Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd igazán (48 db)

A magzatvíz elfolyása után mennyi idő múlva kezd el jönni a fájás, és mikor kezdek igazán majd vérezni?

Legjobb válasz: Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.

Hogy a magzatvíz elfolyása után mikor kezdõdnek a fájások, az egyénileg változó. Van, akinek el sem folyik, hanem elõször a fájások jelentkeznek. Van, akinek a víz elfolyása után perceken belül (én így voltam), és van, akinek csak órák múlva. Vérezni meg igazán azután fogsz, hogy megszületett a baba.
Igen, ez egyéni. Nekem mindkét gyereknél elfolyt a víz és egyáltalán nem jöttek fájások. Nem kell aggódni ilyenkor sem, oxitocin injekcióval beindítják és még gyorsabb is lehet a szülés (nálam a második két óra volt). Vérezni pedig nem feltétlenül kezd el. Mindenesetre már szivárgó magzatvízzel is be kell menni a kórházba, ha meg zubogva elfolyik, sürgõsen! Nagy a fertõzésveszély.
SZia! Nekem fél órával a magzatvíz teljes elfolyása után jöttek a fájások és azonnal 6 percesek voltak. A szülésznõ azt mondta ha 10 perces fájásokat érzek akkor menjek vissza mivel még csak a magzatvíz folyt el és nem is voltam kitágulva annyira. Nekem ennek ellenére azonnal 6 percesek voltak és 1 óra alatt eljutottam a 3 perces fájásokig. Ez volt nálam. Vér rengeteg volt nálam de persze csak a szülés után. De ez is változó. Ja a magzatvíz pedig 45 percen keresztül folyt.
(Csak találgatás) Nem lehet, hogy mostanában többet stresszelsz, netalán túlhajszolod magad?
Mindenképpen idegi probléma lehet az oka. Azért annyira nem tûnik kicsi gondnak, hogy egy háziorvosi látogatást meg ne érne!
Mindenképpen menj orvoshoz. Igazán nem telik semmibe, és legalább megnyugszol. Lehet csak a stressz, de sok minden okozhatja.
Hogy étkezel? Nem fáradsz le a suliban nagyon nap mint nap? Próbáld ki a búzafûlevet, nagyon áldott dolog!
nem eszel véletlenül embert? mert akkor remeg a kezed

A lányom most lesz 16 hónapos és csak egy-két szót használ. Mikor kezd el igazán beszélgetni? A baj csak az, hogy mindent megért, de csak mutogat és hümmög. Ez a hümmögés meg elég fura.

Legjobb válasz: Nekem az jött be, hogy amikor húzta a kezem, hogy menjek, addig nem mentem, amíg nem modta, hogy gyere. (nyilván már tudta mondani valamennyire, vagy legalábbis a hangúly jó volt), így van ez a kéremmel is, akkor kapja meg, ha mondja, hogy "kéjem". Õ most 21 hós, de már nagyon sok mindent mod hónapok óta. Most a két szavas mondatoknál tartunk. "apa elment, kutya ugat, baba alszik, stb" Szerintem nálatok is hamar be fog indulni, bár ezt így elõre nem lehet megmondani.

Nekem az jött be, hogy amikor húzta a kezem, hogy menjek, addig nem mentem, amíg nem modta, hogy gyere. (nyilván már tudta mondani valamennyire, vagy legalábbis a hangúly jó volt), így van ez a kéremmel is, akkor kapja meg, ha mondja, hogy "kéjem". Õ most 21 hós, de már nagyon sok mindent mod hónapok óta. Most a két szavas mondatoknál tartunk. "apa elment, kutya ugat, baba alszik, stb" Szerintem nálatok is hamar be fog indulni, bár ezt így elõre nem lehet megmondani.
Az enyém is hümmögött meg mutogatott ennyi idõsen. Két és fél évesen kezdett rendesen beszélni, de akkor nagyon gyorsan belejött. Amikor még két évesen sem beszélt, kezdtem aggódni. Akkor logopédus azt javasolta, hogy sokat hintáztassam, ez fejleszti az idegrendszerét, a beszédközpontját. Nem tudom, hogy ez segített-e, de tényleg elkezdett utána nagyon hamar beszélni.
Az én fiam 26 hós és még csak szavakat mond!De mindent megért és megértet mindenkivel.Talán az elmúlt napokban egyre jobban és több szót mond utánunk és próbálgat új szavakat!Egyáltalán nincs elkésve a gyerkõcöd!Minden gyerek más ütemben fejlõdik, mindegyik másban "jobb"mint a társai.Az én fiam pl:már szobatiszta, már éjjelre is.Valakié még 4 évesen is bepisil -bekakil.
az én kislányom 18 hós és még õ se tud csak pár szót (anya, apa, nagyi, palcsi, reni, erik, kell, ad-ide) meg nagyon sokat motyog, halandzsázik, szóval mintha egy kis kínai baba volna olyan értelmetlenül beszél.szóval ne aggódj!én se teszem majd elkezd valamikor beszélni.én is sokat beszélek neki egész nap és meg is ért mindent(amit meg akar hallani, mert már most nagyon rafinált, van amit direkt nem ért).én inkább a bilizés miatt aggódom mert még nem akar a bilibe pisilni, kakilni.
szia, az enyém 19 hónapos, és ugyanígy vagyunk. Komolyan mondom neked hogy néha az az érzésem, hogy már simán tudná mondani, ha akarná, de sztem õ az a típus, aki akkor fog beszélni, amikor már szép kerek összetett mondatokat fog tudni mondani, addig meg gyûjti az infót. :) egy percet sem aggódom, mert szinte mindent megért, többek közt pl. viszonyszavakat is, ami még jóval késõbb követelmény csak, és ez csak egy példa volt. én is sokat dumálok hozzá , sztem nem ettõl függ, mikor kezdenek beszélni.
A kérdező hozzászólása: Egészen azóta beszélek, hozzá amióta hazajöttünk a kórházból, figyeli is erõsen mivel nagy duma gép vagyok.
Jól csinálod, mindig mondd neki, ami történik, aztán egyszer csak majd be nem áll a szája.
Nem szabad frusztrálni azzal, h úgy csinálsz mintha nem értenéd meg, mert így indul a beszéd, h elõször megtanulja magát a kölcsönös kommunikációt.Semmirõl nincs lekésve, majd ha egy év múlva is itt tart, akkor kezdj aggódni.Szinte minden gyerek így kezdi, h mutogat és ki mit csinál mellé, van aki ööööözik, van aki morog, van aki hümmög.Az égvilágon semmi baj nincs ezzel. Enyémek 2 évesen kezdtek szavakat mondani, de ma már gyõzzem hallgatni, hatalmas szókinccsel és nagyon szépen beszélnek.:)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom mi lesz. Mert amikor hümmög akkor mindig rászólok és mondom neki a szituációtól függõen : gyere, kérem stb.
Szia! Az én fiam 15 hós. Max az anya, esetleg apa, a mama, a hinta (ezesetben becézni is szokta, akkor azt mondja: inka ainta =hinta palinta), esetleg a kössz. A fiam az a lassan de biztosan tipus, én egyelõre cseppet sem aggódom. Persze az jó, ha mondatod vele, hogy kérek, gyere... Erõltetni viszont szerintem se erõltesd. Egyébként természetes, hogy hümmög mellé. Ezzel sincs baj, ettõl nem debil a gyerek, csak így fejezi ki magát. Hamarosan menni fog neki szavakban is, addig is gyakoroljatok és légy picit türelemmel. Aztán pár év és azt kívánod, bárcsak befogná egy kicsit! :D


Mikor kezd el úgy igazán nőni a pocakom? 23 hetes 3 napos vagyok, de még nem nagyon növöget.

Már látszik, hogy pocakos vagyok, de azt hittem, gyorsabban fog n?ni a hasam... másfél hónap alatt két centi... nekem olyan kevésnek t?nik... vagy csak türelmetlen vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Milyen magas vagy? Magasabb lányoknak késõbb kezd el nõni, én pici vagyok (158 cm) és ezért látszik jobban (97 cm). Amúgy nekem egy hétrõl a másikra nõtt, van amikor megállt egy kicsit! Boldog Babavárást! 23 hetes kismama

Szia! Milyen magas vagy? Magasabb lányoknak késõbb kezd el nõni, én pici vagyok (158 cm) és ezért látszik jobban (97 cm). Amúgy nekem egy hétrõl a másikra nõtt, van amikor megállt egy kicsit! Boldog Babavárást! 23 hetes kismama
A 28.héttõl rohamosan megindul, ált.az utolsó 2 hónapban nõl a baba a legjobban. Légy türelmes.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok túl magas, 153 cm. Én 97 cm-rõl indultam, és most 102-103.
Ez teljesen alkatfüggõ. Aki alacsonyabb/vékonyabb, annál hamarabb fog látszani. Én 172 cm vagyok és mikor bementem szülni, a felvételkor azt kérdezte az orvos, hogy: - Hányadik hónap? 6? ... Szóval vannak, akiknek alkati adottságból kevésbé feltûnõ, mert mondjuk széles a csípõje és a medencerészben jobban elfér a baba.
Én holnap töltöm be a 27. hetet és ha nagyon akarom el tudomúgy takarni h ne lehessen látni.Mondjuk én magas is vagyok meg kövér is. Persze az is lehet h csak Te nem látod magadon ahogy én sem és csak a párom meg a környezetem mondjah h két mell vagyok meg egy nagy has.:) ))))
Azt olvastam valahol, hogy aki szereti a pocakot, annak elõbb látszik meg...Ezek szerint ez sem igaz :) , mert úgy tûnik, te éppenhogy szeretnéd, hogy látszódjon. Nekem nagyon hamar látszott, én már a 12. héten láttam változást, és általában a 6. hónaptól azt kérdezgetik, mikor szülök már. Alapból 54 kilós és 170 centis vagyok, de eddigi 2 és mostani terhességem alatt is feljön a 15 kg, ebbõl 10 biztos pocak :) . Én szeretem, hogy nagy szokott lenni, de pl anyu mindig elmondja, hogy róla sem akarták elhinni, hogy szülni ment, amikor bezuhant a kórházba. Szóval valaki nagyon büszke lenne arra, hogy nem nagyon nõ a pocakja, szerencsére a baba egészsége nem ettõl függ. Én is úgy tudom, hogy ezután kezd úgy igazán beindulni a növekedés, de ruhákkal is lehet hangsúlyozni-takargatni a pocit, bár én a takargatásról nem sokat tudok. Könnyû terhességet!

Hany hetesen kezd igazan noni a pocak? En holnap leszek pontosan kilenc hetes. De meg nem vettem eszre hogy kezdene noni a pocakom. Mikor kezd?

Legjobb válasz: Szia!én most vagyok a 13.-hétben,s a körülöttem lévö családtagok,párom,akik tudják a babót,ök mondták már hogy látszik,szerintem is,de én máshogy látom biztos,de amugy még senki más nemszolt,hogy esetleg híztam vagy egyéb..... Üdv. 13heteske M

Szia!én most vagyok a 13.-hétben, s a körülöttem lévö családtagok, párom, akik tudják a babót, ök mondták már hogy látszik, szerintem is, de én máshogy látom biztos, de amugy még senki más nemszolt, hogy esetleg híztam vagy egyéb..... Üdv. 13heteske M
nekem a 15-ik héten nõtt ugrásszerûen, most 16 hetes vagyok és egyértelmûen látszik, hogy babapocak :D az sem mindegy, hogy milyen ruhákat hordasz - ha mell alatt húzott kis tunikákat, az jobban kiemeli a pocit, a bõ felsõk leplezik
Nekem az elsõ tehességemet még 6 hónaposan sem lehetett látni rajtam, most 16 hetes vagyok és azért már látszik egy kis poci, nem tudnám letagadni.Változó. A te babád nem nagyobb egy szilva súlyánál most.A méhed kb.akkora, mint egy alma.
nekem a 20.hetig semmi nem latszott...most hirtelen beindult noni...
Kilenc hetesen akkora a baba mint egy nagyobb babszem, kb.egy honap mulva fog egy picit latszani.Ha teltebb vagy akkor meg kesobb.Alkattol is fugg.

Mikor kezd már igazán növekedni a pocakom?

ma töltöttem be a 23. hetet és tök pici hasam van. szeretnék már én is gömbölyödni. Mindenhol csak azt hallom, (mikor megkérdezik, hogy mennyi id?s terhes vagyok), hogy milyen pici a pocim. Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Legjobb válasz: Szia! Ez mindenkinél változó, én 20 hetes vagyok, és a hétvégén kaptam az elsõ leszólítást, hogy hányadik hónapban vagyok? :) És kezd csökkenni a használható ruháim száma... De van, akinek még a 6-7. hónapban sem nagy a hasa... Ha minden rendben van, akkor szerintem ne aggódj miatta, amíg elfér a babó, addig nem fog nagyon látszani. A többiek majd írnak okosakat is. :) Boldog babavárást! :)

Szia! Ez mindenkinél változó, én 20 hetes vagyok, és a hétvégén kaptam az elsõ leszólítást, hogy hányadik hónapban vagyok? :) És kezd csökkenni a használható ruháim száma... De van, akinek még a 6-7. hónapban sem nagy a hasa... Ha minden rendben van, akkor szerintem ne aggódj miatta, amíg elfér a babó, addig nem fog nagyon látszani. A többiek majd írnak okosakat is. :) Boldog babavárást! :)
Ne izgulj. Rövid idõn belül úgy elkezd majd nõni a hasad, hogy nem gyõzöd majd nézni, hogy "jesszus mennyit nõtt!". Viszont mivel nagyon hirtelen fog nõni mindenképpen kenegesd olajjal, nehogy szétrepedjen majd. 15+5 heteske
A kérdező hozzászólása: köszi
:) 28. vagyok de ha lemegyek sétálni mindenki azt kérdi szülni megyek e Egyéni kinek hogy kezd el nõni, és mekkorára nõ!
A Te cipõdben jártam én is!!! :) Hirtelen kerekedtem ki! 24-25-dik héten kezdett rohamosan nõni! Rövidesen Te is átélheted! Boldog babóvárást! 32 hetes kismami
Szia!22 hetesen még senki észre sem vette rajtam a terhességet."3 hetesen kezdett nõlni, de akkor hirtelen.4 hét alatt feljött 3 kiló és az már meglátszott.Hamarosan szép gömbölyû leszel.Légy büszke a pici pocidra.Így talán kissebb az esélyed a csikosodásra.Én az miatt örültem neki a legjobban.Picúrral minden rendben akkor ez csak jó.

Lassan betöltöm a 17 hetemet és nincs még semmi pocakom! Mikor kezd látványosan nőni? Igaz van némi súlyfeleslegem.

Legjobb válasz: ha alapból van egy kis hasad, akkor a 20. elõtt ne nagyon számíts igazi terheshasra

ha alapból van egy kis hasad, akkor a 20. elõtt ne nagyon számíts igazi terheshasra
Nekem is volt feleslegem és igazán látványosan a 32. hét után nõtt meg, úgy, h már ismeretlenek is észrevették.
Rajtam nulla felesleg volt, sot, kifejezetten izmos testalkatom volt, teljesen lapos has. Az elso babaval a 25. het utan kezdett noni a pocakom, a masodik babaval a 22. het utan, de akkor sem igazan vettek meg eszre. A masodik babat mi a csaladban (tehat a szuleinknek is) csak 17. heten mondtuk el es nem vette eszre rajtam senki sem addig. Ne izgulj, nem baj az, ha nem no hamar es nagyra. (Nagy esellyel meguszod a striakat es szules utan nem lesz nagy gondod vele.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Csak akkor látszik picit, ha hanyatt fekszem és van ici-pici dombocska!:) )De néha már érzem mozogni és ez már magába megnyugtató!! :) ) Csak hogy hogyan fér el odabent.... :) ))??
Statisztikát készítesz?
Mindig van orgazmusom aktus során, van, hogy többször is, mind hüvelyi, mind pedig csiklóorgazmus is van nálam. Mikor hogy jön össze. Egyébként nálam az a biztos, mikor szex közben ingerlem a csiklómat is. Vagy ha adott minden, hangulat, körülmény, elõjáték, megfelelõ póz, akkor meg simán megy a hüvelyi orgazmus is.
egy kó partnet kell aki tudja mi kell neked és mindig élvezni fogod :-D :-D :-* :-D

Mikor kezd el a baba "simisimizni" úgy igazán?

11 hónapos a kislányom és most még ütögeti az arcom. Mutatom olyankor neki, hogy simisimi, de kinek mikor kezdett el a babája finomabban, simiz?sebben nyúlni anyához,apához?

Legjobb válasz: Mikor kezdett már pontossan nem emlékszem de 16hónapos kislányom már simogat,ölel,puszil,krémez stb.!! Viszont csíp és harap is 1000-rel!!!

Mikor kezdett már pontossan nem emlékszem de 16hónapos kislányom már simogat, ölel, puszil, krémez stb.!! Viszont csíp és harap is 1000-rel!!!
Szia! Nálunk olyan 13-14 hónapos kora körül kezdett el finoman simogatni. Szerencsére minket a harapós, csípõs korszak (még) elkerült. 16 hónapos kislány anyukája
14 hós a fiam, most kezdte nem rég.De emelett õ is harap:)
Igaz én még nem vagyok anyuka(amit már nagyon szeretnék pedig), de a keresztfiam szokott simizni és olyan jól esik mert amikor meglát roha hozzám felveszem és kétkézzel simogat és csak nekem csinálja ezt. Õ most múlt 2 éves. Imádom :-)

Kismamák kb. hány hétig tart a kellemetlen puffadás és mikor kezd nõni az igazi terhespocak?

Inkább estére puffad fel a hasam - reggel kisebb, de látszik:-)viszont a hányinger még mindig iszonyúan keseríti a napjaimat...12 hkm

Legjobb válasz: 15hètig puffadtam hasam csak a 19-20 hèten kezdett nõni de akkor hirtelen...

15hètig puffadtam hasam csak a 19-20 hèten kezdett nõni de akkor hirtelen...
Nekem 15 hetesen kezdett nõni :)
ez nagyon egyén függõ. van akinek nincs puffadás van akinek meg már pár hetesen is van pocak. van akinek meg csak a 20 hét után kezd látszódni mintha másnak akkor meg már nagy pocakja van. Azért a legtöbb kismamának a 14-15. hét körül már látszik hogy babás.
Nekem 13.het korul mult el a puffadas es most a 16.heten kezdett noni a hasam.Mondjuk en rettento vekony voltam.
nekem 14-15 hétig puffadt, utána nõtt, 17-18 hetesre lett látváyos a mérete :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!