Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell vinni a babát (161 db)

IStván kórházba (Bp. ) mit kell vinni a babának illetve mit érdemes vinni a szülőszobára?

Legjobb válasz: Két táskába pakolj, egy a szülõszobára, egy pedig majd az osztályra. A babának a pelenkán és a köldökápoló szereken és popsikrémen kívül mindent vinni kell. A szülõszobára vigyél feltétlenül vastag betétet, nem adnak eleget, a babának ruhát, sapkát, plédet, magadnak váltás hálóinget, köntöst, eldobható bugyit, vizet, szõlõcukrot esetleg, papucsot, ja és zuhanyozni is lehet, akkor törölközõ is jól jöhet.

Két táskába pakolj, egy a szülõszobára, egy pedig majd az osztályra. A babának a pelenkán és a köldökápoló szereken és popsikrémen kívül mindent vinni kell. A szülõszobára vigyél feltétlenül vastag betétet, nem adnak eleget, a babának ruhát, sapkát, plédet, magadnak váltás hálóinget, köntöst, eldobható bugyit, vizet, szõlõcukrot esetleg, papucsot, ja és zuhanyozni is lehet, akkor törölközõ is jól jöhet.
3éve szültem ott, mindent vittem a babának, ruha, pelenka, popsitörlõ, krém...szülõszobára pedig sok vizet!! és csokit hozott a párom :) szülés után 3órával már velem volt a fiam :) én csak pozitivat tudok mondani, ugyan ez nem volt kérdés :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek mindketten. :)
Azért pár db pelust is vigyél, mert 5 hónapja csak 4et adtak 1 napra. Lányomnak kevés volt. Ja és fürdetéshez vigyél kifogót a babának, mert nem adnak. A karmolás elleni kesztyût nem szeretik, ne vigyél.

Mit kell vinnem a babának a szülés utánra? Kisvárda?

Kisvárdán fogok szülni, érdekelne, hogy miket kell magammal vinnem, ami a babának szükséges! Mit csinál az anyuka és mit a kórház? Pelenkázás, fürdetés... Pelenkát, fürdet?t, kifogót, popsitörl?t, popsiápolót stb kell vinnem?

Legjobb válasz: A babának pelenkát kell vinni semmi mást.Azért legyen nálad popsitörlõ mert ha vmi miatt átvinnék a koraszülött osztályra (pl sárgaság) akkor ott popsitörlõt is kérnek.A baba reggel 5-tõl este 10-ig az anyukával van.Szinte mindent a csecsemõsök csinálnak,természetesen ha napközben pelenkázni kell akkor te is tisztába teheted,de be kell vinni.Nekem általában tisztába tette a csecsemõs mert császáros voltam. Ha valamire még kíváncsi vagy írj nyugodtan :) akár priviben is :)

A babának pelenkát kell vinni semmi mást.Azért legyen nálad popsitörlõ mert ha vmi miatt átvinnék a koraszülött osztályra (pl sárgaság) akkor ott popsitörlõt is kérnek.A baba reggel 5-tõl este 10-ig az anyukával van.Szinte mindent a csecsemõsök csinálnak, természetesen ha napközben pelenkázni kell akkor te is tisztába teheted, de be kell vinni.Nekem általában tisztába tette a csecsemõs mert császáros voltam. Ha valamire még kíváncsi vagy írj nyugodtan :) akár priviben is :)
Azt kihagytam hogy textilpelust vigyél magaddal büfiztetéshez.
Én is itt fogok szülni, holnap kezdem a 35. hetet. Pelust tuti kell vinni, én már készítettem be popsitörlõt is. Ismerõsöm áprilisban szült császárral itt, és õ ezeket vitte be. A császár után a gyereket levitték a korára, lehet, hogy csak oda kell a popsitörlõ.

Aki a Dél-pesti kórházban szült mostanában, meg tudja mondani, hogy mit kell vinni a babának? (ruha, kistakaró, pelenka stb. ) És mennyi időt töltenek velünk a babák, éjszakára elviszik vagy sem?

Legjobb válasz: Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni,ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél,textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell,krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz,ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ,utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik,megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.

Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni, ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél, textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell, krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz, ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ, utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik, megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ, akkor még ezeket összepakolom a csomagba a babának, már csak 3hetem van hátra, vagy ki tudja :-))


Aki mostanában szült, meg tudná nekem írni mit kell vinni a babának a kórházba? /Szent István kórház. /

Legjobb válasz: 4 hónapja szültem ott. Gyakorlatilag mindent vinned kell. Saját hálóingben leszel végig, szüléskor is, saját betétet használsz. Csak közvetlenül a szülés után adnak 2 vastag betétet. A babát azonnal saját ruhába öltöztetik. Napi 2-3 pelenkát adnak, és van a szobában popsikrém, alkohol, mullap. A popsitörlõt már neked kell vinned. Én kimondottan örültem, hogy nem kórházi cuccokban voltunk. Amúgy szerintem a legjobb szülészeti osztály.

4 hónapja szültem ott. Gyakorlatilag mindent vinned kell. Saját hálóingben leszel végig, szüléskor is, saját betétet használsz. Csak közvetlenül a szülés után adnak 2 vastag betétet. A babát azonnal saját ruhába öltöztetik. Napi 2-3 pelenkát adnak, és van a szobában popsikrém, alkohol, mullap. A popsitörlõt már neked kell vinned. Én kimondottan örültem, hogy nem kórházi cuccokban voltunk. Amúgy szerintem a legjobb szülészeti osztály.
Most jöttem rá, hogy nem is válaszoltam rendesen:) A babának kell: - több váltás ruha - pelenka - popsitörlõ - törölközõ - kis takaró - ha cumit is akarst vinni, mindig dugd el, ha valaki bemegy a szobába, mert nagyon nem szeretik)
Szia, ahogy az elõzõ válaszoló leírta mindent kell vinni:( Viszot "cserébe" nagyon jó kórház, én már kétszer szültem ott, és messzemenõleg meg vagyok elégedve..Kinél fogsz szülni?

A szolnoki Hetényi Géza Kórházba mit kell vinni a babának? Azt hallottam, hogy ruhát is kell/kizárólag fehéret/.

Legjobb válasz: Szia ! 3 hete szültem a Hetényiben. Lehet vinni a bent töltött napokra is a kicsinek ruhát , bármilyen színût , de ha nem viszel akkor természetesen adnak , amig ott vagytok. Hazahozatalnál is bármiben haza lehet vinni a babát , nemcsak fehérben ( én teljes rózsaszinben vittem haza ).

Szia ! 3 hete szültem a Hetényiben. Lehet vinni a bent töltött napokra is a kicsinek ruhát , bármilyen színût , de ha nem viszel akkor természetesen adnak , amig ott vagytok. Hazahozatalnál is bármiben haza lehet vinni a babát , nemcsak fehérben ( én teljes rózsaszinben vittem haza ).
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kinél szültél?
Szia . Elsõ vagyok. Nem volt fogadott orvosom , az ügyeletes Emõdi volt. Nagyon alapos doki , bár nem tul kedves. A szülésznõk is aranyosak voltak.

Aki nemrég szült Fehérváron írna nekem egy aktuális kórházi listát? Mit kell vinni a babának? Ruhát adnak vagy mindent vinni kell?

Legjobb válasz: Szia.Látom senki nem válaszolt még neked!Bár én 2 évvel ezelõtt szültem fehérváron,most májusban is ott fogok!A babának kell kissapka(ha szellõztetni fognak ne fázzon),kiskesztyû(hogy ne karmolja le az arcocskáját),textilpelenka(2-3db)nadrágpelenka,popsitörlõ,po psikenõcs,a köldökápoláshoz:alkohol,vatta,köldökhintõpor. :) Mikorra vagy kiírva kedves kérdezõ?

Szia.Látom senki nem válaszolt még neked!Bár én 2 évvel ezelõtt szültem fehérváron, most májusban is ott fogok!A babának kell kissapka(ha szellõztetni fognak ne fázzon), kiskesztyû(hogy ne karmolja le az arcocskáját), textilpelenka(2-3db)nadrágpelenka, popsitörlõ, popsikenõcs, a köldökápoláshoz:alkohol, vatta, köldökhintõpor. :) Mikorra vagy kiírva kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ezeket már beraktam, csak nem tudtam, hogy ruhát adnak-e. :-) Már nincs sok hátra, elvileg 8 nap, de még nem mutat hajlandóságot, hogy kibújjon...

Salgótarjáni kórházba mit kell vinni a babának?

Pelus, popsitörl?, esetleg popsikrém...?

Legjobb válasz: Mindent vinni kell a kórházba a babának. Minden napra ruhákat, pelust, popsitörlõt, popsikrémet, takarót. Amikor megszületik, csak akkor kap kórházi ruhát, utána az elsõ fürdetésnél már kérik a csecsemõsök a saját ruháit, hogy már abba öltöztessék át. Pelust mi egyet kaptunk, szintén amikor megszületett.

Mindent vinni kell a kórházba a babának. Minden napra ruhákat, pelust, popsitörlõt, popsikrémet, takarót. Amikor megszületik, csak akkor kap kórházi ruhát, utána az elsõ fürdetésnél már kérik a csecsemõsök a saját ruháit, hogy már abba öltöztessék át. Pelust mi egyet kaptunk, szintén amikor megszületett.
A kérdező hozzászólása: Uhh. Ez igen. Mikor szültél ott?
Szia. Tényleg így van ahogy az elõttem hozzászóló írta, mindent vinni kell amit otthon is használsz majd, kivéve a fürdetéshez használt dolgok, mivel a csecsemõsek fürdetik a babákat.Én mondjuk nem bántam hogy a saját ruhácskáiba van, mégis csak az a miénk! :) Egyébként 2012.március 20.án szültem ott! Te mikorra várod?Vagy azóta már lehet meg is érkezett? Nagyon szép babavárást vagy ha már megszületett akkor jó babázást! Szia.

A békéscsabai kórházba mit kell vinni a babának szülés utánra? 2007ben csak a hazajövős ruha és hazajövős pelus kellett, változott valami ezügyben?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos én nem tudok segíteni a témában, viszont engem is érdekelne ez. Sikerült megtudnod valamit, hogy mit kell vinni a babának? Mert én is úgy néz ki Csabán fogok szülni.

Szia! Sajnos én nem tudok segíteni a témában, viszont engem is érdekelne ez. Sikerült megtudnod valamit, hogy mit kell vinni a babának? Mert én is úgy néz ki Csabán fogok szülni.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, már tudom, hogy nem kell semmi a babának, még a baba-mama szobákba sem. Oda is kérhetsz a csecsemõsöktõl popsikrémet, popsitörlõt és pelust is. az eredeti kérdést feltevõ
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Azt hittem, már nem fogsz, ezért ma felhívtam a kórházat, és megkérdeztem :-) Mondták, hogy nem kell semmit vinni. De azért adtál plusz információt, hogy lehet kérni ezeket a dolgokat. Nem haragudnál meg, ha még kérdeznék pár dolgot? Mikor szültél? Kisfiú, vagy kislány lett? Apás szülés volt? Volt fogadott orvosod? Én ügyeletesnél akarok improvizálni. Köszönöm, ha válaszolsz.

A tatabányai kórházba mit kell vinni a babának? Rugi, body, pelus stb? Egy "hazai" anyuka tudna ebben segíteni?

A hagyományos szülészeti részre mennék,nem a babásba.

Legjobb válasz: Szia! Nem kell neki vinni semmi ruhát. Esetleg annyi (igaz mi a koraszülött osztályon voltunk), hogy popsikrémet, törlõkendõt és esetleg pelenkát, de nem szokták kérni. Hagyományosan minden babát angol pólyába öltöztetnek. 4 napot ki lehet bírni. Könnyû szülést kívánok:) 3 hónapos anyuka

Szia! Nem kell neki vinni semmi ruhát. Esetleg annyi (igaz mi a koraszülött osztályon voltunk), hogy popsikrémet, törlõkendõt és esetleg pelenkát, de nem szokták kérni. Hagyományosan minden babát angol pólyába öltöztetnek. 4 napot ki lehet bírni. Könnyû szülést kívánok:) 3 hónapos anyuka
Szívesen. :) Bármi egyéb kérdés felmerül, szólj! Pár hónapja szültem, még friss az élmény.
bocs! hA
A kérdező hozzászólása: Hûha! Ez nagyon részletes volt, nagyon szépen köszönöm, mert sok új infót tartalmazott. Valószínûleg császár lesz nálunk is. Ja és én is csak 164 cm vagyok :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!