Találatok a következő kifejezésre: Mikor kezdődik éjféli (2 db)

Mikor kezdődik az éjféli mise? Ma vagy holnap?

Legjobb válasz: Ezt csak a jóisten tudja! (Brain Storming)

Ezt csak a jóisten tudja! (Brain Storming)
a 00:00 az már holnap
Az éjféli mise mindig December 24-én van. És ugye ha a misére nem pont éjfélkor akarsz beesni hanem pár perccel elõbb, mondjuk 10 perccel korábban, hogy ne maradj le semmirõl, akkor December 24-ik napján 23óra 50percre kell ott lenned. Pl 2013.12.24 / 23h 50min
te miért ostobázod le?? nem érted a viccet?? akkor magad nevezd annak. amúgy meg az éjfél valóban se ma se holnap!!
Pont éjfélkor, ostoba. Méghozzá dec-24-én.
az attól függ késik e a pap...
Hozzánk a szomszéd faluból jár át a plébános, ezért az éjféli mise 11 (azaz 23 )órakor szokott kezdõdni. Éjfélkor pedig a székhelyén van az "éjféli mise"
@2009-01-23 12:41 "amúgy meg az éjfél valóban se ma se holnap!!" Ez hogy lehet? Akkor van egy pillanat mondjuk a szombat és a vasárnap között, amikor se nem szombat se nem vasárnap? Ezt nem értem.
holnap
ha pontosan 00:00-kor kezdõdik akkor holnap

Az éjféli mise pontban éjfélkor kezdődik az esztergomi Bazilikában? Mikor érdemes érkezni, hogy még le is tudjunk ülni? Belépő van?

Legjobb válasz: Jól elkéstem a válasszal, de te se kérdezted éppen túl korán :) Fél órával éjfél elõtt :)) Egyébként a legtöbb helyen éjfélkor kezdõdik, az a ritkább, hogy valamilyen okból korábban (mondjuk a papnak máshol is kell még misézni). És ez egy mise, nem mozielõadás, vagy színdarab :)) Nincs belépõ :) Tudom, hogy késõn írtam, de hátha jövõre még hasznát veszed :)

Jól elkéstem a válasszal, de te se kérdezted éppen túl korán :) Fél órával éjfél elõtt :) ) Egyébként a legtöbb helyen éjfélkor kezdõdik, az a ritkább, hogy valamilyen okból korábban (mondjuk a papnak máshol is kell még misézni). És ez egy mise, nem mozielõadás, vagy színdarab :) ) Nincs belépõ :) Tudom, hogy késõn írtam, de hátha jövõre még hasznát veszed :)
Az ÉJFÉLI MISE tuti csak hajnali 4-kor kezdõdik... :-P (Benne van a címében, minek kell ökörségeket kérdezni?!) A karácsonyi éjféli mise minden templomban ingyenes (azért vigyél magaddal perselypénzt!), és javasolt félórával-háromnegyed órával elõbb beülni, ha le szeretnél ülni... :-))
haha mennyé csak én meg alszok mint a bunda.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ, nagy tévedésben vagy! Nem véletlenûl kérdeztem, a legtöbb helyen , 23:00, 23:30kor kezdõdik. Te második te meg aludjál engem ez hol érdekel? Örülnék ha olyan is válaszolna aki tudja a kérdésre a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!