Találatok a következő kifejezésre: Mikor lesz napok (865 db)

Kismamák, hogy vagytok, hogy telnek a napjaitok, mivel foglaljátok el magatokat? Mikorra várjátok a picit, és mi lesz a neve? A meleget hogy bírjátok? Meséljetek! (:

Legjobb válasz: Nekem még 20 napom van szülésig!Már alig várjuk!Többnyire unatkozok,már minden kész,a szoba, a ruhácskák...minden. Kint sem jó az udvaron,bent sem jó a házban,kínlódás van... Nekünk kisfiunk lesz,és Balázs lesz a neve. Ma elmegyünk a férjemmel este kiülünk egy étterem teraszára vacsorázni,(mikor már nem lesz 50 fok)hisz ki tudja mikor lesz ilyen legközelebb hogy kettesben leszünk.Holnap pedig fodrász,kozmetikus,hogy csinosan várjam a kisfickómat...:-) ÉS te?Mesélj akkor te is!

28 hetes vagyok, szeptember elejére várjuk, kisfiúnk lesz és Márk Dominik lesz a neve! A meleget nagyon rosszul viselem, ma reggel takarítottam és olyan hányinger meg szívdobogás jött rám, hogy már megijedtem:( Pihenni sokat nem tudok, van egy örökmozgó 16 hónapos kiscsajszim, Vele telnek a napjaim. Délelõtt játék, házimunka, aztán délben alvás, ilyenkor én is pihenek, majd délután séta, vásárlás, játszótér, de ebben a melegben én nem bírok sokáig kint lenni... Amúgy készülünk még egy gyors nyaralásra, illetve most beszerzek még egy-két dolgot ami kell a picurnak, aztán várjuk öcsikét:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm, hogy írtatok! Én szeptember elejére várom, ha minden igaz, elsõ kislányomat. Sok név tetszik, még nincs meg 100 %-ra a befutó. Kicsit nehézkes megegyezni. (Fiúnévben rögtön egyet értettünk, de így nehezebb :D)Nappalokat nehezebben viselem, fáradtnak érzem magam a melegtõl, fejem is gyakran fáj. Én olvasgatok, filmet nézek, takarítok, mosok, fõzök (bár ezt inkább a férjem szokott mostanság, ragaszkodik hozzá, szeret fõzni :) , ilyesmi. Éjszakákat amúgy meglepõen jól bírom, egész jól alszom, azt hittem ebben a hõségben alig fogom bírni, nem tudok majd aludni, de szerencsére igen. Mindenkinek kitartás a nagy melegben és könnyû szülést, jó babázást, sok boldogságot, jó egészséget a Csöppekhez! :)
Szia! A pici szeptember végén érkezik ha minden igaz :) Kisfiú, és Máté lesz Apával közös megegyezés alapján :) A meleget a lakásban jól viselem, klíma, 25fok. Teszek veszek, de azért az elmúlt pár napban nagyon sokat fekszek és pihenek, mert állandóan nyomott vagyok :D És mi lesz még augusztusban.... áhh.... Medence is van, szóval délután mikor már nem süt annyira a nap akkor áztatom magam :) Egyébként, fõzés takarítás, mosás ezaz... már 2 hete itthon vagyok, szóval most már könyebb. 25hkm
Szia! Még 15 nap, de már nagyon várom a végét! Iszonyat ez a hõség, mondjuk a lakásban kellemes a levegõ! Kislány lesz, Kornélia, de nem siet :) Sajnos nem tudok magammal mit kezdeni, ki nem mehetek, benn meg minden tiszta, ragyog :)
OFF: Épp ma gondolkoztam azon, hogy mennyire jó, hogy már 6 hete megszületett a lányom, én tuti megõrülnék pocakosan ilyen idõben... Sok boldogságot Nektek! :) )
Szia, én 17 hetes leszek pénteken, november végére várjuk a kicsit. Nehezen bírom a hõséget, akár fejen állva is bárhol és bármikor képes lennék elaludni... :) Ezt leszámítva nagyon jól vagyok. Második babánk, van már egy kislányunk, és ha minden igaz, akkor 1 hét múlva azt is megtudjuk, most milyen nemû babánk lesz. Te is írj magadról!
Nekem még 20 napom van szülésig!Már alig várjuk!Többnyire unatkozok, már minden kész, a szoba, a ruhácskák...minden. Kint sem jó az udvaron, bent sem jó a házban, kínlódás van... Nekünk kisfiunk lesz, és Balázs lesz a neve. Ma elmegyünk a férjemmel este kiülünk egy étterem teraszára vacsorázni, (mikor már nem lesz 50 fok)hisz ki tudja mikor lesz ilyen legközelebb hogy kettesben leszünk.Holnap pedig fodrász, kozmetikus, hogy csinosan várjam a kisfickómat...:-) ÉS te?Mesélj akkor te is!
Szia! Köszi megvagyok, csak nehezen birom a meleget!Telnek a napjaim, csak nagyon lassan.Ithol vagyok egyedül és eléggé unatkozom.A párom szinte egész nap dolgozik! :( Mi oktober 13-ra várjuk, de a doki szerint elöbb lesz meg, mert 1 hogy nagyon lent hordom, 2 hogy nagyobb mint ahány hetes vagyok.A nemét még nem tudjuk, ha kisfiú akkor Deján, ha kiscsaj akkor Emilia.Te kedves kérdezõ hogy vagy?Te is irj le mindent!Üdv. 24 hkm
Sziasztok Kismamák! Én holnap leszek 21 hetes, november 4-re vagyok kiírva. Ezen a héten megjött a kedvem a mászkáláshoz, ugyanis végre mostmár igazi kismama picim van, és nem csak olyan, mint aki jól lakott. Büszkén sétálgatok a városban, hiába van 40 fok, élvezem, hogy kismami vagyok. Nézelõdök a baba boltokban, vettem már pár rucit a picikének a vaterán. Hétfõn megyünk nyaralni, úgyhogy most azzal vagyok elfoglalva. Imádom ezt az állapotot. Itthon vagyok táppénzen, úgyhogy igyekszem rendben tartani a lakást, megfõzni, gondoskodni a páromról. Bár, telhetne gyorsabban az idõ, mert már nagyon várjuk a mi kis Biankánkat! :) ) Ja, és tegnap éreztem elõször isten igazából mocorogni. Hatalmasakat rúgott, és ütött. Csodálatos volt!!! :) )) Boldog babavárást!!!
Sziasztok, mi 31 hetesek vagyunk mar, eddig minden a legagyobb rendben volt, most hogy ilyen nagy melegek vannak, dagad a labam:(, a lakasban 28 fok van, este alig birok elaludni, es ejszaka megebredek es tagra nyitom ar erkely ajtajat, s elvezem a friss levego bearamlast. Kislanyunk lesz, augusztus 24 re vagyok kiirva, Brigitta lesz a neve, mar varom hogy lassam, ne csak erezzem amikor tornaszik odabennt. Kivanok minden kismamanak kitartast, es kellemes nyari napokat!
Szia! November közepére vagyunk kiírva. A tegnapi uh szerint nyolcvan százalék, hogy Evelin. :) Egész nap ki se teszem a lábam, csak este egy kutyasétáltatás erejéig, de még neki sincs túl sok kedve szaglászni, szuperszonikus gyorsasággal elvégzi a dolgát és már megyünk is haza. Párom dolgozik, szóval én többnyire fõzéssel, takarítással, mosással, netezéssel, sorozatokkal, könyvekkel töltöm a napjaim. Anyukám eltiltott a babaholmi vásárlástól babonából (grrr), de majd titokban úgy is veszek valami cuki-rucit!!! Babaszoba még csak papíron van meg, majd csak szeptembertõl csináljuk. Szép babavárást mindenkinek!
szia én is szept elejére vagyok kiírva (5.körül) elég elviselhetetlen ez a meleg, remélem ez a kis enyhülés jobb közérzetet hoz :-) kislányom fog születni, hát a név még talonba van, de már szûkült a lista egy top10-re :-)
Szia! 20 hetes vagyok, a meleget elég jól bírom. Amikor délután hazahozom a lányom az oviból, 3-an belecsobbanunk a medencébe a kertben és legalább 1 órát benne vagyunk. November 8-ra vagyok kiírva, kisfiunk lesz(épp ma erõsítette meg a doki), és Lackó lesz az apja után. Amúgy délelõtt fõzök, meg a szokásos házimunkákat elvégzem, délben mindig lefekszem egy picit, mert addigra elfáradok, meg álmos is vagyok. Szóval ennyi.
Nekünk 8 nap van a kiírásig, itthoni dolgokat csinálom, de az csak a napi felmosás és mosogatás... Ma voltam dokinál, nst-n, múlt héten letudtam a kozmetikus, fodrász, manikûr, pedikûr köröket, babónak minden készen áll :) Az elõzõ hozzászólónak annyit írnék a klímáról, nekünk 52 m2 belvárosi lakásunk van, szellõztetni reménytelen éjjel, ugyanúgy jön be a meleg, ezért használtan vettünk 40ezerért egy mobil klímát, kivágattuk az ablakot 3ezerért, 2 óra alatt 2 fokot hût a lakáson, különben sem mi, sem a baba nem érezné jól magát, amikor a lakásban (mint tavaly) 37 fok van, így 24-25 fokot tudjuk tartani. Semmivel nem hangosabb, mint a ventilátorunk, ami 0-24-ben menne klíma híján. 38 hetes kismama
Szia :) Én 39 hetes vagyok, vasárnapra (24-ére) vagyok kiírva)...tehát még 4 nap...már nagyon várom a szülést, iszonyat nehezen viseljük a meleget, nem is nagyon megyünk sehová, inkább már csak az esti órákban. Internetezgetek, EB-t nézek, fõzni már nincs kedvem, nagyon megel van a konyhában is sajnos :( Gergõnek fogják hívni a babánkat.
szia! köszi a kérdésed :) én ebben az idõben nem igazán tudok semmit sem csinálni. ha az lefoglalásnak számít, hogy csinálom az itthoni teendõket, akkor mondhatom, hogy ezzel. egyébként baba dolgokat nézegetek a neten, hogy hol lenne olcsóbb, gyümölcsös sütiket csinálgatok és pihenek. örülök, hogy nem kell már dolgoznom, mert nagyon rosszul esne kocsi híján busszal járni ebben az idõben. örülnék egy légkondinak, csak irtó drága és most erre nincs keretünk. áprilisban költöztünk egy kertes házikóba, nagyon élvezem a kis garzonunk után :) van málnám, eprem, zöldségeim, de a legjobb, hogy nyugalmam! az elõzõ helyen a szomszédoktól már a falra másztam.. na de ennyit errõl :) épp a 26. hetet taposom, a baba rengeteget motoszkál odabent és ha rá gondolok, vagy a párommal róla beszélünk, akkor mindig jelét adja, hogy igenis figyel :) nagyon jó érzés, hogy egy pici szív dobog az én nagy ketyegõm alatt és hogy mi hoztuk õt létre. imádom érezni, de még jobb lenne, ha már a karjaimban tarthatnám! különben Áron lesz a neve és szeptember közepére várjuk a kis kukacost. most pedig csinálok egy hideg limonádét és ledõlök. boldog babavárást Neked és kitartást a meleghez! ölellek :)
Jelenleg csak pihegek, rosszul viselem a hõséget:) Pedig ezer meg egy dolgom lenne, de majd késõbb:D Augusztus 6-ra vagyok kiírva, kislány lesz, és a nevén még vacillálunk apával:) Te hogy vagy?
én a 21 hós lányomat nevelem és 5 hetes terhes vagyok és csak várok várok várok hogy végre mehessek dokihoz. ez a nagy meleg megvisel engem is és a lányomat is nagyon
Szia, a kisfiam bármelyik percben érkezhet, 12 nap van még a kiírásig. Csak fekszem ebben a melegben, vagy internet, vagy tévé, vagy takarítás, fõzés, ha birom. Amúgy a kisfiam az apukája nevét kapja. Te hány hetes vagy? És mit csinálsz ebben a melegben? Éjszaka hogy birtok aludni?
Sziasztok! Milyen jó olvasni, hogy mindenki milyen "közel" van úgymond a nagy naphoz. Én még csak 13 hetes kismama vagyok és dec.25re vagyok kiírva!A meleg a vérnyomásomnak se tesz jót. De minden percét megpróbálom élvezni, mert ennél csodálatosabb érzés nincs mikor közli az orvos, hogy egy új kis élet van a pocakodban. :) Mindig azt mondtam, hogy fiút szeretnék nem tudom miért fiú párti vagyok. De nem tudom miért csak lány van a fejembe és most meg csak azt szeretném, de végül is mindegy mi lesz, mert akkor is az én kisbabám lesz. Neveken eddig nem is igazán gondolkodtunk vagyis én csak kislányon: Regina tetszik nekem nagyon, de még egy név van a Luca az a kedves páromnak. Remélem mindenki jól van, és még jól bírjátok a meleget! :)

Mit jelent, ha az ovu teszt 2 egymás követő nap pozitív? Mikor lesz ovu? Mikor érdemes szexelni? Köszönöm.

Legjobb válasz: Az ovulációs teszt az LH hormon-szint növekedésre reagálva jelzi a közelgõ tüszõrepedésed idõpontját. Mivel Te már tisztában vagy a ciklusod pontos mûködésével, ezért arra is emlékszel, hogy a ciklus során a 14. nap környékén az ösztrogén koncentráció olyan magas értéket ér el a szervezetedben, hogy beindítja az LH hormon termelést, amely kiváltja a tüszõrepedést. Az LH hormon szintje folyamatosan nõ, és általában az ovuláció elõtt 24-36 órával éri el a csúcspontját, azaz az ún. LH-csúcsot. Elõfordulhat, hogy több napon keresztül is tesztelned kell, mire sikerül kimutatnod az LH-csúcsot, azaz pozitív eredmény jelentkezik. Emiatt érdemes a tesztelést mindig a nap ugyanazon órájában elvégezni, általában reggel 10 és este 8 óra között. A teszteléshez nem ajánlott a reggeli vizeleted használata. Tesztelés elõtt 2 órával csökkentsd a folyadék bevitelt. A teszt kiértékeléséhez a teszten lévõ kontrollcsíkot használd, ehhez kell viszonyítani - mint a terhességi tesztnél. A második csík megjelenése pozitív eredményt jelezhet. A pozitív eredmény a második csík erõsségétõl függ, amely az LH hormon aktuális szintjét jelzi. A teszten lévõ második csíknak a napról-napra végzett tesztelések során elvileg folyamatosan erõsödnie kell, de elõfordulhat, hogy ideiglenesen egy kicsit visszahalványul. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy függeszd fel a tesztelést, mert lecsúsztál a megfelelõ alkalomról. Lehet, hogy ezúttal csak több folyadékot fogyasztottál az elõzõ napokhoz képest, és ez befolyásolta a teszt eredményét, vagy éppen többször voltál WC-n aznap. Ennek elkerülése érdekében javasolt az, hogy a teszt elvégzése elõtt két órával már keveset igyál, és lehetõség szerint kerüld a vizeletürítést. Hogy néz ki egy pozitív teszt? A pozitív teszt eredmény azt jelenti, hogy a szervezetedben 24-48 órán belül bekövetkezik a tüszõrepedés. Pozitívnak tekintendõ az eredmény, ha a teszten két csík látható, és a tesztcsík (T) erõsebb, vagy hasonló erõsségû, mint a kontrollcsík. Ezen a napon, illetve az ezt követõ két napon van elvileg a legnagyobb esélyed arra, hogy teherbe ess. Negatív az eredmény, ha a tesztcsík halványabb, mint a kontrollcsík, vagy meg sem jelenik. Negatív eredmény esetén következõ napon folytasd a tesztelést, mert az LH-hormon még nem érte el a csúcspontját. Tipp: tekintve, hogy az LH hormon szintje folyamatosan emelkedik a szervezetedben, ha nagyon halvány tesztcsíkot tapasztalsz, esetleg kihagyhatod a következõ napi tesztelést, így megspórolva egy tesztcsíkot, mert akkor valószínûleg még messze vagy az LH csúcstól. Értékelhetetlen az eredmény, ha nem jelenik meg kontrollcsík. (Rossz a teszt.) Ha nincs pozitív eredmény Ha az 5 napos tesztelés során nem tapasztalsz pozitív eredményt, annak több oka is lehet. Elképzelhetõ, hogy rosszul határoltad be az ovulációd várható idõpontját. Ekkor vagy folytatod a tesztelést egy újabb csomaggal, vagy vársz a következõ ciklusig, és ott pár nappal eltolod a tesztelés kezdeti idõpontját. Nem mindig számíthatsz pozitív eredményre, mert nem minden ciklusban következik be ovuláció. Egy egészséges, 35 év alatti nõnél évente kb. kétszer elõfordulhat ilyen ciklus. Ugyanakkor ha kb. 4 cikluson keresztül nem tapasztalsz ovulációra utaló jeleket, az már gyanakvásra – és orvosi kivizsgálásra – adhat alapot. Van, akinél az vezet eredményre, ha naponta kétszer tesztel, mert az LH hormon a nap folyamán hullámszerûen emelkedik. Tehát akinek anyagilag belefér, az megpróbálhat délután és este is egy tesztelést.

Az ovulációs teszt az LH hormon-szint növekedésre reagálva jelzi a közelgõ tüszõrepedésed idõpontját. Mivel Te már tisztában vagy a ciklusod pontos mûködésével, ezért arra is emlékszel, hogy a ciklus során a 14. nap környékén az ösztrogén koncentráció olyan magas értéket ér el a szervezetedben, hogy beindítja az LH hormon termelést, amely kiváltja a tüszõrepedést. Az LH hormon szintje folyamatosan nõ, és általában az ovuláció elõtt 24-36 órával éri el a csúcspontját, azaz az ún. LH-csúcsot. Elõfordulhat, hogy több napon keresztül is tesztelned kell, mire sikerül kimutatnod az LH-csúcsot, azaz pozitív eredmény jelentkezik. Emiatt érdemes a tesztelést mindig a nap ugyanazon órájában elvégezni, általában reggel 10 és este 8 óra között. A teszteléshez nem ajánlott a reggeli vizeleted használata. Tesztelés elõtt 2 órával csökkentsd a folyadék bevitelt. A teszt kiértékeléséhez a teszten lévõ kontrollcsíkot használd, ehhez kell viszonyítani - mint a terhességi tesztnél. A második csík megjelenése pozitív eredményt jelezhet. A pozitív eredmény a második csík erõsségétõl függ, amely az LH hormon aktuális szintjét jelzi. A teszten lévõ második csíknak a napról-napra végzett tesztelések során elvileg folyamatosan erõsödnie kell, de elõfordulhat, hogy ideiglenesen egy kicsit visszahalványul. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy függeszd fel a tesztelést, mert lecsúsztál a megfelelõ alkalomról. Lehet, hogy ezúttal csak több folyadékot fogyasztottál az elõzõ napokhoz képest, és ez befolyásolta a teszt eredményét, vagy éppen többször voltál WC-n aznap. Ennek elkerülése érdekében javasolt az, hogy a teszt elvégzése elõtt két órával már keveset igyál, és lehetõség szerint kerüld a vizeletürítést. Hogy néz ki egy pozitív teszt? A pozitív teszt eredmény azt jelenti, hogy a szervezetedben 24-48 órán belül bekövetkezik a tüszõrepedés. Pozitívnak tekintendõ az eredmény, ha a teszten két csík látható, és a tesztcsík (T) erõsebb, vagy hasonló erõsségû, mint a kontrollcsík. Ezen a napon, illetve az ezt követõ két napon van elvileg a legnagyobb esélyed arra, hogy teherbe ess. Negatív az eredmény, ha a tesztcsík halványabb, mint a kontrollcsík, vagy meg sem jelenik. Negatív eredmény esetén következõ napon folytasd a tesztelést, mert az LH-hormon még nem érte el a csúcspontját. Tipp: tekintve, hogy az LH hormon szintje folyamatosan emelkedik a szervezetedben, ha nagyon halvány tesztcsíkot tapasztalsz, esetleg kihagyhatod a következõ napi tesztelést, így megspórolva egy tesztcsíkot, mert akkor valószínûleg még messze vagy az LH csúcstól. Értékelhetetlen az eredmény, ha nem jelenik meg kontrollcsík. (Rossz a teszt.) Ha nincs pozitív eredmény Ha az 5 napos tesztelés során nem tapasztalsz pozitív eredményt, annak több oka is lehet. Elképzelhetõ, hogy rosszul határoltad be az ovulációd várható idõpontját. Ekkor vagy folytatod a tesztelést egy újabb csomaggal, vagy vársz a következõ ciklusig, és ott pár nappal eltolod a tesztelés kezdeti idõpontját. Nem mindig számíthatsz pozitív eredményre, mert nem minden ciklusban következik be ovuláció. Egy egészséges, 35 év alatti nõnél évente kb. kétszer elõfordulhat ilyen ciklus. Ugyanakkor ha kb. 4 cikluson keresztül nem tapasztalsz ovulációra utaló jeleket, az már gyanakvásra – és orvosi kivizsgálásra – adhat alapot. Van, akinél az vezet eredményre, ha naponta kétszer tesztel, mert az LH hormon a nap folyamán hullámszerûen emelkedik. Tehát akinek anyagilag belefér, az megpróbálhat délután és este is egy tesztelést.

Mikor lesz az ELTE-BTK-n nyílt nap? Vagy volt már esetleg?

Valaki segítsen légyszives mert nem találtam sehol.

Legjobb válasz: Az eltén általában késõbb van nyilt nap mint a többi iskolában, mivel a legtöbb egyetemen november környékén van. Éppen ezért lehet, hogy még ki se irták, hogy mikor lesz. Én is az ELTÉre készülök, csak én TÁTK-ra, ott például januárban lesz csak nyilt nap.

Az eltén általában késõbb van nyilt nap mint a többi iskolában, mivel a legtöbb egyetemen november környékén van. Éppen ezért lehet, hogy még ki se irták, hogy mikor lesz. Én is az ELTÉre készülök, csak én TÁTK-ra, ott például januárban lesz csak nyilt nap.
olyan pletykak keringenek, hogy a BTK iden nem tart nyilt napot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ettõl tartok én is mert néztem a felvi.hut és kivan írva egy pár ELTE karnak a nyíltnapja de a BTKnak nyomát se látom.
Úgy tudom, hogy sehol nem hirdetik, de az ELTE BTK nyílt nap, egyik ismerõsöm szerint, január 17., szombat. Bõvebbet nem tudok...
Kicsit pontosítok: "Az ELTE Bölcsészettudományi Kara, amelyet idén is több független felmérés az ország elsõszámú felsõoktatási intézményeként jelölt meg, 2009. szeptemberétõl 58 BA szakot, 60 MA szakot és a 68 PHD (doktori) programot indít. A Kar a Hallgatói Önkormányzattal együttmûködve 2009. január 17-én (szombaton) 10 órai kezdettel Nyílt Napot tart, amelynek elsõdleges célja a BA és MA szakokra jelentkezõk informálása A Nyílt Nap központi programjai 10 órakor kezdõdnek, ezt követõen az egyes intézetek által gondozott szakokról tájékozódhatnak az érdeklõdõk. A Nyílt Nap során a Kar szeptemberben induló BA és MA szakjai és szakirányai egyaránt bemutatásra kerülnek, mindezek mellett az érdeklõdõk megismerkedhetnek azok felvételi követelményeivel és felvételi rendszerével is, így például a 100 pontos mesterszakos felvételi rendszerrel. Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!" http://hok.btk.elte.hu/cikk/20081230.aspx
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a pontosítást:)

Mikor leszek védet ha csutortokon el kezdem szedni a fogamzásgátlot? Akkor mikor leszek védet? Az orvos nekem azt mondta h 5. nap kezdjem szedni a tájékoztatoba 1-7 nap van irva akkor mikor szedjem?

Legjobb válasz: Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.

Ha az orvos 5. napot mondott, akkor az 5. napon kezd el. Nem tudom mi a fenéért tök ismeretlen, orvosi diplomával valószínûleg nem rendelkezõ embereket kell kérdezgetni, ha a doki konkrétan megmondta... Benne van a tájékoztatóban, hogy mikortól véd.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert egy héten 2 dokihoz is kellet mennem és mind a ketto másat mondot és még a tájékoztatoba is más van irva.
Abban, hogy mikor ideális elkezdeni, eltérnek az orvosi vélemények, épp ezért van a tájékoztatóban is ilyen tág tartomány megadva. Az 5. nap egy gyakori, fõleg a régivágású orvosok által javasolt kezdési idõpont. Mostanság többen javasolják azt, hogy már a menses 1. napján kezdjék el a tabletta szedését. Nekünk az egyetemen egy sokat tapasztalt prof. azt mondta, neki a legjobb tapasztalatai akkor voltak, amikor a páciensei a 3. napon kezdték el, ezért most már õ konzekvensen mindenkinek ezt ajánlja. A védettséget elvileg szinte azonnal kialakítja a fogamzásgátló, de azért ajánlott legalább az elsõ 2 hétben egyéb módszerrel (pl. óvszer) kiegészíteni a védekezést.

Hogyan csináljuk pl a nappalokat (hol legyünk eész nap nem lehet kint) és a fürdést? Nem lesz gond? Hogyan lehet beszoktatni az újba (új gyerekszoba) és mi lesz addig éjszaka (ideiglenes helyen)? Tud aludni az ideiglenes helyen?

Most ez egy speciálisabb helyzet lesz tavasz végére nyár elejére lakásfelújítást tervezünk amiben a kicsi szobájának van az egyik nagy szerepe.Lökünk ki falat lapozunk és festetünk ami nyilván több napot vesz igénybe és mivel 50 négyzetmétere a lakás a bútorokkal is kell valamit kezdeni.A lényeg viszont hogy a konyhát és a gyerekszobát szeretnénk kicserélni tehát addig a kislányom velünk aludna de elejét?l külön szobában és külön ágyban van néhány esetet kivéve nem ébred éjszaka max enni és a fogzáskor sír fel néha.Ja és most lesz egy hét múlva 1 éves.érdekelne a véleményetek na meg ha valaki hasonló helyeztben volt

Legjobb válasz: A barátnõmk nem csak egy szobát alakítottak át, hanem akkor költöztek egy régi házba, amikor 2 hónapos volt a kisebbik, a nagyobb két éves. és nem csak egy szobát, hanem az egész házat felújították. Mi is tavaszra tervezzük a felújítást. A barátnõmék ott laktak, lezárták ahová nem mehetnek a gyerekek, és tényleg egész nap kint voltak az udvaron. Még a gyerekek az udvaron is aludtak nappal. nekeik tetszett a felújítás, a nyüzsgés, Anyukának már annyira nem. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, elköltözünk arra a pár napra otthonról a Nõvéremékhez. Ha ez a lehetõség nem volna, akkor biztos mennék a gyerekkel kirándulni, minden felé, meg persze a kert, amit amúgy is imádni fog az egyévesem. Ti nem tudtok elmenni szölõkhöz, vagy valahová? szerintem az a legjobb ilyenkor, jobban is halad a munka, ha nics láb alatt egy pici.

A barátnõmk nem csak egy szobát alakítottak át, hanem akkor költöztek egy régi házba, amikor 2 hónapos volt a kisebbik, a nagyobb két éves. és nem csak egy szobát, hanem az egész házat felújították. Mi is tavaszra tervezzük a felújítást. A barátnõmék ott laktak, lezárták ahová nem mehetnek a gyerekek, és tényleg egész nap kint voltak az udvaron. Még a gyerekek az udvaron is aludtak nappal. nekeik tetszett a felújítás, a nyüzsgés, Anyukának már annyira nem. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, elköltözünk arra a pár napra otthonról a Nõvéremékhez. Ha ez a lehetõség nem volna, akkor biztos mennék a gyerekkel kirándulni, minden felé, meg persze a kert, amit amúgy is imádni fog az egyévesem. Ti nem tudtok elmenni szölõkhöz, vagy valahová? szerintem az a legjobb ilyenkor, jobban is halad a munka, ha nics láb alatt egy pici.
Õk még hamar alaklmazkodnak minden helyzethez az nem gond ha a ti szobátokba kerül a kicsi csak a saját megszokott ágyával együtt akkor nem lesz gond a visszaszoktatással, de ha magatok mellé veszed az ágyatokba nem fogod tudni kiebrudalni onnan:D Tapasztalat:(
A kérdező hozzászólása: Köszi hát 4.-en panel felújítása és nem úgy van hogy csak úgy kint vagyunk egész nap fõleg a visszaszoktatás a problémám vagyis új helyre de remélem nem lesz gond

19 hetes vagyok, két napja érzem a babát, de nem egész nap, most ma még csak reggel éreztem, mikor lesz rendszeres és egész nap kell érezni vagy hogy szokott ez lenni?

Legjobb válasz: A babának megvan a természetes ritmusa,õ is alszik a pocakban. Ahogy nõ,annál kevesebbet mozog,de annál jobban fogod érezni,mivel kevesebb lesz a helye. Egyébként babája válogatja,hogy mennyit mozog. Én 26 hetes vok,és hol szinte egész nap érzem,hol meg csak bejelentkezik néha-néha.Jó babavárást.

A babának megvan a természetes ritmusa, õ is alszik a pocakban. Ahogy nõ, annál kevesebbet mozog, de annál jobban fogod érezni, mivel kevesebb lesz a helye. Egyébként babája válogatja, hogy mennyit mozog. Én 26 hetes vok, és hol szinte egész nap érzem, hol meg csak bejelentkezik néha-néha.Jó babavárást.
Teljesen természetes, hogy még nem érzed rendszeresen. Én a 24. héttõl éreztem rendszeresen, naponta többször is. De akkor már minden nap, naponta 1X kell is érezni.
Én a 17. héttõl érzem a babámat, és a 23. héttõl folyamatosan egész nap. És most ár erõs mozdulatok is ezek, nem csak olyan simogatások.

Oviba mikor lesznek szünetek? Nevelés nélküli napok?

Legjobb válasz: egy évben 5 nap van nevelés nélküli nap az óvodában, õk határozzák meg. mi honnan tudjuk, hogy nálatok mikor lesz? az óvónõt kérdezd, õk találják ki. nálunk 2 havonta van... azon kívül van téli és tavaszi szünet, van ahol õszi szünet is, na meg nyáriszünet

egy évben 5 nap van nevelés nélküli nap az óvodában, õk határozzák meg. mi honnan tudjuk, hogy nálatok mikor lesz? az óvónõt kérdezd, õk találják ki. nálunk 2 havonta van... azon kívül van téli és tavaszi szünet, van ahol õszi szünet is, na meg nyáriszünet
Ezeket az információkat elmondják a szülõi értekezleten, és ha van oviújság abban is benne van. A fiam ovijában október utolsó hete az õszi szünet, a téli szünet a majd 12.23.-01.02.-ig lesz. Lesz tavaszi szünet is, a nyári szünetrõl még csak annyit tudok hogy 5 hetes lesz. Nekem is 5 nevelés nélküli munkanapot említettek.
5 nevelés nélküli munkanap van egy évben. Ez minden intézményben máskor van. A óvodavezetõ köteles pár héttel korábban ezt bejelenti, minden csoportban aláíratjuk a szülõkkel, hogy tudomásul vették. Õszi szünet nincs, tavaszi sincs, csak téli, aminek az idõpontját még szept.-okt. környékén kifüggesztjük. A nyári szünet idõpontját februárban már ki kell írni. A ledolgozós szombatokon sincs mindig óvoda, errõl is körbemegy az aláírós névsor, hogy igénylik-e. 100 gyermekbõl max. 1-2, õket az ügyeletes óvodában lehet elhelyezni.

ELTE BTK-n mikor lesz nyílt nap?

Legjobb válasz: Szerdán pályaválasztási nap volt, akkor bemutató elõadások voltak minden karról. A BTK különálló nyílt napja január elején lesz. Idén 11-én volt, valószínûleg jövõre is ilyentájt lesz.

Szerdán pályaválasztási nap volt, akkor bemutató elõadások voltak minden karról. A BTK különálló nyílt napja január elején lesz. Idén 11-én volt, valószínûleg jövõre is ilyentájt lesz.
hát nézd meg a honlapot
szerdán volt.
A kérdező hozzászólása: honlapon nem találtam. köszi és már nem is lesz többször?
A kérdező hozzászólása: köszi
ez engem is érdekelne. biztos, hogy lesz? mert még nem tették ki.
A kérdező hozzászólása: ide majd biztos felteszik http://www.felvi.hu/felveteli/nyiltnap/!NyiltNap/nyiltnap.ph..
Biztos, hogy lesz. :)

Mi lesz ma az egész napi menütök fogyni vágyók. Ki hány kiló cm és menyit szeretne fogyni?

Legjobb válasz: Szia. Én ettem már 2 kis fokhagymás pirítóst, rozskenyerbõl, light margarinnal. Ez volt 350 kcal. Ebédre: milánóit fogok enni 200 g-ot, ez szintén 350kcal. 5-6fele eszek húslevest, tészta nélkül, egy tányérral, ez kb. 200kcal lesz. Eddig 900kcal. Délután vagy este fogok még enni 1fõtt tojást, 90 kcal, valamilyen zöldséggel (még nem tudom:paprika, uborka). Tehát az egész napom úgy 1150 kcal lesz. De ez nem pontos, mert konyhai mérlegen mindig mérem a súlyt. Tegnap volt pont 2hónapja, h kezdtem fogyózni 88kg-al. Most 78 kg vagyok és 170 cm, lány. Még egy 10-12 kg-ot szeretnék fogyni és fogok is :) Persze mellette mozgok is minden nap!

Szia. Én ettem már 2 kis fokhagymás pirítóst, rozskenyerbõl, light margarinnal. Ez volt 350 kcal. Ebédre: milánóit fogok enni 200 g-ot, ez szintén 350kcal. 5-6fele eszek húslevest, tészta nélkül, egy tányérral, ez kb. 200kcal lesz. Eddig 900kcal. Délután vagy este fogok még enni 1fõtt tojást, 90 kcal, valamilyen zöldséggel (még nem tudom:paprika, uborka). Tehát az egész napom úgy 1150 kcal lesz. De ez nem pontos, mert konyhai mérlegen mindig mérem a súlyt. Tegnap volt pont 2hónapja, h kezdtem fogyózni 88kg-al. Most 78 kg vagyok és 170 cm, lány. Még egy 10-12 kg-ot szeretnék fogyni és fogok is :) Persze mellette mozgok is minden nap!
Én reggeliztem 4 szelet ropogós kenyeret, mozarellával és pulykamell sonkával, körözöttel (zsírszegény túróból), 311kcal Tízóraira egy kis db körtét és egy kis db savanykás almát ettem. Ez 124 kcal. Ebédre barnarizses rizottót készítek, grillezett sertés tarjával, 300 kcal. A délután folyamán vagy fõtt tojást fogok enni, vagy párolt sárgarépát, vacsorára pedig még nem tudom. Én eddig -3 kg-nál tartok, de még csak 3 hete csinálom a kúrát. Sportolok is mellette hetente minimum 4 alkalommal futok és erõsítek, 20-30 perc + 50 perc.
2-es vagyok. Még legalább 8 kg-nyi testzsírtól szeretnék megszabadulni.
162cm/56kg a karácsonyi +2 kilómat akarom leadni, utána meg erõsíteni reggeli: 30g zabpehely + 1db alma + 20g mazsola tízórai: 150g banán + 70g kefír ebéd: 2db tojás + 70g fõtt barna rizs (fõtten ennyi g) uzsonna: 125g sovány túró + 40g kefír + 1db kaliforniai paprika vacsi: 125g sovány túró + 40g kefír

Hány évente fordul elő az, hogy az év minden napja ugyanarra napra esik? Tehát pl. ma január 10. -e csütörtök van, ez mikor lesz/volt így legközelebb/legutóbb?

Legjobb válasz: 2019-ben lesz legközelebb. Ha nem szökõév, akkor 1 nappal késõbbi napra esik egy nap, mint elõzõ évben, ha az, akkor kettõ.(Ha március 1-tõl Február 28ig nézünk egy évet.)

2019-ben lesz legközelebb. Ha nem szökõév, akkor 1 nappal késõbbi napra esik egy nap, mint elõzõ évben, ha az, akkor kettõ.(Ha március 1-tõl Február 28ig nézünk egy évet.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!