Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezd a pocak (67 db)

Ket honapos es egy napos terhes vagyok, normalis az, hogy keringet a hanyinger de nem hanytam meg egyszer sem? Mikor kezd a pocak nőni? Nehezen viselem a meleget, ez rossz?

Legjobb válasz: szia! nekem a 22.hétig erõs hányingerem volt, de egyszer sem hánytam..mindig este kezdõdött, és eltartott 4 óra hosszáig is:( vettem b6ot a gyógyszertárba,abból vettem be 2 szemet, az segitett valamelyest...próbáld ki... a pocakod nem sokára nõni fog, türelem...nekem a 4.hónapban kezdett látszani. szép babvárást kívánok!

szia! nekem a 22.hétig erõs hányingerem volt, de egyszer sem hánytam..mindig este kezdõdött, és eltartott 4 óra hosszáig is:( vettem b6ot a gyógyszertárba, abból vettem be 2 szemet, az segitett valamelyest...próbáld ki... a pocakod nem sokára nõni fog, türelem...nekem a 4.hónapban kezdett látszani. szép babvárást kívánok!
Teljesen normális az émelygés. A pocak meg alkati kérdés, kinek mikor kezd el nõni, és függ attól is, hol helyezkedik el a lepény. Én elég vékonyka vagyok, mellsõ falon tapad a lepény, a 17. héten kezdõdött el a pocaknövekedés. A nyarat pedig végigszenvedtem, nagyon nem bírtam a maleget, és ez is teljesen normális.

Mikor kezd a pocak felfelé 'vándorolni'?

Hányadik hét környékén kezd a pocak a köldöktõl feljebb kerülni? És mikor kerül a legmagasabb helyére? Remélem érthetõ a kérdés, de jobban nem tudom megfogalmazni :/

Legjobb válasz: Asszem a 18-20 hét környékén van a köldök magasságában. 28. héten jó 3 ujjnyival van a köldök felett. A többirõl nem tudok nyilatkozni :)

Asszem a 18-20 hét környékén van a köldök magasságában. 28. héten jó 3 ujjnyival van a köldök felett. A többirõl nem tudok nyilatkozni :)
Ahogy nõ a pocakod ugy megy feljebb, ahogy telik az idõ és a terhességi hét
Én a 35. hétben járok, de azt hiszem ennél feljebb már nem lehet...nem is tudom, hogy hol fér el a gyomrom pl....:-))

Mit csinálhat vajon odabenn a baba mikor hirtelen "rángatózni" kezd a pocakom?

annyira jó lenne belátni ilyenkor a pocakba:-) persze érzem ha rúg ha a kezével kalimpál ha csuklik! de amikor hullámzik az egész hasam és nagyon hirtelen mozog akkor mit csinálhat?

Legjobb válasz: En is megneznem :). Szerintem szimplan jol erzik magukat benn es ficankolnak. 35h km

En is megneznem :) . Szerintem szimplan jol erzik magukat benn es ficankolnak. 35h km
Na erre én is nagyon kíváncsi lennék, mert napok óta többször "rángatózást" érzek bentrõl! :) 27hkm
Ez tényleg egy nagyon jó kérdés. Már kezdtem meg ijedni, hogy baj lehet a babámmal, ugyan is az én hercegnõm is elõ szeretettel rángatózik. :) Ezen sokat el gondolkoztam már én is. Olyan mint ha kirázná a hideg vagy mint ha gyorsan kopogtatna . De igazából én sem tudok rá jönni, hogy még is mit csinál. 8 hónapos vagyok és kb..már az 5 hónaptól érzem ezeket a rázkódásokat. Boldog Baba várást! :)
Szerintem ezt sose tudjuk meg! :) Legalábbis itt nem kapunk rá választ! :( Olvastam a neten hogy rángatózás szerû érzés a baba csuklása miatt alakulhat ki!! Boldog babavárást!
Mikor csuklik az más. Másabb érzés. És másképp rángatózik.
mozog, rúg, csuklik

Othonapo es ket napos terhes vagyok. Mikor fogom mar erezni hogy mozog a baba? De ugy mikor a kezemet a pocakomra teszem es erezni fogom ahogy mozog odabent. Normalis hogy meg nemerzem?

Legjobb válasz: Szerintem napok kérdése is lehet. Ha egyformán gondolkozunk akkor ezt az 5 hónapot úgy érted hoy 20 hetes és 2 napos vagy. Lehet hogy már érezted csak bélmozgásnak tulajdonítottad. Hamarosan megérzed ne izgulj. 36 heteske

Szerintem napok kérdése is lehet. Ha egyformán gondolkozunk akkor ezt az 5 hónapot úgy érted hoy 20 hetes és 2 napos vagy. Lehet hogy már érezted csak bélmozgásnak tulajdonítottad. Hamarosan megérzed ne izgulj. 36 heteske
Én már kicsit érzem...17.hetet tapossuk.Érzem, amikor elkezd mozodni, odateszem a kezem a pocimra és egy nagyon picit érzem, ahogy vándorol. Feküdj le úgy, hogy az ágyon légy, a lábad pedig a földön legyen. Kívánom, hogy minél hamarabb érezd. Problémamentes babavárást kívánok!

Lehetséges hogy ha a kezem a pocakomra rakom, érzem a baba szív lüktetését? Persz nagyon gyengén, és sokkal lassabban! Lehetséges? Ha nem, akkor mi lehet az?

Legjobb válasz: A te szíved lüktetését érzed. :-) A babáét nem tudod érezni, lassan meg pláne, az övéké iszonyat gyorsan ver.

A te szíved lüktetését érzed. :-) A babáét nem tudod érezni, lassan meg pláne, az övéké iszonyat gyorsan ver.
A baba szíve kb. 2x olyan gyorsan ver mint a kismamáé. Valami mást érezhetsz. Pl. a hasi ereidet vagy ilyesmit.
Hány hetes vagy?
Elsõ vagyok. Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy csuklik.
De a csuklást az elég erõsen lehet érezni. az olyan pattogásféle....
A kérdező hozzászólása: 28 hetes kismama vagyok, ha csuklik a baba, azt érzem, mert sokkal erõsebb. De sokszor, leginkább este fekvéskor, ha a köldököm környékére rakom a kezem akkor érzem a gyenge lüktetést!
Hát akkor szerintem is tényleg a szívverésed.
Engem is megtréfált anno ez a dolog, de a sajátodat érzed, ahogy a hasi ered lüktet :) )
A sajátodat érezheted, a babádé rettenetesen gyorsan ver még ilyenkor.

Mikor kezd el nőni a poci? Mert most vagyok 13 hetes terhes és 5 hét múlva szeretnébk az esküvőt tartani. Addigra nagy pocim lesz?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más! Az én esküvõmön 12 hetes voltam, de semmi nem látszott. De még utána sokáig sem! Alkat kérdése. Van, akinek már 2-3 hónap után nagy a pocakja.

Ez mindenkinél más! Az én esküvõmön 12 hetes voltam, de semmi nem látszott. De még utána sokáig sem! Alkat kérdése. Van, akinek már 2-3 hónap után nagy a pocakja.
Szia!Nekem a 26.hétig nem látszott a pocakom.Tegnap a terhesgondozóban is ámultak a kismamák, hogy már 28 hetes vagyok.Az egyiküknek 19 hetesen nagyobb volt a pocakja, mint nekem.
Mindenkinel valtozo. 16-17 hetesen mar azert elegge latszik..
15 hetesen nekem mar latszik, szoval biztosan nem fogod tudni letagadni!Meg nincs ruhad, vagy most fogjak radigazitani!?
Szia!Én 22hetes voltam, amikor az esküvõnk volt.Nagyabroncsos ruhám volt, és nem látszott semmi alatta.Nem nyomta a pocimat sem!Szerintem nem lesz gond neked sem a pocakod méretével.
Hát, nekem már 18 hetesen elég szép pocim volt. Viszont van, akin nem is látszik szinte semmi. Sok boldogságot Nektek!
ÓÓÓÓ!!! De jó! Én 14 hetes vagyok, és 4 hét múlva lesz az esküvõnk. Hamarabb lett ruha lefoglalva, februárban, közbe jött a baba, de még így is rám fog jönni a ruha, mert elfér a ruha alatt a pocakom. Szerintem neked se lesz "vészesen" nagy a pocakod! Sok boldogságot :) )
Szia! Nekem a 16. hét után hirtelen megnõtt a pocim, de már az elején is jól fel voltam puffadva! Ha most még lapos vagy akkor talán lesz egy kissebb növekedés, de ha már most van pocakod akkor számíts arra, hogy látványosan nõni fog. De nehéz ám megmondani, mindenkinél más és más! Sok boldogságot! :-) Én már a 20. hétben vagyok, de nekem nem kérték meg a kezemet :-( neked gratulálok :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a sok választ. Nem még nem látszik semmi és még egy grammot se híztam...bár 62 voltam...az nem egy vékony alkat, de ahhoz képest nem híztam. :) Nem akarokm tagadni, csak nem akarok nagy pocival esküdni:) kényelmesebb:)

Hany hetesen kezd igazan noni a pocak? En holnap leszek pontosan kilenc hetes. De meg nem vettem eszre hogy kezdene noni a pocakom. Mikor kezd?

Legjobb válasz: Szia!én most vagyok a 13.-hétben,s a körülöttem lévö családtagok,párom,akik tudják a babót,ök mondták már hogy látszik,szerintem is,de én máshogy látom biztos,de amugy még senki más nemszolt,hogy esetleg híztam vagy egyéb..... Üdv. 13heteske M

Szia!én most vagyok a 13.-hétben, s a körülöttem lévö családtagok, párom, akik tudják a babót, ök mondták már hogy látszik, szerintem is, de én máshogy látom biztos, de amugy még senki más nemszolt, hogy esetleg híztam vagy egyéb..... Üdv. 13heteske M
nekem a 15-ik héten nõtt ugrásszerûen, most 16 hetes vagyok és egyértelmûen látszik, hogy babapocak :D az sem mindegy, hogy milyen ruhákat hordasz - ha mell alatt húzott kis tunikákat, az jobban kiemeli a pocit, a bõ felsõk leplezik
Nekem az elsõ tehességemet még 6 hónaposan sem lehetett látni rajtam, most 16 hetes vagyok és azért már látszik egy kis poci, nem tudnám letagadni.Változó. A te babád nem nagyobb egy szilva súlyánál most.A méhed kb.akkora, mint egy alma.
nekem a 20.hetig semmi nem latszott...most hirtelen beindult noni...
Kilenc hetesen akkora a baba mint egy nagyobb babszem, kb.egy honap mulva fog egy picit latszani.Ha teltebb vagy akkor meg kesobb.Alkattol is fugg.

Miért nincsen semmi pocakom 20 hetes teresen? Mikor kezd el nőni a pocak?

20 hetes kismama vagyok és azon aggodom hogy nincsen semmi hasam pedig már 20 hetes vagyok! Ha megyek n?gyógyászatra a többi 20 hetes kismamáknak már elég nagy pocakjuk van, t?lem meg megkérdezték hogy egyáltalán terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Elsõ terhességemnél a pocim csak a 7. hónaptól kezdett gömbölyödni, a 8. hónapban vették észre azok akik nem tudták, hogy terhes vagyok, hogy itt valami készül. Pedig 53 kg-ról indultam, szóval lapi voltam. Mostani terhességem meg 68-ról indult, és még mielõtt tesztet csináltam már akkor kérdezgették, hogy babát várok? Úgy néztem ki mint aki félidõs :) Most meg mindenki azt hiszi mindenórás vagyok, pedig még csak 16. hetet tapossuk ^^ Dokit kérdezz, az tuti megnyugtat :)

Szia! Elsõ terhességemnél a pocim csak a 7. hónaptól kezdett gömbölyödni, a 8. hónapban vették észre azok akik nem tudták, hogy terhes vagyok, hogy itt valami készül. Pedig 53 kg-ról indultam, szóval lapi voltam. Mostani terhességem meg 68-ról indult, és még mielõtt tesztet csináltam már akkor kérdezgették, hogy babát várok? Úgy néztem ki mint aki félidõs :) Most meg mindenki azt hiszi mindenórás vagyok, pedig még csak 16. hetet tapossuk ^^ Dokit kérdezz, az tuti megnyugtat :)
Nekem mostanában növekszik szépen a pocim, eddig el is takarhattam volna. 27 hetes kismama
Ez a pocak téma nagyon érdekes. Én 16 hetes vagyok, elég magas (178 cm) és 65 kilóval kezdtem a terhességet. Az elsõ idõszakban és sokat híztam, négy kilót (nem voltam hányós, farkaséhség gyötört, ami valószínûleg amiatt volt, hogy akkor raktam le a cigit, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok). Az elmúlt öt hétben egy kilót híztam csak. Ennek ellenére a pocak növekedésem úgy alakult, hogy elõször semmi sem látszott, az elmúlt három hétben viszont szinte napról napra nõ és minden ismerõsöm azt állítja, hogy a felszedett kilók mind a hasamra és a mellemre mentek, mert máshol nem híztam. A ruháim is ezt igazolják. Szóval 16 hetes koromhoz és ahhoz képest, hogy én is magas vagyok, átlagos testalkatú az én pocim is elég nagy, pedig elsõ babám. El sem tudom képzelni, hogy ha ez ilyen ütemben halad, akkor mekkora leszek szülésig... És igen, idõsebbektõl már én is megkaptam, hogy fiú lesz, mert csak a hasam nõ, a fenekem nem. Egyébként a sógornõm hasonló testalkatú volt, 20 héten még simán letagadta, hogy terhes és szülés elõtt sem volt éppen nagy hasa, a barátnõmet második babájával viszont már 23 hetesen folyamatosan lesték a környezetében, hogy mikor pottyan ki a baba. Õ szó szerint már közlekedni sem tudott 30. hét után. De nem is a pocak a lényeg, hanem, ami benne van!
Szia, sz én hasam a 26.héten kezdett el úgy látszódni, hogy azok is észrevették akik nem tudtak róla. A végére sem voltam olyan nagy, legalábbis a kórhzban voltak nálam nagyobb pocival is emberek :) . A baba 4450grammal született és makkegészséges. Nõvéremmel együtt voltunk terhesek (egy héten szültünk :) ) Rajtam még nem látszódott, õróla meg azt hitték, hogy ott helyben megszülhet. Az õ babája 2800 grammal született. Tehát a poci a baba méretében sem mérvadó.
Utólsó válaszolónak: tök jó, hogy ezt leírtad, mert megnyugtattál engem is! Én 22 hetes vagyok, elsõ baba lesz (úgy néz ki, kislány)és a minap megkérdezték, hogy 'ugye mindjárt megszületik?'. Csak néztem, s mondtam, hogy októberben majd. :-) Egy négygyermekes anyuka is megjegyezte, hogy félidõhöz képest milyen nagy gömbölyû a pocim. :-) Fura, hogy ekkora különbségek vannak, de tényleg az a fontos, hogy bármekkora is a pocak, a kisbaba jól érezze magaát és szépen fejlõdjön!
Nekem sem látszott egészen a 24. hétig, és akkor két hét alatt hirtelen akkorát nõtt, hogy azóta fáj mindenem. Most vagyok 30 hetes és mindenki el van hûlve, hogy mekkora! Nyugi két hét alatt változhat. És én hiszek abban is, hogy függ a baba nemétõl! Van egy ismerõsöm, õ kisfiút vár neki már 14 hetesen hatalmas pocija volt, nekünk lányunk lesz, nekem nincs akkora mint neki és nem csúcsos. Én sem hittem ebben, de már igen!!
Szia!Ne aggodj a pocakod pont akkora, amekkoranak lennie kell!Mindegy, hogy kicsi vagy nagy a babodnak kenyelmes odabent es ez a lenyeg.A kicsi pocaknak az az elonye, hogy szules utan gyorsabban eltunik, nem marad rajta sok felesleg es nem lesz csikos. Boldog babavarast!32 hetes kismami!
Szia! Ne aggódj, minden terhesség más! Én is alig vártam, hogy látszódjon a pocak, s nekem 16 hetesen már látszott is, 2 nõci át is adta a helyet a villamoson. :-) Akár a második válaszoló kismama, és is magas vagyok (pont 180 cm, és 67 kilóval kezdtem a terhességet), szóval nem biztos, hogy a magasság a mérvadó. A 20. héten nõtt meg látványosan a pocakom, már mindenki megszólít. DE: van egy kismama barátnõm, aki 24 hetes múlt, és nincs hasa, senki nem veszi észre, hogy babát vár. A lényeg, hogy a baba egészségesen fejlõdik, semmi gond nincs a pocakod méretével!
Nekem a 20. hét körül indult meg látványosan. Addig szinte semmi nem volt. Ne izgulj, azt sem mondom, hogy örülj neki, hogy nincs, hiszen nagyon jó érzés a nagy pocak (legalábbis nekem, de még "csak" 25 hetes múltam). Lehet élvezni is, de lehet szenvedni is tõle. Biztos neked is be fog indulni mostanában, függetlenül attól, hogy magas vagy alacsony, duci vagy vékony vagy, hiszen kell a babónak a hely.
Jaj, mintha magamat hallanam! En 18 hetes vagyok de semmi hasam nincs, meg en sem hinnem el hogy babat varok ha nem latnam ultrahangon kozben.Senki nem vette eszre hogy terhes vagyok.A baratnom aki 30 hetes elmult, mar 3 honaposan akkora hasa volt mintha most kene szuljon, a valasz hogy nekunk miert nem: a baratnom alacsony..en nagyon magas vagyok ezert tobb helye van a babanak..182centi vagyok 65 kiloval, tehat nem vagyok kover sem.Gondolom te is magas lehetsz mert maskepp nem tudnam mivel megmagyarazni..Sajnos nekem ezutan se lessz nagy pockom, anyumnak sem volt velunk nagy hasa..masok szerint oruljek annak.Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat megnyugtattatok! akkor gondolom az én pocim is elkezd majd látványosabban növekedni! nagyon boldog babavárást kivánok mindenkinek!20 hetes kismami

Aki terhes volt vagy lett és terhesség előtt pocakja volt az hogy vette észre a terhességet? Mikor kezdet el nővekedni a poci?

Azoknál kérdezem akik túlsúlyosak és teherbe estek és hasuk volt már elötte.És milyen tünetek jelentkeztek?

Legjobb válasz: A kolleganõ most 4 hónapos terhes, de elõtte is volt pocija, kb 3. hónapban kezdett látszani, hogy picit nagyobb a hasa. A cickóin már elõbb észre vehetõ volt:-))))

A kolleganõ most 4 hónapos terhes, de elõtte is volt pocija, kb 3. hónapban kezdett látszani, hogy picit nagyobb a hasa. A cickóin már elõbb észre vehetõ volt:-))))
a 4.hónaptól tuti látszik a csodás poci
Hát, a pocim az úgy kb. 4 hónaposan kezdett csak láthatóan növekedni. Nem voltam nádszál már akkor sem, de kövér sem (kb. 60 kilós voltam). Nem a pocinövekedés az elsõ tünet, amibõl észreveszed. Nálam az elsõ a mellfeszülés és növekedés volt, aztán, hogy kimaradt a menzeszem, aztán hányinger és gyomorégés, eszméletlen fáradtságérzet egész nap. Ezek szokványos tünetek, de nem mindenkinél jelentkeznek. Gyanú esetén teszt és doki, az a legtutibb, ha õ mondja, hogy baba van :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babához!Köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy terhes vagyok de még nem akarok tesztelni félek a csalódástól.Annyira szeretnék babát és hát elõfordult, hogy voltak terhességi tüneteim.Ami nálam furcsa volt eddig hogy majdnem 2hónapig fájt a bal mellem minden nap volt mikor égetõ érzést éreztem a mellbimbómba.Leginkább a bal fájt de néha a jobb is fájt.Fáj a derekam majd leszakad.Volt pici vérzésem és nyálkás, nyulós átlácó vér is volt 2napig.Aztán barna dolyás.Most semmi.Hányinger inkább este jeletkezik.Olyan kaját megkívántam amit nem szeretek.Eleinte a csokit is kivántam utána meg a zöldségek, gyümölcsök.Szédülés néha van.Néha picit fáj az alhasamnál és furát érzek a hasamban.
Mikorra nem vártad?
A kérdező hozzászólása: Hát azt nem igazán tudom elmondani mert nem mindig akkor jön meg amikor kellenne.Össze vissza.Rendszertelen a ciklusom.

Ma vagyok pontosan tiz hetes terhes. Es meg mindig nem vettem eszre, hogy nöne a pocakom. Mikor kezd mar noni?

Legjobb válasz: kb 11 hetesen lesznek kenyelmetlenek a ruhaid, de meg akkor sem no a pocak, majd 14.hettol kb, de persze mindenkinel mas, nalam igy volt 10 hetesen en is alig vartam, hogy legyen hasikóm, most nem tudok miatta aludni, meg sok mas dolgot csinalni, picit zavar, szoknom kell, pedig még csak 21 hetes vagyok szepen fokozatosan jonni fog a pocak, nyugi :) gratula a babóhoz, boldog babavárást

kb 11 hetesen lesznek kenyelmetlenek a ruhaid, de meg akkor sem no a pocak, majd 14.hettol kb, de persze mindenkinel mas, nalam igy volt 10 hetesen en is alig vartam, hogy legyen hasikóm, most nem tudok miatta aludni, meg sok mas dolgot csinalni, picit zavar, szoknom kell, pedig még csak 21 hetes vagyok szepen fokozatosan jonni fog a pocak, nyugi :) gratula a babóhoz, boldog babavárást
Én 23 hetes vagyok, de még minimális a növekedés, még nem nagyon veszi észre egy idegen. Türelem. :)
Szia! Rajtam a 20. héttõl kezdett látszani feltûnöen. Persze én már kb. a 12. héttõl láttam hogy növöget:) Az elsõ babám, nagyon vártam hogy nagy pocim legyen. Most viszont 37 hetesen már elég nehézkes az élet ekkora pocival, úgyhogy most azt várom hogy újra lapos legyek, tudjak egyedül cipõt húzni, és hányinger nélkül lehajolni. Persze mindez édes teher, és már nagyon várom nyuszikám születését. Fél év múlva te is elégedett leszel a pocid méretével:) Boldog babavárást kívánok!
2. vagyok. Amúgy alkattól függ, én magas vékony vagyok, de nem keskeny a csípõm.
Én a 19.héttöl kezdtem észrevenni, de az idegenek semmit se vették észre. Most 22 hetes vagyok, és még mindig nem mernek ràkérdezni, hogy terhes vagyok, mert inkàbb olyan mintha jol laktam volna! Amugy làttam olyan nöt is, akinek a szülés idejére se lett nagy hasa:) még van idöd, ne aggodj!
10 hetesen még nem is kell nõnie a pocakodnak. A méhed akkora, mint egy kisebb narancs, elfér a medencédben, nem kell még kiemelkednie. Nekem a 17. héten kezdett el lassan-lassan nõni. Amúgy az sem mindegy, a méhlepény hol hlyezkedik el. Mellsõ fali tapadásnál késõbb látszik a pocak, mint pl. hátsó fali tapadásnál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!