Találatok a következő kifejezésre: Mikor lesz ha a (3234 db)

Gondolkodtatok már azon, mi lesz ha a szüleitek betegek, magatehetetlenek lesznek? Mit tennétek? Tudtok velük beszélni erről?

Legjobb válasz: Szüleim korán meghaltak, de a nagyimat 16(!)éves koromtól kezdve ápoltam 29 éves koromig.Akkor halt meg 93 évesen.Ennek 6 éve, de ma sem tennék másképpen.Pelenkáztam, mosdattam, etettem, szeretgettem, és láttam a hálát a szemében minden nap.Bár csak még most is gondozhatnám.Hogy velem mi lesz...Én mondtam a fiamnak, ha elbutulok, be velem egy öregek otthonába, ne vegyen gondot a nyakába :)

Szüleim korán meghaltak, de a nagyimat 16(!)éves koromtól kezdve ápoltam 29 éves koromig.Akkor halt meg 93 évesen.Ennek 6 éve, de ma sem tennék másképpen.Pelenkáztam, mosdattam, etettem, szeretgettem, és láttam a hálát a szemében minden nap.Bár csak még most is gondozhatnám.Hogy velem mi lesz...Én mondtam a fiamnak, ha elbutulok, be velem egy öregek otthonába, ne vegyen gondot a nyakába :)
Én biztosan gondoznám ôket, hiszen több évig neveltek.Sokan fekvôbeteg otthonba teszik be hozzátartozójukat...nos egy töredékét meglehet érteni, hiszen a munkahelye miatt nem tudja gondozni, nem tudja megoldani, mert éhbérért dolgozik, viszont sok van aki csak nem akarja ápolni, inkább fizet hogy gondozzák az otthonok...és kb évente meglátogatja.Na sokfajta ember van.Beszélni nem akarok errôl velük, mert hát úgyis azt mondanák, hogy gondozóotthonba helyezzem el ôt/ôket.....csak azért is hogy nekem könnyebb legyen...de legbelül persze mást mondanának!
Attól függ mennyire betegednek meg. Külön tervünk nincs rá, én úgy gondolom, hogy nem kell az ördögöt a falra festeni. Én még csak 23 éves vagyok, de természetesnek tartom, hogyha valamelyik szülõmnek komoly betegsége lesz, akkor a másik szülõm mellett én leszek a legfõbb támasza. Valószínûleg akkor átbeszélnénk, hogy hogyan tovább, mire van szükség, hogyan tudjuk megoldani és átvészelni ezt az egészet.
Nekünk errõl sajnos kellett beszélnünk, mert a nagypapámat már nem lehetett egyedül hagyni, annyira ön- és közveszélyes lett az agyvérzése után :(. Mivel messze is lakott, és hozzánk sem tudtuk befogadni, egy bentlakásos otthonba küldtük. Szóval a szüleim megmondták nekünk, hogy nyugodtan küldjük õket otthonba, mert õk sem várják el, hogy munka mellett az összes idõnket az ápolásukkal töltsük, és úgyis meg fogjuk õket látogatni min. 2naponta (ha más nem jön közbe), ha erre kerülne a sor.
Én a szüleimmel anno sokat beszélhettem ilyesmikrõl, meg a halálról is. Úgy gondolom, hogy ezekrõl idõnként kell beszélni, hiszen nem tudja az ember elkerülni az elkerülhetetlent. 2009ben Édesapám beteg lett, strokos beteg, lebénult a bal felére. Ettõl függetlenül életvidám maradt, sõt sokkal jobb kedvû ember lett, mit elõtte. Sok minden nem ment neki egy ideig, fürdettem etettem stb... ez nekem természetes volt. Szerencsére sokáig nem kellett ezeket megtennem, mert hamar újra tanult járni, enni mindent, persze a bal oldala szinte használhatatlan volt. 2013 januárjában el kezdett romlani az állapota, kórházban volt sokat, iszonyatosan lefogyott... 3 hónap alatt 30kg, úgy hogy 70kg volt amúgy. Csont és bõr lett, teljesen leépült, teljesen magatehetetlen volt. pelenka, mosdatás, evés... csak feküdt. semmi mást nem tudott csinálni. Rettentõ rossz volt végig nézni ahogyan leépül.. nem kívánom senkinek. De mellette voltunk végig, segítettük amiben tudtuk, stb.. Végül áprilisban elhunyt, daganatos megbetegedésben ( ez csak utólag derült ki ) Szerintem kell errõl beszélni, pl mi anno amikor még minden rendben volt, azt is megbeszéltük, hogy hogyan szeretné majd a temetését. A végakaratának megfelelõen teljesítettük is.
Én sokat beszéltem a szüleimmel a halálról. Igaz, 14 éves vagyok, de sok mindent megéltem már.. szerintem én biztos hogy minden percemet rájuk áldoznám, és ápolnám õket.
ahogyan elnézem, a mai világban a fiatalok az én környezetemben rájukcsukják az ajtót.
Apad a80 kilos tudta volna ápolni sirni konnyü...
Messze lakunk igy nem kerü l szóba nem is tunek mit csinalni tesom ott lakik majd o kitalalna
Az én anyám azt kérte, hogy ha magatehetetlen lesz, helyezzük el egy jó(!!!) ápolási intézményben, osztályon. Vagyis ahol emberileg, szakmailag és minden szempontból megkapja a maximumot. Ahol nem nyolcágyas szobában, gondoskodás nélkül és esetenként bunkó betegtársakkal kell együtt lennie. Mi így fogjuk csinálni. Naponta megyünk majd hozzá, és a legjobb szakszerû ápolást biztosítjuk. Mert szép-szép, hogy "magam ápoljam", de mondjuk ha kisgyerekeim lesznek akkorra már, saját családom, õket nem feltétlen tehetem ki ennek, nem beszélve arról, hogy nekem magamnak is "egyben kell maradni", nem õrölhetem fel magam a napi teendõkben. Mellette lenni, az fontos, de a szakszerû ápolás is az!
Szép, hogy elég sokan ápolni akarják majd a szüleiket. Csak sajnos, ha nincs több millió tartaléka az embernek, akkor ez lehetetlen. Ha nem dolgozol és csak a gondozási segélyt kapod (kb 30e), akkor felkopik az állad...
Hiába van valakinek sok pénze, sok szabadideje, de az ÁPOLÁS mégiscsak egy külön szakma!... Egy szakképzett ápolónõ évekig tanulja, hogyan kell mosdatni, tisztába tenni, etetni, átöltöztetni egy magatehetetlen beteget, melyik betegségnél mire kell figyelni, stb... Lehet, mi családtagként jót szeretnénk, de a legjobb akarattal sem tudunk megfelelni ezeknek a követelményeknek!... Netán pont a szakértelmünk hiánya okozhatja a szüleink halálát adott esetben...
Az azért nagyon nem mindegy, hogy az illetö "csak" öreg, vagy beteg is - ugyanis komoly beteget ápolni nem egyszerü, kell hozzá megfelelö szakértelem is. Ha meg mentálisan beteg, akkor azt nem sokáig lehet birni, mert napi 24 órában figyelni kell rá, és még sokszor agresszivek is.
amikor anyummal végigmentünk ezen a fájdalmas folyamaton a nagyszüleimmel, akkor õ azt mondta, h nyugodtan tegyem otthonba ha már képtelen lesz az önálló életvitelre. itt igazából az a baj, h mindkét megoldás borzalmas teher a léleknek. ha vagy olyan helyzetben, h otthon lehetsz vele, ápolhatod, akkor abba betegszel bele, h a szülõd, aki valaha erõs ember volt, felnevelt, mindent megadott, most napról-napra gyengébb, elesettebb és neked végig kell nézni a haldoklását. ha pedig otthonba fekteted, akkor meg szívtelennek érzed magad, amiért nem te gondoskodsz róla. itt tényleg nincs jó megoldás. :( ha majd oda jutunk, h édesanyám ápolásra szorul, akkor keresünk neki egy normális helyet, és naponta látogatjuk. bár ez szerencsére még messze van, hiszen alig múlt 50 éves, életerõs, pörgõs nõ, imádja a munkáját, utazgat, színházba jár.
Nem gondolkodtam rajta elõre, de amikor sor került az elkerülhetetlenre -Papám egyre rosszabb állapotba került- egyik nap történése a másik után hozta meg sorban az aktuális döntéseket. Orvos, kórház, jobb orvos, jobb kórház, magas színvonalú idõsgondozó intézmény, naponta látogatva a Papát. Sajnos már csak egy-két hónapja maradt. Mivel nekem nincs igazi családom, most már lassan a magam jövõjén kéne gondolkodnom...

Mi lesz ha a kutya vért eszik?

Legjobb válasz: véreb lesz belõle :'D

véreb lesz belõle :'D
Ha elég sokat, akkor jóllakik. Ha keveset, akkor még éhes marad.
Attól függ, milyen vért és mennyit. Egy ismerõsöm baromfi vágóhídról hord haza vért, beleket, megfõzi és azzal eteti a kuvaszait. Van neki vagy 10 kutya. Szép kutyái vannak, Európagyõztes is van köztük, így valószínûleg nem lehet annyira rossz mint táplálék. Én nem etetném, de csak azért, mert undorító látvány.
Sok marhaságot lehet hallani. A nagymamám még úgy tudta, hogy ha forró ételt adok a kutyának, akkor veszett lesz. :) )))
A kérdező hozzászólása: Ok köszi, csak azt hittem h bevadulhat tõle mert hallottam ilyet h a nyers vértõl lehet ilyesmi, de ha nem akkor jó!
Szerinte, m ha sok vért eszik a kutya csak úgy magába akkor inkább az lesz hogy kihányja...
Lehet hogy a kutyád egy vámpírkutya.
A kérdező hozzászólása: Azér annyira nem durva a helyzet!:D

Mi lesz ha a sörbe beledobok két algopirint kiütne?

Legjobb válasz: Már egy elsõéves orvos vagy gyógyszerész, illetve egy tájékozottabb laikus is megmondja neked: alkohol és a fájdalomcsillapító nem lépnek kölcsönhatásba egymással. Gondolom a bódultság elérése a célod, de ezt ezzel nem tudod elérni, nem erõsíti a gyógyszer az alkohol hatását. Max. annyit érhetsz el, hogy hányingered lesz/hányni fogsz, illetve (mivel a fájdalomcsillapítók károsíthatják a gyomor nyálkahártyáját) gyomorvérzésre lesz nagyobb esélyed.

Semmi hatása nem lenne, csak a szervezetedet károsítanád jobban. Igyál Xanaxot abszinttal, az lehet, hogy az életbõl is kiüt...
Már egy elsõéves orvos vagy gyógyszerész, illetve egy tájékozottabb laikus is megmondja neked: alkohol és a fájdalomcsillapító nem lépnek kölcsönhatásba egymással. Gondolom a bódultság elérése a célod, de ezt ezzel nem tudod elérni, nem erõsíti a gyógyszer az alkohol hatását. Max. annyit érhetsz el, hogy hányingered lesz/hányni fogsz, illetve (mivel a fájdalomcsillapítók károsíthatják a gyomor nyálkahártyáját) gyomorvérzésre lesz nagyobb esélyed.
Akkor is mekkora gáz vagy ember!! Alapból a drogozás, de hogy Algopírinnel akarsz elszállni! Most sírjak vagy röhögjek?
Azt elé tudom képzelni, hogy rosszul lennél tõle, de ettõl nem szállnál el... Istenem...-.-'
Jézusom te nagyon barom vagy ! Gondolom nem magadnak szánod ha így kérded hogy "kitûnne" ! Ember én azt gondolom hogy el akarsz kábítani valami lányt ! Nehogy megtedd te elmebeteg !
én tavaly pórul jártam az algopirinnel... elfelejtettem hogy bevettem, és nagy hévvel beültünk haverokkal kocsmázni. úgy kiütött 4 sör mint soha az életben, végighánytam a fél várost...
Szóval nem aszpirint akartam irni hanem algopirint NEM! (már én is kész vagyok!:)
szerintem ne 2 aszpirint hanem 1 cataflamot. Az tuti hogy elkészít:)
Minden értelmes ember tudja, hogy gyógyszerre nem iszunk alkoholt, mert utána ha rosszul lesz, kapaszkodhat az elsõ szembejövõ bokor ágaiba. Mellesleg ki nem ütne, de kutyául éreznéd magad. Ha nem hiszed el, ideültetem gép elé barátnõm, úgyis épp itt van nálam, õ tudna mesélni.
Mint diszkós qrvát a Hubertusz.
A kérdező hozzászólása: háháááááá >:D dehogy nem vagyok perverz, csak magamat ütném ki :D
hé niga! ne algopirint tegyél bele hanem rögtön kataflámot. az ám az igazán [email protected]@tós készítmény. vörös leszel tõle mint az ördög [email protected] :D

Mi lesz ha a pici is elkapja?

A párom meg volt fázva, és elkapta t?le a 2.5 éves fiam, tegnap szegény már nem érkezett a szája elé tenni a kezét amikor tüsszentett és a 4 hetes kisfiamat teljes egészében betakarta. Gyorsan letöröltem az arcát, de félek, hogy így is elkapja, hiszen a nagy mindig ott sertepertél körülötte. Lehet e esetleg ilyen picinek szívni az orrát, vagy mit lehet rá adni neki? Mit fog szólni a gyerekorvos, hogy 1 hónapos de már megfázítottam? Nagyon megvagyok ijedve!

Legjobb válasz: Ha szoptatod, akkor jó eséllyel nem lesz beteg. Egyébként viszont a fertõzéshez elég az, hogy pár percig egy szobában tartózkodnak, nem kell ahhoz rátüsszenteni.

Ha szoptatod, akkor jó eséllyel nem lesz beteg. Egyébként viszont a fertõzéshez elég az, hogy pár percig egy szobában tartózkodnak, nem kell ahhoz rátüsszenteni.
Szerintem ez az egymás összefertõzése minden családban megesik, teljesen normális dolog. Egy egyhónapos is lehet náthás, sõt, általában az ilyen picik gyógyulnak meg a leghamarabb. Ez nem megfázás, megfázni akkor szoktak az emberek, ha hiányosan vannak öltözve, ez viszont nátha, amit simán el lehet kapni, szóval senki nem mondhatja, hogy te voltál a gondatlan. Orrot szívni már a legkisebbeknek is lehet, abból nincs gond. A gyerekorvosnak meg az a dolga, hogy gyógyítson, nem az, hogy téged leteremtsen, amiért az egy hónapos babád elkapta a nagytesója nátháját. Ha a naggyal voltál nála a náthája miatt, akkor szerintem különösebben meg sem lepõdik majd, ha a pici is elkapta. De simán megeshet, hogy nem is kapja el. Tényleg ne aggódj, ha el is kapta, az sem tragédia, és ahol testvérek vannak, ott nem is lehet kiküszöbölni nagyon az ilyesmit.
Elõzõt kijavítanám: a megfázás és a nátha ugyanaz: mindkettõ fertõzõ betegség, és kb 200 fajtája kering közöttünk. Hol egyiket kapjuk el, hol másikat. Hiányos öltözettõl nem lehet megfertõzõdni, "megfázni", viszonta lehûlés legyengítheti az immunrendszert annyira, hogy megbetegszel egy olyan vírustól, amitõl egyébként nem betegednél meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nálunk is ez volt a helyzet, a kisebbnek 4 hetesen már enyhe tüdõgyulladása volt, kapott antibiotikumot, normaflore-t, kalcikidet és c vitamint, plussz sterimarral fújtam az orrát orrszívózás elõtt. Remélem ti megússzátok...
Nekünk is idehozták az influenzát, 5 hetesen beteg lett a pici (a nagy meg életében elõször 2 évesen). Nem szólt semmit az orvos, csak csodálkozott, hogy kaphatta el, ha csak anyatejes. Ezt én se értem, de mindegy, túlvagyunk rajta. Majdnem 1 hónapig beteg volt mindkettõ gyerekem :( Tengervizes spré, baby nasivin, cebion c ment mindkettõnek.

LGKP502-m van, mi lesz ha a gyári beállításra kattolok?

Az oké, hogy visszakerül a gyári beállitás. pár cuccot már elrontottam a telómon, ezért akarom:D csak hogy a képeket is törli-e, háttért visszaállít ilyesmi, szóval hogy ez alatt mit értsek. lehet hülye vok de ha tudod akk ird le:D

Legjobb válasz: Memóriakártyán levõ adatok megmaradnak, minden más olyan lesz, mintha elõször kapcsolnád be. Ha gépre kötöd és készítesz mindenrõl egy biztonsági mentést, akkor utána vissza tudod állítani pár perc alatt a dolgaid. Memkarit meg vedd ki (bár azt nem piszkálja).

Memóriakártyán levõ adatok megmaradnak, minden más olyan lesz, mintha elõször kapcsolnád be. Ha gépre kötöd és készítesz mindenrõl egy biztonsági mentést, akkor utána vissza tudod állítani pár perc alatt a dolgaid. Memkarit meg vedd ki (bár azt nem piszkálja).

Mi lesz, ha a fidesz fog kormányra kerülni, megszívjuk? Előszedik-e a régi lemezt (nyugdíj, családi pótlék befagyasztása, stb)?

Legjobb válasz: Amit eddig hallottam tõlük: elsõ lesz a vagyonadó eltörlése.Nem akarok azon vitatkozni,hogy ez az adó jó-e,de 30 millás lakása-háza nem a kiskeresetû embereknek van.Aki feltudott venni 30 millió kedvezményes hitelt ( aminek a kamatkülönbözetét még sokáig fizeti az állam a mi adónkból),annak nem kevés volt a keresete,és a háza sem 30 millát ér.Tehát a jómóduaknak és gazdagoknak fog kedvezni. Amikor kormányra került,egybõl lecsökkentette a nyugdíjemeléseket.Most viszont svéd mintára akarja a nyugdíjrendszert átalakítani.Ez a már meglevõ nyugdíjakat is 10-15 %-kal csökkenti majd.Sovány vígasz,hogy Szíjjártó azt nyilatkozta,hogy azért gondoskodnak majd a nyugdíjak értékállandóságáról.(Hiszi a piszi!) A családipótlékot biztosan nem emellik,legfeljebb vissza hozzák az adókedvezményeket.Annak idején ezt is csak a magasjövedelmûek tudták igénybe venni. A kiskeresetûeknek még rosszabb sora lesz,a pénzesek meg még gazdagabbak lesznek.

Amit eddig hallottam tõlük: elsõ lesz a vagyonadó eltörlése.Nem akarok azon vitatkozni, hogy ez az adó jó-e, de 30 millás lakása-háza nem a kiskeresetû embereknek van.Aki feltudott venni 30 millió kedvezményes hitelt ( aminek a kamatkülönbözetét még sokáig fizeti az állam a mi adónkból), annak nem kevés volt a keresete, és a háza sem 30 millát ér.Tehát a jómóduaknak és gazdagoknak fog kedvezni. Amikor kormányra került, egybõl lecsökkentette a nyugdíjemeléseket.Most viszont svéd mintára akarja a nyugdíjrendszert átalakítani.Ez a már meglevõ nyugdíjakat is 10-15 %-kal csökkenti majd.Sovány vígasz, hogy Szíjjártó azt nyilatkozta, hogy azért gondoskodnak majd a nyugdíjak értékállandóságáról.(Hiszi a piszi!) A családipótlékot biztosan nem emellik, legfeljebb vissza hozzák az adókedvezményeket.Annak idején ezt is csak a magasjövedelmûek tudták igénybe venni. A kiskeresetûeknek még rosszabb sora lesz, a pénzesek meg még gazdagabbak lesznek.
Aki most csodát remél tõlük, és tényleg elhitte Orbánnak, hogy õk majd visszavonják a megszorító intézkedéseket, sõt lesz nemcsak 13. hanem még 14. havi nyugdíj is, az nagyot fog csalódni. Egyrészt nincsen mibõl, másrészt a Fidesz politikája amúgy sem a legalacsonyabb jövedelmûek felzárkóztatásáról szólt 98-02 között. Kíváncsian várom a kormányzásukat, illetve azt az idõt, amikor a közvélemény elkezdi számon kérni rajtuk az elmúlt 8 év összes handabandáját, ami a szájukból elhangzott.
Jövõre már 1150 milliárd IMF hitelt is vissza kellene fizetni, ne számítson senki semmi jóra, további megszorítások lesznek, a Fidesz-nek nagyon nehéz dolga lesz hiszen egészen mással hülyítette nyolc évig a népet, kíváncsian várom ahogyan a Fidesz szavazói majd rádöbbennek hogy a Király meztelen.Könnyen elõfordulhat hogy a Fidesz kormány nem fogja kitölteni a négy évét, a nép el fogja zavarni.
09:24-es: onnan, hogy az emberek nagy részének elege van az egészbõl, és el sem megy szavazni, viszont a Fidesz 8 éve egyfolytában kampányol...
Ha ennyire tisztában van mindenki mindennel, mint itt az elõzõek, meg azért máshol is azt tapasztalom, hogy minimum nincs az a nagy lelkesedés a FIDESZ-kormány eljövetelével kapcsolatban, akkor mégis honnan jön össze az a történelmileg sosem látott többség, ami most a közvélemény-kutatások szerint Orbánékat támogatja?
Jogos a kérdés!Szerintem a választásokon egészen mások lesznek az eredmények, a közvélemény kutatások inkább az emberek hangulatát tükrözik, de ha felelõsen kell dönteni a szavazófülke magányában akkor már nem ezek az eredmények lesznek.A Fidesz is volt már kormányon, és semmi jót nem lehet elmondani arról a négy évrõl, a gazdagokat támogatták csak, most is a milliárdosok a rendszerváltás nyerteseit támogatják a vagyonadó eltörlésével, a kiesõ bevételeket meg majd megfizettetik a szegény emberekkel.
Tökmindegy ki lesz hatalmon , mert tartozunk a zsidóknak mint állat, szal fizetni kell mint a kisangyal, vagy övék teljesen az ország :/ És ahhoz hogy fizetni tudjunk megszorítani kell.
K*rvára nem érdekel...
Szerintem a propaganda szövegeikben visszaköszön a tb rendszer reform, a szociális ellátás javítása, a kis és középvállalkozók támogatása, a szociális juttatások növelése, az adó és járulékcsökkentés, és a nyugdíjak vásárlóértékének növelése. Ezekbõl lesz amit majd megvalósítanak, és lesz amit nem. Azt szerintem senki se tudja megmondani, hogy ez jó lesz e számunkra van sem. A fidesszel mindíg az volt a probléma, hogy a nagyobb kedvezményeket a kevésbé rászorulók kapták. Tehát nagyobb adókedvezményben részesültek a több árbevétellel rendelkezõ cégek, és több szociális segélyt kaptak a nagyobb jövedelemmel rendelkezõk. Ez úgy gondolom, most sem lesz másképpen.
A kérdező hozzászólása: Kedves 18:15-ös! Nem értem milyen regisztrációról és pontokról beszélsz. És kár annyira védeni a fideszt. Egyedül nevelem a gyerekem, és még nagyon jól emlészkem, hogy amíg a fidesz volt kormányon, egy fillért sem emeltek a családi pótlékon. Egyetértek azzal, hogy a fidesz vagy mszp teljesen mindegy, mellesleg mindkét párt tele van az elmúlt rendszer régi elvtársaival bolsevikjaival, kiugrott ügynökeivel. Akik dróton rángatják az országot. Ha lehullana a hályog a szemedrõl, látnád, hogy 20 év alatt senki nem tett semmi értelmeset, együtt szúrták el, mindnek menni kéne.
Attól tartok , bárki is kerüljön kormányra, megfogjuk szívni..Én jelenleg egyetlen olyan pártot sem tudok mondani, aki igazán megérdemelné, hogy kormányra kerüljön. A nyugdíjat és a családi pótlékot úgy tudom, nem a fidesz fagyasztotta be.Amikor ezek a dolgok megtörténtek, már nem a fidesz volt kormányon.Az én meglátásom szerint eddig még õk voltak a leginkább család és nyugdíjaspártiak.
remélem már beregisztráltad a kérdésért a pontokat és boldog vagy... ekkora hülyeséget csak ti tudtok kitalálni..... a családit a fidesz emelte fel, a nyugdíjat szintén az mszp elvette a 13. havi nyugdíjat, befagyasztotta a családit... de persze errõl is a fidesz tehet, ahogy a napokban kitalálták hogy zuschi is fideszes.....
A kérdező hozzászólása: Sajnos változásra még mindig nincs egységes akarat az emberekben. Amíg ez nem lesz, nem is változik semmi. Marakodnak az emberek és a pártok is. Amíg annak van a legnagyobb becsülete aki sokat tud csalni lopni büntetlenül, addig csak a figurák cserélõdnek, minden marad. Jöhet ide akármilyen párt, ígérhet tökéletes országot, ha ennyi ember él fekete munkából, csempészésbõl, adó elkerüésbõl, virágzik a korrupció stb. Ugyan ki akarna itt rendet? Attól hogy a bõrfejûek meg a gárdisták végigmennek az utcán, majd kevesebben fognak adót csalni, feketézni, és a korrupt hivatalnok nem veszi el a milliókat? A minimálbérre bejelentett dolgozók meg rimánkodni fognak a fõnöknek, hogy minden pénzük után adót akarnak fizetni? A jobbik is csak a csórókon rúgna egy párat, akik meg megszedték magukat megúsznák úgyis.
'Nem tudom, hogy a Fidesz mit akar visszacsinálni' - interjú Szapáry Györggyel: http://nol.hu//specialis/rss_valogatas/20100120-felkorbacsol.. Olvassátok el, érdemes!!!
A kérdező hozzászólása: Amíg a pártok, és az emberek egymásra mutogatnak, semmi nem változik. A jobbik is olyan mint az mszp és a fidesz. Semmi különbség. Egyik embertõl elvesz, hogy a másiknak tudjon adni, és õk is csak vagdalkoznak. Komolyan mondom, ettõl még a régi rendszer is jobb volt. Legalább mindenki befogta, és ment dolgozni.
Azt fogjátok már fel légyszi, hogy az MSZP--SZDSZ és a FIDESZ tönkretette, teljesen lezüllesztette az országot az utóbbi 20 évben. ( Persze, az mdf és a kisgazdák is jócskán sárosak az ügyben.) Ezekre akartok szavazni? Amíg ez a két nagy párt létezik, az ország továbbra is hanyatt-homlok bukfencezik lefelé-- egyenest a pokolba. Arra a pártra kell szavazni, amelyik (még) nem is létezik, mert az 5 %-os parlamentbejutási küszöb miatt meg sem merték alapítani. Olyan magas az 5 %, hogy aki most kint van, az kint is marad… Aki mindig fizetés emelésért sztrájkol, az mindig is szegény lesz. Idõnként politikai célokért kellene. ( Pocok / F ) :-)
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de még azt hozzáfûzném, hogy a társadalom nagy többsége, és a politika egyáltalán nem akar rendet. Nem is lesz, csak akkor ha felnevelõdik egy olyan generáció aki nyugalmat, és rendet akar. Akiknek a becsület, és az erkölcsi tartás, azok az értékek lesznek fontosak, amiket most lábbal tipor mindenki. Nem tudom mi lesz, de abban biztos vagyok, hogy akárki jön a csórók isszák meg a levét!
Tökmindegy ki kerül hatalomra. Nem fog szarból várat építeni 4 év alatt, ezért nagy valószínûséggel átengedik a szocik a fidesznek, hogy 4 év múlva "joggal" mondhassák majd: na látjátok, õk sem tudtak mit kezdeni, nem lett jobb semmi. Nem is lesz, Ezt a szart min 10-20 év alatt lehetne rendbe tenni.
Megbuknak a szocik mint a szar. Mindenki változást akar mert annyira nem értetek semmihez hogy hihetetlen.
10:26!És válaszolná arra a kérdésre is hogy melyik volt az a ellenzéki párt aki 8 éven keresztül mindig azzal támadta a kormányt hogy miért nem ad többet az embereknek?, és hogyan meri elvenni a 13.havikat, a 200 milliárdos gázártámogatást stb stb.?Egyébként szerintem is úgy fog történni ahogyan leírtad, de az is lehet hogy a feldühödött nép egy év múlva elzavarja Orbánt mert egészen mást mondott ellenzékben mint amit csinálni fog kormányon.
10.26: Jó volt a megjegyzésed tényleg, de ne legyél ilyen ideges. Ilyenkor szoktatok hibázni.
Kösz az elõzõ válaszokat. Hát kíváncsi vagyok, de azt talán megjegyezném, hogy a közvélemény-kutatók azért olyan marha nagyot nem szoktak tévedni. Legfeljebb pár százalékot.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, csak végre azt szorongatnák, akitõl még van mit elvenni.
Itt akárki kerül hatalomra megszívjuk, mivel az ország el van adva, nem áll a pénzünk mögött sem arany sem infrastruktúra (ami még hazai lenne) ezáltal szabadon is lófrálhat az árfolyam akár. és kétlem hogy afelé fog tendálni, hogy 1 magyar forinttal kfizetjük a komplett államadósságot. illetve ha igen akkor a fizetésed pár milliomod fillér lesz ugye....

Mi lesz, ha a baba nem fogja szeretni a zajt?

Négy hónapos terhes vagyok. Anyóséknál lakunk ahol mindig mindenki beszél, megy a tv stb. Szerintetek a baba hozzá fog ehez szokni?

Legjobb válasz: igen.és nem kell rászólni senkire.mert abból csak vita lesz.

igen.és nem kell rászólni senkire.mert abból csak vita lesz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt írtam, hogy nem biztos, hogy hozzá fog szokni. Ilyen is van. Emlékezetem szerint 9 hónapig nálam is pocaklakó volt a baba. Elég nagy a baráti körünk és akár hozzá is szokhatott volna a zajokhoz , de nem így alakult. A nagyobbik lányom mikor baba volt bármilyen zaj mellett jókat aludt. A kicsi aki most 7 hónapos minden zajra felébred. Itt nem is a "világ" zajaira gondolok. Hiába volt már rá 7 hónapja sajnos nem szokta meg a hangos zajokat. Pl ha egy autó ajtaja csapódik vagy az ablak elõtt beszélgetnek hangosan felébred rá. Képes zajban is elaludni de kb 15 perc amit így bír. Ha csendes szobába altatom és lehalkítom a tv-t stb akkor 1 óra. Lehet , hogy morbid de én képes vagyok megkérni az ismerõsöket h mikor alszik akkor csendesebben beszéljünk. A tv-t sem hangosítom fel amikor este szeretnénk nézni. Ki fogjuk bírni ezt az idõszakot így. Sajnos nincs lehetõség másik szobába altatni és nincs nappali rész sem a házban ahol lakunk. Laktam panelban és nyáron nem nyitottam ablakot csak este. Ki hogy csinálja... A nagyszülõket szerintem meg lehet kérni, hogy amikor alszik a pici akkor halkítsák le a tv-t és csendesebben legyenek. Ez az idõszak nem tart örökké. Nem hiszem, hogy azért mert valaki öreg azért idióta is. Minden megoldható ha valaki akarja. Aki meg nem az szoktassa a gyereket mindenhez amitõl nem akar megválni. Csak egyet nem értek. Mindig hasonlókat olvasok itt. Vágynak és vállalnak gyereket de mikor megszületik ilyen -olyan indokkal nem hajlandóak az érdekében lemondani semmirõl. Szokja a zajt mert....szokja a kutyaszõrt mert "be van oltva".....de nehogy adjál neki 4 hós kora elõtt más ételt a tejen kívül mert akkor húha...de már 4hó és egy naposan lehet. Igenis vannak különbözõ természetû babák. vannak jobb alvó, evõ stb és v annak rosszabbak. Kedves kérdezõ ha szerencséd lesz akkor nem lesz baja a babádnak a zajjal. Ha nem akkor a legjobb tudásod szerint próbáld meg neki biztosítani a pihentetõ alvást. Mivel nekik még nagyon fontos , az egészséges fejlõdésükhöz.
Szerintem már az anyaméhben hozzászokik a zajhoz. Az én babám a kutyaugatást úgy megszokta, meg se rezzent, amikor hazahoztuk és meghallotta elõször ugatni a nagypofájú kutyáimat. Pont azért, mert nem elõször hallotta, volt rá 9 hónapja odabent, hogy megszokja. Egyáltalán nem zavarja, nem fél tõle. Aludni is jobban tud alapzajban, mint teljes csendben.
Csak kérdezem, hogy például nyáron amikor nyitva az ablak harmincvalahány fokban és a gyerekek meg fiatalok még lent játszanak a ház elõtti játszótéren ( rúgják a labdát, görkorcsolyáznak, visítoznak stb. ) akkor azt hogy halkítod le kedves utolsó? A gyereket nem direktbe szoktatja az ember a zajhoz úgy, hogy mondjuk járatja mellette a porszívót miközben üvölt a tévé de az ilyen dolgokkal nem lehet mit csinálni mert az élet nem áll meg körülötted azért mert gyereket szültél. Szóval ha a csecsemõ álmos és az esetlegesen félig süket anyósék hangosan beszélnek vagy az emberek az utcán hangosak akkor is aludni fog és megszokja, hogy igenis mozognak körülötte az emberek.
4es! Ott a pont! Mi a fenének gyerek annak aki egy csecsemõt akar "szokatni" mint inkább pár hónapig kibírná zaj nélkül?!
4es vagyok A tv-rõl le lehet venni a hangot és lehet halkabban beszélni és nem áll meg a világ , ne aggódj, így sem! Mi is így csináljuk.Toleránsak vagyunk a tündi-bündi kisbabánkkal.
Miért kelk egy babának zajban aludnia??? Azért mert nem állhat meg a világ mert anyuci tündi bündi babája csicsikál.
Nem biztos h hozzá fog szokni. Ezen mindig kiakadok. Miért kelk egy babának zajban aludnia??? Mert úgy nem nekünk kell figyelni h csend legyen inkább " majd megszokja"... az elsõ lányom bármilyen zajban elaludt. A második bármilyen zajra felébredt...nem szokta meg!!!
Szia! A baba hozzá fog szokni ne izgulj. Sõt kifejezetten hasznos ha mindig van valami alapzaj és nem néma csend van amikor alszik mert így nem fog felkelni minden kis reccsenésre és te is tudsz majd tenni-venni mellette amikor õ pihen :-)
Ahol van 1-2-3 gyermek, s oda születik még egy, na ott van aztán zaj! Ez van, a gyerekeknek meg kell szokniuk egymást. Nálunk is alszik a pici annak ellenére, hogy a többiek mesét néznek, játszanak, szaladgálnak...
Én is anyóséknál lakok, igaz, itt nincs nagy zaj , de meg lehet õket kérni, hogy halkabban legyenek! Nem hiszek abban, hogy a babának meg kell szoknia azt, hogy zajban alszik!A nyugodt pihenés kell a babának is. Ha megoldható mi csendesebbek vagyunk, de azért a napi teendõket csináljuk nappal, csak csendesebben, ha lehet.
Más választása nem lesz mint megszokni. Mondjuk nektek is jókor jött eszetekbe, gyerekterezéskor is ennyit zaj volt.
Ha nem, akkor kulon lehet koltozni.
4es vagyok. Én sem a kint i zajokra gondoltam.Rengeteg kisgyerek van az utcánkban, akik nap mint nap kint játszanak, bicigliznek, kismotoroznak, elég zajosak, néha kicsit hangosabb, de annyira nem zavaróan.Nekik persze nem szól az ember, gyerekek, hadd játszanak ! De itthon, hogy ne csapkodják az ajtót, beszéljenek halkabban, vagy vegyék le a tv-rõl a hangot szólni szoktam.Amit nem tudok megoldani, az a mosógép zaja , az most is megy, de inkább akkor indítom el, ha ébren van a baba. Amúgy addig alszanak csak sokat amíg nagyon kicsik néha nem lehet kiküszöbölni a zajt, késõbb azt a pár órát ki lehet bírni halkabban is!

Akkor mi lesz, ha a motoron a benzincsapot nem zárom el?

Egyáltalán ez miért jó? Én járó motornál elzártam, és még ment a motor(10mp-ig vártam). Gondolom azért jó, mert a gravitáció miatt lefolyna a nafta, így meg nem.(csak tipp) De akkor menet közben hogy nem folyik le? Illetve mi baj történhet ha éjszakára nyitva felejtem?

Legjobb válasz: Ha menet közben elzárod, eltart még egy darabig, mire elfogy a rendszerbõl a benzin, aztán le fog állni a motor. Nem lesz semmi baja, próbáld ki nyugodtan, de kicsit többet várjál. Álló helyzetben azért kell elzárni, mert ha a karburátor nem tökéletes, elfolyhat a benzin, és az egyrészt drága (a benzin vér), másrészt balesetveszélyes, mert ugye némileg gyúlékony...

Ha menet közben elzárod, eltart még egy darabig, mire elfogy a rendszerbõl a benzin, aztán le fog állni a motor. Nem lesz semmi baja, próbáld ki nyugodtan, de kicsit többet várjál. Álló helyzetben azért kell elzárni, mert ha a karburátor nem tökéletes, elfolyhat a benzin, és az egyrészt drága (a benzin vér), másrészt balesetveszélyes, mert ugye némileg gyúlékony...
Egy kis fém tû zárja el a benzin útját, ami egy többnyire réz cuccba illeszkedik. Jobb esetben ez zár olyan jól hogy nem folyik el a benzin. De ha mégsem akkor az úszóházba folyamatosan szivárog a benzin, annak túlfolyóján pedig ki. Ami nem túl jó... Menet közben nem gond ha picit szivárog, mert a motor ba úgyis kell belõle. Ha meg járó motornál elzárod akkor meg még szépen kiszipkáz valamennyit az úszóházból meg a benzincsõbõl. Aztán leáll a motor. Akár azt is kipróbálhatod hogy menet közben zárod el, úgy gyorsabban elfogy. Csak készülj fel arra hogy meg fog állni, és persze ne forgalmas helyen tedd ezt :D

Mit csináljak ha a részegek hergelik a kutyámat a kerítésen keresztül? Ma pl. már a feje is majdnem bent volt. Mi lesz ha a kutya megharapja? Elveszik tőle? Akkor is ha nem ő volt a hibás?

Legjobb válasz: Tegyél a kerítésre egy harapós kutya táblát. Ha úgy is benyúlkál, vagy valamilyen testrészét beteszi, és megharapja a kutya, akkor neked nem lesz belõle problémád, hisz te figyelmeztetted a táblával.

Tegyél a kerítésre egy harapós kutya táblát. Ha úgy is benyúlkál, vagy valamilyen testrészét beteszi, és megharapja a kutya, akkor neked nem lesz belõle problémád, hisz te figyelmeztetted a táblával.
"Az utcánk is tele van ilyen kutyákkal, amik szinte kerítésen keresztül letépi az ember fejét, ha csak elhalad a kerítés elõtt" De nála nem ez történik.
Ha a kutyád bent van és kintrõl benyúlkál valaki, eközben megharapja õt, akkor csak annyi lesz, hogy be kell mutatnod az oltási könyvet. Értelemszerûen nem vehetik el tõled a kutyát, hiszen nem megtámadott egy embert, hanem azt tette, ami a dolga: õrizte a házat és védte a gazdáját. Az állatkertben is letudják a felelõsséget azzal, hogy kiírják, nem szabad átnyúlni a rácsokon, aztán ha mégis megteszed, akkor magadra vess..
Szerintem nem ugat eszeveszetten. De ha igen, itt akkor se ez volt a kérdés. Ha a gzaid elégedett azzal, hogy mikor jelez a kutya, akkor neked semmi beleszólásod abba, h szerinted hogy lenne jobb. Aki meg hergeli, az meg is érdemli h letépjék valamijét.
Ha ez rendszeres, (mondjuk mert kocsma/diszkó van a közeletekben) akkor érdemes lenne tujákat ültetni végig a kerítés mentén, akkor nem tudnának benyúlkálni.
Becsalogatod a fazont egy nagyfröccsre, lecsavarsz neki két nyaklevest, megtekergeted a fülcimpáját, majd odaveted a felhergelt kutyának "Fido itt az új játékod" felkiáltással. Ezek után csinálsz magadnak egy kávét, és kihívod a rendõrséget miközben élvezed a látványt.Alibiként szolgáljon a szomszéd néni, ki látta, hogy az "Iszákos desznyó átmászott a kerítésen csirkétfogni-napotlopni", stb. Ezek után még a rend éber õrei is megregulázzák a fiatalurat...
Ha kint van a tábla nem a te hibád lesz, egyébként is kapunk belül tudja ugye megharapni, az új törvény pedig ha valaki a magánterületeden van azt csinálsz vele amit csak szeretnél...Magyarul kint van a tábla mégis odajött nem te leszel a hibás ha megharapja
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló4 Nem a járdás oldalban lakunk, és a hülye részeg direkt jön ide és vadítja, hergeli a kutyát és minket is. Tartsd meg a véleményed, mert nem arról volt szó amit írtál. Már miért is lennék én a hibás? Legyél szíves és magyarázd már el nekem!! A kérdésbõl pedig hiányzik egy betû: Elveszik tõleM? Arra értettem, hogy félek ha valakit megharap, akkor elviszik a kutyát. A kerítésünk merev pala az egész, kivéve az utcafronton kb. 1-2 méter. De nem akarjuk bebetonozni teljesen magunkat. Azért hagytuk meg. Mi már ki se látunk, nemhogy a kutya....
14:31 vagyok Jó, ha nem az történik, amit felvázoltam, akkor bocs. Viszont szerintem az esetek 90%-ában ez a hergelésnek a kiváltó oka, ezért írtam így.
Ne vedd sértésnek, de szerintem meg a kutyád a hibás (és Te). Mert valószínûleg, ha nem ugatná õket eszeveszetten, akkor nem hergelnék. Az utcánk is tele van ilyen kutyákkal, amik szinte kerítésen keresztül letépi az ember fejét, ha csak elhalad a kerítés elõtt - még akkor is, ha semmi szándéka nincs az arra járónak betörni! Nekünk is vannak házõrzõ kutyáink (nem is egy), de õk csak akkor kezdenek ugatni, ha a kapukilincset lenyomja, vagy ha a kerítéshez hozzáér valaki - addig, a békésen arra sétálókat nem ugatják meg (még a hangoskodó részegeket sem!!) Szóval neveld rá a kutyádat, hogy csak olyankor ugasson és nem vonyítson minden arra járóra/macskára/részegre és akkor nem fogja tudni senki "hergelni". Mindig a gazdi a hibás, ezt ne felejtsd el!
Kitõl veszik el? Nem vágom. Szólj rájuk, te vagy otthon. Be volt zárva a kerités igy nem te leszel a hibás sem a kutyád.
Ha kb tudod az idõpontot, amikor arra megy egy ilyen társaság, készítsd elõ a slagot. Amikor odaérnek és megy a mûsor, telibe totális erõvel, lehetõleg jó sokáig. Egy italos embernek a víz méreg:) )))))

A lányom ma kezdett munkahelyen 5órába, , , útközben, , hívták 1 másik helyről, hogy hétfőn állásinterjúra kellene mennie, , , természetesen bement dolgozni, , de mi lesz ha a hétfői sikeres lesz és felveszik, , akkor a másikat, hogy hagyja ott?

Legjobb válasz: Mivel próbaidõ alatt nem kell indokolni, miért is lép ki, csak közli, az elsõ helyen h azonnali hatállyal felmond. És ha a második hely jobbnak igérkezik oda megy.

Mivel próbaidõ alatt nem kell indokolni, miért is lép ki, csak közli, az elsõ helyen h azonnali hatállyal felmond. És ha a második hely jobbnak igérkezik oda megy.
Ez így igaz, kérjen idõpontot az interjúra úgy hogy ne essen bele a munka idõbe ahol jelenleg van, biztos kap idõpontot. És csak akkor hagyja ott a jelenlegit ha már tuti biztos hogy mehet dolgozni az új helyre. Simán fel mondhat mivel próba idõn van így nem kell indokolnia miért.
Sztem dolgozzon itt és csak akkor lépjen ki, ha már biztos az új munkahely. Próbáljon meg interjúidõpontot kérni munkaidõn kívülre.
"de mi lesz ha a hétfõi sikeres lesz és felveszik, , akkor a másikat, hogy hagyja ott" A kérdés ez volt! Hogy hagyja ott a munka helyét, mit mondjon. Nem pedig az, hogy mikorra egyeztessen interjút vagy hogy mikor hagyja ott! Ahogy az elsõ válaszoló írta indoklás nélkül elmehet, de mondhatja hogy talált mást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm...
A kérdező hozzászólása: köszi Neked is, , megtörtént az egyeztetés az interjura, , és valószínûleg jobb lesz a másik, , mert ahol most van ez csak kényszermegoldás, , , mert 1 éve itthon van..
A kérdező hozzászólása: köszi, , igen konkrétan ezt akartam kérdezni:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!