Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell vinni a (495 db)

A szekszárdi kórázba mit kell vinni a szüléshez?

Pelust, krémeket, babaruhát ...stb adnak vagy vinni kell? Vagy lehet vinni is?

Legjobb válasz: Szia! Minden szerdán délután 3-tól van szülésfelkészítõ tanfolyam. Érdemes elmenni, nagyon sok fontos, és érdekes infóhoz hozzá lehet jutni. A kérdésedre válaszolva. Pelust azt kell vinni, mert a kórház csak napi 3 db-ot tud biztosítani. Ruhát, azt vihetsz ha akarsz (frissen mosva, vasalva), de azt tudnak adni is. Kenõcsöt tudtommal nem kell vinni, adnak. Mikorra vagy kiírva? Mi június 4-re és Szekszárdon fogunk szûlni. Minden jót!

Szia! Minden szerdán délután 3-tól van szülésfelkészítõ tanfolyam. Érdemes elmenni, nagyon sok fontos, és érdekes infóhoz hozzá lehet jutni. A kérdésedre válaszolva. Pelust azt kell vinni, mert a kórház csak napi 3 db-ot tud biztosítani. Ruhát, azt vihetsz ha akarsz (frissen mosva, vasalva), de azt tudnak adni is. Kenõcsöt tudtommal nem kell vinni, adnak. Mikorra vagy kiírva? Mi június 4-re és Szekszárdon fogunk szûlni. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsot, megfogadom! Május 23.-ra vagyok kiírva! Minden jót nektek!

Angliai kismamak, mit kell vinni a korhazba? Mit pakoljak be a korhazi csomagba? Mit kell betenni a babanak? Kell pelcsit vinni, vagy adnak?

Kerlek segitsetek.Koszonom szepen. 34 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia, itt van egy link, ahol felsorolják. Nem sokban különbözik, csak mivel - normálisan zajló szülésnél pár óra után "kiteszik" a kis családot, érdemes a babcuccokat is vinni. www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyourba bysbirth/whattopack/ Boldog babavárást! (40+4 hetes kismami Yorkshire-bõl)

Szia, itt van egy link, ahol felsorolják. Nem sokban különbözik, csak mivel - normálisan zajló szülésnél pár óra után "kiteszik" a kis családot, érdemes a babcuccokat is vinni. http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyourbabysbirth/whattopack/ Boldog babavárást! (40+4 hetes kismami Yorkshire-bõl)
bocsi, most olvastam el rendesen a kérdésed (az elõzõ vagyok). Én fogok bevinni pelust. Mondjuk biztos adnának bent, de jobban szeretném a sajátot használni. A babának meg body-k, rugik meg amiben hazahozod (kis sapka is). Valakinek az volt a tapasztalata, hogy sok body kell, mert mivel nem szívják le itt a babát, sokat bukik. Az autósülést semmiképp ne felejtsd el.
en 3 hete szultem Angliaban. Nem adtak pelust, de en vittem. Vigyel popsitorlokendot is.
:) De jo, hogy neha latok itt masokat is Angliabol :) En itt jo infokat talaltam. http://www.mothercare.com/What-to-take-with-you-to-hospital-.. 22 hetes kismam
Én vittem mindent, amit felsoroltak abban a könyvben, amit még a terhesgondozás elején kaptam a midwife-tól. Tehát magamra is hálóinget, zoknit, papucsot, törölközõket, sok-sok betétet, a babára két rugdalózót, két bodyt, zoknit, sapkát, kesztyût, pelust, takarót és hordozót. A nagy részét használtam is. Nem voltunk bent sokáig, mert reggel szültem, nagyon gyorsan vajúdtam, így szülés elõtt egy órával értünk csak be és késõ délután már jöttünk is haza, de ezekre nagyjából szükség volt. Bár hálóinget adtak volna, ha nem hozok. Amit mégsem használtam, az a pelus volt és a nekem a betét, mert megmutatták mindkettõt, hogy melyik fiókban kell keresnem a szobánkban és külön kérték, hogy azokat használjam. A betétet azért, mert néha meg kellett mutatnom és azt mondták, hogy azt a fajta betétet már ismerik és így jobban látják, hogy milyen mennyiségû is a vérzésem. A pelusra pedig azt mondták, hogy használjam nyugodtan, merthogy azért van. Egyébként ha jól emlékszem, akkor Pampers volt. Amire egyáltalán nem volt szükség, azok a babakozmetikumok voltak, ugyanis nem fürdették le bent a babát és azt mondták, hogy popsikrémet még ne használjunk. Amit pedig elõször kértek, az a sapka volt és egy öltözék ruha, azt még akkor ráadták, amíg mi végeztünk a placenta megszülésével. Egyébként ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg a midwife-ot, mert neki tisztában kell lennie az adott kórház szokásaival, de ne vedd biztosra, amit mond. Ugyanis az egyik ismerõsömnek azt mondták, hogy ne vigyen semmit, nem is vitt, de mégis kellett volna, mert végül semmit sem kapott, szülni is abban a pulcsiban szült, amiben bement.

Mit kell vinni a Szt. István kórházba a babának? Illetve mit adnak?

Novemberbe fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Adnak: -alkoholt a köldökcsonk törléséhez -2-3 pelenkát -2-3 intimbetétet -az ottani fürdetõkrémmel fürdetik a babát -popsikrémet -popsitörlõt Mit kell vinni: -pelenkákat -textil pelenkákat -intimbetétet -tartalék hálóinget, ha összevéreznéd -érdemes vinni saját popsikrémet, popsitörlõt, jobb, ha van saját -babaruhákat

Adnak: -alkoholt a köldökcsonk törléséhez -2-3 pelenkát -2-3 intimbetétet -az ottani fürdetõkrémmel fürdetik a babát -popsikrémet -popsitörlõt Mit kell vinni: -pelenkákat -textil pelenkákat -intimbetétet -tartalék hálóinget, ha összevéreznéd -érdemes vinni saját popsikrémet, popsitörlõt, jobb, ha van saját -babaruhákat
Én 4 nappal ezelõtt szültem ott a 3. babámat, és úgy gondolom egyáltalán nem kell popsikrém.A gyógyszertárit használják, és ki van téve a kórteremben(az alkohol, a hintõpor, és a steril gézlap társaságában).Ha fogytán van egész egyszerûen kérni kell a csecsemõsöktõl.Viszont popsitörlõt már nem adnak, amikor viszed fürdetni szólnak is, hogy hozd magaddal(a sajátodat).Én pelenkát nem kértem(valóban napi 2-3 db-ot adnak), mert vittem, de a fürdetés után a sajátjukat adták a babára(Liberot használnak).A babának mindent vigyél:takaró, kis sapka(huzatos a folyosó), fürdõlepedõ/kifogó, és a már fentebb leírtak.Magadnak is:evõeszköz, pohár, papucs fürdéshez stb.

Mit kell vinnem a babának a szülés utánra? Kisvárda?

Kisvárdán fogok szülni, érdekelne, hogy miket kell magammal vinnem, ami a babának szükséges! Mit csinál az anyuka és mit a kórház? Pelenkázás, fürdetés... Pelenkát, fürdet?t, kifogót, popsitörl?t, popsiápolót stb kell vinnem?

Legjobb válasz: A babának pelenkát kell vinni semmi mást.Azért legyen nálad popsitörlõ mert ha vmi miatt átvinnék a koraszülött osztályra (pl sárgaság) akkor ott popsitörlõt is kérnek.A baba reggel 5-tõl este 10-ig az anyukával van.Szinte mindent a csecsemõsök csinálnak,természetesen ha napközben pelenkázni kell akkor te is tisztába teheted,de be kell vinni.Nekem általában tisztába tette a csecsemõs mert császáros voltam. Ha valamire még kíváncsi vagy írj nyugodtan :) akár priviben is :)

A babának pelenkát kell vinni semmi mást.Azért legyen nálad popsitörlõ mert ha vmi miatt átvinnék a koraszülött osztályra (pl sárgaság) akkor ott popsitörlõt is kérnek.A baba reggel 5-tõl este 10-ig az anyukával van.Szinte mindent a csecsemõsök csinálnak, természetesen ha napközben pelenkázni kell akkor te is tisztába teheted, de be kell vinni.Nekem általában tisztába tette a csecsemõs mert császáros voltam. Ha valamire még kíváncsi vagy írj nyugodtan :) akár priviben is :)
Azt kihagytam hogy textilpelust vigyél magaddal büfiztetéshez.
Én is itt fogok szülni, holnap kezdem a 35. hetet. Pelust tuti kell vinni, én már készítettem be popsitörlõt is. Ismerõsöm áprilisban szült császárral itt, és õ ezeket vitte be. A császár után a gyereket levitték a korára, lehet, hogy csak oda kell a popsitörlõ.

Kecskemétre mit kell vinni a szülészetre? Első baba, mit vigyek, mit adnak?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: A babának semmit sem kell vinned, kivéve ha valami miatt egy hétig lesztek bent, mert akkor kell pelus meg popsitörlõ.

A babának semmit sem kell vinned, kivéve ha valami miatt egy hétig lesztek bent, mert akkor kell pelus meg popsitörlõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én azért vittem plusz popsitörlõt de erre is csak akkor van szükséged ha baba-mamás szobában leszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Szeretnék baba-mama szobába kerülni, ha sikerül!

Aki mostanában szült, meg tudná nekem írni mit kell vinni a babának a kórházba? /Szent István kórház. /

Legjobb válasz: 4 hónapja szültem ott. Gyakorlatilag mindent vinned kell. Saját hálóingben leszel végig, szüléskor is, saját betétet használsz. Csak közvetlenül a szülés után adnak 2 vastag betétet. A babát azonnal saját ruhába öltöztetik. Napi 2-3 pelenkát adnak, és van a szobában popsikrém, alkohol, mullap. A popsitörlõt már neked kell vinned. Én kimondottan örültem, hogy nem kórházi cuccokban voltunk. Amúgy szerintem a legjobb szülészeti osztály.

4 hónapja szültem ott. Gyakorlatilag mindent vinned kell. Saját hálóingben leszel végig, szüléskor is, saját betétet használsz. Csak közvetlenül a szülés után adnak 2 vastag betétet. A babát azonnal saját ruhába öltöztetik. Napi 2-3 pelenkát adnak, és van a szobában popsikrém, alkohol, mullap. A popsitörlõt már neked kell vinned. Én kimondottan örültem, hogy nem kórházi cuccokban voltunk. Amúgy szerintem a legjobb szülészeti osztály.
Most jöttem rá, hogy nem is válaszoltam rendesen:) A babának kell: - több váltás ruha - pelenka - popsitörlõ - törölközõ - kis takaró - ha cumit is akarst vinni, mindig dugd el, ha valaki bemegy a szobába, mert nagyon nem szeretik)
Szia, ahogy az elõzõ válaszoló leírta mindent kell vinni:( Viszot "cserébe" nagyon jó kórház, én már kétszer szültem ott, és messzemenõleg meg vagyok elégedve..Kinél fogsz szülni?

Keszthelyi kórházba mit kell vinni a babának? (Ruha, pelenka. )

Legjobb válasz: Szia! Csak pelust és popsitörlõt kell vinni, minden mást adnak. Mikor szülsz? Minden jót Nektek!

Szia! Csak pelust és popsitörlõt kell vinni, minden mást adnak. Mikor szülsz? Minden jót Nektek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ. Május közepére várjuk a kisfiúnkat. Kanizsán lakunk és nem igazán tudom, hogy mik a szokások a keszthelyi kórházban. Remélem minden ok lesz, egy kicsit már parázok.
Én másfél éve szültem ott, de a barátnõm pár hónapja, úgyhogy nagyjából képben vagyok. Ami változás történt a kisfiam születése óta, hogy felújították a szobákat és mindegyikhez tartozik fürdõszoba! Ez nagyon jó, mert amikor még én voltam ott, a mellékhelyiség kritikán aluli volt. Nekem volt fogadott dokim (akivel nem igazán voltam megelégedve) és szülésznõm (aki egy angyal és hihetetlenül sokat segített nekem), azt hiszem ha lesz még egy babánk csak szülésznõt választok, orvost nem! Ha esetleg van valami kérdésed én szívesen válaszolok! Sok egészséget és könnyû szülést Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi mégegyszer! Nekem is van dokim, eddig nagyon szimpatikus, remélem a szülésnél is az lesz. Szülésznõm nincs. Szeretnék megpróbálkozni a homeopátiás bogyókkal és gátvédelemmel, aztán meglátjuk mi lesz belõle. Egyébként neked ki volt a dokid és mi volt vele a gond, ha megkérdezhetem? Ha úgy gondolod írj nyugodtan privit is.
Szia! Írtam privit! :) Üdv.

Pécsett az Édesanyák úti Klinikán mit kell vinni a babának?

Saját ruhát kell vinni? Pelus, törl?kend?? Mi az amit adnak, mi az amit nem?

Legjobb válasz: Szia! Most november 12-én lesz szülõszoba látogatás, ha ráérsz gyere el és ott szerintem elmondják. Én is megyek, nagyjából már összepakoltam, de azért szívesen meghallgatnám, hogy konkrétan ide mit kell vinni. Üdv

Szia! Most november 12-én lesz szülõszoba látogatás, ha ráérsz gyere el és ott szerintem elmondják. Én is megyek, nagyjából már összepakoltam, de azért szívesen meghallgatnám, hogy konkrétan ide mit kell vinni. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, esetleg meg tudnád mondani, hogy hány órakor lesz a szülõszoba látogatás?
16 órára kell a szobornál lenni. Tudod ami a lépcsõnél van a szülészeten. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Minden jót!
a nyáron szültem ott. kisruhát, popsikrémet, köldökápolót, pólyát, mellszívót nem kell vinni. pelust, törlõkendõt igen.

IStván kórházba (Bp. ) mit kell vinni a babának illetve mit érdemes vinni a szülőszobára?

Legjobb válasz: Két táskába pakolj, egy a szülõszobára, egy pedig majd az osztályra. A babának a pelenkán és a köldökápoló szereken és popsikrémen kívül mindent vinni kell. A szülõszobára vigyél feltétlenül vastag betétet, nem adnak eleget, a babának ruhát, sapkát, plédet, magadnak váltás hálóinget, köntöst, eldobható bugyit, vizet, szõlõcukrot esetleg, papucsot, ja és zuhanyozni is lehet, akkor törölközõ is jól jöhet.

Két táskába pakolj, egy a szülõszobára, egy pedig majd az osztályra. A babának a pelenkán és a köldökápoló szereken és popsikrémen kívül mindent vinni kell. A szülõszobára vigyél feltétlenül vastag betétet, nem adnak eleget, a babának ruhát, sapkát, plédet, magadnak váltás hálóinget, köntöst, eldobható bugyit, vizet, szõlõcukrot esetleg, papucsot, ja és zuhanyozni is lehet, akkor törölközõ is jól jöhet.
3éve szültem ott, mindent vittem a babának, ruha, pelenka, popsitörlõ, krém...szülõszobára pedig sok vizet!! és csokit hozott a párom :) szülés után 3órával már velem volt a fiam :) én csak pozitivat tudok mondani, ugyan ez nem volt kérdés :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sokat segítettetek mindketten. :)
Azért pár db pelust is vigyél, mert 5 hónapja csak 4et adtak 1 napra. Lányomnak kevés volt. Ja és fürdetéshez vigyél kifogót a babának, mert nem adnak. A karmolás elleni kesztyût nem szeretik, ne vigyél.

Találok valahol listát a neten, hogy mit kell vinni a bölcsibe?

Kérlek,ne azt írjátok,hogy "majd megmondják"...köszi

Legjobb válasz: Valóban majd meg fogják mondani, hogy mit kell vinni! Elég eltérõ a bölcsik ellátottsága, ezért nem lehet egyértelmûen kijelenten, hogy mi kell. Általános dolgok pl vannak: zsebkendõ, wc papír/ popsitörlõ, pelenka, fogkefe, fogkrém, ruházkodás. Nálunk pl téli anorákot adnak, kicsiket étkezéskor ellátják elõkével. Van ahol az étkezésért fizetni kell, náluk a helyi lakosok gyermekeink étkezését az önkormányzat állja. Egyébként az elsõ szülõi értekezletnél mindent elmondanak - nálunk épp tegnap volt- ha kérdésed van, akkor ott felteheted!

Valóban majd meg fogják mondani, hogy mit kell vinni! Elég eltérõ a bölcsik ellátottsága, ezért nem lehet egyértelmûen kijelenten, hogy mi kell. Általános dolgok pl vannak: zsebkendõ, wc papír/ popsitörlõ, pelenka, fogkefe, fogkrém, ruházkodás. Nálunk pl téli anorákot adnak, kicsiket étkezéskor ellátják elõkével. Van ahol az étkezésért fizetni kell, náluk a helyi lakosok gyermekeink étkezését az önkormányzat állja. Egyébként az elsõ szülõi értekezletnél mindent elmondanak - nálunk épp tegnap volt- ha kérdésed van, akkor ott felteheted!
Mi egy kerületben két bölcsibe jártunk, és igy is más volt amit kértek. Pl egyikben kértek ágynemüt a másikban nem. Egyikben kellet mamusz a másikban nem. Popsitörlöt sehol sem kértek. Az egyikben be kell vinni a tisztasági csomagot a másikban csoport pénzböl vették. A két bölcsiben pl az ágy sem volt egyforma. Textilpelenkát váltáscipöt és elökét mind két helyen kértek. Az egyik helyen folyékony szappan tartó volt ezért utántöltö szappant kértek.
Na nálunk például még popsitörlõt se lehet bevinni. A gondozónõk nedves vattával törlik le a fenekét a gyerkõcnek. Nálunk viszont csak augusztus végén lesz a szülõi, úgyhogy én most elraktam egy nagyobb összeget erre, hogy ne legyen gond hó végén.
Sajna az is változó, hiszen az ágyak sm egyformák. Van, ahol normál gyerek ágynemût kérnek, máshol meg csak paplant és párnapótlót (csõ alakúra összevarrt vászon anyag).
A kérdező hozzászólása: esetleg valaki leírná az ágynemûhuzat méretét?köszi
ja és nálunk felhívták a figyelmet, h a kajabefizetés szent és sérthetetlen, ha nem fizeted be, akkor a gyerek nem mehet be...
Elsõ vagyok! Igen, nálunk is adnak saját ágynemût, törölközõt, mint írtam téli overált is! Benti ruházat kényelmes legyen. Melegítõ nadrág (ne kantáros), lányoknak lehet szoknya is. Cipõ lehetõleg nagyon kényelmes: belebújós, tépõzáras.
igazából annyira különbözõek az intézmények h nem lehet ilyen lista, ami mérvadó nekünk azt mondták, h folyékony szappan, pelenka, papírzsepi, amit kell minden hónapban én beszereztem jópár pólót, tréningnacit, vékonyabb felsõt, kell még bentre cipõ, ami általában szandi v valami vászon, ez kerettõl ízléstõl függ, ja és minden napra kell természetesen egy váltóruha (ami nálunk kettõ lesz) nekünk nem kell ágynemû, zsák, sõt még kinti mackót és téli overált is biztosítanak, az ottanit koszolják, a gyerek minden nap tisztába megy haza a sajátjában, ott van mosoda is Nekem azt tanácsolta egy anyuka h cipõbõl belebújos, tépõzáras, felsõbõl nem gombos nyakú és farmer kizárva.....h könnyebben tanulják az öltözést
a barátnõm lánya most megy bölcsibe: termi játszóruha - lányoknak van ahol ruhát kérnek nem nadrágot.- és benti cipõ õszre télre kell overall és bakancs sapka ágynemü és váltás is. ahol kérnek oviszsák - jó ha van váltás abból is.-van ahol fakkok vannak oda nem kell zsák ahol kérnek hogy vigyetek rajzlap és zsirkréta de ált. csoportpénz van.
nálunk nem kell ágynemût vinni, mosni....anno anyu meg azt mondta, h neki a bölcsiset adták oda hétvégére, h azt mossa.....egyébként két egyforma gyerektakarót még nem láttam.....:) .....még az is lehet h azt is kell vinni, ha olyan a bölcsöde.....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!