Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet erezni hogy a (68 db)

Milyen érzés ha keményedik a pocak? Mit lehet érezni? Hogy veszem észre?

Legjobb válasz: olyan, mintha belûrõl feszítene, nem tudod ellazíani a pocidat és kézzel is lehet érezni, hogy nagyon kemény sajnos nekem sokszor van ilyen, úgyhogy magnéziumot kell rá szednem

olyan, mintha belûrõl feszítene, nem tudod ellazíani a pocidat és kézzel is lehet érezni, hogy nagyon kemény sajnos nekem sokszor van ilyen, úgyhogy magnéziumot kell rá szednem
Bocs, h. belekotyogok...... És ez fáj amúgy? Remélem nem olyan mint a mindjárt megjön érzés, attól rosszabb nem igazán létezhet.
hát, fájni kimondottan nem fáj, de olyan idõnként, mintha szét akarna szakadni a hasam, annyira kemény és feszít - elég kellemetlen, fõleg, hogy tudom, hogy veszélyes is a babának

Hányadik héttől lehet érezni, hogy a baba helyezkedik lefelé? És ilyenkor mit érezni?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne, bár már van egy gyermekem én nem vettem észre az elõzõnél sem hogy leszállt volna a hasam. Szerintem nem is szállt le, mert állva vajúdtattak. És az segített. Nekem még jósló fájásom sem volt. Most 38 hetes terhes vagyok, kíváncsian várom, ezúttal hogy fog lezajlani ez az egész.

Ez engem is érdekelne, bár már van egy gyermekem én nem vettem észre az elõzõnél sem hogy leszállt volna a hasam. Szerintem nem is szállt le, mert állva vajúdtattak. És az segített. Nekem még jósló fájásom sem volt. Most 38 hetes terhes vagyok, kíváncsian várom, ezúttal hogy fog lezajlani ez az egész.

Azt hallottam, ha valakinek nagyon hányingere van és hány is, annak (babona szerint) fiú babája lesz! Igaz? A második az lenne, hogy általában mikor lehet érezni hogy megmozdul a baba? 8hkm

Legjobb válasz: Én reggel nem de napközben sokat hánytam és rettenetesen égett a gyomrom még mielõtt tudtam, hogy babás vagyok. És kisfiam lesz. Anyósom mondta is, hogy mikor a férjemmel terhes volt ugyanígy zajlott neki is. 16 hetesen éreztem mozogni de hátsófali a méhlepény, állitólag ezért ilyen hamar. Boldog baba várást!

Én reggel nem de napközben sokat hánytam és rettenetesen égett a gyomrom még mielõtt tudtam, hogy babás vagyok. És kisfiam lesz. Anyósom mondta is, hogy mikor a férjemmel terhes volt ugyanígy zajlott neki is. 16 hetesen éreztem mozogni de hátsófali a méhlepény, állitólag ezért ilyen hamar. Boldog baba várást!
Én a legelejétõl a huszonvalahányadik hétig végighánytam az egészet!!! És láss csodát kislányom lesz.:) 32+5 hkm
Én úgy tudom, hogy akinek lánya lesz, az hány sokat terhesség alatt... Ez nekem be is jött. Lányom lesz és a 14.hétig hánytam. Én 16hetesen éreztem elõször a babám mozgását. 32hkm
Szerintem ne nagyon bízz a babonákba, én pl. egyáltalán nem voltam hányós mégis kisfiam lesz. Ráadásul a hasamra is mindenki azt mondja:" pedig a lányoknál szokott ilyen lenni". Csak az Uh-ba bízz. Nekem kb. a 14-16.héten kezdett el mocorogni. Egészséges, boldog babavárást. 29hkm
hát én pont fordítva tudom ezt a babonát.ha rosszul vagy, hánysz akkor lány, ha nem akkor fiú.én nem voltam rosszul szerencsére, fiam van.barátnõm mesélte hogy a lányával minden baja volt, de a fiával észre sem vette szinte hogy terhes. én elõször 18-19 hetesen éreztem megmozdulni a fiam.
második babám várom, õ is fiú és a nagy is:) soha nem volt hányingerem-se hányás. elsõ babát általában 18-20hetesen érzik a kismamák de ez több dologtól is függ(testalkat, méhlepény helyzete) másodikat pár héttel elöbb.
Szerintem ezekre a néphiedelmekre nem lehet adni, minden terhesség más. Én 20. hétig végig hánytam, puncisunk lesz. 16-20 hét között érzed majd az elsõ mozgásokat.
Végig hánytam a 9 hónapot az elejétõl kezdve és kislányom van :) Én a 16. hétben éreztem elõször, hogy mocorog :)
Két kisfiam van, egyszer sem hánytam, viszont a szagoktól és kaja gondolatától is öklendeztem.
Én azok közé tartoztam, hogy egy egy látvány felidézésétõl is hánytam. De hánytam étkezés után is. Ha nem , akkor meg nagyon fájt a gyomrom. Kislányunk lett:) A hányásnak köszönhetõen nem híztam túl sokat:) de sajnos ez addig ment, amíg meg nem mozdult a baba.Az kb. 17.hét volt.
Nekem az elsõ terhességem abszolút problémamentes volt, még hányinger sem kínozott az elején. Most másfél éves, kisfiú. A második babám napokon belül megszületik, az elsõ 3 hónapban kicsit émelyegtem, ennyi. Kislány lesz. Elsõ babánál a 20. hét környékén lehet érezni a magzatmozgást.
Nekem kisfiam szuletett es egyszer hanytam a terhessegem alatt es akkor is azert mert agyon zabaltam magam szollovel. :) Hanyingerem szinte alig volt, talan 2-3-szor. Baratnomnek kislanya szuletett es vegighanyta az elos heteket. Semmi mast nem tudott enni csak sosperecet. Feltek, hgoy kiszarad igy kapott valami hidratallo folyadekot amit innia kellett. En eloszor 17 hetesen ereztem a babam mozgasat. Finom simogatashoz tudnam hasonlitani. :)
Nekem az elsõ gyerekemmel semmi bajom nem volt nem volt hányingerem, és fiú lett. Most viszont én is a hányingerrel küszködöm, de nagyon eddig csak 3 szor hánytam de nem akarok hányni így visszatartom amennyire tudom, remélem lány lesz :) (arra gyúrtunk). :D

Mikortol lehet erezni hogy a baba megugrik mikor hangos neszt hall es megijed?

Legjobb válasz: Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak,és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama,vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.

Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak, és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama, vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.
Nekem mondjuk konrét megugrás nem volt.Szerintem ne úgy képzeld el mint amikor te megijedsz....
nekem a 26. héten kezdett el kalimpálni, mikor epiláltam. pedig körbetekertem a hasam törölközõvel. úgy látszik, ez is mindenkinél más.

Mikor lehet érezni hogy keményedik a méh? Már a kimaradt mensikor is?

Legjobb válasz: Ha a keményedésre gondolsz az a terhesség II. harmada végén a III. harmad elején kezdõdik általában. A teherbeeséskor még nem.

Ha a keményedésre gondolsz az a terhesség II. harmada végén a III. harmad elején kezdõdik általában. A teherbeeséskor még nem.
A kérdező hozzászólása: Nem a keményedésre gondolok, hanem arra hogyha kicsit megnyomogatod a hasadat akkor keményebbnek érzed ha sikerült teherbe esned??
Te nem érzed a méhed keményebbnek akkor mikor teherbe esel. Eleve felpuhul akkor. Keményedések pedig mint már elõttem is írták, a terhesség 2.3. szakaszában érezhetõek. A terhesség legelején még kicsi a méh, és nagyon lenn van, bikinivonalnál, vagy akár még alatta is. És te nem hinném, hogy ki tudod tapintani, és abból következtetés levonni, úgyhogy felesleges nyomkodnod a hasad. Ha már kimaradt a mensi, csinálj tesztet, és megtudod terhes vagy-e vagy sem.
Teherbeeséskor felpuhul a méh, nem pedig megkeményedik, és nem valószínû, hogy ezt magadnak ki tudod tapogatni. Ha kimaradt a mensi, tesztekkel kéne próbálkozni, nem hasnyomkodással.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egy szóval sem írtam hogy nyomogatom a hasamat. Csak kíváncsi voltam

Tudni fogom ha megmozdul? érezni fogom hogy ez most ő vagy kell néhány hét mire biztosra lehet érezni hogy ez nem lehet más csak a babám? Milyen érzés legelőször?

Legjobb válasz: Elõször 18 hetesen éreztem, mikor vezettem az autópályán! Nem lehetett összekeverni bélmozgással, mert annyira egyértelmû volt hogy belül lent a hasamban mozog valami!U

Elõször 18 hetesen éreztem, mikor vezettem az autópályán! Nem lehetett összekeverni bélmozgással, mert annyira egyértelmû volt hogy belül lent a hasamban mozog valami!U
Nagyon kellemes érzés, legalábbis nekem az volt. Érezni fogod, hogy ezt a baba teszi. Leírni nem lehet, ezt érezni kell, és érezni is fogod. Sok örömet és boldogságot!
A kérdező hozzászólása: és kb hol éreztétek elõször?egész ott lenn bikinivonalnál?középen vagy valamelyik oldalon?
Én nem tudtam, hogy õ az. De amikor elkezdett csuklani, akkor már sejtettem. :)
Én a 18. héten éreztem elõször. Teljesen lent a szeméremcsontom körül, olyan kis buborék szerû mozgást. Nagy boldogság volt!!Hidd el érezni fogod te is, hogy õ az! Sok örömöt hozzá! 35 hkm

9 hetes kismama vagyok! Hány hetes kortól lehet érezni, hogy keményebb a pocak? Mikor látható?

Legjobb válasz: Szia!Kemény pocit ne akarj inkább érezni,mert az nem jó dolog!Nekem most a 16.hetemet betöltve kezdett el látványos lenni a növekedés.

Szia!Kemény pocit ne akarj inkább érezni, mert az nem jó dolog!Nekem most a 16.hetemet betöltve kezdett el látványos lenni a növekedés.

Többször olvastam, hogy valaki magának ki tudja tapintani a hasán keresztül a megnagyobbodott méhet. Hány hetes kortól és egyáltalán mit lehet érezni?

Most 11 hetes 5 napos vagyok. Köszi

Legjobb válasz: Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.

Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.
Annyi, hogy keményebb a köldök alatt a hasad. Ha a terhesség elõtt nem nézted soha, akkor nem biztos tudod milyen a különbség. De határozottan kemény, és nem lehet benyomni.

Mikor lehet érezni először, hogy mozog a baba?

Első baba, 16 hetes :)

Legjobb válasz: Én egész pontosan 17+4 hetesen éreztem és nekem is elsõ baba .

Én egész pontosan 17+4 hetesen éreztem és nekem is elsõ baba .
Nekem is elsõ, mellsõ fali méhlepénnyel, én még nem érzem.. Azt írták, hogy 18-22. hét között kellene, de lehet hamarabb fogod :) 19 hkm
Testalkat, méhlepény tapadás függõ. Általában a 16-21.hét között.
18 hetesen éreztem elõször.Elsõ baba.
Elsõ baba, mellsõ fali lepény, 16 hetesen éreztem elõször, de nem baj, ha késõbb érzed. Igazi rúgást 18 hetesen kaptam, addig csak kaparászott. :)
Én 19. hétben éreztem elõször. Ma pedig úgy rámijesztett, vagy 3 órán keresztül meg sem moccant, nem tudtam felkölteni sehogyse... értem én hogy front meg minden, de akkor is ez sok(k) volt nekem. Még a hasam is egészen megpuhult. Aztán mikor végre megmoccant, akkora kõ esett le a szívemrõl :) 27 hkm
sajnos én már pontosan nem emlékeztem mert már elég rég volt.3 éves már a lányom.de megnéztem a terhességi kis könyvben 17+4 hetes voltam pontosan. most a második babámat várom 15+3 hetes vagyok és már nagyon várom hogy érezzem!pláne hogy a kislányom is érezhesse a tesó mocorgását.biztos fog neki tetszeni! de 21 hetes kor azt hiszem a felsõ határ.sok mindentõl függ mikor érzi az ember.nekem most a mellsõ falon tapad a lepény és azt mondják hogy így általában késõbb érzik a nõk a mozgást. már én is nagyon izgatott vagyok!majd írd meg ha érzed!!!!!

Csókolózásnál lehet érezni, hogy mit evett előtte a másik?

Legjobb válasz: óóó de xDDDD Meg hogy buborékos vagy nélküli ásványvizet ivott, meg naturaquat vagy csapvizet xD

óóó de xDDDD Meg hogy buborékos vagy nélküli ásványvizet ivott, meg naturaquat vagy csapvizet xD
Ha szerencséd van akkor még van maradék a fogai között és azt megeheted !!!!
Nekem volt egy poénom ilyennel kapcsolatban: házibuliban jól berúgtam, elengedtem a rókát a vécében. Utána az aktuális barátnõmmel kellett volna smárolnom, bocsánatkérõen mondtam neki, bocs, de az elõbb hánytam! Mire õ: "nem baj, én is!"
Ha hagymát evett akkor igen meg ha alkoholt ivott de amugy nem tudod kitalálni hogy mit evett
ha nagyon figyelmes vagy csak akkor lehet érezni de nem nagyon:)
A kérdező hozzászólása: Ja :D Olyanra gondoltam, hogy érezni hogy pörköltöt evett nokedlivel, és ubisalival :)
Ha nem közvetlenül a falat lenyelése után csókolóztok, akkor szerintem nem lehet érezni, na jó kivétel ez alól a hagyma és az én páromnál a sárgadinnye:(
igen, én az elsö csókomnál csirkés hagymás illatot éreztem :D csak ügyesen ;)
Attól függ, hogy mikor evett vagy ivott. Én mondjuk volt már, mikor éreztem a baracklé ízét:D
Én a konzervkukoricát érzem meg mindig, meg néha a csalamádét.... A legrosszabb ha a partner régóta, és rendszeresen dohányzik, azoknak érdes a nyelve, mint egy kopott smirgli. :/
Utolsónak az érdes nyelvre: Az én párom régóta és sokat dohányzik. Én soha. Még a szagát is utálom, másokon kilométerekrõl érzem a bõrükön, ruhájukon stb... De nála máshogy van, nem érzek "büdöset" imádok vele csókolózni. Ez kémia? Nem tudom, de így van.:)
Étele/itala válogatja... Olajos hal, hagyma, paprikás kolbász, na ezek atom tabuk, ezeket öt méterrõl érzi az ember, nemhogy smár közben. Na meg a jó kis fekete retek, finom, de olyan fingszagút lehet böfögni tõle (már bocsánat), hogy az döbbenet...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!