Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet a munkahelyen és (24 db)

Mikor lehet közölni a munkahelyen és a barátokkal azt, hogy babát várok?

Legjobb válasz: Amikor Te úgy érzed. Tény, hogy az elsõ 12 hétben nagyobb a vetélés esélye, ezért ebben az idõszakban nem nagyon szokták még elmondani. Én 9 hetes vagyok, de nálam már tudják a munkahelyen is, mert itthon vagyok táppénzen. Amíg nincs kiskönyved a munkahelyeden nem tanácsos szólni, nem tudom, milyenek, nehogy kirúgás legyen belõle. A barátaidnak pedig Ti döntitek el, hogy mikor mondjátok. Nálunk mondjuk, nem nagyon kellett mondani, én faluban lakom, mióta voltam a védõben, azóta már nagyon sokan tudják....a pletyi....

Amikor Te úgy érzed. Tény, hogy az elsõ 12 hétben nagyobb a vetélés esélye, ezért ebben az idõszakban nem nagyon szokták még elmondani. Én 9 hetes vagyok, de nálam már tudják a munkahelyen is, mert itthon vagyok táppénzen. Amíg nincs kiskönyved a munkahelyeden nem tanácsos szólni, nem tudom, milyenek, nehogy kirúgás legyen belõle. A barátaidnak pedig Ti döntitek el, hogy mikor mondjátok. Nálunk mondjuk, nem nagyon kellett mondani, én faluban lakom, mióta voltam a védõben, azóta már nagyon sokan tudják....a pletyi....
Igazából azt mondják, hogy a 12. hét után, mert olyankor már kisebb az esély a vetélésre stb. Én nem bírtam ki, és 6 hetesen elmondtam itthon mindenkinek. Végig az járt a fejembe, hogy minden ok. Most, hogy sokat olvastam a terhességrõl, meg ezen a fórumon, inkább azt mondanám, hogy várd meg míg szívhang lesz. A munkahelyemen 12 hetesen szóltam. Ha nehéz fizikai munkát végzel, vagy vegyszerrel dolgozol, ott jobb minél hamarabb szólni, és táppénzre menni!
Én akkor szóltam, amikor már kellett.Amíg semmi nehézséget nem okozott a baba a munkábajárásban, mindent meg tudtam úgy oldani, hogy a munkahelyi teendõimet ne zavarja addig nem szóltam.Amikor elkezdett gömbölyödni a pocakom10en hetek vége, akkor mondtam meg.De ha olyan munkát végzel, akkor amint lehet, vagyis az elsõ védõnõi látogatás után, amikor már van kiskönyved.Barátoknak, családnak meg a 7. héten álltunk neki...de volt aki csak 18.on tudta meg karácsonykor.
mi anyukáméknak meg anyósoméknak 3 nappal a teszt után elmondtuk. Egy pár jóbarátnak pedig csak az UH után mondtuk el, amikor már biztos volt a kisbaba, azaz 7 hetesen. Tágabb környezetnek meg nem mondtuk, majd észrevették. :) Munkahelyen meg ha már megvan a kiskönyved, vagy késõbb. Üdv.:34 hetes kismama
munkahelyen érdemes, ha megvan a kiskönyv. szülõknek mi 2hónaposan akartuk megmondani, de egy közös ébéd alkalmával anyóséknál párom egyszercsak megszólalt: " nálunk meg jön a gyerek " :D 9hetes voltam
Mi 5 hetesen mondtuk el, amikor hazajöttünk uh-ról.De akkor már majdnem mindenkinek.A párom ki sem birta volna a 12-ik hétig, annyira boldog volt, és ezt meg akarta mindenkivel osztani!Gratula a babóhoz! 30 hetes kismami

Szakmai gyakorlaton mi a leendő politológusok feladata általában? Állami munkahelyen, pártoknál és multinál mi lehet a feladatkör?

Legjobb válasz: Na ez engem is érdekel. Illetve hogy hol fog elhelyezkedni az ilyen végzettségû bölcsész.

Na ez engem is érdekel. Illetve hogy hol fog elhelyezkedni az ilyen végzettségû bölcsész.
Egyáltalán mi a fenének találtak ki ilyen álszakmát.
A kérdező hozzászólása: Esetleg van olyan itt, aki kompetens a kérdés megválaszolásában?
Szerintem nincs ilyen feladatkör, ilyesmibõl csak milliomósok gyerekei tudnak megélni.
Amennyire belelátok, politológusokat fõleg az újságok és más médiumok alkalmaznak, elemzõnek, szakértõnek. Az állam biztosan nem biztosít nekik munkát. Egy párt színeiben pedig politológus végzettség nélkül is befuthatsz politikai karriert.

A barátomnak problémái vannak a munkahelyén és mikor hazajön ideges és alig szól hozzám hiába próbálok a kedvébe járni. De ha jön a haverja vele beszél rendesen . Miért ilyen velem? Másokkal meg normális. El lehet ezt sokáig tűrni?

Legjobb válasz: Ülj le vele nem ingerült, hanem normális hangnemben beszélgetni, mondd el, hogy neked ez a helyzet rosszul esik. Esetleg ne tõlünk kérdezd, hanem tõle, hogy miért teszi ezt veled? Azt is kérdezd meg, amire itt várod a választ, hogy el lehet-e tûrni szerinte ezt sokáig.

Ülj le vele nem ingerült, hanem normális hangnemben beszélgetni, mondd el, hogy neked ez a helyzet rosszul esik. Esetleg ne tõlünk kérdezd, hanem tõle, hogy miért teszi ezt veled? Azt is kérdezd meg, amire itt várod a választ, hogy el lehet-e tûrni szerinte ezt sokáig.
Ne haragudj de nekem egy kicsit "meguntalak" szaga van.Valójában le kéne ülnötök egyet beszélgetni, de szerintem ha ahhoz nincs türelme, akit elvileg szeret, máshoz pedig van, akkor ez a dolog egy kicsit sántít. Sokmindent megjártam a hosszú évek során, és hidd el tapasztalatból mondom, hogy valami nagyon nem stimmel a kapcsolatokban. Beszéljetek minél elõbb!!
Lehet, hogy a haverjával azért beszéli meg a problémáit, mert az megérti és tud neki legalább hasznos tanácsokkal segíteni.Te pedig nem.Beszéljétek meg a dolgot egymással.
mint ha a sógornõm írta volna. náluk is ilyen a helyzet, azzal a kis különbséggel, hogy a haverja húgát dícsérte párszor ami aztán szöget ütött a sógornõm fejébe...náluk valahogy megcsalás szaga van a dolognak.remélem nálatok nem!
Elõzõ :D Lehet, hogy veled (azt hiszi, hogy) õszinte, a haverral meg (önmaga elõtt is bevallottan) képmutató csöppet. Valamiért a morc s.ggfej lett az arculata. Harapófogóval ki lehetne húzni belõle a sérelmeit, de a hülye játék nem szûnne meg, legfeljebb átváltozna a következõbe (pl. ezentúl mindig elmesélem, hogy szopat a fõnök, amitõl szintén a falat kaparod majd, de nekem lehet, én vagyok itt a kenyérkeresõk gyöngye). Nem szívesen mondom ezt, de amolyan lélekbúváros, múltfeltárásos móka sokat lendítene, legalábbis ha igazfélének bizonyul néhány tippem.
veled azért ilyen, mert elõtted nem "kell" takarnia hogy szar kedve van a haverjával meg azért normális, mert himnemû, nehogy már egy haver lássa, hogy valami nem megy ugy ahogy kellene...
Nekem is ilyesmi gondom van, de õ azért foglalkozik velem. Vágd be a durcit.:D Vagy pedig beszéld meg velke felnpõttek módján.


A munkahelyemen a rendszergazda csinált valamit a laptopommal hogy tudjak rajta internetezni és azóta itthon nem mûködik. Mi lehet a baj?

Ma ideiglenesen a laptopomat használtam a melóhelyen. A géped odaadtam a rendszergazdának hogy állítsa be rajta az internetet.

Legjobb válasz: "Most hazajöttem és nem tudok rajta internetezni" Bocsánat. Nem internetezni nem tudok, hanem használni nem tudom.

A kérdező hozzászólása: "Most hazajöttem és nem tudok rajta internetezni" Bocsánat. Nem internetezni nem tudok, hanem használni nem tudom.
próbáltad allul a "felhasználóváltás" gombot?
Vidd vissza a rendszergazdának és mond meg, hogy állítsa vissza.
Felhasználóváltás, tartománynál meg válaszd ki a géped nevét, és a régi felhasználóneveddel lépj be.
mert hülye...ha tehetsz válts munkahelyet, tudom, hogy nehéz, a normális munkahelyen nem viselkednek így

Munkahelyem TB kifizetőhely, és nem utalták át a TGYÁS-t, ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Úgy emlékszem, hogy ezt az államkincstár utalja (nem a munkahelyen keresztül érkezik), de nem vagyok biztos benne. Hívd fel a munkahelyed és kérdezd meg õket is!

Úgy emlékszem, hogy ezt az államkincstár utalja (nem a munkahelyen keresztül érkezik), de nem vagyok biztos benne. Hívd fel a munkahelyed és kérdezd meg õket is!
A THGY és a GYED érkezhet a munkahelyrõl is vagy a társadalombiztosítási szervtõl. A családi pótlék és a GYES az Államkincstáros dolog. Mivel a munkahely kifizetõhely, ezért nyugodtan kérdezz rá, hogy mi az oka annak, hogy még nem küldték el a járandóságod. Lehet, hogy van rá valamilyen logikus válasz. Ha nincs, akkor kedvesen sürgesd meg a dolgot.
A kérdező hozzászólása: tb kifizetõhely ezért a melóhelyrõl jön. jönne. bezárt a gyár, mert csõdközeli helyzetbe jutott, de attól még a tgyás-t utalniuk kellene, mert ez nem a kigazdálkodott kis pénzükbõl van, hanem az államtól jön. ergo nem továbbították az engem megilletõ tgyás-t hanem nem tudom hova tették a pénzt.
Ha a gyár bezárt, mert csõdközeli helyzetben van, akkor valamelyik volt fõnököt keresd, tudja-e, hogy ki lett kinevezve "csõdbiztosnak". Ott kell jelenteni, hogy mennyi követelésed van az eltelt idõszakra visszamenõlegesen. Majd sorba-állítják az összeget. Másrészt gyorsan menj be a legközelebbi Egészségbiztosítási Pénztárhoz, hogy ilyen esetben a további idõszakra vonatkozóan milyen papirokat kell beadnod, hogy az államtól kapjad tovább.
A kérdező hozzászólása: köszi fõnökök nem elérhetõek, telefon, áram ki van már kapcsolva... ez Mo.hazai gyárainak helyzete.
Ha csõdközeli helyzetben van, akkor mindenféleképpen a helyileg illetékes társadalombiztosítási szervnél érdeklõdj, mert ilyenkor átkerül hozzájuk minden tb. jellegû dolog, mivel a kifizetõhely megszûnik. Lehet, hogy azért késik, mert nem szokott éppen zökkenõmentesen lezajlani az átadás-átvétel.

Egyedül nevelem a gyerekemet és gyerektartásra most adtam be a pert a bírósághoz.15. 000ft-ot kérek de, a volt páromnak nincs egyáltalán bejelentett munkahelye. Ilyenkor mit lehet csinálni? Én úgy hallottam, hogy akkor nem tudnak mit csinálni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom ha nincs bejelentett munkahelye akkor nem tud adni tartásdíjat sem.Van olyan ismerõsöm aki kirúgatta magát a munkahelyérõl elment feketén dolgozni de egy forintot nem fizet.Te is figyelj rá.Ne haragudj nem akartalak megbántani csak szóltam róla ilyen is van!

Én úgy tudom ha nincs bejelentett munkahelye akkor nem tud adni tartásdíjat sem.Van olyan ismerõsöm aki kirúgatta magát a munkahelyérõl elment feketén dolgozni de egy forintot nem fizet.Te is figyelj rá.Ne haragudj nem akartalak megbántani csak szóltam róla ilyen is van!
Létezik olyan, hogy tartásdíj megelõlegezés. Úgy tudom, hogy ez abban az esetben adható, ha van rá remény, hogy az apán ezt késõbb betudják hajtani, ha nincs akkor azt hiszem nem kapsz semmit. Nem pontosak az információim, régebben azt hiszem így volt, keress rá a tartásdíj megelõlegezésre szerintem kerekebb választ kapsz.

Mit lehet csinálni, ha anyámat állandóan basztatják és lejáratják a munkahelyén?

Oké! Tudom, hogy örülni kell már annak is, ha az embernek van állása, de akkor is idegesít a dolog. A kis főnök állandóan piszkálja pedig még két hete sincs ott. Pénztárosként dolgozik és felkészítés nélkül berakták kasszázni és csodálkoztak, hogy nem megy neki olyan jól mint a többieknek, pedig volt aki mondta, hogy még gyorsabban dolgozik, mint az ott dolgozók nagy része. Ma is ott kérdezgette, hogy melyikőtök ilyen büdös? Akik ott voltak mind mondták, hogy hát megizzadtak ez van. Õ erre odament anyámhoz és elkezdi, hogy milyen büdös vacakkal keni magát, meg miért nem férfi dezodort használ? Nem tudom, hogy mire fel veri magát, amikor az anyum egy kellemesen citrusos parfümöt használ és egy dezodort, aminek 2 perc után nincs is szaga. Egyszerűen csak az van, hogy meg akarta őt alázni. Pedig nem is volt büdös! Tudom! Körbeszimatoltam! :) Meg olyanokat mond neki, hogy én kifoglak téged készíteni, meg örülhetsz, ha nem rúglak ki. Persze ingyen túlóráztatni azt tudja meg nem kiadni a fél órás ebédszünetét. Már nagyon úgy vagyok, hogy bemegyek és megtépem vagy legalábbis jól helyre teszem! Az én anyámat ne sértegesse egy ilyen kis .... áhhhh. Tudom, hogy válság van meg szar világ, de mégiscsak az anyám. Mit lehet ilyenkor tenni azon kívül, hogy tűr meg felmond? Igaz már keres másik állást. Csak normális válaszokat kérnék! Köszönöm!

Legjobb válasz: 1.) Rágalmazásért fel lehet jelenteni. 2.) Munkaügyi bíróság(fizetés, pihenõidõk)

1.) Rágalmazásért fel lehet jelenteni. 2.) Munkaügyi bíróság(fizetés, pihenõidõk)
feljelentés jó hírnév rongálásért.
Gratulálok 2. hozzászóló. Egy fontos kérdéshez tanácsot sem tudsz adni, de más tanácsát becsmérled. Gratula.
te mirõl zagyválsz? Ittál?

Mit tegyek ha férjem újabban elkezdett inni? Most lett új munkahelye és tegnap este fél 9-kor részegen jött haza! Van egy 3 hónapos babánk és úgy érzem ezt nem lehet így csinálni! Mit tennétek a helyemben? Hiába próbálok vele beszélni nincs értelme!

Legjobb válasz: Az is lehet h csak most kezd megismerkedni az új kollégákkal.Az meg tudod h hogy van..fõleg a férfiaknál..este kimennek meló után h egy jót beszélgessenek..panaszkodjanak a régi és az új melóról. Ha eddig nem ivott akkor gondolom h csak ennyirõl van szó. Hát kérdezd meg és beszélj vele, h ne fordulj önmagába..és ne hisztizz vele ha csak most csinálja ezt. Fõleg ha nem veszekszik veled ha haza megy.

Az is lehet h csak most kezd megismerkedni az új kollégákkal.Az meg tudod h hogy van..fõleg a férfiaknál..este kimennek meló után h egy jót beszélgessenek..panaszkodjanak a régi és az új melóról. Ha eddig nem ivott akkor gondolom h csak ennyirõl van szó. Hát kérdezd meg és beszélj vele, h ne fordulj önmagába..és ne hisztizz vele ha csak most csinálja ezt. Fõleg ha nem veszekszik veled ha haza megy.
Szerintem ez egy kicsit bonyolultabb. Idegen lehet még számára ez az új helyzet a munkával és a babával. Lehet le kellene ülnetek és elbeszélgetni. Neked sem lehet könnyû egyedül a babával (ha otthon vagy). Egyszerûen összezavarodott, kérdezd meg tõle, õ hogy látja a dolgokat.
Ne hagyd hogy teljessen lesüllyedjen.Próbáld kérni hogy legyen ott fürdetésnél (nem kell neki csinálni)csak hiányzik, kár hogy a szép pillanatokat nem eggyütt élitek meg. Olyan hamar megnönek a gyerekek.
Az én apám alkoholista tudom mirõl beszélsz. hiába ülsz le vele beszélni semmi nem fog megváltozni tényleg azzal lesz más minden ha megmondod neki, hogy vagy az ital vagy a család. 1-2 napot tényleg tölthetnél anyukádéknál a picivel. Észhez fog térni. Csak a fenyegetés és a zsarolás használ egy alkoholistánál.
Attól mert idegen az új helyzet a munkahelyen nem kell inni mert el fogják küldeni. Ahelyett hogy örülne hogy kapott munkát.
én ráijesztenék. megfognám a gyereket és elmennék. válasszon. pia vagy család, mert a kettõ együtt nem megy. ez talán észhesz térítené.
A kérdező hozzászólása: Villanyszerelõ!Az nem kifogás az ivásra, hogy fáradt!Legalábbis szerintem
én sem értem, miért kell leszólni azt, aki a szakítást javasolja. egy italozó ember (hiszen már régebben is ivott, csak nem olyan sûrûn, mint most) mindig is inni fog, sõt, csak rosszabb lesz, szerintem is jobb minél távolabbra kerülni tõle. volt egyszer a környezetemben alkoholista (néhány hónapig régebben lakótársam volt egy pár, a férfi ivott), nem használt neki se szép szó, se zsarolás, veszekedés semmi. persze nem én veszekedtem, hanem az asszonyka. és ez a mondata is nagyon fontos a kérdezõnek: "õ rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erõvel mindegy lenne ha egyedül élnék!" tessék, itt a lényeg! ugyan mit keresne egy ilyen ember mellett?
Ugyanígy voltam, mint a férjed. Új munkahelyen pár nap után jött a fõnök, mondta, nagyon meg vannak elégedve velem, ezért kapok x pénzt, ami akkor nagy összeg volt. Fizetéskor vártak a kapuban, na megiszunk valamit? Én is az otthoni kisbabára hivatkoztam, mondtam, nem érek rá. Ekkor megkérdezte a fõnök, mit gondolsz, miért kaptad a plusz pénzt? A végén már nem csak a plusz mamit ittuk el, hanem a fizetést is. Öt év után úgy tudtam ennek az állapotnak véget vetni, hogy kiléptem a dolgozdából. A következõ munkahelyre már úgy mentem, olyan betegségem van, egy kortyot sem ihatok. Nehezen, de elfogadták.
A kérdező hozzászólása: 11:02 A feleséged kitartott melletted?
Ha amúgy szereted és jó apának, embernek tartod, tehát nem vagy kiábrándulva belõle, hát fogjátok magatok keressétek fel a házi orvost, ill. az ideggondozót, ahová tartoztok, és szépen kapni fogja a gyógyszert, ami mellett nem ihat. Ez az egyetlen megoldás, az én apukám is ilyen volt, hát el is lett küldve, mert veszélyes volt ránk. Ne hagyd, hogy idáig fajuljon. (Ha elkezdi a gyógyszert biztos meg fog próbálni ráinni. Ekkor nagyon rosszul fogja érezni magát, ezért a gyógyszerre nem fog többet ráinni, és késõbb ha elhagyta a gyógyszert már tudja tartani a mértéket. A másik megoldás a teljes absztinencia.)
Menekülj, amíg tudsz !
10:33! mert az a válaszoló talán többet tud mint te, és nem akarja hogy más is szenvedjen
Azt nem mondtad hogy mit dolgozik de biztos estére jól elfárad ha ilyen késön jön haza.Elhiszem hogy nem könnyü neked. De ha valakiröl csak három sort tudsz válaszoló miért tanácsolsz szakítást?
ne hagyd, hogy a gyereked egy alkoholista apa mellett nõjön fel, mert az befolyásolja a gyerek személyiségfejlõdését. (pl. az én apám akkor volt büszke rám, ha részegen jöttem haza. vagy amikor nyaraltunk minden este le kellett gurítanom vele min. 1 üveg bort, különben fogta magát elment és csak másnap került elõ holtrészegen) ezzel csak az akarom mondani, hogy a gyereknek mindenképpen káros, ha így nõ fel! még azzal is jobban járna, ha egyedül nevelnéd fel! nekem még úgymon "szerencsém" volt az én apámmal, mert õ az a csendes alkoholista, nem az a dühöngõ õrült, aki veri a családját, az enyém "csak" ivócimborát csinált belõlem Szóval én is csak azt javasolhatom, ha odaállsz a férjed elé és ultimátumot adsz vagy a pia vagy ti! És ha mégis a piát választotta, akkor el lehet gondolkozni a kapcsolatotokon..
Sajnos tapasztalatból mondom, hogy a zsarolás , fenyegetés se használ hosszútávon./valaki azt mondta itt a hozzászólásában/ Ideig -óráig lehet, hogy beválik, de mihelyt biztonságban érzi magát, újból ele kezdi az ivást....Én így jártam. Sajnos igaza van annak a szakértõnek, aki azt mondta, hogy aki alkoholista, az sosem gyógyul meg, legfeljebb vannak "tiszta" idõszakai, és hogy az a. -hoz úgy hozzátartozik az ivás, mint szamárhoz a fül...Nem tudom a páronál használ-e még a szép szó a megbeszélés, vagy már csak a fenyegetés, (elköltözés ) használ. Mindenesetre próbáld ki, hátha ettõl észre tér( nem úgy , mint az én férjem9 Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Egyedül a fürdetésnél volt ott eddig, de ha ilyen késõn fog hazajárni akkor már nem tud!Amikor elmegy még alszik a kicsi mikor hazaér már alszik!
Inkább beszéld meg vele másnap ha józan. Ne balhézz mert ez nekiegy újjabb indok az ivásra. Apukám volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Itthon vagyok a babával és nem könnyû pláne így hogy õ rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erõvel mindegy lenne ha egyedül élnék!
A kérdező hozzászólása: Néha iszogatott õ de mostanában rendszeressé vált és részegségik!Nem veszekszik, de viszont a kisfiú igényelné az apját de így a közelébe nem mehet nem hogy még felvegye!Nekem is vannak bajaim mégsem az alkoholba menekülök én nekem mindent bírni kell!
sok elvárás, már nem fiatal, sexhiány?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!