Találatok a következő kifejezésre: Mikor lesz választás, (57 db)

Mikor lesznek választások Németországban?

Olyan választásra gondolok amikor a kancellárt választják

Legjobb válasz: Szeptemberben lesz.

Szeptemberben lesz.
Pontosabban szeptember 22.-én.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Ja és ezt a választást "die Bundestagswahl"-nak nevezik.
Nemrég kérdeztem meg egy németet, és õ azt mondta, hogy jövõre.
Az a nemrég akkor tavaly lehetett...:) ))
Idén júliusban volt. :) Bár kocsmában voltunk, úgyhogy kitudja... :D

Tegyük fel, ismétlem TEGYÜK FEL! Hogy a ballib összefogás nyer a 14es választásokon. Mit várnak a balosok és a liberálisok, mit fog tenni a pártjuk, mi lesz az eredmény?

Ha lehet ne szakadjunk el a valóságtól és a tapasztalatoktól? Reálisan gondolkodjunk.

Legjobb válasz: Egyelõre csak az alábbi pontosítást tenném. Ez nem egy focimeccs, ahol egyik fél nyer, a gyõztesek és híveik ujjonganak, és minden további következmény nélkül jöhet a következõ meccs. Ez ehelyett emberek millióinak életkörülményeit határozza meg most, és a következõ nemzedék lehetõségeit késõbb. A választásokat tehát holmi meccseredményre lefokozni, meglehetõsen alpárinak, de minimum rendkívül nagy tudatlanságnak tartom. Például az elsõ válaszbeli célok megvalósulását, megvalósítását és még sok mást nem holmi jobbosoktól, meg balosoktól várom el, hanem minden politizáló személytõl, és minden, magát választásra alkalmasnak tartó állampolgártól. Aki itt ma nem kíván felelõsséget viselni saját országa jövõjéért, az nem érdemli meg, hogy választó, vagy választott legyen.

Egyelõre csak az alábbi pontosítást tenném. Ez nem egy focimeccs, ahol egyik fél nyer, a gyõztesek és híveik ujjonganak, és minden további következmény nélkül jöhet a következõ meccs. Ez ehelyett emberek millióinak életkörülményeit határozza meg most, és a következõ nemzedék lehetõségeit késõbb. A választásokat tehát holmi meccseredményre lefokozni, meglehetõsen alpárinak, de minimum rendkívül nagy tudatlanságnak tartom. Például az elsõ válaszbeli célok megvalósulását, megvalósítását és még sok mást nem holmi jobbosoktól, meg balosoktól várom el, hanem minden politizáló személytõl, és minden, magát választásra alkalmasnak tartó állampolgártól. Aki itt ma nem kíván felelõsséget viselni saját országa jövõjéért, az nem érdemli meg, hogy választó, vagy választott legyen.
(OFF: a harmadik válaszoló ezt szépen megírta!)
2-es vagyok, még elfelejtettem a progresszív adórendszer bevezetése, és általában a hatékony, korszerû közteherviselés megindítása, az építõipar, mint húzóágazat újbóli beindítása, illetve az önfoglalkoztató kisvállalkozások beindításának elõsegítése, valamint az egészséges nagyvállalati, középvállalti és kisvállalati arányok és viszonyok kialakításának megkezdése, hogy ne az állam legyen az egyetlen jelentõs foglalkoztató
Nem szokásom általában, de most a kérdéshez tartozik, ezért megteszem. #2-höz: a felvetett célokat alapjában jónak tartom. Néhányat talán másképp fogalmaznék, határozottabban, vagy kevésbé, esetleg tennék hozzá. De ezt csak jelezném, a róla szóló részletesebb elemzést mindenképpen jóval késõbb képzelem el, a közös cselekvés több nagyságrenddel fontosabb. Néhány idõtartambeli elvárásról azt gondolom, az elkezdése reális annyi idõ alatt, a befejezése biztosan nem, mert a probléma sokkal bonyolultabb. A címzett és a célok összefoglalása között óriási szakadékot érzékelek. A célok megvalósítását mielõbb elkezdendõnek tartom, a címzett viszont erre tökéletesen alkalmatlan, ezt több ízben bizonyította. A vélemény erénye, hogy sok mással ellentétben megnevezi a potenciális végrehajtót, hátránya, hogy nem megfelelõt. Az én véleményem óriási negatívuma viszont az, hogy nem látok, így megnevezni sem tudok alkalmas végrehajtót. Talán köztes megoldásnak az tûnhet, hogy megbízunk egy szerényebb képességû, nem teljes mértékben megbízható személyt, viszont mi, mindannyian, nagyon erõsen szemmel tartjuk, szükség esetén a körmére koppintunk. Ez talán kivitelezhetõ.
kedves Vona Gabi! a következõ dolgokat várom el az ellenzéki összefogástól körülbelül 2 év alatt építsék fel újra a jogállamiságot: - legyen új alkotmány - a fékek és ellensúlyok épüljenek vissza - épüljön le a fidesz káderrendszer - a karhatalmi erõket építsék le, és integrálják vissza a rendvédelembe/honvédelembe - normális választási rendszer, ami lehetõvé teszi, hogy ne csak protest szavazatokat adjon le a szavazó a 4 évben az állam vonuljon ki azon területekrõl, és szerepekbõl, amiben nem egészséges a jelenléte: - lehessen újra tõkefedezet alapú nyugdíjszámla - induljon el a privát egészségbiztosítás intézménye - az állami monopóliumok leépülése induljon meg - az állam kizárólag a piac szabályozója legyen 4 év alatt a fideszbûnözés eltakarítása történjen meg: - az állami korrupció visszaszorítása kezdõdjön meg - a játékgép, trafik, föld, stb. mutyi által felhalmozott vagyoni jogok kerüljenek újra, jogszerûen elosztásra - az eu-s források ne a fideszmaffiát táplálják, hanem legyen lehetõség annak jogszerû és érdemi felhasználására felzárkóztatás a 4 évben: - az oktatás a piaci elvárásoknak megfelelõ minõségûvé alakításának megkezdése - a roma-integráció elkezdése - a hitelezés újraindítása - az állam tartsa be az addig "nyújtózkodj, míg a takaród ér" elvét ezekre van szükség, ez nagyjából szerepel is a programjukban természetesen sok minden más is fontos, de úgy gondolom, hogy jelenleg többre aligha lenne lehetõség
Hogy ti milyen álomvilágban éltek. Korrupció megszüntetése? AMIKOR A BAL OLDAL IS UGYANÚGY KORRUPT? :D Bakker, hülyékkel vagyok körülvéve.
A kérdező hozzászólása: "kedves Vona Gabi! "" Köszi, megtisztelõ. Bármennyire is szeretnék abban a magasságban tevékenykedni, nem sok esélyem van rá. "pedig lenne néhány talán használható ötletem"
Az 1-es programja jó, csak a 2. és a 4. pont ütik egymást. A legfontosabb feladat a demokrácia kereteinek helyreállítása és az alaptörvény rendbetétele. Ez felette van a pártprogramokon. Ha ez megvan, akkor lehet programokról beszélni. Az rendben van, ha viták, különbözõ nézõpontok vannak, de egy mindenki számára közös minimumból nem lenne szabad engednie senkinek sem, bármelyik oldalon is álljon.
Kedves kérdezõ! Értem én a valósággal kapcsolatos óhajodat. De nehéz a valóság talaján állni akkor, amikor a kérdés nem létezõvé teszi a valóságot.

Mi lesz akkor, ha sem a Fidesz, sem az MSZP-DK-Bajnai tömörülés nem kap abszolút többséget a következõ választáson?

Ki fog kormányozni akkor, ha a Fidesz 44 %-ot, az MSZP-DK-Bajnai 40 %-ot, a Jobbik 9 %-ot, az LMP pedig 7 %-ot szerez meg a parlamenti helyek közül? Összefog-e az ellenzék a Fidesz ellen?

Legjobb válasz: A jobbikosok úgy gondolom sem a "zsidó" Fidesszel, sem a "kommunista" baloldali összefogással nem akarnak szövetkezni. Az LMP szintén hangoztatja, hogy a tömegbelövetõ, Fidesz 2/3-ot okozó MSZP-DK-Bajnai társasággal nem tud mit kezdeni, de a Fideszt is következetesen támadja. Lesz-e ebben az esetben kormánya az országnak, és mi van akkor, ha senki sem tud kormányt alakítani, az emberek pedig a megismételt választásokon következetesen ehhez hasonló eredményeket szavaznak meg?

A kérdező hozzászólása: A jobbikosok úgy gondolom sem a "zsidó" Fidesszel, sem a "kommunista" baloldali összefogással nem akarnak szövetkezni. Az LMP szintén hangoztatja, hogy a tömegbelövetõ, Fidesz 2/3-ot okozó MSZP-DK-Bajnai társasággal nem tud mit kezdeni, de a Fideszt is következetesen támadja. Lesz-e ebben az esetben kormánya az országnak, és mi van akkor, ha senki sem tud kormányt alakítani, az emberek pedig a megismételt választásokon következetesen ehhez hasonló eredményeket szavaznak meg?
Azért amit írtál eredmény nem túl reális szerintem, hogy MSzP 4 %-kal került kerül a Fidesz mögé, Jobbik meg bukik majdnem 10 %-ot, LMP meg még több szavazatot is kap... ?! De kérdésre válaszolva: Jobbik egyikkel sem mûködne együtt (bár tudom... egyik nap Irán pénzeli, másik nap a Fidesz, harmadik nap a Fidesz ellen az MSzP...). Szóval ha valaki abszolút többséget akarna, legfeljebb az LMP-n múlna :)
A kérdező hozzászólása: Nincs lekönyvelt választás. 2002-ben 1000 %-os bizonyossággal a Fidesz mindent elsöprõ gyõzelmét jósolta az összes közvéleménykutató. Simán lehetséges az általam vázolt eredmény.
Nem figyelted a híreket? A DK nem tartozik bele az összefogásba.
A baloldaltól még jobban félnek az emberek, szóval kizárt, hogy bárki is baloldali kormányt akarna.
Dk az összefogás része.
Mi lenne. A fidesz (valójában kdnp) marad kormányon majd. A többi párt (nem nevezném õket jelenleg ellenzéknek, hiszen nem tudnak ellenkezni) akkor sem fogna össze ha a világ sorsa múlna rajta. A DK-val az MSZP kijelentette hogy nem közösködik, amúgyis 2-4%-uk van, így csak szavazateltûntetésre jók. A Jobbiktól a kdnp (fidesz) flyamatosan próbálja lopni a szavazatokat, hiszen csak egy Viktátor lehet, és úgy már szinte lehetetlen lenne a külföld (pl. EU, bankok, befektetõk) felé akármilyen arculatot is mutatni, így ez is gyakorlatilag lehetetlen. Az "ellenzéki" összefogásra ilyen rövid idõvel a választások elõtt nyilvánvalóan semmilyen formában nincs esély már. Két lehetõségük lett volna: vagy mind feloszlanak (legalább idõlegesen) és lesz AZ ellenzék, vagy minden területen csak az egyik "nem-vallási" párt indu a kdnp(fidesz) ellenében. Ezt úgy, hogy "nem állok szóba vele" magatartással nem lehet megcsinálni. A választásba amúgy nehogy azt higgyed hogy mint határon belül élõ bele fogsz szólni, mert legalább 2 határon túli szavaz majd minden határn belüli mellett - és õk mind a kdnp(fidesz) mellett fognak voksolni, vagy soha többé nem fognak voksolni.
Kisebbségi kormányzás. Van, ahol mûködik.

Szerintetek mi lesz a 2014-es választás eredménye?

Melyik párt fog győzedelmeskedni szerintetek? Ti kire szavaztok majd? Jól jönne nekem egy kis esélylatolgatás, ha lesztek szívesek leírni a véleményeteket, mert ha minden jól megy, jövőben először fogok szavazni. Az én nézeteimről annyit, hogy a Jobbik vagy a FIDESZ mellé fogok állni. És ti? Hogyan fog alakulni a választás? Én úgy látom, hogy az MSZP semmiképpen sem fog a közeljövőben kormányra kerülni. A FIDESZ meg szerintem sokak előtt negatív színben tűnt fel. Elképzelhető, hogy a Jobbik, vagy a kis pártok törnek majd fel? Talán elképzelhető, hogy radikális jobboldali kormányunk lesz? Esetleg egy nagy jobboldali (FIDESZ, Jobbik) és egy nagy baloldali (MSZP, LMP, E2014) koalíció fog összecsapni a szavazatok többségének megszerzése érdekében?

Legjobb válasz: Lesz egy kis osztogatás ,meg rezsicsökkentés és nyer a Fidesz. A Jobbiknak meg Bajnaiéknek nincs esélyük , az új választási rendszer fõként nem kedvez nekik.

Lesz egy kis osztogatás , meg rezsicsökkentés és nyer a Fidesz. A Jobbiknak meg Bajnaiéknek nincs esélyük , az új választási rendszer fõként nem kedvez nekik.
6. Szerintem tévedsz. A régi választási rendszerben talán így lenne. Az Újban: Jobbik:15-20 MSZP-Bajnai:20-23 körül Ha Bajnai önmagában indul , akkor 10 körül A DK , LMP 5-6 Én Jobbikos vagyok , így látom reálisan.
Nem hiszem, hogy bármelyik párt összeállna a Jobbikkal. Szerintem a FIDESZ nyer majd. Egy-két jóléti intézkedéssel sikerül megnyerni néhány bizonytalant, és meglesz a gyõzelem.
Nem lesz meg a 2/3 szerintem.
A választási rendszer nem a Fidesznek kedvez, hanem a gyõztesnek. Nagyon könnyen ellenük fordulhat az egész.
Fidesz többség, a 2/3 határeset, de meglehet nekik (125-135 képviselõ). Az MSZP-t (20-25) megelõzi a Jobbik (25-30), sõt megközelíti az E2014 (15-20) is. LMP/DK: max 3-4 képviselõjük lesz. Esetleg 1-1 képviselõvel új törpepárt bekerülhet (nem lesz küszöb).
Fidesz 50-60%, kétharmad már szerintem nem. MSZP 20-25% Jobbik 15-20% Együtt 10% max. LMP, DK és a többi gittegylet pedig messze lesz a bejutástól, mint Makó Jeruzsálemtõl.
Fidesz kétharmad
Fidesznek újra kétharmados gyõzelme lesz, mert nekik kedvez az új választási törvény, meg még elég népszerûek szerintem. A Fidesz nálam lejáratta magát, a Jobbikot utálom, úgyhogy marad a kevésbé utált MSZP, vagy Gordonka, akikre szavazhatok.
Fidesz lesz.
Fidesz 0%, Mszp 0%, E2014 0%, Jobbik 100%!!! De szép is lenne, ejj!
Szerintem is a fidesz nyer. Már csak azért is mert beígérték a 13 havi nyugdíjat és a közalkalmazottak béremelését. Azért jó hogy így elherdálják a magánszférában dolgozók által befizetett pénzt õk meg megint le vannak szarva. http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/jon_a_13_havi_nyugdij_es_..
"Ne zavarjon, hogy már az elõzõ választási rendszerben ez 2/3 volt, mert elég volt az 53% a 2/3-hoz. Most még kevesebb elég lesz olyan 40%. Szomorú, de igaz." Ne zavarjon, hogy ennyibõl rájöhettél volna, hogy én a parlamenti helyek megosztásáról írtam. Amúgy meg az új választási törvény semmi mást nem módosított, mint a választókerületek határait.
Szerintem lesz, itt még forduló pont, persze nyer a Fidesz, de szennyes teregetés lesz itt február, március környékén. Mszp, meg Jobbik, úgy is talál valamit. És Fidesz veszíteni fog, jó pár körzetet.
Nyer ugyan a Fidesz, de 2/3-a nem lesz meg. A Jobbik meg nem lép koalícióra senkivel, nekik még megvan a józan eszük. A voksomat is õk kapják ahogyan 3 éve is.
"Fidesz 50-60%, kétharmad már szerintem nem." Ne zavarjon, hogy már az elõzõ választási rendszerben ez 2/3 volt, mert elég volt az 53% a 2/3-hoz. Most még kevesebb elég lesz olyan 40%. Szomorú, de igaz.
Nyer a Fidesz. Szerintem 2/3-a nem lesz, de még az abszolút többségben sem vagyok biztos. Lehet, hogy például a Jobbik vagy Bajnai pártja jobban szerepel majd, mint ahogy várják.
Hát ha itt Jobbik lenne én magyarként is félnék ebben az országban, bár szerencsére ez nem lesz, valszleg sajnos a Fidesz marad.

Mikor lesz legközelebb választás, amikor új kormány kerülhet hatalomra?

Legjobb válasz: 2010 tavaszán (áprilisban) lesz. (Ha addig nem történik valamilyen választást befolyásoló esemény.)

2010 tavaszán (áprilisban) lesz. (Ha addig nem történik valamilyen választást befolyásoló esemény.)
A Viki azt mondta, hogy népszavazás után. Most akkor hazudott volna?!
2010-ben. Úgy tudom, hogy a választás idõpontját a Sólyom Úr dönti el.
Viktor 72 órás ultimátumot is adott (tavaly õsszel). Ha majd az letelik, akkor lesz új választás.
amikor csak a fidess akarja (csak amikor felébrednek, akkor rájönnek, hogy álom-álom)
A törvény szerint amikor letelik a jelenlegi kormány 4 éves ciklusa. Elõrehozott választások akkor lehetnének ha a kormány lemondana mandátumáról, vagy lehetetlenné válna a kormányzás.

Szerintetek ki nyeri a választásokat? Mi lesz a következménye?

Sok embertõl hallottam, hogy valószínûleg a Fidesz fog nyerni, de vannak olyanok is akik meg vannak gyõzõdve arról, hogy a Jobbik nyer. Szerintetek? Olyan véleményt is olvastam hogy ha a Fidesz nyer akkor háború lesz, ha a Jobbik nyer, akkor is az lesz. Tényleg ennyire eldurvulhat a dolog?

Legjobb válasz: Százezredik ilyen kérdés. De tessék, válaszolok: szerintem csak egyvalami biztos: amíg bárki is indul a választásokon, basáskodni fölöttünk, addig mi, magyar választópolgárok csak cumizni fogunk. Nem tudom, ki nyer, de mi veszítünk, az biztos.

Százezredik ilyen kérdés. De tessék, válaszolok: szerintem csak egyvalami biztos: amíg bárki is indul a választásokon, basáskodni fölöttünk, addig mi, magyar választópolgárok csak cumizni fogunk. Nem tudom, ki nyer, de mi veszítünk, az biztos.
Nem véleményezném, inkább megpróbálom a valasztas.hu nyilvántartása alapján az aláírásgyûjtés arányával bemutatni: Fidesz kb 2 nap után elérte, hogy 100 felett legyen elfogadott indulója. MSZP-nek még ma sincs meg mind a 106 kerület jóváhagyva. Jobbiknak sincs még mind jóváhagyva. Tehát sokkal gyorsabban gyûltek a Fidesz aláírások, ez mutatja szerintem, hogy több szavazójuk van.
a) fidesz nyeri fidesz boldog, mindenki gagyog s ragyog, azt hiszik ez a jó irány még durvább idõk jönnek b) nem a fidesz nyeri hõzöngés, zavargások, csalás ordibálása kormány munkájának ellehetetlenítése
Nekem is az az érzésem, hogy fidesz nyer, - s ahogy öregszem egyre inkább erõsödik bennem, hogy birka nép vagyunk...velem együtt az élen. Sajnos.
A Fidesz egyelõre nyer, de nem biztos, hogy 4 évig lesznek :)
Annyira gyalázatos M.o. helyzete hogy sajnos nincs jobb mint a Fidesz. Összefogás kritikán aluli. Az LMP csak egy lufi A Jobbik vezetése gyenge mint a lepke szellentés Ez most a mi tragédiánk...

Mikor lesznek a polgármester választások Magyarországon a 2014-es esztendőben?

Legjobb válasz: Az a jövõ zenéje! Nem tudni! A Parlamenti választások után..már lehet tudni..

Az a jövõ zenéje! Nem tudni! A Parlamenti választások után..már lehet tudni..

Mi lesz akkor, ha Orbán Viktor jövőre nem nyeri meg a választásokat?

Legjobb válasz: Szeretném látni azt a pillanatot, ahogy beképzelt, önelégült arca a választás vereség hírére eltorzul, és sunyi vigyora örökre lebiggyed. 2002-ben volt alkalmunk megtapasztalni, ahogyan leesett a magas lóról. Most még magasabb lovon ül. Innen lehet csodálatosat esni.

Szeretném látni azt a pillanatot, ahogy beképzelt, önelégült arca a választás vereség hírére eltorzul, és sunyi vigyora örökre lebiggyed. 2002-ben volt alkalmunk megtapasztalni, ahogyan leesett a magas lóról. Most még magasabb lovon ül. Innen lehet csodálatosat esni.
Már most is a föld felett jár, akkor meg egyenesen istennek fogja képzelni magát. Megint évekig hallgatjuk, hogy az embereknek elegük lett az elmúltnyócévbõl, õ a megváltó, minden jobb lesz. aztán még rosszabb.
Ha megnyeri: a haverok még többet tesznek zsebre Ha nem nyeri meg: másnak a haverjai kapják ugyanazt a pénzt
Bajnai vissza állítja a jogrendet, és megpróbálja helyrehozni a gazdaságot. A RENGETEG MEGSZORÍTÁST, ADÓT PEDIG CSÖKKENTI. Orbán pedig teljesen bedilizik.
Én örülnék neki.
Ha megnyeri az sem jó , de ha nem nyeri meg az sem.
De megnyeri, ehhez jelenleg kétség sem férhet. Még egy kis rezsicsökkentés, egy jó kis nyugdíjemelés, ennyi, más nem is kell hozzá. Ilyen béna ellenzék mellett meg aztán pláne. És ha az ellenzék nyerne, az mitõl lenne jó? Aki nyer 2014-ben, annak durva megszorításokat kell azonnal életbe léptetnie. Miért tegye ezt a hatalomra kerülõ ellenzék? Tegye csak a Fidesz, aztán bukjon bele és kész.
Akkor megnyeri Vona
Ha az iylen szakértõk jutnak hatalomra, akkor 2009hez hasonlóan újra görög tragédiát fogják eljátszani ... http://www.egyutt2014.hu/hirek/hazudik_a_gdp-rol_a_rezsim.html Bajnai vagy szándékosan hazudik vagy egyszerûen ... Elsõt tartom valószínûnek ... Tehát mit jelentenek a negyedéves számok ? Elõzõ félév azonos idõszakához képest mennyit nõt/csökkent a gazdaság ... Ez a szám -0, 9%. Tavaly egy év alatt csökkent a gazdaság -1, 7% most egy negyed év alatt nõt a gazdaság 0, 8%kal .. így jött ki a -0, 9% változás az elõzõ negyedéves adathoz képest! Megjegyzem tavaly szökõév volt, plusz egy munkanap ..
Nem fogja. Egyszer régen valaki elsütött egy poént Szophoklészról. Szophoklész néhány nap múlva meghalt. Évekkel késõbb egy fiatal elmesélt egy viccet Kennedyrõl. Az elnököt nem sokkal ezután lelõtték. Orbán Viktor utazik a vonaton ...
Ne aggódj, nem fogja. De tételezzük fel... - Ha a baloldal vagy a Jobbik kétharmaddal megnyeri a választásokat, akkor elkezdik átalakítani a rendszert a saját kedvük szerint, ami megint hasonló balhékhoz meg nézeteltérésekhez fog vezetni. Nem tudják saját programjukat megvalósítani, mert Orbán után kell takarítani. Ezért vesztenek a népszerûségükbõl, és megint kormányváltás jön... - Ha a baloldal vagy a Jobbik kevesebb, mint kétharmaddal nyer, akkor az még rosszabb. Ez esetben az orbáni rendszer keretein belül kell vergõdniük, nagyon kicsi mozgástérrel, és semmi érdemlegeset nem tudnak keresztülvinni. A gazdaság nem tud talpra állni, és csak zuhan tovább... Aztán megbuknak. Bármi történjék, nem lesz jó a következõ négy év, de a következõ nyolc se...
Na és miben lett JOBB? Ez itt a fontosabb kérdés.
Kedves harmadik, elárulnád konkrétan MIBEN lett rosszabb mióta õ van? lehetõleg tényeket mondj, amik IGAZAK is.
A gazdasági hatalom már tökéletesen az õ és a haverjai kezében lesz, úgyhogy neki szinte "mindegy".
Az országnak tökmindegy lenne, viszont Orbán fejérõl külön tanulmányt lehetne írni. Bõven megérdemelné a bukást az a beképzelt törpe.
Bábkormány van. Teljesen mindegy ki fog nyerni, ugyanez lesz. Csak a stílus fog változni. Az mszp-nek mézesmázasabb a szövege, a fidesznek meg agresszívabb. Ha meg a jobbik nyerne, akkor a multik õket is megveszik kilóra. Monetáris rendszerben mindig a pénz érvényesül a polgári érdekek felett. Szavazatból nem lehet kenyeret venni.
mindegyik volt van lesz ... valami helyet valami után valami miatt ...
Nem csak az ÁFÁ-ra vagy az egykulcsosra gondolok. Ott van a gyógyszerkassza, a közösségi közlekedés, a felsõoktatás a szociális segélyek befagyasztása, a munkanélküli segély idõtartamának rövidítése a munkaadói és munkavállalói járulékemelés, a chips-adó, a baleset adó, a tranzakciós adó, a jövedéki adó emelés a bankadó, a különadók stb... Olvass! http://www.tenytar.hu/elemzes/tiz_ev_csomagjai_ki_mennyit_sz..
"Bajnai vissza állítja a jogrendet" Bajnait kéne már egyszer visszaállítani a bíróság elé. Bár ha ugye visszaállítja a jogrendet akkor ez be is következik.
Helyreáll a rend.
11:31 "Mi az a megszorítás, ami ennél is durvább lenne? " Mondjuk egy 10-20 százalékos nyugdíjkiadás-csökkentéshez mit szólnál? Mert - többek között - elkerülhetetlenül ilyesmi jön majd, vagy a tényleges államcsõd.
Mi az a megszorítás, ami ennél is durvább lenne? Remélem azért nem hiszitek el azt a baromságot, hogy orbán a cégeket szorítja meg, és nem az embereket meg, hogy õ a minisztériumoktól vesz el és nem a dolgozóktól? Ezek végsõ soron mind a társadalmon csapódnak le. Nézzétek meg, most mi történt a trafik pályázatok kapcsán. Kiosztották egymás között a koncessziós jogokat, majd létrehoztak egy céget, amely megtervezte és legyártja a trafikok berendezéseit, és azt kötelezõen meg kell majd vásárolni. Újraosztottak egy több százmilliárdos piacot, és csináltak egy biztos bevétellel rendelkezõ céget egymásnak. Az építõiparban nincs olyan, aki le tudná gyõzni a közgépet. Valamint úgy látszik a vasútépítés is elég jó biznisznek bizonyul. Olvassátok ezt el: http://vastagbor.blog.hu/2011/05/23/autopalyaepites_helyett_.. A kérdésre válaszolva pedig, ennél biztosan jobb lesz...
Ha nem fog nyerni, akkor (megint) tuti a diliházban köt ki egy idõre, de sajnos még a mostani tettei ellenére is esélyes, hogy nyernek... (Mivel kedvükre formálják a választási rendszert is ugyebár, de a 2/3 csak nem jön össze megint, mert abból még csúnyább dolgok születnének...)
A kérdező hozzászólása: Én is örülnék neki! Remélem, hogy tényleg örülni fogok!
Megnyeri az, nem kell aggódni... Amúgy meg tényleg mindegy, bárki nyer, nem az ország érdekét nézi, csak a saját maga anyagi és hatalmi hasznát. Eddig is, most is, ezután is. Addigra minden (második) épkézláb, talpraesett, képzett ember elhúz valamilyen más országba. Itt meg marad ez a pökhendi kamuzó törpeuszkár a naívok királyának, a hívek nagy örömére. Így mindenki jól jár, nem?

Mi lesz a a választások után nem lesz jobb a helyzet? Esetleg rosszabb lesz? Várhatóak nagy tüntetéshullámok? Meddig lehet húzni az emberek tűrőképességét és mikor szakad el a cérna?

emberek nagy része reménykedik hogy végre 8 év után vége lesz az mszp liberális horrornak, és elindulhat valami javulás felé...

Legjobb válasz: Fegyveres harcok szerintem nem lesznek. Mégis, kik között lennének? Cigány-magyar? Muhaha... Rendben, elhiszem, hogy agresszív népség a cigány, meg veszélyes, de betoji és buta is. Hallottál már pl. cigány hadvezérrõl? Vagy híres katonáról? Én még nem... Szerintem ha a jelenlegi rendõrséget keményen bevetnék, a cigánybûnözés majdnem teljesen eltûnne. Ha meg lázonganak, le lehetne verni õket. Nem lesz itt háború. Szerintem ha a fityesz [email protected], akkor jön a Jobbik 2014-ben. Ha a Jobbik is... Addigra én már leléptem ebbõl az országból.

Fegyveres harcok szerintem nem lesznek. Mégis, kik között lennének? Cigány-magyar? Muhaha... Rendben, elhiszem, hogy agresszív népség a cigány, meg veszélyes, de betoji és buta is. Hallottál már pl. cigány hadvezérrõl? Vagy híres katonáról? Én még nem... Szerintem ha a jelenlegi rendõrséget keményen bevetnék, a cigánybûnözés majdnem teljesen eltûnne. Ha meg lázonganak, le lehetne verni õket. Nem lesz itt háború. Szerintem ha a fityesz [email protected], akkor jön a Jobbik 2014-ben. Ha a Jobbik is... Addigra én már leléptem ebbõl az országból.
nem lesz jobb! attól hogy kormányváltás lesz, megmarad az államadósság, nem lesz több munkahely, nem lesz jobb a gazdaság egyrõl a kettõre. ahoz idõ kell és a magyar mentalistást nézve... nagyon sok idõ kell....
"Mi lesz a a választások után nem lesz jobb a helyzet?" A gazdasági élénkülés miatt jövõre jobb lesz a helyzet, függetlenül a választások kimenetelétõl. 2011-ben még jobb lesz a helyzet, szintén választástól függetlenül. Nagyot fognak koppanni a világvége-várók. "Várhatóak nagy tüntetéshullámok?" Ha az igen nehéz 2009-es évben sem voltak, akkor jövõre sem lesznek. "Meddig lehet húzni az emberek tûrõképességét és mikor szakad el a cérna?" A tapasztalat az, hogy Magyarországon akármeddig, és sohasem szakad el. "de mi lesz ha ez a javulás elmarad?" A javulás és a romlás is részben szubjektív. Aki azt hallucinálja, hogy az elmúlt 20 év csupa romlás és süllyedés volt, annak semmi köze a valósághoz amúgy se. Aki azt hallucinálja, hogy az elmúlt 8 év aranykor volt, annak sincs. Aki depressziós, az ezután is az lesz, és nem fogja érezni azt se, ha javulás lesz. Aki a mostani kormány rajongója, az szörnyûnek fogja érezni a köv. 4 évet akkor is, ha az sikeres idõszak lesz. A nagy többség pedig, a normális átlagemberek, akik nem politizálnak internetes vitafórumokban, és nem elkötelezett pártrajongók, attól függõen fogják magukat jobban vagy rosszabbul érezni, hogy a helyzet tényleg javul-e. Ezt csak azért mondom, mert a kérdésfeltevõ valósznûleg végig fogja depizni a következõ 4 évet, de ezt ne tévessze majd össze az ország hangulatával. "süllyedhetünk olyan mélyre hogy esetleg fegyveres harcok legyenek?" Hát ez elég komolytalan csacskaság.
A Fidesz kormányra kerülésével egyszerre két dolog is alább fog hagyni: a tüntetõsdi, és a "romokban az ország" hangulat, hiszen mindegyiket õk és szimpatizánsaik gerjesztették. A választások után az új szlogen majd a "romokban heverõ ország újjáépítése" lesz, amelyhez "legalább 20 évre lesz szükség, ha az emberek megbíznak bennünk". De lehet, hogy az "újabb és újabb csontvázak kihullása" miatt ez "30 sõt 40 évig is eltarthat" majd, hiszen Szíjjártó is szeretné kihúzni a nyugdíjig. Pár évig meg fognak élni a visszamutogatásból, aztán lassan az elvakultabbak is kezdik benyújtani a számlát, hiszen az "új többségnek" még márt ígértek anno. Ha tüntetések nem is lesznek olyan gyakran (nem lesz, aki gerjessze, illetve maga ellen csak nem fog agitálni), szerintem a népszerûségük jelentõsen vissza fog esni 2014-re, a Jobbik kiesik a Parlamentbõl (még nincsenek bent, de már nevetségesek), és jön az újabb élethalálharc. Lassan fog döcögni a szekér, de fegyveres konfliktusokkal, polgárháborúval azért nem számolnék.
Nem lesznek tüntetések, meg sztrájkok se nagyon.Az eddigieket is a Fidesz szervezte a háttérbõl.Ha hatalomra kerülnek, akkor miért szerveznének tüntetéseket?Kár bennük vagy bárki másban reménykedni.Legalábbis az átlag embereknek felesleges.
Nem lesz jobb a helyzet.A mai helyzetért nem csak az elmúlt 8 év felelõs, hanem az elmúlt majd 20 év.A Jobbik pedig 2014-re eltûnik a süllyesztõben.A programja megvalósíthatatlan álom.
A kérdező hozzászólása: nem csak a cigány Magyar ellentétre gondoltam az emberek nagy része elkeseredett elegük van szinte az egész vezetésbõl most ha kapunk egy hasonló kormányt mint az elõzõ csak narancsba és jönnek a megszorítások, csak most a pofont jobbról kapjuk nem balról, és az ég világon semmi nem lesz jobb, a cigány magyar ellentét már csak a tortán a habnak a díszítése... és megint jönnek a tüntetések kõdobálás... vízágyú könnygáz... és ha elfalnak a dolgok akkor baj lesz de reméljük a fidesz kitalál valami okosat, és jó lesz minden :S
Két alternatíva létezi! Mind a kettõ a Fideszen múlik, csak valahogy nem azt érzem a retorikán hogy a megvalósítható felé indulnak. Mind a kettõnek a redisztribúció 10% os csökkentése a lényege! Az egyik az Eü t a nyugdíjat, a közfeladatokat racionalizálják, ahogy a nagy állami vállaltokat, de a tõkének a lehetõségeit megnyesegetik, ezáltal jobb pozícióban helyezik a munkavállalót, a multikat is megadóztatják és szigorítanak az adó elkerülés ellen, ahogy a korrupciót s visszaszorítják. Ez a járható út, amit viszont a kötõdései miatt nem fog megtenni a Fidesz ebben a formában! A másik! Az egyik az Eü t a nyugdíjat, a közfeladatokat racionalizálják, ahogy a nagy állami vállaltokat, és marad ennyivel az ennyi! És mindent az embereken akarnak behúzni, ami kivitelezhetetlen mert nincs mibõl. Ebben az esetben szomorú lesz a jövõ! Az elvonások miatt drasztikusan csökken a fogyasztás, a kisebb adók miatt kevesebb fog befolyni és egy árva munkahely nem lesz, mert alacsony fogyasztás miatt senki nem hülye hogy valakit foglalkoztasson a semmire!
A kérdező hozzászólása: "Ezt csak azért mondom, mert a kérdésfeltevõ valósznûleg végig fogja depizni a következõ 4 évet, de ezt ne tévessze majd össze az ország hangulatával. " ezzel szerencsére neked nem kell foglalkoznod hogy én mit fogok csinálni :) nem az a kérdés hogy nekem milyen lesz a következõ 4 év hanem hogy milyenek az ország kilátásai a jövõre és nem kell szépíteni elég szar :/ látom már 2 en írtátok hogy a jobbik elfog tûnni na most megpróbálom magam nem elvakult Jobbikosnak beállítani de kizárt dolog hogy 2 ciklus után eltûnik erre ne nagyon számítsatok... lehet 1x majd igen de ez nem mostanában lesz ahhoz már túlságosan kiépítette magát a párt és aki azt várja az még várhat 1 darabig
"nem az a kérdés hogy nekem milyen lesz a következõ 4 év hanem hogy milyenek az ország kilátásai a jövõre és nem kell szépíteni elég szar :/" Számodra igenis az a kérdés. Ugyanis szemlátomást nem a tényekbõl indulsz ki, csak a saját hangulatodból. Ha olvasnál gazdasági sajtót, tudnád, hogy már idén sem folytatódik a gazdasági visszaesés, azaz nem romlik a helyzet. Jövõre pedig javulni fog. "most megpróbálom magam nem elvakult Jobbikosnak beállítani" Pedig sajnos az vagy. Amúgy nem biztos, hogy eltûnik a Jobbik. Lehet, hogy sok évig ott fog majd vegetálni 5% környékén. Az SZDSZ is nagyon lassan tûnt el, pedig folyamatosan hanyatlott évek óta.
polgárháború, cigányirtás, NATO megszállás, Ha nem teszünk ellene.
A kérdező hozzászólása: "Ha olvasnál gazdasági sajtót, tudnád, hogy már idén sem folytatódik a gazdasági visszaesés, azaz nem romlik a helyzet. Jövõre pedig javulni fog." javulni fogunk! Csináljuk meg! :DD majd jól kinevetlek ha mégse de legyen igazad, hisz az mindenkinek jó lenne :-)

Mi lesz a sorsa a társadalombiztosításnak, ha a Fidesz nyeri meg az árpilisi választásokat?

Legjobb válasz:
Alaptörvény a szociális biztonsághoz való jogot az alapvetõ emberi jog kategóriából államcéllá minõsítette le. Eddig "joga volt" az ellátásokhoz minden magyar állampolgárnak, jelenleg az állam "törekszik biztosítani". Ne keverjük, a társadalombiztosításba az egészségügy és a nyugdíj-részleg tartozik, tág értelemben véve ide vehetjük az álláskeresõk ellátásait, esetleg a megváltozott munkaképességûek ellátásait. Ezekkel nagy változás nem lesz. Ami már nem társadalombiztosítás, a szociális segélyezési rendszerekben szerintem további szigorítások lesznek. Eddig is már nem csak kiutalták a rászorulóknak a segélyt, hanem pl. munkavégzéshez, vagy munkáltatóknál pecsétgyûjtéshez kötötték, ez meg fog maradni. A harmadik kategória, a családtámogatások, szerintem jelenleg túl sok forrást különítenek át nekik, fenntarthatatlanul. Kicsit talán visszafogják majd. Bõvebben is ki lehetne ezeket fejteni, ez NAGYON vázlatos!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Alaptörvény a szociális biztonsághoz való jogot az alapvetõ emberi jog kategóriából államcéllá minõsítette le. Eddig "joga volt" az ellátásokhoz minden magyar állampolgárnak, jelenleg az állam "törekszik biztosítani". Ne keverjük, a társadalombiztosításba az egészségügy és a nyugdíj-részleg tartozik, tág értelemben véve ide vehetjük az álláskeresõk ellátásait, esetleg a megváltozott munkaképességûek ellátásait. Ezekkel nagy változás nem lesz. Ami már nem társadalombiztosítás, a szociális segélyezési rendszerekben szerintem további szigorítások lesznek. Eddig is már nem csak kiutalták a rászorulóknak a segélyt, hanem pl. munkavégzéshez, vagy munkáltatóknál pecsétgyûjtéshez kötötték, ez meg fog maradni. A harmadik kategória, a családtámogatások, szerintem jelenleg túl sok forrást különítenek át nekik, fenntarthatatlanul. Kicsit talán visszafogják majd. Bõvebben is ki lehetne ezeket fejteni, ez NAGYON vázlatos!
A kérdező hozzászólása: Mi lesz a nyigdíjjal?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azzal? Semmi. Köti õket az állami garanciavállalás. Amúgy ezt már megvariálták. Két részre lehet osztani a nyugdíjrendszert. 1) saját jogon szerzed meg a jogosultságot nyugdíjra 2) hozzátartozódon keresztül szerzed meg. AZ elsõt alakították át nagyon. Mára már csak az öregségi nyugdíj tartozik bele. Ehhez nemigen fognak hozzányúlni... Ami változott: 2012-ig saját jogú nyugellátás volt a rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, és 2014. 12. 31.-ig folyósítják még a rehabilitációs járadékokat. Ezeket anno a NuygdíjAlapból fedezték, de mára felváltotta õket a kisebb összegû rehabilitációs és rokkantsági ellátás, az EAlapból finanszírozva. EZ volt a nagyobb változás. A hozzátartozói nyugellátásokkal kapcsolatban, nem hiszem, hogy lesz nagyobb változás... Szvsz. már nem változtatnak sokat! Ill. ami még volt, hogy az 1998. óta kötelezõ magánynyugdíj-rendszert 2012-tõl már nem teszik kötelezõvé a pályakezõknek, hanem már csak lehetõség...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!