Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdjem az Ovu (10 db)

30 napos ciklusnál mikor kezdjem az ovu tesztet?

Nov.24-én volt meg utoljára de én a clostilbegyt-et is szedem.Csak azt olvastam eltolja a pé-t!? (most szedem el?ször napi 1-et,holnap szedem az utolsót)

Legjobb válasz: szia.Én is szedem,nekem nem tolta el a pé-t.28napos ciklusoknál a 14.nap körül volt. A barátnõmnek viszont elõre hozta a 8-10.napra igaz neki elõtte nem volt rendszeres vérzése sem. Ha a pénzt nem sajnálod kezdjél el a 10.napon 2naponta tesztelni,aztán ha már 2 csíkos akkor minden nap.Nekem legalább is ez bevált. sok sikert!

szia.Én is szedem, nekem nem tolta el a pé-t.28napos ciklusoknál a 14.nap körül volt. A barátnõmnek viszont elõre hozta a 8-10.napra igaz neki elõtte nem volt rendszeres vérzése sem. Ha a pénzt nem sajnálod kezdjél el a 10.napon 2naponta tesztelni, aztán ha már 2 csíkos akkor minden nap.Nekem legalább is ez bevált. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ!

Mikor kezdjem az ovu-tesztelést? Sajnos nekem hosszú, össze-vissza a ciklusom.

Legjobb válasz: Szia! Kezdd el mondjuk a 10-ik nap környékén, mint ha 28 napos lenne, és addig csináld, míg pozi nem lesz. De szerintem érdemes lenne inkább endokrinológushoz fordulni, így gyorsabban kiderül, miért az összevisszaság.

Szia! Kezdd el mondjuk a 10-ik nap környékén, mint ha 28 napos lenne, és addig csináld, míg pozi nem lesz. De szerintem érdemes lenne inkább endokrinológushoz fordulni, így gyorsabban kiderül, miért az összevisszaság.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Mikor kezdjem az ovu tesztet? Most csinálok először.

Minden tanácsot szívesen fogadok!

Legjobb válasz: A DM-es Corax Be Sure tesztet vettem!

A kérdező hozzászólása: A DM-es Corax Be Sure tesztet vettem!
Számolj elõbb átlagot, ha nem jegyezted fel, mikor hány napos a ciklusod, akkor a 13.napon elkezdheted a tesztelést.
A kérdező hozzászólása: Hogy kell az átlagot számolni? Úgy hogy melyik volt a leghasonlóbb ciklus? Bocsi a buta kérdésért..nem értek hozzá! Még nagyon új vagyok baba projekt terén! Az utcsó 6 hónap ciklusaim hossza: 28, 31, 30, 30, 28, 31! Novemberben hagytam abba a fogamzásgátlót! Köszike a választ!
Én is pont 28 és 31 nap között váltakozom, én ma csináltam elõször, a ciklusom 13. napján vagyok, és pozi lett!!! Szóval elkezdheted a 12. napon nyugodtan.
Összeadod a ciklus hosszait és 6al elosztod, mivel hatot soroltál fel, ebbõl kijön egy szám. Ez az átlaguk, ami nálad szerintem 29nap(29, 67).Az ovulációs napot úgy számold ki, hogy az elõzõ ciklushoz hozzáadod a 29napot, ez a nem várható idõpont.ha elõzõ hónapban elsején volt meg akkor 1+29=30-ára fogod nemvárni.A 30.-ából meg le kell vonni a 14 napot(ez állandó) és akkor volt ovulációs napod!Vezess hõgörbét is, az remekül jelzi. November óta még nem sok idõ telt el, doki mondta, hogy kiürült már a szervezetedbõl?
A kérdező hozzászólása: Nem beszéltünk a dokival november óta, nyáron voltam rákszûrésen és akkor szóba került hogy szeretnénk majd babát, én kérdeztem tõle hogy kell-e várni valamennyi idõt miután abba hagyom a bogyót, és õ azt mondta hogy nem szükséges! Lindynette 20at szedtem! Köszönöm a válaszokat! Szerintem holnap én is elkezdem, plusz a kis mami vitamint is, mert erre is azt mondta hogy elég csak úgy szedni hogy menzi után 2héttel kezdjem és addig míg meg nem jön, vagy pedig ha nem jön, akkor 3hónapig folytatni!
Az, hogy benned van-e még a gyogyi attól is függ, hogy mennyi ideig szedted, de ilyet még nem halottam, hogy nem kéne várni.

Össze-vissza ciklus esetében mikor kezdjem az ovu tesztet?

6 hónapja 30-35 nap közötti ciklus, el?z? hónapban felszívódott a ciszta, el?tt 28 napos ciklus volt.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt volt a gond. A doki elküldött a 21. napon prolaktin vérvizsgálatra. Aztán kaptam clostyt és bromocriptint is. Mellette mértem a hõmet és az ovulációs tesztet azt a 13. naptól kezdve csináltam minden este egészen addig, amíg pozitív nem lett, ill. a rákövetkezõ napon is. A 2. hónapban meg lett az eredménye a gyógyszereknek, elõtte volt egy vetélésem és 1 éve próbálkoztunk. Érdemes megcsináltatni a hormonvizsgálatot ilyen ciklusra. Arra viszont nagyon ügyelj, hogy a prolaktin vizsgálat csak a ciklus 21. napján ad biztos eredményt. ha bármiben még segíthetek írj privát mailt. Sok sikert neked!!

Szia! Nekem is ezt volt a gond. A doki elküldött a 21. napon prolaktin vérvizsgálatra. Aztán kaptam clostyt és bromocriptint is. Mellette mértem a hõmet és az ovulációs tesztet azt a 13. naptól kezdve csináltam minden este egészen addig, amíg pozitív nem lett, ill. a rákövetkezõ napon is. A 2. hónapban meg lett az eredménye a gyógyszereknek, elõtte volt egy vetélésem és 1 éve próbálkoztunk. Érdemes megcsináltatni a hormonvizsgálatot ilyen ciklusra. Arra viszont nagyon ügyelj, hogy a prolaktin vizsgálat csak a ciklus 21. napján ad biztos eredményt. ha bármiben még segíthetek írj privát mailt. Sok sikert neked!!

Megnéznétek a görbémet? Igaz még csak a 10. napon járok. Arra lennén kíváncsi, hogy vajon mikor lesz ovúm, a mostani ciklusom 35 napos volt, de az előző 28. Vagy még korai következteni bármire is? Ovú tesztet mikor kezdjem el használni szerintetek:

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/389f543df178037d52495a..

Legjobb válasz: AZt nem lehet elõre megmondani mikor lesz ovu. Mérd tovább, és utána fog kiderülni.Én a 12. napon kezdeném.

AZt nem lehet elõre megmondani mikor lesz ovu. Mérd tovább, és utána fog kiderülni.Én a 12. napon kezdeném.

Ha változó a ciklusom (30-39 nap) akkor mikor kezdjem el az ovu teszt használatát? Hányadik napon?

Még soha nem használtam ilyet.

Legjobb válasz: No, ez nehéz ügy. Ezek szerint az ovu elsõ napja a ciklus 30-14=16. napja lehet leghamarabb, legkésõbb meg a 39-14=25. napja. Ez jó sok teszt, jó sok pénz. Nos, ilyen esetben én azt csinálnám a helyedben, hogy nagyon figyelném a nyákomat. Amikor elkezd tojcsis lenni, akkor elkezdenék tesztelni, leghamarabb a 14. napon. Ha meg tudjátk oldani, akkor legyetek együtt kétnaponta, ovuteszt ide vagy oda.

No, ez nehéz ügy. Ezek szerint az ovu elsõ napja a ciklus 30-14=16. napja lehet leghamarabb, legkésõbb meg a 39-14=25. napja. Ez jó sok teszt, jó sok pénz. Nos, ilyen esetben én azt csinálnám a helyedben, hogy nagyon figyelném a nyákomat. Amikor elkezd tojcsis lenni, akkor elkezdenék tesztelni, leghamarabb a 14. napon. Ha meg tudjátk oldani, akkor legyetek együtt kétnaponta, ovuteszt ide vagy oda.

Mikor kezdjem el az ovu teszt használatát?

van 10 tesztem, ujabban 30 napos ciklusom van. itt a görbém. köszönöm

Legjobb válasz: Nekem is 30 napos a ciklusom és most kezdem majd az ovu tesztelést, a tájékoztatón az van,hogy a 13.nappal kell 30 napos ciklusnál elkezdeni,de én inkább ma elkezdem. Amugy nekem görbe alapján múlt hónapban 16.napon volt pé-m,és ez 30 napos ciklusnál pont ideális,azaz elég lesz 5 vagy max 6 teszt.

Nekem is 30 napos a ciklusom és most kezdem majd az ovu tesztelést, a tájékoztatón az van, hogy a 13.nappal kell 30 napos ciklusnál elkezdeni, de én inkább ma elkezdem. Amugy nekem görbe alapján múlt hónapban 16.napon volt pé-m, és ez 30 napos ciklusnál pont ideális, azaz elég lesz 5 vagy max 6 teszt.
A kérdező hozzászólása: szia köszi a választ, még sosem használtam az ovu tesztet és gondoltam elkezdem elöbb mert mindig 27 napos a ciklusom, 12 nap körül érzem a pé-t de az elmult 3 honapban 32 meg 30 napra jött meg ugy hogy 12. nap vbolt a pé- . ma vagyok a 8. napon, ugy gondoltam másnaponta csinálom ha pozitiv lesz ugy is akkor kell együtt lenni, meg az elsö negativ napon. vagy rosszul tudom?

Mikor kezdjem használni az Ovu tesztet?

Ma vettem,és még soha nem használtam ilyet!Elvileg 14-én nem kéne megjönnie,(19-én nem jött meg a menszim nem tudni mitöl:((Igy nem tudom mikor lesz pé-em???

Legjobb válasz: ingyen van ezért hazsnáld minden nap. nemlehet tudni hogy mikor van peteérés.

ingyen van ezért hazsnáld minden nap. nemlehet tudni hogy mikor van peteérés.
Azt kéne tudni, hány napos egy ciklusod kb.Ha pl.30, akkor kb.a 15 napon kezdd el használni.Regisztrálj a ciklus.hu-n, nagyon jó!
A kérdező hozzászólása: Nincs ingyen!!Várjam meg a következö menszit hogy meg jön e?
A kérdező hozzászólása: A múlt hónapban a 14.napon volt!De mivel nem jött meg(csak barnáztam 5 napig)igy nem tudom honnan számoljam a 14.napot!??? 28napos a ciklusom.Akkor most volt a hét elején!
Hogyhogy ingyen? En sulyos penzekert vettem a patikaban. De megerte! :) Tesztelj elosozr a ciklusod 10. napjan. Aztan a 12-n, ha halvany masodik csik van, akkor utana naponta. Ha nincs meg semmi masodik csik, akkor varhatsz egy napot megint. Sok sikert! Egy kismami
Szia! Nem kellene inkább terhességi tesztet venned? Ha a múlt hónapban nem jött meg lehet, hogy már terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Szia!Voltam dokinál, nem látott semmit, és a menoteszt is negativ volt!Volt már valaki igy és mégis terhes volt??????

Most mikor kezdjem el az ovu tesztet használni? Ez az első hónapom hogy csinálom.

Clostys hónapom volt és már 9 napja meg van voltam dokinál aki azt mondta nem baj. De most nem tudom mikor kezdjem el a tesztet használni? A menzi els? napjától kell számolni? Segítenétek? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 1) használati utasításban rendesen le van írva 2) írd meg, hány naposak a ciklusaid, és segítek 3)http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml

1) használati utasításban rendesen le van írva 2) írd meg, hány naposak a ciklusaid, és segítek 3)http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml
Vedd az átlagos ciklushosszt a menzi 1. napjától. Keresd ki a használatin a táblázatban, hogy mikortól kell kezdeni a tesztelést. Pl. 28 naposnál asszem a 12. naptól írja.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. és eddig 27-28 napra jött meg de most ahogy clostyt szedtem 41. 9 napja meg van
Akkor kezdd a 12-tõl és csináld amíg + lesz.
A 9.-ik naptól kell elkezdeni ha 28 naposak a ciklusaid, ez az ovuteszten is rajta van, és nem a 12.-ik naptól kell...
Ezek szerint most 41 naposak a ciklusaid, rendszeresen? Akkor számolj vissza a 41-bõl 18-at, és ott kezdd az ovutesztelést, azaz a 23. ciklusnapon.
A kezemben van a papír, a 12. naptól kell, ahogy írtam is. E szerint 25 naposnál kell a 9. napon kezdeni.

Mikor kezdjem el az ovu-tesztelést, ha nagyon rendszertelen a ciklusom (34-43 nap általában)?

Legjobb válasz: szinte mindig tesztelj. egyépkent nekem is ilyen volt.

szinte mindig tesztelj. egyépkent nekem is ilyen volt.
A kérdező hozzászólása: És összejött a baba? Vagy mi változott?
Szia! Van egy nagyon jó bolt, ahol 25 db-os ovu-tesztet vehetsz 4000 Ft-ért. Sokkal olcsóbb, mintha 5 darabonként vennéd meg a DM-ben. A bolt neve: Vitani és a Bosnyák tértõl kb 5 percnyi sétára van. Ha nem vagy pesti, akkor neten is tudsz tõlük rendelni: http://www.vitani.hu. Én is itt vettem, pont a rendszertelen (és hosszú) ciklusom miatt, el is lõttem mind a 25-öt :) ) Most meg várom, hogy az eredmény itt van-e a pociban, vagy nincs... Ja és 10-es érzékenységû terhességi tesztjük is van asszem 500 Ft-ért!
A kérdező hozzászólása: Hú, nagyon köszi! Rendelek is!
A Vitani bolt tényleg jó, de nekem csak a hcg jött be. Az lh-juk viszont olyan érzékeny, hogy nekem mindig pozitív. Vettem késõbb egy kazettásat (drágát), és ma pl reggel mindekettõt néztem, az Aconos teljesen pozitív, erõsebb a csík a kontrollnál, a gabrielen meg nincs csík!!! Már azt hittem beteg vagyok, már PCOS-re is gondoltam, mert 6 napig peteérés környékén totál pozi lett az ovu tesztem. A 6. napon elégeltem meg és vettem kazettásat. Ma jóstesztelésre próbáltam használni, és az eredményt már fentebb írtam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!