Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdjem szedni (99 db)

Hát sajna az elsö closti kura nem jött össze. Mikor kezdjem szedni ha most jött meg este 10 orakor, akkor is holnap a második napon?

Legjobb válasz: nekem sem jött ösze az elsõ clostival. nekem 2 napja jött meg. de nekem nemkell szednem a következõ honapban semmit mert nekem volt pém de a méhnyálkahártyát megvékonyitotta a clsoti. és a closti a következõ honapra is hoz peteérést. de mát mellékhatása nemlesz. neked a doki nemondott semmit hogy mikor kell szdened? mert ha nem akkor a 2. natol

nekem sem jött ösze az elsõ clostival. nekem 2 napja jött meg. de nekem nemkell szednem a következõ honapban semmit mert nekem volt pém de a méhnyálkahártyát megvékonyitotta a clsoti. és a closti a következõ honapra is hoz peteérést. de mát mellékhatása nemlesz. neked a doki nemondott semmit hogy mikor kell szdened? mert ha nem akkor a 2. natol
Én is pont itt tartok, nekem tegnap este 7-kor jött meg az elsõ clostis hónap után. Én ma kezdem ismét szedni, az orvosom utasítása szerint mindkét hónapban a másodiktól a hatodik napig napi kettõt. Bízom benne, hogy most lesz peteérésem, mert az elõzõ hónapban a hõmérsékleti görbém szerint nem volt. Szerintem szedd úgy ahogy az elmúlt hónapban szedted.
Az elõbb nem válaszoltam teljesen: Én úgy tudom a ciklus elsõ napjának az tekinthetõ amikor nagyobb mennyiség van. Tehát ha este 10-kor csak maszatolás volt, akkor ma van az 1.nap, ha már folyamatosan érezhetõ volt, akkor ma kezd a clostit. Nekem tegnap néha-néha egy-egy folt megjelent, én is azon gondolkodtam nap közben, hogy melyik lesz az 1.nap, de 7-kor megoldódott.
A kérdező hozzászólása: az igazság hogy csak barna szerü maszatolás van, akkor ha megyek pisilni, pedig pénteken abbahagytam a norcolutot.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Nem vettem észre, hogy írtál, bocsi. Én is szedtem Northolucot még a múlt hónapban, az abbahagyás után 2 nappal bõ vérzéssel megjött. Közben máshol utánaolvastam, mert engem is izgat a kérdés: nagyon hozzáértõ kommentek szerint ha du. 4 után jön meg, akkor csak a másnap az 1. nap. Most légy okos:) ) Végül is hogy döntöttél?
A kérdező hozzászólása: a délután 4 utáni másnap vettem be:) ) majd meglátjuk mikor lesz peteérés:)

Mikor kezdjem szedni a fogamzásgátló tablettát?

Tegnap írt fel az orvos symicia fog.tablettát. Nagyon rendszertelen a menstruációm, van hogy 50 nap is eltelik kett? között.(miel?tt elküldenétek további vizsgálatra, már megyek:)). Szóval mikor kezdhetem szedni a tablettát, várjam míg megjön a következ? menstruációm, vagy elkezdhetem most is?

Legjobb válasz: menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni.

menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni.
ja mert a doktorok általában nem mondanak semmit, csak felirják a tabit. aztán te meg gondolkozz pár év után, hogy hogy is hozd rendbe a dolgokat.
Mindegy mi miatt kezded el, nem jó ötlet. Elõbb kezeltesd a bajod, aztán gondolkodj a tablettán. Mert késõbb ennél is rosszabb lesz vszínûleg. És amikor majd babát akarsz, akkor elég lehangoló lesz vizsgálatokra járkálni.
A kérdező hozzászólása: Nem a rendszertelenség miatt kezdeném el szedni:) Amúgy köszönöm a válaszokat. A doktor semmi különöset nem mondott.
elsõ vagyok. kifejezetten rossz ötletnek gondolom, ha csak ez miatt kezdenéd el szedni. a tabi csak mesterségesen állitja be, ha abbahagyod, ugyanúgy problémák lesznek, még rosszabbodhat is a helyzet. én meggondolnám a helyedben!
Ennyi? Terheléses inzulin? Alap lenne, hogy csinál egy hormonpanelt. Aminek akkor van értelme, ha nem szedsz tablettát. Menj el egy endokrinológushoz és kezeltesd normálisan a problémát, mert ha most elfeded a tablettával, akkor késõbb kell vele majd szenvedned, mikor babát akarsz.
*ez egy "egészséges" nõnél is veszélyes, így nálad még inkább. látszik, hogy most keltem:)
A kérdező hozzászólása: Ha nem tudsz értelmes választ adni, akkor kérlek ne írj. Amúgy elolvastam a tájékoztatót és tudom benne van elsõ nap, vagy 2-5 nap... Tulajdonképpen a kérdésem a rendszertelenségre utalt. Az doktor inzulinrezisztencia vizsgálatra küldött el.
Figyelj, szerintem meg el sem kezd, ha csak a rendszertelenség miatt írja fel. Azért telik el ennyi idõ két mensi között, mert ritkább a peteérés is. Ezt a gyógyszer teljesen le fogja állítani, és csak Isten tudja, vajon ha leteszed, újra beindul-e. Ez egy "egészséges" nõnél is veszélyes, így nálad is. Szerintem is jobb lenne elõbb a vizsgálatokat megejteni.
benne van a betegtájékoztatóban, te nagyon hülye.
Vizsgálat alatt gondolom a hormonvizsgálatot érted, mert ilyen esetben az kellene. Viszont ha elkezded szedni, akkor nincs értelme a vizsgálatnak, felesleges pénzkidobás, mert értékelhetetlen. A tabletta elkezdése elõtt kell megvizsgálni az okokat. És igazából a rendszertelenséget nem fogamzásgátlóval kellene kezelni, sõt, kifejezetten nem szabadna rendszertelen menzeszre tabit szedni.
Szerintem se kezdd el szedni. Nagy valószínûséggel beállna a vérzésed a gyógyszertõl, és te is totál boldog lennél, hogy helyreállt a ciklusod, csakhogy a nem normálisan mûködõ ciklusod nem hogy nem jön helyre, de még le is áll... Úgyhogy akkor kezdd el szedni, ha kiderült az "abnormális" ciklus oka.

Mikor kezdjem szedni a clostit? A dokim azt mondta, hogy a mesim 2. napjótl kell.

Tegnap este kevés barnázás után igazából ma kezdett el normális lenni a mesim. Csak most nem tudom melyik számít els? napnak a mai vagy a tegnapi????

Legjobb válasz: szia nekem a 3.napjától kell szednem.tegnap kicsit barnáztam,úgyhogy én már holnap elkezdem.szerintem bele számít.neked elsõ adag?nekem igen.nagyon izgulok.

szia nekem a 3.napjától kell szednem.tegnap kicsit barnáztam, úgyhogy én már holnap elkezdem.szerintem bele számít.neked elsõ adag?nekem igen.nagyon izgulok.
Sziasztok! Én a szabálytalan ciklusaimra kaptam (31-34 naposak) és engem sem hívott vissza uh-ra. A mensi 5. napjától napi 1 szemet ettem meg. Az uh vizsgálat attól is függ, hogy ki mire kapja a gyógyszert!! Olvass utána más fórumon, vagy kérdezz meg egy dokit itt a neten. (elég sok van)Csak hogy nyugodt légy.
A mensi elsõ napjának az számít, amikor rendesen megjön. Az nagyon érdekes, h. a a 2. válaszolónak a dokija felír egy "serkentõ" gyógyszert, de nem nézi meg, h. hatásos-e??? Majd csak 2 hónap múlva? Hát szerintem is válts orvost! Sok sikert nektek!
ne haragudj de a dokid csak jobban tudja mint mi.
Nem, még soha nem szedtem, ez lenne az elsõ! Én is abnormálisnak tartom ezt a két hónap várakozást...
A kérdező hozzászólása: 2 hónap az nagyon hosszú idõ. A dokim azt mondta, hogy most napi 1 szem 5 napig, 12. napon uh, és ha ebben a hónapban nem jönn össze akkor a következõ hónapban ugyanígy szedjem be a másik 5 szemet és akkor is szintén a 12. napon uh. Nem tudom de én a napi 2 szemet sokkalom, szedtél már máskor is clostit?
Ismét a 2. válaszoló vagyok. hát engem nem hívott vissza. Azt mondta két hónap múlva menjek vissza hozzá, és reméli addigra már babás leszek. Jó mi?!! Ja, lehet hogy 5-ös ikrekkel. Én így nem szedem be. Majd ha találok egy orvost, aki rendesen foglalkozik velem.
A kérdező hozzászólása: Jól teszed ha másik orvoshoz mész, mivel closti alatt fontos, hogy megnézzen uh-val!!!
Én a 2. válaszoló vagyok.Igen, sejtettem hogy az én dokim egy cseppet felelõtlen. Azt hiszem orvost váltok. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem vissza kell mennem kb a 12. nbapon. nekem napi 1-et kell szednem 5 napig. Szerintem minden doki visszarendeli a clostisokat uh-ra. legalábbis én így tudom.
elsõ válaszoló vagyok.nekem a 12.napon feltétlenül vissza kell mennem, hogy van e tüszõ, mennyi, és mekkora!azt mondta a doki nagyon fontos hogy meg nézze.
Sziasztok. Csak egy gyors kérdés. Nektek vissza kell menni kontrollra a dokihoz, hogy ultrahanggal figyelje a peteérést? Mert engem nem hívott vissza a dokim. Nekem az 5. naptól kell szednem, napi 2-õt reggel!
A kérdező hozzászólása: Nekem is az elsõ adag, talán ezért is vagyok bizonytalan:-))))))
A 2. válastolónak üzenem, hogy én is ugyanígy jártam. Nekem már ez a második Clostys hónapom és engem sem hívott vissza UH-ra! :(

Mikor kezdjem szedni a következő levelet?

Ma szedtem be az utolsó szem fog.gátlót, tehát pár napon belül megjön. A menzesz hanyadik napján kezdjem szedni a következ? adagot?

Legjobb válasz: ugyanaznap, mint mikor abbahagytad. Csak egy héttel késõbb. Tehát kedden vetted be az utolsót, következõ hét kedden (gyengébbek kedvéért: 2009. március 31.-én) veszed be a következõt.

ugyanaznap, mint mikor abbahagytad. Csak egy héttel késõbb. Tehát kedden vetted be az utolsót, következõ hét kedden (gyengébbek kedvéért: 2009. március 31.-én) veszed be a következõt.
Rajta van a betegtájékoztatón, hogy hány nap szünetet kell tartani. Vagy 6ot, vagy hetet.
Csak az elsõ levélre vonatkozik az, hogy a mensid elsõ napján vedd be! A következõ levelekre már nem. Tehát most abbahagytad, megtartod a szünetet, ami 7 nap és a 8. napon elkezded szedni a következõ levéllel!
A kérdező hozzászólása: Oké!!Köszönöm a válaszokat!!

Femibion magzatvédõ vitamint mikor kezdjem szedni?

2 hónapot kell várnom a babaprojektre, mert sajnos missed ab mûtétem volt. Az érdekelne mikortól kezdjem szedni? Várjam meg a 2 hónapot?

Legjobb válasz: Ártani nem fog, ha anyagilag belefér kezdd el nyugodtan.

Ártani nem fog, ha anyagilag belefér kezdd el nyugodtan.
a próbálkozással várjatok 2 hónapot, de a vitamint már nyugodtan elkezdheted. a folsav az elsõ 12 hétben nagyon fontos a babának, így ha elõre szeded, biztosan megfelelõ mennyiségben jut hozzá

Most akkor mikor kezdjem szedni?

A menzeszem elött egy napal voltam dokinál és mondta hogy a ciklus második napján kezdjem szedni a Clostilbegyt. De már 3napja késik.

Legjobb válasz: Akkor is a ciklusod második napján, ha megjön.

Akkor is a ciklusod második napján, ha megjön.
szerintem ezt az orvostol kene megkerdezned.
hívd fel, aztán válts orvost! az utro-t nem lehet megmondani, kinek hogyan kell szednie, doki és állapot függõ, úgymond.
nekem reggel és este kell használnom , felhelyezni a hüvelybe. amógy egyidósek vagyunk, nekem is márc 9-én jött meg utoljára
sziasztok, nekem azt mondta a dokim, hogy ha + tesztelek akkor kezdjem el a hüvelytablettát(már kiírta) elméletileg tegnap-tegnapelõtt volt pé-m. nem lesz késõ akkor elkezdenem ha már + a teszt? mert olvasom, hogy nektek teljesen másképp írták fel. az elõzõ hónapban nálunk nem tapadt meg a baba, azért kaptam

Mikor kezdjem szedni?

Sziasztok! Az a helyzet, hogy most kezdek majd fogamzásgátlót szedni (Volina), és ugyebár a mensi els? napján kell elkezdeni szedni. Nekem elég rendszertelen a vérzésem, így most sem vagyok benne biztos, hogy ami készül, az mensi, vagy esetleg felfáztam, és ett?l folyok szinesen? Szerintetek beszedjem ma este az els?t, vagy várjam meg a holnapot? Köszi!

Legjobb válasz: szerintem ez az igazi válasz neked : http://www.youtube.com/watch?v=oNtXhvmke7o

szerintem ez az igazi válasz neked : http://www.youtube.com/watch?v=oNtXhvmke7o
Várd meg a vérzésed elsõ teljes napját. Vagyis amikor rendesen, és kellõ mennyiségben vérzel.
és mi lenne ha inkább orvost/gyógyszerészt/szakembert kérdeznél meg ezzel?
A kérdező hozzászólása: Rossz helyre tettem be a kérdést, na mindegy. Ez volt az elsõ kérdésem :) Hogy miért nem a dokitól kérdezem? Drágaságom azért, mert most estefelé "jött meg", most így hirtelen nincs doktor kézközelben, hogy megkérdezzem. De gyanítottam, hogy vannak itt gyakorlott gyógyszerszedõk, és kapok majd választ. A második válaszolónak köszönöm! :)
csoki süt a nap

37 hetes vagyok es kaptam 1 par homeopatias gyoszgyszert a szules inditasahoz. Mikor kezdjem szedni oket?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a dokidat, mielõtt elkezdesz bármit beszedni.

Kérdezd meg a dokidat, mielõtt elkezdesz bármit beszedni.

Mikor kezdjek vitamint szedni?

Még 3 szem gyógyszerem van, aztán abbahagyom. Úgy terveztük 3 hónapot várunk, majd belekezdünk a "babagyártásba". Azt hallottam már a teshesség el?tt érdemes elkezdeni terhesvitamint szedni. De mikor? És milyet?

Legjobb válasz: A legnagyobb esélyed a teherbeesésre rögtön a fogamzásgátló tabletta elhagyása után lenne. Ilyenkor egy nõ nagyon fogamzóképes. Elméletileg a fogamzásgátlók napi szinten szabályozzák a menstruációt, ezért ugye ha elhagyod már nem is véd, így minek is várni több hónapot. Azonnal kezdj el szedni folsavat, B-vitaminokat, de bármelyik terhesvitamin megteszi. sok sikert :-)

A legnagyobb esélyed a teherbeesésre rögtön a fogamzásgátló tabletta elhagyása után lenne. Ilyenkor egy nõ nagyon fogamzóképes. Elméletileg a fogamzásgátlók napi szinten szabályozzák a menstruációt, ezért ugye ha elhagyod már nem is véd, így minek is várni több hónapot. Azonnal kezdj el szedni folsavat, B-vitaminokat, de bármelyik terhesvitamin megteszi. sok sikert :-)
Soha nem szedtem semmit. Külföldön ez nem is szokás. Csak Magyarországon tömik mindenféle mesterséges vitaminnal a babára vágyó és terhes nõket. Ezek a mesterséges szerek többet ártanak, mint használnak. A gyümölcsökben, zöldségekben, tejben, tojásban stb, van elég vitamin, ami a szervezetnek kell.
A kérdező hozzászólása: A párommal úgy terveztük, hogy januártól megy élesbe a dolog. Akkor 1-es, szedjek még gyógyszert addig? Vagy inkább bizzuk a sorsra?
1'-es vagyok és külföldön élek, és nálunk "divat tömni magunkat vitaminnal". Addig amíg nem vagy babás, szedjél nyugodtan folsavat, ezt megkapod kombinálva más vitaminokkal is. Aztán majd ráérsz venni a drága terhesvitaminokat, de tényleg a te döntésed. A folsav megvédi a magzatot a nyitott hátgerinccel való születési rendellenességtõl. Én jódos vitamint szedtem, nekem ez segített teherbe esnem, mivel nem tudttuk hogy sulyos pajzsmirigy alulmûködésem van. Hála az égnek már korán elkezdtem a terhesvitamin szedését és ez segített, hogy nem vetéltem el még egyszer. ... én csak ajánlani tudom õket. még szoptatás alatt is szedtem és most is szedem már, mert készülünk a kistesóra.
Én is csak folsavat szedtem! Elõtte egy hónappal kezdtem, ahogy összejött! Utána sem szedtem semmilyen vitamint! Viszont változatosan igyekeztem étkezni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!