Találatok a következő kifejezésre: Mikor került a Tihanyi (1 db)

Mikor került elő a Tihanyi apátság altemplomában I. András sírja?

Legjobb válasz: 1889-ben találtak rá a vörös mészkõbõl faragott sírkõlapra. A sírkövön a magyar királyi hatalom jelképe, az apostoli kereszt látható.

1889-ben találtak rá a vörös mészkõbõl faragott sírkõlapra. A sírkövön a magyar királyi hatalom jelképe, az apostoli kereszt látható.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A reformkor kibontakozása és a polgárosodás főbb kérdéseit vki elmagyarázná?

Nagyon örülnék neki ha vki összegezné nekem legalább 1 A4 es lapra tudnék vmit írni, mert nem nagyon értem ezt témakőrt sajnos... Neten is találtam már sok kidolgozott tételt róla, de... Hát nem a legjobbak szerintem, vagy csak én nem értem :)

0

Szent Katalin kardjával mi történt Szent Johanna (Jeanne d’Arc) halála után? Most meg van még, vagy elveszett?

2

Mi az egyház véleménye a dinoszauruszokról?

Elismeri hogy léteztek? ha igen, isten miért teremtette meg őket és írtotta ki?

13

Miért osztja meg a társadalmat ennyire az abortusz kérdése?

Van aki túl hidegen kezeli, van aki többet lát bele mint ami. Társaságban nem ajánlatos felhozni a témát.

Egyébként azzal kapcsolatban mi az igazság, hogy a magzat menekül a "kiszedőszerkezet" elől?
Én videót nem láttam még, csak egy orvosi választ olvastam ezzel kapcsolatban, hogy nem menekülhet, mivel 12 hetesen még nincs kifejlődve az idegrendszer, ezért is ez az abortusz határideje.

20

A felvilágosodás kori egyenlőség bajnokai bölcsek, miért nem fedezték fel a nők egyenjogúságát is?

4

A humor miért számít negatív esztétikai minőségnek?

5

Elérhető az részletesen leírva az interneten a (9-es) gimnáziumi történelem tananyag?

Tudnátok linkelni olyan oldalt, ahol megtalálható a tananyag úgy, ahogy egy tanár lediktálná? Versenyre szeretnék majd felkészülni, a tankönyv pedig vajmi kevésnek tűnik.

2

Van-e olyan szabályzat az egyetemeken, hogy a vizsgákon a hallgatók bizonyos %-nak át kell mennie, különben a vizsgát meg kell ismételni? Érthetőbben lent

Érthetőbben: Ha egy tárgyból elmegyünk 50-en vizsgázni, és csak 5-nek van meg, így 90%-uk megbukott, ez elegendő az "eredményes vizsga" címszónak, vagy van valamilyen határ, hogy ha egy hallgatói létszámból bizonyos %-nyi hallgató nem teljesíti a vizsgát, akkor a vizsgát a vizsga kiírói kötelesek "saját hibájukból" újra meghirdetni (és ez nem megy a félév/3 vizsgalehetőség rovására)

8

Az Édes Annában Anna miért nem Patikárius Jancsit ölte meg, amikor gyakorlatilag ő tehetett arról, hogy a regény végére Anna ilyen helyzetbe került?

5

Mire épült a gazdaság Károly Róbert uralkodása alatt?

Az egyik töritételem Károly Róbert gazdaságpolitikájára vonatkozik, és a tanárunk azt mondta, hasonlítsuk össze a gazdaságpolitikáját II Andráséval, ha jól emlékszem azt mondta, hogy II András a legtöbb bevételét a földbirtokokból szerezte, Károly pedig a regálékból, tehát ezt a változást kéne bemutatnom. Hogy tudnám ezt kifejteni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!