Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet gombát (297 db)

A számítógépem bekapcsoló gombját a kisfiam "letörte". Rendszeresen ki-be kapcsolgatta, most meg bedugott vmit, amitől a gomb bent maradt. Mit lehet tenni? Hogy lehet cserélni?

Legjobb válasz: Az alaplapi front panelen a power gomb csatlakozóját húzd ki és rakd oda a helyére reset gomb csatlakozóját. A reset -be meg ne dugj semmit. Így a reset gomb lesz a bekapcsolód reset gombod meg nem lesz. Olcsóbb mint gombot cserélni vagy azt megjavíttatni vagy külsõ gombot venni.

Az alaplapi front panelen a power gomb csatlakozóját húzd ki és rakd oda a helyére reset gomb csatlakozóját. A reset -be meg ne dugj semmit. Így a reset gomb lesz a bekapcsolód reset gombod meg nem lesz. Olcsóbb mint gombot cserélni vagy azt megjavíttatni vagy külsõ gombot venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez tényleg jó ötlet :)

Myaudio tablet series 7 708R tablettel mit lehet kezdeni? Képtelen az elindulásra. Eljut az android feliratig, onnan sehová, csak néha megáll, gondolkodik. Hogyha hosszan nyomom a bekapcsolás gombot akkor vissza ki tud kapcsolni.

Olvastam neten millió egy dolgot róla,és nemigaz hogy nincs egy olyan billentyűkombináció,amivel valamire juthatnék,azaz,rootolni,vagy bármit csinálni vele. Számítógépem képtelen felismerni,bármiféle usb drivert teszek fel,nem akarja sehogysem felismerni.Amikor eljut az android feliratig,onnan felismerné,látja is az xp,de képtelen bármit is kezdeni vele,mint háttértárral.Telepítené is a szoftverét,de abba is beleful. Segítségeteket kérném!Aki jártas ebben vagy volt már szerencséje eme problémához.Nagyon Köszönöm!

Legjobb válasz: Van bill. kombináció, ez a vol+ és a power gomb egyidejû lenyomása. Itt többek között visszatudod állítani alaphelyzetbe az androidot, hátha ez segít. (A menüben navigálni a hangerõ gombokkal tudsz, szal nincs tapi.) Ha nem segít, mivel Rockchip, nem veszett fejsze nyele, egy RK batch tool-t kell letöltened, az felfogja ismerni. Ha van reset gomb, akkor úgy dugd rá, hogy fut a batch tool, nyomod a reset gombot folyamatosan, s rádugod az usb kábelt, ha nincs, akkor próbáld szimplán rádugás után bekapcsolni. Ha felismerte, akkor új hardverként fogja látni a gép is,a BT pedig kiírja, hogy talált hardvert, a batch tool mellett kell lennie egy driver mappának is, abban vannak a driverek, manuális hardver illesztésnél betallózod azt, kiválasztod a megfelelõt, nálad ugye az rk29 s települ is. Ekkor kell egy megfelelõ rom, azt nem tudom honnét tudod beszerezni, de ha eddig tudod vállalni a dolgot, s érted mirõl beszélek, akkor megpróbálok felkutatni egyet. Nem menthetetlen a tablet, ez egyszer biztos, ha a boot-ig eljut, akkor még nem kuka! Ja, s ne ijedj meg az egésztõl, ha az elsõ lépést érted, akkor csináld meg, aztán a lehet, hogy a második, amit nem értettél, utána érteni fogod, csak sorban. Gar. nincs rá? Mert ha van, akkor ez garanciális probléma, szal simán javítják!

Van bill. kombináció, ez a vol+ és a power gomb egyidejû lenyomása. Itt többek között visszatudod állítani alaphelyzetbe az androidot, hátha ez segít. (A menüben navigálni a hangerõ gombokkal tudsz, szal nincs tapi.) Ha nem segít, mivel Rockchip, nem veszett fejsze nyele, egy RK batch tool-t kell letöltened, az felfogja ismerni. Ha van reset gomb, akkor úgy dugd rá, hogy fut a batch tool, nyomod a reset gombot folyamatosan, s rádugod az usb kábelt, ha nincs, akkor próbáld szimplán rádugás után bekapcsolni. Ha felismerte, akkor új hardverként fogja látni a gép is, a BT pedig kiírja, hogy talált hardvert, a batch tool mellett kell lennie egy driver mappának is, abban vannak a driverek, manuális hardver illesztésnél betallózod azt, kiválasztod a megfelelõt, nálad ugye az rk29 s települ is. Ekkor kell egy megfelelõ rom, azt nem tudom honnét tudod beszerezni, de ha eddig tudod vállalni a dolgot, s érted mirõl beszélek, akkor megpróbálok felkutatni egyet. Nem menthetetlen a tablet, ez egyszer biztos, ha a boot-ig eljut, akkor még nem kuka! Ja, s ne ijedj meg az egésztõl, ha az elsõ lépést érted, akkor csináld meg, aztán a lehet, hogy a második, amit nem értettél, utána érteni fogod, csak sorban. Gar. nincs rá? Mert ha van, akkor ez garanciális probléma, szal simán javítják!
A kérdező hozzászólása: Én próbáltam már ezt a billkombinációt, de nem megy.Leszedtem az RB-t is , igen amikor eljut az android feliratig és ott ugye nekem néha lefagy, nem tud elindulni, akkor látja a program, ez az, amikor bekapcsolom simán, és rádugom de akkorsem megyen a firmware frissítés, mert amikor kiválasztom a firmware-t és felismeri akkor zöld színûvé kellene válni a connected device ikonnak, de nem akar színtváltoztatni. Jah és megpróbáltam reset+rádugni, de semmi sem történik. Ezt nemhiszem el, hogy egyszerûen semmivel sem indul és semmit sem akar csinálni...
A kérdező hozzászólása: Manuálisan hogyan tudom hozzáadni a drivert?Kicsit ebben gyenge vagyok.
Aha... Ez érdekes, hogy nem mindig látja. Esetleg még próbáld leszedni a rom flash toolt is, abban van olyan funkció, ami flash módba teszi a gépet. Amikor a batch tool látja, akkor futtasd azt is, s kattints reboot to flash mode-ra. Próbálkozni kell, ha van mikor látja a batch tool, akkor elméletben nem lehetetlen. Esetleg még próbáld a vol- plusz power kombinációt, találkoztam már olyan kínai telefonnal, ahol ez mûködött. A flash toolt, innen letudod tölteni: https://docs.google.com/file/d/0B0exFgh_cVpqbUZMYWxXV2NjVms/.. A benne lévõ firmware-t nehogy rátöltsd! Nem hozzá való! Van a rar-ban egy alternative... mappa, abban benne van a batch tool is, továbbá van egy driver mappa, azon belül neked az X86 kell s azon belül értelemszerûen az XP. Úgy tudod installálni manuálisan, hogy bemész az eszközkezelõbe, ott látni fogja a PC a tabletet, jobb klikk, majd illesztõprogram frissítése, utána a számítógépen keresem meg v vmi hasonló (én win7-et használok) aztán listából választom ki, s utána betallózod azt a mappát amit fentebb írtam, megnyitod a benne lévõ file-t, ebben lesz megint egy lista, abból az RK29-et választod. Mivel a batch tool-t ajánlja maga a myaudio is, így baromira kicsi rá az esély, de egy próbát megér az is, hogy ráteszed egy micro SD-re a letöltött firmwaret (.img file) s átnevezed update-re (img kiterjesztést természetesen tartsd meg). Ha ez megvan, akkor dugd be a tabletbe, majd próbáld bekapcsolni a vol+ plusz power vagy a vol- plusz power kombinációval.
A kérdező hozzászólása: Az az érdekes hogy mindent leszedtem, és virtuálisan használok hozzá win7-et (ultimate 64bit)mert azon jobban kitudok igazodni.Nos a probléma csak annyi hogy ha win7 el próbálom meg feltenni a drivert, egyszerûen nemmegy, mmint amikor listából választom ki az RK29-et, nah ez nekem valahogyan nemjön össze, pedig értelmesen csinálok mindent, de ez a file hiányzik. Ha xpvel csinálnám, az meg elvan felejtve mert alapból nem ismeri föl a rendszer hallani, hallom, hogy csatlakoztatja, de az eszközkezelõben mint usb nincs benne.Viszont ezzel szemben a win7ben behozza, sárga felkiáltójellel mintázva.Rátettem az sd-re a cuccot, átneveztem, kiterjesztést meghagytam, de semmi, sem a vol- plusz powerrel, sem semmiféle billetyûkombinációval.
A kérdező hozzászólása: Egy a lényeg, holnap beviszem, és megvárom azt a rohadt 3-4 hetet, míg megjavítják.Nemtudok semmit sem vele kezdeni.Én is javítottam már telefont, tabletet, pc-t egyszóval sokmindent, de ez a tablet ez gatya... Már mindenféle billentyûkombinációt kipróbáltam, mindent mindennel, gépre dugva, levéve, kikapcsolva, bekapcsolva, egyszerûen csõd. De azért köszönöm a segítséget!Sokat okosodtam belõle.

Lehet gombám? Ha igen, mivel kezeljem?

A probléma az, hogy egy ideje fehér kellemetlen szagú váladékom van és a csiklóm két oldalán a mélyedésben túrószer? izé van. Ha megmosom, utána is nem sokára ilyen. Pedig eleget fürdök és rendesen. Intim lemosó meg minden. A neten keresgéltem és azt találtam, hogy ezek gomba tünete de nekem nem lehet gombám mert a pasimnak semmi baja én meg nem mentem férre szóval senkit?l nem kaphattam el. Nyilvános wcbe nem járok, ott sem kaphattam el. Itthon sem, mert a lakótársamnak meglestem a szennyesét és neki nem túrósak a bugyijai. Szóval neki sincs gombája. Nem tudom lehet e attól hogy egyszer használatos borotvával sz?rtelenítek és sokszor használok egyet. Van amikor már éle is alig van. És ha mégis gomba mennyi id? alatt múlik el magától? Vagy mivel múlasszam el? Tudom hogy a canesten jó rá de nincs rá pénzam. A pasimtól meg nem kérhetek mert ha elmondom hogy gombás vagyok azt hiszi majd hogy megcsaltam. Pedig sosem. Nem is olyan vagyok. Nem értem miért velem történik ez. Soha nem voltam mással csak vele. És ha ilyenkor orálisan kielégítene baj lenne?

Legjobb válasz: Azt nem írtad, hogy viszketsz-e illetve szúr-e? mert így lehet a legjobban felismerni a gombát + ez a túros folyás, amit említettél! Tehát az se biztos, h gombád van! Én a helyedben, amint rendel a nõdokid elmennék hozzá és õ fogja tudni, h mi a baj! És ezt még a pasidnak se kell elárulni!

Azt nem írtad, hogy viszketsz-e illetve szúr-e? mert így lehet a legjobban felismerni a gombát + ez a túros folyás, amit említettél! Tehát az se biztos, h gombád van! Én a helyedben, amint rendel a nõdokid elmennék hozzá és õ fogja tudni, h mi a baj! És ezt még a pasidnak se kell elárulni!
A kérdező hozzászólása: Nem viszket, illetve nem is szúr. Semmi fájdalmam nincs. Csak a folyás.
Az is lehet, hogy normális. Esetleg az intim mosakodó miatt. Van akinél ilyen panaszokat okoz. A hormonoktól is lehet erõsebb folyás, pl fogamzásgátló. Ha nem viszket, akkor nem gomba. Ha bakteriális fertõzés lenne, akkor sárgás, nagyon büdös váladék jönne. Egyébként az a legjobb, ha megmutatod egy dokinak, és az megmondja, hogy mi.
A kérdező hozzászólása: Igen, megmutatom, csak nõgyógyászhoz elég sokára tart idõpontot kapni. Addig akár el is múlhat. Fogamzásgátlót szedtem, de most hagytam abba. Nem tudom attól lehet-e.
Lehet a fogamzásgátlótól is. Egyébként gombát nem csak szex közben lehet elkapni. Szerintem neked nem az van. Kérj idõpontot holnap a dokihoz, addig meg kipróbálhatod a canesten kombit. Ártani nem fog.
Szerintem tuti gomba, de épp ezért kell elmenned dokihoz, mert nekünk mind más és más tapasztalataink vannak. Van egy rossz hírem: ha így szexeltek, õt is kezelni kell 1 db gyógyszerrel, mert a férfiak az esetek legtöbb százalékában nem mutatnak tünetet, vagyis semmi bajuk sincs, de fertõznek. Egyébként nem kell hozzá félrelépni, származhat székletbõl stb. Akkor is ha rendszeresen tisztálkodsz. SZóval úgy tûnik nem a te/ti hibátok, de múlasszátok el. És azért kell a barátodnak is, mert ha te kikezeled megad és elmúlik, újra kezdõdhet elölrõl, ha szexeltek, visszafertõzhet. Bajnak nem baj, de most õszintén, te kielégítenéd õt orálisan ha tudnád, hogy hasonló gondja van? Egy jó tanács: annyit mondj, hogy van egy kis baj, nem kell neki részletezni. Mondd, hogy várjon 4 napot, és túllesztek rajta. SOk sikert!

Van egy dvd lejátszós Nova tv-m. A gyerekek nyomogatták a távirányító gombjait és azóta nem tudjuk bekapcsolni, mert valamiféle kódot kér. A bal felső sarokban megjelenik a "gomb" szó és 3 pont, mintha ide kéne írni valamit. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: A srácok bekapcsolták rajta a gyerekzárat. Próbáld kiszedni belõlük, hogy milyen sorrendben nyomogatták a gombokat! Nézd meg a használati utasításban, hátha valahogy felül lehet bírálni, vagy resetelni! Ha nem, akkor sokat fogsz próbálkozni: végül is "csak" 999 variáció van!

A srácok bekapcsolták rajta a gyerekzárat. Próbáld kiszedni belõlük, hogy milyen sorrendben nyomogatták a gombokat! Nézd meg a használati utasításban, hátha valahogy felül lehet bírálni, vagy resetelni! Ha nem, akkor sokat fogsz próbálkozni: végül is "csak" 999 variáció van!

Benq monitor gombok nem mûködnek, mi lehet a hiba?

Az elõbb említett benq fp91G+ monitoron a gombok nem vagy csak néha mûködnek, azaz a bekapcsoláshoz több alkalommal (akár 10-20szor) kell megnyomni ,hogy a monitor életre keljen, mi lehet a hiba?

Legjobb válasz: Ha ez minden gomb szarakszik, akkor valószínûleg kontaktos a panel csatlakozója. Vagy esetleg kilazult a gombokat tartó panel és te azt hiszed, hogy megnyomtad de nem tudod teljesen benyomni õket ezért nem záródik az áramkör. Ha csak bekapcsolni macerás és utána minden oké, akkor ezért általában a tápáramkörben elfáradt kondenzátorok a felelõsek.

Ha ez minden gomb szarakszik, akkor valószínûleg kontaktos a panel csatlakozója. Vagy esetleg kilazult a gombokat tartó panel és te azt hiszed, hogy megnyomtad de nem tudod teljesen benyomni õket ezért nem záródik az áramkör. Ha csak bekapcsolni macerás és utána minden oké, akkor ezért általában a tápáramkörben elfáradt kondenzátorok a felelõsek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! igazából mindegyik gomb ilyen macerás...

Van egy Iphone 3g-sem, a gond vele az hogy alul a vissza lepö gomb, nem mindig reagál,  néha nagyon meg kell nyomnom,  néha meg csak alig.  Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Elkopott, beporosodott, el kell vinni szerelõhöz, ahol kicserélik a home gombot. (ez a középsõ gomb neve)

Elkopott, beporosodott, el kell vinni szerelõhöz, ahol kicserélik a home gombot. (ez a középsõ gomb neve)
Próbáld meg DFU módban iTunes-szal helyreállítani. Ha nem megy, akkor lehet, hogy a kijelzõ kuka.

Hüvely gombát talált az orvosom pedig semmi jelét nem tapasztaltam, mi lehet az oka?

fél éve hüvely gombám volt, minden tünete meg volt, kaptam rá gyógyszert kenőcsöt rendbe is tett, mentem vissza a fél éves kontrollra .. és most mondja a doki hogy lehet valami kis fertőzés.. igazából tünete semmi nem volt,csak annyi hogy amikor neki álltunk szexelni a barátommal kicsit fájt de el is múlt... és meglepődtem canestent írt fel. de krémet nem csak a hüvelytablettát. de most akkor a barátomnak is el kell menni-e.. kérdőjel és nem tudom, remélem nem súlyos. kicsit meg ijedtem. újra elkaphattam, vagy nem tűnt el teljesen a betegség... :S

Legjobb válasz: miért nem kérdezted meg az orvosodat errõl, mikor felírta a canestent? simán lehet, hogy visszafertõz téged, ha gombád van újra, szóval inkább kérdezd meg a dokit, mert én is úgy tudom, hogy olyankor a partnert is kell kezelni. néhány barátnõmtõl hallottam, hogy nekik is mindig kiújul a hüvelygombájuk, ráadásul "magától", tehát nem visszafertõzi õket valaki.

miért nem kérdezted meg az orvosodat errõl, mikor felírta a canestent? simán lehet, hogy visszafertõz téged, ha gombád van újra, szóval inkább kérdezd meg a dokit, mert én is úgy tudom, hogy olyankor a partnert is kell kezelni. néhány barátnõmtõl hallottam, hogy nekik is mindig kiújul a hüvelygombájuk, ráadásul "magától", tehát nem visszafertõzi õket valaki.
Mi lehet az oka annak, hogy folyton visszatér? :) Pl. hogy leszõrteleníted Magad kiiktatva egy fontos védelmi réteget. A szõrzet szerepe több más közt a nedvesség elvezetése. Ahol pedig a nedvesség megmarad, ott alakulnak ki a gombás fertõzések (lásd még; lábujjak köze).

LADA 2107 90'-es. Mi lehet az a gomb a szívató alatt egy kis pöcök. Csak be lehet nyomni és aztán ki is ugrik azonnal. Mi az?

Legjobb válasz: Az csak a szívató bekapcsolását jelzõ lámpa gombja. Úgy mûködik mint a belsõ világítás ajtóérintkezõje.

Az csak a szívató bekapcsolását jelzõ lámpa gombja. Úgy mûködik mint a belsõ világítás ajtóérintkezõje.
Szívató visszajelzõ, ha kihúzod a szivatókart meg kell jelennie a mûszerfalon egy sárga fénynek. Valami hasonló: http://kep.index.hu/1/0/188/1882/18820/1882077_93d811b2a4f8c..
A szívató visszajelzõjének kapcsolója. Elméletileg a szívatógombon található kis fül nyomná vissza, a gyakorlatban van, hogy inkább keresztbefordul a fogantyú és világít tovább a fény. Ha megnyomod, elalszik, ha elengeded, világít. Ha nem, akkor valami nem stimmel.
amirõl beszélsz ez hol van, kint a gépházban, vagy az utastérben ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!

Mi lehet ez? Tegnap vettem észre a yorkim kakijában, hogy tele van apró fehér kis kemény gömbökkel. Most szintén. Ez mi lehet?

Legjobb válasz: 03. 31-én kapott utoljára féreghajtót. De ezek nem kis férgek, hanem nagyon apró szabályos kis gömbök és kemények, mint pl a kristálycukor. És tele van a kakija ezekkel.

A kérdező hozzászólása: 03. 31-én kapott utoljára féreghajtót. De ezek nem kis férgek, hanem nagyon apró szabályos kis gömbök és kemények, mint pl a kristálycukor. És tele van a kakija ezekkel.
Rizs megrágva. A féreghajtó csak a férgeket öli meg, a petéket nem. Pont azért kell két hét múlva ismételni a féreghajtást, mert akkorra kikelnek a peték, de még nem szaporodtak, és azokat is megöli.
A kérdező hozzászólása: 2 hete nálunk van (mindennap kapott rizses húst)és csak 2 napja van ez. És szabályos gömb alak, nem hosszúkás, mint a rizs.
Hátha rizses húst kapott enni, akkor ott a pont, rizs volt az! (De írtam is.)
A kérdező hozzászólása: Tápot kap enni, kefír, joghurt és rizses hús
A kérdező hozzászólása: Szezámmagot láttam már, nem az. Féregpete lenne? Mert tényleg az utolsó válaszadó áll közelebb a témához. Golyószerû. Egyet szétnyomtam és por volt...Ha féregpete lenne, akkor nyálkás lenne, nem?
Lehet megevett valamit a földrõl. Valami kis mûanyaggolyócskát. Szerintem vidd el azért megnézetni, ha marad a dolog.
Mit kap eledelnek?
Lehet féregpete (bár nagyon spéci fajtájú férge lehet, ha így látszódnak a peték a kakijában). Rizst nem kapott? A megemésztetlen rizs jellegzetesen úgy néz ki a kakiban, mint amit leírtál.
Mit kap enni? a szezámmag például teljesen emésztetlenül átmegy a kutyákon, a kukoricaszemek egy része is. a szezámmag így néz ki, ahogy írod.
nemlehet hogy férgeknek a petéi? azt hallottam azok gömb alakúak...
A rizsszem szélét elkezdi megemészteni a gyomor, de a közepét már nem tudja, plusz a szájával is rágott rajta valamennyit. Kölyökkutyáknál is gyakran elõfordul, hogy néha teljesen megemészti, néha meg félig emésztetlenül kikakilja, sokszor láttam már.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!