Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell vinni (739 db)

Ha három óvodát szeretnék megjelölni akkor mindegyikbe külön be kell iratni? Vagy ez hogy zajlik? Mit kell vinni beíratásnál?

Legjobb válasz: Szia! Mind a háromba be kell íratni. Vinni kell a gyerek születési anyakönyvi kivonatát,TAJ kártyáját,lakcímkártyáját,a te lakcímkártyádat,és az oltási kis könyvet. Ha vannak nyílt napok, menjetek oda el,ha már nincsenek,akkor minden oviba ki van téve,hogy mikor van beiratkozás,és mit kell vinni,legtöbbször a gyerkõcnek is ott kell lennie.

Szia! Mind a háromba be kell íratni. Vinni kell a gyerek születési anyakönyvi kivonatát, TAJ kártyáját, lakcímkártyáját, a te lakcímkártyádat, és az oltási kis könyvet. Ha vannak nyílt napok, menjetek oda el, ha már nincsenek, akkor minden oviba ki van téve, hogy mikor van beiratkozás, és mit kell vinni, legtöbbször a gyerkõcnek is ott kell lennie.

A Péterfyben fogok szülni, mit kell vinnem magamnak és a babának, és mi az amit ott adnak? Házassági anyakönyvi kivonatot kell kérni újat?

Legjobb válasz: Szia!Én ott szültem,babának semmit nem kell vinni.max pelust,de napi 5db kapsz.Majd ha hazaviszed akkor amiben elakarod vinni.magadnak hálóinget,hátulgombolóst,bugyit,amit nem sajnálsz,a vér miatt,tenna betét jó nagyot és nedvszívót,papucsot,egyet amiben járkálsz,egyet amiben fürdesz,törölközõ,meg ami még kell http://www.peterfyszuleszet.hu/-itt a hasznos tanácsoknál van leírva mi kell! ha lenne kérdésed írj privit és szívesen válaszolok! 3 hós baba anyukája

Szia!Én ott szültem, babának semmit nem kell vinni.max pelust, de napi 5db kapsz.Majd ha hazaviszed akkor amiben elakarod vinni.magadnak hálóinget, hátulgombolóst, bugyit, amit nem sajnálsz, a vér miatt, tenna betét jó nagyot és nedvszívót, papucsot, egyet amiben járkálsz, egyet amiben fürdesz, törölközõ, meg ami még kell http://www.peterfyszuleszet.hu/-itt a hasznos tanácsoknál van leírva mi kell! ha lenne kérdésed írj privit és szívesen válaszolok! 3 hós baba anyukája
2. vagyok, ja a gyerkõcnek vigyél még pelust, mert az 5 db. nem elég egy napra. Textilpelust is vigyél!
Szia. Én májusban szültem a Péterfyben. A babának az ellátásához adnak napi 5 db. pelust, egyéb dolgokat is (pl. olaj, popsikenõcs stb.) Ruhát most már nem vihetsz be a gyerkõcnek, mert ottaniban lesz, csak majd ha hozod haza, akkor kell az utcait vinni. Hálóinget többet is vigyél, illetve magadnak mûanyag tányért, poharat, evõeszközt. Házasságiról nem tudom, mert mi a baba születése elõtt egy hónappal házasodtunk, így nekünk megfelelt az eredeti. 10 hós kislány anyukája.

Szolnokon a Hetényi kórházba mit kell vinni szülés utánra a babának, és mi az amit adnak?

Legjobb válasz: Én tavaly õsszel szültem a Hetényibe. Elvileg nem kell semmit vinni, a baba ellátásához biztosítanak mindent. DE én ajánlom, hogy vigyél neki kis ruhát, mert hát amit ott adnak elég elhasználtak, ha esetleg lyukas, szakadt, akkor az csak ragtapasszal van megragasztva. Fürdetés utánra kis sapi, és ajánlatos vinni kis plédet, fõleg ha ilyen hûvös idõ lesz. Nekünk a pelenka az elég volt, amit adtak, sõt én még haza is hoztam belõle (mondjuk én minden nap kértem annyit amennyi járt, ha megmaradt azt félre tettem, ki tudja mikor kell, ha véletlenül kevés volt akkor nem szívesen adtak.) Pelenkázáshoz popsi krémet adnak, de popsi törlõt azt nem, mert úgy mutatják, hogy le kell vízzel mosni a kis popsiját. Cumit ne vigyél, mert azt elveszik, cumisüveget is csak nagyon-nagyon indokolt esetben engedik. A köldök csonk ellátásához is adnak mindent. Ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni.

Én tavaly õsszel szültem a Hetényibe. Elvileg nem kell semmit vinni, a baba ellátásához biztosítanak mindent. DE én ajánlom, hogy vigyél neki kis ruhát, mert hát amit ott adnak elég elhasználtak, ha esetleg lyukas, szakadt, akkor az csak ragtapasszal van megragasztva. Fürdetés utánra kis sapi, és ajánlatos vinni kis plédet, fõleg ha ilyen hûvös idõ lesz. Nekünk a pelenka az elég volt, amit adtak, sõt én még haza is hoztam belõle (mondjuk én minden nap kértem annyit amennyi járt, ha megmaradt azt félre tettem, ki tudja mikor kell, ha véletlenül kevés volt akkor nem szívesen adtak.) Pelenkázáshoz popsi krémet adnak, de popsi törlõt azt nem, mert úgy mutatják, hogy le kell vízzel mosni a kis popsiját. Cumit ne vigyél, mert azt elveszik, cumisüveget is csak nagyon-nagyon indokolt esetben engedik. A köldök csonk ellátásához is adnak mindent. Ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni.
Ruhát mindenféle képpen, mert nagyon elhasználodtak. Hétvégén pedig nincs mosoda. Vigyél pár darab pelust is, mert csak 5 db-ot fogsz kapni. Volt olyan nap, hogy nem volt elég nekünk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És ha nem elég a pelus, meg nincs is nálam, akkor mi van , nem adnak??
Nem szívesen , de adnak, és kapsz mellé "jó tanácsot" is. Nekem mondták, hogy ha pici kaka van a pelusba, azt még nem kell kivenni, még fér bele!

Angliai kismamak, mit kell vinni a korhazba? Mit pakoljak be a korhazi csomagba? Mit kell betenni a babanak? Kell pelcsit vinni, vagy adnak?

Kerlek segitsetek.Koszonom szepen. 34 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia, itt van egy link, ahol felsorolják. Nem sokban különbözik, csak mivel - normálisan zajló szülésnél pár óra után "kiteszik" a kis családot, érdemes a babcuccokat is vinni. www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyourba bysbirth/whattopack/ Boldog babavárást! (40+4 hetes kismami Yorkshire-bõl)

Szia, itt van egy link, ahol felsorolják. Nem sokban különbözik, csak mivel - normálisan zajló szülésnél pár óra után "kiteszik" a kis családot, érdemes a babcuccokat is vinni. http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyourbabysbirth/whattopack/ Boldog babavárást! (40+4 hetes kismami Yorkshire-bõl)
bocsi, most olvastam el rendesen a kérdésed (az elõzõ vagyok). Én fogok bevinni pelust. Mondjuk biztos adnának bent, de jobban szeretném a sajátot használni. A babának meg body-k, rugik meg amiben hazahozod (kis sapka is). Valakinek az volt a tapasztalata, hogy sok body kell, mert mivel nem szívják le itt a babát, sokat bukik. Az autósülést semmiképp ne felejtsd el.
en 3 hete szultem Angliaban. Nem adtak pelust, de en vittem. Vigyel popsitorlokendot is.
:) De jo, hogy neha latok itt masokat is Angliabol :) En itt jo infokat talaltam. http://www.mothercare.com/What-to-take-with-you-to-hospital-.. 22 hetes kismam
Én vittem mindent, amit felsoroltak abban a könyvben, amit még a terhesgondozás elején kaptam a midwife-tól. Tehát magamra is hálóinget, zoknit, papucsot, törölközõket, sok-sok betétet, a babára két rugdalózót, két bodyt, zoknit, sapkát, kesztyût, pelust, takarót és hordozót. A nagy részét használtam is. Nem voltunk bent sokáig, mert reggel szültem, nagyon gyorsan vajúdtam, így szülés elõtt egy órával értünk csak be és késõ délután már jöttünk is haza, de ezekre nagyjából szükség volt. Bár hálóinget adtak volna, ha nem hozok. Amit mégsem használtam, az a pelus volt és a nekem a betét, mert megmutatták mindkettõt, hogy melyik fiókban kell keresnem a szobánkban és külön kérték, hogy azokat használjam. A betétet azért, mert néha meg kellett mutatnom és azt mondták, hogy azt a fajta betétet már ismerik és így jobban látják, hogy milyen mennyiségû is a vérzésem. A pelusra pedig azt mondták, hogy használjam nyugodtan, merthogy azért van. Egyébként ha jól emlékszem, akkor Pampers volt. Amire egyáltalán nem volt szükség, azok a babakozmetikumok voltak, ugyanis nem fürdették le bent a babát és azt mondták, hogy popsikrémet még ne használjunk. Amit pedig elõször kértek, az a sapka volt és egy öltözék ruha, azt még akkor ráadták, amíg mi végeztünk a placenta megszülésével. Egyébként ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg a midwife-ot, mert neki tisztában kell lennie az adott kórház szokásaival, de ne vedd biztosra, amit mond. Ugyanis az egyik ismerõsömnek azt mondták, hogy ne vigyen semmit, nem is vitt, de mégis kellett volna, mert végül semmit sem kapott, szülni is abban a pulcsiban szült, amiben bement.

Kaposvári Kórházba mit kell vinni szüléskor?

Mit adnak a babának és mi az amit nekem kell vinni?

Legjobb válasz: Szuleshez csak a szukseges papirokat kell vinni amit biztosan tudod mik. Korhazi haloingben szulsz, mar ha van nekik tiszta. Altalaban van. Masfel eve adtak a babaknak popsikremet, torlokendot es napi 2 db pelenkat, a tobbit neked kell vinni. Sajat ruhat nem adhatsz ra hazaindulasig, bar sapkajuk nem igen van ugyhogy en vittem azt es megengedtek hogy rategyem a buksijara. en vittem kis kesztyut is, de vegul megsem adtam ra, meg is lett az eredmenye. Ossze vissza karmolta a kis arcat. Magadnak persze mindent vigyel amire szukseged lehet. Figyelmedbe ajanlom a wc uloke takaro papir csodat! Mivel az egesz roaming in-re jut 2 db wc. Ha barmi masra kivancsi vagy irj nyugodtan! konnyu szulest!

Szuleshez csak a szukseges papirokat kell vinni amit biztosan tudod mik. Korhazi haloingben szulsz, mar ha van nekik tiszta. Altalaban van. Masfel eve adtak a babaknak popsikremet, torlokendot es napi 2 db pelenkat, a tobbit neked kell vinni. Sajat ruhat nem adhatsz ra hazaindulasig, bar sapkajuk nem igen van ugyhogy en vittem azt es megengedtek hogy rategyem a buksijara. en vittem kis kesztyut is, de vegul megsem adtam ra, meg is lett az eredmenye. Ossze vissza karmolta a kis arcat. Magadnak persze mindent vigyel amire szukseged lehet. Figyelmedbe ajanlom a wc uloke takaro papir csodat! Mivel az egesz roaming in-re jut 2 db wc. Ha barmi masra kivancsi vagy irj nyugodtan! konnyu szulest!
szia én tavaly szültem ott igaz császárrl. háloinget adnak a szüléshez, de lehet rajtad zokni. a szülöszobába csak a papirokat, fényképezögépet, kistörölközöt meg a férjedet viheted esetleg ventillátort. a babákat felöltöztetiknem adhatsz rá otthoni ruhát, engem lecsesztek hogy miért adtam kis sapkát rá és miért adtam cumit. vihetsz fejögépet mert csak egy van összesen az egész osztályon. hazajövös ruha tök mindegy, nem nézik, popsikrémet adnak meg köldökre hintöport, de vihetsz krémet magadnak is a babának. popsitörlöt vigyél és textilpelust a bab alá a pelenkázora. ha a baba pisis leszadnak másik ruhát. sötét háloinget vigyél esetleges vérzés miatt és nagy bugyit a betét miatt de ha orvos megnéz elötte vedd le mert lecsesznek. vigyél kispárnát, 2 papucsot egyet a fürdöbe mert nagyoin gáz .. wc ülöke papirt is vigyél.ha valami eszembe jut még irok, én is sok mindent összapkoltam de sok minden nem is kellett.vagy irj privit. zsuzsi

Kistarcsán hogy működnek a dolgok? Mit kell vinni? Szült mostanában valaki ott?

Sziasztok! az érdekelne, hogy apuka bejöhet? Miket kell vinni a babának? Van valami követelmény? :) Köszi :)

Legjobb válasz: Szia. Én pont 1 éve szültem ott :) Apuka természetesen bemehet, a szülõszobán adnak neki zöld ruhát, amit fel kell vennie. A babának ruhát adnak, ill. napi 2-3 pelust, szóval ezt vinni kell, mert kevés. Vinni kell még popsitörlõt, hintõport a köldökére. Nem árt egy pléd, bár adnak takarót is, de jó ha viszel. Sapi is kell, mert a folyosó kicsit huzatos. Textilpelust, popsikrémet adnak. Azt hiszem ennyi, ha valami eszembe jut még írok, vagy nyugodtan írj privit ha kérdésed van :)

Szia. Én pont 1 éve szültem ott :) Apuka természetesen bemehet, a szülõszobán adnak neki zöld ruhát, amit fel kell vennie. A babának ruhát adnak, ill. napi 2-3 pelust, szóval ezt vinni kell, mert kevés. Vinni kell még popsitörlõt, hintõport a köldökére. Nem árt egy pléd, bár adnak takarót is, de jó ha viszel. Sapi is kell, mert a folyosó kicsit huzatos. Textilpelust, popsikrémet adnak. Azt hiszem ennyi, ha valami eszembe jut még írok, vagy nyugodtan írj privit ha kérdésed van :)
A csecsemõsök kritikán aluliak sajnos. Majd nagyon figyelj a babádra, mert nem cserélik le a pelenkáját, hanem fürdés után visszateszik rá a pisiset. Nem hozzák ki neked a babád, neked kell érte menni. A férjemnek 300szor kellett szólni, hogy jöjjenek megmutatni a szoptatást. 2 napig nem volt tejem, nem adtak a gyereknek inni, enni, semmit! Én biztos, hogy nem szülök ott többet! Ha rákeresel a fórumban, többen is panaszkodtak már erre.
A kérdező hozzászólása: Uhh ez érdekes amit az utolsó írt, nem úgy van, hogy a baba mellettem van...? Honnan hozzák ki? Bármelyik kórházra rákeresek, csodasztoriktól a borzalmakig lehet olvasni :( Köszönöm a válaszokat, még egy olyan kérdésem van, milyen hintõport vigyek? Azt nem utólag írja fel a házidoki? Sík hülye vagyok ezekhez, és a védõnõm meg aztán méginkább, hiába kérdezek, nem tud semmit.
Elsõ vagyok. Ezt a fajta hintõport recept nélkül is lehet venni, de a többi kencét majd a gyerekdoki írja fel! A kórházban azt mondták, elég ha annyit mond a párom a patikában h újszülött köldökre való hintõport szeretnénk, és õk tudják. Egyébként Naturlandos. Hát, én a csecsemõsökkel teljes mértékben meg voltam elégedve. De gondolom 100 ember-100 tapasztalat, nem mindenkinek ugyanazok az elvárásai. Én mondjuk ilyet nem tapasztaltam, amit a második válaszoló írt. A kórházban töltött napok a mai napig fantasztikus emlékek, ha 20x szülnék mind a 20x itt tenném.
Ja, ès a kisfiam vègig velem volt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ! :) )
Szia! Csak szólok, hogy ha apás szülést terveztek akkor az automatából venni kell ruhát a párodnak ami 3000 ft. Ne érjen meglepetéskét!
Nekem a szülés után inkubátorban volt a babám pár órát, úgyhogy nem lehetett velem. Reggel, mikor jött a nõvér, kértem, h hozzák a gyereket. Azt mondta jó. Utána kb délig ránk se néztek, kértem megint, h hozzák. Nem hozták. Megpróbáltam felkelni , h akkor érte megyek én. A felülésig jutottam el. Hiába csengettem, nem jöttek (a végén kiderült, h nem is mûködik a csengõ). A férjem este, mikor megjött, akkor hozta be. Teljesen fel voltunk háborodva. Másnap meg csak belökték a gyereket az ajtón, úgy gurult , neki mindennek. Nem is érdekelte õket. Pedig ennek ellenére nem voltam velük bunkó, vagy nagyképû. Felháborodásomnak sem adtam hangot.
Utolsó! Azért ez szemétség volt tõlük!!!!

Mit kell vinnem a babának a szülés utánra? Kisvárda?

Kisvárdán fogok szülni, érdekelne, hogy miket kell magammal vinnem, ami a babának szükséges! Mit csinál az anyuka és mit a kórház? Pelenkázás, fürdetés... Pelenkát, fürdet?t, kifogót, popsitörl?t, popsiápolót stb kell vinnem?

Legjobb válasz: A babának pelenkát kell vinni semmi mást.Azért legyen nálad popsitörlõ mert ha vmi miatt átvinnék a koraszülött osztályra (pl sárgaság) akkor ott popsitörlõt is kérnek.A baba reggel 5-tõl este 10-ig az anyukával van.Szinte mindent a csecsemõsök csinálnak,természetesen ha napközben pelenkázni kell akkor te is tisztába teheted,de be kell vinni.Nekem általában tisztába tette a csecsemõs mert császáros voltam. Ha valamire még kíváncsi vagy írj nyugodtan :) akár priviben is :)

A babának pelenkát kell vinni semmi mást.Azért legyen nálad popsitörlõ mert ha vmi miatt átvinnék a koraszülött osztályra (pl sárgaság) akkor ott popsitörlõt is kérnek.A baba reggel 5-tõl este 10-ig az anyukával van.Szinte mindent a csecsemõsök csinálnak, természetesen ha napközben pelenkázni kell akkor te is tisztába teheted, de be kell vinni.Nekem általában tisztába tette a csecsemõs mert császáros voltam. Ha valamire még kíváncsi vagy írj nyugodtan :) akár priviben is :)
Azt kihagytam hogy textilpelust vigyél magaddal büfiztetéshez.
Én is itt fogok szülni, holnap kezdem a 35. hetet. Pelust tuti kell vinni, én már készítettem be popsitörlõt is. Ismerõsöm áprilisban szült császárral itt, és õ ezeket vitte be. A császár után a gyereket levitték a korára, lehet, hogy csak oda kell a popsitörlõ.

Óvodában anyák napján mi szokott lenni? Mit kell vinni és az első kiránduláskor hová szokták őket vinni?

Legjobb válasz: Hogyhogy mi szokott lenni anyák napján? :-) Hát ott vannak a gyerekek, szülõk-nagyszülõk, óvónénik. A gyerekek mondanak verset, énekelnek, aztán átadnak az anyukának-nagymamának egy szál virágot, vagy valami készített dolgot :) Az meg, hogy hova viszik õket 1. kiránduláskor, óvodafüggõ, azt meg, hogy mit kell vinni, elõtte úgyis elmondják :)

Hogyhogy mi szokott lenni anyák napján? :-) Hát ott vannak a gyerekek, szülõk-nagyszülõk, óvónénik. A gyerekek mondanak verset, énekelnek, aztán átadnak az anyukának-nagymamának egy szál virágot, vagy valami készített dolgot :) Az meg, hogy hova viszik õket 1. kiránduláskor, óvodafüggõ, azt meg, hogy mit kell vinni, elõtte úgyis elmondják :)
Valahol ünnapi mûsor van, valahol, mint ahogy nálunk is, külön mond minden gyerek az anyuákájának verset, és közösen énekelnek. Szólnak elõre mikor lesz, de vinni semmit nem kell, általában a menetét is közölni szokták, a gyerekek adnak egy készített ajándékot, vagy virágot. Nálunk csak anyukákat szoktak hívni, nagyszülõket nem...Nálunk az elsõ kirándulás a kiscsoportban a 30 km.re lévõ állatkert volt, délelõtt mentek, és kb, 3-kor jöttek vissza busszal. Csak innivalót kellett nekik csomagolni, meg rágcsálnivalót.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.

A szekszárdi kórázba mit kell vinni a szüléshez?

Pelust, krémeket, babaruhát ...stb adnak vagy vinni kell? Vagy lehet vinni is?

Legjobb válasz: Szia! Minden szerdán délután 3-tól van szülésfelkészítõ tanfolyam. Érdemes elmenni, nagyon sok fontos, és érdekes infóhoz hozzá lehet jutni. A kérdésedre válaszolva. Pelust azt kell vinni, mert a kórház csak napi 3 db-ot tud biztosítani. Ruhát, azt vihetsz ha akarsz (frissen mosva, vasalva), de azt tudnak adni is. Kenõcsöt tudtommal nem kell vinni, adnak. Mikorra vagy kiírva? Mi június 4-re és Szekszárdon fogunk szûlni. Minden jót!

Szia! Minden szerdán délután 3-tól van szülésfelkészítõ tanfolyam. Érdemes elmenni, nagyon sok fontos, és érdekes infóhoz hozzá lehet jutni. A kérdésedre válaszolva. Pelust azt kell vinni, mert a kórház csak napi 3 db-ot tud biztosítani. Ruhát, azt vihetsz ha akarsz (frissen mosva, vasalva), de azt tudnak adni is. Kenõcsöt tudtommal nem kell vinni, adnak. Mikorra vagy kiírva? Mi június 4-re és Szekszárdon fogunk szûlni. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a tanácsot, megfogadom! Május 23.-ra vagyok kiírva! Minden jót nektek!

Mit kell vinni bölcsődébe a picúrnak, ill. mennyit kell fizetni egy állami bölcsődei ellátásért?

Legjobb válasz: Ezt inkább tisztázd le az adott bölcsi vezetõjével, mert nagyon különbözõek az elvárt, kért dolgok. Nekem pl. leesett az állam az egyik válaszoló írásán, hogy ágynemût kell vinni. Nálunk csoportpénzt sem szedhetnek. Ruhás zsákot kellett vinni csak a váltóruháknak és 1-2 havonta tisztasági csomagot. A település másik bölcsijébe gyümölcsöt is kell, ki van írva, hogy melyik szülõ a héten a soros. Szóval óriási különbségek vannak.

Ezt inkább tisztázd le az adott bölcsi vezetõjével, mert nagyon különbözõek az elvárt, kért dolgok. Nekem pl. leesett az állam az egyik válaszoló írásán, hogy ágynemût kell vinni. Nálunk csoportpénzt sem szedhetnek. Ruhás zsákot kellett vinni csak a váltóruháknak és 1-2 havonta tisztasági csomagot. A település másik bölcsijébe gyümölcsöt is kell, ki van írva, hogy melyik szülõ a héten a soros. Szóval óriási különbségek vannak.
Márciusba kezdünk. Kaptunk egy listát: 1 textil pelus, ágynemûhuzat( paplan és lepedõ), 2 elõke, pelenka, popsikrém, popsitörlõ, váltóruha, cipõ, törölközõ, havonta tisztasági csomag( papírzsepi, szalvéta).Fizetni majd az étkezésért kell, nem emlékszem már hogy mennyit mondott naponta a vezetõ. Meg gondolom lesz csoportpénz is.
Mi 413ft-ot fizetünk egy napra ebbe benne van 4 étkezés!Kell vinni 2 benti ruhát, 1 udvarit(évszaknak megfelelõen)Pelenkát és popsitörlõt.Havonta le kell adni 300ft csoportpénzt plusz 500 ft-ot aangolra.Meg havonta 1 tisztasági csomagot is(zsepkendõ, folyékony szappan, wc papir, szalvéta).Nagyon meg vagyok elégedve a bölcsõdével!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!