Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet erezni hogy a baba (15 db)

Hányadik héttől lehet érezni, hogy a baba helyezkedik lefelé? És ilyenkor mit érezni?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne, bár már van egy gyermekem én nem vettem észre az elõzõnél sem hogy leszállt volna a hasam. Szerintem nem is szállt le, mert állva vajúdtattak. És az segített. Nekem még jósló fájásom sem volt. Most 38 hetes terhes vagyok, kíváncsian várom, ezúttal hogy fog lezajlani ez az egész.

Ez engem is érdekelne, bár már van egy gyermekem én nem vettem észre az elõzõnél sem hogy leszállt volna a hasam. Szerintem nem is szállt le, mert állva vajúdtattak. És az segített. Nekem még jósló fájásom sem volt. Most 38 hetes terhes vagyok, kíváncsian várom, ezúttal hogy fog lezajlani ez az egész.

Mikortol lehet erezni hogy a baba megugrik mikor hangos neszt hall es megijed?

Legjobb válasz: Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak,és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama,vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.

Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak, és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama, vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.
Nekem mondjuk konrét megugrás nem volt.Szerintem ne úgy képzeld el mint amikor te megijedsz....
nekem a 26. héten kezdett el kalimpálni, mikor epiláltam. pedig körbetekertem a hasam törölközõvel. úgy látszik, ez is mindenkinél más.

Azt hallottam, ha valakinek nagyon hányingere van és hány is, annak (babona szerint) fiú babája lesz! Igaz? A második az lenne, hogy általában mikor lehet érezni hogy megmozdul a baba? 8hkm

Legjobb válasz: Én reggel nem de napközben sokat hánytam és rettenetesen égett a gyomrom még mielõtt tudtam, hogy babás vagyok. És kisfiam lesz. Anyósom mondta is, hogy mikor a férjemmel terhes volt ugyanígy zajlott neki is. 16 hetesen éreztem mozogni de hátsófali a méhlepény, állitólag ezért ilyen hamar. Boldog baba várást!

Én reggel nem de napközben sokat hánytam és rettenetesen égett a gyomrom még mielõtt tudtam, hogy babás vagyok. És kisfiam lesz. Anyósom mondta is, hogy mikor a férjemmel terhes volt ugyanígy zajlott neki is. 16 hetesen éreztem mozogni de hátsófali a méhlepény, állitólag ezért ilyen hamar. Boldog baba várást!
Én a legelejétõl a huszonvalahányadik hétig végighánytam az egészet!!! És láss csodát kislányom lesz.:) 32+5 hkm
Én úgy tudom, hogy akinek lánya lesz, az hány sokat terhesség alatt... Ez nekem be is jött. Lányom lesz és a 14.hétig hánytam. Én 16hetesen éreztem elõször a babám mozgását. 32hkm
Szerintem ne nagyon bízz a babonákba, én pl. egyáltalán nem voltam hányós mégis kisfiam lesz. Ráadásul a hasamra is mindenki azt mondja:" pedig a lányoknál szokott ilyen lenni". Csak az Uh-ba bízz. Nekem kb. a 14-16.héten kezdett el mocorogni. Egészséges, boldog babavárást. 29hkm
hát én pont fordítva tudom ezt a babonát.ha rosszul vagy, hánysz akkor lány, ha nem akkor fiú.én nem voltam rosszul szerencsére, fiam van.barátnõm mesélte hogy a lányával minden baja volt, de a fiával észre sem vette szinte hogy terhes. én elõször 18-19 hetesen éreztem megmozdulni a fiam.
második babám várom, õ is fiú és a nagy is:) soha nem volt hányingerem-se hányás. elsõ babát általában 18-20hetesen érzik a kismamák de ez több dologtól is függ(testalkat, méhlepény helyzete) másodikat pár héttel elöbb.
Szerintem ezekre a néphiedelmekre nem lehet adni, minden terhesség más. Én 20. hétig végig hánytam, puncisunk lesz. 16-20 hét között érzed majd az elsõ mozgásokat.
Végig hánytam a 9 hónapot az elejétõl kezdve és kislányom van :) Én a 16. hétben éreztem elõször, hogy mocorog :)
Két kisfiam van, egyszer sem hánytam, viszont a szagoktól és kaja gondolatától is öklendeztem.
Én azok közé tartoztam, hogy egy egy látvány felidézésétõl is hánytam. De hánytam étkezés után is. Ha nem , akkor meg nagyon fájt a gyomrom. Kislányunk lett:) A hányásnak köszönhetõen nem híztam túl sokat:) de sajnos ez addig ment, amíg meg nem mozdult a baba.Az kb. 17.hét volt.
Nekem az elsõ terhességem abszolút problémamentes volt, még hányinger sem kínozott az elején. Most másfél éves, kisfiú. A második babám napokon belül megszületik, az elsõ 3 hónapban kicsit émelyegtem, ennyi. Kislány lesz. Elsõ babánál a 20. hét környékén lehet érezni a magzatmozgást.
Nekem kisfiam szuletett es egyszer hanytam a terhessegem alatt es akkor is azert mert agyon zabaltam magam szollovel. :) Hanyingerem szinte alig volt, talan 2-3-szor. Baratnomnek kislanya szuletett es vegighanyta az elos heteket. Semmi mast nem tudott enni csak sosperecet. Feltek, hgoy kiszarad igy kapott valami hidratallo folyadekot amit innia kellett. En eloszor 17 hetesen ereztem a babam mozgasat. Finom simogatashoz tudnam hasonlitani. :)
Nekem az elsõ gyerekemmel semmi bajom nem volt nem volt hányingerem, és fiú lett. Most viszont én is a hányingerrel küszködöm, de nagyon eddig csak 3 szor hánytam de nem akarok hányni így visszatartom amennyire tudom, remélem lány lesz :) (arra gyúrtunk). :D

Mikor lehet mar erezni hogy a baba mozog? Hogyan fogom eszre venni?

Meg csak 13 es fel hetes vagyok,de a hasam egyfolytaban morog!Nem tudom,hogy talan ez mar lehet a baby?Ki mikor erzte eloszor hogy megmozdult es mit erzett?nagyon kivancsi vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Én 18 hetes vagyok, és még csak pár napja éreztem. Egy rebbenés volt, nem is voltam benne biztos, hogy õ az, aztán másnap is éreztem ugyanazt. A védõnõ, család és barátok szerint a bébi volt. Ha az elsõ baba, korainak gondolom, hogy máris érzed, de nem vagyunk egyformák, semmi sincs kizárva:-))) Boldog babavárást!

Szia! Én 18 hetes vagyok, és még csak pár napja éreztem. Egy rebbenés volt, nem is voltam benne biztos, hogy õ az, aztán másnap is éreztem ugyanazt. A védõnõ, család és barátok szerint a bébi volt. Ha az elsõ baba, korainak gondolom, hogy máris érzed, de nem vagyunk egyformák, semmi sincs kizárva:-))) Boldog babavárást!
Én 17 hetes vagyok, nekem sem bizti, hogy a bébit érzem, de a doki azt mondta, hogy valószinû õ lesz. Szintén olyan érzés, mintha korogna a hasam, csak lentebb, vagy még a buborékhoz szokták hasonlítani, mint a szénsavas üccsibõl felszáll a buborék. Lehet, hogy azt érzed, bár szerintem sem lehet még ilyen korán érezni.
Szia én az elõ babámnál 20 hetessen éreztem meg.Olyan érzésem volt ott alul mindha kishal ússzkálna bent.Elõsször nem hittem hogy a baba de minden nap jelentkezet, és már teljessen bizti voltam benne.A másadik 17-18 hetessen mozdult meg aztán 2 hétig semmit nem éreztem, utánna meg olyan remegés volt a hasam aljába.Olyan érzés mindha ideg rángatná az izmaimat, csak kellemesebb.Boldog babavárást!!!! 31 hetes kismama.Ha van kérdésed irj Privit.
Szia! Én 17 hetes vagyok, kb 1 hete éreztem meg, hogy megmozdult, akkor nagyon gyengéden, de most már erõsebb, napról napra többet mozog. Elõször, mintha egy kis pillangó repkedett volna a hasam aljánál, most inkább egy kis békához hasonlítanám, mint aki ugrándozik, hol alul, hol oldalt. Nagyon érdekes érzés, nem hasonlítható össze ilynekor már a bélmozgással, igaz nekem ez a 2. terhességem, én már tudom, mit kell figyelni.
En is kb.15 hetesen ereztem eloszor a babat, es semmi mashoz nem tudtam hasonlitani, nem olyan volt mint amikor a belek mozognak, hanem mas sokkal finomabb jo erzes.Aztan a 17 heten kb.1 hetig semmit nem ereztem, el is mentem 4d-s uh-ra, mert azt hittem baj van, de semmi, O ugyanugy mocorgott, de megsem ereztem:Azota ugyanugy erzem, es tuti, h O volt mar olyan koran is, hiszen ugyan azt az erzest erzem most is, es napjaban tobbszor is, csak talan eroteljesebben. Nekem az orvosom azt mondta, h nagyon szerencses vagyok, ha az elso babanal mar ilyen hamar erzem, mert a kismamak tobbsege ennyire koran a 2.-3. babanal szokta ilyen koran. Boldog babavarast kivanok 19 hetes kismama
szia én 18hetesen kezdtem el gyanakodni, hogy talán a baba mocorog.nekem olyan volt mintha egy golyó megpördült volna a hasfalomon.azóta is erõszeretettel nyomkodja magát a hasamhoz :D én hallottam már olyat, hogy 14hetesen érezte valaki, mondjuk második baba volt boldog babavárást

Mikor lehet érezni először, hogy mozog a baba?

Első baba, 16 hetes :)

Legjobb válasz: Én egész pontosan 17+4 hetesen éreztem és nekem is elsõ baba .

Én egész pontosan 17+4 hetesen éreztem és nekem is elsõ baba .
Nekem is elsõ, mellsõ fali méhlepénnyel, én még nem érzem.. Azt írták, hogy 18-22. hét között kellene, de lehet hamarabb fogod :) 19 hkm
Testalkat, méhlepény tapadás függõ. Általában a 16-21.hét között.
18 hetesen éreztem elõször.Elsõ baba.
Elsõ baba, mellsõ fali lepény, 16 hetesen éreztem elõször, de nem baj, ha késõbb érzed. Igazi rúgást 18 hetesen kaptam, addig csak kaparászott. :)
Én 19. hétben éreztem elõször. Ma pedig úgy rámijesztett, vagy 3 órán keresztül meg sem moccant, nem tudtam felkölteni sehogyse... értem én hogy front meg minden, de akkor is ez sok(k) volt nekem. Még a hasam is egészen megpuhult. Aztán mikor végre megmoccant, akkora kõ esett le a szívemrõl :) 27 hkm
sajnos én már pontosan nem emlékeztem mert már elég rég volt.3 éves már a lányom.de megnéztem a terhességi kis könyvben 17+4 hetes voltam pontosan. most a második babámat várom 15+3 hetes vagyok és már nagyon várom hogy érezzem!pláne hogy a kislányom is érezhesse a tesó mocorgását.biztos fog neki tetszeni! de 21 hetes kor azt hiszem a felsõ határ.sok mindentõl függ mikor érzi az ember.nekem most a mellsõ falon tapad a lepény és azt mondják hogy így általában késõbb érzik a nõk a mozgást. már én is nagyon izgatott vagyok!majd írd meg ha érzed!!!!!

Miket lehet érezni 11-12 hetes terhesen. Nem a hányingerre, mellfeszülésre meg a hasonlókra gondolok, hanem ott a pociba. A baba mozgását tudom hogy nem érezhetem még, csak valami jel hogy van odabent valaki?

Legjobb válasz: Szia!Én erre a hétre vagyok kiírva.Megmondom õszintén,hogy nálam nagyon felemás érzéseket keltett.A negyedik hónapig tényleg csak a hányás,feszülés,hányás,feszülés....közben az aggodalom,hogy nehogy elmenjen és a düh,hogy nem tudok olyan intenzitással dolgozni mint eddig.16 hetes voltam amikor elkezdett "gluggyogni"(ez a szó jellemezte leginkább amikor a mozgását érzékeltem).Innentõl kezdve tudatosult bennem és a páromnál is a "tény".Még most is a célegyenesben vannak pillanatok,hogy alig várom,máskor meg úgy érzem,hogy rengeteg dolog van még ami nincs kész,nincs meg,megoldásra vár,nem alkalmas a nap..... Félre ne értsd,nagyon szeretjük már most de nagyon-nagyon nyersen fogalmazva a 40 hét alatt igenis vannak pillanatok amikor a fenébe kívánod az egészet és úgy érzed nem te irányítod az életedet.Nagyon szépen hangzik egy -egy könyvcím,mint például "A LEGSZEBB 9 HÓNAP","BOLDOG BABAVÁRÁS" de azért ez nem fehér vagy fekete.

Szia!Én erre a hétre vagyok kiírva.Megmondom õszintén, hogy nálam nagyon felemás érzéseket keltett.A negyedik hónapig tényleg csak a hányás, feszülés, hányás, feszülés....közben az aggodalom, hogy nehogy elmenjen és a düh, hogy nem tudok olyan intenzitással dolgozni mint eddig.16 hetes voltam amikor elkezdett "gluggyogni"(ez a szó jellemezte leginkább amikor a mozgását érzékeltem).Innentõl kezdve tudatosult bennem és a páromnál is a "tény".Még most is a célegyenesben vannak pillanatok, hogy alig várom, máskor meg úgy érzem, hogy rengeteg dolog van még ami nincs kész, nincs meg, megoldásra vár, nem alkalmas a nap..... Félre ne értsd, nagyon szeretjük már most de nagyon-nagyon nyersen fogalmazva a 40 hét alatt igenis vannak pillanatok amikor a fenébe kívánod az egészet és úgy érzed nem te irányítod az életedet.Nagyon szépen hangzik egy -egy könyvcím, mint például "A LEGSZEBB 9 HÓNAP", "BOLDOG BABAVÁRÁS" de azért ez nem fehér vagy fekete.

18hetes és 3napos vagyok(második baba)én nem érzem, hogy mozogna pedig ilyenkor már kéne érezni. Félek. Nem értem! Mi lehet a baj?

18-hetes-és-3-napos vagyok(MÁSODIK BABA)én nem érzem,hogy mozogna pedig ilyenkor már kéne érezni.szoktam érezni bels? csikit de aktiv babát még nem.csütörtökön voltam véd?n?nél és van szivhang akkor ténleg nem értem.hogy miért van ez??????van szivhangfigyel?m is és azon sem hallottam még semmit.a COLAN,CSOKIN.ÉS A JEGES ITALON KIVÜL VAN MÉG MÁS MODSZER AMIVELL MEGLEHET MOZGATNI A BABÁT??????

Legjobb válasz: Csak azért mondják, hogy a másodikat hamarabb érezni, mert olyankor már tudja a kismama, hogy mi az amit érez, de igazából nem érzi hamarabb csak hamarabb tudatosul benne. Hû, ez érthetõ? Lehet, hogy máshol van megtapadva, mint az elsõ. Szerintem ne piszkáld colával, csokival meg ilyenekkel:)

Csak azért mondják, hogy a másodikat hamarabb érezni, mert olyankor már tudja a kismama, hogy mi az amit érez, de igazából nem érzi hamarabb csak hamarabb tudatosul benne. Hû, ez érthetõ? Lehet, hogy máshol van megtapadva, mint az elsõ. Szerintem ne piszkáld colával, csokival meg ilyenekkel:)
Elõször is szerintem semmi, de semmi probléma nincs! Minden terhesség más. Hasonlíthat a második az elsõhöz, de lehet homlokegyenest más. Azért azt ne feledd, hogy a védõnõ már egy ideje hallgatja a bébiket. Míg gondolom, neked ebben nincs tapasztalatod. Semmi baj! Idõvel neked is menni fog. Ugye azt nem mondod komolyan, hogy csak azért iszol és eszel ilyen izéket, hogy a babó mozogjon??? Fölösleges! A baba mozog, csak még te nem érzed. Csak türelem! Minden jót! :) 19 hetes kismami
Mi az hogy ilyenkor már kell??? EGyáltalán nem. Az igaz, hogy ilyenkor már lehet, meg aki már átélte, az hamarabb meg is érzi, de mindegyik terhesség más és más. Az is lehet, hogy pár nap és megérzed, de lehet még lesz egy-két hét, mire eljön az ideje. Szerintem ne aggódj, fõleg, hogy minden rendben van. Azzal többet ártasz.
Szia, én ugyan elsõ babámat várom, de többgyerekes barátnõimmel beszélgetve volt hogy õk is 20-22 hetesen kezdték el érezni a 2.ikat is. Én ma kezdtem úgy Isten igazából érezni hogy a babó bökdös, szóval lehet csak úgy fekszik a babád, majd nõ még 2 hetet és érezni fogod!! Üdv: 20 hetes kismami
Ha a védõnõ hallott szívhangot, te meg a saját hallgatóddal nem, akkor egyértelmû, hogy nálad van a gond, hisz olyan nincs, hogy csak a védõnõ hallja, te meg nem. Lehet a baba csak 1-2 hét múlva lesz aktív, szerintem ne aggódj és ezt azért mondom, mert írtad, hogy a védõnõnél is jártál és volt szívhang! Egyébként a vékony hasfalú nõk hamarabb meg szokták érezni. Még azt kipróbálhatod, hogy lefekszel és a kezedet a pocidra teszed és türelmesen várakozol.
Én 20 hetesen éreztem elõször.
ez mindenkinél más.én 16-hetesen éreztem már, az apuka 18-hetesen érezte kívülrõl.alkat kérdése:-)
Szia! Én igazából mindennaposan 19hetesen éreztem, éreztem már elõtte is, csak ritkábban.De pl.ma 22hetesen elõször volt türelme a papának kivárni a bulizást odabentrõl, de persze neki nem rugott nagyokat:(de kb egy másfél hete is érezhette volna már, csak ekkor még ritkábban .szval sztem egy két hét és nálatok is mindennaposak lesznek a bulis esték a papa számára is.Gratula a babátokhoz:)
Nálam is olyan 22 hét körül lehetett kívülrõl érezni és látni. De tudnotok kell, türelem kell hozzá, mert egyrészt a baba elnyugszik, ha odateszed a kezed, mert megnyugtatja. Másrészt megérzi apa "idegen" kezét, annak mégúgy sem mozog. Páromnak sem mindig van türelme kivárni, de minél idõsebb lesz a baba annál jobban és többet rugdos maj. Mi este, filmnézés közben úgy feküdtünk, hogy fogtuk a pocim, elõbb utóbb el lehet kapni a kis szarházit:-))

Sok anyuka írja hogy tudja mikor fogant a baba. mégis honnan lehet tudni, érezni?

Legjobb válasz: Mi abban a hónapban egyszer voltunk együtt!Mensi elõtt 2 nappal így kizárásos alapon....csakis akkor foganhatott,hacsak nem szeplõtlen volt :D Mi sajnos ritkán vagyunk együtt és mióta megszületett a lányom,azóta meg szinte semmi nincs:(

Mi abban a hónapban egyszer voltunk együtt!Mensi elõtt 2 nappal így kizárásos alapon....csakis akkor foganhatott, hacsak nem szeplõtlen volt :D Mi sajnos ritkán vagyunk együtt és mióta megszületett a lányom, azóta meg szinte semmi nincs:(
Hát aki ritkán van együtt a párjával, annál elég nyilvánvaló a fogantatás idõpontja. Én pl. nem tudom, akkoriban mi naponta együtt voltunk, aztán hogy melyik volt a sikeres együttlét? Passz :)
2.vagyok...sajnos a férjem nem az a tipikus pasi, Õ nem annyira igényli a szexet, jól megvan nélküle :(Mindig is ilyen volt
Mivel mi konkrétan a babára gyúrtunk, így az ovuláció elõtt nem is bújtunk össze csak az ovuláció napján, aztán utána pár napig megint nem. Így pontosan tudom, mikor fogant a pici.
mi minden masnap vagyunk egyutt altalaban.. mindket gyerekemnel nem en ereztem, hanem a ferjem de igaza volt mindket esetben. :)
Hõmérõztem és látszott a peteérés napja.
A kérdező hozzászólása: köszi, utolsónak meg sajnálom hogy ilyen keveset tudtok együtt lenni, párod sokat melózik azért? vagy külföldön van?
Ez attól függ, mit értünk alatta. Én nem feltétlenül az aktust tudom, hanem a napot, amikor peteérésem volt. Akkor már (és onnantól a tesztig) nem voltunk együtt, a kapuban várakoztak a kiskatonák. :D De a fogantatás napját és hogy merre jártam aznap tudom, egyértelmûen.
Tavaly dec. 31-én ki sem bírtam mászni az ágyból, olyan rosszul voltam.(fáradtság, étvágytalanság, hányinger) Azt hittem, megfázás. Így utólag már tudom, hogy beágyazódás volt, ugyanis karácsonykor sikerült összehozni a babát :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!