Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdjem kimosni (6 db)

32 hetes Km vagyok. Mikor kezdjem kimosni a baba holmikat? A plüss állatokat is ki kell mosni? Kézzel mostok, vagy géppel? A cumisüvegeket, mellszívót stb. mikor fertőtlenítitek?

Legjobb válasz: Szia 31 hetes vagyok. Én a héten kezdtem el mosni mindent. A játékokat, a babakocsit, hordozót, takarókat meg ilyeneket már kimostam, már csak a ruhák vannak vissza. Mindent mosok, mert mindent használtan vettem. Én gépben mostam õket kímélõ programmal 30-40 fokon, és a dm-be vettem hozzá dreft babamosószert. És persze mindent átvasalok. Nem lett semminek semmi baja a gépben. Remélem tudtam segíteni:)

Szia 31 hetes vagyok. Én a héten kezdtem el mosni mindent. A játékokat, a babakocsit, hordozót, takarókat meg ilyeneket már kimostam, már csak a ruhák vannak vissza. Mindent mosok, mert mindent használtan vettem. Én gépben mostam õket kímélõ programmal 30-40 fokon, és a dm-be vettem hozzá dreft babamosószert. És persze mindent átvasalok. Nem lett semminek semmi baja a gépben. Remélem tudtam segíteni:)
31-32. héten kezdtem. Gépben mostam mindet és mindent ki is vasaltam. Rácsvédõt is egy rövid könnyû programra betettem. Plüssöket is gépben kimostam. Cumisüveget, mellszívót kb ugyanakkor elmostam forró mosószeres vízben, betettem egy tiszta zacskóba, de csak a 38. héten sterilizáltam ki mikróban, kiszárítottam és visszatettem a zacsiba. A terhesség végén már negaon nehezen mozogtam és a vasalás volt a legrosszabb, valahogy nehéz volt lefelé nyomni vagy nem tudom, de nagy mázli volt, hogy idõben elkezdtem, különben vért izzadtam volna a végén :S
32 hetes vagyok, pár hete már kimostam-kivasaltam mindent. Van már egy babóm, az õ kinõtt ruhácskáit szedegettem elõ, meg vettem turiban is, meg kaptam barátnõmtõl, amit az õ kisfia kinõtt. Ariellel mosok mindig, az elõzõ babám cuccait is kezdetektõl azzal mostam, 30°-on, kímélõ programmal, Coccolino öblítõvel. Plusz kivasaltam, már minden a szekrényben van. Szerintem cumisüveget ráérsz akkor fertõtleníteni, amikor konkrétan használatba veszed.
34km vagyok, én majd a jövõ héten tervezem a tisztítást, de kizárólag csak azokat a rucikat, amik kisebbek, és kiválogattam párat, ami a kórházban iss utánna pár nap elég, ha haza kerültem majd a többit... teljesen tisztán, fertõtlenítve akarom a picire adni majd, és ha hetekkel, v hónappal elõtte kimosom, a bacik belemennek, meg csak állnak a szekrényben... ezt nem akartam. de annyi segítségem lesz h anyukám a szülés után 2 hétig mellettem lesz segíteni, utánna meg férjem jön szülés szabira, és lehet õ anyukája is jön majd.... szóval nekem lesz ki megcsinálja majd :) én most csak ami feltétlenül kell... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon hasznosak voltak! Akkor én is lassan nekilátok a mosáshoz! Mindenkinek boldog babavárást!!!
Én 37-38 hetesen kezdtem kimosni a ruháit. Volt amit kézzel, volt amit géppel, kézimosás programon. És mindent kivasaltam. Mellszívót meg nem is vettem, mert majd hoznak be a kórházba, ha szükség lesz rá. És cumisüvegünk sincs még..

Mikor kezdjem kimosni a ruhákat és a többi kelléket?

Valamint mindenképp vegyek mellszívót tuti kell? Vagy a korházban kiderül és vetessem meg akkor?

Legjobb válasz: Sztem a 34.-35. hét környékén már moshatsz, fertõtleníthetsz, csomagolhatsz. Én kb olyankor kezdtem, a babaruhákhoz kellett 4 nap, mire mindent kimostam, kivasaltam, elpakoltam. (rengeteg ruhánk van!) Mellszívó: Én vettem egy pumpásat ezerpárszáz forintért (chicco márkájú), úgy voltam vele, h ennyit nem sajnálok kidobni az ablakon, ha nem kell. Komolyabbat ráérsz akkor venni, ha tényleg kell. (felesleges megvenni 30-ért egyet, ha nem is biztos, h szükséged lesz rá) Könnyû szülést, jó babázást!

Sztem a 34.-35. hét környékén már moshatsz, fertõtleníthetsz, csomagolhatsz. Én kb olyankor kezdtem, a babaruhákhoz kellett 4 nap, mire mindent kimostam, kivasaltam, elpakoltam. (rengeteg ruhánk van!) Mellszívó: Én vettem egy pumpásat ezerpárszáz forintért (chicco márkájú), úgy voltam vele, h ennyit nem sajnálok kidobni az ablakon, ha nem kell. Komolyabbat ráérsz akkor venni, ha tényleg kell. (felesleges megvenni 30-ért egyet, ha nem is biztos, h szükséged lesz rá) Könnyû szülést, jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Kösy a választ. Igazából a ruhák: rugi össz 16 db vegyesen 56-62, bodyk 25 db, sapik3 , törik 3, ágynemûk2, plédek3, hálózsák, zoknik, pelus 8, pulcsi 1, kocsikabát 2, overál, ....remélem nem kevés a ruha?????? vagy kevés????
Elsõ vagyok ismét. Nem, sztem nem kevés. Arra azért figyelj, h ha nincs kisebb méretû ruhád, legyen olyan, akitõl tudsz kérni! Én úgy jártam, h mki azt mondta, h ne vegyek pici ruhákat, elég csak 56-ostól venni. Ennek ellenére az anyukám vett 1-2 kisebb méretû ruhát, én meg leszúrtam, h minek vette. Erre megszületett a kislányom, elvileg 53 cm volt, bár nem értem, h hogyan, mert itthon 5 hetesen mértünk 52 centit (nem ment össze a mosásban pedig ;) ), így a kórházba általam bevitt 56-os pulcsi a térdéig ért! Mai napig hordunk 50-es pulcsit, a Newborn feliratos bodyk és rugik pedig vagy most jók, vagy még most sem. Ha hosszra jó, akkor meg túl széles. Ja, és 6 hetes a picikém, most 3900 gr, de 2960 gr volt, amikor született. Szóval ha nem is új rucit, de egy-egy használt kisebb méretût érdemes beszerezni.
biztos nem kevés!
Szia! Már én kimostam és elpakoltam mindent. (34 hét) A mellszívóval kapcsolatban én is sok barátnõt, ismertõst kérdeztem, akinek volt nagyon dícsérte. Egyik barátnõm nem akinek sajnos nem volt teje, bármit ivott, evett, fejt. Szóval én úgy döntöttem, nem veszem meg csak szülés után. Kinéztem, megmutattam és ha szükség van rá megvetetem. Amúgy többen az aventes kézi mellszívót ajánlották, állítólag jól szív. (14.000 körül van)Meg olyat is hallottam serkenti a termelõdést.
A kérdező hozzászólása: Kösy a válaszokat, én is aventeset néztem, valóban 14E ft. Hát nem olcsó épp ezért ha kell csak akkor vetetem meg..

Mikor kezdjem kimosni a babám ruháit? Vasalni mindent kell vagy csak a gyürödöseket? Mi 56os és 62es ruhákat is vettünk mindet mossam ki elöre?

Mind a két méretböl 7-8vastag és vékony rugdalozot és7-8 rövid-hosszu uju badyt vettem,meg 3-3 cibzáros pulcsit,melegitö és farmernacit vettünk ez jo?Meg 1 kocsikabátot és kocsicipöt.Elég lessz az eljére,mikor növi ki kb.?Ja szeptember közepére várjuk!

Legjobb válasz: Akkor amikor van hozzá kedved! utána olyan helyre tedd, ahol nem kerül rá por, legjobb, ha letakarod, amíg nem fogod használni! A vasalást minden darabra javaslom eleinte, mert plusz egy fertõtlenítést jelenthet! Ezek a ruhák amiket vettél jók kb 3 hós koráig, a 62 -es lehet kicsit tovább, a baba hosszától és súlyától függhet. A mennyiségeket majd kitapasztalod, de szerintem 7-8 db jó lesz. sapkával készülj, legyen vastagból egy 3 hónaposra, és vékonyabbol legyen egy kisebb!! Sok boldogságot!

Akkor amikor van hozzá kedved! utána olyan helyre tedd, ahol nem kerül rá por, legjobb, ha letakarod, amíg nem fogod használni! A vasalást minden darabra javaslom eleinte, mert plusz egy fertõtlenítést jelenthet! Ezek a ruhák amiket vettél jók kb 3 hós koráig, a 62 -es lehet kicsit tovább, a baba hosszától és súlyától függhet. A mennyiségeket majd kitapasztalod, de szerintem 7-8 db jó lesz. sapkával készülj, legyen vastagból egy 3 hónaposra, és vékonyabbol legyen egy kisebb!! Sok boldogságot!
Ja, igen, senzitiv öblítõt használhatsz...
Szia! Az én kisfiam 3310-el született, kb 3 hétig volt jó rá az 56-os. Aztán 7 hetes koráig a 62-es és most(2 hósan) már 68-as kell rá. Kb 40 dkg-ot hízott hetente. Igen, a legjobb ha kimosod elõre õket, szülés után nem lesz idõd rá. Eleinte én is vasaltam a ruháit, ma már csak a gyûrõdékenyeket. A mennyiség szerintem nagyon elég, úgyis közben derül majd ki mit kell ráadnod. Függ majd a súlyától, az idõtõl...Ennyi kezdetnek elég és jó dolgokat vettetek. Minden jót és könnyû szülést!
Szia én 50fokon mostam ki a szinesseket a fehéreket 60-70.Amugy rávan a címkére írva a hõfok.A fehér pelusokat fõzõpogramon mostam 80-90fok.Én mindent vasalok, mert megöli a bacikat.Én az 56-os ruhát sajnos nemtudtam ráadni a kicsira mert 4050gm született és 50cm.Én 62 ruhákkal keztem, de amilyen gyorsan nõl most már 7 hetessen nemmindenbõl jó a 68-as.Ha rugit veszel akkor a pelusra is rákell számolni.Én inkább mindenbõl egy kicsit nagyobbat veszek, mert 2-3 hét és már ki is nõtte.Éle4jén nem kell sok ruha.
A kérdező hozzászólása: Sajnos segitségem nincs és nem is lessz.A miket irtam ruhákat az elég lessz?Mi legyen az öblitéssel, használhatok senzitiv öblitöt?
Szia.A 35.hét tájékán nyugodtan megcsinálhatod.Addigra már nekem is kész volt de én az elsõt keresgéltem az 56osban a második a 62-esbe se fért bele.Ez ilyen viccesre sikeredett nálunk.Sok sikert.
Én már megcsinálnám. Kitudja, a baba mikor dönt úgy, hogy õ most megszületik. Persze, ha van valaki, aki ez megtegye helyetted, akkor is ráér, amikor szülni mész :) ) Nekem az 56-os ruha is nagy volt. Szószerint babaruhákat (játékbaba) kellett vennem.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam szekrénybe rakom ahol a helye lessz még pluszba takarjam le?Vettem sapikat is csak elfelejtettem irni.Hány fokon mossam a ruháit és öblitöt használhatok?
Én is a 35. hétben vagyok, nekem már minden vasalva készen áll a szekrényben. Szerintem csinálgasd meg most, mert ki tudja mikor jön a baba.
3340 gr-mal született a fiam, tehát átlagos súllyal.Most múlt 5 hetes és kinõtte a 62-es méretet.Némelyik még rámegy, de szûkösen, így a 68-as a kényelmes már.Vasalj ki eleinte mindent.Én a szülés várható idelye elött 1-2 héttel mostam s vasaltam minent, mert szerintem az sem jó ha heteken át ott áll a szekrényben.Persze nem lesz semmi baja, de akkor hiába öltük meg a bacikat a vasalással.Bõven elég a ruhák mennyisége.Valószínû kapni is fogsz még mellé.Nálunk body-ból használ a legtöbbet.Az mindig van rajta, idõjárástól függgõen rövid vagy hosszú ujju.Abban is alszik, meg egy hálózsákban ha hûvösebb van.Kellemes utolsó hónapot és kitartást ebben a melegben!


Mikor kezdjem el kimosni születendő babám ruháit? És összerakni a kórházi csomagot?

29 hetes vagyok,megrövidült a méhnyak,a doki szerint sokat kell feküdnöm! Gondolom ráérek még, de kíváncsi lennék a véleményetekre! Előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Amikor ekarod. kimosni a ruhákat, csak akkor érdemes, amikor már megvan a útor, össze állt a szoba, és betudod rakni a helyére a dolgokat. korházi pakkot én kb 35 hét körül raktam össze, habár amit vettem kisruhát szüléshez + bugyit + hálóinget egy polcra össze raktam. engem 30-ik héttöl koraszülés veszélyével fenyegettek, nyilt a méhszáj, folyamatos méhtevékenység (olyan szinten hogy néha menni sem tudtam), majd 42-ik héten szültem.

Amikor ekarod. kimosni a ruhákat, csak akkor érdemes, amikor már megvan a útor, össze állt a szoba, és betudod rakni a helyére a dolgokat. korházi pakkot én kb 35 hét körül raktam össze, habár amit vettem kisruhát szüléshez + bugyit + hálóinget egy polcra össze raktam. engem 30-ik héttöl koraszülés veszélyével fenyegettek, nyilt a méhszáj, folyamatos méhtevékenység (olyan szinten hogy néha menni sem tudtam), majd 42-ik héten szültem.
Én apránként csináltam. 30. héten kezdtem, most fejeztem be a 35.-en. Én is koraszülés veszélyes voltam, de már lassan befejezem a terhességet normálisan.
A ruhákat bármikor kimoshatod, de korábban nem érdemes a 35.héttõl, ha minden rendben van. A cuccokat pedig ajánlatos a 37.héten már becsomagolva tartani!!!!
Szia! Én a 32. hétre mindent elintéztem és most is el fogok... Én így érzem magamat biztonságban! 4 éves és egy 25 hetes pocaklakó kislányok anyukája
Én meg a 35. héttõl hirtelen kerültem kórházba (bár még jó pár hétig bent voltam), de örültem, hogy már minden össze lett rakva. Inkább legyen meg elõbb szerintem - az nem ciki :) , max. kerülgetheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Lassan elkezdem kimosni, vasalni a dolgokat, és összerakom a csomagot!inkább kerülgetem, de ha korábban be kellene feküdnöm, nem lenne senki akire rábízhatnám a feladatot! :)
31hetes vagyok, vasárnap készült el a pici helye, benn a bútor, meg minden megvolt már ami kell, csak a helyére kellett tennem. Szépen berendeztem a kis szekrényét és a pelenkázónkat és már kimostam mindent, apránként vasalgatok...csak kényelmesen :) Egy helyre gyûjtögetem én is a kórházi cuccomat. Jó készülõdést nektek!!

Mikor kezdjem el kimosni meg kivasalni a baba ruhácskáit? Géppel vagy kézzel jobb kimosni? 30 hetes vagyok

Legjobb válasz: En ma alltam neki :) Holnap leszek 33 hetes. Tegnap megvettem mindent, mar csak a babakencek hinyoznak, amit receptre ir a haziorvos majd, egyebkent vegeztem, johet a menet :)

En ma alltam neki :) Holnap leszek 33 hetes. Tegnap megvettem mindent, mar csak a babakencek hinyoznak, amit receptre ir a haziorvos majd, egyebkent vegeztem, johet a menet :)
Én tegnap ill tegnap elõtt (hétvégén) mostam ki mindent, ma meg kezdem a vasalást. Üdv:35 hetes kismami

Mikor kezdjem el kimosnai a baba ruháit?

Legjobb válasz: Én 27 hetes vagyok és amit eddig vettem ki is mostam, vasalva el van rakva...pont jobban voltam, ezért megcsináltam, végülis portalan helyen van.

Én 27 hetes vagyok és amit eddig vettem ki is mostam, vasalva el van rakva...pont jobban voltam, ezért megcsináltam, végülis portalan helyen van.
Én a 34. héten csináltam meg a mosást, vasalást (akkor jött rám a fészekrakó ösztön, gyorsan bepakoltam a kórházi csomagomat is) és jól tettem, mert késöbb már nehéz lett volna az a sok vasalás!
Én a 25. héttõl gyûjtögettem össze a kisruhákat, és kimosva, vasalva lezártam egy kartondobozba. Persze csak az "elsõ adagot" (56-68-ig), a többi is mosott, de azt még át fogom mosni. Most ott várnak tisztán, bebújásra készen a szekrény tetején. :) 32 hetes kismama
Szia! Múlthéten tartottam nagymosást, mert a rucik szépen száradtak a napsütésben. Az elsõ adag rucit 56-62, most vasaltam csak ki és minden bent van a szekrényben. A pelusokat pedig most fertõtlenítem, mosom. 31 hetes kismami, aki a harmadik babáját várja A legjobbakat!
Szia! Én veszélyeztetett terhes vagyok, 24 hetes. Kb. 2-3 hete mostam az elsõ adagot át, ami a kisfiamtól és húgom kislányától megmaradt. Szép napos idõben hamar száradt, jó illatos lett. Mivel bent van a szekrényben nem porosodik, jó illatos. A nagyobb méreteket én is késõbbre hagytam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!Én 28 hetes vagyok és én is gondolkodom rajta, hogy elkezdem kimosni õket csak azt hittem ez még korai...Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ!Akkor lassan én is elkezdem õket átmosni! Boldog babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!