Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd egy (887 db)

Mount and Blade játékban miért mindig mikor kezdet egy játékot az elején ilyen 30-35 ember fér seregembe, mikor 2-t rakok vezetői képességre az 1. elosztásoknál?

Mount and Blade warband játékban miért van az, hogy mikor újat kezdek, az 1 elosztásoknál rakok a vezetői képességre 2-t és csak ilyen 35 ember fér a seregembe a kezdésnél, mikor youtube-on látom szinte mindenkinél hogy ha 2-t rak akkor ilyen 45 ember fér a seregébe?

Legjobb válasz: Rakj még többet,szerezz hírnevet,és nem csak az a lényeg hogy vezetõi képesség,hanem hogy karizma (vagy mi) is legyen. És az elején válassz földesurat,mert egy csavargó kevesebb embert tud irányítani.

Rakj még többet, szerezz hírnevet, és nem csak az a lényeg hogy vezetõi képesség, hanem hogy karizma (vagy mi) is legyen. És az elején válassz földesurat, mert egy csavargó kevesebb embert tud irányítani.

Szerintetek mikor kezd egy párkapcsolat kihűlni?

Legjobb válasz: akkor, mikor kva drága a gáz.

akkor, mikor kva drága a gáz.
A kérdező hozzászólása: Értelmes válaszokat kérek !!!
Értelmes!
Amikor az sms , végén már a puszi után nincs , hogy szeretlek.
Mi az hogy kihûl a szerelem? Szeretetté alakul át, ez természetes, nincs ebben semmi rossz, csupán a rózsaszín köd tûnik el.
ma 17:48 Így van és ez olyan kb.2-3év ez a rózsaszín köd. Szeretet és tisztelet és sok kompromisszum kell.

Mihez kezd egy olyan bliccelővel egy BKV ellenőr, akinek nincs magyarországi lakcíme?

Csak érdekel h pl mihez kezd egy turistával?

Legjobb válasz: Olvasgasd a bkv figyelõ blogot (http://bkvfigyelo.hu/). Történtek érdekes esetek...

Olvasgasd a bkv figyelõ blogot (http://bkvfigyelo.hu/). Történtek érdekes esetek...
Helyben agyonlövi.
A kérdező hozzászólása: vicces vagy te elõzõ:) ) Jót nevettem!


Magyar végrehajtó, bíróság milyen esetekben kérhet számlatörténetet, illetve mit kezd egy külföldi számlaszámmal?

Legjobb válasz: Bármikor kérhetnek. A külföldivel nem sokat tudnak, bár szerintem megkeresik azokat a bankokat is, aztán vagy kapnak választ, vagy nem.

Bármikor kérhetnek. A külföldivel nem sokat tudnak, bár szerintem megkeresik azokat a bankokat is, aztán vagy kapnak választ, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: A külföldi bankszámla számról lehet e tudni hogy melyik országban melyik bankhoz tartozik?
Ha IBAN számlaszám, akkor igen, egyébként nem.
Már a legtöbb bank nemzetközi, szóval, ha nem is IBAN, a nagyobbakat szerintem - fõleg a bíróság - megkeresi. UniCredit, stb., amik itthon is vannak. Bíróság megkeresésére válaszolniuk kell.

Mikor kezd egy gyerek ragozni?

Lányom szeptembreben volt 2 éves. ùgy beszél hogy "mama autó hó" - mama autóján hó van "bébi laszik papa" bébi alszik az apa kezében "én alszik" álmos vagyok, vagy én alszom Két nyelvü gyerek, de németül is így beszél. Persze a két nyelvet keveri is. De mikortól ragoznak? Már szinte mindent kifejez valamelyik nyelven, de ragozást talán 1x hallottam töle " Ich pisilek"

Legjobb válasz: Ennyi idõsen a fiam félig-meddig ragozott, pl éhes vagyok, álmos vagyok, kérek kakaót, fáj a hasam. De õ is mondott még olyanokat, hogy mama vonat - vonattal megyünk mamához, vagy motor játszótér - vigyük a motort játszótérre. Szóval szerintem lassan kialakul nála..

Ennyi idõsen a fiam félig-meddig ragozott, pl éhes vagyok, álmos vagyok, kérek kakaót, fáj a hasam. De õ is mondott még olyanokat, hogy mama vonat - vonattal megyünk mamához, vagy motor játszótér - vigyük a motort játszótérre. Szóval szerintem lassan kialakul nála..
Lányom két éves és mostanában kezdett ragozni, de nem mindent. Meg még keveri a dolgokat: vegyél fel tégeM. :) engem helyett :) De már próbálkozik mindenféle ragozással, hol helyesen, hol "logikusan", pl. egértet (egeret helyett) :) Szóval alakul a dolog nála.
Az én fiam 2, 5 éves, és jól használja már a ragokat. Õ gyakorlatilag 2 évesen még csak pár szót mondott, utána indult meg hirtelen, és 2-3 hét alatt mondatokat alkotott és ragozni is elkezdett. Egyébként pont a személyes névmások használata és a birtokviszony alakult ki legutoljára. A helyhatározókat már hamarabb biztonsággal használta, akkor amikor még E/3-ba beszélt magáról. Szerintem mivel kétnyelvû a babátok, ez egy kicsit megnehezíti a heylzetet számára.
Nalunk is több nyelvüek a gyerekek. Nekem az is furcsa (a sajat gyerekeimböl kiindulva), hogy mar beszelnek. Nalunk olyan 4 eves koruk körül allt be, hogy szepen, ragozva beszeltek minden nyelven. Minket megnyugtattak, hogy ez normalis, ök kesöbb fognak elkezdeni beszelni, ragozni mmint az egy nyelvü babak es az is normalis, hogy keverik meg a nyelveket. Nekem 5 evesek a kicsik, es mar nagyon szepen beszelnek, a nyelveket sem keverik mar es tudjak, hogy kivel milyen nyelven tudjak megertetni magukat. Peldaul hozzam csak magyarul beszelnek ha egyedül vagyunk itthon, de ha apa hazaer akkor automatikusan angolra valtanak, viszont ha csak apaval vannak akkor csak nemetül beszelnek. Nalunk amire nagyon felhivtak a figyelmünket, ho
Nekem is több nyelvüek a gyerekek. Nekem a sajat gyerekeim utan az is furcsa, hogy mar beszel. Nekünk csak 3 eves koruk körül kezdetek el beszelni, de mar 1 ev utan nagyon szepen beszeltek es nem is kevertek a nyelveket. :) Peldaul: Ha csak harman vagyunk itthon a gyerekekkel akkor csak magyarul beszelnek, de mikor apa hazaer akkor automatikusan angolra valtanak, de az apjukkal csak nemetül beszelnek. Mi tanacsadoban voltunk a gyerekekkel, hogy nekünk es nekik is ez egyszerübb legyen es ne zavarjanak bele dolgok. Amint nekünk nagyon ajanlottak a tanacsadoba, hogy ha peldaul te csak magyarul beszelsz a gyerekkel, akkor ha nemetül szol hozzad "meg se halld" (persze kivetel ha veszhelyzet van). Ez allitolag nagyon sokat segit a gyerekeknek, hogy szeparalni tudjak a nyelveket, legalabb is nekünk ezt mondtak, az hogy emiatt vagy mas miatt sikerült eleg hamar elvalasztani a harom nyelvet azt nem tudom, de ezt mi tartottuk es tartjuk ma is velük. Persze ez is csak egy tanacs :) Valakinek bevalik, masnak nem :)
Nem is ertem, hogy miert ketszer küldte el, bocsanat erte.

Miben más egy kézzel nevelt egy szülõk altal felnevelt papagáj között?

Legjobb válasz: A kézzel nevelt madár szelíd lesz az esetek nagy részében (kivéve a lapos farkúak õk ezután is vadak maradnak). Tehát meg lehet fogni,simogatni stb.... A szülõk által nevelt az esetek nagy részébe NEM lesz szelíd mivel a szülõk nevelték emberhez nem szokott. Viszont ha a madarat (amikor kezd tollasodni ) naponta kiveszed egy kicsit akkor valószínû kézhez szokott lesz.. tehát oda megy hozzád stb..

A kézzel nevelt madár szelíd lesz az esetek nagy részében (kivéve a lapos farkúak õk ezután is vadak maradnak). Tehát meg lehet fogni, simogatni stb.... A szülõk által nevelt az esetek nagy részébe NEM lesz szelíd mivel a szülõk nevelték emberhez nem szokott. Viszont ha a madarat (amikor kezd tollasodni ) naponta kiveszed egy kicsit akkor valószínû kézhez szokott lesz.. tehát oda megy hozzád stb..
A kézzel neveltek sokkaljobban ragaszkodnak az emberhez, ugyanis õket tekintik fajtársuknak. A szülõk által nevelteket is meg lehet szelidíteni, ha elég fiatalok, viszont õk bizalmatlanabbak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válasz, sokat segítettetek :)
A kérdező hozzászólása: Még egy olyan kérdésem lenne hogy ismeri-e valaki a Szenegáli papagájt ?
egy marék az egyik kezed, két marék a két kezed összetéve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Én tegnap vettem egy hullámos papagájt s kb mennyi idő mire hozzá szokik új környezetéhez? Vagy Mennyi idő mire kézhez lehet szokni s a picur név neki jó nem? Elöre is kösszi a válaszokat ;)

Legjobb válasz: Madártól függ kb- olyan 1-2 hét addig lehet ne riogazsd kézhez szoktatáshoz türelem kell de ha egyedül van akkor jobbab elöbb kézre meny

Madártól függ kb- olyan 1-2 hét addig lehet ne riogazsd kézhez szoktatáshoz türelem kell de ha egyedül van akkor jobbab elöbb kézre meny
Jó név neki. Ez madártól is függ de általában 1-2 hét alatt meg szokja a helyet. A szelidség már más téma. Álltalában 1 hónap mire a kezedre ül de olyan 2-3 mikor már nem repül és tõled és simagadhatot is. De ez is madártól függ. Nekem egyszer volt 3 is ami alapból szelídebb volt mint a többe és nekik elég 3 hét a kézhez de amúgy meg olyan max 2 hónap.
1-2 hétig ne nagyon zavard ne vidd egyik szobábol a msáikba .. lehetõleg legyen egy helyen .. ha 1 vagy 2 hét után ugy látod , hogy megszokta akkor kezd el a kézhez szoktatást ... egy kis eleséggel a kezedben ..... sok sikert
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat persze hogy egy helyen van :) de ha látom már h kékesedik neki a csörén lévõ böréteg akkor az azt jeleni hogy valószinüleg hím lessz?:) énis kb ugy gondoltam h 1-2hét mire megszokja csak én most tartok elsõnek papagáj voltak elöte madaraim sõt most is van egy gyémánt pintyem:) persze nem egymás mellet vannak hanem egy polc válassza el õket csak mikor megvettem a papagájt egy picikét megijedt hogy más madár hangját halja de gondolom majd idõvel megszokja a picurom hogy más madár is van egy szobába:)
Ha kék akor igen hím lesz :) ha bõrszinû vagy barnás akkor tojó :) Egyébként tényleg meg fogja szokni :) nekem hullámos papagájom is volt már mondjuk õt sajnos nem sikerült megszeliditenem .. gondolom kevés türelmem volt igy inkább nem zavartam :) de elõtte volt egy nimfa papagáj tojóm õt a szülei ütötték meg a tollat lecsipkedték a fejérõl tiszta vér volt szegáényke de ps volt igy hát ugyis nyáriszünet volt és befogatdam behoztam egy kalitkába csináltam neki egy kis fészket és fõtt tojással etettem amig megnõtt .. angyon nagyon hozzám volt nõve imádtam és õ is engem csak egyszer télen kivittük a garázsba a többi madár mellé egy kicsit "beszélgetni" a kalitkáját felakasztottuk a többi kalitka mellé és nagyon jól elvolt.. aztán pár napra rá köszvényes lett(lebénult a lába de ez ár másik madaramnál is elõfodult csak az meg végig bent volt) és elpusztult annyira sajnáltam ..:( és egyébként tényleg sok sikert hozzá ha megszelidül biztos igazi jóbarát lesz belõle nagyon ragaszkodóak :) mint egy ember megsértõdnek utána megbékülnek a helyzettel és folytatódik az élet :)
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek el picurom alig egy hónapja van meg s sokat változott ki szoktam engedni röptetni s nagyon élvezi, vissza repül a saját helyére meg a kalitka tetején szokott lenni repül egy két kört s pihizik s utána megint repül:) de azon lepõdtem meg hogy be volt hajtva a kalitka ajtaja s mikor egyik nap haza értem már kint repdesett szerencsére mindig van itthon valaki aki figyelj rá gyorsan megtanulta, ráadás estére magától vissza megy a helyére de napközben sokat bohóckodik :) örülök neki nagyon hogy hamar megszokta a helyét. :)

A párommal együtt voltam. Óvszerrel védekeztünk. Mikor lehúzta egy kevés maradt a makkján amit a kezével töröltle. Emlékeim szerint kezetmosott utánaÉs kb másfélórával késöbb újraelkezdtük az előjátékot és ujját belémdugta. Ígylehetséges a terhesség?

De közben mindent megfogott, filmet beállított takarót megfogta párnát stb.. és azt hiszem utána rögtön mosott kezetÉs addig nem nyúlt hozzám ott csak csókoloztunk.

Legjobb válasz: Szia! Ajjajaj.. nagy a para mi?:) szerintem nem valószínû, hogy teherbe estél, de a barátod mindig mosson kezet, ha spermium kerül a kezére, ezzel megúszhatod a felesleges félelmeket. Max. 2 hét múlva egy terhes-teszt, de szerintem nem fontos.

Szia! Ajjajaj.. nagy a para mi?:) szerintem nem valószínû, hogy teherbe estél, de a barátod mindig mosson kezet, ha spermium kerül a kezére, ezzel megúszhatod a felesleges félelmeket. Max. 2 hét múlva egy terhes-teszt, de szerintem nem fontos.
Én atól paráznék, hogy a kezével minden megfogott, aztán meg belédnyúlt. A mindenhol járt kezével! Tudod, az lenne a minimum, hogy kezet mos, mielõtt hozzád nyúl, hát még, ha beléd! Jó kis nfertõzéseket szedhetsz így össze... :-((
Terhes tuti nem vagy! Na de nem félsz az AIDS-tõl, ha már csókolóztatok??? Ha vérzett a fogínye simán lehetsz akár AIDS-es is :) ) :) ) :) ) (ne hari, de ha egy lány ennyire tudatlan...)
Sajnos nem lehetséges így teherbe esni! HAbár jó lenne már csak a gondolatától is....! Én meg azon aggódom, hogy hónapok óta belém élvez a párom és NEM VAGYOK TERHES!
Kedves utolsó, Legalább humorod van, és ez a jó hozzáállás, végre valaki, akinek ugyan nem sikerül a baba, de jó kedve van.Te vagy az elsõ ilyen itt a fórumon, kívánom sikerüljön minél elöbb a babó! (egy másik humoros, de még babátlan)
Szerintem írta a kérdezõ, hogy a barátja a "mindent megfogdosott után" kezet mosott. Vagy én értelmezem rosszul? Egyébként, nyugi, nem lehetsz terhes.
A 69% vagyok, ha már így belejöttünk a humorba, akko még egy észrevétel: Kedves Kérdezõ! A makk a tölgyfa termése! :) ) :) )
Már elnézést. Idézem a kérdezõ szavait: "emlékeim szerint kezetmosott utána" Hát, nem tudom, ha már erre sem emlékszik, akkor az elég szomorú. Babybogyó87 voltam
Szia. Kérdezõnek: nem, nem lehetsz így terhes. De tényleg elég durva, hogy a barátod mindent összefogdos. Én erre nagyon finnyás vagyok, hozzám nem nyúlhat szennyezett kézzel a párom. Ez mondjuk higiénia kérdése, na de te tudod. Utolsó két válaszolónak: Ne aggódjatok, nektek is sikerülni fog. Mi a párommal azt hiszem hogy 4 éve próbálkoztunk, és most sikerült 4 év után :D. szóval fel a fejjel. Nektek is sikerülni fog. pussz Babybogyó87
10:43-as vagyok.Ari vagy kedves utánnam következõ! Ezt nem is lehet másképp le reagálni csak poénosan! Nem mondom, hogy nem szoktam elkámpicsorodni, de hipp-hopp próbálok pozin hozzáállni!Majd csak lesz babánk nekünk is, az Isten áldja meg! :DDDDDD Mihamarabbi babásodást neked is!
Ja, és már azt is tudjuk, hogy mi volt sex után. Meg lett az ágy vetve, be lett téve egy jó film! Azt tudod mi a makk, de azt nem, hogy lehetséges egy teherbeesés? Remélem amit beállított filmet az szexuális felvilágosításról szólt....

Kislányom lassan 4 hónapos . Még nincs egy anyajegye sem . Mikor kezd kijönni nekik? Másik kérdésem meg az lenne, hogy újszülött korában megkapta az oltást BCG-t, de még nem fakadt ki neki az nagy gond? Nektek mikor fakadt ki?

Legjobb válasz: Az hogy még nincs anyajegye, az szerintem genetika. Nekem rengeteg van :S és a kislányom már úgy született, hogy volt egy a combján. Azóta csak egy jött ki rajta. Most 15 hónapos. Nem emlékszem pontosan mikor, de erre az idõre már kifakadt a BCG oltás. Nagyon sokáig váladékozott (több hét). Nem szabad nyomkodni ilyenkor. Tegyél rá valamit, ha nem akarod, hogy összepiszkolja a ruhát. Én nem tettem rá semmit, gyakrabban cseréltem a body-t, hogy tiszta maradjon az oltás helye is. A védõnõnek minden hónapban kellene menni látogatni, és a gyerekorvosnak is minden alkalommal meg kell néznie a BCG oltást! Amennyiben elmulasztotta, szólj neki, hogy vessen rá egy pillantást, minden rendben van-e. Miénk már kezd halványodni.

Az hogy még nincs anyajegye, az szerintem genetika. Nekem rengeteg van :S és a kislányom már úgy született, hogy volt egy a combján. Azóta csak egy jött ki rajta. Most 15 hónapos. Nem emlékszem pontosan mikor, de erre az idõre már kifakadt a BCG oltás. Nagyon sokáig váladékozott (több hét). Nem szabad nyomkodni ilyenkor. Tegyél rá valamit, ha nem akarod, hogy összepiszkolja a ruhát. Én nem tettem rá semmit, gyakrabban cseréltem a body-t, hogy tiszta maradjon az oltás helye is. A védõnõnek minden hónapban kellene menni látogatni, és a gyerekorvosnak is minden alkalommal meg kell néznie a BCG oltást! Amennyiben elmulasztotta, szólj neki, hogy vessen rá egy pillantást, minden rendben van-e. Miénk már kezd halványodni.
Te most tényleg azt várod, hogy anyajegye legyen???? örülj, hogy nincs neki.
Kedves utolsó, akkor az nem anyajegy volt, csak annak tûnt. A védõnõd meg egy barom! Már bocs. De ilyet mondani, nem is értem. :(
12-es. Itt nem oltják újra, 1 hete mondta a védõnõ mikor rákérdeztem mikor kellene kifakadnia az oltásnak. És úgy született, hogy volt anyajegy a fején és az ujján, 2 hetes korára eltûnt mind2.Azóta sem jött vissza, a helye sem látszik. A védõnõ is meglepõdött, de voltunk orvosnál, nincs vele semmi gond... 8as
Kedves 8as. De újra oltják!!! Mi esett le az anyajegy? Az kizárt. Esetleg szemölcs. Anyajegy nem esik le!!! Az én fiamnak is 3-4 hósan fakadt ki. 8 hósan jött ki 3 anyajegy. Azóta nem látok többet.
A kérdező hozzászólása: Mi járunk hozzá már ugyan ott van a gyerekorvos is .
Kisfiam 9 hónapos és egy darab anyajegye sincs. A BCG-nek szerintem ki kellett volna már fakadnia.A védõnõ nem szokta megnézni, ha mentek hozzá/vagy õ megy hozzátok?Kellene pedig; vagy a gyerekorvosnak.
Az én kislányom 2 hónapos, még neki sem fakadt ki.Én kérdeztem a védõnõt, azt mondta már nem okoz gondot, ha nem fakad ki, már nem oltják újra, úgyhogy ezen ne izgulj. Anyajegye még nincs, sõt, amivel született az is leesett :D
az anyajegy tényleg genetika, de az oltásnak 1 hónapos kora után kellett volna kifakadnia. Sztem szólj az orvosának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Szép estét !
Az én lányom lassan már 7 hónapos és még neki sincs egyetlen egy anyajegye sem. Ha jól emlékszem neki 3-4 hónaposan fakadt ki, de nem vagyok benne biztos. szép estét :)
A kérdező hozzászólása: Védõnõhöz nekem kell vinnem minden hónapban már 2 hónapos kora óta itt ez a szokás , ha minden okés a családban nem járnak ki "feleslegesen" mikor a kötelezõ oltást adja a gyerekorvos.megnézték látták nincs ott semmi aztán nem mondtak semmit a papíron meg az áll a havi felmérésen , hogy BCG heg van .Érdekes picit .Most megint megyünk oltásra és még egyszer megnézetem .
A kérdező hozzászólása: dehogy várom csak az ismerõsök mondták , de fura stb , hogy nincs neki .
A kérdező hozzászólása: Mi láttunk a babán egy kis piros pöttyöt pár napig tartott . Lehet az volt az ? De azt mondják a bal karjába szokták adni és nekünk a jobb a karján volt. Na majd jöv.héten megnézik remélem .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!