Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd kiscica (6 db)

A kiscica mikor kezd el járni?

Nekem egy kiscicám van félig ki van nyitva a szeme de még nem jár!

Legjobb válasz: http://www.haziallat.hu/macska/orokbefogadas-vasarlas/kismac..

hát már kiskorában elkezd játszani..
A macskák felnõtt korukban is 16-20 órát szeretnek aludni naponta, kölyökként pedig szinte csak esznek és alszanak. Késõbb majd egyre biztosabb lesz a mozgása, érdeklõdni kezd a környezete iránt, elkezd csatangolni, és jó pár hét eltelik, mire a vadászatot kezdené gyakorolni a testvéreivel..
A kisállatok rengeteget alszanak, az pedig egyénenként változhat, hogy mikor kezdenek aktívkodni. Egy 4 hetes cica még elég kicsi, neki elsõsorban nõnie és fejlõdnie kell, úgyhogy nincs semmi baj, ha a napjait az evés-alvás-kakálás háromszögben éli le :)
Egy kiscica kb. 6-7 hetesen korától játszik legalábbis az enyém akkor kezdett.Igen normális, hogy 4 hetesen még olyan sokat alszik még nagyon pici!
Szerintem is 6-7 hetesen már kergetõzni fog, majd meglátod!


Mikor kezd a kiscica önállóan wc-zni?

most 4 hetes a kiscicám,még nem láttam h wc-zett volna egyedül.már mászik,felfedez stb.tudom,h az anyacica mosdatása váltja ki az ingert a kicsiknél,de ez meddig tart?mikor lesz ebben önálló,s hogyan kezdjem el szobatisztaságra nevelni?KÖSZI MINDENKINEK!

Legjobb válasz: Én is 4 hetesen kaptam a cicámat (bár ez túl korai..), 2 napig csak cicatejet kapott fecskendõbõl, addig még nem is kakilt, csak pisilt (ahova éppen sikerült). 3. nap már adtam neki junior szószos kaját, rögtön elkezdte enni. Evés után puha nedves ronggyal masszíroztam egy kicsit a pociját és a fenekét. Amikor láttam, hogy a földön helyet keres (szaglászik, kapirgál) egyszerûen rátettem az alomra. Egy-két ilyen alkalom után már magától ment az almostálba, pedig még alig tudott belemászni a kis picur. Egy-két baleset persze még elõfordult, de ettõl eltekintve nagyon gyorsan megtanulta.

Én is 4 hetesen kaptam a cicámat (bár ez túl korai..), 2 napig csak cicatejet kapott fecskendõbõl, addig még nem is kakilt, csak pisilt (ahova éppen sikerült). 3. nap már adtam neki junior szószos kaját, rögtön elkezdte enni. Evés után puha nedves ronggyal masszíroztam egy kicsit a pociját és a fenekét. Amikor láttam, hogy a földön helyet keres (szaglászik, kapirgál) egyszerûen rátettem az alomra. Egy-két ilyen alkalom után már magától ment az almostálba, pedig még alig tudott belemászni a kis picur. Egy-két baleset persze még elõfordult, de ettõl eltekintve nagyon gyorsan megtanulta.
A kérdező hozzászólása: bocsi, némi félreértés!nekem az anyacicámmal van a kicsi, nem elhoztam v ilyesmi.nem is adnám 10hetes kora elött oda az uj gazdinak.tehát még az anyja látja el...csak nem tom meddig...vagy erre az anyacica neveli át vagy nekem kell?azért köszi
Nem kell tenned semmit, megoldják õk:-) Én 8 hetesen kaptam a cicám, és elsõ alkalom után már tudta használni az almot. Hidd el, a természet megoldja:-)
Hehe, én két-három hetesen beleraktam az alomba, amikor láttam, hogy baja van. :) Kb. ötször akkora volt az alom, mint a macska, vicces helyzet volt, de beleürített. Megoldják maguktól is. A felnõtt macskáim is belementek maguktól az alomba, pedig elõtte nem volt bennt és hozzászoktak. Arra vigyázz, hogy virágföldbe ne ürítsen a cica, mert akkor odaszokik. :D Meg azért ha látod hogy kakilnia kéne vagy ilyen akkor rakd bele az alomba.
Ha az anyjával van, akkor tõle fogja megtanulni, mert a picik utánozzák az anyjukat. Úgyhogy ebben az esetben elvileg nincs tennivalód.
Nem, ne bántsd õket. Gonosz vagy :(
Miért vennéd el tõle a kicsiket? A macskafélék (akár kis házikedvencek, akár oroszlánok, stb. stb. nagyobbacska macskák) ösztönbõl költöztetik a kicsiket esetenként mindig más és más helyre. Ugyanis a kicsik "bent végzik el a dolgukat", ami miatt elég hamar erõs illatok lesznek, elkerülendõ, hogy ragadozók rájuk találjanak, viszik a kicsiket újabb helyre. Ez van az ösztönükbe kódolva! Majd amikor a mama-cica elég nagynak ítéli a kicsiket, elõhozza õket és megmutatja nektek! Addig nem árt, ha kilesed, hova bújtatja õket, hogy tudd figyelni, de ne bántsd, ha a mama-cica szépen ellátja a kicsiket!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok gonosz csak én imádok a macskákat fõleg a kiscicákat és én szeretem a kezembe fogni õket+ simogatni és az anyuk már párszor elvitte félti tõlem! és csak jót akarok nekik!
A kérdező hozzászólása: tudom hogy hova vitte mert amikor felfialt a padlásra utána elvitte a csirkeóli padlásra és onnan vettük le és leraktuk õket kosárba mindig ezt csináljuk de az anya macska az nagyon hülye sose szerette az embereket csak ha ugy szolnak hozzá ugyhogy várok még egy picit hát ha enged de most meg a mûhelybe vette be ahol éles dolgok vannak és félek h a kiscicáknak vmi baja lesz!

Szerencsétlen módon megharapott egy kóbor kiscica, több helyen kivérzett a kezem. Milyen esélye lehet egy toxoplazmás fertőződésnek? Mit tegyek? 22 hetes kismama vagyok.

Tudom, hogy jellemz?en nem így lehet elkapni, mégis nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Szólj a dokidnak és kérj mielõbbi vérvizsgálatot!! Addig is nyugi!! Minden jót, 20 hetes kismami

Szólj a dokidnak és kérj mielõbbi vérvizsgálatot!! Addig is nyugi!! Minden jót, 20 hetes kismami
midenképp doki! Perszehogy nem jellemzõen lehet így elkapni, de kit harap meg a kóbor macska??-nincs adat! Ha lenne adat, gondolhatod, hogy tudnánk..A macska nyála simán bejuthatott, fõleg ha vérzett a kezed, ez pedig nem sok különbség, minthogy a székletével érintkezel. Azért maradj nyugodt mindenépp és kerüld a kóbormacskát, most elég õket messzirõl sajnálni.
Nem a toxo miatt, hanemm as fertozesek miatt keresd fel az orvosod, a nyalaban nincs toxoplazma gondii, de egyeb fertozesek forrasa lehet. Menj orvosohoz, minden jot, es ne felj!
Minden képpen doki! A macska harapása veszélyesebb a kutyánál, mert a macska félig háziállat és félig még vadállat. Élõ állat is a tápláléka közé tartozik és a nyers hús is. A nyálában sok a baktérium. Engem is harapott meg a sajátom, akkor mondta a doki ezeket, de mivel az enyém csak lakásban lakott így egészen más volt a helyzet. Azt mondta, ha rendes udvari cica lett volna akkor amit leírtam az fenn áll. Ja és én nem voltam terhes sem. Nem ijesztgetni akartalak, csak tájékoztatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!