Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet legkönnyebben teherbe esni (7 db)

Mikor lehet legkonnyebben teherbe esni, menzes elott vagy utan? Vagy hogy szamoljam ki, hogy mikor vagyok a legtermekenyebb?

Legjobb válasz: Két menstruáció között, félidõtájt:) Ugyanis ekkor érnek a petesejtek tudtommal...

Két menstruáció között, félidõtájt:) Ugyanis ekkor érnek a petesejtek tudtommal...
Igen, félidõtájt. De ha a ciklusod mindig ugyanannyi nap, akkor az elsõ napjától számolj vissza 14 napot, és kb akkor. De segít az ovulációs teszt is ebben, meg a hõmérõzés!

A menstruáció melyik időszakában lehet legkönnyebben teherbe esni? és mikor a legnehezebben?

Legjobb válasz: Úgy érted, a ciklus mely részében, ugye? Egy ciklus általában 28 napos. Akkor a vérzésed elsõ napjára számíts 14 napot, ez a nap a peteérés ideális napja. A teherbeesésre a legtutibb idõpont. És igen valószínû még, az ettõl a naptól visszafelé illetve elõrefelé számított 1-2 nap, tehát a peteérés környéke is.

Úgy érted, a ciklus mely részében, ugye? Egy ciklus általában 28 napos. Akkor a vérzésed elsõ napjára számíts 14 napot, ez a nap a peteérés ideális napja. A teherbeesésre a legtutibb idõpont. És igen valószínû még, az ettõl a naptól visszafelé illetve elõrefelé számított 1-2 nap, tehát a peteérés környéke is.
Szerintem sem menstruációra gondoltál. A ciklus közepén a legesélyesebb a teherbeesés, menses elõtt közvetlen és közvetlen utána pedig a legkisebb az esélye. Vérzés alatt pedig nem ajánlott még óvszerrel sem szexelni a fertõzésveszély miatt. Tudnod kell, hogy minden ember szervezete más, egyik nap sem biztonságos. Ha felmész a ciklus.hu-ra ott van naptármódszer, saját adatokkal tudod nézni mikor vagy a legtermékenyebb, mikor van esélyed mikor fog megjönni stb.
A kérdező hozzászólása: Barátnõm fogamzásgátlót szed és most fogok elõször lefeküdni vele. Félek kicsit mert eddig mindig használtam óvszert.
Ha félsz "védekezzetek" pluszban megszakítással is. Ha tényleg rendszeresen szedi a gyógyszert nem lehet gond. A mentstruáció után 1-2 hétig nehezebb teherbe esni, de ha még csak most kezdte szedni a gyógyszert nem árt az óvszeres kiegészítõ védekezés. Közvetlenül a következõ várt mentstruáció elõtt nagyobb a teherbeesés valószinûsége.

Hogyan kell számolni a terhességet? Mikor lehet a legkönnyebben teherbe esni?

Legjobb válasz: Teherbe esni ovulációkor lehet. Ovuláció a ciklus közepén kb. 14. napon van. A ciklus elsõ napja a vérzésed elsõ napja, az utolsó napja pedig a következõ vérzésed elõtti nap. pl. 28 napos ciklusnál kb. 14. napon van ovulációd. 30 napos ciklusnál kb. 16. napon van. Úgy is kiszámítható, hogy a következõ alkalom mikorra várod a vérzésed abból le vonsz 14 napot. Ovuláció a vérzés elõtt 14 nappal van. Ovulációt meglehet határozni: pl. ezzel a számolással, ovulációs (LH) teszttel, hõmérõ módszerrel, méh nyak nézegetéssel, folyás vizsgálattal (akkor van ovud mikor tojás fehérje állagú a folyásod)

Teherbe esni ovulációkor lehet. Ovuláció a ciklus közepén kb. 14. napon van. A ciklus elsõ napja a vérzésed elsõ napja, az utolsó napja pedig a következõ vérzésed elõtti nap. pl. 28 napos ciklusnál kb. 14. napon van ovulációd. 30 napos ciklusnál kb. 16. napon van. Úgy is kiszámítható, hogy a következõ alkalom mikorra várod a vérzésed abból le vonsz 14 napot. Ovuláció a vérzés elõtt 14 nappal van. Ovulációt meglehet határozni: pl. ezzel a számolással, ovulációs (LH) teszttel, hõmérõ módszerrel, méh nyak nézegetéssel, folyás vizsgálattal (akkor van ovud mikor tojás fehérje állagú a folyásod)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Hogy lehet a legkönnyebben teherbe esni? Már egy ideje próbálkozunk de eddig semmi. Hogy szokták kiszámolni, hogy mikor a legesélyesebb? Mi a legjobb módszer, ami be is válik?

Legjobb válasz: Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.

Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.
Nekem úgy sikerült elsõre, hogy már évekkel azelõtt, hogy babát akartam (mert akkor még nem voltak meg a megfelelõ körülmények) elkezdtem mérni és grafikonon ábrázolni az ébredési hõmet. Pár év alatt tökéletesen kitapasztaltam, melyik nap mi történik velem és mikor érdemes próbálkozni. Hát, így, de lehet, hogy csak szerencsém volt...
Én is hasonló cipõben vagyok, mint Te. Én az ébredési hõ mérésén kívül még figyelem a méhnyaknyákot (ha tojásfehérjéhez hasonló, akkor van peteérés) és csinálok ovulációs tesztet. És fontosnak tartom a 2 naponta szeretkezést, fõleg peteérés környékén (akkor akár naponta is), hogy a kis katonák ott várjanak a nagy pillanatra. És abban tényleg van nagy igazság, hogy nem szabad rágörcsölni. Nálunk az elsõ gyerkõc így jött össze 1 év után, amikor elhatároztuk, hogy most hanyagoljuk. Most a tesóval próbálkozunk, remélem hamarosan mindketten sikerrel járunk.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem! Az ébredési hõ miben befolyásolja? Nekem az elsõ babám lenne. Már egy ideje nem védekezünk. Volt pajzsmirigy alulmûködésem de az már helyrejött, így a doki szerint jöhet a baba.
Szerintem az elsõ válaszolónak tökéletesen igaza van. Az én rövid történetem: több, mint 1 évig nagyon, de tényleg nagyon akartam egy babát, hõt mértem, méhszájat, minden kis tünetemet feljegyeztem, számolgattam, a neten is több oldalon megnézettem, hogy mikor lenne a legjobb idõpont, és semmi. Teljesen kikészültem. Nem tudom miért talán a szervezetem így akart megmenteni a teljes idegösszeomlástól, de egyik hónapról a másikra viszont azt mondtam, hogy nem érdekel, nem foglalkoztam vele. Ez volt szeptemberben. Tegnap pozi lett a tesztem:-)) Szerintem én lepõdtem meg a legjobban.
Az ébredési hõ jelentõségét itt elég jól elmagyarázzák: http://www.babaterv.hu/ebredesihomerseklet.php

Mikor lehet a legkönnyebben teherbe esni?

Legjobb válasz: Ha rendszeres a menstruációs ciklusod, akkor középidõben, amikor az ovulációd van.

Ha rendszeres a menstruációs ciklusod, akkor középidõben, amikor az ovulációd van.
Szia! A menstruációd elsõ napjától számolva a 9. naptól minden második nap szeretkezz a 16.napig.(9-11-13-15).Az egészséges spermium 2 nap alatt fejlõdik, ezért is csak két naponta szeretkezzetek.Sok sikert!
.

Mikor eshet egy nő legkönnyebben teherbe menstruáció előtt vagy után? Az előváladéktól teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Elõtte könnyebb általában. De nem törvényszerû, ismerek olyan nõt, aki a menzesz utolsó napján esett teherbe. Éz valójában változó. Nem nagy az esélye, hogy teherbe esel tõle, de jobb az elõvigyázatosság.

Elõtte könnyebb általában. De nem törvényszerû, ismerek olyan nõt, aki a menzesz utolsó napján esett teherbe. Éz valójában változó. Nem nagy az esélye, hogy teherbe esel tõle, de jobb az elõvigyázatosság.
Nincs különbség. Igen.
Bármikor. Igen.

Kinek mi a véleménye? Hogyan lehet a legkönnyebben, és leghamarabb teherbe esni?

A párommal már régóta szeretnénk kisbabát, de eddig sajnos semmi. Kíváncsi lennék, ki milyen praktikát, módszert tart jónak Kérlek írjatok.

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy létezik valmilyen praktika erre!!

Nem hiszem, hogy létezik valmilyen praktika erre!!
reggel, délben, este fõleg peteérés környékén szex. Ez a legegyszerûbb. leggyorsabb:)
na ja, biztos a szex a legjobb módszer....:) , de én azt is hallottam, h 2-3 nap szünetet is jó tartani, mert a folyamatos szex megnehezíti a beágyazódást, tehát tuti módszer nincs....talán az h az ember lelkileg is ráhangolódik és elengedi magát, nemgörcsöl...sok sikert!
Nekünk az vált be, hogy kétnaponta szexeltünk, és mivel hátrahajló a méhem hátúlról csináltuk és utánna a csípõm alá raktam egy párnát és úgy maradtam egy félórát, de utánna sem keltem fel reggelig. Az elõtte való hónapokban nem így csináltuk, de aztán a kisfiam így jött össze, sõt most a 2. terhességem is.
én voltam a 3., igaza van az elõttem szólónak az is lehet egy praktika, h az ember utána nem rohan a fürdõbe, hanem fekve marad reggelig.....mégis könnyebb a kis fickóknak vízszintesen.....:) ......nekünk is így volt
Mi köze van a WC-ez a terherbe maradásnak?nem egy helyen hugyozunk is meg kefélünk is...
kedves utolsó, hallottál már a gravitációról?
Hát Én mondjuk nem egy helyen "hugyozok meg kefélek" lehet h Te igen kedves válaszoló.Istenem milyen emberek vannak...
furi, h valaki miért reagál így....na mindegy, szóval arról beszéltünk, h szex után megizzadsz, megszomjazol, esetleg pisilni kell, van aki le is zuhanyzik rögtön....ez viszont gyerekvállalás szempontjából azért nem jó annyira, mert az összes ondó, ami bejutott az kifolyhat és akkor kevesebb az esélye a megtermékenyülésnek, persze ez sem törvényszerû, mert pl nagyanyáink gyakran csak alapos mosakodással próbáltak védekezni, aztán néha csak összejött a terhesség.....nekem ezt egyébként egy nõdoki mondta, h õ is szokta tanácsolni, h kicsit feküdjön az ember, nem kell úgy rohanni rögtön......néha a legegyszerûbb dolgok a legcélravezetõbbek...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!