Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet a munkahelyen (59 db)

Szakmai gyakorlaton mi a leendő politológusok feladata általában? Állami munkahelyen, pártoknál és multinál mi lehet a feladatkör?

Legjobb válasz: Na ez engem is érdekel. Illetve hogy hol fog elhelyezkedni az ilyen végzettségû bölcsész.

Na ez engem is érdekel. Illetve hogy hol fog elhelyezkedni az ilyen végzettségû bölcsész.
Egyáltalán mi a fenének találtak ki ilyen álszakmát.
A kérdező hozzászólása: Esetleg van olyan itt, aki kompetens a kérdés megválaszolásában?
Szerintem nincs ilyen feladatkör, ilyesmibõl csak milliomósok gyerekei tudnak megélni.
Amennyire belelátok, politológusokat fõleg az újságok és más médiumok alkalmaznak, elemzõnek, szakértõnek. Az állam biztosan nem biztosít nekik munkát. Egy párt színeiben pedig politológus végzettség nélkül is befuthatsz politikai karriert.

A munkahelyemen az egyik cicámnak nagyon hullik a szőre, pedig jól táplált, egészséges dundi macska. mi lehet a baj?

Legjobb válasz: vidd el állatorvoshoz távgyógyitani nem tudunk, és ne ezen spórolj mert nagy baja is lehet.

vidd el állatorvoshoz távgyógyitani nem tudunk, és ne ezen spórolj mert nagy baja is lehet.
Konkrét választ nem adhatok, de például a mi macskánk akkor hullatta a szõrét nagyon (volt, hogy 2 hónapig), amikor stresszes volt. Pl: mikor másik macska került a házhoz(hacsak ideiglenesen is), vagy mikor megérkezett a kutya a családba...teljesen kibukott, ekkor hullatta 2 hónapig a szõrét, aztán egyszer csak abbamaradt. De egyébként nagyon sok egyéb gondja is lehet a cicádnak: bõrgomba, ekcéma stb. Talán, ha ránézne egy állatorvos, jobb lenne.

Egyszerre hány munkahelyem lehet főállás mellett? Mi ennek a feltétele?

nem köztisztvisel? vagyok

Legjobb válasz: ELVILEG akárhány munkahelyed lehet, semmi korlátja nincs.... GYAKORLATILAG egy fõállás (8 órás munkaidõ) mellett maximum még két 4 órás mellékállást tudsz bevállalni, de nem hiszem, hogy ezt tartósan képes lennél csinálni. Sokan már annak is örülnének ha legalább 1 munkahelyük lehetne! :[

ELVILEG akárhány munkahelyed lehet, semmi korlátja nincs.... GYAKORLATILAG egy fõállás (8 órás munkaidõ) mellett maximum még két 4 órás mellékállást tudsz bevállalni, de nem hiszem, hogy ezt tartósan képes lennél csinálni. Sokan már annak is örülnének ha legalább 1 munkahelyük lehetne! :[
Szerintem semmi feltétele nincs, amennyit bírsz, de az elsõdleges, hogy a fõállásbeli munkádat MINÕSÉGILEG el tud látni. Nekem eddig 4 munkahelyem volt a legtöbb, mindegyik részmunkaidõs, ez két teljes állást tett ki körülbelül, bár vállalkozóként alkalmaztak csak mindenhol. Azért abba gondolj bele, hogy utazással is telik el idõd és pihenni is kell.
Bármennyi lehet, de az összes munkahelyeden be kell jelentened, hogy még hol dolgozol, hogy a járulékokat meg mindnet úgy számolják.


mert hülye...ha tehetsz válts munkahelyet, tudom, hogy nehéz, a normális munkahelyen nem viselkednek így

Munkahelyem TB kifizetőhely, és nem utalták át a TGYÁS-t, ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Úgy emlékszem, hogy ezt az államkincstár utalja (nem a munkahelyen keresztül érkezik), de nem vagyok biztos benne. Hívd fel a munkahelyed és kérdezd meg õket is!

Úgy emlékszem, hogy ezt az államkincstár utalja (nem a munkahelyen keresztül érkezik), de nem vagyok biztos benne. Hívd fel a munkahelyed és kérdezd meg õket is!
A THGY és a GYED érkezhet a munkahelyrõl is vagy a társadalombiztosítási szervtõl. A családi pótlék és a GYES az Államkincstáros dolog. Mivel a munkahely kifizetõhely, ezért nyugodtan kérdezz rá, hogy mi az oka annak, hogy még nem küldték el a járandóságod. Lehet, hogy van rá valamilyen logikus válasz. Ha nincs, akkor kedvesen sürgesd meg a dolgot.
A kérdező hozzászólása: tb kifizetõhely ezért a melóhelyrõl jön. jönne. bezárt a gyár, mert csõdközeli helyzetbe jutott, de attól még a tgyás-t utalniuk kellene, mert ez nem a kigazdálkodott kis pénzükbõl van, hanem az államtól jön. ergo nem továbbították az engem megilletõ tgyás-t hanem nem tudom hova tették a pénzt.
Ha a gyár bezárt, mert csõdközeli helyzetben van, akkor valamelyik volt fõnököt keresd, tudja-e, hogy ki lett kinevezve "csõdbiztosnak". Ott kell jelenteni, hogy mennyi követelésed van az eltelt idõszakra visszamenõlegesen. Majd sorba-állítják az összeget. Másrészt gyorsan menj be a legközelebbi Egészségbiztosítási Pénztárhoz, hogy ilyen esetben a további idõszakra vonatkozóan milyen papirokat kell beadnod, hogy az államtól kapjad tovább.
A kérdező hozzászólása: köszi fõnökök nem elérhetõek, telefon, áram ki van már kapcsolva... ez Mo.hazai gyárainak helyzete.
Ha csõdközeli helyzetben van, akkor mindenféleképpen a helyileg illetékes társadalombiztosítási szervnél érdeklõdj, mert ilyenkor átkerül hozzájuk minden tb. jellegû dolog, mivel a kifizetõhely megszûnik. Lehet, hogy azért késik, mert nem szokott éppen zökkenõmentesen lezajlani az átadás-átvétel.

Mikor lehet közölni a munkahelyen és a barátokkal azt, hogy babát várok?

Legjobb válasz: Amikor Te úgy érzed. Tény, hogy az elsõ 12 hétben nagyobb a vetélés esélye, ezért ebben az idõszakban nem nagyon szokták még elmondani. Én 9 hetes vagyok, de nálam már tudják a munkahelyen is, mert itthon vagyok táppénzen. Amíg nincs kiskönyved a munkahelyeden nem tanácsos szólni, nem tudom, milyenek, nehogy kirúgás legyen belõle. A barátaidnak pedig Ti döntitek el, hogy mikor mondjátok. Nálunk mondjuk, nem nagyon kellett mondani, én faluban lakom, mióta voltam a védõben, azóta már nagyon sokan tudják....a pletyi....

Amikor Te úgy érzed. Tény, hogy az elsõ 12 hétben nagyobb a vetélés esélye, ezért ebben az idõszakban nem nagyon szokták még elmondani. Én 9 hetes vagyok, de nálam már tudják a munkahelyen is, mert itthon vagyok táppénzen. Amíg nincs kiskönyved a munkahelyeden nem tanácsos szólni, nem tudom, milyenek, nehogy kirúgás legyen belõle. A barátaidnak pedig Ti döntitek el, hogy mikor mondjátok. Nálunk mondjuk, nem nagyon kellett mondani, én faluban lakom, mióta voltam a védõben, azóta már nagyon sokan tudják....a pletyi....
Igazából azt mondják, hogy a 12. hét után, mert olyankor már kisebb az esély a vetélésre stb. Én nem bírtam ki, és 6 hetesen elmondtam itthon mindenkinek. Végig az járt a fejembe, hogy minden ok. Most, hogy sokat olvastam a terhességrõl, meg ezen a fórumon, inkább azt mondanám, hogy várd meg míg szívhang lesz. A munkahelyemen 12 hetesen szóltam. Ha nehéz fizikai munkát végzel, vagy vegyszerrel dolgozol, ott jobb minél hamarabb szólni, és táppénzre menni!
Én akkor szóltam, amikor már kellett.Amíg semmi nehézséget nem okozott a baba a munkábajárásban, mindent meg tudtam úgy oldani, hogy a munkahelyi teendõimet ne zavarja addig nem szóltam.Amikor elkezdett gömbölyödni a pocakom10en hetek vége, akkor mondtam meg.De ha olyan munkát végzel, akkor amint lehet, vagyis az elsõ védõnõi látogatás után, amikor már van kiskönyved.Barátoknak, családnak meg a 7. héten álltunk neki...de volt aki csak 18.on tudta meg karácsonykor.
mi anyukáméknak meg anyósoméknak 3 nappal a teszt után elmondtuk. Egy pár jóbarátnak pedig csak az UH után mondtuk el, amikor már biztos volt a kisbaba, azaz 7 hetesen. Tágabb környezetnek meg nem mondtuk, majd észrevették. :) Munkahelyen meg ha már megvan a kiskönyved, vagy késõbb. Üdv.:34 hetes kismama
munkahelyen érdemes, ha megvan a kiskönyv. szülõknek mi 2hónaposan akartuk megmondani, de egy közös ébéd alkalmával anyóséknál párom egyszercsak megszólalt: " nálunk meg jön a gyerek " :D 9hetes voltam
Mi 5 hetesen mondtuk el, amikor hazajöttünk uh-ról.De akkor már majdnem mindenkinek.A párom ki sem birta volna a 12-ik hétig, annyira boldog volt, és ezt meg akarta mindenkivel osztani!Gratula a babóhoz! 30 hetes kismami

Mit lehet tenni ha a munkahelyem megszűnik jogutód nélkül a GYED-m ideje alatt? Tehát úgy leszek munkanélküli, hogy nincs mit tenni?

Legjobb válasz: Ilyen ügyben nincs mi tenni. A gyedet kapod továbbra is passzív jogon, illetve gyest is fogsz kapni. A gyes lejárta után másik munkahelyet kell keresni.

Ilyen ügyben nincs mi tenni. A gyedet kapod továbbra is passzív jogon, illetve gyest is fogsz kapni. A gyes lejárta után másik munkahelyet kell keresni.
A kérdező hozzászólása: Igen én már a GYES alatt szeretnék dolgozni. Mi van a GYEd idejére járó szabadsággal?
Szia! Ha megszûnik a gyed ideje alatt a cég, akkor nem csak a bent maradt szabikat kell kifizetni, hanem végkielégítés is jár (feltéve ha legalább 3 évet a cégnél dolgoztál).
A kérdező hozzászólása: 2003 óta vagyok a cégnél és határozatlan idejû a szerzõdésem

Mit lehet tenni, ha a munkahelyen a főnökök idegileg teljesen kikészítik az embereket? Lehet valahova fordulni?

A közigazgatásban dolgozom beosztottként egy önkormányzatnál. A két f?nök mindenkit rettegésben tart, állandó elbocsátásokkal fenyeget?znek.Törvénytelen dolgokat nem tesznek,csak olyat, ami szörnyen embertelen.Senki sem mer szólni, de összefogni sem tudunk, mert talán csak én vagyok, aki felmeri vállalni a véleményét.

Legjobb válasz: Sajnos nem sok esélyed van. Ha kivered a balhét, akkor ugye lesz visszhangja, annyit elérsz vele, meg majd mindenki errõl fog beszélni, nagy port kavar, de megoldása nem lesz. Téged természetesen elbocsátanak, amivel ugyan mehetsz majd a munkaügyi bíróságra, tovább göngyölítheted az ügyed, de hogy mi értelme... Sajnos ilyen világban élünk, ahol a munkahely nagy kincs, mindenki kussol és örül, hogy lyuk van a seggén. Nekem annyiban szerencsém van, hogy nagyon jó idegekkel áldott meg a sors, felteszem a fapofát, tõlem egy fõnök addig ugat amíg meg nem reped a gégéje, és addig szemétkedik amíg meg nem unom. Utána és is szemétkedek, és persze az a vége, hogy nekem kell eljönnöm onnan, de másik nagy szerencsém, hogy univerzális szakmám van, könnyen elhelyezkedem újból. Lehet, hogy ezzel nem segítettem sokat, de együttérzek veled.

Sajnos nem sok esélyed van. Ha kivered a balhét, akkor ugye lesz visszhangja, annyit elérsz vele, meg majd mindenki errõl fog beszélni, nagy port kavar, de megoldása nem lesz. Téged természetesen elbocsátanak, amivel ugyan mehetsz majd a munkaügyi bíróságra, tovább göngyölítheted az ügyed, de hogy mi értelme... Sajnos ilyen világban élünk, ahol a munkahely nagy kincs, mindenki kussol és örül, hogy lyuk van a seggén. Nekem annyiban szerencsém van, hogy nagyon jó idegekkel áldott meg a sors, felteszem a fapofát, tõlem egy fõnök addig ugat amíg meg nem reped a gégéje, és addig szemétkedik amíg meg nem unom. Utána és is szemétkedek, és persze az a vége, hogy nekem kell eljönnöm onnan, de másik nagy szerencsém, hogy univerzális szakmám van, könnyen elhelyezkedem újból. Lehet, hogy ezzel nem segítettem sokat, de együttérzek veled.
én titkos akciót javaslok ^^ 1. nézd meg a harcosok klubbját és cselekedj 2. ablak kontra tégla 3. ha van kocsija díszítsd matyó motívumokkal 4. mailját töresd fel és a lényeg hogy ne álj vele szemtõl szembe (ha nem akarod megverni) mert a sok alamuszi ember csak hallgatna. a lényeg hogy megtörd, vagy teljesen lefoglald az agyát a titkos cselekedeteiddel, hogy rád, rátok kevesebb ideje, energiája legyen.

Egyedül nevelem a gyerekemet és gyerektartásra most adtam be a pert a bírósághoz.15. 000ft-ot kérek de, a volt páromnak nincs egyáltalán bejelentett munkahelye. Ilyenkor mit lehet csinálni? Én úgy hallottam, hogy akkor nem tudnak mit csinálni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom ha nincs bejelentett munkahelye akkor nem tud adni tartásdíjat sem.Van olyan ismerõsöm aki kirúgatta magát a munkahelyérõl elment feketén dolgozni de egy forintot nem fizet.Te is figyelj rá.Ne haragudj nem akartalak megbántani csak szóltam róla ilyen is van!

Én úgy tudom ha nincs bejelentett munkahelye akkor nem tud adni tartásdíjat sem.Van olyan ismerõsöm aki kirúgatta magát a munkahelyérõl elment feketén dolgozni de egy forintot nem fizet.Te is figyelj rá.Ne haragudj nem akartalak megbántani csak szóltam róla ilyen is van!
Létezik olyan, hogy tartásdíj megelõlegezés. Úgy tudom, hogy ez abban az esetben adható, ha van rá remény, hogy az apán ezt késõbb betudják hajtani, ha nincs akkor azt hiszem nem kapsz semmit. Nem pontosak az információim, régebben azt hiszem így volt, keress rá a tartásdíj megelõlegezésre szerintem kerekebb választ kapsz.

Páromnak egy hónapja új munkahelye van, tartozása van a pannon gsm-nek, amit fizetésből részletben vonnak le. Ezen a munkahelyen azt mondták neki, hogy így nem biztos, hogy tudják alkalmazni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Az el?z? munkahelyen nem is volt probléma ez, a munkáltató átutalta a levont összeget a behajtócégnek.

Legjobb válasz: Esetleg valamilyen kölcsönnel kiegyenlíteni a tartozást, majd a kölcsönt nem a munkáltató által törleszteni. Vannak ilyen megoldások.

Esetleg valamilyen kölcsönnel kiegyenlíteni a tartozást, majd a kölcsönt nem a munkáltató által törleszteni. Vannak ilyen megoldások.
Sajnos probaidö alatt indokolatlanul bärmikor felmondhatnak bärkinek. A mäsik, hogy a pärod szämlatartozäsa a magän ügye, a cegnek nincs hozzä köze. Amennyiben ilyen indokkal felmondanak a pärodnak probaidön kivül forduljatok cegbirosäghoz. A baj, hogy minden vällalat magänak akarja tudni az alkalmazottakat, akik sajna nincsenek tisztäban a jogokkal, es sok esetben a kötelezettsegekkel!
próbaidõrõl indok sem kell. ezért próbaidõ.
nagyon sok? nem tudná egyben visszafizetni? - más megoldást nem nagyon látok, ha a munkahelye elzárkózik a "bonyolult" adminisztráció elõl..
Ne akard már, hogy a hitelt kölcsönnel törlessze!!! Ha tudod fizesd vissza egyben. más nem tudok én sem próbaidõn egyik napról a másikra szó nélkül elküldhetik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!