Találatok a következő kifejezésre: Mikor lehet a baba mozgását (19 db)

Melyik a legkorábbi hét mikor érezni lehet a baba mozgását?

Holnap töltöm a 12. hetet harmadik gyermekemet várom. Mintha ma éreztem volna hogy mozog a pocakomban a kis drága.De nem tudom mert még nagyon pici hogy érezhessem.Vagy nem?

Legjobb válasz: Én elég vékony testalkatú vagyok, és a 17. héten kezdtem konkrét összetéveszthetetlen mozgásokat érezni. Elõtte kb a 13. héttõl ilyen fura bugyborékolást éreztem, a dokim azt mondta az a baba :).

Én elég vékony testalkatú vagyok, és a 17. héten kezdtem konkrét összetéveszthetetlen mozgásokat érezni. Elõtte kb a 13. héttõl ilyen fura bugyborékolást éreztem, a dokim azt mondta az a baba :) .
Én elsõ babámat várom és pontosan 16 hetes voltam, mikor elõször éreztem. Azóta folyamatosan a hugyhúlyagomon könyököl :)
Sztem, ha olyan a testalkatod is, akkor akár a picit is érezhetted (12- 14 hetesen vékony testalkatú, többedszer terhes nõl már néha érzik)
Hallottam én is olyat, hogy valaki a 12. héten már érezte. Ezt tapasztalatból nem tudom megerõsíteni. Én az elsõ babánkat várom, és a 15. hét végén kezdtem érezni Õt. :) De átlagban azt hallottam, hogy elsõ babások a 18-20. hét környékén, többedik babások a 16. környékén. De miért is ne érezhetnéd a 12. héten? Hiszen te már tudod, milyen érzést keress. :)
15 hetes vagyok most kezdtem el érezni az elsõ mozgásokat fantasztikus:)

Láz, bágyadtság, lassú mozgás, hányinger. Mi lehet a baja?

Tegnap ismer?söm sétáltatta a kutyáját, és vmit benyalt az út közepén. 5 perc múlva amikor hazaért, hányt a kutya. Azonnal elvitte állatorvoshoz, adott neki 2 injekciót.

Legjobb válasz: Lehet akár egy bélgyulladás, gyomorhurut, de ha rögtön azután kezdõdtek a tünetek, miután felszedett valamit, akár egy mérgezés is. (vagy már lappangott a betegség a kutyusban) Ha hány, és láza van, fontos a folyadékpotlás, kiszáradhat. kéne neki egy vérvizsgálat. nagyon szoritunk, hogy helyrejöjjön, majd ird meg légyszives, hogy van a kutya.

Lehet akár egy bélgyulladás, gyomorhurut, de ha rögtön azután kezdõdtek a tünetek, miután felszedett valamit, akár egy mérgezés is. (vagy már lappangott a betegség a kutyusban) Ha hány, és láza van, fontos a folyadékpotlás, kiszáradhat. kéne neki egy vérvizsgálat. nagyon szoritunk, hogy helyrejöjjön, majd ird meg légyszives, hogy van a kutya.
Ha az utcáról való evés és a hányás között nincs összefüggés, lehet babézia is pl. (kullancsfertõzés). A gazdi nem nézte meg, mit evett a kutya földrõl? Vérvizsgálat kéne és egy emésztõrendszeri röntgen vagy ultrahang.
Azonnal vigyétek egy másik orvoshoz, aki meg is tudja vizsgálni, nem a vállát vonogatja. Az is lehet, hogy méreg volt. Az én elsõ kutyám is így pusztult el. Bedobtak valamit a kerítésen. Szintén hányás, magas láz.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére úgy tûnik már jobban van, már van étvágya is!Tegnap is kapott kullancs ellen injekciót, meg ma is. Lehet, hogy babesia volt. Remélhetõleg hétvégére már újra önmaga lesz :) (vérvétel sajnos nem volt, pedig szerintem az mindig fontos!) köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére meggyógyult a kutyus! valószinüleg babezia lehetett....
Volt párom rotiját ez vitte el 2 óra alatt!!! AZONNAL DOKIHOZ!
Lehet gyomorcsavarodás, AZONNAL doki, vagy minimum hívjátok fel, de tényleg most, mert reggelre simán elpusztulhat, ha az a gond.
9:45-ös! A férges kutya viselkedése nem ilyen. Ne nyugtatgasd már a kérdezõt akkor, amikor egyértelmû, h baj van. Lehet, h csak bennrekedt a levegõ, de lehet, h tényleg gyomorcsavarodás.
Én bélcsavarodásra gyanakszom. Ami mihamarabb állatorvosi segítséget igényel. Ez az SOS helyzet. Gyorsan állatorvos vagy non-stop állatkórház. Most itt Hiába mondjuk meg mi baja, ezzel nem mentjük meg az életét sajnos. Ha nem jut mihamarabb állatorvoshoz belepusztul. Hatalmas fájdalommal jár ez a fele állapot. Itt cselekedni kell, de nagyon gyorsan!
Kb. 5-6 órátok van orvoshoz jutni vele, különben a kutya elpusztul, mivel valószínûleg gyomorcsavarodása van. Nagyon fájdalmas és szenvedésekkel teli halál elé néz! AZONNAL ORVOS
Ügyeletes állatkórház, azonnal! És nem biztos, h meg tudják menteni, de a szenvedéstõl megkímélhetik.
Szégyen, hogy a baromi nagy aggódás addig nem terjedt ki, hogy orvoshoz vigye.Mi a barátnõd, valami szellemi fogyatékos vagy mi? Ilyet kérdezni sem kell, irány az orvos!Vagy azt gondoltátok, hogy innen bárki ingyenes távdiagnózist ad, vagy esetleg meg is mûtjük a távolból?
Jöhetsz ide is.Még nem vacsorázott a 2 bullterrier.Adjak nekik vagy várjam meg, míg ideérsz?
Ekkora idiótát. Bocsi, hogy normális válaszokat adott mindenki, és még nektek áll feljebb. Tehetetlen hisztis kislány, neked nem kutya való, hanem max egy plüssmajom..
Normális válaszokat adott mindenki.. olvasd legalább vissza könyörgöm :D Egy pár embernél ez már csak a "tahóskodásra" megy ki úgy vettem észre (tisztelet a kivételnek) és ez volt ami felidegesített. Ráadásul ok nélkül. Kíváncsi lennék rád is és a többire is aki otthonról prédikál a fotelbõl... :) szerintem nem érne meglepetés.Rég néztem a beszélgetést, színvonal az megvan itt már mindenkinél úgy látom ;) Köszönöm a segítségeteket remélem mások is ilyen kedvesek és segítõkészek leszek veletek az életben :) ) ÉS remélem a barátnõm kitörli mert már csak felidegesítem rajtatok magamat ahelyett, hogy valami hasznossal tölteném az idõmet. Sziasztok! (plüssmajmom az pont van)
A kérdező hozzászólása: XDDDD no komment :D
Megnézhetsz a fotelbõl 2 harci kutyám és 1 buldogom van, és ha a kutyáimnak valami baja lesz, nem ide járok fel hisztizni, hogy mi lehet a baja, hanem eltakarodok az orvoshoz..Ne adj Isten ide feljövök segítséget kérni, akkor azt megköszönöm, mer így neveltek! Úgy látszik téged nem..
Gyere, törd. Idióta...
A kérdező hozzászólása: A probléma megoldódott és kész. Pont. Le lehet zárni a témát. Ha még egy okostojás olyan dolgot ír ami negatív színben tünteti fel a barátnõm(ugyanis én ismerem régóta, én tudom hogy tényleg mennyire szereti a kutyáját, fent voltunk egészen addig amíg jobban nem lett, én ott voltam és tudom, hogy mennyire aggódott), megkeresem és eltöröm azt a szép kis kacsóját. :) Nagyon figyelemreméltó, hogy mennyi ideje van bizonyos embereknek, hogy utólag jól megmondják a frankót. Azoknak pedig aki segíteni szerettek volna és ilyen hamar hasznos információkkal láttak el minket, nagyon szépen köszönjük.
Gondolom arra a taxi sem jár...
A kérdező hozzászólása: 23:30 után nem jár itt a volánbusz... Ha nem lett volna jobban nyilván bármi áron eljuttattam volna az állatorvoshoz de szerencsére jobban lett így megnyugodtam. Nem azt vártam h valaki pontos diagnózist alkosson vagy "távmûtse"(te nagyon okos) csak mondom teljesen kiakadtam ráadásul édesanyám nem ért rá.. és nem volt jobb ötletem, gondoltam hátha kapok olyan válaszokat amik segíteni vagy esetleg megnyugtatni tudtak volna ennyi.
És gondoltad, hogy bárki felelõsséggel meg tudja neked látatlanban mondani, mi baja Culikának? Tõlünk is nagyon messze van a legközelebbi doki, autó nincs, de megoldom akár tömegközlekedéssel, ha baj van.Ha tényleg gyomorcsavarodása lett volna, már nem élne.Szerencsétek volt.
A kérdező hozzászólása: Na én lennék a kedves barátnõ aki nevében tegnap írtak. A kutyusom meggyógyult hála istennek valószínûleg összekajált valamit amíg nem figyeltem oda. Köszönöm a kommenteket habár az utóbbihoz üzenném h szerintem te vagy a szellemi fogyatékos ugyanis pont én vagyok az aki a kutyáját szerintem irracionális módon szereti... mintha a kisgyerekem lenne :D csak tudod nem olyan egyszerû nincs jogosítványom még és innen az ügyeletes állatorvos minimum 2 óra ami alatt ugyebár ha gyomorcsavarodása lett volna elviszi ezért csak tényleg azért írtunk h hátha van valami, ami segíthet. Szóval nem a te bunkó kommentedre vártam ;) A többieknek köszönöm, még annyi h Culikát 1 óráig figyeltem és sokkal jobban lett és úgy döntöttünk h nem visszük orvoshoz fél 12-kor. Ma már egész nap nagyon jól volt, most itt fekszik az ágyamban olyan mintha kicserélték volna :)
Nem kell rögtön rosszra gondolni, nem lesz a kutyának baja :) tegnap elõtt voltam kutyusomat oltatni veszettség ellen és kiderült, hogy ugyan ilyen problémája is volt..simán csak adjatok be neki egy féreg elleni tablettát jobban lesz!Több mind valószínû, hogy férges!Be adjátok neki holnap már semmi baja, de miután be lett a kutyának adva nem ajánlom, hogy házba bent legyen tartva:D ugyanis lesz egy kisebb hasmenés ez biztos!
Mi van a kutyával?
A segítséget meg is köszöntem, látnád ha elolvastad volna. A nevelésrõl meg úgy gondolom h az elõzõ kommented alapján nálad maradt ki pár lépés..

A kutyam egy negytestu keverek, es reggel felkellett kolcsem az udvaron, nem volt meg ilyen, faradekony, nem olyan eber, lusat a mozgasa. Nem vettem eszre hogy menne a gyomra, vagy hanyna . Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: A nagy melegben elfárad a semmittevéstõl. Nem kamu, ez tényleg így van. Amúgy ugye te alföldi vagy? Szeged környéki? :)

A nagy melegben elfárad a semmittevéstõl. Nem kamu, ez tényleg így van. Amúgy ugye te alföldi vagy? Szeged környéki? :)
Hát... amikor az én kutyám volt ilyen akkor kullancs volt benne, lelassult a vérkeringése. Ha egyébként egy éber kutyáról van szó, én felhívnék mindenképp egy orvost. Most még fülledt idõ sincs, hogy azért ne legyen kedve... szerintem orvos.
Szia! Az én beagle-mben is kullancs volt mikor így viselkedett. Nem engedte senkinek, hogy hozzáérjen valaki, csak nekem. Véreset pisilt, ugy megijjedtem, rögtön hívtam az állatorvost, és már a telefonba rögtön mondta, hogy kullancs. Persze, lehet, hogy a melegben fáradt, mert itt nálunk is olyan fülledt az idõ, nemtudom már mikor akar esni. De mondjuk neked ismerned kell, ha nem volt még ilyen kis lusta, meg nem mozog ugy, akkor gyorsan hívd fel a dokit. Inkább idõben szólj, nehogy valami nagyobb baj legyen belõle. Ha meg nincs semmi baja, legalább megnyugtat a doki. :) Evi
A kullancsról úgy bizonyosodhatsz meg, hogy megnézed a pisijét.Ha kóla színû, akkor gáz van.Ha nem akarsz várni a csodára, akkor rá kell vizelni egy kõre, azt a kutya úgyis "felül fogja jelõlni", akkor megnézheted!

Második terhességnél mikor lehet már érezni a baba mozgását? 10 hetesen lehetetlen?

Mert én mintha érezném!

Legjobb válasz: Szia! Lehet,hogy hülyének fognak nézni minket(bocs), de nem lehetetlen! Én is éreztem a másodikat is és a harmadikat is a 10-ik héten. Már tudtam mit kell figyelni és TUDTAM, hogy ez a mozgás a baba!! Szóval érezheted! Üdv, 3fiús anyuka.

Szia! Lehet, hogy hülyének fognak nézni minket(bocs), de nem lehetetlen! Én is éreztem a másodikat is és a harmadikat is a 10-ik héten. Már tudtam mit kell figyelni és TUDTAM, hogy ez a mozgás a baba!! Szóval érezheted! Üdv, 3fiús anyuka.
A doki nekem sem hitte el pedig éreztem én is a 10.héten!!A 3.babánál.
Èn is èreztem màr a 10. Hèten a màsodikat. A dokim mondta, hogy nem ritka, hogy többedjère terhes nõ hamarabb èrzi ès nem keveri össze màssal..)

Van olyan nap hogy nem nagyon érzem a baba mozgását! Baj lehet vagy mi történik? 23 hetes vagyok! A hasam nől rendesen, de tegnap nagyon virgonc volt ma meg.! 2 napja széklet rekedésem is van! Mi lehet?

Legjobb válasz: én is 23 hetet betöltött km vagyok,és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást,akkor azért fordulj orvoshoz,hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném,és másnap reggel se,tuti aznap elmennék orvoshoz!

én is 23 hetet betöltött km vagyok, és vannak olyan napok amikor nem annyira izgága.ha hosszabb ideig nem érzed a mozgást, akkor azért fordulj orvoshoz, hosszabb idõnél én a két napot értem.én ha egy nap nem érezném, és másnap reggel se, tuti aznap elmennék orvoshoz!

Mikor éreztétek először a baba mozgását? és ehhez képet mikor lehet kívülről, kézzel is érezni?

Legjobb válasz: Az elsõ 15-16 hét között volt (elsõ baba, mellsõ fali lepény, vékony hasfal), egy nagyon kellemes, felszálló buborékszerû vmihez emlékeztetett, de tudtam, hogy õ az. Rendszeresen a 18-19. héttõl érzem. Hogy kívülrõl, kézzel mikor lehet? Szerintem olyan 24. héttõl, de függ a méhlepény tapadásának helyétõl, a hasfal vastagságától... Utána pedig egyfolytában érezni, látni szabad szemmel, hogy hogy dugja ki a lábait, kezeit... 35+2 hkm

Az elsõ 15-16 hét között volt (elsõ baba, mellsõ fali lepény, vékony hasfal), egy nagyon kellemes, felszálló buborékszerû vmihez emlékeztetett, de tudtam, hogy õ az. Rendszeresen a 18-19. héttõl érzem. Hogy kívülrõl, kézzel mikor lehet? Szerintem olyan 24. héttõl, de függ a méhlepény tapadásának helyétõl, a hasfal vastagságától... Utána pedig egyfolytában érezni, látni szabad szemmel, hogy hogy dugja ki a lábait, kezeit... 35+2 hkm
17 hetesen éreztem elsõ alkalommal, 18 és fél hetesen második alkalommal, 20 hetesen harmadik alkalommal. 22. héttõl érzem naponta - azóta kb. 4 olyan napom volt összesen, amikor nem éreztem, legutóbb két hete. Kézzel szerintem is a 25. hét körül éreztem elõször én is. Mellsõ fali a lepény, elsõ baba. 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: a 18. héten éreztem elõször a mozgolódását. most 20 hetes vagyok, és tegnap akkorát rúgott a Pici, hogy kézzel is éreztem, és elég erõsen. pár napja már éreztem a kezemmel, de akkor még gyengén. párom kérdezgeti folyton, hogy õ mikor érezheti már.. nagyon várja :) tejesen más oldaláról ismerem meg most.. kezd elõbújni belõle az apa :) köszönöm a válaszokat, és nagyon boldog, zökkenõmentes babavárást mindenkinek:)

Mikor lehet érezni a baba mozgását?

Azért kérdezem,mert nem vagyok vmi jol,émelygek,puffadok,alig tudok enni,és nekem azt mondták ha megmozdul a baba,akkor jobban leszek.Most vagyok 11 hetes.Tudom még várnom kell,de bizhatok h jobb lesz?

Legjobb válasz: Én a 17. héten kezdtem érezni a mozgását, de kb a 15 héttõl már sokkal kevésbé volt hányingerem, mint elõtte, szóval kitartás!

Én a 17. héten kezdtem érezni a mozgását, de kb a 15 héttõl már sokkal kevésbé volt hányingerem, mint elõtte, szóval kitartás!
Én 18 hetesen éreztem a babám , igaz én nem voltam rosszul . A 16. héttõl jellemzõ, hogy érezni kezdik az elsõ babát, de a 20. hét a "normális". Igen, általában akkor szûnnek a tünetek, de lehet hogy elõbb, vagy végig megmarad-erre is van sajna példa. Ha tudod, enyhítsd a tüneteid, egyél sokszor keveset, igyál sokat, levegõzz, mozogj, találd meg azt az ételt, ami tetszik a gyomrodnak.De türelem, a tünetek hivatalos megszûnése amúgy is a 12. hét, mert addigra kifejlõdik a placenta és átveszi a baba táplálásának szerepét.-)
Nekem nem volt összefüggés a 2 dolog között. kb 12-14 hetes korban szûnnek meg a hányingeres puffadós tünetek. a Baba mozgása mindettõl függetlenül alkattól, lepény elhelyezkedéstõl és babától függõen 16-22 hetesen válik érzékelhetõvé a mama számára.
Háát szerintem ez mindenkinél más, én a 13hétig tök jól voltam leszámítva, hogy émelyegtem ha nem is minden nap de sokat.Aztán a 14héttõl a 16ig iszonyat rosszul voltam 3szor jött el a róka koma meglátogatni-olvastam is egy könyvben, hogy ebben az idõben nagy mennyiségû hormon szabadul fel és ez elõfordulhat..nos a 16héttõl viszont mint akit kicseréltek tök jól vagyok.Minden rossz tünet megszûnt..kivéva, hogy most kezdtem el felszedegetni a kilókat, de még ez sem vészes sztem...3kg/20hetesen, szval sztem jobb lesz , de ne ijjedj meg akkor sem ha esetleg úgy jársz mint én, azt szokták mondani a második harmad felétõl megszûnnek ezek a tünetek ..lesz más, pl.izzadás megnövekszik stb..Boldog babavárást

Baj, hogy sokat fekszem hanyatt? Nagyon szeretek így feküdni, és ilyenkor érzem leintenzívebben a baba mozgását is. Viszont sok helyen azt olvasom, hogy ez ártalmas lehet. Mi az igazság?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ,hány hetesek vagytok.Mekkora a baba,mennyire görbült már a gerinced.De ha nem érzed kellemetlennek,nem fáj a derekad,nem nyomódik el semmi idegszálad,pld elzsibbad a lábad,vagy megfájdul a fejed,akkor nem hiszem,hogy ártalmas lenne.Ha már kellemetlen,akkor már sajnos nem fogsz tudni úgy feküdni.Jó baba várást.

Szerintem attól is függ, hány hetesek vagytok.Mekkora a baba, mennyire görbült már a gerinced.De ha nem érzed kellemetlennek, nem fáj a derekad, nem nyomódik el semmi idegszálad, pld elzsibbad a lábad, vagy megfájdul a fejed, akkor nem hiszem, hogy ártalmas lenne.Ha már kellemetlen, akkor már sajnos nem fogsz tudni úgy feküdni.Jó baba várást.
Ha már viszonylag nagy a pocid és háton fekszel, akkor a méhed teljes súlya a gerincedre nehezedik. Ez nyomhat ott olyan eret, amelyen keresztül visszajut a test alsó részébõl a vér a szívbe. Ez pedig hátfájáshoz, alacsony vérnyomáshoz, akár aranyér kialakulásához is vezethet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 27 hetes vagyok egyébként, és semmi bajom nincs (még), ha hanyattfekszem, sõt, így a legkényelmesebb.

Miket lehet érezni 11-12 hetes terhesen. Nem a hányingerre, mellfeszülésre meg a hasonlókra gondolok, hanem ott a pociba. A baba mozgását tudom hogy nem érezhetem még, csak valami jel hogy van odabent valaki?

Legjobb válasz: Szia!Én erre a hétre vagyok kiírva.Megmondom õszintén,hogy nálam nagyon felemás érzéseket keltett.A negyedik hónapig tényleg csak a hányás,feszülés,hányás,feszülés....közben az aggodalom,hogy nehogy elmenjen és a düh,hogy nem tudok olyan intenzitással dolgozni mint eddig.16 hetes voltam amikor elkezdett "gluggyogni"(ez a szó jellemezte leginkább amikor a mozgását érzékeltem).Innentõl kezdve tudatosult bennem és a páromnál is a "tény".Még most is a célegyenesben vannak pillanatok,hogy alig várom,máskor meg úgy érzem,hogy rengeteg dolog van még ami nincs kész,nincs meg,megoldásra vár,nem alkalmas a nap..... Félre ne értsd,nagyon szeretjük már most de nagyon-nagyon nyersen fogalmazva a 40 hét alatt igenis vannak pillanatok amikor a fenébe kívánod az egészet és úgy érzed nem te irányítod az életedet.Nagyon szépen hangzik egy -egy könyvcím,mint például "A LEGSZEBB 9 HÓNAP","BOLDOG BABAVÁRÁS" de azért ez nem fehér vagy fekete.

Szia!Én erre a hétre vagyok kiírva.Megmondom õszintén, hogy nálam nagyon felemás érzéseket keltett.A negyedik hónapig tényleg csak a hányás, feszülés, hányás, feszülés....közben az aggodalom, hogy nehogy elmenjen és a düh, hogy nem tudok olyan intenzitással dolgozni mint eddig.16 hetes voltam amikor elkezdett "gluggyogni"(ez a szó jellemezte leginkább amikor a mozgását érzékeltem).Innentõl kezdve tudatosult bennem és a páromnál is a "tény".Még most is a célegyenesben vannak pillanatok, hogy alig várom, máskor meg úgy érzem, hogy rengeteg dolog van még ami nincs kész, nincs meg, megoldásra vár, nem alkalmas a nap..... Félre ne értsd, nagyon szeretjük már most de nagyon-nagyon nyersen fogalmazva a 40 hét alatt igenis vannak pillanatok amikor a fenébe kívánod az egészet és úgy érzed nem te irányítod az életedet.Nagyon szépen hangzik egy -egy könyvcím, mint például "A LEGSZEBB 9 HÓNAP", "BOLDOG BABAVÁRÁS" de azért ez nem fehér vagy fekete.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!