Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdenek a kutyák (10 db)

Bármilyen kutyával lehet abroncsot húzatni? Mire jó ez? Hogy kezditek el? Mi alapján haladtok? Minden nap futok a kutyámmal 2km-et. És napi 4-5 óra séta szokott lenni.

Nekem menhelyi keverékem van,de elég nagy darab.Csak szőrős nem olyan mint egy staffi pl.

Legjobb válasz: Ha el akarod kezdeni, elõtte mindenképp szûrd le dp-re a kutyádat és csak akkor terheld, ha mind a háromra mentes lesz. Edzéstervnek ez tökéletes: http://www.sulyhuzas.hu/edzes.html

Ha el akarod kezdeni, elõtte mindenképp szûrd le dp-re a kutyádat és csak akkor terheld, ha mind a háromra mentes lesz. Edzéstervnek ez tökéletes: http://www.sulyhuzas.hu/edzes.html

Van 1 10 hetes kis kutyám de még játékos nem tudom tanítani vagy is nehezen és azt érzem hogy még nem szereti a családját, Mikor komolyodik meg és kezdi a gazdáját szeretni?

Legjobb válasz: Gratulálok 3as... 6-8 hónaposan már el is késett vele, pontosabban a kutyában már olyan kialakult rossz szokások vannak a nem tanítás miatt amiket elõször felül kell írni. Arról meg h nem lehet tanítani annyit h az én 9,5 hetes kutyán vezényszóra ül, fekszik, ismeri a járdaszabályt (nem magától csinálja még de közel vagyunk), arra h én lelépek a járdásról már nem mozdul be ill. a láb közötti 8asozást már viszonylag érti, csak a mehetsz vezényszóra ehet a kajájából és hívásra fut hozzám mint a nyúl.... szóval kedves kérdezõ, elég valószínû h rosszul állsz hozzá. Mivel azt nem írtad h hogyan csinálod, ezért nehéz megmondani h miben...

Gratulálok 3as... 6-8 hónaposan már el is késett vele, pontosabban a kutyában már olyan kialakult rossz szokások vannak a nem tanítás miatt amiket elõször felül kell írni. Arról meg h nem lehet tanítani annyit h az én 9, 5 hetes kutyán vezényszóra ül, fekszik, ismeri a járdaszabályt (nem magától csinálja még de közel vagyunk), arra h én lelépek a járdásról már nem mozdul be ill. a láb közötti 8asozást már viszonylag érti, csak a mehetsz vezényszóra ehet a kajájából és hívásra fut hozzám mint a nyúl.... szóval kedves kérdezõ, elég valószínû h rosszul állsz hozzá. Mivel azt nem írtad h hogyan csinálod, ezért nehéz megmondani h miben...
Most is szeret Téged, de az baj, ha nem tudod oktatni! Foglalkozz vele minnél többet, mert rendben, az enyém is játékos, de ha feladatot adok neki, egybõl véghezviszi, és a tanulás is viszonylag könnyedén megy a kutyámnál :) .
Mióta van nálad? A kölyökkutyáknál a kötõdés nagyon hamar kialakul, de 10 hetesen még nem lehet komolyságot elvárni tõle. Olyan, mintha egy kiscsoportos ovistól várnád el, hogy végigüljön egy tanórát. 1-2 perceket tanítsd, aztán nagy játék. Megint 1-2 perc, megint játék... hogy meg ne unja. "Játékosan" is lehet tanítani.
Te jó ég, hány éves vagy? Hogyan lehet kutyád, ha ennyire nem vagy tisztában a neveléssel, tanítással? Azért azt tudod mit eszik/ehet? Õ még bébike! Az a dolga, hogy játsszon! Alapvetõ dolgokra lehet szoktatni ilyenkor, de az igazi nevelés, tanítás 6-8 hónapos kortól kezdõdhet!
Már hogyne lehetne tanítani! Az én kutyám az elsõ héten már tudta az ül, fekszik, marad parancsszavakat. Kis jutalom falat, játékos rövid tanuló idõ, így a kutya is élvezi. Nagy komolyságot ne várj tõle, az a dolga, hogy játékos legyen. A kötõdés kialakulása minden kutyánál más szerintem. Miért gondolod, hogy nem szeret? Azért mert szeleburdi és nem úgy figyel rád mint egy felnõtt kutya? Ez butaság. Õ még baba. Aki meg azt írta, hogy 6-8 hónaposan kezd tanítani az baromságot írt! Akkor már rég el van rontva a kutya és lehet azzal szenvedni, hogy a berögzült rossz dolgokat korrigáld. Folyamatosan kell tanítani, lehet érezni meg látni, hogy mire van már felkészülve a kutya, mi az amit érdemes neki megtanítani és mi az amit még fölösleges.
Ha én a kutyámat (JRT, 8 hónapos lesz most) most kezdeném el tanítani, nagy [email protected] lennék. Nyugodtan lehet tanítani 10hetes korától is. Elõtte játszatok, fáraszd le egy kicsit, ne nagyon mert ha túlzottan kifárad aludni fog. Többször rövidebb ideg tanítsd, kicsi még nem valószínû hogy fél órát figyelni fog. naponta 2-3x 5-10percet tanítsd. Kezd az alap dolgokkal, ül, fekszik, marad..stb.

Mennyi idős korban kezdenek el tüzelni a kutyák? És ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Nekem sincs semmi problémám az ivaros kutyámmal. Tüzelõ szuka közelében is volt, nem tudom milyen megzakkanásról beszéltek. Az életét sem borítják fel a hormonok, több ezer éve élnek így a kutyák. Egy falkában is csak a falkavezérnek van joga a párzáshoz, sok farkas például soha életében nem párzik.

Nekem sincs semmi problémám az ivaros kutyámmal. Tüzelõ szuka közelében is volt, nem tudom milyen megzakkanásról beszéltek. Az életét sem borítják fel a hormonok, több ezer éve élnek így a kutyák. Egy falkában is csak a falkavezérnek van joga a párzáshoz, sok farkas például soha életében nem párzik.
Változó, hogy melyik mikor válik ivaréretté, általában 6-10 hónapos kor között, de ez lehet kicsi korábban is, vagy jóval késõbb. A tüzelés elsõ hetében vérzik a szuka kutya, a 8-10 nap körül magára engedné a kant. Na ilyenkor már figyelni kell, nem szabad kutyás társaságba vinni, mert szegény kanok megzakkannak, ha tüzelõ szuka van a közelben. Javaslom az ivartalanítást, szerintem aki nem törzskönyves tenyészkutyát tart, annak tök felesleges ivarosan tartani a kutyát. Sokkal boldogabb az élet egy ivartalan kutyával:)
Nagy általánosságban 9 hónapos koruk körül, de a pontos idõpont egyedileg változó. Teendõ nincs sok vele, még elõtte elviszed ivartalaníttatni, és nincs gond.
Igen, csakhogy õk már nem farkasok. Az meg remek, ha a te kutyád nem zakkan meg a tüzelõ szukáktól, de azért nem egynek okoz ez komoly problémákat. Maguknak a tüzelõ szukáknak sem öröm ez az egész, az egészségügyi kockázatokról nem is beszélve. Jobb addig ivartalanítani, amíg fiatal és egészséges, mint tizenéves korában méhgyulladás miatt, amikor már lehet, hogy ottmarad a mûtõben.
1. Nekem 1, 5 éves volt, mikor elõször tüzelt; 2. Törölgeted a lakásban a vérfoltokat /már ha szobakutya/; 3. NEM MÉSZ KUTYÁK KÖZÉ VELE; /megbolondulnak a tüzelõ szukától/
Én egyik kutyámat sem ivartalaníttattam, soha nem tapasztaltam semmiféle megzakkanást, makk egészségesek. Én biztos nem fogom kiheréltetni õket, csak mert most ez lett a divat.
Nekem ivaros kutyákkal is boldog az élet.
Amellett, hogy a kutyának is egészségesebb és nyugodtabb az élete, ha nem borítják meg folyton a hormonok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.. :) Utolsónak fõleg :) )
"e vidéken leszarják a kanokat, hadd menjen ahova akar, estére itthon lesz, de arra nem gondolnak hogy tavasszal megcsinál 40 kiskutyát" És a "gazda" felelõtlensége miatt kell a kutyát ivartalanítani. Nekem egy lány, és három fiú kutyám volt, csak az egyik lett kiheréltetve, de daganat miatt, és nem kényelembõl.


Kezdek aggódni a kutyám egészsége miatt, mit adjak már neki enni hogy egyen?

Csak nem akar enni a 11 hetes németjuhász kutyusom. Kezdek aggódni az egészsége miatt.. nagyon sovány már szegény, semmi teste nincs:(((

Legjobb válasz: Állatorvosnak nem akarod megmutatni?

Állatorvosnak nem akarod megmutatni?
Szerintem is el kellene vinni orvoshoz! De az én kiskutyám is ilyen volt, és a mai napig nagyon rossz evõ, pedig már elmúlt 2 éves. Van nap, hogy nem eszik egy falatot sem, amúgy is keveset eszik és olyan kelletlenül Soványka is szegény. Több doki is látta, de azt mondták egészséges, ilyen fajta! Amúgy jó kedéjû, aranyos, csak soha nem éhes! Õt juti falattal nem lehet levenni a lábáról!!!
Elõzõ vagyok, még az jutott eszembe, hogy esetleg épp fogat vált és nem jó neki rágni. Próbáltál már konzervkaját?
A kérdező hozzászólása: Egyik ism azt mondja valszeg bélgyulladása van valami kajától. Említette hogy adjak neki kamilla teát de csak azt. 1 napig
A kérdező hozzászólása: Egyik ism említette hogy valszeg bélgyulladása van, és nem adjak neki semmi kaját csak kamilla teát jó erõset. Azt mondja lehet hogy valamit megevett és attól kapta el.
hát lehet de ne kezd semmi kezelésbe ha mentek dokihoz.. a doki megmondja hogy mi a baja amúgy kicsit sovány a kutya de nem olyan vészesen... de ha nem eszik akkor mindenképpen doki
ja és még valami nagyon aranyos a kutyád!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon aggódom érte, szivemhez nõt ezalatt a pár nap alatt. Holnap Doki, remélem tud majd segíteni.
irj hogy mi wolt a dokinál
A kérdező hozzászólása: okés, amugy ma már szépen megitta a kamillás teát az egészet... (és evett is nem sokat de evett) na majd irok.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki egy enyhe lefolyású gyulladás van a szervezetben kapott egy kis szurit gondolom valami antibiotikum félét.. majd szerdán viszem vissza.
A kérdező hozzászólása: Íme a kép : http://kepfeltoltes.hu/view/090628/K_p150_www.kepfeltoltes.h..
Hát igen, ehhez látni kéne... Mindenféleképpen vidd el orvoshoz! Próbáld meg jószagú dolgokkal az etetést, fõtt csirkehús, ilyesmi, abba e is bele tusz enni elõtte, hátha attól megjön a kedve. De állatorvos mindenképpen!
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a székletét nincs benne giliszta féle élõsködõ.... VISZONT hig és világos barna (olyan arany barna féle)mint tegnap elõtt mikor láttam. biztos jelent valamit hogy iylen a szine és hig
A kérdező hozzászólása: De de hétfõn viszem is el.Csak már nem hagy nyugodni a gondolat... nem lehet hogy gilisztás?? és azért nem eszik? Ha a kutya gilisztás attól függetlenül lehet jó kedélyü vidám nem? 4 volt féregtelenítve eddig..(meg én adtam neki egy tablettát amit a tenyésztõtõl kaptam féreg ellen. még hétfõn.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy iylen fajta lenne mert mikor elhoztam jó husban volt vagyis jobban mint most...:S
A kérdező hozzászólása: Nézd adtam neki virslit azt nagyon nem kell rágni neki.. szal nem hiszem hogy az van a háttérben. Persze kutya táp is van neki véve.. de azt sem eszi...Acana Puppy Large Breed. meg a régi azt adom neki keverten. Gilisztára gyanakszom dehát székelete sincs így meg sem tom nézni ... azon gyanakodom hogy megszei sajnos a székletét:S
A kérdező hozzászólása: Mikor legutoljára láttam a székletét... igen híg volt ez tegnap elõtt volt.. és ha jól emlékszem világos barna..volt
A kérdező hozzászólása: Olyan sötét vaj szinü
A kérdező hozzászólása: Ami még probléma hogy pont most lenne esedékes a következõ oltása (kb:kedden)... de így ilyen legyengülten nem hiszem hogy megkaphatja az oltást.
szia lécci linkelnél egy képet a kutyáról hogy lássuk hogy mennyire sovány?
Kicsinek az án kutyusom sem igazán akart enni. sõõt. sok mindent kipróbáltam, próbáld meg a következõket ezek nekem bejöttek . Az alap a táp volt mindíg. Raktam rá levesben fõtt szétpaszírozott csirkehúst az kellõképpen be tudja burkolni a tápszemeket. máskor pedig kenõmájast, használtam ugyanígy, ha felmelegíted kicsit könnyebb belekeverni. utánna amikor már evet, és jobb húsban volt akkot szép fokozatosan elhagytam ezeket. ma már csak jutifalat a csirkehusi a tápon. most az a lényeg hogy egyen ha kell. sõõt vicces lehet de még az is bejött, hogy tettem egy tükröt a tál mellé, úgy mintha lenne ott még egy kutya, és akkor mindenféle nélkül megette egy ideig.
A kérdező hozzászólása: Végre ...:DDDDD a kutyámnak ugy tünik megjött az étvágya, eszi végre amit kiteszek neki, de még csak kefirt kap... (egyébként ilyen gyulladáskor célszerü megvonni tõle a táplálékot... és kamilla vagy fekete teát adni neki mézzel és kis sóval) meg persze bíztos jót tett neki a szuri is amit tegnap kapott a dokinál. na de nem akarom elkiabálni:) most kiugróan jókedvû...mindíg kötekszik hogy játszak vele:)

Mikor kezdenek cserélődni a kutyák fogai?

Legjobb válasz: Az én kutyámnál 5-6hónapos korában cserélõdtek.De szerintem legtöbb kutyusnál változó.De azért figyeljed.

Az én kutyámnál 5-6hónapos korában cserélõdtek.De szerintem legtöbb kutyusnál változó.De azért figyeljed.

A vemhes kutyák mikor kezdenek el gömbölyödni?

Legjobb válasz: Amikor már akkorára nõttek benne a kiskutyák, hogy másképp nem férnek el.

Amikor már akkorára nõttek benne a kiskutyák, hogy másképp nem férnek el.
Általában az 5. hét után.

Mikor kezdik el emelgetni a lábukat pisilés közben a kan kutyák?

Van egy bolognese kutyusom,7 hónapos,de még mindig 'ülve' pisil.

Legjobb válasz: És ha véletlen szuka?:D

És ha véletlen szuka?:D
Biztos h kan?
Az én kan kutyám 13 hónapos, és még mindig guggolva pisil...
Nekem meg a 4 éves lánykutyám is felemelt lábban pisil.. bár közben félig guggol is :D
Változó. Ismerõsöm kan dobija 5 hónaposan még nem emelte, az én rottim már 10 hetes korában is emelgette.
Az egyém (havanese) 5 hónaposan kezdte, most 8 hónapos, de van hogy még guggolva is szokott.
A kérdező hozzászólása: Igen, biztos, hogy kan.Ilyen primitív válaszokat nem kérnék. Amúgy van olyan, hogy egy kan kutya egész életében ülve pisil?Nekem igazából teljesen mindegy, csak kiváncsiságból kérdezem.:) Felõlem úgy pisil, ahogy szeretne.:)
A kérdező hozzászólása: Ja, és amúgy ivaros!:)

Mit tegyek ha a kutyámnak elpusztult az összes kölyke de a tej van és elég kemények az emlői valószínűleg kezdenek begyulladni hogy tudom kezelni?

Legjobb válasz: Vagy sürgõsen szerezz alá 2 kiskutyát (interneten keress almot, vedd fel velük a kapcsolatot, mondd el mi a helyzet, talán segitenek) Vagy keress meg egy állatorvost, aki ad apasztó gyógyszert.

Vagy sürgõsen szerezz alá 2 kiskutyát (interneten keress almot, vedd fel velük a kapcsolatot, mondd el mi a helyzet, talán segitenek) Vagy keress meg egy állatorvost, aki ad apasztó gyógyszert.
Ne szaporíts többet. Õt meg vidd orvoshoz (ja hogy az pénz?)
Keress alájuk szopós kiskutyákat. http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=563 Itt fel tudod ajánlani pl. az s.o.s vagy a felajánlások topikban. Ha nem vállalod, akkor pedig S.O.S doki, adjon neki szurit, mert a tejláz elég fájdalmas. Ha már be van keményedve, akkor baj van. Amíg nem jutsz el orvoshoz, addig megpróbálhatod neki lefejni. Csak nagyon finoman masszírozni, nyomogatni kell neki, rá fogsz érezni. Ha jó köztetek a kapcsolat, erõs a bizalom, akkor megindul a teje a kezed ingerlésének a hatására. Ha nem annyira, akkor vissza fogja tartani. De a fejés nem helyettesíti az orvost, csak enyhítesz a cicik feszülésén. És érdemes lenne ivartalaníttatni is. Gondolom nem tenyész állat.
SZOPTYAD KI !!!

A németjuhász kutyámnak a legyek teljesen kicsipték a fülét, és az orrát is kezdik, a szeme közelébe is. Mi lehet ez?

Most figyeltem jobban fel rá, ez valami b?rbetegség lehet, vagycsak csupán sok a légy?

Legjobb válasz: A legyek jellemzõen sebekre mennek, úgyhogy valószínû, hogy meg kéne mutatni egy orvosnak, mert ha szegényt beköpik, és elkezdenek benne kis csontkukacok fejlõdni, az elég rossz lesz mindegyikõtöknek.

A legyek jellemzõen sebekre mennek, úgyhogy valószínû, hogy meg kéne mutatni egy orvosnak, mert ha szegényt beköpik, és elkezdenek benne kis csontkukacok fejlõdni, az elég rossz lesz mindegyikõtöknek.
Vannak ilyen kis geny4 csípõs legyek , vegyél cseppet ami 1 hónapig védi a kutyát , állatorvosnál kérdezz rá.
Befújás: Neostomosan, Biokill Kenés: Federol kenõcs
Advantix. Messzire elkerülik a legyek.

Mit lehet tenni folyton ugató kutyával? A szomszéd kutyája egész nap ugat, gyakorlatilag a madarakat is megugatja. Hajnal 5kor kezdi és kb. éjjel 11-ig nyomja.

Napközben már megszoktam, bár baromira idegesít, de minden hajnalben felveri a kisbabámat, aki ilyenkor kétségbeesetten zokog, na ezt már nem bírom cérnával. Számtalanszor szóltunk már a szomszédnak, de sajnos alkoholisták, sokszor olyan részegek, hogy a f?ben alszanak. Lehet, hogy a kutya éhes, nem tudom, de ezt akkor sem bírom tovább. Megkeseríti az életünket.

Legjobb válasz: Mit, mit? Szólni valamelyik hatóságnak.

Mit, mit? Szólni valamelyik hatóságnak.
Láttad az Eltakarítónõ c. filmet? Viccen kívül, semmit. A gazdáik maximum eltávolíthatják a hangszálait, de tuti nem fogják. És igen, én is arra gondoltam, hogy a kutyus éhes, vagy szomjas, ezért nem fogja be a száját. Fõleg ha folyton részegek a gazdái, el tudom képzelni, hogy a kutyát is whiskyvel szeretnék etetni... Tényleg szólni kéne valami hatóságnak. Állatvédõknek, vagy bárkinek, aki tenni tud valamit.
A kérdező hozzászólása: Egy másik szomszéd szánalomból ad neki néha enni, minden maradékot odadob neki. Szerintem már régen éhenhalt volna szegény. Sajnálom szegényt, ne értsetek félre, de tényleg nagyon nehéz így élni. Ráadásul ezek amilyen bolondok, képesek betörni majd mindennap az ablakunkat, ha elvitetem a kutyát. Tényleg tanácstalan vagyok, és csak jólesett kiírni magamból. Rohadt idegesítõ ez a tehetetlenség, most is csak az ugatást hallgatjuk. Borzasztó.
Hát nagyjából három lehetõséged van. Az egyik, hogy reménykedsz benne, hogy a babád idõvel hozzászokik. Tulajdonképpen ha már a pocakban is ezt hallgatta, nem kellene, hogy nagyon zavarja. Biztos, hogy attól ébred fel? A másik, hogy elviteted a kutyát jegyzõvel egyeztetve, akkor a kutya sintérhez kerül, majd elaltatják, a szomszédokkal meg marad a konfliktus. A harmadik meg az, hogy magadra vállalod a kutyával járó felelõsséget, és elkezded etetni, sétáltatni, nevelni. Mást nagyon nem tudsz csinálni sajnos :(
A kérdező hozzászólása: Kisfiam biztos, hogy az ugatásra ébred, egyszerre ébredünk, amikor a kutya hajnalban nekikezd :( Nappal már nem annyira zavarja, csak össze-összerezzen csórikám. De tudod nappal egyéb zajok is vannak, így abba "belesimul" - ha lehet zet mondani - az állandó ugatás. Elvitetni nem nagyon merem, gondozását meg nem tudom felvállani, egyrészt mert nagytestû kutya, elrántana a babakocsival együtt, másrészt meg nekem is van a macskám mellett egy kutyám, akivel foglakoznom kell. Õ egyébként nem ugatós, már tényleg akkor jelez csak, ha valaki a kapu felé közelít (postás, szórólapos vagy vendég). Ha kint van a kertben a babakocsi, akkor csak a kapuhoz rohan és nyüszít, ezt már megtanulta. :)
Tegyél bejelentést jegyzõnél/állatvédõknél a zaj miatt is , és amiatt is hogy szenved a kutya.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!