Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd fogni egy (5 db)

Mikor kezd el fogni egy baba?

Legjobb válasz: Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.

Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.
Elõször a kezeit veszi észre, majd azt, hogy rácsap véletlenül egy zörgõ tárgyra, és ha a kettõt összekapcsolja, akkor már nyúlni is fog érte. Meg kell tanulnia "bemérni" a keze, és a tárgy közötti távolságot, hogy meg is tudja fogni. Sokat kell gyakorolnia... Kb. 3 hónapos kor körül kezdenek nyúlni tárgyakért, de mire teljesen biztosan mindent meg tudnak fogni, eltelik még egy két hónap...

Mit jelent az pontosan, hogy kemény kézzel kell fogni egy kutyát? Hogyan kell nevelni az ilyen fajtákat?

Legjobb válasz: Kemény kézzel fogni,irányítani valamit, azt jelenti hogy szigorúan neveled,ez véletlenül SEM azt jelenit hogy ütöd-vered ahogy bírod,hanem hogy érezze hogy ebben a kapcsolatban te vagy az elsõrendû tag, a kutya neked alárendelted.Gondolom ez egy nagytestû kutya,talán harci.. fõleg ezeknél fontos ez a fajta nevelési módszer,ugyanis ha kis-,(fõleg)középkorába sok mindent megengedsz neki pl. hogy elég erõsen harapdáljon,felugráljon a vendégekre akkor késõbb már lehetetlen lesz belõle kinevelni, mert ugye senki se szeretne egy olyan kutyát akinek nem tudja irányítani a viselkedését.

Kemény kézzel fogni, irányítani valamit, azt jelenti hogy szigorúan neveled, ez véletlenül SEM azt jelenit hogy ütöd-vered ahogy bírod, hanem hogy érezze hogy ebben a kapcsolatban te vagy az elsõrendû tag, a kutya neked alárendelted.Gondolom ez egy nagytestû kutya, talán harci.. fõleg ezeknél fontos ez a fajta nevelési módszer, ugyanis ha kis-, (fõleg)középkorába sok mindent megengedsz neki pl. hogy elég erõsen harapdáljon, felugráljon a vendégekre akkor késõbb már lehetetlen lesz belõle kinevelni, mert ugye senki se szeretne egy olyan kutyát akinek nem tudja irányítani a viselkedését.
Ne hagyd hogy a fejedre nõjön!
Az ilyen fajtákat (pl. õrzõ-védõk) nem ajánlom bárkinek csak aki jellemébõl adódóan domináns, és temperamentumos. A kemény kezû nevelés mellett a legfontosabb hogy a kutya tisztelje a gazdit, és ez nem megy csak ha alapból olyan a természete!
A szó szoros értelmében meg kell fogni a kutyát!Nem szabad elkényeztetni, a saját akaratunkat rá kell kényszerítenünk, nem szabad, hogy õ gondolja magát az "alfahímnek".Ez lehet, hogy most még nem látszik a kutyuson, de késõbb nagyon pofátlan lesz, és öreg korban sokkal nehezebb megnevelni.Esetleg megéri beíratni egy kutyasuliba is, hogy egy kis modort tanuljon.A harci kutyák például nagyon makacsok, én már csak tudom, nekem egy pitbullal voltak némi önfejûségi problémáim.:) Remélem, segítettem!

Ha már elég egyik kezét fogni a babának kb mikor várható hogy egyedül megy?

Tudom hogy minden baba más,de kiváncsi vagyok kinél mennyi id? kellett ahoz hogy egyedül is menni tudjon

Legjobb válasz: Az én kisfiamat 5 hónapig vezetgettem, mire önállóan is eltipegett.

Az én kisfiamat 5 hónapig vezetgettem, mire önállóan is eltipegett.


EGy baba mikorra tudja pontosan oda tenni a kezét ahova akarja? Szval mikor tud rendesen fogni?

Legjobb válasz: egyáltalán nincsen lemaradva! 6-7 hós lesz mire azt fogod látni, hogy tudatosan fog valamit, tudatosan átveszi egyik kezébõl a másikba. a fiam 6 és fél hós, és még mindig nem teljesen ura a kezecskéinek. fogni tudatosan fog már úgy látom, de pl a simogatás még nem megy neki. csapkod, karmol, minden szorítani akar:-) az enyém pl a cumisüveget megfogja, beemeli a szájába, és egybõl ki is kapja onnan. nem tudom, mikor fog ez elmúlni nála, elõbb utóbb majd megtanulja:-) Sok játékot adogass a kezébe, illetve amikor a kezecskéit nézegeti, nyitogatja az ujjait, akkor hagyd "magára",hadd ismerje meg magát, mert akkor tanul a legtöbbet, mikor azt vizsgálgatja:-)

egyáltalán nincsen lemaradva! 6-7 hós lesz mire azt fogod látni, hogy tudatosan fog valamit, tudatosan átveszi egyik kezébõl a másikba. a fiam 6 és fél hós, és még mindig nem teljesen ura a kezecskéinek. fogni tudatosan fog már úgy látom, de pl a simogatás még nem megy neki. csapkod, karmol, minden szorítani akar:-) az enyém pl a cumisüveget megfogja, beemeli a szájába, és egybõl ki is kapja onnan. nem tudom, mikor fog ez elmúlni nála, elõbb utóbb majd megtanulja:-) Sok játékot adogass a kezébe, illetve amikor a kezecskéit nézegeti, nyitogatja az ujjait, akkor hagyd "magára", hadd ismerje meg magát, mert akkor tanul a legtöbbet, mikor azt vizsgálgatja:-)
Az enyém 4, 5 hós volt amikor tudatosan megfogta a dolgait.
KB 4-5-6 HÓNAPOS KORBAN, DE MINDEN BABÓ MÁS!
A kérdező hozzászólása: az enyém négy hós múlt és a cumisüveget tartja de pl ha egy játékot tartok fölé még nem tudja hogy mekkora a távolság, azt még nem érzi, csak hogy hova nyúljon, de hogy milyen messzire azt nem . persze tudom nincs lemaradva csak érdeklõdtem

Ha van egy lány, és hogyha rá gondolok, azt érzem hogy most kell nekem, meg akarom fogni a kezét és soha el nem engedni. Ez minek a jele?

Igazából, kissé gyerekesen hangzik, pedig már nem vagyok gyerek. Max agyilag :) De nem mindig vágyom rá, hogy úgy néha. Pl szombatonként, amikor tudom hogy máshol van, mással bulizik, mert másik városba tanul. Néha találkozunk, alig beszéltünk még, de már puszizkodtunk, meg kedves, sokat mosolyog rám. Néha viszont flegma, de akármilyen rossz is néha, úgy érzem akarom, de nemtom megmondani miért :D

Legjobb válasz: Szerelmes vagy.

Szerelmes vagy.
elrabolta a szivedet..
Szerelmes vagy...egyértelmû... ;)
A kérdező hozzászólása: ez biztos? :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!