Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd el kevesebbet (3 db)

Mikor kezd majd el kevesebbet felkelni éjjel a babám enni? Most 2 hónapos múlt. Vagy szoktatni kell valahogy arra, hogy átaludja legalább félig az éjszakát?

Legjobb válasz: Két gyermeket neveltem fel,mindkettõ kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést,tehát addig,amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált,hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás,csendben vettem fel,,büfizés után pedig óvatosan,kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze,ha szükséges volt tisztába is tettem,de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, elõbb-utóbb a pici meg fogja szokni,hogy az éjjel arról szól,hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat,ha már ébredezett adtam is neki enni,meg sem próbáltam a teáztatást,mert tudtam,hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemõgondozás,gyermeknevelés címû könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettõtöknek!

Két gyermeket neveltem fel, mindkettõ kb.10 hetes korában hagyta abba az éjszakai felkelést és evést, tehát addig, amíg a szervezetüknek szüksége volt az éjszakai evésre.Nálam bevált, hogy éjszakai ébredésnél nem volt villanyoltás, csendben vettem fel, , büfizés után pedig óvatosan, kerülve minden nappali szokást gyengéd puszival tettem az ágyba tovább aludi.Persze, ha szükséges volt tisztába is tettem, de azt sem olyan "körítésekkel"mint nappal.Hidd el, elõbb-utóbb a pici meg fogja szokni, hogy az éjjel arról szól, hogy aludni kell.Én szerencsére egyiknél sem tapasztam meg az éjjeli sírásokat, ha már ébredezett adtam is neki enni, meg sem próbáltam a teáztatást, mert tudtam, hogy éhes.Javaslom Benjamin Spock:Csecsemõgondozás, gyermeknevelés címû könyvét.Nálam minden bevált amit ez az amerikai gyermekorvos javasolt.Sok sikert mindkettõtöknek!
Az anyatejet a babák kb. 50 perc alatt emésztik meg, szemben a tápszerrel, ami több óra. Ezért van az, hogy az anyatejes picurok gyakrabban kérnek enni, fõleg az elején, mert még elég kicsi a gyomruk. Tarts ki, hamarosan rendezõdni fog a dolog, légy még egy picit türelmes, tudom, hogy nem könnyû.De gondolj arra, hogy a babádnak mennyire jó, hogy szopiztatod. Amúgy az elõttem válaszoló tippjeit érdemes megfogadni, abból a szempontból, hogy ha éjjel felkel a baba, az tényleg csak szopi legyen és semmi más! Ne kapcsolj villanyt, ha nem muszáj, ne pelenkázz, akkor nem is ébred fel teljesen a baba, könnyebben visszaalszik evés után és neked is több nyugtod lesz.
Enyém is most múlt 2 hónapos kb.1 hete alussza végig az éjszakákat, egyik napról a másikra történt.Vagy próbáld meg a láncetetést hátha beválik.Estefelé kezd el 2 óránként etetni, tele pocakkal talán tovább alszik.
Szia! Én is két gyereket nevelek, az elsõ 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, ugyanúgy jártam el, mint az elsõ válaszadó írta. A másodiknál is aszerint cselekedtem, õ ennek ellenére 10 hós koráig 1, 5-2 óránként kelt szopizni. Nappal 4 óránként evett. Neki így volt jó, én nem akartam megváltoztatni, hiszen ez volt az õ ritmusa. Úgyhogy szerintem babafüggõ :o)
Kislányom elmúlt 4 hónapos, rengeteget cicizik éjjel. Eszemben sincs ezt megváltoztatni. Persze nem sírnék, ha leszokna róla:)

Egy hete kevesebbet szopik a baba, és el kezd sírni. Nem tudom visszatenni a mellre, pedig látszik, hogy még éhes. Mi lehet a baj?

Holnap lesz négy hetes a baba. Kb. egy hete tart ez a kálvária minden etetésnél. Kb. 10 perc után minden etetéskor kiköpi a cicit és elkezd sírni. Nem tudom visszatenni, mert dobálja magát. Vajon mi lehet a baj? Korábban fél órákig is evett. Aggódom, hogy így beteg lesz, ha nem eszik eleget. Kaphatnék jó tanácsokat olyanoktól, akik már jártak így? Köszönöm!

Legjobb válasz: igen,mi is így voltunk.kész rémálom vol minden etetés.valószínû a hasa fáj,ami ált.-ban 3hetesen szokott kezdõdni,ugyhogy gondolom nálatok is ez van... Nálunk 10hetes korára múlott el.

igen, mi is így voltunk.kész rémálom vol minden etetés.valószínû a hasa fáj, ami ált.-ban 3hetesen szokott kezdõdni, ugyhogy gondolom nálatok is ez van... Nálunk 10hetes korára múlott el.
ami jó lehet rá: homeopátia, körkörösen masszirozni a köldöke körül. a lábait a hasához nyomni(nem túl erõsen), gripe vater(angol víz) szélcsõ (gyogyszertárba kapható) elsõ voltam!
... vagy infacol, vagy espumisan, vagy édeskömény tea. Vagy gripe Water (angol víz). Tuti a hasa fáj. :(
Vagy próbáld büfiztetni és utána visszatenni. De próbáld meg kitalálni, hogy tényleg éhes-e még vagy "csak" a hasa fáj?
Nekünk is ez volt, elõször böfiztettem, aztán újra cicire tettem. Napközben itattam vele az édeskömény teát, javult a helyzet :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos büfiztetés után sem tudom már visszatenni, amint érzi, hogy a vállammról engedem lefelé a cicihez, elkezd sírni. Pedig éhesnek tûnik még, mert cuppog, nyalja a száját. Én is gyanítom, hogy a pocija fájhat, mert annyira
A kérdező hozzászólása: keservesen sír és vigasztalhatatlanul, ok nélkül nem szokott sírni, csak hát aggaszt, hogy így nem lakik jól és nem fog fejlõdni a rendes ütemben.
ez egyértelmû hasfájásra utal. a fent leírt módszerekbõl valamelyiket próbáld ki hátha segít
védõnõt kérdezted?
A kérdező hozzászólása: Még nem mert mindig zaklatom valamivel. elsõ baba és szinte hetente 3* hívom meg a tanácsadáson is kérdezek sokat. elõbb itt gondoltam infót gyûjteni.
Szia! Nem tudom, hogy miért húzódik bal oldalra, csak azt, hogy az én babám is balra húzódott szinte mindig és olyankor csak jobb oldalra húzva tudtam ülni. Szerintem nincs jelentõsége, ott érzi jól magát. Könnyû szülést. 8 hetes kislány anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!