Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet teherbe esni, (78 db)

Missed abortus után mikor lehet teherbe esni?

Ma voltam a dokinál és 8hetes terhességet állapított meg ami csak 5 hetesnek felel meg. Üres petezsákot látott embrio nélkül. Kiírt Missed abortusra ami május 2.án kell menjek. Kérdésem: Mikor lehetek újra terhes? Könnyebben vagy nehezebben fogok teherbe esni? A doki missed abortus után 6 hetet mondott hogy utánna lehet probálkozni. Van egy 18 honapos kislányom és testvért szeretnénk...

Legjobb válasz: szia!sajnàlom hogy miss.ab-ra kell menned!! nekem dec 16-àn volt mütétem.az elsõ mensim feb.1-én jött meg.utàna màr nem is védekeztünk és egybõl teherbe estem. a dokim azt mondta mütét utàn nagyon könnyû teherbe esni.és igy is lett.azt hozzà teszem az elsõ terhességre több mint két évet vàrtunk.sok sikert és kitartàs!!

szia!sajnàlom hogy miss.ab-ra kell menned!! nekem dec 16-àn volt mütétem.az elsõ mensim feb.1-én jött meg.utàna màr nem is védekeztünk és egybõl teherbe estem. a dokim azt mondta mütét utàn nagyon könnyû teherbe esni.és igy is lett.azt hozzà teszem az elsõ terhességre több mint két évet vàrtunk.sok sikert és kitartàs!!
Okt. 24-én volt a mûtétem, egy dec. 24-én már kimutatta a teszt a babát! Azóta minden rendben van. Remélem nektek is hamar összejön!
nekem szeptember 12én volt a mûtét!most 5 napja késik bízom benne h most össze jött:)
Nekem 9 hetes terhesség végzõdött mûtéttel. Az orvos fél év szünetet mondott, de indokolni nem tudta, így 3 héttel késõbb megfogant a picink, aki bármelyik pillanatban születhet :) Nekem így ment feldolgozni a veszteséget, hogy azonnal várjuk a babát, ha nem is ugyanazt...

Most akkor a hőmérős módszer segítségével mikor lehet teherbe esni? Ha lent van a hő, vagy ha már fent van? És ha már fennt van, akkor nem lehet teherbe esni?

Akkor most már tényleg nem értem.

Legjobb válasz: elméletileg ha felmegy pár tized fokot,akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36,4-36,6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.

elméletileg ha felmegy pár tized fokot, akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36, 4-36, 6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Vannak ezen az oldalon olyanok, akik azt mondják, hogy hõemelkedésnek kell lennie. Én emiatt paráztam, mert max 36.8-36.9 fokot tudtam "produkálni", és nem értettem, hogy nekem miért nincs "hõemelkedésem". 36.3- ról ment 36.8-ra akkor ez jót jelent? Mégegyszer köszi a választ.
Én úgy tudom, h 37 fölé kell menni. DE ha neked alapban jóval alacsonyabb, akkor tényleg csak elég pár tizeddel ha feljebb megy. Egyébként hol méred?
36, 3-36, 8 ra ez tökéletes. Itt volt péd. Nekem sem megy soha ill nagyon ritkán hét fölé, pedig nálunk családi vonás hogy az alaphõm napközben 37-37, 1. ez a normális. Tehát nem gond ha nem megy 37 fölé ez egyénfüggõ. Nekem eddig nem sikerült a baba, de a ciklusom normális. Már doki is megerõsítette. És lh tesztet is nézek. Mégis ritka hogy 37 vagy afölé menjen. Sok sikert
Tökéletesn mûködik a hõd! Nekem is alacsonyabban mozog és az normális. 36, 8-nál nem megy feljebb. Alapban meg 36, 2. Már van egy gyerekem, de hõemelkedésem nem volt.
A kérdező hozzászólása: Hónaljban mérem. Köszi a válaszokat. Ha tudok valamit, majd jelzem.

Vetélés után mikor lehet teherbe esni és egyáltalán próbálkozni? Teherbe estem rövid idő után, de sajnos elvetéltem!

December elején vetéltem el, voltam orvosnál, azt mondta, hogy nyugodtan próbálkozhatunk ismét! Nagyon szeretnénk már kisbabát, de sajnos azóta nem jött meg! Nem vagyok terhes, csináltam tesztet is! Már ez a 37. nap, hogy azóta nem jött meg! Volt valakinek hasonló tünete vetélés után? Mit csináltatok ebben a helyzetben? Türelmesen várjam, hogy végre megjöjjön és végre ismét próbálkozhassunk? Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Bár nem vetéltem, és nem tudom, miért nem jött meg, de azt hiszem 3 hónapot javasolnak. Amúgy meg van egy olyan nézet, hogy bármikor, hisz ha a szervezeted nem tudja felnevelni a babát, akkor nem fogan meg-okosan van ez kitalálva. Egy dokit az ért keress fel, nézesd meg magad.

Bár nem vetéltem, és nem tudom, miért nem jött meg, de azt hiszem 3 hónapot javasolnak. Amúgy meg van egy olyan nézet, hogy bármikor, hisz ha a szervezeted nem tudja felnevelni a babát, akkor nem fogan meg-okosan van ez kitalálva. Egy dokit az ért keress fel, nézesd meg magad.
Ne izgulj, vetélés után az elsõ vérzés akár 6-7 hét múlva is jöhet. Legalábbis nekem ezt mondta az orvos; én a 7-8. héten vetéltem el. S nekem a következõ próbálkozásra azt mondta, hogy várjak meg két rendes menzeszt. Ez nálam a harmadikat jelentette, mert az elsõ csak 6 hét múlva jött meg.
Szia, Nekem is azt mondta a dokim veteles utan, hogy azonnal probalkozhatunk. Mondjuk ez fugg attol is, hogy mi all a veteles hattereben: kolleganomnek hormonbajai vannak, neki veteles utan 6 honapot kellett varnia es gyogyszereket szednie.
Nekem volt 1 vetélésem 12 hetesen, aztán megjött úgy 5 héten belül, és bár nem gondoltam , h összejön de megtörtént, tehát 1 rendes ciklusom volt csak és megint terhes voltam:) Nem tartott sokáig az örömöm, 20 hetesen ment el. Most már ha abban a helyzetben lennék legalább 3 ciklust várnák. Azóta eltelt 10 hónap lassan, megerõsõdtem testileg, lelkileg is, lassan ismét próbálkozunk. Ha azt veszed észre, h semmiképp nem akar megjöbbi, menj el a dokihoz, h megnézzen, lehet ad is vmit, h meghozza! Aztán szerintem várj 3 ciklust, bár tudom, h az is hosszúnak tûnik majd. Ez az én véleményem, a tapasztalataim alapján, természetesen nem Szent Írás!!! Minden jót!!
Nekem 8 hetesen volt egy vetelesem. A mensim ra 6 hetre jott meg. Mi ket ciklust vartunk es utanna kezdtunk el probalkozni, de a baba csak fel evre ra fogant meg. Igaza van annak a valaszadonak aki azt irta, hogy ha a szervezeted nem keszult fel egy ujabb terhessegre akkor nem fog megfoganni a baba. Nekem veteles utan a 3 es 4-dik ciklusban meg peteeresem sem volt sajnos. Utanna mar mutatta az ovulacios teszt is a peteerest es meg is fogant a babank. Kivanom neked/nektek, hogy minel hamarabb sikeruljon.
Mi is 3 hónapot vártunk, nekem mûtétem volt, utána 5 hét múlva jött meg elõször. Egyébként nem teljesen igaz, hogy nem fogan meg a baba, ha még nincs felkészülve a szervezet az baba kihordására. Sajnos a barátnõm járt úgy, hogy vetélés után nagyon hamar ismét teherbe esett, de újra elvetélt. Mint utóbb kiderült, nem volt elég a sárgatesthormon. Ezért is ajánlják a várakozást valameddig, általában 2-3 ciklus erejéig. ez idõ alatt a hormonháztartás is visszaáll. Szóval lény türelmes, megjön az hamarosan, beáll a ciklusod, és lehet újra próbálkozni. Nekünk 3 hónap után az elsõ "éles" bevetés sikeres volt :-))) Minden jót! (35+ 6 hetes mami)
December elejém volt egy vetélésem mûvi befejezéssel és ma jött meg a mensesem azóta.A doki 6-8 hetet mondott addig belefér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Nagyon jól esik, hogy megírjátok a véleményeteket, valamint a tapasztalataitokat!

Mikor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: A kérdezõ valószínûleg az ovuláció idõpontjára gondolt, nem a szeretkezésre... Peteérés két menstruáció között félidõben van, tehát egy normálisnak mondott 28 napos ciklus 14. napján történik meg, és mivel a spermiumok is eléldegélnek 1-2 napig, ezért a 12-16. napon legvalószínûbb a teherbeesés.

A kérdezõ valószínûleg az ovuláció idõpontjára gondolt, nem a szeretkezésre... Peteérés két menstruáció között félidõben van, tehát egy normálisnak mondott 28 napos ciklus 14. napján történik meg, és mivel a spermiumok is eléldegélnek 1-2 napig, ezért a 12-16. napon legvalószínûbb a teherbeesés.
ha szexelsz megelõzése: algopiryn térd közé szorítva
aszt akarom hogy megmondja hogyan lehet teherbe esni már 1 éve egyutt vagyok vele és nem is védekezek várom válaszát minnél hamarabb.

Tojasfeherjes valadek, mikor lehet teherbe esni az elso szaraz napon?

Legjobb válasz: A kérdés nem tiszta. Ha tojásfehérjés az pont a peteéréskor van....

A kérdés nem tiszta. Ha tojásfehérjés az pont a peteéréskor van....
Ha a tojásfehérjés folyás megkezdõdött, akkor már lehet próbálkozni, még akkor is, ha több, akár 5 napig is van ilyen folyás. Ekkor kezdõdik ugyanis a termékeny idõszakod, noha meglehet, hogy csak miután megkezdõdött a folyás 3 nappal lesz pé-d. Hallgass az öregre!
Nem, a tojásfehérjés váladék elõtti napon kell tenni az ügyért, hogy másnapra odaérjenek a kiskatonák.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, a kerdes tenyleg nem toketeles, de megertettetek amit akartam!koszi

Mikor lehet teherbe esni ha 19-én volt 23-ig menstruációm és 28 napra jön meg?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/ Ezen az oldalon sok hasznos infót találsz a babatervezésrõl. Sok sikert!

http://babatervezok.otthona.net/ Ezen az oldalon sok hasznos infót találsz a babatervezésrõl. Sok sikert!
A tizenkilencedikétõl számított 12-15 nap között, úgy hozzávetõlegesen. Peteérésed valószínûleg a 14-ik napon van http://www.babanet.hu/kalkulator.php

Mikor, illetve milyen periodusban lehet teherbe esni?

Barmikor, vagy csak a menzesz utolso napjatol szamitott 14 napban?

Legjobb válasz: Egyrészt bármikor teherbe lehet esni. Elõfordul ugyanis, hogy egy ciklusban két peteérés van. Ráadásul a peteérés napja sem minden nõnél ugyanakkor van. Elõre nem lehet kiszámolni pontosan, hogy mikor van az ovuláció. Másrészt a ciklus elsõ napja a menzesz elsõ napja!!!!! Nem a menzesz utolsó napjától számított 14. napon van általában, hanem a menzesz elsõ napjától számolva!

Egyrészt bármikor teherbe lehet esni. Elõfordul ugyanis, hogy egy ciklusban két peteérés van. Ráadásul a peteérés napja sem minden nõnél ugyanakkor van. Elõre nem lehet kiszámolni pontosan, hogy mikor van az ovuláció. Másrészt a ciklus elsõ napja a menzesz elsõ napja!!!!! Nem a menzesz utolsó napjától számított 14. napon van általában, hanem a menzesz elsõ napjától számolva!
Az esély mindig megvan rá, de van amikor az nagyobb. Ezt szokták kihasználni a naptár módszernél akár "fogamzásgátló", akár megtermékenyítõ célra. De igazából ez az egyik legmegbízhatatlanabb dolog.
Akkor lehet teherbe esni ha megbaasznak és telibevernek a végén.
A teherbeesést nem befolyásolja a vércsoport!
A kérdező hozzászólása: sajnalom h meg nem sikerult remelem oszejon hamar, kitartast es koszonom a valaszokat...amugy megtudtam a vercsoportot es ab pozitiv a parome.:( ugyhogy meglasuk mi es h alakul...
En is Rh negatívos vsgyok es tobb mint egy eve próbálkozunk a babával meg mindig nem jon :( mindig csak reménykedek mielõtt megjön es miutan megjön teljesen el szomorkodok:( es utanna ugy állok neki hogy nem erdekel :( sok sikert kívánok neked!!!:) kitartast ;)
Ja, de a teherbeesést nem befolyásolja egyáltalán.
Nézessétek meg az apuka vércsoportját is, mert ha õ is Rh negatív, akkor a baba is az, így ellenanyagot biztosan nem termel a szervezet. És meg is kíméled magad a felesleges aggódástól és orvosi köröktõl :)
Ha a baba rh pozitív lesz, szülés után kapsz egy szurit.
Szia, a baba fogantatását nem befolyásolja, viszont közben/ utána, idézem: "...Minden ilyen esetben az RH-negatív nõnek egy RH-ellenanyagot tartalmazó injekciót (AntiD gammaglobulin oltás) kell megkapnia. Érvényes ez a szülés utánra is, nem csak az esetleges orvosi beavatkozásokra, vagy spontán bevérzésekre. Az injekció hatására ugyanis egyszerûen csak közömbösítõdnek az anyai vérbe jutott magzati vérsejtek, és az ellenanyag-termelés leáll..." [link] Egy Rh pozitív anyuka
Nincs köze hozzá, mindkét terhességemnél elsöre bejött a baba. énis rh negativos vagyok.
Én is negatívos vagyok, mindkét várandósságom elsõre sikerült. Semmi köze hozzá..:)
Anyám RH- és állítása szerint vagy öt évvel korábban jöttem, mint azt õk elképzelték... Nem befolyásolja a teherbeesést egyáltalán.

Mikor tuti nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: olyan nincs, én a havim elött 2-3 nappal estem teherbe, és meg is jött ahogyszokott csak a második maradt ki. vigyázz

olyan nincs, én a havim elött 2-3 nappal estem teherbe, és meg is jött ahogyszokott csak a második maradt ki. vigyázz
Ha nem szexelsz.
Ez nagy volt :D
tényleg csak akkor 100%, hogyha nem szexelsz :D amúgy valamennyi esélye mindig van, még óvszer vagy gyógyszer szedése mellett is, sõt, még menses közben is...csak hol kisebb, hol nagyobb az esélye
A szex megvonása se biztos, gondolj csak Jézusra. :)
Péntekenként este hét és fél tizenegy között. Ez a szabály. Vigyázz, 22:31-kor garantált a baba!!!
Barátnõd anyukája tuti kamuzott. Azért az már tényleg a világon sincs. :P
Ha iszol egy pohár vizet. Szex helyett. Ha kalmopirint használsz. A két térded közé szorítva. Egyébként bármikor teherbe eshetsz, még akkor is, ha gondoskodtok fogamzásgátlásról. Még a legbiztonságosabb fogamzásgátló sem 100%-os hatékonyságú. Amúgy gondolom, arra vagy kíváncsi, hogy mikor nem vagy "annyira" termékeny. A vérzésed elsõ napja a ciklusod elsõ napja is egyben. Ha szabályos, 28 napos ciklusaid vannak, akkor kb a 14. napon van peteérésed, és a legtermékenyebb a 10-16. napon vagy. Ha ekkor védekezés nélkül közösülsz, szinte biztosan teherbe eshetsz. ha javasolhatomm, addig ne élj szexuális életet, amíg a saját anatómiáddal, a szaporodással és a fogamzásgátlással képbe nem kerültél.
Egyik barátnõm anyukája mesélte, hog mindkét gyereke úgy fogant, hogy gyógyszert szedett+óvszert használtak+megszakításos módszert. Ennyit a biztos módszerekrõl...:) ))
Miért kamuzott volna? Nem 13 éves kislány vagyok, aki el akart ijeszteni a korai szextõl, hanem már felnõtt voltam én is, amikor elmesélte. Van ilyen, ha nem is gyakori...
Te jó ég, ilyen is van??? Na ez gáz... A legkisebb az esélye a teherbe esésnek, mikor már lezajlott a peteérés, meg még pár nap, és megfigyelheted hogy kicsit ragacsos váladék jön ki onnan, na onnantól a köv.menses eljöveteléig.

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!