Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdenek a babák (106 db)

Mikor kezdenek a babák érdeklődőbbek lenni, mikor már elnézelődnek, és nem csak sírásból áll nagy részben az ébrenlétük?

Kisfiam 6 hetes, néha elnézel?dik már fél órákra, aztán elsírja magát, amíg kézbe nem veszem, és ott el is alszik. úgy várom már, hogy jobban lehessen vele foglalkozni, mert most még csak faarccal nézel?dik, nem is mosolyog. Általában mikor nyílnak ki kicsit a világ felé?

Legjobb válasz: Szerintem 3 hónapos kora körül már jobban el vannak és érdeklõdõbbek!De babára válogatja!:)

Szerintem 3 hónapos kora körül már jobban el vannak és érdeklõdõbbek!De babára válogatja!:)
Az én babám most 3 hónapos, 2 hónapos korától mosolyog úgy igazán, és gagyog, amikor énekelek neki vagy mondókazok nagyon figyel, már néha olvasok mesét is, közbe még õ is "beleszól" , figyelgeti a képeket, persze csak néhány percig, nem eröltetem, csak szoktatom.Kitartás, nekünk is voltak nehéz idõszakjaink...
ne izgulj, napról napra jobb lesz... mi 3 hósak vagyunk és az utóbbi 2-3 hétben sokat fejlõdtünk... kislányom olyan 6 hetes kora körül mosolygott elõször, de utána még eltartott 1-2 hétig, mire többet mosolygott... most már messzire lát, érdeklõdõbb, a kezeit figyelgeti ezerrel, mosolyog, gõgicsél, fogdos a kis kezeivel. :D ... ja, és kezdi megismerni a családtagokat... ez tök jó érzés...
6-8 hetes kora körül.
az enyém még most is nyûglõdõs, pedig már 19 hónapos is elmúlt. mondjuk nem egy faarcú, lehet vele jókat nevetni.

Kb. mikor kezdenek a babák "rugózni"?

Legjobb válasz: Nem tudom, erre a rugózásra gondolsz-e, de az én babám négykézlább kb. 5 hónaposan kezdett rugózni a fenekével föl le. Rá 1-2 héttel pedig elõre-hátra kezdett rugózni. Ahogy egy másik anyuka írta a napokban: olyan, mintha "szexelne". :)

Nem tudom, erre a rugózásra gondolsz-e, de az én babám négykézlább kb. 5 hónaposan kezdett rugózni a fenekével föl le. Rá 1-2 héttel pedig elõre-hátra kezdett rugózni. Ahogy egy másik anyuka írta a napokban: olyan, mintha "szexelne". :)
Az én babám kb. 6 hónaposan kezdte.
Az én kisfiam is 7 hónaposan, az elõzõeket hallva "késõinek" tûnik, bár a két alsó foga 4 hónaposan, a két felsõ pedig 7 hónaposan kibújt..ez meg "korainak" tûnik..csak azért írom le ezeket, mert ebbõl is látszik, hogy ilyen piciknél 2-3 hónapos eltérés semmit nem jelent.
Az én babám csak 7 hónaposan kezdte.
szia, Ha errõl a kutyapózos ringatózásról van szó, a kiscsajszim olyan 5 hónaposan kezdte csinálni.
A kérdező hozzászólása: Igen, a kutyapózos "szexre" gondoltam. :) )) Köszi Nektek
az én babám is 7 hónaposan kezdte csinálni, mikor már egy ideje kúszott.

Mikor kezdenek a babák rámutatni dolgokra?

10,5 hónapos babám, ha kérdezem t?le hol van ez vagy az, akkor odanéz vagy odamegy, de nem mutat rá ujjal. Ezt is utánzással tanulják meg és nekem is kéne mutogatnom, vagy ez ösztönösen jön?

Legjobb válasz: Majd hamarosan fog mutogatni, ne aggódj, néha te is rámutathatsz dolgokra. Az én lányom 13 hós kora körül kezdte, azóta mindig mutogat :)

Majd hamarosan fog mutogatni, ne aggódj, néha te is rámutathatsz dolgokra. Az én lányom 13 hós kora körül kezdte, azóta mindig mutogat :)
Az én fiam olyan 11 hónapos volt mikor elkezdett mutogatni.
Kisfiam 10 hós, 1-2 dolgot mutogat (apa, papa, lámpa, autó), de csak, ha kedve van. Aztán napokig egyáltalán nem.
Szia! Fiam 1éves és nem mutogat dolgokra. Már tiszta para vagyok.Még annyit sem csinál mint a Te babád (odamegy)Én mutatóm neki meg oda megyek a tárgyhoz ha messze van és arról beszélek neki. Pl. a lámpa éjjel világít.Vagy a cica nyávog (nyávogok) stb.


Mikor kezdenek a babák 3 helyett csak 2 alkalommal aludni nappal?

Lassan fél éves a babám, reggel 8 körül kel, 10 körül alszik fél-egy órát, délben alszik 2-3 órát és délután 17 körül megint fél-egy órát.

Legjobb válasz: Az Én kisfiam,8 hónapos korában állt át (némi segítséggel).Õ napközben 3x fél órát aludt csak.Most délelõtt kb fél-1 óra,majd fél2-2 körül kb 1 óra.Nekünk egyenlõre így alakult.Most 9hós

Az Én kisfiam, 8 hónapos korában állt át (némi segítséggel).Õ napközben 3x fél órát aludt csak.Most délelõtt kb fél-1 óra, majd fél2-2 körül kb 1 óra.Nekünk egyenlõre így alakult.Most 9hós
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor jól gondoltam, hogy lassan elmarad valamelyik. most az a gondom, hogy alszik fél 11-tõl 12-ig, így délben nem tudom letenni, és felváltva alszanak a naggyal... Valahogy a délelõttit fogom elhagyni, hogy délben aludjanak együtt, és aludjon délután. majd meglátom, hogy alakul. Köszönöm (amúgy este 20-kor már alszik, reggel kb 8-ig)
Kisfiam 5 hónaposan tért át 2 alvásra, és a fürdés elõtti rövid alvást hagyta el, meg napközben is többet kibír már ébren. De. 9.30-tól alszik 11-ig, ebéd után meg 14.30-16-ig kb., szóval 1.5 órát de és du. is. Este 19-kor fürdünk és 19.30 körül alszik el.
Az én babám elmúlt 7 hónapos, és délelõtt alszik 0, 5-1 órát, ebéd után pedig kb 2-3 órát.Amúgy éjszaka este 8-tól alszik reggel 6 - 6:60 -ig.Gondolom majd elhagyja a délelõtti alvást, és csak ebéd után fog majd aludni 3-4 órát (vagy amennyit akar)
Mi 7 hósak vagyunk, és egy hete csak 2x-er alszik, elõtte 3x-or aludt. Így nézett ki: 07.00 körül kelés alvás: 10.00-12.00 15.00-17.00 20.00-21.00 Na az utolsó alvás maradt el, most így néz ki: 10.00-12.00 16.00-18.00 és 21.00/22.00 között alszik el estére. Nálunk nem a délelõtt maradt el, hanem az utolsó alvás. Szerintem az marad el általában, legalábbis anyukás barátnõimnél mind így volt, és nálunk is.
Az én lányom kb. 6 hónaposan állt át a napi kétszeri alvásra. Addig aludt reggel, délben és délután. Most vagy reggel vagy délelõtt (attól függ, mennyire ébred korán) és délután.
Jó tanács:próbáljátok a délutáni alvást elhagyni, inkább aludjon délelõtt és kora délután:-) csecsemõ gondozó anyuka
Szia, kisfiam 8 és fél hónapos , de még 3x alszik, nem tudom még átállitani a napi 2x-i alvásra.Igy alszik:reggel 6.00-kor ébred, 8.30-9.00ig alszik, 11.30-13.00ig alszik és 16.00 körül mégegyszer alszik 30-60 percet.Este 20.00-tól reggel 6-ig alszik.

Mikor kezdenek a babák "anyásak" lenni és meddig tart ez az idöszak?

Befolyásolja az hogy a nap nagy részét csak velem tölti?

Legjobb válasz: Persze, hogy befolyásolja, hogy egész nap Te vagy vele! Az én lányom kb. 5-6 hósan esett bele ebbe. Azelõtt is voltak olyan dolgok, hogy amikor valami fájt akkor csak anya létezett, senki más, de most egyáltalán nem fogad el másokat hosszabb távon (csak percekre), ha engem nem lát, akkor már keres. 6 hós kislány anyukája.

Persze, hogy befolyásolja, hogy egész nap Te vagy vele! Az én lányom kb. 5-6 hósan esett bele ebbe. Azelõtt is voltak olyan dolgok, hogy amikor valami fájt akkor csak anya létezett, senki más, de most egyáltalán nem fogad el másokat hosszabb távon (csak percekre), ha engem nem lát, akkor már keres. 6 hós kislány anyukája.
Nálunk kb. 7-8 hónaposan kezdõdött, hogy nagyon anyás lett. Azóta egyre rosszabb a helyzet. Ha idegen jön hozzánk egybõl eltörik a mécses, mindenkit bizalmatlanul fogad. Elõtte mindenkire vigyorgott, most meg ha hozzászól, vagy ránéz valaki egybõl sír. Nem tudom, hogy elrontottam-e esetleg valamit. Én is kiváncsi lennék, hogy meddig lesz ez még így. Ja olyan is volt, hogy nagyszülõknél kimentem a szobából papírzsebkendõért és ekkor olyan erõsen elkezdett sírni, hogy meg sem tudtam nyugtatni. Kicsit engem is aggaszt a dolog, de állítólag ez el fog múlni. Hát nagyon remélem...
elõzõ vagyok... Elfelejtettem, hogy mi valóban szinte kettesben vagyunk egész nap, ezért feltételezem, hogy ennek is köze lehet a dologhoz.
Ez a szeparációs félelem úgy tudom 7-8 hónaposan kezdõdik, pontosan viszont nem tudom meddig tart. Ilyenkor jön rá a baba, hogy te külön lény vagy és attól fél, hogy ha elmész, nem jössz vissza. Bocs, ha nem tudtam segiteni igazából.
Mi 8 hósak vagyunk, és kb 2 hete jelentkezett intenzíven a szeparációs félelem, amit mások úgy hívnak, hogy "anyás" a gyerek. Nem anyás, csak fél, hogy ha kilépsz a szobából örökre elveszít. Idõ kell, míg megtanulják, hogy Anya ha kiment, vissza is fog jönni. A keresztfiam 3 éves, de még mindig "nyíg" az anyja után, ha nem látja. Ez teljesen természetes reakció, mert védtelennek és kiszolgáltatottnak, elhagyottnak érzik magukat anya nélkül. Gyakran még az apukánál sem tudnak megvígasztalódni. Errõl bõvebben olvashatsz a Baba Patika ingyenes decemberi számában, Kérd a gyógyszertárban

Mikor kezdenek a babák/gyerekek önállóan rajzolni?

Mikor élvezik a rajzolást, és köti le őket? Kisfiam (13 hónapos) firkálgat zsírkrétával, de 5 perc után inkább tépkedi a füzetet, és megeszi a krétát. Mikor fog ez változni?

Legjobb válasz: Öcsém 2-3éves kora körültõl foglalta le magát vele és elég jól is rajzolt a korához képest.

Öcsém 2-3éves kora körültõl foglalta le magát vele és elég jól is rajzolt a korához képest.
Elég nagy elvárással vagy egy egyéves gyerekkel szemben. Még ha 2 évesen megeszi a zsírkrétát és tépi a papírt, az sem baj. Persze van aki 2 évesen már rajzol, valaki még nem, de 13 hósan még nem is kell neki ilyesmit adni igazán...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tudom hogy még nem kell tudnia rajzolni :) Egyébként azt nagyon szereti ha fogom a kezét, és együtt rajzolunk virágot, pont pont vesszõcskét, és szívesen lapozgatja a rajzokkal teli füzetét is. Csak hogy minden a szájában köt ki...!

Játszótéren mikor kezdenek a babák vagyis inkább már kisgyerekek mászókára mászni?

Reméltem hogy a homokozóban turkálás és a hinta sokáig érdekes lesz, de a 16 hónapos kislányom már inkább a mászókákra mászik (már amelyikre tud). Így állandóan ott kell állni mellette! De annyira élvezi!

Legjobb válasz: Javarészt mászókafüggõ, de 1,5 év körül már mászott a gyerkõcöm. Persze az egyszerûbbekre.

Javarészt mászókafüggõ, de 1, 5 év körül már mászott a gyerkõcöm. Persze az egyszerûbbekre.
1. v És örülj neki, hogy ott kell állni mellette, mert jövõ nyáron már talán el is fog zavarni téged :) :) Használd ki a piciségét :)

Mikor kezdenek a babák mosolyogni?

12 naposak vagyunk, de még csak álmában mosolyog a picikém. Mikor kezd tudatosan is? És mikor kezd látni? Úgy értem, tisztán, távolabbra is? Most néha mintha már belenézne a szemembe, de nem vagyok benne biztos. Mikor kezd el az arcával, szemével kommunikálni?

Legjobb válasz: Szoktak mosolyogni ennyi idosen is, de nem celzottan, csak ugy, hogy rendben van a vilag. Az enyem 4 hetesen mosolygott eloszor ram, de szoktak kesobb is kezdeni. Most 3 honapos, es boldog-boldogtalanra vigyorog!

Szoktak mosolyogni ennyi idosen is, de nem celzottan, csak ugy, hogy rendben van a vilag. Az enyem 4 hetesen mosolygott eloszor ram, de szoktak kesobb is kezdeni. Most 3 honapos, es boldog-boldogtalanra vigyorog!
4-5 hetes korukban már tudatosan mosolyognak! :)
Az enyém 1 hónapos és 3 napos volt mikor elõször mosolygott. (tudom napra pontosan, felírtam:) )
Én babám 6 hetesen mosolygott elõször tudatosan. A keresztapjára, akit akkor látott kb másodszor... Tök féltékeny voltam :D :D
5 hetesen mosolygott ránk elõször a kislányunk.
a mienk olyan 2-3 hetesen, még fotó is van róla. alapjáraton tök vigyori, 10 hónapos már.

Általában mikor kezdenek a babák szavakat mondani?

hányhónapos korban kezdenek beszélni rendesen?

Legjobb válasz: 6-8 hónaposankezdenek el gagyogni, de ilyenkor még csak szótagokat mondanak ki. Az elsõ év végétõl jelennek meg a gyermek beszédében az egyszavas mondatok.

6-8 hónaposankezdenek el gagyogni, de ilyenkor még csak szótagokat mondanak ki. Az elsõ év végétõl jelennek meg a gyermek beszédében az egyszavas mondatok.
At én lányom 1 éves körül mondta hogy anya, apa, mama, baba, stb, ilyen egyszerûbb szavakat.És kb másfél volt mikor egyik hétrõl a másikra mindent kezdett mondani.Most 2éves, és tiszta locsi-fecsi, be sem áll a szája.A bátyám kisfia is kettõ éves, õ most kezdett el beszélni, eddig csak hümmögött, és õ is hirtelen kezdett el , beszélni mindent.
Amikor még csak gagyog, akkor is kiválóan lehet már belõle érezni a hangulatát! És olyan is van, hogy nem beszél még - de már sok mindent ért. Csak még estleg nem tudja, hogyan fejezze ki.
Teljesen változó, a lányok általában hamarabb kezdenek el szavakat mondani, vagy a szavak elsõ szótagját. Nekem most 1 éves a lánykám, 10 hónaposan már mondta, hogy hinta ("nnnta"), aztán pápá, baba, bappa (=apa). A fiam viszont 2 évesen még egyetlen szót sem mondott, utána viszont viharos sebességgel kezdett beszélni.

Legkorábban mikor kezdik a babák szopni az ujjukat?

Legjobb válasz: Ez változó,nekem 3 gyermekem van a lányom soha nem szopta az ujját a nagyobbik fiam születése után egy órával,már szopta,valószínûleg õ már az anyaméhben is szopizott, a kisebbik fiam 2 hónaposan jött rá,hogy kell.

Ez változó, nekem 3 gyermekem van a lányom soha nem szopta az ujját a nagyobbik fiam születése után egy órával, már szopta, valószínûleg õ már az anyaméhben is szopizott, a kisebbik fiam 2 hónaposan jött rá, hogy kell.
Nekem már a 4D-s ultrahangon lehetett látni, hogy a pocakban szopizza az ujját. Hát idekint is folytatja, ha éhes, ha nem, akkor is tömi a kezét a szájába :S Nem örülök neki, de nem kötözhetem le... :) Kb 4-5 hetesen kezdte az ujjszopást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!