Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd beszelni, jarni (2 db)

Mikor kezd el beszelni, jarni a baba onalloan?

apja olasz en magyarul beszelek vele, kb mennyi ido alatt fog beszelni mindket nyelven?

Legjobb válasz: Ha egyforma szinten beszéltek vele mindkét nyelven,akkor val.színü,hogy egyszerre kezdi majd bestélni a ke´t nyelvet.Ìgy volt a férjem unokahúga is.

Ha egyforma szinten beszéltek vele mindkét nyelven, akkor val.színü, hogy egyszerre kezdi majd bestélni a ke´t nyelvet.Ìgy volt a férjem unokahúga is.
Ha két nyelvet hall egyszerre, lehet, hogy az átlagosnál kicsit késõbb kezd el beszélni, de megéri a türelmet, mert mindkét nyelven fog tudni!
Szia! Az én unokaöcsém anyukája német, apukája magyar. Az anyuka csak németül, az apuka csak magyarul beszél vele. 2008.áprilisban lesz 3 éves. Nagyon jól érti mind két nyelvet és a babanyelvén beszél is. És ráadásul irtó rafkós, mivel az anyuka nem tud magyarul van, hogy úgy válaszol neki, amit persze az apukának kell tolmácsolni az anyukának. A járást már 1 - 1 1, 5 éves korában önállóan végezte.

Mikor kezdett el kisfiad beszélni? Tényleg igaz, hogy ha korán kezd el önállóan járni, akkor beszélni annál később fog?

Legjobb válasz: 21.05:de hát pont ezt bizonyítod te is:korán beszélt,késõn járt.:)

kisfiam 14 hónapos, 11, 5 hónapos korában indult el, ma már szalad, de nem mond semmit
21.05:de hát pont ezt bizonyítod te is:korán beszélt, késõn járt.:)
13 hónaposan kezdett járni kisfaim, most 18 hós és csak pár szót mond.
Mindkét fiam járt már 1 éves kora elõtt, és 2 évesen kezdtek beszélni.
11-12 hónaposan kezdett el értelmes szavakra hasonlító dolgokat mondani. Most 13 hónapos. Aja (anya) Aííta (Anita) apa, dádá (Dávid), baba, tííta (cica), hinta. Ezeket mondja. Eddig ott tartunk, hogy lépeget, de csak ha fogjuk a kezét vagy kapaszkodik a bútorokban vagy tolja a babakocsiját vagy a hintájába csimpaszkodik, vagy tologatja a széket és úgy közlekedik. Anyu azt mondta nálam fordítva volt, 13 hónaposan elindultam és kb 18 hónaposan beszéltem. Változó. Egyébként azt mondta a védõnõm, hogy ritka hogy kb egy idõben kezd járni és beszélni is egy baba mert egyszerre csak egy készsége fejlõdik erõsebben.
Mivel a mozgás és a beszéd nem tud egszerre jól fejlõdni (általában) ezért egyik baba hamarabb kezd menni, késõbb beszélni, vagy éppen fordítva! Az én kisfiam 6 hónaposan felállt, 8 hónaposan kapaszkodás, segítség nélkül elindult, de még értelmes szót nem mond! most 11, 5 hónapos. szerintem még egy darabig nem is fog beszélni.
14 hónapos és még nem jár önállóan és vezetve meg nem akar. Szavakat kb. 10 hónapos korától mond, most (hejte, apa, pápá, mama, hamm-hamm, enne (ha éhes ezt mondja), várjál, gyere, add/adj, ):tehát 9 szónál járunk kb., szerintem ez ennyi idõsen nem olyan egetrengetõ :) Viszont egésznapos magas frekvencián való visítozásban egyedülállóan teljesít, leginkább nagyközönség elõtt, pl. buszon. Mint amikor Vásáry André kivágja a magas cé-t. Mindig röhögnek rajtunk :D
Nálunk mindkettõt hamar csinálta, 10 hónaposan egyedül járt, és 14 hónapos és kb. 20 szót használ. Szóval szerintem nincs összefüggés.
16 hósan járt el a fiam, 23 hós ès pár szót mond csak, gesztikulál és mutogat beszéd helyett. Tehát késõn indult el és beszélni is késõbb fog.
Az én fiam 10 hónaposan már önállóan járt, és 15 hónaposan kezdett el szavakat mondani. 24 hónaposan pedig már mondatokat rakott össze.
Hát nem tudom, csak annyit, hogy az én kispasim nagyon késõn kezdett el járni és nagyon korán beszélni.
Szerintem ez nem igaz. Kislányom régesrégóta (kb. 12 hós kora óta) mond olyan szavakat, mint tetszik, szép, inni, (ezen kívül még vagy 30-at) és járni csak 16 hónaposan kezdett.
Nálunk fordítva volt. 11 hónaposan beszélt és 18 hónaposan járt. :D
11, 5 hónaposan szinte futott, de a mai napig csak pár szót mond. 20 hónapos kisfiú Remélem lassan elkezd beszélgetni, már annyira várom:)
14 hónaposan indult el, másfél évesen már 1-2 szót összekapcsolt, most 20 hónapos és gyönyörûen beszél. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!