D
"Most akkor hogy is van ez?" Úgy van ez, hogy fejbõl írtam az elsõ választ, és nem néztem utána, ez természetesen az én hibám. A tied pedig az, hogy az egészbõl csak ez a részlet az, ami megragadt benned... Pedig messze nem ez a dolog lényege. De sebaj, ilyen embereknek is kell lenniük! :-D
Mondjuk tényleg nem vagy túl következetes, bár a megértést ez nem kellene, hogy befolyásolja. :) A 4-dik hozzászólásban még baktun-váltásról (12-rõl 13-ra) írsz, a 8-dikban meg már pictun-t emlegetsz ugyanezekkel az értékekkel... Most akkor hogy is van ez?
Uff, tényleg kissé nehezen kapcsolsz. Na próbáljuk meg szájbarágósan: Most, jan. 1.-én a maja naptár szerint 13.0.0.0.0.11 van, azaz 13 pictun, 0 baktun, 0 katun, 0 tun, 0 vinál, 0 kin. (Az iztun-t hagyjuk ki, mert az egy 128 millió éves ciklus...) A következõ kin vége mindig 1 nap múlva lesz, ebbõl már el is múlt néhány. A többiek is szép sorban fognak következni, azaz a következõ vinál 9 nap múlva, a következõ tun majdnem egy év múlva, a következõ katun 20 év múlva, és így tovább. Most éppen a 13. pictun váltástól rettegett a fél világ, de nem történt semmi... A következõ pictun váltás a 14.) pedig csak 8000 év múlva lesz, úgyhogy még ráérsz pánikolni.
A kérdező hozzászólása: ...és az mikor lesz?
A kérdező hozzászólása: ami dec 21-én kezdõdött
Vége van...nincs új ciklus, eddig készitették el.
12, -én
A kérdező hozzászólása: köszi a választ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!