Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet babát először (35 db)

Fot csirkemelet mikor lehet adni eloszor a babanak? Ugy ertem ha mar evet almat oszibarackot repat sutotokot akor csirkemelet mikor lehet hoza keverni?

Legjobb válasz: Én már 6 hónapos kortól adtam neki, de az enyém tápszeres volt, és a védõnõ utasításait követtem mindig. Neked nem mondott errõl semmit a védõnõd? Nekem még azt is megmondta, mikor mit vezessek be neki. Pld. tojássárgája, vörös húsok, stb.. és nem is kérdeztem soha, mindig magától mondta.

Én már 6 hónapos kortól adtam neki, de az enyém tápszeres volt, és a védõnõ utasításait követtem mindig. Neked nem mondott errõl semmit a védõnõd? Nekem még azt is megmondta, mikor mit vezessek be neki. Pld. tojássárgája, vörös húsok, stb.. és nem is kérdeztem soha, mindig magától mondta.
A kérdező hozzászólása: Hat mi Romaniaban elunk nalunk nincsen vedono szsoval soha senki nem mond semit!Az enyem 4, 5honapos akkor meg varjak a husival?Es az enyem is tapszeres!
Igen, akkor még várj vele 6 hónapos korig, utána mehet a csirkehusi, aztán egy-két hónap múlva már a sertéshús is, és a többi is.
csirkemajat lehet adni mar 5 honapos kortol, mellet pedig 6-tol. Ez az ajanlott, de ha latod hogy "ehezik" ra akkor adhatsz kicsit elöbb is. en majat mar 4, 5 honaposan, mellet pedig 5 honaposan adtam mert kinezte a szankbol a falatot:D amit be kell tartani majat CSAK 1x egy heten lehet, max havonta 3x, mellet vagy kesöbb mas hust heti 3-4 alkalommal. vagy adhatsz minden nap is csak egy etkezeshez es nagyon keveset, ahogy kenyelmesebb. En a huslevesböl vettem ki a husit es azt kevertem a krumplihoz almahoz stb, de ez esetben a huslevest nem szabad sozni vegetazni (az art a baba vesejenek)
Én is 6 hónapos kortól adom neki. Akkor kezdtem el, mikor észrevettem, hogy a déli fõzelékkel már nem bír ki 4 órát akármennyit eszik belõle. Mióta husit is kap ismét 4 óránként eszik. Az elején nem szerette, de próbálkozni kell. 6, 5 hónapos.
Ja és minden nap kap egy kicsit. Megfõztem a csirkemellet, a fõzõlével turmixoltam és jégkockatartóban fagyasztottam le. Lett belõle kb. 25 kocka. Minden nap egy kockát kap. Elõzõ voltam.

Mikortol lehet babáknak elöször más ennivalot adni mint a tápszer? (mert mi azt nesszük születése ota sajna! ) mi az elsö ami adhato? öszinten probalkozott már valaki elöbb is mint a megengedett idö?

Legjobb válasz: 4-6 hónapos kor körül lehet kezdeni a gyümölcsleveket, aztán a gyümölcspürét, fõzeléket. (Elõször alma, barack, sütõtök.)

4-6 hónapos kor körül lehet kezdeni a gyümölcsleveket, aztán a gyümölcspürét, fõzeléket. (Elõször alma, barack, sütõtök.)
Az elsõ babámnak, aki ráadásul 6 héttel korábban is született, már 3, 5 hósan adtam neki kezdésnek gyümi leveket, de csak kávéskanál mennyiségût. Aztán a korának megfelelõ ételeket.Én arra figyeltem nagyon oda, hogy ha már ilyen korán hozzátáplálok, akkor amibõl fõztem és a bébiétel is bio legyen. Így tudjuk megvédeni a vegyszerektõl.
Szia!Mi 3 hónaposok vagyunk, tápszeresek.! hónaposan kezdjük almával, majd barackkal.Nem akarom elöbb kezdeni, szerintem nem véletlen, hogy aztmondják várjuk ki a 4 hónapot.

Mikortól érdemes elkezdeni a hozzátáplálást és mit, miket lehet adni először-első hónapban- a babának?

Legjobb válasz: Szia! Amíg szopizik, 6 hónapos koráig csakis anyatej.Legalábbis én így voltam vele. Bár megoszlanak a vélemények. Almás , banános bébiételekkel lehet kezdeni ha jól emlékszem.Találtam neked egy hasznos oldalt, olvasd végig! Jó babázást! :) http://szulesutan.atw.hu/hozzataplalas.html

Szia! Amíg szopizik, 6 hónapos koráig csakis anyatej.Legalábbis én így voltam vele. Bár megoszlanak a vélemények. Almás , banános bébiételekkel lehet kezdeni ha jól emlékszem.Találtam neked egy hasznos oldalt, olvasd végig! Jó babázást! :) http://szulesutan.atw.hu/hozzataplalas.html
Aki lepontozott, az bekaphatja. Tök hasznos a link, max. te nem értesz vele egyet. Attól még hasznos a válasz, nyomorék paraszt!
A kérdező hozzászólása: Hali!Köszi a segítséget.Én is így gondoltam, de anyósom nem, sajna.És bizony adna neki mindent, persze az én gyerekem, nem is hagyom neki.Viszont van hogy kénytelen vagyok rábízni a bébikét.Mi van ha a tiltásom ellenére ad neki?Azt észre lehet venni a babán?Csak mert sokszor nem akar szopizni!Még csak 3 hónapos!!
A kakiján észre veszed, ha almát kap kissé szürkészöldes lehet tõle, persze mennyiségtõl függ, de mindenképpen barnább lesz nem az a sárga anyatejes színû, meg lehet hogy sûrûbb is. Máshogy nem tudom honnan lehet észrevenni.
Szia!Az elsõ válaszoló vagyok. Megértelek.Az én anyósom 6 hónaposan már krumplit akart adni a gyereknek. Egyébként szerintem ha a baba éhes, akkor szopizni akar. Csak nem lehet annyira felelõtlen hogy ad neki mást is, hisz írtad hogy még csak 3 hónapos.Egyébként tényleg a székletét kell összehasonlítani, azon észreveszed! Remélem nem lesz semmi gond! Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!Akkor figyelem a kakit.:) Remélem nem terheli le semmivel a kis fejlõdõ pociját!Aranyosak vagytok!

Egy hete elvesztettem a babamat amit muvi uton fejeztek be. Mikkor lehet utana eloszor szeretkezni?

Legjobb válasz: Orvosonként más,de 4-6 hetet szoktak javasolni a mentességre,hogy regenerálódjon minden odabenn.Ez a továbbiak miatt fontos.Sajnálom.

Orvosonként más, de 4-6 hetet szoktak javasolni a mentességre, hogy regenerálódjon minden odabenn.Ez a továbbiak miatt fontos.Sajnálom.
Dokitól kellene megkérdezni....
PA, Én is nemrég estem át a mûtéten sajnos. Mi 1, 5 hetet hagytunk ki. nincs semmi bajom, minden teljesen rendben van azóta is!!! Szerintem durva a 4-6 hét, kérdeztem a dokimat és azt mondta 2 hét és minden a régi!
sajnos nekem is volt benn részem. Az én orvosom a következõ mensit mondta, hogy várjuk ki, nehogy valami fertõzést kapjak. Akár hogy is nézzük ez egy "mûtét", és meg kell gyógyulni teljesen, különben egy fertõzés komoly gondokat okozhat!!! Nem ér ennyit.Legalábbis nekem nem ért, és jól tettem. A párod is meg fogja érteni hidd el.Neki is fontos a te egészséged!
szerintem érezni fogod, de 3-4hetet várnék.pontosan a fertõzések miatt.ráadásul ilyenkor gyakori a vérzés, ahogyan tisztul a szervezeted...
Részvétem.:( Hat hetet szoktak mondani, szerintem bírd ki, inkább több legyen, mint kevesebb, nehogy baj legyen.
Pa, Fertõzések miatt van az óvszer.....

Hogy lehet, hogy a terhességi tesztek egyeseknél már a menstruáció előtt kimutatják a babát, másoknál még az elmaradás után egy héttel sem? Mitől függ? Neked mikor mutatta ki először?

Legjobb válasz: Jó kérdés! Elsõ babámnál nemvárt napján kimutatta, most viszont 4napja késik, a teszt mégis negatív. Pedig görcsöltem, mintha meg akarna jönni, de semmi, babát mégsem igazol a teszt...Nálad mi újság?

Jó kérdés! Elsõ babámnál nemvárt napján kimutatta, most viszont 4napja késik, a teszt mégis negatív. Pedig görcsöltem, mintha meg akarna jönni, de semmi, babát mégsem igazol a teszt...Nálad mi újság?
A kérdező hozzászólása: Hát, nálam elég bonyolult a helyzet, de minden tünetem ellenére a teszt negatív Lily).
Nekem az utolsó mensim 2 napig tartott és kevesebb is volt.Egybõl arra gondoltam, hogy biztos végre összejött a baba.Amikor elmúlt rá pár napra csináltam tesztet, de negatív lett.Következõ hónapban meg sem jött, viszont folyton azt éreztem, hogy mindjárt megjön.4 nap késés után teszteltem erõs pozitívat.Amikor elmentem az elsõ vizsgálatra akkor derült ki, hogy már a 2 napig tartó mensinél is babás voltam.Az orvos sem tudta megmondani miért nem mutatta ki a teszt. 28hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! amikor elmentél orvoshoz, hány hetes volt már a babád?
Hát azt hittem 6 hetes vagyok, de már 8 voltam.
Tesztfüggõ, szervezetfüggõ, peteérés idõpont függõ, stb., hogy éppen mennyi HCG van a szervezetedben. Nekem a menzi elõtti 4. napon kimutatta. A menzi napján voltam vérvételen és 410 U/l volt a HCG. Ha nekem ennyi volt a 4.héten, másnak ekkor meg mondjuk csak 6, akkor még nem biztos, hogy kimutatja a teszt. Itt egy táblázat: 3. hét 5 - 50 4. hét 3 - 426 5. hét 19 - 7.340 6. hét 1080 - 56.500 7-8. hét 7.650-229.000 9-12. hét 25.700-288.000 13-16. hét 13.300-254.000 17-24. hét 4.060-165.400 24-40. hét 3.640-117.000
Ja, és ebbõl a táblázatból kiderül, hogy a menzesz elõtt, azaz a 3. héten igen is kimutathatja a teszt a terhességet.

Mikor adhatok babámnak tejpépet? Ki kell váltanom először egy szopit? Vagy ezt is már el lehet kezdeni kóstoltatni?

6,5 hónapos, még csak 2 hete kezdtem el a hozzátáplálást, sajnos nem sokat eszik, 20-30 gramm üveges gyümi délel?tt.

Legjobb válasz: Az én babám 6 hónapos, mi kb. 1 hónapja eszünk tejpépet és nagyon szereti. Elõször csak a lefekvés elõtt kapott mindennap, mostmár napközben is adok neki néha. Szerintem nyugodtan adhatsz már neki. Mi a Nestlé sima, tejpéppel kezdtünk. Azóta próbáltuk a málnás izesítésût (azt is szereti) és most a banánossal fogunk próbálkozni.

Az én babám 6 hónapos, mi kb. 1 hónapja eszünk tejpépet és nagyon szereti. Elõször csak a lefekvés elõtt kapott mindennap, mostmár napközben is adok neki néha. Szerintem nyugodtan adhatsz már neki. Mi a Nestlé sima, tejpéppel kezdtünk. Azóta próbáltuk a málnás izesítésût (azt is szereti) és most a banánossal fogunk próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Anyatejes babának nem adnék, nem adok tejpépet! Az egyfajta tápszer, tele mû dolgokkal! Most még örülj annak is, hogy 20-30 ml megeszik, mert az enyém gyümiböl max 3-4 kanálnyit evett ennyi idösen. Sütötököt adhatsz, abból lehet, hogy többet fog enni, mert édes. Én is azt gondoltam, mint Te, hogy este kéne jóllakatni, hogy ne keljen annyiszor éjjel szopizni, de nem vált be! Már 8 hós, ha este megeszik 200 ml fözit akkor is sokszor ébred, ha nem adok neki csak szopit, akkor is, ha kis gyümit akkor is. Anyatejes babáknál ez gyakori, hogy éjjel ébrednek, mert cicin szeretnek aludni, föleg akkor, ha a cumit nem szeretik.

Mennyi idős volt a babád, mikor először odaadtad egy egész napra a nagyszülőknek? A kicsi hogy viselte nélküled? Nem agyaltál egész nap azon, hogy mi lehet vele még ha jó kezekben is van?

Legjobb válasz: Szia. 4,5 hónapos múlt a babám és most szombaton anyukám fog rá vigyázni reggeltõl estig. Már máskor is vigyázott rá de csak pár órát. Én nem agyalok, tudom hogy a legjobb kezekben van, persze azon szokott járni az agyam, hogy épp mit csinálhatnak, de aggódni nem aggódok. De eddig mindig minden rendben volt, anyu mindent úgy csinál ahogy arra kérem. Biztos minden okés lesz szombaton is. :)

Szia. 4, 5 hónapos múlt a babám és most szombaton anyukám fog rá vigyázni reggeltõl estig. Már máskor is vigyázott rá de csak pár órát. Én nem agyalok, tudom hogy a legjobb kezekben van, persze azon szokott járni az agyam, hogy épp mit csinálhatnak, de aggódni nem aggódok. De eddig mindig minden rendben volt, anyu mindent úgy csinál ahogy arra kérem. Biztos minden okés lesz szombaton is. :)
2 hónapos volt!Mert suliba járok.Amúgy a párom is szokott egész napot vigyázni a kislányunkra.Nyugodtan lehet lepontozni!Én nem görcsölök ezen mert tudom hogy jó kezekben van és imád ott lenni(már 15hós).
6-7 órára hagytam rájuk már 2 hónaposan, de egész napra csak 8-9 hónaposan tudtam, de csak a szoptatás miatt (ha tápit evett volna, akkor már sokkal korábban)
Menj el fodrászhoz vagy kozmetikushoz! Vagy menj és vegyél magadnak egy új rucit! Ha nem akarsz költeni, akkor is menj el, vegyél akkor magadnak csak valami apróságot! Egyébként nagy leértékelések vannak mindenhol!
ne maradj otthon szerintem. találj ki valamit...menj el valahova, ahova el szerettél volna eddig is, csak nem lehetett.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy elmúlik, de egész pénteken azon fogok agyalni, hogy mit csinálhat, eszik-e rendesen, nem sír-e utánam. Párom dolgozni fog, szóval itthon fogok unatkozni sajnos egyedül:((( Azt se tudom mit csináljak majd.
ha tudod, hogy jó helyen van, el fog múlni a "depi" :) használjátok ki a lehetõséget, és menjetek el a férjeddel valahova kettesben, mozduljatok ki, akkor nem lesz idõd depizni :)
A kérdező hozzászólása: Igen, neki biztos jó lesz, csak én vagyok ilyen depis tõle. Még nem volt tõlem így távol.
Nekem is nagyon nehéz volt az elsõ pár alkalommal, de a gyerek annyira szeret mindkét nagymamánál bulizni, hogy az õ kedvéért kénytelen voltam magam túltenni a saját hülyeségemen :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor csak én vagyok ilyen begyepesedett. Pénteken a nagyszülõk megkértek, hogy hagy vigyék már el egész napra, majd õk vigyáznak rá én meg pihenjek. A fiam majdnem 14 hónapos, volt náluk eddig is, de pár órára nem egész napra. De eldöntöttem, odaadom, csak nagyon fog hiányozni...
1-2 órára 2 hónapos korától, szoptatás miatt hosszabb idõre 4 hós korától. kb. 1 éves korától már simán ott is aludt a mamaánál. helyzetemet könnyítette, hogy anyósom óvónéni volt, nagyon szerette az összes gyerek (én is, mert anno az én óvónénim is õ volt :) )
Csak 1 éves kora után. 2 napokra pedig 2 után. Mondjuk nem a legfelhõtlenebb a kapcsolat köztünk, és ezért. Nem értették, tartották be a szabályokat, sõt, kifejezetten a megszegésükre utaztak.. Azóta 3 éves múlt a fiam, mindenkivel jól elvan. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, talán igazatok van. Lehet jobb lesz ha nem is vagyok itthon! Köszi

A babám bőre, arca csalánkiütéses lett most először.11 hetesek vagyunk. Nem akar múéni, és mindig kiszárad, biztos viszkethet szegénynek. Mit lehet rákenni?

Van olyan krém ami kimondottan babáknak arcra.ilyesmire van?

Legjobb válasz: Szia. Ilyen volt a babámnak is,a Sanatopic testápoló krémet ajánlották,kipróbáltam és tényleg nagyon jó!Patikákban lehet kapni(1200Ft),de a Babe testápoló is jó. Ha nem vagy nyugodt,inkább mutasd meg dokinak.

Szia. Ilyen volt a babámnak is, a Sanatopic testápoló krémet ajánlották, kipróbáltam és tényleg nagyon jó!Patikákban lehet kapni(1200Ft), de a Babe testápoló is jó. Ha nem vagy nyugodt, inkább mutasd meg dokinak.
A kérdező hozzászólása: múlni

Mit lehet először adni a babának enni? Milyen pépet? Nem akarok tejpépet adni ami bolti! Tehát ilyenre gondolok:alma, sütőtők. ! Melyiket hogy kell adni és mennyi idősen?

lehet adni pl.tumixolt kajcsikat?vagy répát,vagy mivel kezdjem a hozzá táplálást?nehezebb lesz neki a kakálás?2 hónaposak vagyunk!mennyit kell neki adni?a barackot lehet adni a konzerveset,vagy fagyasztott sárga?igaz,hogy csak de.lehet adni neki?anyatejes!

Legjobb válasz: Egy két hónapos babának az anyagtejen kívül semmire nincs szüksége! Inkább örülj, hogy szoptatni tudsz, az én kislányom sajnos tápszeres. Az anyatejes babáknál hat hónapos korban szokták kezdeni a hozzátáplálást és általában almával, de kezdheted barackkal is majd. Mindent fokozatosan, és turmixolva, ill. centrifugálva. Elsõ nap csak egy két kanállal és fokozatosan emelni az adagot. Így pár nap alatt kiderül ha esetleg allergiás lenne valamire. Ha nagyon akarod vagy kevesebb lesz a tejed akkor négy hónaposan elkezdheted a hozzátáplálást, de két hónaposan semmi képp nem javaslom. Üdv. 7 hónapos kislány anyukája.

Egy két hónapos babának az anyagtejen kívül semmire nincs szüksége! Inkább örülj, hogy szoptatni tudsz, az én kislányom sajnos tápszeres. Az anyatejes babáknál hat hónapos korban szokták kezdeni a hozzátáplálást és általában almával, de kezdheted barackkal is majd. Mindent fokozatosan, és turmixolva, ill. centrifugálva. Elsõ nap csak egy két kanállal és fokozatosan emelni az adagot. Így pár nap alatt kiderül ha esetleg allergiás lenne valamire. Ha nagyon akarod vagy kevesebb lesz a tejed akkor négy hónaposan elkezdheted a hozzátáplálást, de két hónaposan semmi képp nem javaslom. Üdv. 7 hónapos kislány anyukája.
Szia! Szerintem még ne adj neki pépes kaját, mi is csak 4 hónaposan kezdtük el. Én elõször krumplit föztem saját levében almával és azt turmixoltam össze, aztán lassan áttértünk a sárgarépára, sütötökre. Egyszerre csak egyfélével próbálkozz, és csak pár kanállal, ha nem izlik nem baj, pár nap múlva újra próbálkozhatsz vele. Gyümölcsök közül próbálkozz az almával, banánnal. Az anyatej a legjobb ebben a korban a babának, abban benne van minden tápanyag. Kívánom hogy sokáig tudd szoptatni.
Ilyen idõs korban még valóban ne kezdd el a hozzátáplálást, csak 6 hós kor után. A bolti kajákkal semmi baj, steril körülmények között készülnek, minõségi alapanyagokból, védõnõnk volt az egyik gyárban és nagyon ajánlja.
2 hónapos babának hozzátáplálást????bolti tejpépet nem akarz adni, de konzerv(!!!!)barackot igen????nem értem.4 hónapos kor elõtt SEMMIT ne adj neki az anyatejen vagy tápszeren kívül.És üveges babakaját adj majd neki, ne konzervet.A tejpépek nagyon jó kaják, finomak, és mindent tartalmaznak, ami a babád fejlõdéséhez kell.2 gyerekes anyuka
Szerintem olvasd el ezt a cikket, itt találsz választ a kérdéseidre. Mi is ez alapján kezdtük el két hete elõször almával, aztán barackkal, majd sütõtökkel a hozzátáplálást. Holnap jön a gesztenye. A véleményem pedig nekem is az, hogy bõven ráérsz még elkezdeni az anyatejen jívül mást is adni a picurodnak. Üdv, 6 hónapos szintén anyatejes baba anyukája

11 napos a babám. Mikor lehet kivinni a levegöre és elöször hány perccel kezdjem?

Legjobb válasz: Már rég ki kellett volna vinni. Elavult már az a nézet, hogy hetekig sehova ne menj a babával, meg hogy elõször csak 1-2 percig legyen kinn. Persze nem kell fél napos kintléttel kezdeni, de nyugodtan menj ki vele. Altathatod is odakinn, csak jót tesz neki. melegen felöltözteted, kiviszed babakocsiban. Az én lányom már kétnaposan volt kinn, egyhetesen már fél napot levegõn voltam vele, most 3 hónapos, akár egész nap kinn lehetünk, alszik is kinn, sose volt még megfázva és nagyon élvezi! Persze az is fontos, hogy jó levegõ legyen - nekünk ez hála Istennek megadatott.

Már rég ki kellett volna vinni. Elavult már az a nézet, hogy hetekig sehova ne menj a babával, meg hogy elõször csak 1-2 percig legyen kinn. Persze nem kell fél napos kintléttel kezdeni, de nyugodtan menj ki vele. Altathatod is odakinn, csak jót tesz neki. melegen felöltözteted, kiviszed babakocsiban. Az én lányom már kétnaposan volt kinn, egyhetesen már fél napot levegõn voltam vele, most 3 hónapos, akár egész nap kinn lehetünk, alszik is kinn, sose volt még megfázva és nagyon élvezi! Persze az is fontos, hogy jó levegõ legyen - nekünk ez hála Istennek megadatott.
Nekem februárban született a lányom (3 éve).Hétfõn szültem pénteken mentünk haza.Akkor beszéltem a védõnõvel õ azt mondta elõször szellõztessek rá 3X majd kivihetem 10 percre és fokozatosan szoktassam hozzá.De rátok nagyon szép idõ van vidd ki bátran.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.akkor ma ki is viszem egy tíz percre mert idáig csak az ablaknál álltam vele bebugyolálva 5-5 perceket.
Két hetes kortol mondják!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!