Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd fogni (15 db)

Mikor kezd el fogni egy baba?

Legjobb válasz: Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.

Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.
Elõször a kezeit veszi észre, majd azt, hogy rácsap véletlenül egy zörgõ tárgyra, és ha a kettõt összekapcsolja, akkor már nyúlni is fog érte. Meg kell tanulnia "bemérni" a keze, és a tárgy közötti távolságot, hogy meg is tudja fogni. Sokat kell gyakorolnia... Kb. 3 hónapos kor körül kezdenek nyúlni tárgyakért, de mire teljesen biztosan mindent meg tudnak fogni, eltelik még egy két hónap...

Mikor ismeri fel a kezét a pici először? Mikor kezd el fogni? Mikor fog átfordulni hátáról a hasára és vissza?

Legjobb válasz: Az én babám 14 hetes, kb 3 hete fogja meg a könnyû dolgokat, adj a kezébe zsebkendõt azt nagyon szereti a picim, már ügyesen a szájához veszi. Az átforduláshoz kell még segítség, tegnap már a pici lábát is megfogta. Segíts neki, gyakoroljatok, de nem vagytok elkésve, hihetetlenül gyorsan változnak és nap mint nap új dolgokat csinálnak.

Az én babám 14 hetes, kb 3 hete fogja meg a könnyû dolgokat, adj a kezébe zsebkendõt azt nagyon szereti a picim, már ügyesen a szájához veszi. Az átforduláshoz kell még segítség, tegnap már a pici lábát is megfogta. Segíts neki, gyakoroljatok, de nem vagytok elkésve, hihetetlenül gyorsan változnak és nap mint nap új dolgokat csinálnak.
Minden gyerek más. Nekem a lányom 7 hónaposan forgott és 9 hónaposan kezdett mászni, a kisfiam 5 hónaposan már forgott és kúszott. 6 hónaposan kezdett mászni, most 7 hónapos és állandóan feláll mindenhol. Majd szépen csinálni fog mindent a maga idejében.

Ha már elég egyik kezét fogni a babának kb mikor várható hogy egyedül megy?

Tudom hogy minden baba más,de kiváncsi vagyok kinél mennyi id? kellett ahoz hogy egyedül is menni tudjon

Legjobb válasz: Az én kisfiamat 5 hónapig vezetgettem, mire önállóan is eltipegett.

Az én kisfiamat 5 hónapig vezetgettem, mire önállóan is eltipegett.


attól függ, hány éves vagy.
A kérdező hozzászólása: 15
Csókolommal köszönnék a helyedben. Kezet csak akkor fogunk egy nõvel, ha õ nyújt feléd kezet.
A kérdező hozzászólása: A Jó napot az olyan hivatalos nem?
Szerintem kérdezd meg a barátnõdet, mivel ez teljesen egyén függõ, az én anyámnak akár csával is köszönhetnél, mivel õ finoman kifejezve is egy örült állat (el se hiszem hogy ilyen normális gyereke van mint én XD) de vannak olyan szülõk akik elvárják a "tisztességes" formát, szal magázd, kéz fogás stb 20L
ha 15 vagy, akkor a csajod bemutat Anyukájának. Csókolomot köszönsz, aztán mondod a neved! Ha érdekli valami rólad, akkor úgyis kérdezni fog, ha nem, akkor meg ennyi volt, majd késõbb megismered idõvel
Ég veled, jó volt a végbeled.
Jó szurkolást, egészségedre.
Jó Estét ha reggel vagytok ha este meg Jó Reggelt

Valakitől ma azt hallottam, hogy nem illik taxisofőrrel kezet fogni, vagy az első ülésre ülni, mivel az a vezető személyes tere. Mond erről az etikett valamit? Ez tényleg illendőség kérdése?

A kézfogás szerintem a közvetlenség jele, mivel enélkül esetleg "sznobnak" t?nnénk a másik ember szemében - szerintem. Az pedig, hogy valaki az els? ülésre ül, valahol szintén egyfajta "közvetlenség", még akkor is, ha nem beszélgetek sokat az illet?vel. Ki mit gondol err?l?

Legjobb válasz: nem tudod törölni a saját kérdésedet... -.-"

nem tudod törölni a saját kérdésedet... -.-"
Kezet fogni nem szoktam, valamint meg szoktam kérdezni, hogy ülhetek e elõre, és a válasz alapján beszállok, ennyi.
Rengeteget taxiztam már és mindig elõre ültem, soha senki nem szólt még rám. Olyasmit, hogy nem illene még nem hallottam sehol.
Én nem fognék kezet, mert fölösleges bemutatkozni, anélkül meg nincs értelme a kézfogásnak. Nagyon ritkán utazom taxival és nekem mindig kinyitotta a sofõr az ajtót ott, ahova üljek, ez többnyire az anyósülés volt, de amúgy megkérdezném, hova ülhetek. Törölni meg nem tudsz itt kérdést, csak a saját figyelt kérdéseid közül tudod kivenni. 35/N
Szerintem egyáltalán nem kell kezet fogni. A taxis szolgáltat, ugyanúgy, mint a bolti pénztáros, szóval pont elég köszönni neki, nem kell "közvetlenkedni" és kezet fogni. És igen, nem illik elõre ülni, mert nem a jóbarátod tesz neked szivességet, hanem szolgáltatást veszel igénybe, pénzért. Nálunk (Svájcban) ki is rakna a sofõr a kocsiból, ha elõre akarnék ülni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Közben most látom, hogy a "kapcsolódó kérdések" között még most is ott van elõzõ kiírásom is, amit a posztolás után 2 másodperccel töröltem is... érdekes, hogy hiába törölsz ki valamit, a szerver még futtatja egy ideig...tanulság: jól fontold meg elõre, mit fogsz kiírni és hogyan... :)
Hát, én is hallottam, hogy elõre nem illik ülni... Ugyanakkor volt olyan is, hogy hátra ültem, és kérdezte, miért nem elõre? Úgyhogy egy piros lámpánál elõre ugrottam. :D Szóval szerintem taxisofõrje válogatja... Meg pl., ha mutatni kell az utat, vagy egyéb ok miatt megbeszélni való van. Vagy ha több személy utazik, akkor is ültem már elõre. Elfértünk volna hárman hátul, de minek nyomorogtunk volna, ha van elõl is egy ülés? Ráadásul úgy éreztem, hogy azzal már tényleg olyan, mint azt fejezném ki, hogy nekem derogál egy taxis mellé ülni... Nem tudom, lehet, hogy tévedek, de így éreztem. Nem volt még gond ebbõl, ált. adja magát a dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Utolsó: kénytelen voltam másodszorra, mert az elõzõben volt egy elírás, és amint kitettem, és észrevettem - rá egy másodpercre töröltem. Baj?
hányszor teszed még fel ezt a kérdést?
Sosem fogtam kezet taxisofõrrel, mint ahogy a fodrásszal és a butikossal sem, és tényleg nem szoktam mellé ülni, valahogy ez így szokás. De amúgy sem fogok kezet, ha nem muszáj.
Tényleg el akarod távolítani a kérdéseid közül ezt a kérdést? (A kategórialistákban vagy kereséssel még a jövõben is megtalálhatod, csak a te menüdbõl tûnik el a kérdés.)

Szülők! Mit szólnátok, ha a fiatok bemutatná a barátnőjét, és úgy köszönne, hogy "Örülök, hogy megismerhetem" és kezet fogna?

Vagy inkább meg kellene várni, hogy a szül? el?re adja a jelet?

Legjobb válasz: szerintem a Jó napot, xy vagyok, örülök h megismerhetem - jó szöveg és megadja a kellõ tiszteletet és mégis kedves.

szerintem a Jó napot, xy vagyok, örülök h megismerhetem - jó szöveg és megadja a kellõ tiszteletet és mégis kedves.
Arra gondolnék, hogy biztos nagy zavarban van;-) Azt mondanám, neki, hogy nyugodtan tegezzen, puszit nem várnék el, nem is adnék,
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem említeni, hogy valószínû csak az anyukával fogok találkozni, mivel a szülõk elváltak..
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok életképtelen, csak fontos az elsõ benyomás, és beégni sem szeretnék. Igazából a csókolom az olyan gyerekesnek hangzik számomra, a jó napot pedig olyan elfogultnak.
A kérdező hozzászólása: 17 a barátom 20
A kérdező hozzászólása: Mûnek hangzana a "jó napot" ? Valóban ennyire illetlen világban élünk? Nem divat már ez?
teljesen normális köszönési forma a "jó napot", ne csinálj ekkora ügyet belõle..., a tanáraidnak is így köszönsz nem, meg idegen felnõtteknek esetleg tedd hozzá a nevét is az anyukának, s már is kedvesebb, személyesebb a dolog! :)
Nem kell ezen izgulni. Belépsz, azt mondod hogy Jó napot. Az anyuka nyújtani fogja a kezét, kézfogásnál elmondod a nevet, aztán azt, hogy "Örülök hogy megismerhetem." Esetleg köszönsz hogy Jó napot, aztán az anyuka puszit ad, utána mondod hogy örülök stb..
Jó napot. Az nem elfogult, vagy mit írtál rá. Normális, semleges köszönés. Csak azért lehet fura neked, mert még nem nagyon használhattad eddig. 17 évesen a Csókolom már iszonyatosan gáz. Az gyerekeknek való, max. 14 éves korig. Kérdezd meg nyugodtan, hogy hogy szólíthatod. Én néha ezeket szoktam még használni: "Üdvözlöm", "Örvendek", "Tiszteletem", nekem bejönnek ezek a régies köszönések, de legtöbbször furán néznek rám. 29/n
Én 19 vagyok, a párom 28 lesz, az édesanyja 45 körül. Elõször csókolommal köszöntem, azt hiszem puszi is volt. Azóta miondig puszizunk és tegezõ viszony volt már kb. az 5. találkozás után. Õ kért, hogy ne csókolomozzam.
A szülõk végzettségétõl függ. Egy nagy feminista jogásznõnek nem mondanám, hogy csókolom. Egy vallásos nõnek nem biztos, hogy bejön a puszi a sziával.
attól is függ, hogy milyen idõsek a szülõk.. apukájának jónapotozhatsz, anyukájának csókolom, én legalább is így tettem kézfogás nem volt, a puszit õk kezdeményezték
14:03 bevallom a Dédi mamáknak én is csókolom-ot mondok. De az Anyukának, nem tudom, fura lenne. Szerintem nem sértõdik meg a Jó napot-on. Ha meg szerencséd van, fölajánlja a tegezõdést.
Soha, de soha nem mondom, hogy: Csókolom! Felnõtt hölgy szájából béna.Férfi esetében természetesen megfelelõ.Mond inkább, hogy : Jó napot kívánok!
Elvileg úgy illik, hogy idõsebb ember nyújtja a kezét bemutatkozáskor, vagy a nõ Attól függ hogy puszi vagy nem hogy milyenek a szülõk, de elsõre általában nincs puszilkodás a szülõkkel. Párod szüleinek inkább csókolommal köszönj
Én amikor mentem csókolomot köszöntem (illetve a mai napig is), és kézfogás mellett elmondtam, hogy xy vagyok. Aztán a szülõk mondták, hogy örülnek, hogy megismerhetnek... Aztán mondtam, hogy én is örülök. Ennyi volt az egész utána már ment is a beszélgetés :)
ne köszönjön úgy, hogy "csókolom". egy felnõtt hölgy szájából ez már elég furcsán hangzana. minden rendben így, ahogy leírtad.
Hát ez fura. Szerintem teljesen mindegy, hogy csókolomot vagy jó napotot köszön, amúgy valószínûleg az elõbbit fogja. Szerintem fogjatok kezet, és közben puszi, nem kell ezt túlbonyolítani.
Férfinak: Jó napot kívánok, örülök, hogy megismerhetem. Nõnek: Csókolom, örülök, hogy megismerhetem. Valószínûleg megpuszilnak, akkor viszonzod. Kezet nyújtani fölösleges, ha lány vagy.
szerintem mivel ez a lánynak nagyobb fusztrációt okoz, inkább lépj te elõbb.biztos hogy õ is abban a pillanatban reagálni fog, de így legalább érezné azt hogy egybõl fenntartások nélkül elfogadod. szerintem semmikép ne magázd, nyugodtan tegezd elvégre õ a fiatalabb. pl:"szia, örülök hogy végre már megismertelek" ja és ha téged nem zavar ajánld fel neki hogy tegezzen téged.mert ez a mai világba már abszolut nem meglepõ
Én azt gondolnám, hogy játssza magát a lány. Senki nem mond olyat a fiatalok között, hogy Örülök, hogy megismerhetem...Nem kell parázni, odamész, köszönsz, mondod a neved és kezet fogsz...
Felnõtt hölgy az jelen esetben a "mama pici fia" barátnõje vagyis mehet a csókolom
Itt nem leszel okosabb, mindenki mást mond :D
Nálunk baj volt a jó napottal, a csókolomot várták el. Persze az apának jó napottal köszönök, nekem fura pasinak csókolomozni. (nem tetszik nekem ez a csókolomozás :D) 20/L
azt hiszemfélre értettem.azt hittem te vagy a szülõ. ez esetben ne légy ideges.valószinû hogy a szülõk hamarabb lépnek.de szerintem ez így van rendjén.köszönj, mutatkozz be.stb.. csupa illedelemes dolgot mondj. ha látják hogy szereted a fiukat akkor úgyis elfogadnak
Csak a magyar nyelvben van ez a gusztustalan nõk számára fenntartott csókolom és kezétcsókolom. Én utálom, miért nem lehet a 21. században napszaknak megfelelõen köszönni.

EGy baba mikorra tudja pontosan oda tenni a kezét ahova akarja? Szval mikor tud rendesen fogni?

Legjobb válasz: egyáltalán nincsen lemaradva! 6-7 hós lesz mire azt fogod látni, hogy tudatosan fog valamit, tudatosan átveszi egyik kezébõl a másikba. a fiam 6 és fél hós, és még mindig nem teljesen ura a kezecskéinek. fogni tudatosan fog már úgy látom, de pl a simogatás még nem megy neki. csapkod, karmol, minden szorítani akar:-) az enyém pl a cumisüveget megfogja, beemeli a szájába, és egybõl ki is kapja onnan. nem tudom, mikor fog ez elmúlni nála, elõbb utóbb majd megtanulja:-) Sok játékot adogass a kezébe, illetve amikor a kezecskéit nézegeti, nyitogatja az ujjait, akkor hagyd "magára",hadd ismerje meg magát, mert akkor tanul a legtöbbet, mikor azt vizsgálgatja:-)

egyáltalán nincsen lemaradva! 6-7 hós lesz mire azt fogod látni, hogy tudatosan fog valamit, tudatosan átveszi egyik kezébõl a másikba. a fiam 6 és fél hós, és még mindig nem teljesen ura a kezecskéinek. fogni tudatosan fog már úgy látom, de pl a simogatás még nem megy neki. csapkod, karmol, minden szorítani akar:-) az enyém pl a cumisüveget megfogja, beemeli a szájába, és egybõl ki is kapja onnan. nem tudom, mikor fog ez elmúlni nála, elõbb utóbb majd megtanulja:-) Sok játékot adogass a kezébe, illetve amikor a kezecskéit nézegeti, nyitogatja az ujjait, akkor hagyd "magára", hadd ismerje meg magát, mert akkor tanul a legtöbbet, mikor azt vizsgálgatja:-)
Az enyém 4, 5 hós volt amikor tudatosan megfogta a dolgait.
KB 4-5-6 HÓNAPOS KORBAN, DE MINDEN BABÓ MÁS!
A kérdező hozzászólása: az enyém négy hós múlt és a cumisüveget tartja de pl ha egy játékot tartok fölé még nem tudja hogy mekkora a távolság, azt még nem érzi, csak hogy hova nyúljon, de hogy milyen messzire azt nem . persze tudom nincs lemaradva csak érdeklõdtem

Mit jelent az pontosan, hogy kemény kézzel kell fogni egy kutyát? Hogyan kell nevelni az ilyen fajtákat?

Legjobb válasz: Kemény kézzel fogni,irányítani valamit, azt jelenti hogy szigorúan neveled,ez véletlenül SEM azt jelenit hogy ütöd-vered ahogy bírod,hanem hogy érezze hogy ebben a kapcsolatban te vagy az elsõrendû tag, a kutya neked alárendelted.Gondolom ez egy nagytestû kutya,talán harci.. fõleg ezeknél fontos ez a fajta nevelési módszer,ugyanis ha kis-,(fõleg)középkorába sok mindent megengedsz neki pl. hogy elég erõsen harapdáljon,felugráljon a vendégekre akkor késõbb már lehetetlen lesz belõle kinevelni, mert ugye senki se szeretne egy olyan kutyát akinek nem tudja irányítani a viselkedését.

Kemény kézzel fogni, irányítani valamit, azt jelenti hogy szigorúan neveled, ez véletlenül SEM azt jelenit hogy ütöd-vered ahogy bírod, hanem hogy érezze hogy ebben a kapcsolatban te vagy az elsõrendû tag, a kutya neked alárendelted.Gondolom ez egy nagytestû kutya, talán harci.. fõleg ezeknél fontos ez a fajta nevelési módszer, ugyanis ha kis-, (fõleg)középkorába sok mindent megengedsz neki pl. hogy elég erõsen harapdáljon, felugráljon a vendégekre akkor késõbb már lehetetlen lesz belõle kinevelni, mert ugye senki se szeretne egy olyan kutyát akinek nem tudja irányítani a viselkedését.
Ne hagyd hogy a fejedre nõjön!
Az ilyen fajtákat (pl. õrzõ-védõk) nem ajánlom bárkinek csak aki jellemébõl adódóan domináns, és temperamentumos. A kemény kezû nevelés mellett a legfontosabb hogy a kutya tisztelje a gazdit, és ez nem megy csak ha alapból olyan a természete!
A szó szoros értelmében meg kell fogni a kutyát!Nem szabad elkényeztetni, a saját akaratunkat rá kell kényszerítenünk, nem szabad, hogy õ gondolja magát az "alfahímnek".Ez lehet, hogy most még nem látszik a kutyuson, de késõbb nagyon pofátlan lesz, és öreg korban sokkal nehezebb megnevelni.Esetleg megéri beíratni egy kutyasuliba is, hogy egy kis modort tanuljon.A harci kutyák például nagyon makacsok, én már csak tudom, nekem egy pitbullal voltak némi önfejûségi problémáim.:) Remélem, segítettem!

Szerintetek elsõ randin moziban már meglehet fogni a másik kezét? Utána mi a következõ lépés?

Már régebb óta ismerjük egymást, de most megyünk elõször randizni. Nagyon jól kijövünk egymással. Szerintetek moziban elsõ randin már megfoghatom a kezét? Ha lesz második meg harmadik randi is ott meddig lehet menni úgy, hogy ne tûnjek túl nyomulósnak? 16/F Válaszokat elõre is köszönöm.

Legjobb válasz: keze után a comb a következõlépés utána meg be a nadrágba ha nem engedi akkor hagyd ott

keze után a comb a következõlépés utána meg be a nadrágba ha nem engedi akkor hagyd ott
Hány éves vagy 2? Enyire szerencsétlen nem lehetsz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!