Találatok a következő kifejezésre: Mikor lesz egy cica (22 db)

Ha lefejek tejet szopi (k) után, hogy pl eljussak egy este színházba, akkor mi lesz a cicimmel/tejjel a színházban töltött idő alatt?

Be fog durranni mert tele lesz, de ott nem tudom lefejni. Nem zavarja ez be nagyon a szopit? Nem lesz kevesebb a tej emiatt? Esetleg nem fog begyulladni?

Legjobb válasz: Volt, hogy el kellett mennem, és lefejt anyatejet kapott az akkor 2 hónapos babám. Tettem be melltartóbetétet, és amint hazaértem, lefejtem a tejem. Nekem így nem volt kellemetlen, és semmi gondot nem okozott sem a mellemben, sem a szoptatásban, tejtermelésben.

Volt, hogy el kellett mennem, és lefejt anyatejet kapott az akkor 2 hónapos babám. Tettem be melltartóbetétet, és amint hazaértem, lefejtem a tejem. Nekem így nem volt kellemetlen, és semmi gondot nem okozott sem a mellemben, sem a szoptatásban, tejtermelésben.
Mennyi idõs a babád? A cumizavart kikerülendõ érdemes nem üvegbõl megetetni a lefejt tejjel. HA a feszítõ érzés nem zavar, utána, ha hazaértél, lefejheted a tejet és elteheted (ne azt add következõ etetéskor, hanem szoptass, akkor nem zavra majd ez be).
A kérdező hozzászólása: Most egy hónapos. 2 hós lenne kb mikor mennénk...
De durva. Ilyen szinten az otthonához van láncolva az ember a szoptatás miatt? Hát nem csoda hogy ennyien nem rajonganak érte. Boccs az off-ért és várom a lepontozókat.:)

Mikor lesz egy kandúr cica tenyészérett?

Azzal tisztában vagyok hogy mikor lessz ivarérett.

Legjobb válasz: 7-12 hónapos korában.

7-12 hónapos korában.
Ha törzskönyves a cicád két éves kora elõtt nem lehet kölyke!
A kérdező hozzászólása: Nem értem mi köze van a törzskönyvnek a tenyészérettséghez.Egyébként törzskönyves a cicám. Ha arra gondolsz kogy amíg a fedezõ kandúr el nem éri a két éves kort addig a kicsiket nem lehet letörzskönyveztetni. Ezt megcáfolnám, mert a nõstény cicámat 1 éves kandúrral fedeztettem és letörzskönyvezték a kicsiket! Azért köszönöm a válaszod!
Szerintem nyitott ablakon tuti ki fog menni...
tegyetek rá szúnyoghálót
Mármint az ablakra ne a cicára XD
Nálunk kibontotta a szúnyoghálót az ablakon, úgyhogy nagyon profi módon szereljétek fel!:) Ha nincs háló, mindenképp kimegy...az enyém még a másodikról is kirepült, annyira bogarászott...(szerencsére megúszta)


Lesz egy kis cicám mit vegyek neki? mi kell?

Legjobb válasz: Alom,etetõtál, meg olyan kesztyû, amivel ha simized összeszedi a szõrt.Egy hordozó ketrec, amiben eltudod vinni a dokihoz.Az én cicám semmilyen játékkal nem játszott..inkább a függönyt tépte, meg mindenféle apró dolgot baltázott be a szõnyeg alá.Ha meglesz és össze ismerkedtek, akkor tudni fogod mi kell neki :) örömökkel teli cicázást!

Alom, etetõtál, meg olyan kesztyû, amivel ha simized összeszedi a szõrt.Egy hordozó ketrec, amiben eltudod vinni a dokihoz.Az én cicám semmilyen játékkal nem játszott..inkább a függönyt tépte, meg mindenféle apró dolgot baltázott be a szõnyeg alá.Ha meglesz és össze ismerkedtek, akkor tudni fogod mi kell neki :) örömökkel teli cicázást!
Elõször is hogyha lakásban lesz akkor kifogástalanul fontos az alomtálca, a kaparófa, a víz és a etetõtál , és persze a sok sok cica játék... az alomtálcát lehetõleg a fürdõszobában helyezd el, hogy könnyebb legyen illatosítani és takarítani... a kaparófát pedig olyan tárgyak elé helyezd el ami vonzó a lenne a cica szemében hogy szétszedje pl.: függöny, kanapé.
benti? mert akkor: alomtálca (és kislapát), macskaalom (az olcsó is megteszi, csak ne porozzon), tálkák (víznek és ennivalónak; valami sekélyebb), karomkoptató cucc (egy olyan barna tescós szövettáska is megteszi :D) ha kinti, akkor: nem kell alomtálca és macskaalom :) benti cicának több játék kell, olyan, amit meg is rágcsálhat. pl. pingponglabda, plüssegér, vastagabb madzag nem árt egy macskáknak való szõrkefe sem, mert amikor vedlenek, jól jöhet, nem fog mindenütt szõr szállni és õ sem nyel le annyit belõle, ha mosdik. a macskaeledel kiskorában legyen valami kölyöknek való, lehetõleg nedves vagy félig nedves. aztán ahogy nõ, jó a felnõtteknek való száraztáp.
és szállítóláda. szerintem mindenképp mûanyagot válassz, mert azt könnyû tisztítani, szétszerelni (ha véletlenül belepisilne félelmében)
1.Alom, alomtálca (érdemes szilika gélt venni, mert nem büdös) 2.etetõ tál, fontos, hogy nagy legyen a pereme mert nem szereti ha a bajsza hozzáér a széléhez (kis finnyásak :D) 3.valami tál amibõl ihat 4. száraztáp, konzerv 5. jutalom falat, ha tanítani szeretnéd egy klikker is hasznos 6.puha fekhely, búvósabb is jó 7. "mágikus henger" ragacsos henger ami összeszedi a cicaszõrt (lehet kapni pl jüszkben -nem tudom hogy kell írni- vagy állatos boltokban) 8.cicajátékok, 9. bolhaírtó spray/nyakörv 10.féregtelenítõ tabletta 11.hordozó kosár 12. cicaajtó sem árt :) Éles tárgyakat helyezd biztonságos helyre, ha kinti cica lesz akkor nyakörvet feltétlen. Sok boldogságot ^^
szeretet kell neki. :)
Premium tap, 1000 fele draga jatek, kiegeszito es miegymas... NAH MEG MIT NEM.... Nem kell neki semmi extra, semmi kulonlegesseg. Akar egy karamellas cukor papirral is szivesen jatszik, mert erzi rajta az edes illatot. Esetleg meg wgy kis pokroc feleseg, amire raszoktatod h azon alujon. Macskaalom az elso idokben mignem szoba tiszta,
FONTOS! A cicáknak - a közhiedelemmel ellentétben nem szabad tehéntejet adni (laktózérzékenyek, erõs hasmenésük lesz tõle, és kiszáradhatnak). A Fressnapf-ban kaphatsz cicatejet. Alomból a Lidl-ben kapható nem jó! Nedvesség hatására úgy összeáll, mint a beton, vésõvel kell az alomtálcából kiszedni. Amúgy a rosszmájú megjegyzéseken túl mindenki nagyon jó, megszívlelendõ tanácsot adott! :) Nekem 7 cicám van, de az se sok! :) Teljen sok-sok örömetek egymásban!
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! a tejes dolgot meg fogadom és nem adok nekik tejet.
Az "rosszmájú" :) kommentelõnek üzenem: az ember is az! Csak túl nagy az "arcunk" és retkes is néha..
A kérdező hozzászólása: :)
Szemetes zsákot. Na viccet félretéve, egy macskáról van szó.Van, ahol egy ember nem kap meg ennyi mindent, erre Ti meg egy retkes abszolút pótolható állattal törõdtök ennyit.
Én mindig felvettem az ölembe, simogattam, "dajkáltam" és azóta odaszokott, és az az elsõ dolga hogy ha meglát h az ölembe ugrik :) hogy simogassam...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat. és meg fogadok mindent amit írtatok köszi
Amit írt, elég egy cukros papír stbstb az egy minimalista megoldás. Mi mindent megvettünk neki. kerámia tálka (nem mûanyag), külön nedves-száraz-vizes (azaz 3), stb. és játékok, macskamenta, kaparócuccok, egérkék, labdák, elbújósfészek stb. Kialakítottuk az életterét. A cicák ha jól vannak tartva is, csak 12-15 évig élnek. Én mindent megteszek, hogy jó élete legyen ezalatt a pár év alatt.
Jah, igen. A "macska alom az elsõ idõben, mígnem szoba tiszta..". Ezt nem tudom ki írta, de a cica az elejétõl kezdve szoba tiszta! Ami azt jelenti, hogy a macska alomba végzi a dolgát, mint mi a Wc-be. Ez egy veleszületett ösztönös tulajdonsága ennek a fajnak. Nem kell tanítani. Nagyon kevés cica képes rászokni a mi wécénkre, bár igaz, hogy volt már rá példa (de az sem rendszeresen tette). Vagy nem tudom, mire gondolt a "szoba tisztaság" alatt. Esetleg azt, hogy kikéreckedik mint egy kutya, ha vizelnie kell? Én nem hallottam még ilyenrõl. És ráadásul ha bent van alom, és megszokja hogy van, nem fog átállni "egyszercsak hopp" a kint végezd el a dolgodra. Nem kutya.
Húsdarálót
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat amúgy kinti-benti cica lenne
Cicasampont is , de azt elég kicsit késõbb is.. Jaj, biztos kis cuki lesz!:-))
A válasz megírásának idõpontja: tegnap 18:06 De utálom az ilyen idiótákat, akik egy retkes állatot többre tartanak egy embernél. Én lenézek rengeteg embert, de nem azért, mert én vagyok az a legjobb, hanem mert tudom, hogy jobb vagyok náluk. De egy állat?Még a legutolsó csöves senki is többet ér, mint például egy macska. Lehet azzal jönni, hogy az ember ilyen hülye, olyan hülye, mert háborúzunk, meg ilyenek, de egy állatról van szó könyörgöm!

A cicám befalt egy csomó csokit, most mi lesz?

Nem én adtam neki,csak kint maradt az asztalon és felbontotta.:'( ÉS elég sokat megevett bel?le. Egy kisebb tábla Milka volt és sokat megevett bel?le.Az el?bb hányt kétszer is. Most már szerintetek nem lesz baja? Kérlek segítsetek, nagyon féltem. Egyébként a csokipapírból és megevett egy keveset, mert a hányásában volt egy darab papír.Attól lehet baja? Jajj segítsetek, nagyon félek hogy valami baja lesz :'(

Legjobb válasz: Csak a kutyákra veszélyes, õk nem tudják lebontani, macskáknak nem lesz bajuk tõle. Hogy tudja, mi a tuti, kis ravasz :D

Csak a kutyákra veszélyes, õk nem tudják lebontani, macskáknak nem lesz bajuk tõle. Hogy tudja, mi a tuti, kis ravasz :D
Nem lesz semmi baja, enyém is benyomott egyszer egy fél tábla mogyorós csokit! Kicsit be is pörgött tõle! Annyi hogy ne adj neki enni ma már többet!
Túl van a "nehezén", ne aggódj. Egyszer így sikerült, nem lesz baja. Kutyának tiltott a csoki.
A kérdező hozzászólása: Vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: De már hányt, fent említettem. Én azt hittem akkor megnyugodhatok ha már kihányta akkor kiürült a szervezetébõl.
A kakaóbab bizonyos vegyülete mérgezõ a kutyákra, ha az adott szaloncukor kevés vagy (bocs) rosszabb minõségû csokit tartalmazott, akkor krvanagy szerencsétek volt! Azért figyeld a cicát, ha hányni kezd, akkor van baj.
Kutyákra nem veszélyes! Még anno a spánielünk közel fél kiló szaloncukrot lopott el a karácsonyfa alól, csak a szeme guvadt ki majdnem mikor kijött rajta másnap reggel! Egyébként meg a macska nem tudja lebontani! De egy adag még nem okoz problémát!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is! Remélem már tényleg nem lesz baja. Ugye milyen kis ravasz ?
Pl a kutyak meghalnak tole.. talan ez macskatol is fugg. varj meg, es ha emelyegni fog, vagy betegesen lusta, menj el dokihoz.:) DE talan nem lesz semmi baja.:P
A kérdező hozzászólása: Jajj köszönöm a gyors választ! Remélem tényleg nem lesz baj. Az elõbb tényleg pörgött, járkált jobbra-balra, meg ivott egy csomót, de mostmár nyugisan fekszik az ölemben. Nem vonul el, szóval nincs rosszul szerintem. :)
Macskának is mérgezõ a csoki, ugyanis a benne lévõ teobromint nem tudja lebontani a szervezetük. Olyan mintha extra adag energiaitalt fogyasztanának, túlpörgeti a kis szívüket. Ha kihányta, az talán segített, de én azért elszaladnék vele az orvoshoz, biztos ami biztos. Egyébként minél sötétebb a csoki, annál veszélyeseb, mert annál több kakaót tartalmaz, a legrosszabb a keserûcsoki, akár bele is halhatnak.
Nem lesz bajuk. Ha tényleg túl sok lett volna neki, akkor kihányja. Minden oké lesz!
Édeset ehetnek, csak csokit nem. Egy kocka csokitól még nem lesz bajuk, de ha egy egész csokitortát zabálnak fel, az halálos lehet. Ha nem tömény csokis süti volt, akkor nincs baj, de sztem amúgy se lenne. Nem lesz semmi bajuk, jól esett nekik, ne aggódj!
Aranyos lehet anyukád:) )) Nem hiszem, hogy bajuk lenne tõle... milyen süti volt?
A kérdező hozzászólása: Mindenféle. Száraz sütik. Még karácsonyról

Hogy szoktassam rá a 4 hós babámat, hogy egyedül is el tudjon aludni? Cicin szokott elaludni, de mi lesz ha már nem lesz tejem?

Vagy a babakocsiban toligálom akkor alszik el. De éjjel csak nem fogom tologatni.

Legjobb válasz: Szia. A fiam 5 hónapos koráig velem aludt. Kipróbáltam,hogy este,leoltott villanynál,betettem az ágyba és otthagytam.Mázlim volt,mert sírás nélkül aludt.Paráztunk a párommal,hogy nem lesz egyszerû,de sikeres volt. Azóta csendben szunyókál.Most 7 hónapos.

Szia. A fiam 5 hónapos koráig velem aludt. Kipróbáltam, hogy este, leoltott villanynál, betettem az ágyba és otthagytam.Mázlim volt, mert sírás nélkül aludt.Paráztunk a párommal, hogy nem lesz egyszerû, de sikeres volt. Azóta csendben szunyókál.Most 7 hónapos.
Nekem is azt mondták a barátnõim, akiknek idõsebb a babájuk, hogy késõbb ez a gond magától meg fog oldódni. Ha jóllakott mással akkor már nem fog kelleni annyira a cici. Egyébként az enyém is 4 hónapos, és néha már õ maga köpi ki a cicit, és próbál egyedül elaludni. Szerintem ne aggódj emiatt, majd ha elválasztod, ráérsz ezen töprengeni.
Beteszed az ágyában, lámpa lekapcs és csendben simogatod. De ezzel úgy kell eleinte kísérletezni, hogy már nagyon nagyon álmos, csak éppen nem alszik még, de már majdnem. Ha ezt ilyen nagyon álmosan meg tudja csinálni, akkor késõbb már a szokott idõben el is alszik. Az enyém minden este nyolckor kap utoljára enni, aztán leteszem rögtön, mert ezt szokta meg, és már fordul is be odlalra és alszik.

Tegnap reggel kaptam egy 1 eves ivartalanitott kan cicat, es mindig elbujik, es fel. Nem eszik, nem iszik, egy 24 oraja nem volt az alomban sem uriteni. Mikor lesz ujra baratsagos es jatekos. Mit csinaljak, hogy jol erezze magat?

Legjobb válasz: Nyugi, elõször fel kell fedezze a helyet! Az alomba mindig tedd bele, ha esetleg kell neki, akkor tudjon pisilni. 2-3 nap múlva majd oldódik õ, csak mindig ne légy a nyomába!

Nyugi, elõször fel kell fedezze a helyet! Az alomba mindig tedd bele, ha esetleg kell neki, akkor tudjon pisilni. 2-3 nap múlva majd oldódik õ, csak mindig ne légy a nyomába!
Nyugodj meg, ez természetes ilyenkor.Legyél vele türelmes!Az enyém 5 napig nemevett, alig ivott, és nemkakilt.Utána minden rendben lett. :) Sõõõt....Tehát egyet se izgulj!
A kérdező hozzászólása: Koszonom! En is igy gondoltam, de kis turelmetlen vagyok:) VArom masok tapasztalatat is :)
Nekem is ilyen volt a 2. cica. Egy hétig az ágy alatt lakott. Én úgy oldottam meg, hogy mindent oda tettem az ágy mellé, almosdobozt is, nappal pedig nem mentünk be a szobába (háló, úgyhogy éjjel szintén nyugi volt). Szegényke elég szélsõséges körülménybõl mentett volt, eltelt még aztán jó pár hónap, mire egyáltalán kézbe lehetett venni. Türelem kell, bármilyen nehezedre esik is.Meglátod, megéri.
Nekem az egyik cicám volt ilyen, az elsõ 2-3 napban az ágy alatt lakott. Néha kivettem és odaraktam az ételhez, alomhoz, akkor evett, aztán kicsit simogattam és hagytam visszamenni az ágy alá. Aztán egyik éjjel arra keltem, hogy odafeküdt mellém az ágyra. :)

Egy nőstény cica mikor lesz ivarérett?

csak mert mamámnak van egy cicája de lány és azért nem akarja mert hogy odakölykezik neki és azt meg nem akarja mert a másik szomszédban meg van egy nagy fekete-fehér kandúr és mindig ahhoz megy át csavarogni meg ha átjön az a macska a kerten átt mamám mindig elkergeti de egyszer már rajtakapta őket hogy evett a buci (igy hívják :DD) és vele egy tányérból szépen meghittten ették ketten a tápot XDXDXD CSAK attol félek mert a mama aztmondta ha idee kölykezik neki egy csomót akkor majd elássa őket én meg mondodm dehogy fogd elásni hát ne beszélj hülyeségeket ha kell én magam keresek mindek gazdit de elásni biztos nem fogod... néha rájönnek ilyen hülyeségek >(

Legjobb válasz: jah és az kihagytam hogy most még nincs teljesen egy éves sem de már elég nagy :DD

A kérdező hozzászólása: jah és az kihagytam hogy most még nincs teljesen egy éves sem de már elég nagy :DD
6-9 hónapos korukra már ivarérettek, valószínû a tiéd is az. Ha nem akartok kiscicákat, jó lenne ivartalanítani a macskát, gondolom a mamád sem szeretne minden évben 4-5 kölyköt kinyiffantani. Egyszer kell rá beruházni, néha vannak akciók, ezt érdemes figyelni. Elõnyök még: -elmarad az ivarzás, ami kellemetlen tünetekkel jár, -nem vonzza a házhoz a nõstény a környék kandúrjait, -kevesebbet érintkezik idegen állatokkal, ezért csökken a sérülések és a fertõzések (pl. FeLV, FIV) veszélye, -nem alakulhat ki a méh gennykórja (pyometra), -megelõzhetõ a macskánál az esetek döntõ többségében rosszindulatú (rákos) tejmirigy daganat.
A kérdező hozzászólása: ohh köszönöm szépen de akkor már azt nem értem hogy miért nem születtek kiscicái?? mert 6 hónapos 100% hogy van talán hogy 9 hónapos még az is lehet....
Azért mert most van vége a párzási idõszaknak.Ha nem ivartalanítjátok tavasszal 100%, hogy kölykei lesznek.

Eddig anyatejes babám most egyik napról a másikra nem kéri már a cicit. A héten lesz egy éves. Mit adjak Neki ezután?

Tápszert? És milyen fajtát? Vagy elég neki az a vitamin és tápanyag amihez a rendes ételekből jut? Bocsánat, ha hülye kérdés de a védőnő nincs a héten, és nekem semmi tapasztalatom a tápszerekkel..

Legjobb válasz: Még annyi, hogy már csak reggel-este szopizott, a többi étkezés természetesen már rendes étel volt eddig is.

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy már csak reggel-este szopizott, a többi étkezés természetesen már rendes étel volt eddig is.
Tejet! Reggel este 1-1, 5-2 dl. Reggel variálhatod mint kakaó, cikória kávé, karamellás tej.
tápszer már nem kell, junior italt
Esetleg tejitalt ha nem akarsz még neki tejet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Ha tejet adok neki mire kell figyelnem? Milyen tünetei lennének ha érzékeny rá?
pöttyös kiütései lehetnek a tejtõl ezért inkább tejital junior
Tej legyen legalább 2, 8-as.Ha friss tejet veszel azt forralni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a sehítséget :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!