Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd egy kismama (8 db)

Mitől kezd el egy kismama vizesedni? A vese működése nem tökéletes, vagy mi?

A hideg-meleg vizes tusolás a lábnak használ? Nem eszem egyébként se sósan, se f?szeresen.

Legjobb válasz: A hormonok hatására kezdi el a szervezet visszatartani a vizet, ez okozza a vizesedést. Az ödéma természetes jelenség, a nõk majdnem háromnegyede tapasztalja. A várandósság alatt a testben több folyadék halmozódik fel és az egyre nagyobbodó méh egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence visszereire. Ettõl lelassul a vénás vér áramlása és a lábban felgyülemlõ vérbõl a folyadék a lábfej szöveteibe vándorol. A baba megszületése után szinte azonnal megszûnnek a panaszok:)

A hormonok hatására kezdi el a szervezet visszatartani a vizet, ez okozza a vizesedést. Az ödéma természetes jelenség, a nõk majdnem háromnegyede tapasztalja. A várandósság alatt a testben több folyadék halmozódik fel és az egyre nagyobbodó méh egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence visszereire. Ettõl lelassul a vénás vér áramlása és a lábban felgyülemlõ vérbõl a folyadék a lábfej szöveteibe vándorol. A baba megszületése után szinte azonnal megszûnnek a panaszok:)
valóban összefüggés van vizesedés és a vérkeringés között. Ezért jabasolják, hogy aki vizesedik, sokat mozogjon, de ne ücsörögjön lábat lógatva, ne álldogáljon sokat, illetve felpóckolt lábakkal kell feküdni, ülni. A vese mûködéséhez is lehet köze a vizesedésnek, de a terhesség alatt teljesen másról van szó. HA elõtte nem volt ilyen problémád, nem hinném, hogy a veséd mûködne rosszul. Nem tudom, mennyire használ a váltófürdõ, de mivel serkenti a vérkeringést általában, lehetséges, hogy használ. Minden jót! (35. hetes mami)

10hetes kismamika vok! Mikor látszik már a hasam? Mikor kezd el növögetni? Én egy vékony alkatú lány vok!

Legjobb válasz: Nekem úgy 4 hónaposan kezdett látszani,utána nött folyamatosan. Én is vékony voltam.

Nekem úgy 4 hónaposan kezdett látszani, utána nött folyamatosan. Én is vékony voltam.
Kb. a 18., 20. hét körül kezd el látszani. Én is türelmetlen voltam, de utána már látványosan nõtt. :)
Szia! Holnap leszek 11 hetes, a pocim már látszik egy picit. Illetve... ott lent kerekebb és keményebb. Nem kezdtem el enni, amint megtudtam, tehát tuti nem a kaja miatt van, fogytam 6 kilót. A puffadás benne lehet a pakliban, sõt biztos közre is játszik, de itt elnézve magamat, már nem csak errõl van szó. Azok a nadrágjaim, amik 6 kilóval többen rámjöttek, most szorítanak és kényelmetlenek. Szerintem igazán látványosan majd karácsony körül fogjuk látni, hogy növöget.
Kedves kérdezõ ne foglalkozz a negatív válaszolóval. Szerintem alkatfüggõ hogy mikor fog meglátszani a hasad. A növérem is vékony( nem deszka) és rajta mind a három terhesség 12 hetesen már nagyon látszott a végére meg már hatalmas hasa volt. A hugom szintén vékony és neki nem nagyon volt pocija alig látszott a terhesség rajta mert õ inkább szélesedett. Ez attól is függ hol helyezkedik el a baba és a méhlepény. Én egyenlõre csak álmodozok a nagy pociról de remélem nem sokáig kell rá várnom. Neked boldog babavárást!!! És irj néha mi van veletek.
Én a 11. héten már le sem tudtam volna tagadni, hogy terhes vagyok és nem azért mert sokat ettem, ugyanis nem bírtam enni a rosszulétektõl. Ez alkati kérdés, meg nagyban függ, attól, hogy hol tapadt meg a méhlepén, hol helyezkedik a baba. Nyugi hamarosan lesz neked is pocakod, sõt a végére meg is fogod unni. :) )
Én már a 11. héttõl nem tudom magamra húzni a régi ruháimat, azóta kismamaruhákat hordok. Szerintem ez nagyon változó, alkatfüggõ! Én pl. kissé husi kismama vagyok, szerintem rajtam azért látszik jobban, mint a véknyabbakon!
11. héttõl nem a terhesség látszik rajtad, mikroszkópikus embrió ami benned van. Gondolom mikor megtudtad, hogy terhes vagy elkezdtél többet enni.... A dolog szerintem is alkatfüggõ, én vékony testalkatú vagyok, nekem pl 3-4 hónaposan kezdett el látszani.
Én nem vagyok vékony, az elsõ 10 a második a 9. héten látszott. A védõnõnél találkoztam egy deszka csajjal, félidõs volt, de semmi hasa nem volt, de semmi... nem hittem a szememnek... Amúgy felnõhetnél, anyásodhatnál, és befejezhetnéd a kamaszos vok-ozást..
A kérdező hozzászólása: úgy látom, itt sokkal több buta nõ is van!!!Tisztelet a kivételnek!!!De ez csak azért van, mert ök azt hiszik magukról hogy annyira okosak!!Pedig csak buták!!!!!!
Az Õ esete nem reménytelen viszont kicsit megmosolyogtató. "parasztozni" vagy "idiótázni" talán mégsem kellene...
Kedves Utolsó. Te ide kritizálni jársz? Még szép hogy nem tûrí a kritikát ez az oldal nem azoknak való akik nem birják elviselni mások örömét és direkt olyan válaszokat írni ami nagyon is negatív!!!! AZ OLDAL NEVE: GYAKORI KÉRDÉSEK, AMIT NEM MERTÉL MÁSHOL MEGKÉRDEZNI EZ az oldal azért van hogy biztatást kapj a reménytelen helyzetekben is.
Ahogyan lereagáltad az egyik válaszadó hozzászólását - ami szerintem egyáltalán nem volt bántó - abból látszik, hogy komolytalan gyerek vagy. A "vok"-ozás csak megerõsít ebbéli hitemben. Nem nagyon bírod a kritikát ez látszik!
Vékony vagyok, 11+4 hetes és már látszik a hasam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy, köszönöm!!De hogy lehet vki ekkora paraszt!!????Azt hiszi ö szarta a spanyol viaszt, vagy mi!?Idióta...
A kérdező hozzászólása: Szerinted felnöhetnék???Ismersz te engem?Te valószinû egy dagadtt majom vagy, azért nézed meg a vékony lányokat!!!!A véknyak nem DESZKÁK, ahogy te jellemzed, hanem emberek!De rólad ez nem mondható el!!!
A kérdező hozzászólása: De az aki viszont mellém állt, mert ö látja hogy milyen emberek vannak itt(sajnos)azoknak köszönet!!!

Mikor kezd kívánossá válni egy kismama? Személy függő is ez a dolog, vagy kb. hányadik héten tapasztalható?

Legjobb válasz: Én sose voltam kívános.Végig hánytam,mint a lakodalmas kutya.

Én sose voltam kívános.Végig hánytam, mint a lakodalmas kutya.
3 hónaptól mikor már nem volt hányingerem. Egészen a szülésig a fogkrémet kívántam és szó szerint zabáltam.
Nem voltam kívánós, mindent meg bírtam enni, sosem voltam rosszul.
Szia.Ha jol emlekszem az elejetol kivanos voltam, kepes voltam sirni is, egyszer fordult elo:) Egyetlen egyszer hanytam akkor is a tul sok kovaszos uborkatol, igy engem nem "allitott" meg semmi a kivanossag teren.
Az elején a sósat kívántam (pedig mindig is édesszájú voltam), de mivel örökké hánytam, így nem sokat ettem, csak majd megõrültem értük. Miután már nem hánytam felváltva a csokival, minden mennyiségben. Kb. a 18-19. héttõl csak a csoki:) Fiam lesz:) )
ÉN soha nem voltam kívánós!
Én kb. a 6. héttõl. Elõször csak sósat, aztán csak gyümölcslevet, aztán csak csokit. Mindegyik csak pár napig tartott, de akkor annyira intenzíven, hogy addig kattogtam rajta, amíg meg nem kaptam. :) Azóta változó, mindig mást. 10 hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Csak azért kérdeztem, mert pár hét után már én is savanyúságot eszem mindennel és olyan fura, hogy nem vagyok rosszul csak folyton kívánok valamit már most!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Sok szerencsét és jó egészséget a fiúcskához!

Általában mikor kezd el vizesedni egy kismama? miktől függ?

Legjobb válasz: Teljesen változó. Függhet alkattól, idõjárástól (melegben jobban vizesedik), étkezéstõl (túl sok só és fûszer). 38 hetes vagyok és egyáltalán nem vizesedem. Én ilyen alkat vagyok. Pedig sózom az ételt, bár nem nagyon csak normálisan. Viszont rengeteg folyadékot iszom.

Teljesen változó. Függhet alkattól, idõjárástól (melegben jobban vizesedik), étkezéstõl (túl sok só és fûszer). 38 hetes vagyok és egyáltalán nem vizesedem. Én ilyen alkat vagyok. Pedig sózom az ételt, bár nem nagyon csak normálisan. Viszont rengeteg folyadékot iszom.
Alkat kérdése! Barátnõm a 26. héten kezdte, egy másik két héttel a szülés elõtt. Én naponta tussolom a lábszáram hideg vízzel, hogy erõsítsem az erek falát, reggel este... sok vízet iszok, napi 2.5-3 litert. És sétálok sokat... 32 hetesen még nincs, de lehet lesz... ki tudja...
Úgy tudom, hogy a 3. trimeszterben. Melegben elõbb. Az segít, ha ülsz, felteszed a lábad. A sok séta nem tesz neki jót, inkább keringésjavító tornát javasolnak. Én egyébként sosem vizesedtem, csak egyszer, amikor 2 km-t gyalogoltam a 39. hétben. Akkor viszont 3 napig nem akart lemenni.
Én már a 18. héten vizesedtem. A doki nem akarta elhinni, de megmutattam neki a duplájára dagadt bokámat. Tényleg más mindenkinél. Most, hogy már nincs olyan meleg, csak egy kicsit vizesedik. 23 hetes km
Mára vagyok kiírva. 1 hete vizesedek, de nem vészes...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! én 31 hetes vagyok, de nem vizesedek!hál istennek. Mindenkinek jó babavárást kívánok!!!

Mikor kezd el egy kismama kívánós lenni? 8 hetes vagyok, de még nem kívánok semmit (jobban mint eddig).

Legjobb válasz: szia a 12.héttõl írják. de én a 26.hétben vagyok és semmit nem kívánok jobban :( pedig én nagyon vártam, mert vékony vagyok, reméltem majd hízok.de nem. boldog babavárást

szia a 12.héttõl írják. de én a 26.hétben vagyok és semmit nem kívánok jobban :( pedig én nagyon vártam, mert vékony vagyok, reméltem majd hízok.de nem. boldog babavárást
Szia.Én rosszullevõs voltam kb 10 hétig, de utána bármit megettem, egyik percben nutellát, aztán sonkás szendvicset.De túlerõben volt a csoki.Még éjjel is felkeltem egy kis (tábla)csokira.
A kérdező hozzászólása: Ajjajjjj az édességtõl félek én is, ha azt egyszer elkezdem, nem tudom letenni! :)
Szia, én 19 hetes vagyok, de nem kivánok különösebben semmit sem, minden meg tudok enni, de nem vágyok extra kajákra.Sõt az édességet hála nem tudom megenni, inkább sósat, savanyut ennék.
Szia. Én 28 hetes vagyok, de nem vagyok egyáltalán kívánós.
Szio! En a 20dik hettol lettem kivanos, ami foleg abban nyilvanul meg hogy amig nem eszem abbol amit kivanok addig barmit ehetek akkor is ehes maradok. Fura! Szoval ha megkivansz valamit egyel csak mertekkel, es akkor nem lesz gond, de ha megtagadod magadtol akkor felzabalod a fel hutot es meg mindig ehetneked van, en legalabb is ezt tapasztaltam. udv egy 25 hetes kismami
36 hetes vagyok nem vagyok voltam kivános.mégis 12kg hiztam
Az elsõ 12 hétben én alig bírtam megenni valamit.Szinte kiflin meg tejen éltem.Se hús, se szalámi, se sajt.A fõtt kaja sem kellett.Ha fõztem akkor nembírtam megenni.Elötte nagyon husos voltam, szinte húst ettem hússal.Igazán egyszer volt, hogy megkívántam a mekis kaját annyira, hogy télen vizes fejjel el mentem volna érte kocsival (hajmosás közben), de szerencsére a párom hozott nekem.Akkor az nagyon kellett!:) A 12.héttõl sokat ettem, szinte mindent.Édesre savanyút, majd ismét édeset.A környezetem csak nézett, hogy lehet ezeket összeenni, no meg ennyit.:) A saját fõztöm akkor sem kellett, rosszúl voltam tõle szinte mire elkészült.A 25. héttõl eszek újra normálisan, bár rengeteg édesség kell.Ez a 20.héttõl van kb.Elötte nem voltam édesszájú!30 hetesen 8 kilónál tartok.
Szia! Én már korán kívánós voltam azt kellett ennem amit a tv-ben ettek, vagy ha megéreztem valami kaja illatát a lépcsõházba akkor irány a konyha fõzni...stb Én nem voltam hányós és kb 7. héttõl volt ez a crkusz. Bár a babánk elment a 11. héten, de a hormonok miatt, még legalább egy jó hétig kívánós maradtam. Tehát szerintem egyénfüggõ.

Szerencsétlen módon megharapott egy kóbor kiscica, több helyen kivérzett a kezem. Milyen esélye lehet egy toxoplazmás fertőződésnek? Mit tegyek? 22 hetes kismama vagyok.

Tudom, hogy jellemz?en nem így lehet elkapni, mégis nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: Szólj a dokidnak és kérj mielõbbi vérvizsgálatot!! Addig is nyugi!! Minden jót, 20 hetes kismami

Szólj a dokidnak és kérj mielõbbi vérvizsgálatot!! Addig is nyugi!! Minden jót, 20 hetes kismami
midenképp doki! Perszehogy nem jellemzõen lehet így elkapni, de kit harap meg a kóbor macska??-nincs adat! Ha lenne adat, gondolhatod, hogy tudnánk..A macska nyála simán bejuthatott, fõleg ha vérzett a kezed, ez pedig nem sok különbség, minthogy a székletével érintkezel. Azért maradj nyugodt mindenépp és kerüld a kóbormacskát, most elég õket messzirõl sajnálni.
Nem a toxo miatt, hanemm as fertozesek miatt keresd fel az orvosod, a nyalaban nincs toxoplazma gondii, de egyeb fertozesek forrasa lehet. Menj orvosohoz, minden jot, es ne felj!
Minden képpen doki! A macska harapása veszélyesebb a kutyánál, mert a macska félig háziállat és félig még vadállat. Élõ állat is a tápláléka közé tartozik és a nyers hús is. A nyálában sok a baktérium. Engem is harapott meg a sajátom, akkor mondta a doki ezeket, de mivel az enyém csak lakásban lakott így egészen más volt a helyzet. Azt mondta, ha rendes udvari cica lett volna akkor amit leírtam az fenn áll. Ja és én nem voltam terhes sem. Nem ijesztgetni akartalak, csak tájékoztatni.

Kismamák! Minden válaszra egy zöld kéz, mit szóltok? Többi lent.

Ki hányadik hétben van? Mikorra vagytok kiírva? Mi a terhességetek sztorija? (Mikor tudtátok meg, hogy pocaklakótok van, hogy jött össze, stb. :) ) Nagyon érdekel! 9 hkm

Legjobb válasz: Én vasárnapra vagyok kiírva, de örülnék,ha ma-holnap megszületne,nagyon nyûglõdök már,sehogy sem jó,de egyelõre semmi jele,hogy ki akarna bújni. Elsõ baba,kisfiú,Benett lesz. Mi két évet vártunk rá,ezalatt volt ciszta mûtét és egy vetélés is. A nemvárt másnapján teszteltem,együtt vártuk az eredményt. Hiába nemsokára itt lesz velünk, néha még mindig hihetetlen. Boldog babavárást mindenkinek!

Én vasárnapra vagyok kiírva, de örülnék, ha ma-holnap megszületne, nagyon nyûglõdök már, sehogy sem jó, de egyelõre semmi jele, hogy ki akarna bújni. Elsõ baba, kisfiú, Benett lesz. Mi két évet vártunk rá, ezalatt volt ciszta mûtét és egy vetélés is. A nemvárt másnapján teszteltem, együtt vártuk az eredményt. Hiába nemsokára itt lesz velünk, néha még mindig hihetetlen. Boldog babavárást mindenkinek!
31. hétben vagyok január 1-re vagyok kiírva. Terhesség sztorija...elég durva betegség után spontán teszteltem várható menzesz napján egy pozit. Gyógyszert kell szednem vérnyomásra. Sok a savam fájnak a csontjaim, minden negatív tünet a 3. trimeszterben jött elõ :D De akkor is a legszebb dolog az életemben, elsõ baba és kislány lesz a drága!:)
38. Hét, 10.re vagyok kiírva, nem tervezett baba. Szuper könnyû terhesség, szinte sajnálom hogy lassan vége:) közben meg nagyon várom is:) már mindene megvan. Fiú lesz és nincs még neve.
Jah...a hogy jött össze kimaradt....megszakítás:)
28. hétben vagyok, január végére kiírva..A menstruációm várható napján teszteltem pozitívat, szóval nem sokáig volt titok, mert elég türelmetlen voltam:) Szerencsére az elhatározástól, h szeretnénk még egy gyereket, a valóra válásig kb. másfél hónap telt el, szóval nem egy hosszú történet:) , ja és kislány lesz. Neked mi a sztorid?
25. hét és február 10 lenne, de császár lesz és úgy néz ki február 4én érkezik meg a kislegény. Tervezett elsõ baba, de nagyon nehézkes úton. 2 vetélés elõzte meg, és erõs vérzéssel indult ez a terhesség is, de orvos váltás stb mindenféle gyógyszer és megmaradt, növekszik és rugdos :)
11 hetes vagyok (május 19-re vagyok kiírva) és 3. baba :) Nagy sztorija nincs a terhességemnek, egyszerûen csak mindig 3 gyereket szerettünk volna van már 2 lányom. A nemét értelem szerûen még nem tudom. Ja és a nemvárt elõtt már teszteltem egy halvány pozitívat :)
36.hétben vagyok és November 24-re vagyok kiírva.Második babánk és kislány lesz.2 éves a lányom , terveztük a kis tesót, 3 napot késet mikor csináltam a tesztet, az elsõ próbálkozásra sikerült. Minketten nagyon örültünk:-)
2, 5 év testi-lelki szenvedés után, millió hormonprobléma, orvosok, magánklinika, sztk, agyalapimirigy daganat, rossz sprmakép, pcos...stb.. után, a lombikprogram küszöbén spontán megfogant a kislányunk. 1. baba, március 7-re írtak ki, de én tudom, és a méretek alapján is egy héttel kisebb vagyis 20+4 ma. A Lilien Kíra nevet kapja. Óriási a boldogság. Talán a lemondás segített. 5 nap késés után teszteltem, de semmit nem vártam millió ilyen volt már. Úgy meglepõdtem a dupla csíktól, hogy zsebre vágtam a pisis tesztet és elmentem dolgozni. Délután hazamentem, a férjem ajtót nyitott, én meg a nyakába borultam, és úgy elkezdtem zokogni, hogy nem kaptam levegõt, szédültem. A férjem és anyósom döbbenten álltak, azt hitték valaki zaklatott a liftbe, vagy kirúgtak. Nagy nehezen ennyit bírtam kinyögni: terhes vagyok, és zokogtam tovább. 2, 5 év fájdalma, feszültsége ott egyben kitört belõlem, remegtem, fulladtam, ömlött a könnyem és szorítottam a férjemet. Attól a naptól az életem egy tündérmese, a kislányunk a pociban a mindenünk, a szerelmünk pedig erõsebb és csodásabb mint amit valaha is el tudtam képzelni.

Mi a véleményetek a tommee tippee kézi mellszívóról? Vettem egyet, most 39hetes kismama vagyok. Nektek bejött, milyen erősen szív?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat! Én is mindenbõl tommee tippee-t vettem, a babának is :)))) Sok boldogságot kívánok nektek!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én is mindenbõl tommee tippee-t vettem, a babának is :) ))) Sok boldogságot kívánok nektek!
Szia! Én vettem egy kézit és egy elektromosat is belõle. Én a kézit tudtam csak használni, nagyon szerettem, néha még a mai napig is használom. Szerintem nagyon jó, hogy ilyen nagy feje van, jól illeszkedik a cicihez, és erõsen is szív. Könynen lehet sterilizálni, csak azt a gumi részét, ami a tejcit engedi be az üvegbe, azt jól el kell mosni! szóval én szerettem, sok sikert!!
jó választás nekem minden tommee tippee-s még a hajkeféje is és a körömvágó ollója is cumi, cumisüveg nagyon jó a mellszívó én próbáltam madela-t, pumpásat a patikából de egyik sem ért semmit sokszor volt begyulladva a mellem és mindig jól le tudtam fejni vele szóval nekem nagyon bejött . Könnyû szülést kívánok
Elso vagyok es csatlakozom a masodikhoz: imadom ezt a markat, miutan az elso dolog bevalt, vettem a kovetkezot, az is jo volt..igy tovabb. Vegul minden tommee tippee-s nalunk is. 6 honapos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!