Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet babát (1804 db)

Mikor lehet babát kerékpáron vinni?

Itt a jó id?, szeretnék már bringára pattanni... Babócám 9,5 hós.

Legjobb válasz: Az en babam is 9,5hos,mi mar kb 3hete biciklizunk.Kormanyra akaszthato kisulese van es mar ahol megyunk a...:)

Az en babam is 9, 5hos, mi mar kb 3hete biciklizunk.Kormanyra akaszthato kisulese van es mar ahol megyunk a...:)
Ha magátol felüll akkor ül.Ma is viheted. A mi bringánk 9 hónapostol van és jobban szereti mint a babakocsit.Most 10 hónapos.
15:03:Felnött bicajon is lehet vinni, ha felül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Magától még nem ül fel, csak stabilan megül. Akkor várjam meg, amíg egyedül fel tud ülni?
Az én lányom 8 hónaposan utazott elõször bringán:) Utálta a babakocsit, így viszont mindenhova elmehettem vele.Ha stabilan tud ülni és nem csak rövid ideig bírja, akkor szerintem szép fokozatosan elkezdhetitek.
A kérdező hozzászólása: Ok! KÖszi:) ))

Szív alakú a méhem. Az utóbbi 2 évben volt 3 missedem és 1 spontán vetélésem. Dokim csinálna egy hiszteroszkópos vizsgálatot és közben " csipegne". Mennyi ideig kell ezzel bent lenni és mikor lehet babát vállalni?

Legjobb válasz: Dr. Major Tamás csinálta és nem adtam neki semennyit, mert egyszerûen a kórházban nem volt megfelelõ alkalom, mikor lett volna, akkor pedig már nem találkoztam vele. A magánrendelésén pedig nem akartam külön a kórházi dologért fizetni, de nem tûnt úgy, hogy zokon vette volna! Továbbra is nagyon aranyos és kedves volt. Egyébként ha jól emlékszem 10 ezret akartam adni.

Dr. Major Tamás csinálta és nem adtam neki semennyit, mert egyszerûen a kórházban nem volt megfelelõ alkalom, mikor lett volna, akkor pedig már nem találkoztam vele. A magánrendelésén pedig nem akartam külön a kórházi dologért fizetni, de nem tûnt úgy, hogy zokon vette volna! Továbbra is nagyon aranyos és kedves volt. Egyébként ha jól emlékszem 10 ezret akartam adni.
Nekem is így volt. Két vetélés után, szintén hysteroskópos vizsgálat, közben kimetszette a nemkívánatos részt. Még aznap délután hazaengedtek. Mûtét után azt hiszem 4 órát kell bennmaradni, utána ha minden rendben van, elengednek. Legalábbis Debrecenben. Nekem a mûtét januárban volt, májusban már terhes lettem a lányommal, aki azóta már 2 éves múlt és szeptemberre várjuk a kistesót. Szóval csak fel a fejjel! Egyébként a doki minimum 3 hónap várakozást javasolt, a saját nõdokim ellenben hatot mondott. Az biztosabb. Én vártam 4-et és így mindenkinek igaza lett!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Ki csinálta neked a mûtétet és mennyit adtál neki utána? Nekem is Debrecenben fogják csinálni- dr. Deli Tamás.

Festés után mikor lehet babával a szobában aludni?

Sziasztok az lenne a kérdésem , hogy van egy 8 hónapos fiam akivel egy szobában alszunk. Ki szeretnénk festeni a szobát de nem tudunk addíg máshol aludni. Káros lenne a babára? (pl reggel nekiállunk és egész nap ventillátor menne , szellőztetnénk) Köszönöm :)

Legjobb válasz: Én már aludtam úgy a szobámban hogy megszáradt, bepakoltam és aznap ott is aludtam. Van bennük egy anyag ami száradáskor párolog ki, valaki szerint káros, ettõl büdös a festék(bár sztem nem büdös annyira). Van olyan festék ami nem tartalmazza ezt az anyagot. Kérdezd meg a festõt hogy milyen festékkel dolgozik.

Én már aludtam úgy a szobámban hogy megszáradt, bepakoltam és aznap ott is aludtam. Van bennük egy anyag ami száradáskor párolog ki, valaki szerint káros, ettõl büdös a festék(bár sztem nem büdös annyira). Van olyan festék ami nem tartalmazza ezt az anyagot. Kérdezd meg a festõt hogy milyen festékkel dolgozik.
Szellõztetéssel nem káros a falfesték, száradás után a mûgyantás diszperzió leköt pár órán belül. A levegõben csak a nedves állapotú mûgyanta szagát érzi az ember egy darabig, ami szellõztetéssel szinte a nullára csökken egy nap múlva. De ezzel együtt sem olyan veszélyes mint a lakkbenzin és azok mûgyantái. A lakkbenzines mázolóanyagok - ha ajtó, ablak festés is lesz - az bizony még felnõttre is káros és fejfájást, hányingert is okozhat. Egy 8 hónaposnál fõleg. Ott 3-4 nap szellõztetés is indokolt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Nem terveztünk lakkbenzinnel festeni de azért köszi észben tartom majd :)


Mi lehet? Babám duzzadt ínyén egy kis piros pötty, mint egy tűszúrás. A foga indul?

Legjobb válasz: Lehetséges vagy esetleg megsértette valamivel.

Lehetséges vagy esetleg megsértette valamivel.
nekünk is így kezdõdött, aztán pici fehér hólyagocskák lettek, és utána jött a fogacska
ha befehérdeik, majd olyan lesz, mintha kicsit megrepedt volna, akkor fog. Ha nem, akkor valóban csak megsértette valamivel.

Mi lehet ez? Depresszió? Félek, nehogy ártson a babának. Van segítség?

Tegnap tört rám először ez az érzés. Félek, hogy nem fogom tudni kihordani a babámat. 20+5 napos vagyok, és először éreztem nehézkésnek a hasamat. Nem keményedik, csak olyan lötyögős érzés, mintha egy kisebb súlyt pakoltak volna a hasamba, eddig semmit nem éreztem. Félek, hogy később hogy fogom bírni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gondolatok cikáznak majd a fejemben, tartok tőle, hogy a baba ezt megérzi, nehogy hamarabb kibújjon, ne adj' Isten... :( Teljesen elhatalmasodott rajtam most ez az egész, most nem tudok máshogy gondolkozni... Tud valaki tanácsot andni Nekem? Köszönöm!

Legjobb válasz: Ne aggódj :) változik a szervezeted,tudatosul benned hogy anyuka leszel és ezeket a gondolatokat a fejedben okozhatják ezek is :) az hogy mit érzel a hasadban,ez a baba mozgásától is változó,hogyan helyezkedik,mocorog :) lehet olyan helyen volt/van,ahol neked kicsit érzékenyebb vagy valamit nyom... elsõ terhességemnék én bebeszéltem magamnak hogy nem fogom birni megszülni a babát mert szívritmuszavaros vagyok és nagyobb erõlködésnél hasogatott a szívem is... pl székrekedés ami ugye terhességnél normálisnak mondható :) elmondtam ezt a nõgyógyászomnak,kivizsgálták a szívem,közölték hogy makk egészséges... de attól még megvolt ez a ritmuszavar dolog... féltem...mikor szülésre került a sor,eszembe nem jutottak ezek a dolgok,csak az járt a fejemben hogy felkészüljek a következõ fájásra ami lehet nagyobb lesz az elõzõnél... és telt az idõ,egyszer csak jöttek a tolófájások és meglett a gyönyörû nagyobbik lányom :) ilyenkor már abszolult nem fognak eszedbe jutni ezek a dolgok... ne figyelj oda ezekre csak akkor ha már szinte minden napos és nem te "reagálod túl" (nem bántásból) Gondolj arra hogy ezzel a babának is stressz helyzetet idézel elõ!! Legyél nyugodt és élvezd ki minden pillanatát a babavárásnak :) hanyadik terhesség ha megkérdezhetem?? nekem van már 2 lányom, és most várom a harmadik babánkat :) 7 hkm

Ne aggódj :) változik a szervezeted, tudatosul benned hogy anyuka leszel és ezeket a gondolatokat a fejedben okozhatják ezek is :) az hogy mit érzel a hasadban, ez a baba mozgásától is változó, hogyan helyezkedik, mocorog :) lehet olyan helyen volt/van, ahol neked kicsit érzékenyebb vagy valamit nyom... elsõ terhességemnék én bebeszéltem magamnak hogy nem fogom birni megszülni a babát mert szívritmuszavaros vagyok és nagyobb erõlködésnél hasogatott a szívem is... pl székrekedés ami ugye terhességnél normálisnak mondható :) elmondtam ezt a nõgyógyászomnak, kivizsgálták a szívem, közölték hogy makk egészséges... de attól még megvolt ez a ritmuszavar dolog... féltem...mikor szülésre került a sor, eszembe nem jutottak ezek a dolgok, csak az járt a fejemben hogy felkészüljek a következõ fájásra ami lehet nagyobb lesz az elõzõnél... és telt az idõ, egyszer csak jöttek a tolófájások és meglett a gyönyörû nagyobbik lányom :) ilyenkor már abszolult nem fognak eszedbe jutni ezek a dolgok... ne figyelj oda ezekre csak akkor ha már szinte minden napos és nem te "reagálod túl" (nem bántásból) Gondolj arra hogy ezzel a babának is stressz helyzetet idézel elõ!! Legyél nyugodt és élvezd ki minden pillanatát a babavárásnak :) hanyadik terhesség ha megkérdezhetem?? nekem van már 2 lányom, és most várom a harmadik babánkat :) 7 hkm
Ne aggódj, minden rendben lesz! Annyi változáson megy át egy nõ a terhesség alatt hogy nem csoda ha mindenféle gondolataid, érzéseid támadnak. Nekem a 16.héten kezdett el nõni a hasam akkor mentem el elõször kismamanadrágot venni. Sokszor hullámzott a hangulatom, volt amikor fáradt, étvágytalan, szomorú, érzékeny, minden apróságon sirós voltam. Azért ezeket ne egyszerre képzeld el :) de nem gondoltam volna hogy ilyen a terhesség, volt egy idõszak amikor rémálmok gyötörtek és volt olyan amikor hetekig aludni sem tudtam. Még 3 hetem van hátra, mostanában a szülés miatt aggódok, de a párom azt mondta inkább ne gondoljak rá majd csak akkor ha már a kórházban leszünk :) biztosan nem vagy depressziós, csak most pont ilyen idôszakod van.

Mi lehet a gond? 1hetes és 5 napos a babám. sokszor sír. Van hogy egy órát szoptatom. Bealszik . Ha lerakom megint sír hogy szopni akar

Legjobb válasz: Nincs gond, a babád pontosan azt csinálja, amit ebben az életkorban kell. Neki te jelented az egész világot, a biztonságot - ne feledd, pár napja még a pocakodban volt, hallotta a szívverésedet, érezte minden rezdülésedet, hát hogyne akarna most is a karodban lenni? Az lenne a furcsa, ha nem. Az õsi ösztöne is mûködik, ugyanis egy kisbabának az anyja jelenti az életet minden tekintetben - nem tudom, hallottad-e, de olvass utána, nagyon érdekes, hogy kifejezetten hasznos egy kisbabának, ha éjjel-nappal az anyjához bújva van. Stabilan tartja az anya teste a baba hõjét, segíti az emésztését, drasztikusan csökken a bölcsõhalál kockázata és még millió jó dolog. Az állandó cicizés pedig egyrészt komfortszopi is, amit folyamatosan el fog hagyni, másrészt cseresznyenagyságú gyomorral született, abba nagyjából egy evõkanálnyi tej fér, amit ráadásul kevesebb, mint egy óra alatt bont le teljesen a szervezete. Szóval a babókád egyszerûen csak úgy mûködik, ahogyan mûködnie kell. :-) Aki meg azt mondja, hogy ezzel elrontod, arra ne hallgass, ez a múlt rendszer itt maradt csökevénye, de szemernyi igazság sincs benne. Nekem is ezt mondta mindenki, aztán amikor látták a lányomat, csak hüledeztek, milyen szerencsés is vagyok, hogy ilyen jó gyerekem van, hogy bárhová el lehet vele menni, senkitõl nem fél, a szeparációs szorongást nem is tapasztaltuk, stb. Azt mondták, majd meglátom, a következõnél biztos gond lesz, az elsõnél csak baromi nagy szerencsém volt, ami nem adatik meg kétszer. Nos, a második babám talán még nyugodtabb, mint az elsõ volt, sírni csak akkor halljuk, ha éhes, már õ is 9 hós, mindkét gyerekem órákig eljátszik magában vagy most már egymással (a nagyobb 3 éves lesz a nyár végén), semmi gondom velük. Pedig mindkettõ ölbebaba volt az elején. Szóval minden rendben veletek, csak így tovább! Ráadásul a gyakori, igény szerinti szopi garancia arra, hogy sok tejed legyen és a babókának ne kelljen mást kapnia, mint anyatejet.

Nincs gond, a babád pontosan azt csinálja, amit ebben az életkorban kell. Neki te jelented az egész világot, a biztonságot - ne feledd, pár napja még a pocakodban volt, hallotta a szívverésedet, érezte minden rezdülésedet, hát hogyne akarna most is a karodban lenni? Az lenne a furcsa, ha nem. Az õsi ösztöne is mûködik, ugyanis egy kisbabának az anyja jelenti az életet minden tekintetben - nem tudom, hallottad-e, de olvass utána, nagyon érdekes, hogy kifejezetten hasznos egy kisbabának, ha éjjel-nappal az anyjához bújva van. Stabilan tartja az anya teste a baba hõjét, segíti az emésztését, drasztikusan csökken a bölcsõhalál kockázata és még millió jó dolog. Az állandó cicizés pedig egyrészt komfortszopi is, amit folyamatosan el fog hagyni, másrészt cseresznyenagyságú gyomorral született, abba nagyjából egy evõkanálnyi tej fér, amit ráadásul kevesebb, mint egy óra alatt bont le teljesen a szervezete. Szóval a babókád egyszerûen csak úgy mûködik, ahogyan mûködnie kell. :-) Aki meg azt mondja, hogy ezzel elrontod, arra ne hallgass, ez a múlt rendszer itt maradt csökevénye, de szemernyi igazság sincs benne. Nekem is ezt mondta mindenki, aztán amikor látták a lányomat, csak hüledeztek, milyen szerencsés is vagyok, hogy ilyen jó gyerekem van, hogy bárhová el lehet vele menni, senkitõl nem fél, a szeparációs szorongást nem is tapasztaltuk, stb. Azt mondták, majd meglátom, a következõnél biztos gond lesz, az elsõnél csak baromi nagy szerencsém volt, ami nem adatik meg kétszer. Nos, a második babám talán még nyugodtabb, mint az elsõ volt, sírni csak akkor halljuk, ha éhes, már õ is 9 hós, mindkét gyerekem órákig eljátszik magában vagy most már egymással (a nagyobb 3 éves lesz a nyár végén), semmi gondom velük. Pedig mindkettõ ölbebaba volt az elején. Szóval minden rendben veletek, csak így tovább! Ráadásul a gyakori, igény szerinti szopi garancia arra, hogy sok tejed legyen és a babókának ne kelljen mást kapnia, mint anyatejet.
Szia! Én ugyanígy voltam és sajnos nálunk a megoldást a cumi jelentette, pedig nagyon ellene voltam, de mégsem lóghatott egész nap rajtam, manapság már csak elalvás elõtt illetve ha dühös, hisztis akkor cumizik, egyébként nem, mert az ökle van a szájában :) . Igen, én is az elején 1 órán át etettem, de szerencsére már túl vagyunk rajta, most 3 hónapos. Evés közben próbáld ébresztgetni, én sokat cirógattam a tarkóját, beletúrtam a hajába, ráfújtam stb., ez nem azt jelenti, hogy nem hagytam egy pillanatra sem megpihenni, mivel a szopás eléggé fárasztó dolog. Egyébként mást nem tudtam tenni, cipeltem naphosszat és csodák csodája nem lett felkapatva, szerintem nem is létezik ilyen, most kb 20 perc alatt eszik, utána elnézelõdik a játszószõnyegen, hintájában kb 1-1, 5 órát, majd én játszom vele, elaltatni este egyáltalán nem kell. Szeretgesd sokat, dajkáld, ne foglalkozz mással, ha megteheted, sokaktól fogod hallani, de igen, pici még és a közelségedre van szüksége, én mondom, akinek "csak" 3 hónapos a fia, hogy annyira gyorsan eltelik ez az idõszak, már hevesen tiltakozik, ha bölcsõtartásban fogom, látni szeretné a világot stb. Ui: Azért arról bizonyosodj meg, hogy eleget eszik-e, a legjobb módja ennek szerintem, hogy nyomon követed a heti súlygyarapodást kb. 120 gramm fölött kellene lennie, illetve az etetések között azért teljen el bizonyos idõ, én azt vallom, hogy legalább 1, 5 órát ki kell húzni, persze jó a 3 óránkénti, de én nem ragaszkodom ehez görcsösen. Kitartás és élvezd ki minden pillanatát a babázásnak!
Ne izgulj, semmi gond vele. Az én lányom 9 hetes, és még most is sokszor eljátssza ezt velem. Egyszerûen csak bújni akar. Te vagy neki a világ, benned bízik, te tudod megnyugtatni, rád van szüksége. Arra figyelj, hogy ilyenkor nem biztos, hogy cici kell neki, elõbb csak próbáld a karodban megnyugtatni. Vannak olyan hasfájós babák, akik ha fáj a hasuk, akkor is keresik a cicit, mert megnyugtatja õket, aztán csak még rosszabb lesz a helyzet.

Mit lehet venni egy 6 hónapos fiú babának keresztelőre (ékszeren kívűl)?

Mindene megvam (3.gyerek).

Legjobb válasz: bveszélj a szülõkkel, hogy mire lenne szükségük. Mi keresztbe lettünk keresztszülõk, a férjem fiának a sógorom, az õ fiuknak pedig mi. Szívbaj nélkül érdeklõdtünk, hogy mi lenne a babának a legjobb. Mi a finuknak egy minihifit kértünk a gyerekszobába, hogy tudjunk zenét hallgatni ott is, az õ fiuknak meg egy Manduca formázott babahordozót, amivel remek túrákat lehet tenni, hordozni a babát már egészen pici kortól elöl is, háton is.

bveszélj a szülõkkel, hogy mire lenne szükségük. Mi keresztbe lettünk keresztszülõk, a férjem fiának a sógorom, az õ fiuknak pedig mi. Szívbaj nélkül érdeklõdtünk, hogy mi lenne a babának a legjobb. Mi a finuknak egy minihifit kértünk a gyerekszobába, hogy tudjunk zenét hallgatni ott is, az õ fiuknak meg egy Manduca formázott babahordozót, amivel remek túrákat lehet tenni, hordozni a babát már egészen pici kortól elöl is, háton is.
Kerdezd meg a szuloket, hogy mire lenne szuksege a babanak, mert nem szeretnel felesleges dolgot venni.
plüss.A páron nagy macit kapott, mikor kicsi volt, kb. 80 cm/ és még mindig megvan neki-most már a lányom cincálja
Nem tudom, mit értesz mindenen, de az én fiamnak is akkor volt a névadója, mi a nagyszülõkkel és keresztszülõkkel közösen állványos hintát vettünk neki. Ilyet: http://www.minimano.hu/termekeink/jatekok_es_jatektartok/hinta_hintalo/bebetto_olivia_hinta.html
Utolsó vagyok: bocs, de nem tudom link-ként bemásolni a címet. :-(

Sok felől azt hallom, hogy a cukorfogyasztás árt a babának! De mégis akkor mivel lehet leküzdeni az édesség iránti vágyat?

Legjobb válasz: Ez így önmagában nem teljesen igaz. Ha rendben van a cukrod, akkor mértékkel lehet fogyasztani, mert erre is szüksége van a szervezetnek. A cukor azért jelenthet veszélyt mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséglet. Ezt a megnövekedett mennyiséget nem mindenki szervezete képes megtermelni, ekkor alakul ki a terhességi cukorbetegség. Ez jelenthet veszélyt a babára. A méhlepényen keresztül az anyai vérben lévõ plusz cukor átjut a babához. A babának saját inzulin termelése van (független az anyától) ezért a plusz cukor a baba cukor háztartását felboríthatja. A babák megnövekedett születési súlyában a túlzott édesség fogyasztásnak is szerepe van. Ezért illetve saját felesleges hízásod érdekében érdemes óvatosnak lenni, de mértékkel fogyasztva nem árt a dolog. (akit befektetnek a kórházba mert nem gyarapodik megfelelõen a baba,az is kap többek között cukros infúziót is)

Ez így önmagában nem teljesen igaz. Ha rendben van a cukrod, akkor mértékkel lehet fogyasztani, mert erre is szüksége van a szervezetnek. A cukor azért jelenthet veszélyt mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséglet. Ezt a megnövekedett mennyiséget nem mindenki szervezete képes megtermelni, ekkor alakul ki a terhességi cukorbetegség. Ez jelenthet veszélyt a babára. A méhlepényen keresztül az anyai vérben lévõ plusz cukor átjut a babához. A babának saját inzulin termelése van (független az anyától) ezért a plusz cukor a baba cukor háztartását felboríthatja. A babák megnövekedett születési súlyában a túlzott édesség fogyasztásnak is szerepe van. Ezért illetve saját felesleges hízásod érdekében érdemes óvatosnak lenni, de mértékkel fogyasztva nem árt a dolog. (akit befektetnek a kórházba mert nem gyarapodik megfelelõen a baba, az is kap többek között cukros infúziót is)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Azt hiszem ebben benne volt minden infó, amire szükségem volt! :)

Nincs különösebb elvárás, hogy miben hozzuk haza a babát ahol én szülni fogok júliusban, miben hozzuk haza? Illetve mikre lehet szüksége egy nyári babának?

Legjobb válasz: Mindenféleképp babahordozóba hozzátok haza, amit bele lehet kötni az autóba, ill. a baba is becsatolható. Máshogy nem lehet szállítani a babát, a rendõr is megbüntet, ha nem így teszel.

Mindenféleképp babahordozóba hozzátok haza, amit bele lehet kötni az autóba, ill. a baba is becsatolható. Máshogy nem lehet szállítani a babát, a rendõr is megbüntet, ha nem így teszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mire lehet használni a babaolajat, fürdés elött vagy utánna kenjem be vele a babámat? Babasampont már ujszülött kortol kell vagy mikortol használjam? Vegyek inkább babatestápolot azzal kenjem vagy nem kell semmi?

Milyen márkát ajánlanátok egyikböl másikbol ha egyáltalán kell használni?

Legjobb válasz: Azt olvastam, hogy babasampont csak 3 hónapos kortól lehet elkezdeni használni addig nem szükséges. Testápolót nem használunk, szimpla gyógyszertárban kapható parafin olajjal kenjük be a babát fürdés után és átmasszírozzuk, ötleteket egy babamasszázs könyvbõl vettünk. Szép a bõre. A fürdõvízébe Ökonet glicerines szappant használtunk, van aki a kamillateát ajánlja újszülött babának. Most az olasz Chiccotól használjuk a Infinite Dolcezze babafürdetõ krémet és meg vagyunk vele elégedsve. Sampont még mindig nem használunk pedig már elmúlt 3 hónapos. Újszülöttnek nem ajánlják az illatosított babatermékeket, gyógyszertárban vásárolj be szerintem mindenfélét amire szükségetek lehet, de erre vonatkozóan kapsz útbaigazítást a korhában is. Legalábbis mi kaptunk.

Azt olvastam, hogy babasampont csak 3 hónapos kortól lehet elkezdeni használni addig nem szükséges. Testápolót nem használunk, szimpla gyógyszertárban kapható parafin olajjal kenjük be a babát fürdés után és átmasszírozzuk, ötleteket egy babamasszázs könyvbõl vettünk. Szép a bõre. A fürdõvízébe Ökonet glicerines szappant használtunk, van aki a kamillateát ajánlja újszülött babának. Most az olasz Chiccotól használjuk a Infinite Dolcezze babafürdetõ krémet és meg vagyunk vele elégedsve. Sampont még mindig nem használunk pedig már elmúlt 3 hónapos. Újszülöttnek nem ajánlják az illatosított babatermékeket, gyógyszertárban vásárolj be szerintem mindenfélét amire szükségetek lehet, de erre vonatkozóan kapsz útbaigazítást a korhában is. Legalábbis mi kaptunk.
Szia, mi az elso honapban csak kamilla filtert martottunk a vizbe es abba furdettuk. Majd attertunk a gyogyszertari furdetore. A hajat babaolajjal kentuk a koszmo elkerulese erdekeben de sajnos az olajat csak samponnal lehet lemosni mert kulonben zsirosnak tunik a baba haja. Mi pici kis johnson hajsampont hasznaltunk es utanna leoblitettuk sima tiszta vizzel. Furdes utan mi is babaolajat hasznaltunk de csak 3 hos kortol azzal masziroztuk at a bebim testet.6 honapos kora utan raersz a markas kenceficekkel szerintem vagy meg kesobb, ez az en velemenyem , de majd latod nektek hogy jobb.:) A baba boretol is fugg sok. Sok szerencset! 6 hos kisfiu anyukaja
A kérdező hozzászólása: De milyen márkáju babasampont érdemes venni és babaolajat?Csak a patikai ajánlott?
Pici, 2-3 hónapos babának szerintem még a gyógyszertári elég. Én nem vettem sampont. A gyógyszertári fürdetõt tettük a vízbe és azzal minden másnap átöblítjük a haját. Tökéletesen elég. Én az olajjal fürdés elõtt kenem át a testét, a hajlatokat, mert így le tudom mosni a felesleget, ami nem szívódik be a vízzel. Ha utána olajozol, akkor szerintem minden a kis ruhája meg a pelus tiszta olaj lesz.
Szerintem is elég 3 hónapos koráig a gyógyszertári fürdetõkrém, az én babám 5 hónapos és most már használunk nála sampont (Babé koszmó elleni, nem koszmós a feje, de megelõzésnek is jó), és Gabi babaolajat, imádjuk az illatát, azzal masszírozzuk a babót. A Babé termékek ára elég húzós, de megéri beruházni sztem, mert nagyon jó minõségûek és sokáig elég(samponból is csak borsónyi kell egy hajmosáshoz).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!