Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet erezni (241 db)

PÉ követően, ha "összejött" a baba akkor kb. mikor és mit lehet érezni, ha lehet egyáltalán érezni?

olyanra gondolok, hogy megterméeknyülés, beágyazódás..... mikor mit lehet érezni?

Legjobb válasz: Sajnos semmit.... a mensi megjövetele elõtt 1-2nappal lehet esetleg valamit. pl: hányinger, haspuffadás, enyhe fejfájás. Nekem ezek voltak. De ez mindenkinél más! nincs recept!

Sajnos semmit.... a mensi megjövetele elõtt 1-2nappal lehet esetleg valamit. pl: hányinger, haspuffadás, enyhe fejfájás. Nekem ezek voltak. De ez mindenkinél más! nincs recept!
A beágyazódást enyhe szurkálásokkal lehet érezni. Ezt követõen kezd a HCG hormon termelõdni, és jönnek a tünetek. Szóval elviekben a 7. nap után (mivel a megtermékenyülés utáni 7. napon ágyazódik be a petesejt) érezehetsz tüneteket.
szia.hat én már kb.1het után éreztem enyhe tüneteket.pl. elfogott a hányinger bizonyos ételektöl, fájt a mellem.én ekkor már sejtettem.más tünet ilyenkor még nem nagyon van, esetleg a fáradtsaág, kicsi hasszurás, vagy az, hogy megérzed, babád lesz.remélem "összejött", szoritok.13hetes kismami

Mit lehet érezni mikor először kezd mozogni a picúr?

nem akarok még babát, a tesztek negatívak de úgy 1,5 hete mintha mozogna valami ott lenn!Olyan mintha ujjal nyomkodna valaki!Ilyen? vagy mitha nagy buborékok pukkannának fel!Az a helyzet hogy 2 hónapja keztem el fogamzás gátlót szedni!

Legjobb válasz: kb . 4-5 hónaposan lehet érezni. Szerintem nem vagy terhes. Azt kimutatná a teszt.

kb . 4-5 hónaposan lehet érezni. Szerintem nem vagy terhes. Azt kimutatná a teszt.
Az szerintem csak a gyógyszer miatt van. A babák 1, 5 hetesen nem mozognak. A mesid is a gyógyszer miatt kevesebb, mivel nincs peteérésed, ez csak amolyan "álvérzés". Nyugodj meg, ez biztosan nem baba!
A kérdező hozzászólása: de lehet hogy azelõttrõl!!vagyok terhes hogy elkezdtem szedni a bogyót!
csinálj egy tesztet, az a legegyszerûbb
Ha két hónapja kezdted el a fog.gátlót és még elõtte estél volna teherbe, akkor azért lennének tüneteid! Minimum az állandó mellfeszülés és a gyakori pisilés, esetleg álmosság! Szerintem sem vagy terhes, ennyi idõsen még egybként sem éreznéd! De azért tesztelj egyet! Szeritnem nyugi, nincs baba a dolgoban!
A kérdező hozzászólása: Teszteltem!! Többször is, mind negatív! De fura, olyan mintha mozogna valami lenn! Bizonyos idõközönként! Ha terhes vagyok végem!:(:( de írjátok már le milyen érzés!Kérlek!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gravi hcg teszt volt az utolsó 2 teszt!Az megbízható? Sajnos hallottam, hogy volt már hogy nem mutatta ki! :((
A kérdező hozzászólása: Mármint semmilyen teszt!CSak mikor már késõ volt!
Szia, én sajna még nem érzem, de nagyon sokan írták már, hogy olyan, mintha egy pillangó repkedne a hasukban, vagy buborékok szállnának föl...állítólag semmivel nem téveszthetõ össze...(de a buborék-érzés nem jelenti azt, hogy terhes vagy!!) Menj el dokihoz, hogy megnyugodj, õ tud majd teljesen biztosat mondani vizsgálat után!!

Amikor "bekapcsol" az ABS, akkor a pedálnál mit lehet érezni?

Seatom van, és most, hogy kicsit csúszós volt az út, én ilyen pattogós lett a pedál (hallani is lehet), mint amikor két kopott fogaskerék pattog egymáson. Ez normális?

Legjobb válasz: Igen, normális. Az ABS a féknyomást változtatja a kerekek fékjeinél, ez pedig - akármilyen finoman is mûködjön a rendszer - mindig visszahat a pedálra, kicsit lehet érezni, ahogy csökkenti vagy növeli a nyomást. Csak éppen ezek a periódusok olyan rövidek, hogy számodra pattogásnak tûnik.

Igen, normális. Az ABS a féknyomást változtatja a kerekek fékjeinél, ez pedig - akármilyen finoman is mûködjön a rendszer - mindig visszahat a pedálra, kicsit lehet érezni, ahogy csökkenti vagy növeli a nyomást. Csak éppen ezek a periódusok olyan rövidek, hogy számodra pattogásnak tûnik.
Igen, olyan érzés, mintha visszarúgna a pedál. Én mondjuk eddig csak szándékosan tudtam ilyet elõidézni tényleg jeges úton. Eléggé óvatosan fékezek (nemrég van ABS-es autóm), még bennem van a tudat, hogy nincs ami helyettem óvatoskodjon.
A kérdező hozzászólása: OKés, köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :)
A kérdező hozzászólása: Egyébként, nekem is nem rég van ABS_es autóm, és eddig én is csak szándékosan tudam aktiválni az ABS-t

Milyen érzés ha keményedik a pocak? Mit lehet érezni? Hogy veszem észre?

Legjobb válasz: olyan, mintha belûrõl feszítene, nem tudod ellazíani a pocidat és kézzel is lehet érezni, hogy nagyon kemény sajnos nekem sokszor van ilyen, úgyhogy magnéziumot kell rá szednem

olyan, mintha belûrõl feszítene, nem tudod ellazíani a pocidat és kézzel is lehet érezni, hogy nagyon kemény sajnos nekem sokszor van ilyen, úgyhogy magnéziumot kell rá szednem
Bocs, h. belekotyogok...... És ez fáj amúgy? Remélem nem olyan mint a mindjárt megjön érzés, attól rosszabb nem igazán létezhet.
hát, fájni kimondottan nem fáj, de olyan idõnként, mintha szét akarna szakadni a hasam, annyira kemény és feszít - elég kellemetlen, fõleg, hogy tudom, hogy veszélyes is a babának

Többször olvastam, hogy valaki magának ki tudja tapintani a hasán keresztül a megnagyobbodott méhet. Hány hetes kortól és egyáltalán mit lehet érezni?

Most 11 hetes 5 napos vagyok. Köszi

Legjobb válasz: Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.

Szia, én ma vagyok 15. hetes. Néhány hete ha hanyatt fekszem és odateszem a hasamra a kezem, érzem a köldököm alatt, hogy egy területen keményebb a hasam. De tapogatni nem kell, elég ha megsimogatod. Ha felállok, akkor nem tudom ennyire pontosan meghatározni, hogy mettõl meddig tart, de hanyatt fekve a körvonalait lehet érezni. Próbáld meg esténként, elalvás elõtt hanyattfekve simogatni a hasad a köldököd alatt, elõbb utóbb megérzed, hogy van egy tájék, ahol keményebb. Ott a méhed. Benne meg a kis picúrod.
Annyi, hogy keményebb a köldök alatt a hasad. Ha a terhesség elõtt nem nézted soha, akkor nem biztos tudod milyen a különbség. De határozottan kemény, és nem lehet benyomni.

Ha felvágnám az ereimet, mennyi idő után halnék meg? Mit lehet érezni közben?

Legjobb válasz: Ha jól csinálod 4 perced van! Érezni hideget sokkot remegést és semmit

Ha jól csinálod 4 perced van! Érezni hideget sokkot remegést és semmit
4 percnél azért több. Max ha az aortáját vágja át, akkor ennyi. Egyébként kb 8-10 perc ha jól csinálja. De valóban: fázni fogsz és elzsibbadsz, majd elalszol.
A kérdező hozzászólása: olyan gyorsan? egyszer úgyis az lesz ...
Nekem is az én már éreztem a hideget akkor még nem tettem nagyon csak elegem lett és éreztem ezeket tök fura hogy akkor ezek normális érzések voltak :O mert más is érezte
A kérdező hozzászólása: én csak ezt a módját választanám...de még nem merem
Miért csak ezt?
És ha egy injekciós tût szúrúnk a vénánkba, és szabadon van a másik vége az meddig tart? Szerintem ez kevésbé fájdalmas, mint nyiszálni a csuklót, és közben meggondolhatod magad, nyoma sem marad :)
épp az hogy nem marad nyoma mert az se csúnya ha nyoma van sõt..

Nekem 3 napja volt pém, mit lehet érezni? Ilyenkor kellene valamit éreznem?

Legjobb válasz: Szerintem semmit. De van akinek szurkál a hasa.

Szerintem semmit. De van akinek szurkál a hasa.
a legtöbb esetben tojásfehérjés fojást vesz észre mindenki amugy valakinek szurkál valaki görcsöl de a tojásfehérje az tuti!:-)

Mikor lehet érezni a baba mozgását?

Azért kérdezem,mert nem vagyok vmi jol,émelygek,puffadok,alig tudok enni,és nekem azt mondták ha megmozdul a baba,akkor jobban leszek.Most vagyok 11 hetes.Tudom még várnom kell,de bizhatok h jobb lesz?

Legjobb válasz: Én a 17. héten kezdtem érezni a mozgását, de kb a 15 héttõl már sokkal kevésbé volt hányingerem, mint elõtte, szóval kitartás!

Én a 17. héten kezdtem érezni a mozgását, de kb a 15 héttõl már sokkal kevésbé volt hányingerem, mint elõtte, szóval kitartás!
Én 18 hetesen éreztem a babám , igaz én nem voltam rosszul . A 16. héttõl jellemzõ, hogy érezni kezdik az elsõ babát, de a 20. hét a "normális". Igen, általában akkor szûnnek a tünetek, de lehet hogy elõbb, vagy végig megmarad-erre is van sajna példa. Ha tudod, enyhítsd a tüneteid, egyél sokszor keveset, igyál sokat, levegõzz, mozogj, találd meg azt az ételt, ami tetszik a gyomrodnak.De türelem, a tünetek hivatalos megszûnése amúgy is a 12. hét, mert addigra kifejlõdik a placenta és átveszi a baba táplálásának szerepét.-)
Nekem nem volt összefüggés a 2 dolog között. kb 12-14 hetes korban szûnnek meg a hányingeres puffadós tünetek. a Baba mozgása mindettõl függetlenül alkattól, lepény elhelyezkedéstõl és babától függõen 16-22 hetesen válik érzékelhetõvé a mama számára.
Háát szerintem ez mindenkinél más, én a 13hétig tök jól voltam leszámítva, hogy émelyegtem ha nem is minden nap de sokat.Aztán a 14héttõl a 16ig iszonyat rosszul voltam 3szor jött el a róka koma meglátogatni-olvastam is egy könyvben, hogy ebben az idõben nagy mennyiségû hormon szabadul fel és ez elõfordulhat..nos a 16héttõl viszont mint akit kicseréltek tök jól vagyok.Minden rossz tünet megszûnt..kivéva, hogy most kezdtem el felszedegetni a kilókat, de még ez sem vészes sztem...3kg/20hetesen, szval sztem jobb lesz , de ne ijjedj meg akkor sem ha esetleg úgy jársz mint én, azt szokták mondani a második harmad felétõl megszûnnek ezek a tünetek ..lesz más, pl.izzadás megnövekszik stb..Boldog babavárást

18. hetesen nagyon viszket a pocim, főleg köldök alatt. Mit lehet tenni? A baba mozgását mikor lehet érezni, és milyen érzés amikor megmozdul?

Legjobb válasz: A viszketéssel vigyázz, nekem mikor viszketett, akkor jöttek ki a striák. Kenegesd vastagon krémmel. Azt, h mikor mozdult meg, pontosan nem tudom, valamikor ilyenkor, olyan volt, mikor teleeszed magad, és morog a hasad:) Ilyen kis pici csiklandós érzés.

A viszketéssel vigyázz, nekem mikor viszketett, akkor jöttek ki a striák. Kenegesd vastagon krémmel. Azt, h mikor mozdult meg, pontosan nem tudom, valamikor ilyenkor, olyan volt, mikor teleeszed magad, és morog a hasad:) Ilyen kis pici csiklandós érzés.
Hát igen...Ahogy elõttem írták.Kenni kell, de rendesen.Zuhany után babaolajjal kentem be, majd még pluszban a dm-es mamaolajjal.Reggel szintén az utóbbival.Nem is lett egy csíkom sem.
Használj krémet, nekem pl. a Babylove mama krémje nagyon bevált.Ikreket vártam, a végén nekem már vigyázni kellett h ne vakarjam véresre:S Valóban, a bõr szakad ilyenkor, azért viszket, striák várhatóak.A baba mozgása nem rúgás, meg dübögés, mint ahogyan sokan várják, hanem apró rebbenések, elég sûrûn.Mint amikor picike izomrángásod van valahol a testedben, itt épp a hasadban.Eleinte borzasztóan tudnak mocorogni, egy percre meg nem állnak:) Jó egészséget:)
Én simán Niveával kentem, de nem lettek csíkok. Igaz, csak 6 kilót híztam, mert a cukorbetegség miatt diétáznom kellett. (Azért a baba 3 kg lett.) Mozdulni ha jól emlékszem, a 19. héten kezdett, és aztán abba se hagyta. Nem igazán lehet leírni, milyen érzés. Olyasmi, mint amikor a beleid dolgoznak. Nem is tudtam az elsõnél, hogy ez tényleg a baba-e. Késõbb már erõteljesebb volt, és fantasztikus. Én imádtam, amikor kevert a pocakomban, pedig néha jól odarúgott.
A nagyon erõs viszketésre jó a mandula olaj. Bio boltban lehet kapni.

19hetes terhes vagyok és már lent a köldököm alatt érzem hogya pici mozog, mikor lehet érezni a köldököm körül?

Ha a doki mindent rendben talalt akkor már nem halhat el a baba?ugy aggódom?!

Legjobb válasz: Hát ebben nem lehet megnyugtató választ adni,mert a magzat bizonyos okokból elhalhat bármikor.. a doki edddig csaka méhszájadat és a pocid helyzetét , meg az eddigi eredményeidettalálhatta rendben, de még sok vizsgálat vár rád...nem véletlenül! Minden kismama aggódik ez természetes, mivel gondolom még nem voltál ilyen helyzetben.. A babád 1-2 hét múlva pedig akár a gyomrodat is taposhatja. 23 hetes kismami

Hát ebben nem lehet megnyugtató választ adni, mert a magzat bizonyos okokból elhalhat bármikor.. a doki edddig csaka méhszájadat és a pocid helyzetét , meg az eddigi eredményeidettalálhatta rendben, de még sok vizsgálat vár rád...nem véletlenül! Minden kismama aggódik ez természetes, mivel gondolom még nem voltál ilyen helyzetben.. A babád 1-2 hét múlva pedig akár a gyomrodat is taposhatja. 23 hetes kismami
Ha már a köldök alatt érzed a pici mozgását akkor bármikor megérezheted a köldökön körül is.Nekem már mindenhol mozog.Hol hasalján hol bal, jobb oldalon.Ha betartod a szabályokat amit egy kismamának kell akkor nem lesz gond.Néha én is tartok attól, hogy neforduljon elõ semmi gond.Sokat pihenj és ne ezen töprengj! Boldog babavárást! 22hetes kismama
Papírforma szerint a méh teteje a 24. héten éri el a köldök magasságát, de én már hamarabb éreztem ott, kb 22 hetesen. Üdv 27 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!