Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd látni (11 db)

Mikor kezd el nőni a has? Harmadik héten már lehet látni h nagyobb a hasam és a puffadás mikor jelentkezik?

Legjobb válasz: A harmadik héten még biztos nem a baba miatt nagyobb a hasad. Most történik meg a beágyazódás, vagyis a pici életcsírácska még csak 0.1 mm nagyságú :-) Innentõl lehet számítani a puffadásra is. A has csak a 12. héttõl kezd el nõni a baba nagysága miatt. De van, akinek még a 16. héten sem látszik. Boldog babavárást!

A harmadik héten még biztos nem a baba miatt nagyobb a hasad. Most történik meg a beágyazódás, vagyis a pici életcsírácska még csak 0.1 mm nagyságú :-) Innentõl lehet számítani a puffadásra is. A has csak a 12. héttõl kezd el nõni a baba nagysága miatt. De van, akinek még a 16. héten sem látszik. Boldog babavárást!
pont az elõbb olvasgattam a terhesség kategóriában, és írta egy csajszi h 18 hetes és senki nem veszi rajta észre h terhes!tehát 3 hetesen még tuti h nem látsz semmit a hasadon!majd csak kb 3-4 hónaposan ha vékonyabb alkat vagy!
3 hetes terhesség nincsen!De ha 3 hónapot szerettél volna írni akkor igen(vékonyabb nõknél)!A haspuffadás egyénfüggõ, van akinek kezdetektõl fogva van akinek egyáltalán nem jelentkezik!
ez mindenkinek masmilyen, nalam az elejetol kb.4 hetessen mar volt haspufadas most 2 honapos vagyok es mar mindenki latja rajtam mikor voltam osvosnal volt ott egy anyuka akinek pont akkora hasa volt mint nekem es mikor megkerdeztem milyen idos azt mondta negy es fel honapos hat elegge meglepodtem ez mind testalkattol fugg

Egy újszülött mikor kezd el látni és reagálni a hangokra?

Legjobb válasz: Már magzati korban lát és hall. Azt most hirtelen nem tudom, hányadik héttõl.

Már magzati korban lát és hall. Azt most hirtelen nem tudom, hányadik héttõl.
Ha nem látás vagy hallás sérült, a szuletes utan azonnal.
Születésétõl fogva lát árnyakat!!Ha látod a szemében a szembogarát attól pedig tisztán lát mindent!!
Amint megszületik már fókuszál kb 15-20 centire, de nem lát tisztán, ez kb a 3. hétre tisztul ki, onnantól lehet neki mutogatni kontrasztos dolgokat, mint a sakktábla, zebra és tigriscsíkok, pandamaci, zsiráf, stb. A hallása már születéskor is fejlett, vizsgálják is a kórházban. Azonnal reagál a hangokra, ezèrt kell hozzá folyamatosan beszélni az anyának mert az megnyugtatja.


20 hetes terhes vagyok és nagyon picit nőt még csak a hasam látni, hogy babát várok de mondják, hogy pici a pocim. De a baba szépen fejlődik! Mikor kezd el nőni?

Legjobb válasz: 22 hetes vagyok, hatalmas hassal, hidd el nekem, addig örülj, amíg nem nõ:D még ha imádom is az egészet, azért bevallom, sok minden már most nagyon kényelmetlen!

22 hetes vagyok, hatalmas hassal, hidd el nekem, addig örülj, amíg nem nõ:D még ha imádom is az egészet, azért bevallom, sok minden már most nagyon kényelmetlen!
Nem lesz mindenkinek hatalmas hasa. Túlhordással feküdtem benn a kórházban, amikor akkora hasam volt, mint az átlag 8 hónapos terheseknek. Mondjuk én magas vagyok. Végig paráztam, hogy kicsi lesz a babám, mert mindenki azzal jött, hogy neki ilyen idõsen már hatalmas hasa volt, ehhez képest 3700 g és 61 cm volt a fiam születéskor. :D
A kérdező hozzászólása: Akkor jó... :) Mondjuk én nem vagyok magas 165cm 70kg.
Örülj neki! Miért szeretnél óriáshasat? A lényeg, hogy a baba szépen fejlõdik bent.
A kérdező hozzászólása: Nem óriásit szeretnék csak picit nagyobbat :)
nyugi lesz még nagyobb. Ez alakat kérdése. Sok kismamának nem lesz nagy hasa. Nézd csak meg pl Katalin hercegnõt. 1 hónapon belül szül és nem nagy egyáltalán a pocakja. Ettõl még nem lesz gond a babáddal nyugi. Én ismerek olyat aki egy bõvebb pólóval még szülés után 2 héttel is tudta palástolni a dolgot. Aki nem nézte egyértelmûen észre sem vette.
nekem is nagyon kicsi hasam volt végig, 24 hetesen mikor mentem cukorterhelésre megkérdezték, hogy még minek jöttem, konkrétan semmi nem látszott.... 36 hetesen mikor az elsõ CTG-m re mentem ott is furcsán néztek rám és kérdõre vontak, hogy nem világosított fel a doki, hogy ide csak a 36. héttõl kell járni, mondtam is nõnek, hogy ugyan nézze már meg a papíromat, hogy mindjárt a 37. et kezdem... ;) de én nem bántam, hogy nincs nagy pocakom, sokkal kényelmesebb , mint óriás hassal, végül a 41. héten szültem makk egészséges kisfiút 47 cm és 2850 gr volt ;)
Ikreket várok, 23 hetes vagyok! Nem vagyok magas, 162 és elég vékony testalkatom van. Mindenki azt mondja, hogy milyen pici a hasam...még az orvos is. Pedig a babák szépen nõnek, akkorák, amekkorának lenniük kell.
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam nem csak én vagyok így!:) Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Mikor kezd el látni teljesen tisztán a baba?

Legjobb válasz: 6 hónapos kora körül.

6 hónapos kora körül.
A kérdező hozzászólása: tapasztalatokat kérhetek? ki mikor vette észre a babáján hogy már messzebbre is lát?

Mikor kezd el látni távolabb egy baba?

Mi még csak 12 naposak vagyunk. Csupán kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: A barátnõmnek és nekem egyidõsek a babáink és mind a ketten a 8. héten kezdtek nézelõdni. Tegnap vettem észre, hogy a 11 hetes babám nézi a csillárt és a babakocsiból a fákat. Remélem segítettem.

A barátnõmnek és nekem egyidõsek a babáink és mind a ketten a 8. héten kezdtek nézelõdni. Tegnap vettem észre, hogy a 11 hetes babám nézi a csillárt és a babakocsiból a fákat. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Szia nekem ma 6 hetes a babám, és szerintem látt rendessen, mert ha körberakom játékokkal akár 30 percet is beszélget nekik, és kisérletezik a játékok megfogásával is.Én abból is gondolom hogy látt mert ha fél méterre mozgatok elõtte valami követi a kis fejecskéjével.
Nálunk 4 hetes a pici és 1 méterrõl követi apuka kezét a szemével ha mozgatja neki.Több méterre lévõ tárgyakat is nézeget már egy ideje.Lehet babánként változó ez is.Nekünkis mindenki azt mondta, hogy "azt még nem láthatja", de bizony látja.
A kérdező hozzászólása: Köszike:) ) Már alig várom, hogy itt tartsunk.

Pár hónappal ezelőtt megkarcoltam magamat de elég látható hlyen sikerült. Most megint megszeretném de nem tudom h hol valami olyan hely kellene a kezemen amit nem lehet látni. Tudnátok segiteni nekem? Ti miket karcoltatok/vágtatok magatokra?

Legjobb válasz: mondanám hogy" D: ne tedd kedvesem. még olyan fiatal vagy" vagy bármi b*zis szöveget hogy lebeszéljelek de a kérdés megfogalmazásából ítélve szerintem nem komoly a kérdés. ha meg az akkor...a seggeden. azt még te se látod. meg amilyen testrészt ruha fed azt álltalában nem szokták látni.

mondanám hogy" D: ne tedd kedvesem. még olyan fiatal vagy" vagy bármi b*zis szöveget hogy lebeszéljelek de a kérdés megfogalmazásából ítélve szerintem nem komoly a kérdés. ha meg az akkor...a seggeden. azt még te se látod. meg amilyen testrészt ruha fed azt álltalában nem szokták látni.
És ez neked miért jó? Pár év múlva úgy meg bánod mindt a szar.! Vagy most ez a trend? Sok fiatal “karcolja“ magát.. érdekes vagyis inkább kövezni való!!
Jöhetne már a következõ jégkorszak, "kezdünk" korcsosodni.
nyomorék
pár hónapja?már nem azért de ha "szeretnéd"akkor nem pszichés okkal teszed vannak akik kényszeresen bántják magukat és nem tudnak tenni ellenne(egyik barátnõmnek 3évig kellett pszichológushoz járni mert nem bírta abbahagyni), vannak akik évekig próbálják abbahagyni neked meg kedved támad hozzá gratulálok ha ennyire unatkozol akkor keress hobbit ja, és csak azok karcolnak akik "divatból"csinálják, ilyet is ismerek és ez szánalmas akik tényleg csinálják nem karcolgatnak hanem vágnak és ezt onnan tudom hogy rengeteg vért töröltem már le nekem fontos emberrõl, de nyilván nincs annyi idõd hogy belegondolj abba hogy ez mennyire nem játék és mennyire felelõtlen vagy
mûkönnyet használsz? milyen fajta a lencse? biztos jól rakod be?
ajánlom a mûkönnyet, nekem is hasonló panaszaim voltak csak 10-11 óra után de elmúlt ezután. Kérd ki az illesztõd tanácsát hogy milyet vegyél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Cilinderes próbakontaktlencsét használok. Mûkönnyet nem adtak hozzá, de akkor veszek egyet. Én is erre gondoltam, hogy valószínûleg kezd kiszáradni.
Igen, valószínûleg száraz a szemed, de az is biztosan közre játszik, hogy elfárad a lencsétõl. Próbáld kicsit kevesebbet hordani, pl 6-7 órát és igyál sok-sok folyadékot!! Velem is ez volt, ezek segítettek. Ja és vigyázz mikor azt érzed, hogy "ki akar jönni" a lencse, inkább vedd ki, mert ilyenkor szokott kiesni magától és utána meg keresgélheted. :/

Az akváriumom olyan fehéres színűvé változott mintha lassan nem látni át rajta és most már kezd kicsit zöldülni is egy 54l es akváriumról lenne szó ti mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Mennyi halad van? Milyen szûréssel rendelkezel? Milyen gyakran cserélsz vizet? Ha ezeket is megírod azutánn már többet tudunk segíteni.

Mennyi halad van? Milyen szûréssel rendelkezel? Milyen gyakran cserélsz vizet? Ha ezeket is megírod azutánn már többet tudunk segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszii mindenkinek a választ :) reggelre gyönyörü szép tiszta lett már csak az algával kell kezdenem valamit :) mekkora akvárium kellene egy ancinak?
Csináld meg a vízcserét, ahogy javasolták. Ha másnap rosszabb lesz a helyzet, akkor infuzória.
Hát, talán takarítsd ki! Ha zöldes, az lehet algától, de ha fehér az nem normális. Lehet valamelyik hala(i)d is beteg. Jól nézd meg õket, ha valamelyik nem úgy viselkedik, mint szokott, vagy furcsát látsz rajta, akkor különítsd el és kezeld.
Azonnal csinálj 40%-os vízcserét, járasd a levegõztetõt, takarítsd fel a talajt, mosd ki a szûrõt és tegyél a vízbe 1db neomagnolt ( feloldva )Ha félsz használni akkor parakill és dezinfekt együtt.Jó girokill és az aquafurán is.Egy kicsit túletettél, vagy elhanyagoltad a vízcserét és a takarítást.A szûréssel is gond lehet.http://www.haziallat.hu/akvarium/gondozas/zavaros-akvarium-v..
Rakj félre vizet vödörbe, holnap rakd bele a halakat. Az akváriumot most ki ecettel, a kavicsot meg vízzel. Aztán vissza akváriumba a halakat vödör vizestül és megoldódott a problem.
Az alga bizonyos fajtái ellen jók a szívó harcsák de a fehéres vízen nem sokat segítenek. Azon csak a megfelelõ szûrés tud segíteni. Én egyszer beledöntöttem majd negyed doboz tápot 4-5 óra alatt eltûntették a halak de utána eléggé zavaros lett a víz de a szûrõm ezt megoldotta egy éjszaka alatt, persze azért utána cseréltem is vizet.
Szerintem elszaporodtak nálad az infuzóriák, nálunk is ez volt mikor elõször töltöttük fel az akváriumot. Ez attól is lehet, hogy túl sok vizet cseréltél, vagy rossz volt a csapvíz minõsége. Pár nap alatt le kell, hogy tisztuljon, viszont a zöldülés az alga. Túl sok fény éri az akváriumod, nincs ablak közelében, ahol egész nap éri természetes fény? Vagy nem világítasz túl sok órát egy nap? Vegyél pár db törpe szívóharcsát, ezek kitakarítják 2-3 hét alatt. Ancit ajánlanám inkább, de azoknak kicsi ez az akvárium. Szóval marad a törpe szívóharcsa.
És mennyi idõs az aki?
Ha magától letisztult, akkor csak klóros lehetett, vagy felkeveredett a talaj.Ha megnõ ( kb 12-15cm ) igényli a 100literes akváriumot ebben egy pár megfér.Csõszerû bújók feltétlenül kellenek nekik.Ha jól érzik magukat, kicsikre is számíthatsz.Ha társas medencében 1db lenne, akkor is kb 100literes kellene.Elél kisebben is, de ott már zavarná a többi halakat ha megnõ, fõleg etetéskor.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!