Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd el (639 db)

Milyen az a "dudor" (has), ami a terhesség elején kezd el nőni? Hol ás mikor kezd el?

Legjobb válasz: hát..ö.. alul kezd el kerekedni,gömbölyödni, szélesedni a hasad, kb a 12 héten már azért látszani fog. én eléggé molett vagyok, az elsõ babával már a 8 dik héten nem tudtam begombolni egy gatyómat, a 12 dik héten már szépen gömbölyödött a hasam a köldök alatt most a második babámat várom, 7 hetes vagyok,egyenlõre még jók a gatyók, bár 1 mintha szûkebb lenne..és nem híztam semmit se az elsõvel, most meg még egyértelmû hogy még nem.. de csak azért mert salátán éltem nem bírtam enni mást. na eltértem a témától, de a lényeget leírtam :)

hát..ö.. alul kezd el kerekedni, gömbölyödni, szélesedni a hasad, kb a 12 héten már azért látszani fog. én eléggé molett vagyok, az elsõ babával már a 8 dik héten nem tudtam begombolni egy gatyómat, a 12 dik héten már szépen gömbölyödött a hasam a köldök alatt most a második babámat várom, 7 hetes vagyok, egyenlõre még jók a gatyók, bár 1 mintha szûkebb lenne..és nem híztam semmit se az elsõvel, most meg még egyértelmû hogy még nem.. de csak azért mert salátán éltem nem bírtam enni mást. na eltértem a témától, de a lényeget leírtam :)
én a második babám várom, vékony vagyok.és a 13.hétbe járok.van olyan nadrágom ami már nem jó rám de ez a csípõ szélesedése miatt van.se az elsõ babánál, se most, nincs még hasam.alkati kérdés.pedig én aztán még eszek is egyfolytában :)

Mikor kezd el járni egy fiú és egy lány?

Hallottam hogy az esl? csak, vagy az els? kézfogás. Vagy ezt meg kell beszélni? Szerintetek?

Legjobb válasz: Ez kicsit olyan "izé" szó ez a járás... Jön magától igen szerintem is. Nálunk akkor kezdõdött a "járás" amikor megtörtént az elsõ csók...utána megfogtam a kezét és soha nem engedem el többet:D a csók dátumát tartjuk évforduló számba is:)

Ez kicsit olyan "izé" szó ez a járás... Jön magától igen szerintem is. Nálunk akkor kezdõdött a "járás" amikor megtörtént az elsõ csók...utána megfogtam a kezét és soha nem engedem el többet:D a csók dátumát tartjuk évforduló számba is:)
irigylem azokat akinek van kivel "járni" :) 21f
en mindig kijelentem a baratnoimnek olyankor ha valamiert felbosszantanak, pl hogy nem akar eljonni velem egy hetvegen valahova, akkor azt mondom hogy tudomasom szerint mi egyutt vagyunk, de neked ha ez lenyegtelen akkor en most szakitok veled, es leteszem a telefont, ra vagy 10 percre felhivnak es kijonnek velem, onnan arra mar egyutt vagyunk, en igy csinalom.
Mindenkinél máshogy van nálam pár randi azt szerelmet vall azt megkérdezi h mi lenne ha járnánk...? és akkorpl ha igent mondok akkor õ megcsokolt azt elkezdünk járni egyre jobban ragaszkodtunk egymáshoz...
Passz nem tudom mert még nincs gyerekem, de úgy tudom hogy a lányok elöbb állnak lábra, gondolom olyan 1 éves körül.
terhes vagy!!! egyik lábatokat a másik után teszitek:)
hülyeség! hétfön fél2kor!
a megbeszélés sztem az olyan mûû. ez majd úgyis jön magától :)

Mikor kezd el fájdogálni a pocak, ha valaki teherbe esik? S mikor kezd el nőni?

mennyi az esélye annak, hogy valaki óvszer mellett essen teherbe? (ha nem lyukad ki)

Legjobb válasz: Ha a gumi nem szakad ki, akkor semmi esélye nincs a teherbeesésnek, hacsak nem vittetek fel a kezetekkel az óvszer külsõ felére spermát, vagy elõváladékot. De akkor is naggggyon kicsike az esélye. Menj el orvoshoz, az a biztos, vagy legalább egy tesztet vegyél. Sok sikert. T.R.

Ha a gumi nem szakad ki, akkor semmi esélye nincs a teherbeesésnek, hacsak nem vittetek fel a kezetekkel az óvszer külsõ felére spermát, vagy elõváladékot. De akkor is naggggyon kicsike az esélye. Menj el orvoshoz, az a biztos, vagy legalább egy tesztet vegyél. Sok sikert. T.R.
A semmi esélyt azért megcáfolnám, mert párom anyukájának hármas ikrei lettek volna (elvetette), pedig nem szakadt ki és nem esett le a gumi, de azért tényleg nem ez a gyakori. De az esély megvan rá elég minimálisan. De ne ijedj meg, szerintem kb 10millióból egy ilyen van.
Itt mindent megtalálsz részletesen: http://www.gyerekabc.hu/On-es-a-baba-egeszsege/terhesseg-het..

Akinek 6 hónaposan már áll a babája az mikor kezdet el forogni?

Nemrég olvastam itt egy kérdést és olvastam, hogy 6 hónaposan áll már, nekem ez nagyon érdekes, hogy ilyen id?sen már milyen er?s a babák.

Legjobb válasz: Szia a lányom már áll, õ pont dec.25-én azaz 3,5 hós volt mikor megfordult, 3 napra rá, már mindkét irányba, 2 hetébe került míg ezt kigyakorolta odáig hogy a kezét is kitudta venni maga alól. 4,5 hós volt mikor négykézláb állt,sokáig csak lendületbõl dobta magát elõre, de végülis így is eljutott bármiért! Ez több idõ volt neki míg szépen mászott kb 1 hónap, és ahogy ezt megtanulta már húzta a kis lábát maga alá. Aztán nemsoká fel is állt! Elég korán csinált mindent ez igaz, viszont neki még nincs egy fogacskája, nem mond semmit! Melyik baba, mibe erõsebb! Változó Uncsimé egyidõs a lányommal, na az olyan mint a lányom 2 hósan, éppen hogy kapálódzik a kis lábával, viszont 6 foga van, pacsit ad, mondja hogy baba-mama-papa!

Szia a lányom már áll, õ pont dec.25-én azaz 3, 5 hós volt mikor megfordult, 3 napra rá, már mindkét irányba, 2 hetébe került míg ezt kigyakorolta odáig hogy a kezét is kitudta venni maga alól. 4, 5 hós volt mikor négykézláb állt, sokáig csak lendületbõl dobta magát elõre, de végülis így is eljutott bármiért! Ez több idõ volt neki míg szépen mászott kb 1 hónap, és ahogy ezt megtanulta már húzta a kis lábát maga alá. Aztán nemsoká fel is állt! Elég korán csinált mindent ez igaz, viszont neki még nincs egy fogacskája, nem mond semmit! Melyik baba, mibe erõsebb! Változó Uncsimé egyidõs a lányommal, na az olyan mint a lányom 2 hósan, éppen hogy kapálódzik a kis lábával, viszont 6 foga van, pacsit ad, mondja hogy baba-mama-papa!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. Én babám most öt hónapos de még csak hátról hanyat tud fordulni, egyelõre még ezt gyakorolja nap mint nap.
Ügyes a babád, pont elég és a korának megfelelõ a tudománya:) én baám hathós épp, most pár napja fordult a hátáról a hasára, azt is csak egy irányba tudja, hasról hátra kétszer sikerült, de azóta nem csinálta, mert koppant a feje és frászt kapott, ordított a drága:)
Nálunk felállt 6 hónaposan a baba. Hasról hátra elõször 2 hónaposan fordult meg, de az biztos, hogy véletlen volt, utána hetekig nem fordult át. Hátról hasra 4 hónaposan. Viszont hiába tudott állni 6 hónaposan szerintem semmivel sem indult el korábban az átlagnál (11 hónaposan tett pár lépést önállóan), nagyon mászós volt 1 éves koráig.
Nekem 3 hósan furdult meg, aztán egybõl vissza. 4, 5hósan kuszott, nemvolt 5 hós, mikor elindult 4kézláb, majdnem 6 hónaposan felállt. Most 7 hós, van 2 foga és bútorba kapaszkodva megy. Nekem is fura volt, hogy ilyen hamar csinál mindent.

Mikor ismeri fel a kezét a pici először? Mikor kezd el fogni? Mikor fog átfordulni hátáról a hasára és vissza?

Legjobb válasz: Az én babám 14 hetes, kb 3 hete fogja meg a könnyû dolgokat, adj a kezébe zsebkendõt azt nagyon szereti a picim, már ügyesen a szájához veszi. Az átforduláshoz kell még segítség, tegnap már a pici lábát is megfogta. Segíts neki, gyakoroljatok, de nem vagytok elkésve, hihetetlenül gyorsan változnak és nap mint nap új dolgokat csinálnak.

Az én babám 14 hetes, kb 3 hete fogja meg a könnyû dolgokat, adj a kezébe zsebkendõt azt nagyon szereti a picim, már ügyesen a szájához veszi. Az átforduláshoz kell még segítség, tegnap már a pici lábát is megfogta. Segíts neki, gyakoroljatok, de nem vagytok elkésve, hihetetlenül gyorsan változnak és nap mint nap új dolgokat csinálnak.
Minden gyerek más. Nekem a lányom 7 hónaposan forgott és 9 hónaposan kezdett mászni, a kisfiam 5 hónaposan már forgott és kúszott. 6 hónaposan kezdett mászni, most 7 hónapos és állandóan feláll mindenhol. Majd szépen csinálni fog mindent a maga idejében.

Mikor kezd el fogni egy baba?

Legjobb válasz: Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.

Minden baba más és más. Az én kisbabám három és fél hónapos korában kezdte el tudatosan megfogni a tárgyakat, most kezd azonban csak tényleg biztosan fogni. Most 5 hónapos múlt egy héttel. Mi babaszõnyegen játszottunk vele sokat, amelyen van egy kis híd, amelyrõl mindenféle állatkák lógnak. De ha nincs ilyened, így utólag azt mondom, hogy az sem baj, mert bármivel szívesen eljátszanak a babák, amelyekkel elõ lehet segíteni, hogy gyakorolják a fogást. Nálunk most a légycsapó a sláger.
Elõször a kezeit veszi észre, majd azt, hogy rácsap véletlenül egy zörgõ tárgyra, és ha a kettõt összekapcsolja, akkor már nyúlni is fog érte. Meg kell tanulnia "bemérni" a keze, és a tárgy közötti távolságot, hogy meg is tudja fogni. Sokat kell gyakorolnia... Kb. 3 hónapos kor körül kezdenek nyúlni tárgyakért, de mire teljesen biztosan mindent meg tudnak fogni, eltelik még egy két hónap...

A tüzelő szuka mikor kezd el vérezni?

Már egy hete tüzel, de még túl látványos dolog nem történt. A kan kutyák igencsak érdekl?dnek iránta, de kb. ennyi. Mennyi ideig fog még tartani? Nem lesz ivartalanítva, ne is írjátok, kiállítási kutya. Els? tüzelése.

Legjobb válasz: A kutyák a tüzelés elsõ felében véreznek - illetve az se vér de ez nem is lényeges. A legtöbb szuka olyan szépen takarít maga után h észre se veszed h tüzel. Ha kézzel kicsit széthúzod a péráját és egy papírzsepivel megnézed akkor láthatod azért. Amikor megszûnik a vérzés a kutya akkor válik befogadóvá, és akkor képes a megtermékenyülésre. Tehát ha már nem vérzik akkor pláne ne nyugodjatok meg!! :o) Akkor kezdõdik a java... 3 hét szigorú felügyelet alatt! Mivel van idõszak amikor a szuka is ösztönösen akarja és nem csak engedi magát, hanem menne a kanok után õ is (ennek a mértékét szukája válogatja)

A kutyák a tüzelés elsõ felében véreznek - illetve az se vér de ez nem is lényeges. A legtöbb szuka olyan szépen takarít maga után h észre se veszed h tüzel. Ha kézzel kicsit széthúzod a péráját és egy papírzsepivel megnézed akkor láthatod azért. Amikor megszûnik a vérzés a kutya akkor válik befogadóvá, és akkor képes a megtermékenyülésre. Tehát ha már nem vérzik akkor pláne ne nyugodjatok meg!! :o) Akkor kezdõdik a java... 3 hét szigorú felügyelet alatt! Mivel van idõszak amikor a szuka is ösztönösen akarja és nem csak engedi magát, hanem menne a kanok után õ is (ennek a mértékét szukája válogatja)
ha vered.
Egyedenként változik a vérzés intenzitása. Van olyan kutya, akinek az elsõ tüzelése miatt úgy nézett ki a környék, mintha lemészároltak volna valakit, van amelyiknél egyáltalán nem látszik. A tüzelési idõ ált.20 nap. De lehet, hogy az elsõ tüzelés kicsit rövidebb ideig tart. Szerintem mostantól figyeld a kutyát, és legalább 20 napig ne engedd fiúk közé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes választ! Vigyázunk rá nagyon. Bent van a lakásban, és csak úgy mehet ki az udvarra pisilni, játszani hogy valaki minidg vele van. Ott állok mellette mint egy testõr! :)
Vadászkutyák vagy azok keverékei ráadásul tüzelés idején énekelnek. Rendszerint éjszaka és folyamatosan, hosszú ideig. Más fajták vonitanak, van, amelyik rémes hangon nyüszög.
A kérdező hozzászólása: Az enyém nyüsszög! :D

A kismama hasa az eggyüttléttől számítva mikor kezd el nőni? Valamint az 5-ik héten milyen tüneteket lehet tapasztalni, és miket lehet észre venni?

Legjobb válasz: Szerintem úgy 15 héten kezd el látszani. Azaz a 15 terhességi héten amit a mensi elsõ napjától számolunk. Bár szerrintem ez alkati dolog. Az 5 héten nekem nem volt sok tünetem éhes voltam és nagyon álmos és sokat jártam pisilni.

Szerintem úgy 15 héten kezd el látszani. Azaz a 15 terhességi héten amit a mensi elsõ napjától számolunk. Bár szerrintem ez alkati dolog. Az 5 héten nekem nem volt sok tünetem éhes voltam és nagyon álmos és sokat jártam pisilni.
Alkattól függ. Ismerek olyat, akin 7 hónaposan sem látszott. Rajtam egybõl észrevették. Rosszullétek, tele vagyok pattanással, állandóan pisilni kell, de szerencsére már egyéb gondok lekopogom, de megszüntek. :) Nekem már most látszik a hasam, kb akkora mint mikor 23 hetesen elvetéltem, bár az is igaz, hogy annak csak 9 hónapja és még nem volt ideje visszamenni. 10 hetes kismama.
Az elvileg 7. hét lenne. Nekem olyankor már rendes hányingerem volt és pisiltem ezerrel :)
A kérdező hozzászólása: Az eggyütt léttõl 5 hét számolva az én esetemben. Köszi a válaszokat. Amúgy nem is volt igazi eggyütt lét, csak "baleset" és nem is volt aktus, úgyhogy nem is hiszek a dologban, de nem is várom a babócát, csak kíváncsi voltam, hogy éreznem kéne e valamit, hogyha mégis becsúszott volna a dolog, mert még nem teszteltem mivel megjött
Teljesen egyéni, hogy kin mikor kezd el látszani... És mit értünk az alatt, hogy látszik? A gömbölyödõ pocakot, vagy azt hogy 2 mérettel nagyobb ruha kell, de tényleg úgy nézel ki, mint aki csak jól bekajált? Én kb a 6. héttõl terhesnadrágot hordtam, mert annyira fel voltam puffadva, hogy sehogy nem bírtam magam belepréselni a normál nadrágomban. Terhes naci jó bõ és kényelmes volt. :) Meg tesómtól kaptam és õ eleve vékonyabb alkat, világosan látszott, hogy 5-6 hónaposan már úgyse fogok beleférni. 5. héten... hát én savanyú uborkát zabáltam mogyorós mazsolás csokival. :) Párom hazaérve ezt látta és mondta, hogy akkor reggel elsõ dolgom legyen egy tesztet csinálni, ami pozitív is lett. Hányinger, émelygés, állandó álmosság és rohamokban éhség.
Igen, érdemesebb lenne elõbb tesztelni, 5 hetes terhességet simán kimutatna. Az elsõ terhesség a 14-15 hét elõtt nem nagyon szokott meglátszani, nekem pl a 22 héten kezdett el rendesen gömbölyödni a hasam, addig csak úgy néztem ki mint aki jól bekajált.
Amint írtad már legalább 9-10 hetes terhes lehetsz ezt már simán kimutatja a teszt.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ...amúgy terhességi teszt kimutatja nem? akkor lehet , hogy elõbb azzal megpróbálkozok
Ha nem vagy benne biztos, hogy nincs baba, akkor menj el orvoshoz. Utána biztos nyugodtabb leszel. Mondjuk szerintem, ha volt rendes vérzésed ráadásul kétszer is akkor nem hiszem, hogy baba van a pocakodban.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) ...nekem semmi tünetem sincs..és meg is jött már 2-szer is, de nem vagyok abban biztos, hogy nincs baba, mivel hallottam olyanokról, hogy terhesség közben is sokáig megvolt az adott nõnek
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Ovuláció után hány napig marad fent a hő és mikor kezd el leesni ha nem sikerült a baba?

Legjobb válasz: Ez változó! Van,akinek mensi elõtt egy nappal kezd el esni, van,akinek csak akkor amikor már megjött!

Ez változó! Van, akinek mensi elõtt egy nappal kezd el esni, van, akinek csak akkor amikor már megjött!
nekem pont a menzi napján szokott leesni. most például 36, 8-ról 36, 4-re. na, ekkor tudtam, hogy most sem sikerült a baba, s tényleg. meg is jött menetrendszerûen :(
A kérdező hozzászólása: Akkor nincs jelentõsége hogy 2napja 37nél jár a hõm...újabb sikertelen hónap :( Együtt érzek veled kedves utolsó!
Sajnos nincs! Tudod ezért is mondják, hogy a hõmérõzés pusztán a peteérés megállapítására jó. Illetve a legtöbb esetben csak arra. Mert ugye van, akinek nem egybõl esik, ha megjön, ha meg fent marad a nemvárt idején ill. utána egy-két nappal, akkor meg már a teszt is mutatja általában!
A kérdező hozzászólása: Kiborító már teljesen ez a sok információ amit észben kell tartani ahoz hogy sikerüljön a baba! Miért nem megy ez olyan egyszerûen..csak összerakjuk amink van, és 9hónap múlva egy kis csoda van a kezünkben...! :( Az embernek nincs elég idegeskedni valója..még ez is! De sajnos nincs mit tenni..muszáj folytatni és várni a csodát!!! :(
Azért van akinél összejön! Nálunk így volt. Eltaláltuk és jött is! Mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Akkor nektek gratula..nagyon szerencsések vagytok! :) 10hónapja próbálkozunk..sikertelenül. Voltam dokinál, csak meg ultrahangozott, és ennyi volt a vizsgálat, azt mondta hogy van egy pici cisztám, meg egy kis hormonzavarom..de további vizsgálatra nem küldött el! Most azon gondolkozom hogy felkeresek egy magán dokit, aki rendesen megvizsgál, elküld vérvételre..stb!

Mikor kezd el látszani kívülről hogy valaki terhes? Úgy értem mikor kezd el kerekedni a hasa meg ilyenek?

Legjobb válasz: Én 16 hetesen már olyan vagyok, mint egy hóember, de ez nem 100%-ig a baba miatt van :) egyébként alkattól függ, és hogy hanyadik baba.

Én 16 hetesen már olyan vagyok, mint egy hóember, de ez nem 100%-ig a baba miatt van :) egyébként alkattól függ, és hogy hanyadik baba.
én erõs testalkattal kezdtem, így nekem az 5.hónapban kezdett szépen látszani, de nem volt kerek :) most, a 8.hó elején már kerekedik :) de nekem mivel koponyafekvésû, így lennt van :) de ne aggódj. eljön az idõ, amikor sírva próbálkozol a borotválkozással, amikor fáj a hát a súly miatt, de mindenképp eljön :) ha vékonyabb vagy, akkor már lehet hogy 4hónaposan kerek lesz :)
Sokmindentõl függ. Nekem a 14 héten már látszott, de külsõ szemlélõnek a 16 hétõl lehetett nyilvánvaló, hogy babát várok.
Szia! Már 8 hetesen is rájöttek páran, de most 12 hetes vagyok :) és már nagyon látszik a hasamon, hogy terhes vagyok, plusz amit híztam 5 kg is rátesz (57 kg voltam elõtte/ 172 cm)! :(
Magas, vekony voltam, keveset hiztam, a terhesseg elso feleben szinte semmit. Elso baba 25 hetesen kezdett latszani, marmint ugy, hogy a pocakot masok is eszrevettek, a masodik gyerek 23 hetesen. Viszont nekem vegig olyan pocakom volt, mint egy szabalyos felgomb, feszes, kemeny, ugy allt, mintha csak ram lett volna ragasztva.
Én most vasárnap töltöm be a 16 hetet. És kb. 2 hete mondták elõször a barátnõim (akik hetente egyszer látnak), hogy "Jéé, milyen helyes kis pocakod van már!" . Most már egészen szép, formás. Szóval most már büszkén felveszek olyan felsõket is, amik kihangsúlyozzák. :)
Igazából az a baj, hogy estére kezdetektõl fogva felpuffadtam, de a 20. hétig akk sem mondta senki, aki nem tudta, h baba van. Inkább olyan voltam, mint egy jóllakott napközis. Most vagyunk pont 20 hetesek és most kezdtem érezni, hogy vége a csípõfarmeres idõszaknak. Az orvos is kiröhögött még 4 hónaposan is, hogy rossz ajtón jöttem be, ez a terhesgondozó :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!