Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdjem beszerezni, és (2 db)

Mikor kezdjem el beszerezni, és mit?

Miket szerezzek be ha terhes vagyok(babaruhák,cumik stb.)Mik feltétlen fontosak,mi jó ha megvan?mikor krll elkezdeni beszerezni?

Legjobb válasz: Azt mondják, érdemes lassanként mindig venni valamit, fõleg az 5. hótól, hogy ne egyszerre kelljen a sok apróságtól a nagy dolgokig szaladgálni, aztán a végén lehet a bútort, pelenkázót stb. is, persze ki mikor gondolja.Én még csak 12 hetes vagyok, de már most mennké. de visszafogtam magam, a 20. héttõl tervezem, lehet elõbb kis dolgokat.Ruhából meg nem érdemes sokat,úgyis kiderül az ellenõrzések alatt hogyan növöget, és mi a neme, de érdemes semleges színûeket is venni.Bocsi hogy tapasztalatlanul belekontárkodtam itt a dolgokba, de tényleg többen azt írják, félidõsen érdemes kezdeni, meg akkor van a tettvágyós idõszak, és nem fáradsz el olyan hamar.

Azt mondják, érdemes lassanként mindig venni valamit, fõleg az 5. hótól, hogy ne egyszerre kelljen a sok apróságtól a nagy dolgokig szaladgálni, aztán a végén lehet a bútort, pelenkázót stb. is, persze ki mikor gondolja.Én még csak 12 hetes vagyok, de már most mennké. de visszafogtam magam, a 20. héttõl tervezem, lehet elõbb kis dolgokat.Ruhából meg nem érdemes sokat, úgyis kiderül az ellenõrzések alatt hogyan növöget, és mi a neme, de érdemes semleges színûeket is venni.Bocsi hogy tapasztalatlanul belekontárkodtam itt a dolgokba, de tényleg többen azt írják, félidõsen érdemes kezdeni, meg akkor van a tettvágyós idõszak, és nem fáradsz el olyan hamar.
A neten rengeteg infót találsz errõl, kész bevásárlólisták vanak fenn. Amikor neked jól esik, akkor vásárolj.-) De jól nézz körül, gondold meg mit akarsz, mert pl a bútorok "tartósak", ruha csak 4-5 kell, hamar kinövi, a többi a te döntésed.-)
Hogy mikor? Én nem vagyok babonás, így kezdettõl fogva vásároltam, minden hónapban egy keveset. Aztán kb. 30-32 hetesen listáztam, ami hiányzott és azt is beszereztem. Egy pár lista a netrõl: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=63 http://menomano.blogspot.com/2007/08/babakelengye.html
Szia! Nálam ma volt a védõnõ és errõl is beszélgettünk. (Hihetetlen kedvességet és segítõkészséget képzeljetek el! Nagyon jó érzés volt) A linkeléssel is hivatkozott listák, meg a többi is, amiket én is kinyomtattam, nem húzható rá mindenkire. A védõnõd a lakásod ismeretében (mint nekem is) elmondja milyen bútordarabok kellenek még, mit tudnál hasznosítani babás célokra a meglevõ bútoraidból, mire figyelj kiságy, babakocsi, ruhák, kütyük stb vásárlásakor. Fontos, hogy a boltba úgy menj el, hogy tudod mit keresel, ne arra számíts, hogy ott tutira a Ti érdekeitek szerinti termékeket ajánlják. Ha az egyik helyen nincs olyan, amire Nektek szükségetek van, majd kapsz a másik üzletben. A ruhákból én pl. célszerûen csak max az elsõ 1-2 hétre valót veszek, mert utána már el tudok menni és a bevált típusokból, anyagokból, tényleg jó méretekbõl veszem meg ami kell majd. Minden gyakorló anyukát kérdezz meg, DE minden baba más. Ami jó volt a szomszédnak, a Te bébidnek nem feltétlenül lesz kényelmes. Tehát a rövid válasz: a védõnõd segít a Te saját listád összeállításában. (Ezeket a dolgokat már majdnem fél napja tudom én is)Üdv. 16 hetes

Azt mondta az orvos a fogamzásgátlót a menstruációm első napján kezdjem el szedni. A probléma az hogy elöbb jött meg és mivel újfajta ma már nem tudtam megvenni, és csak holnap fogom tudni beszerezni. Járt már valaki így?

Ma még csak alig jött pár csepp, és nagy baj lenne ha csak holnap kezdeném el? Vagy most várnom kell még 1 hónapot és csak akkor kezdjem el?

Legjobb válasz: Én pont tegnap írattam ki gyógyszert. :) Nekem azt mondták,ha egy nap elfelejtem bevenni,akkor másnap bevehetek kettõt,az elõzõ napi helyett,viszont ha több nap akkor már védekezni kell.(óvszer) Szerintem ha másnap beveszel kettõt abból nem lesz semmi baj. :)

Én pont tegnap írattam ki gyógyszert. :) Nekem azt mondták, ha egy nap elfelejtem bevenni, akkor másnap bevehetek kettõt, az elõzõ napi helyett, viszont ha több nap akkor már védekezni kell.(óvszer) Szerintem ha másnap beveszel kettõt abból nem lesz semmi baj. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtatást :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!