Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd fogni egy baba (2 db)

Mikor kezd el fogni egy baba?

Legjobb válasz: Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.

Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.
Elõször a kezeit veszi észre, majd azt, hogy rácsap véletlenül egy zörgõ tárgyra, és ha a kettõt összekapcsolja, akkor már nyúlni is fog érte. Meg kell tanulnia "bemérni" a keze, és a tárgy közötti távolságot, hogy meg is tudja fogni. Sokat kell gyakorolnia... Kb. 3 hónapos kor körül kezdenek nyúlni tárgyakért, de mire teljesen biztosan mindent meg tudnak fogni, eltelik még egy két hónap...

EGy baba mikorra tudja pontosan oda tenni a kezét ahova akarja? Szval mikor tud rendesen fogni?

Legjobb válasz: egyáltalán nincsen lemaradva! 6-7 hós lesz mire azt fogod látni, hogy tudatosan fog valamit, tudatosan átveszi egyik kezébõl a másikba. a fiam 6 és fél hós, és még mindig nem teljesen ura a kezecskéinek. fogni tudatosan fog már úgy látom, de pl a simogatás még nem megy neki. csapkod, karmol, minden szorítani akar:-) az enyém pl a cumisüveget megfogja, beemeli a szájába, és egybõl ki is kapja onnan. nem tudom, mikor fog ez elmúlni nála, elõbb utóbb majd megtanulja:-) Sok játékot adogass a kezébe, illetve amikor a kezecskéit nézegeti, nyitogatja az ujjait, akkor hagyd "magára",hadd ismerje meg magát, mert akkor tanul a legtöbbet, mikor azt vizsgálgatja:-)

egyáltalán nincsen lemaradva! 6-7 hós lesz mire azt fogod látni, hogy tudatosan fog valamit, tudatosan átveszi egyik kezébõl a másikba. a fiam 6 és fél hós, és még mindig nem teljesen ura a kezecskéinek. fogni tudatosan fog már úgy látom, de pl a simogatás még nem megy neki. csapkod, karmol, minden szorítani akar:-) az enyém pl a cumisüveget megfogja, beemeli a szájába, és egybõl ki is kapja onnan. nem tudom, mikor fog ez elmúlni nála, elõbb utóbb majd megtanulja:-) Sok játékot adogass a kezébe, illetve amikor a kezecskéit nézegeti, nyitogatja az ujjait, akkor hagyd "magára", hadd ismerje meg magát, mert akkor tanul a legtöbbet, mikor azt vizsgálgatja:-)
Az enyém 4, 5 hós volt amikor tudatosan megfogta a dolgait.
KB 4-5-6 HÓNAPOS KORBAN, DE MINDEN BABÓ MÁS!
A kérdező hozzászólása: az enyém négy hós múlt és a cumisüveget tartja de pl ha egy játékot tartok fölé még nem tudja hogy mekkora a távolság, azt még nem érzi, csak hogy hova nyúljon, de hogy milyen messzire azt nem . persze tudom nincs lemaradva csak érdeklõdtem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!